Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 15 Mai 2026, 01:17

Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR

Mesajde crishunter pe 05 Iul 2013, 22:48

Respect pentru raspunsul dat de Alin unora care in mod normal nu meritau atata atentie . Si daca tot ai adus aminte ca nu AGVPS este problema, ci cei care sunt la conducerea acestei asociatii si care de prea multe ori ne-au jignit in loc sa ne reprezinte interesele vanatoresti, va propun voua celor care v-ati smtit jigniti de emanatia din VPR sa facem scandal la propriu, in loc sa propunem a nu stiu cata oara infiintarea de asociatii noi care sa moara din fasa . Haideti cat e treaba calda sa ne infiintam la usa lui Tutancamon cu tricouri , pancarte , etc. , inscriptionate cu epitetele care ne-au fost atribuite in articol si sa le cerem in mod pasnic si civilizat dinozaurilor SA PLECE. Dar ca sa aiba efect trebuie sa fim multi , cat mai multi ca sa facem valva cat mai mare sa vada ca exista si vanatori in tara asta, nu doar '' potentiali braconieri '' dupa cum scrie in proiectul de modificare a legii . PE CATI VA TINE ?
crishunter
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Alin3006 pe 06 Iul 2013, 23:35

Le multumesc celor care au sustinut acest demers. Si care au ridicat vocea sa-si apere drepturile. Putini, mult prea putini.
Celorlalti nu le pot spune decat ca isi merita soarta si ca imi e rusine ca fac parte din aceeasi tagma cu ei.
Cine doreste sa isi exprie opinia legat de acest subiect, strict legat de subiect si fara alte deviatii si frustrari personale, e liber sa o faca, in limitele bunului simt.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Sly_Fox pe 07 Iul 2013, 13:13

Oamenii se impart si ei in doua categorii: cei carora le pasa, adica aia putini asa cum bine ai scos in evidenta si cei nepasatori, care alcatuiesc majoritatea. Mai exista o a treia categorie, adica a celor care profita de nepasarea majoritatii.
Asa a fost de cand lumea, asa este si asa va fi. Asta este omul, indiferent de timpurile care vin el ramane neschimbat.

PS: Cred ca postarile care nu aduc nimic constructiv la acest topic ar trebui moderate sau sterse.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Alin3006 pe 07 Iul 2013, 14:21

Imi scapase unul, merci ca mi-ai atras atentia.
Alin3006
Veteran

Mesajde Krieghoff pe 07 Iul 2013, 17:42

O decizie inteleapta de a sterge unele mesaje.
"Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Krieghoff
Membru important

Mesajde tehărău pe 07 Iul 2013, 17:53

AGVPS -ul a fost structura unica care conducea vanatorimea. Alternative nu existau. "Sa traiti dom' Director" era obligatoriu si alta opinie nu puteai sa ai nici daca erai antrenat pentru supravietuire in conditii extreme. In structura aia lucrurile erau clare si nu prea era loc de comentarii: tot vanatorul mai carcotea, ca asa faceam cu totii, era o moda sa arati ca "in strainatate" e mai bine si noi suntem oropsiti. Si atunci ca si acum, adevarul era undeva la mijloc. Pentru ca cei pusi sa conduca se bucurau si de avantaje dar trebuiau sa aibe si performante pentru ca erau luati de urechi de altii. Si principiul dominoului functiona pana la gonasul care dorea sa poarte pusca si venea si el cu o sticloanta "sa faca cinste" cand ii zicea paznicul sa vina sa faca o hranitoare.
De bine, de rau, treaba mergea si atunci si vanat era, vanatorul avea ceva in traisa si se lasa cu chef mai in fiecare duminica...

Si pentru ca tot nu ne-a convenit (mai mult rusilor si americanilor decat noua), am facut ce am facut si sistemul ala care a fost lasat sa-si arate potenta 50 de ani a fost considerat inutil si am trecut toti la "capitalism". Chiar si rusii au facut-o. "Razboiul Rece" a fost de fapt denumirea data de cei care supravegheau ca planurile sa decurga normal, ca lucrurile sa nu se amestece, separatiei celor doua cai. Dupa 50 de ani, au tras linie si au decis ca ramane "capitalism". Chinezii incearca altfel: cele doua sisteme amestecate. Sa nu va mire, daca dupa alti 50 de ani (astia mai tineri, care mai apucati), sa se faca scontare din nou si sa se chimbe ceva in alta jumatate de Terra (aici sau acolo, dupa cum or da socotelile) si sa ramana un singur sistem al carui test va da cele mai bune roade. Cine va culege roadele, mai vedem... Globalizarea continua. Deja vorbim cateva limbi straine si vorbim vazandu-ne, cam pe tot globul. James Clavell a scris undeva prin seria lui de capodopere, ilustrand gandirea unui conducator chinez: "ce sunt 100 de ani la scara istoriei?!". Si avea dreptate.

Dar sa revin ca am dat-o vanatoreste, din Cola 'n Fanta...

Dupa schimbare ce-a facut vanatorul? Ce-a vrut! Ca tot era debandada, a cam profitat si a facut cum l-a taiat pusca lui. De ingrijit, nu s-a mai ingrijit ca inainte; de braconat - "doar in om sa nu dai"; hai cu spritul!. Asa s-a facut in toata tara, nu numai vanatorii au comis-o. Meritam, ca doar fusesem oropsiti... Precum fiul dement ce a fost strunit de tata pas cu pas. Cand a murit tac'su, i-a vandut toata averea si a baut-o la carciuma, c-a scapat de tiran. Dupa aia, matura printre mese, sa aiba unde dormi...

Conducerea AGVPS si-a vazut de treaba, mai bine, mai rau. Nu avea concurent, nu erau nou veniti potenti in sistem, erau bagati in seama la nivel inalt, nu prea erau motive de agitatie.
Au aparut "strainii". Mai o atentie, mai ca plateau mai mult, "strainii" trebuiau serviti! Ma rugam sa primesc autorizatie de urs (100 de milioane) si nu primeam, ca "strainul da 3000 de euro"... In fine, la AGVPS timpul trecea ca in "Morometii" lui Preda. Dar pentru altii trecea ca in "Viata ca o prada"! Repede! Astia din urma au facut bani. Muuulti! Au vrut sa cumpere fonduri. Si au cumparat. A aparut concurenta. Si AGVPS-ul s-a trezit ca, desi e condus de oraseni scoliti, in fata fostului "sofer de TIR" dar cu scoala vietii, are probleme economice. Si, si, si...
Solutii nu au prea avut. Si nici n-au cautat. Din functii nu trebuia schimbat nimeni! Pai cine e mai competent? Sincer, cred ca la nivel profesional chiar nu s-au ridicat multi. Ca nici carte nu prea se face iar cine face cinegetica acum, face ca ce sa faca altceva? Ce sanse sa castige un ban ar avea un absolvent? Revin: nu schimbam nimic! Nici salariile, ca de... toata viata bastan, doar n-o sa schimbam statutul omului. Umbla o vorba ca un director ar avea mai mult decat 6 paznici si un casier la un loc. Sa aibe, dar sa gaseasca solutii sa fie si vanatorul multumit, nu sa scumpeasca cotizatia si autorizatiile an de an si gata! Management, nu vrajeala din fotoliu! Au mai aburit ei cate un sponsor sa bage banu’ da s-au cam prins si astia si au lasat-o mai moale. Asa ca e greu de ei.

Paznicul ce sa faca cu salariul minim? Are familie. Se invarte printre oameni cu lovele. Vrea si el. Si face altceva ca sa castige. Pe langa casa. Sau afacere. Sau ce-l duce capul. De teren ramane timp mai putin. Masina de servici nu are. Vanatorul nu prea mai vine sa-si faca zilele. Ca si asa da o gramada de bani. Dreptate are toata lumea, dar intr-o mana...

Vanatorul. Aici iar e cu brizbrizuri...

Cel vechi, nu prea sta bine cu banii. Exceptia confirma regula. Nu prea mai are bani sa tina pusca. Nu mai tine nici cu ce stia el sa faca, sa-si mai linga ranile... Noroc ca e patima mare, ca ramanea demult fara fier in carca. Se lipsea! Da’ fara vechione nu prea merge treaba. Stie terenul. Stie goana. Stie trecatorile. Stie cel mai bine ce e in teren. Incercati o vanatoare fara el si vedeti ce iese...

Cel nou e ocupat. Are timpul dedicat vanatorii limitat. S-a facut vanator pentru deconectare si atat. Plateste dar vrea de cateva ori pe an sa stea “in post” sau sa-l duca paznicul sa-i arate animalul, si sa traga. In maxim doua, hai trei iesiri. Sa fie aproape. Adica cat merge masina si cam atat. Si daca-l duci mai mult, o faci cam degeaba: gafaie si calca peste toate crengile. Tropaie. Se impiedica si evident, injura. Piesa o doreste de trofeu. Unicat daca se poate, demna de echipamentul scump pe care il are. Stie lectia in care daca dai, trebuie sa primesti. Si-a bagat vreo 20 000 de euroi in echipament! In teren, nu mai devreme de 6 dimineata. Trezirea la 6. Seara nu-i problema. Dar dupa un weekend, nu-l mai vezi.

Am dus la limita cele doua conditii. Ceilalti, ne situam intre ele.

Acum, cu totii avem nemultumiri. Frustari. Imposibil de rezolvat de AGVPS, chiar daca-l pune sef pe nea Gheorghe. Nea Gheorghe e seful de grupa. Acum a mai imbatrinit, da’ cand era tanar, “nene, puteam sa conduc o tara! Ce zic eu o tara, un continent puteam sa conduc! Faceam asa: ...” Si te tine 2 ore in macroeconomie (el tamplar fiind de fel)! Mos Ion Roata e perpetuu. Cine vrea sa-l cunoasca, il invit. Nu pierde nimic. Aproape ca esti vanator degeaba daca nu-l cunosti pe nea Gheoeghe!

Iar v-am intors ca mistretul in goana (pe cei care n-ati pierdut sirul si ati avut rabdare sa stati la palavre pana aici). Buuuun.

Ce face vanatorul vechi cand nu mai poate? Il mai ia la ture pe cate unul pe la vanatoare. Ca in sedinte nu-l invita nimeni. Si se descurca si el cum poate; ca doar stie. Eu ii dau dreptate. Intai sa se faca ordine cu ai de au furat de la lume si apoi cu el. Cand eram mic, pe la 11 de dimineata, era o emisiune de muzica populara. La radio, ca Tv nu era la ora aia. Parca o aud pe Ioana Radu:

“- Toata lumea-mi zice lotru, pai toooata luuumea-mi zice lotru,
C-am furat un lemn din codru, pai c-am furat un leeemn din coodruuu!”

Mintea mea de copil a inteles ca trebuie sa mai inchizi si ochii. Folclor si intelepciune populara.

Acum cel nou: pai asta face ce vrea el! S-a cam prins ca la AGVPS si-o cam fura si s-a mutat la privat. Ala, pe bani, nu-s cum face da’ rezolva cerinta...

Forumistul.
Forumistul e specie noua. Amestecatura. Om bogat, om sarac. Doct si incult. Sacerdot si ateu. In marea majoritate tanar. Adica pana in 45 de ani. Ceilalti nu prea s-au acomodat cu tehnologia. Cei care au facut-o, sunt peste medie. Adica ori cu carte facuta atunci, ori nativ deosebiti. Avand la dispozitie acest Turn Babel al comunicatiei, pierde(sau nu) ore, zilnic, pe forum.

Marea majoritate se informeaza. Au de unde! Belea!
Altii, ii informeaza. Unii dintre acestia din urma o fac din interes. Adica se baga, dar din ce scrie pe aici poate sa-i iasa si lui o vanzare, publicitate, un folos, acolo... E foarte onorabil cand o fac fatis. E ca un profesionist care stapaneste si fineturile meseriei. Faptul ca si produce de pe urma forumului nu inseamna ca nu e si un bun membru al tagmei. Sau ca vede doar profit din forum. Cel mai concludent exemplu pentru mine e prietenul meu @Alin 3006. Cand il sun si nu-mi raspunde, stau si imi fac complexe daca nu cumva trebuie sa mai si ofer, nu numai sa cer si m-a pus omul pe “apelanti blocati”! :oops:

Nu stiu nici un caz dar as dezaproba un manipulator, un interesat fara scrupule. :evil:

A mai nobila categorie e aia a gentilomului! Stie omul de nu-l mai cuprinde si da si la altii. Daca ar fi dupa mine, le-as face statuie. Sau nume de strada. Cetateni de onoare. La nivel virtual, da’ as face ceva pentru ei! Cine face consiliere, divertisment, pedagogie si ce mai vreti voi, in ziua de azi, GRATIS? Asa ca astia merita RESPECT! :wink:

Si ce face forumistul...? Ati ghicit, forumeste! Adica citeste, isi ia inima in dinti si scrie. Care argumentat, care bazaconii. Unii intreaba, altii raspund. Unii critica, altii lauda. Unii stiu, altii se baga in seama. Unii sunt amuzanti, altii iti strica ziua. Unii injura, altii injura...
Si pe cine injura in special? Pe ala care-l necajeste: ca nu i-a dat dreptate ca pusca lui e a mai tare, ca ca el nu mai tinteste nimeni, ca daca-i zici de cratima ii zici de mama, ca in padure nu-i treaba cum o vrea el... Cate odata are dreptate, cate odata o da de gard de-ti vine sa-l banezi! Ca daca nu-l banezi la timp, te scoate el de pe pagina. Cat ar fi mancarea de buna si de ieftina, tot nu frecventezi carciuma unde iti iei cate o injuratura de la alti clienti ca vor ei numai manele si tu ai zis de romante...

Si-l mai necajeste pe forumist si AGVPS-ul. Ca el ii ia banii si nu-i da mai nimic. “Ca vanatoarea a ajuns un sport scump si ramane cine poate, cine nu, la revedere!”. Raspunsul asta nesimtit poate avea si alternative. Si va avea. E in legea firii sa fie asa. Daca nu ai tu solutii, are altul. Ok, am ajuns la injuraturi. Virtuale. Acum AGVPS-ul a inceput sa ia si altfel de contre. D’alea naspa, ca nu prea mai plateste omul si nu iese contabilitatea. Si a inceput elefantul sa simta ca i-a intrat furnica in ureche. Si a ripostat si el cum stia: a inceput sa tropaie pe furnici! Nu era nici un bai daca o facea aici. Un cont frumusel si hai sa va zic cum vad eu treaba... bla, bla, bla. Omeneste. Cine voia sa inteleaga, pricepea. Da’ elefantul nu se coboara la nivelul furnicii si o vrea strivita. Dar nici asta nu era o treaba naspa daca nu o facea pe banii nostri. Pai daca reprezentantii statului ne muiesc zilnic, de ce n-ar face-o si statul in stat, AGVPS-ul, prin reprezentantii nostrii? Si ne trezim injurati, la gramada. Fara diferentieri. “Forumistii” - si gata!

S-a raspuns pertinent, de catre cel indreptatit. Din respect pentru cei pe care i-am mentionat mai sus si care reprezinta chintesenta forumului, am postat si eu si altii.
Multi dintre cei la care ma asteptam sa ia atitudine si care au ce spune cand vor, n-au facut-o. In naivitatea mea, vedeam cum din codru ies, unul cate unul, vechi vrasmasi, vlajnici barbati care pun umar langa umar la greu si stau in calea navalitorului. In naivitatea mea, inca mai cred ca secventele din “Dacii” si “Nemuritorii” ar putea fi intalnite si pe viu... Copilarie cu filme western.
Unii au promis ca nu o sa mai scrie decat despre tehnica.
Altii au avut motive si s-au retras de pe forum.
Sunt si oameni care nu se baga.

Generatii intregi de copii au luat calea Stambulului. Zice istoria. Daca eram slujbas al Imperiului, as fi ales ce-i mai frumos, zdravan si cu privire agera. De prasila lasam ce nu-mi placea. Pe urma stim ca: “capul plecat, sabia nu-l taie!”.

Apoi sunt si cei carora raspunsul li s-a parut a fi complet si au cosiderat ca nu mai trebuie adaugat nimic. Sincer, nu i-am inteles pe niciunii: chiar daca vecinul este un bou cu care nu vorbesti de ani de zile, daca-i intra hotii in casa, pui mana pe par si sari si-l aperi!

Dar un spatiu virtual isi are propria evolutie si as gresi daca l-as asimila concretului.

Raspunsurile - mare parte de aprobare.
Exact ce era nevoie pentru a se vedea ca virtualul ar putea deveni concret. Si ca suntem multi. Au fost si propuneri de a trece la fapte. Asta pentru ca printre noi sunt si oameni care au facut ceva in viata. Dar, ca tot a fost vroba intr-o postare de iesit in strada, cati romani vedeti voi in strada? Uitati de asta!

“Mamaliga nu explodeaza” scotea patriotismul din noi cand ne-o spuneau vecinii, dar cam aveau dreptate. :evil:

Treaba e alta. Ca subtil, s-a incercat inocularea ideii ca sunt “forumistii” si “AGVPS-ul”. Noi si ei, unii contra altora. Nimic mai neadevarat!
Ca forumistii sunt cei cu pusca si masina scumpa iar “AGVPS-ul” e reprezetat de “marea masa”.

Fals! A fost raspunsul nostru contra celor ce au permis ca in revista noastra, sa fim injurati la gramada (eu m-am si semnat). Institutia “AGVPS” in sine e normala si ar trebui intarita. Managementul ar trebui sa aibe target-uri si sa aibe venituri in functie de realizari. Realizarile sa nu fie numai de ordin economic. Serviciul juridic ar trebui sa fie competent si parte la toate propunerile legislative, inclusiv la cele legate de portul de arma. Si sa apere interesele vanatorului. Transparenta ar trebui sa fie totala. Aroganta ar trebui sa se manifeste doar in cazul in care cealalta parte o merita!

Am pusca si masina, ambele scumpisoare. Cu toate astea particip la facut observatoare. Pe care le folosesc “strainii”, ca de acolo vin banii. Asa o fi, dar nu-i normal! Cu masina am carat colegii de grupa si paznicii mult mai mult decat masina AGVPS-ului. Nici asta nu mi-a convenit dar am facut-o din respect pentru oamenii aia. Dar angajatii platiti de noi ar trebui sa aibe statut de angajat. Sunt angajatii nostri iar noi suntem angajatori. Iar asta nu se va intampla decat cand vom avea alti oameni la varf. Atat la nivel de reprezentanti ai vanatorilor in structurile locale cat si la nivel managerial. “Calul batran nu-l mai inveti in buiestru...”

PS: Ca tot a inceput sezonul la “coruptie”, care tineti pariu ca daca se baga la purificat un judet, se pensioneaza astia de nu gasim personal calificat sa acopere posturile? :twisted: 8) :mrgreen:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde val pangica pe 07 Iul 2013, 18:10

Am promis ca voi redacta aici , viitorul articol din Revista pescuitul pentru toti .

Pușcăriabilii

Articolul publicat de Dl. N. Storescu ( …un pseudonim ? ) în ultimul număr al revistei VPR , revistă editată și distribuită vânătorilor și pescarilor sportivi , membri ai Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Romania , nu poate fi trecut cu vederea . Si vă spun cel puțin un motiv care m-a făcut să scriu aceste rînduri .
Motiv legat direct de disprețul vădit afișat față de ideea de comunicare între cetățeni liberi care sunt legați de o pasiune comună , față de un sistem de dezbatere și informare care iese din tiparele sălilor de ședință , fața de întreaga breaslă a vânătorilor si pescarilor , blamați la modul generalizant doar pentru că utilizează și participă la discuții pe un Forum public , oricare ar fi ăla . Acestor cetațeni , dl. N. Storescu le-a inventat si un nume forumiști și îi și caracterizează direct și aici îmi permit să citez din textul publicat - anumită componenta a societății, în special a celei mai puțin ocupată și cu vizibile înclinații native spre pălăvrăgeală, bârfă și autobăgare în seamă. Și mai mult se insistă , și iarași îmi permit să citez .. pleavă a societății onorabile a vânătorilor și pescarilor sportivi . A societății în rândurile cărora au fost primiți prea ușor și de prea multe ori pe ușa din spate .

Sigur ca se poate spune că ne punem mîna în cap precum chelul , dar cum se poate justifica o astfel de ieșire , față de mii și zeci de mii de pescari si vânători care utilizează forumurile de specialitate ? Și asta făcută intr-un oficios al AGVPS , revistă editată din banii plătiți și de noi , prin cotizațiile achitate la asociațiile de vînatori si pescari sportivi ! Nu pot fi de acord cu ideea de autocenzură exprimată de același domn . In anul de grație 2013 nu putem vorbi de nici un fel de cenzură și dacă simpla utilizare a unui forum drept mijloc de exprimare a unor idei , deja te diferențiază de restul breslei , adică cea onorabilă , cu ghilimele de rigoare …., prefer sa fiu catalogat pușcăriabil . Nu am trăit pînă acum ca cineva să imi spună cînd , ce si unde să vorbesc .

De parcă nu ar exista atîtea si atîtea probleme în cadrul AGVPS , se consumă energie si hîrtie tipografică pentru a se înfiera noul dusman de clasă , forumistul , a carui ocupațiune de baza si credință , este răspândirea a tot felul de acuze mârșave, proliferate în interesul unor cauze și scopuri oculte, de manipulare interesată a „prostimii”. S-au terminat și s-au reglat problemele legate de organizarea campionatelor naționale de pescuit , s-a lamurit definitiv problema reprezentării internaționale la FIPS / CIPS , Federația de la Alba este de mult istorie , procesele in instanță sunt cîstigate , loturile naționale sunt finanțate corespunzător și s-au adus sponsori puternici lîngă competiție si acum pe un fond de plictiseală si bunăstare a lucrului bine clădit , onor AGVPS găseste că este momentul să se pună la punct și această tagmă de braconieri, politruci, pușcăriabili etc , care scriu pe Forumuri . Scuzați ironia , dar din păcate ăsta e adevărul .

Cum poți cere cuiva să te susțină , atunci cînd la modul nici măcar voalat afirmi că acești pescari si vînatori riscă să fie definitiv excluși, la propriu sau doar la figurat, din tagma acestora. Din vremuri sper de mult apuse nimeni nu a îndraznit public sa îndemne la ură de clasă , făcînd o certă separare între vânătorii și pescarii sportivi - corecți, independenți si braconieri sau forumiști . In baza căror competențe morale distinsul domn Storescu ne separă în două tabere ? Ostilitatea, confuzia și haosul instaurate prin astfel de procedee moderne, dar nedemne, nu servesc decât temporar „băieților deștepți”, cu dare de mână. De ce nu precizează dl. Storescu și care sunt aceste interese ? Cine sunt baieții deștepți ? Alta dată comuniștii măcar își defineau clar adversarii , drept chiaburi dusmani de clasă , intelectuali , samd . Nostalgicii comunismului ar fi nespus de fericiți sa constate că spiritul ziarului Scânteia este încă viu în inima și mintea unor vechi tovarăși de luptă .
De fapt pentru ca sintagma să nu rămîna fără oarece substanță , se precizeaza în articol că de vină sunt proprietarii si admnistratorii acestor site-uri , care se acoperă de răspundere unii pe alții . Adică cineva și stiu eu cine , ar trebui să tragă la raspundere tocmai pe aceia care au înteles de mult ceea ce înseamnă proprietate privată , drept la liberă exprimare , initiativă si marketing , pe aceia care aduc resurse financiare in fenomen și oferă un cadru modern de discuție si dialog .

Dar dacă toți acești forumiști , braconieri si pleavă a societății , ar intoarce un pic foaia si ar începe sa pună ceva întrebări celor puși tot de ei in fruntea lor ? Intrebări simple, de genul , cum s-a ajuns ca după atîția ani , un SRL din Alba să fie la un pas de a scoate pescuitul sportiv din obiectul de activitate al AGVPS ? Cum s-a ajuns ca după 10 ani de competiție , AGVPS să nu mai poată acorda în acest an titlu de campion național ? Cum s-a ajuns ca după un deceniu de reprezentare internaționala la nivel înalt , în acest an lotul național de pescuit la crap să trebuiască să se finanțeze prin mijloace proprii pentru a ne putea reprezenta în Portugalia ?
Sigur că nimeni nu este de vină ….

Nu vreau să fiu bănuit de patetism , dar in ciuda multora care gîndesc altfel , eu am crezut și cred in AGVPS și vreau să cred că sistemul se poate reforma , iar tradiția să se păstreze nealterată .
Nu prin astfel de înfierări și jigniri publice se rezolvă problemele Asociației Generale , ci prin reformă adîncă si structurală . Iar cînd tu poate ai nevoie mai mult ca niciodată de susținere si sprijin este cel puțin o impolitețe la adresa tuturor , să publici astfel de materiale , chiar dacă o faci intr-o revistă de nișă cu tiraj și audiență modestă .

Lucrurile adevărate se spun pe forumuri acolo unde te citesc zeci de mii de oameni , bine selectați ca public țintă . Dar cîte comunicate de presă ale AGVPS la problemele sensibile ale vânătorilor și pescarilor ați văzut voi pe vreun forum de profil ?
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde gherghisan pe 07 Iul 2013, 21:25

Inca o situatie in care platim sa fim luati de prosti. Sunt in situatia in care ma uit, citesc si nu inteleg cum de eu, din banii mei, castigati cu munca cinstita si deloc usoara, platesc un individ care ma face braconier si puscariabil, care ma catalogheaza drept pleava societatii si om fara ocupatie. Stiti cum a facut individu asta.... ca si cum te-ai duce in mijlocul galeriei Dinamo si ai striga "Felatie Dinamo(sa nu ii deranjam auzul domniei sale cu un cuvant nedemn de un vanator)" si te-ai astepta ca aia sa plece rusinati acasa. Surpriza...o sa iti asculte indemnu si or sa-ti DEA toti...da toti fara exceptie. Stimate autor de articol (mizerie) in revista VPR, te anunt cu mare placere ca PCR nu se mai intoarce niciodata, cariera domniei tale de turnator la securitate nu va reinvia niciodata, ca vremea cenzurii comuniste a trecut si nu se mai intoarce.

Va salut cu respect!
You can go a long way with a smile. You can go a lot farther with a smile and a gun.
gherghisan
Membru important

Locaţie: CONSTANTA

Mesajde bogdan_daniel pe 08 Iul 2013, 10:26

Scurt si la obiect!
Felicitari, extrem de bine argumentat! Atat de bine incat s-ar putea sa inteleaga si nenea "redactor" ce gafa a facut.
bogdan_daniel
Veteran

Locaţie: Brasov

Mesajde Alin3006 pe 08 Iul 2013, 11:07

Vad ca weekend-ul a fost destul de prolific pentru acest topic.
Exceptional raspunsul lui @teherau- cred ca a surprins cam toate aspectele povestii. Si mai ales un aspect: tendinta propagandistica- altfel nu pot sa-i spun - de a demarca forumistii de vanatori. Bravo @teherau!
Felicitari si lui Val, cred ca multi dintre noi nu stiau cat de varza e situatia in ce priveste pescuitul, se pare ca pescarii de crap - desi au rezultate exceptionale- sunt la fel de reprezentati ca si vanatorii...
Alin3006
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 08 Iul 2013, 16:46

[quote="tehărău"] ......

Cel vechi, nu prea sta bine cu banii. Exceptia confirma regula. Nu prea mai are bani sa tina pusca. Nu mai tine nici cu ce stia el sa faca, sa-si mai linga ranile... Noroc ca e patima mare, ca ramanea demult fara fier in carca. Se lipsea! Da’ fara vechione nu prea merge treaba. Stie terenul. Stie goana. Stie trecatorile. Stie cel mai bine ce e in teren. Incercati o vanatoare fara el si vedeti ce iese...

Cel nou e ocupat. Are timpul dedicat vanatorii limitat. S-a facut vanator pentru deconectare si atat. Plateste dar vrea de cateva ori pe an sa stea “in post” sau sa-l duca paznicul sa-i arate animalul, si sa traga.

Am dus la limita cele doua conditii. Ceilalti, ne situam intre ele.

Foarte bine redate cele doua extreme. Au in comun doua aspecte: nu ii reprezinta nimeni si platesc inutil o cotizatie. Daca cel din a doua categorie isi permite, pentru primul e tot mai greu. Tu stii ca la noi acolo tot mai greu e pentru multi - si va fi tot mai greu - ¨sa tina pusca¨.
Cel nou are variante multiple: la privati, la RNP etc.
Dar pentru omul simplu, cu bani putini, se inchid toate portitele; ne acuza cineva ca nu dam doi bani pe ei! In fine, latra cineva...
Eu va spun ca taman astia vor iesi cel mai sifonati din toata povestea si ca din cauza lor facem scandal!
Li se cer bani, nu putini, ca sa ¨tina pusca¨! Tradus in limba romana, platesc o cotizatie din care la ses si se dau un iepure doi si cateva suturi in cur, la deal si la munte dupa ce fac goane pentru cei din a doua categorie si pentru straini le impart si lor un porc -doi, la toata grupa, de la vine cate un Kg de carne, dar astia macar raman cu bucuria goanelor. Din banii aia multi pe cotizatie platesc si ¨revista¨ - unde ce citesc? Ca forumistii sunt politruci si puscariabili, desi taman astia le apara drepturile, fac petitii, sar de fund in sus si se bat cu morile de vant, desi nu-i plateste nimeni pentru asta si nu conduc un organ recunoscut de autoritati ca sa aiba un cuvant greu de spus! Ma rog, unii dintre forumisti, pentru ca nu toti se regasesc in articolul respectiv. :roll:
Alin3006
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 10 Iul 2013, 11:40

Cred ca este corect sa precizez ca nu suntem singuri in povestea asta, inca doua forumuri au gazduit acest raspuns si vreu sa le multumesc si aici, este vorba despre http://www.setterpointer.ro si http://www.vanatoare.info
Domnilor imi scot palaria si va salut!
Alin3006
Veteran

Mesajde acsph pe 10 Iul 2013, 16:10

Alin3006 scrie:Cred ca este corect sa precizez ca nu suntem singuri in povestea asta, inca doua forumuri au gazduit acest raspuns si vreu sa le multumesc si aici, este vorba despre http://www.setterpointer.ro si http://www.vanatoare.info
Domnilor imi scot palaria si va salut!

Eu nu am palarie dar ma inclin !..Numai inteligenta solidarizeaza oportun ! Felicitari si poate mai invatam si noi ceva de aci..
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Locaţie: Ploiesti

Mesajde liviu35 pe 11 Iul 2013, 19:44

Hai cu egalarea. Abia astept raspunsul AGVPS. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Ce pseudonim o avea oare N. Sorescu pe forum- Vinatorul de ulii ?????????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
liviu35
Membru important

Locaţie: Dobroesti,Ilfov

Mesajde tehărău pe 11 Iul 2013, 21:07

liviu35 scrie:Hai cu egalarea. Abia astept raspunsul AGVPS. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Ce pseudonim o avea oare N. Sorescu pe forum- Vinatorul de ulii ?????????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ar fi bine daca am avea un raspuns.Sincer, nu cred. Pentru ca un raspuns ar insemna dialog. Iar cine poate dialoga, o face de la inceput, nu te injura cand pleaca trenul. Ar fi putut sa ne spuna punctul de vedere si sa argumenteze aici, din prima. Dar cine sa o faca? Pentru asta trebuie sa nu fi arogant, sa ai curaj si sa ai dreptate. Iar dreptatea sa o sustii in fata la ceva creiere... Pai ati vazut ce oameni de calibru avem pe aici? Imi creste inima cand citesc! Felicitari tuturor celor ce au contribuit.

Totusi remarc si un fapt care imi da satisfactie: de cateva zile s-a facut liniste. Au disparut intrebarile idioate si raspunsurile cu iz de scandal. Asta-mi place cel mai tare! Prietenii stiu de ce :!: :wink:
tehărău
Veteran

Mesajde liviu35 pe 11 Iul 2013, 22:51

@ teharau -Totusi remarc si un fapt care imi da satisfactie: de cateva zile s-a facut liniste-.

Pe mine linistea ma ingrijoreaza. Tocmai pentru ca a fost liniste au ajuns unii sa conduca cu zecile de ani destinele unor federatii, asociatii, fara sa le ceara nimeni socoteala, permitandu-si orice magarie la adresa celor ce, cu buna credinta si pasiune, sustin financiar organizatiile respective. Tocmai pentru ca a fost liniste, interesele noastre au fost batjocorite in loc sa fie aparate. Tocmai pentru ca am tacut suntem facuti braconieri, puscariabili. Si stii de ce ?...Pentru ca cineva spera sa fie liniste in continuare. Pentru ca, o mana de oameni, care se ocupa de organizarea acestei activitati, sa isi conserve privilegiile si beneficiile, pozitia, relatiile, etc. Pentru asta linistea noastra e esentiala. In momentul in care inclinatia noastra spre barfa atinge in vreun fel linistea de care au ei nevoie si devine un punct de coeziune ce poate pune in pericol dinastia conducatoare, aceasta se burzuluieste, rabufneste isteric, refuzind sa creada ca majoritatea are tupeul opiniei diferite, si ca se poate coagula in jurul acesteia, ridicand privirea din pamant si avand curajul de a -i spune : MAI LASA-NE...... cu toti ulii tai.
liviu35
Membru important

Mesajde tehărău pe 11 Iul 2013, 23:17

liviu35 scrie:@ teharau -Totusi remarc si un fapt care imi da satisfactie: de cateva zile s-a facut liniste-.

Pe mine linistea ma ingrijoreaza. Tocmai pentru ca a fost liniste au ajuns unii sa conduca cu zecile de ani destinele unor federatii, asociatii, fara sa le ceara nimeni socoteala, permitandu-si orice magarie la adresa celor ce, cu buna credinta si pasiune, sustin financiar organizatiile respective. Tocmai pentru ca a fost liniste, interesele noastre au fost batjocorite in loc sa fie aparate. Tocmai pentru ca am tacut suntem facuti braconieri, puscariabili. Si stii de ce ?...Pentru ca cineva spera sa fie liniste in continuare. Pentru ca, o mana de oameni, care se ocupa de organizarea acestei activitati, sa isi conserve privilegiile si beneficiile, pozitia, relatiile, etc. Pentru asta linistea noastra e esentiala. In momentul in care inclinatia noastra spre barfa atinge in vreun fel linistea de care au ei nevoie si devine un punct de coeziune ce poate pune in pericol dinastia conducatoare, aceasta se burzuluieste, rabufneste isteric, refuzind sa creada ca majoritatea are tupeul opiniei diferite, si ca se poate coagula in jurul acesteia, ridicand privirea din pamant si avand curajul de a -i spune : MAI LASA-NE...... cu toti ulii tai.

Bre @liviu35,

Ne intelegem "ca cucul in gura" (asa se zice pe la noi; n-are nici o noima pentru mine cum se intelege cucu in gura, da suna misto. Ca tot ai zis de ulii.) Pai eu am zis ca s-a facut liniste pe forum nu in topic. Pentru detalii suna-l pe cumnactu' si te lamureste. D'aia zisei ca prietenii stiu de ce! Ca ne tot obosim de ceva vreme sa scapam de conversatii superflue. Si suntem cativa cu ideea asta iar matale n-ai fost pe faza. Acilea, ce sa mai zica omu? Ca s-a zis cam tot si s-a racit subiectul. Iar cu motivatiile lui matale, eu sunt de acord 100 %, daca citeai mai sus ce am scris si eu, e cam tot aia, da' mai putin...

Maria pleaca la Bucuresti. Si Ion zice:
- Fa Marie, ia inreaba fa pe acolo ce-i ala penis? Ca am auzit eu la TV si n-am priceput...
Vine Maria.
- Aflasi fa?
- Apai... ii tot o pu_a, da-i mai mica...

Si daca zici ca stii ca stimabilul scrie si pe aici, fa publica treaba, sa stim si noi...
Eu la Ulii intru o data pe an. Asa citesc si eu ce zice personajul si vad ce hram poarta... Te pomenesti c-o fi vreo Babele din Bucegi si noi nu stim... :)
tehărău
Veteran

Mesajde liviu35 pe 11 Iul 2013, 23:35

@ teharau

1. Incurci cumnatu' cu nasu' :lol: :lol: :lol: :lol:
2. Am cam fost plecat si nu am citit tot topicul :twisted: :twisted: ai dreptate
3. Am vrut si eu sa imi exteriorizez inclinatia naturala spre barfa. :wink: :wink: :wink:
4. Mersi ca m-ai lamurit cu linistea. :roll: :roll: :roll: :roll:

Cu stima
liviu35
Membru important

Mesajde tehărău pe 12 Iul 2013, 06:22

liviu35 scrie:@ teharau

1. Incurci cumnatu' cu nasu' :lol: :lol: :lol: :lol:
2. Am cam fost plecat si nu am citit tot topicul :twisted: :twisted: ai dreptate
3. Am vrut si eu sa imi exteriorizez inclinatia naturala spre barfa. :wink: :wink: :wink:
4. Mersi ca m-ai lamurit cu linistea. :roll: :roll: :roll: :roll:

Cu stima

1. Pai ce vrei bre, sa scriem la miezul noptii si sa nu incurcam nimic? :D
2. D'aia sa iau astia de noi, ca plecam si nu citim tot! :D
3. Barfeste nene, da' mai des! Nu vezi ca nu avem cu cine ne certa? Asa ca barfim! :(
4. Ma doare capul. Nu mai beau vin dupa bere. @Alin e de vina, ca eu beam bere si el vin. :evil:
5. Cand mai vii la nea Sandu, tot la releu mergem! :shock:

Scuze de off!
Tot cu stima!
tehărău
Veteran

Mesajde nicut pe 12 Iul 2013, 14:14

Felicitari Alin.....direct in ( 10 ).....bine spus . Unde semnam , unde ne adunam ? Vin cu toate neamurile mele ,cu toti prietenii mei . Felicitari inca odata .Respecte tuturor celor care au luat atitudine.....
nicut
Nou membru

Mesajde nicut pe 12 Iul 2013, 14:44

Felicitari Aline.....direct in (10),sa inteleaga toti pacatosii ,cu voie ori fara de voie .Felicitari celor care au luat atitudine in balacareala asta.Eu as zice asa(RUSINE CELUI CARE A PUTUT SA SCRIE ASA CEVA)......sa nu uite ca batul are doua doua capete .Bravo Aline ....respecte
nicut
Nou membru

Mesajde nicut pe 12 Iul 2013, 14:49

Scuze pt. repetare , sunt foarte suparat.Cu acelasi respect tuturor
nicut
Nou membru

Mesajde catalin.vrabie pe 23 Iul 2013, 06:43

Am reusit si eu, intr-un tarziu, sa citesc topicul. In ultima peroada timpul s-a comprimat extrem de mult in cazul meu si din pacate nu am mai intrat pe forum de ceva luni bune.
Eu fac parte dintre cei care prin 2004-2005 citeau forumul asta. Pentru mine acest forum a fost sansa vietii in materie de vanatoare. Aici am invatat tot ceea ce trebuia sa invat la AGVPS. Forumul a tinut loc de asociatie, si daca nu erau unii forumisti dispusi sa imparta cunostintele mai mult ca sigur ca acum nu eram unde sunt. Tot aici a incoltit si ideea de a pune bazele unei asociatii de vanatoare asa zisa "privata". Aici am gasit oameni care m-au ajutat, prin experienta lor, sa gestionez cele 3 fonduri de vanatoare. Aici am cunoscut oameni cu care acum fac schimb de idei in ceea ce priveste gestionarea fondurilor de vanatoare. Aici mi-am gasit furnizori pentru activitatea de gestionare. Aici am gasit oameni care au fost dispusi sa ma ajute, cu ce au putut ei, la punerea in practica a unor idei considerate prostii de catre sustinatori ai AGVPS. De aici au venit oameni la vanatoare la mine pe fond, deci am facut si ceva venituri. Aici am avut si dezbateri, de multe ori furtunoase, in legatura cu subiecte sensibile in vanatoare. Tot aici am spus si eu, din experenta mea de 3 ani, ce a mers si ce nu merge in gestionarea unui fond. Cui m-a intrebat, evident!
Acum pun si eu o intrebare: daca toate aceste lucruri s-au facut aici, ce rost mai are AGVPS? In cazul meu oricum intrebarea este fara raspuns, pentru ca din 2010 nu mai sunt membru AGVPS. Dar cred ca ar trebui sa capete un raspuns din partea celor care mai sunt inca.
Alin, nu mai reiau argumente in sustinerea raspunsului tau, au facut-o ceilalti colegi inaintea mea. Eu am spus de mai multe ori, fara sa fie un atac la AGVPS ca structura, (desi a fost perceput tot timpus asa) ca, atat timp cat aceasta structura isi va mentine organizarea actuala, nimic nu se va schimba. Un moment prielnic pentru a se schimba ceva in vanatoare in Romania a fost in 2010. Datorita lasitatii unor vanatori, a lipsei de coagulare, a lipsei de initiativa, si a multor alti factori, schimbarea s-a produs doar izolat, ici si colo. Si asistam in ziua de azi la o deteriorare constanta a fondului cinegeti din Romania. Nu stiu daca peste 10-20 de ani copii mei, (daca vreunul va fi vanator) vor mai avea ce vana!
Ma gandeam acum ce s-ar intampla daca toti forumistii membri AGVPS ar decide, in urma acelui articol, sa nu mai plateasca 1 an cotizatia la AGVPS. Ce zici, le-ar crea o problema? De dus la vanatoare 1 an de zile cred ca gasesc unde sa se duca. Asociatii mici, "private", sunt destule! Sau pur si simplu stau un an acasa, daca nu vor sa finanteze "privatii", atat de huliti si stigmatizati de catre AGVPS. Dar ar putea in felul acesta sa schimbe raportul de forte in interiorul AGVPS, unde in acest moment sunt captivi.
Si o ultima idee: pana nu vom gasi intelepciunea sa ne unim intr-o structura asociativa care sa ne reprezinte, toate ideile noastre nu vor fi decat idei. Si nu vor avea decat efect izolat, acolo unde se aplica. Adevarata schimbare de mentalitate si de viziune se ca produce numai prin intermediul unei structuri ample, reprezentative la nivel national. Ne uitam cu invidie la vecinii nostri de peste granita! Eu zic ca ne vom mai uita mult timp inainte, daca nu ne trezim!
catalin.vrabie
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde chivi pe 24 Iul 2013, 10:18

val pangica scrie: Articolul publicat de Dl. N. Storescu ( …un pseudonim ? )

Ar putea fi. Facand o analogie pe cuvant, cu trimitere in istorie, sufixul ,,escu" care insoteste nume proprii provine din marea familie a celor care, candva, au fost intemeietori de sate reprezentand un stramos comun, un mos, care a dat, ulterior, nastere la asa zisele ,,sate genealogice" formand o comunitate ce purta acel nume. Acum,daca luam cuvantul separat, STORESCU = STORE (eng.) - stoc , provizii , abundenta , belsug ; si sufixul ESCU ( sa nu uitam ca acest escu a devenit brand de tara), reprezentand urmasul lui, atunci am putea avea de-a face cu o mare familie intemeiata de ,,ultimul tatuc", asa cum bine spunea Alin iar toti cei aflati in aceasta mare familie fiind urmasi ai acestuia, urmasii strangatorului, abundentului si imbelsugatului stramos mare organizator de partide de vanatoare in alte timpuri, off, am ajuns la alt ESCU. Si inca n-am scapat de ei, de altfel suntem condusi, de prin '67 incoace, de acesti ESCI. O fi pura intamplare :D , curat pusca si vorbesc prostii :lol:

tehărău scrie: Plateste dar vrea de cateva ori pe an sa stea “in post” sau sa-l duca paznicul sa-i arate animalul, si sa traga. In maxim doua, hai trei iesiri. Sa fie aproape. Adica cat merge masina si cam atat. Si daca-l duci mai mult, o faci cam degeaba: gafaie si calca peste toate crengile. Tropaie. Se impiedica si evident, injura( :lol: :lol: :lol: nu ma pot abtine, mi-ai facut ziua mai frumoasa). Piesa o doreste de trofeu. Unicat daca se poate, demna de echipamentul scump pe care il are. Stie lectia in care daca dai, trebuie sa primesti.

@teharau, cu T mare, geniala expunerea si bogata in adevaruri. Din pacate.
@alin3006 si @valpangica vad ca ati pus bazele unei adevarate armate aici. Mai multi dusmani, mai multi voluntari.
Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
chivi
Veteran

Mesajde tehărău pe 24 Iul 2013, 22:23

Ce sa facem, nene... mai facem si noi rasu'-plansu' sa ne mai treaca timpul! Ca tot vor unii sa induca un curent de opinie ca suntem niste terchea-berchea fara treaba si scop, mixati cu agenti de tot felul, ete ca daca citesti forumul cotidian, poti vedea ca totusi avem ceva de spus. Si fara interese personale.
Ce ma intriga, este ca VPR-ul tace camuflat in iarba si nu intra intr-un dialog constructiv. Mai era un topic in care un respectat membru al comunitatii noastre voia sa ajute GRATIS un anumit domeniu si a fost refuzat. Vreti sa va spun de ce? Pentru ca daca taci, nu se vede ca esti modest pentru postul cu staif pe care il ocupi. Nu ca aici ar fi somitati, da' mai zice unul una, altul combate si poate iesi ceva bun...
tehărău
Veteran

Mesajde chivi pe 25 Iul 2013, 11:47

tehărău scrie:. Si fara interese personale.
Ce ma intriga, este ca VPR-ul tace camuflat in iarba si nu intra intr-un dialog constructiv.

De obicei lasul cauta avantajul de a te lovi pe la spate, se ascunde si asteapta cu planul in basca. Sau poate s-au resemnat si-si pregatesc retragerea in liniste ?? :cry: :roll: :roll:

tehărău scrie: Mai era un topic in care un respectat membru al comunitatii noastre voia sa ajute GRATIS un anumit domeniu si a fost refuzat...

...si-l mai cheama si Ferencz. Si nici macar Neculai
Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
chivi
Veteran

Mesajde Krieghoff pe 01 Aug 2013, 20:34

De obicei lasul cauta avantajul de a te lovi pe la spate, se ascunde si asteapta cu planul in basca. Sau poate s-au resemnat si-si pregatesc retragerea in liniste ??

Nu pleaca astia asa curand. E prea bine acolo pe Mosii Vechi...
"Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Krieghoff
Membru important

Mesajde Sly_Fox pe 06 Aug 2013, 22:47

Si iata ca din nou suntem luati in vizor.
In revista VPR a aparut alt articol, de data aceasta intitulat Valuri, cu bataie directa inspre un administrator al forumului. Link-ul:

http://agvps.ro/docs/revista/2013/08/vpr082013.pdf

Articolul este scris de insusi starostele vanatorimii romane (cel putin o parte din ea), domnul Selaru. In josul paginii , o sa gasiti si o fotografie, cu...''Dracovenia lui Val''. :D
Eu unul chiar nu pot sa-mi dau seama ce vor oamenii astia si de ce nu ne sufera. Acest forum este unul educational, de larga utilitate publica, un spatiu virtual dedicat pasionatilor de vanatoare. De-a lungul anilor, comunitatea noastra a demonstrat ca este capabila sa promoveze vanatoarea, sa ajute tinerii aspiranti la acesta nobila arta, sa promoveze turismul cinegetic, sa informeze vanatorii romani cu privire la noutatile in materie de vanatoare, legislatie vanatoreasca, arme si munitii dedicate vanatorii.
De ce oamenii astia ne vad cu ochi rai? De ce suntem porciti in fel si chip?
Vad ca totusi reprezentantii AGVPS din Romania citesc forumul, si daca nu mi-au respuns la cele cateva intrebari, de bun simt insa un pic sfredelitoare, adresate intr-o postare anterioara la topicul intitulat Presa, poate raspund in viitorul numar al revistei VPR la urmatoarea intrebare. Care este adevaratul motiv pentru care AGVPS duce aceasta campanie de denigrare impotriva forumului Vanatorul.ro?
Poate ca ceva va deranjeaza cu adevarat, ceva mai subtil, mai putin spus in gura mare. Poate ar fi vremea dialogului intre parti, sa vedem unde este buba, care este sursa animozitatilor. Pai nu este pacat ca vanatorii sa se uite chioras unul la altul?

Semnat
Un membru al forumului Vinatorul.ro si totodata un membru al unei asociatii afiliate la AGVPS, deci si cotizant la bugetul acestei asociatii nationale vanatoresti.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde the_mav pe 07 Aug 2013, 09:07

:|
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde tonif pe 07 Aug 2013, 11:32

Eu unul, ca forumist pe de-o parte, vanator pe de alta, si nici pe departe in ultimul rand membru al unui AJVPS deci cotizant (sau alegator, in limbaj politic) MA SIMT PROFUND JIGNIT atat de acest articol, cat si de precedentul.

Imi pare rau sa va spun, Domnule Selaru, ca ati jignit profund o foarte mare parte din cei pe care in mod normal trebuie sa-i reprezentati si sa le protejati interesele din pozitia in care va aflati.

Indiferent in care categorie m-ati incadra dumneavoastra, cei putini si destepti sau cei prosti, braconieri si puscariabili da' multi, care ii prostesc pe primii, eu consider ca ati facut abuz de pozitia pe care o aveti si ati emis in mod public prin revista VPR judecati si atacuri la "persoane".

Aceste judecati si pareri va apartin si fiind o tara libera aveti tot dreptul la ele. Dar, din fix aceleasi considerente, si EU - Forumistul, chiar daca nu sunt director AGVPSR, am dreptul de a avea pareri si de a emite judecati.

Iar parerile mele sunt urmatoarele:

- Ambele articole sunt fenomenal de subiective, si desi sunt scrise intentionat la titlu general, nu reprezinta decat parerea dumneavoastra particulara. Faptul ca sugerati ca opiniile exprimate acolo reprezinta adevaruri abstracte, si idei impartasite la nivel general este un neadevar flagrant. Daca folositi modul de exprimare impersonal, nu reusiti sa creati impresia de generalitate decat celor care rezoneaza cu acest limbaj de lemn ramas din perioada comunista. Exprimarea corecta trebuie sa fie intotdeauna “Eu cred sau Eu doresc” si nu “ Se cred ca, Se doreste a, S-a auzit ca” si asa mai departe ….
- Postura pe care o aveti genereaza pe langa putere si privilegii si foarte multe responsabilitati. Aveti responsabilitatea de a comunica cu “alegatorii” dumneavoastra, si trebuie sa o faceti cu foarte mare atentie. Mister Obama sau Domnul Basescu trebuie sa aiba foarte mare grija de felul in care isi formuleaza comunicatele publice, si fiecare cuvant are greutate. Vedeti cazul domnului presedinte si apelativul “tiganca”. Ambele articole, indiferent de motivul scrierii lor, au in continut jigniri cu adevarat serioase la adresa unei sub-multimi din obstea vanatoreasca, si anume “Vanatorul care intra si pe forum sau mai bine zis Vanatorul – Forumist”. Tocmai pentru ca, din postura pe care o aveti, cuvantul dumneavoastra are greutate, nu trebuia sa scrieti ce ati scris chiar daca asta este parerea dumneavoastra sincera.
- Nu am fost cenzurat niciodata pe acest forum, si nu mi-a fost absolut niciodata impusa o parere de catre proprietar sau administrator. Acest lucru se extinde la vasta majoritate a userilor, si cunosc acest lucru tocmai pentru ca activez pe acest forum. Toate cazurile de moderare au fost in urma incalcarii clare a regulilor de bun simt, a atacurilor la persoana si asa mai departe. Nu am cunostiinta sa fi existat moderari si/sau banari bazate pe divergente de opinie intre administrator si un forumist. Nu trebuie uitat si ca acest forum este de natura privata, si are propriile reguli de functionare, care sunt generate de catre proprietar sau administrator – lucru natural intr-o intreprindere privata. Acestea fiind spuse, EU ma simt jignit cand vad ca dumneavoastra sustineti ca imi pierd timpul intr-un spatiu virtual unde imi sunt impuse si bagate in cap pareri, idei, concepte si trenduri. Sincer, nu cred ca sunt chiar atat de prost, multumesc cerului …

Ca sa inchei, as dori sa va spun ca valoarea si calitatea site-ului http://www.vinatorul.ro sunt date intr-o vasta proprotie fix de existenta forumului adiacent.

Continutul informational al forumului este infinit mai vast si mai actualizat decat al site-ului propriu-zis iar daca chiar cititi acest forum cand si cand, nu puteti nega ca intotdeauna sunt promovate standardele eticii vanatoresti, traditia cinegetica, responsabilitatea fata de fondul cinegetic si natura, respectarea legislatiei in domeniu, oprobiul general fata de braconaj si asa mai departe.

Acestea fiind zise, dupa parerea MEA, ati gresit fata de MINE cand ati scris aceste articole. Poate va intereseaza parerea mea , poate nu … pe mine cu siguranta ma intereseaza “parerea” dumneavoastra despre mine …

Cacat in traista, Domnule Selaru.
tonif
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale