Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 10 Iun 2026, 11:16
|
|
|
Membrii nostri sunt rugati sa-si posteze aici experientele legate de pasiunile lor extra vanatoare , legate strict de ceea ce inseamna MOTOARE !
Moderatori: Alin3006, mialxx, popaliviu, the_mav, RazvanGTC, GTC Auto SHOP
de liviur pe 10 Mai 2013, 06:45
tehărău scrie:liviur scrie:Eu raman la parerea ca autoutilitara e cea mai buna alegere pt vanatoare. Timbru de mediu ieftin, masina mare, nu mergi cu cainii sau vanatul in masina, consum decent, asigurare si impozit la valoare decenta. Acum fiecare le stie pe ale lui, dar vitara sau masini mai mici nici nu le-am luat in calcul, asa ca mi-am luat hilux. L-am luat nou, anul asta, unu, din cauza preturilor mari la SH-uri si doi pt ca masina noua nu-ti creaza surprize de genul - a fost lovita, rasturnata si facuta de mantuiala, iar apoi sa stau si sa bag nu stiu cati bani in ea.
S-o stapanesti sanatos! Baga si tu niste preturi si costuri, sa ne facem o parere... Am dat un ochi pe la treaba cu timbru' e tot nasoala treaba! Da' imi trebuie net ca lumea sa ma lamuresc, asa ca in varianta ta, cam cat te-a dus (si ce varianta ai luat, ce stie)?
Varianta pe care am luat-o e style, adica nu are clima electronica si pilot automat si a costat 32.000 cu invelitoare de bena, prelata de bena si carlig. Are diferential blocabil spate si camera video spate-foarte utila la intors. Timbrul cred ca vreo 800 lei a fost, impozitul e mic, nu stiu sa-ti spun acum, rovigneta e 460 lei/an si cam atat. Poate ne vedem cand mergi la Buzau si vezi si masina.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
-
liviur
- Veteran
-
- Locaţie: Buc-Branesti
de acsph pe 10 Mai 2013, 23:27
Eu acum merg la munte,pe coclauri si la vanatoare ,cu un Hover CUV de 2.3 l , cu Gpl.Are si ceva fite (magazie CD,clima)pe care le apreciez  .Pe sasiu beton , cu mecanica Mitsu' , electrica Siemens si electronica Bosh este ok la banutii platiti.. Daca te tii de el si nu faci prostioare,cred ca este ok in buget decent.Urmeaza inaltare 5 cm,flanse roti ,Extrem Trekker , potbgaj si un troliu de 6 t (sper pana in toamna) total aprox 1000 euro.. Pret initial 5600 euro Impozit 940 ron (pe firma) Consum 16/% GPL Revizie 100 ron RCA 360 ron/an http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... 0005o.jpg/
Muget,deci exist !
-
acsph
- Veteran
-
- Locaţie: Ploiesti
-
de tehărău pe 29 Mai 2013, 21:56
Merci de raspunsuri! Plec la tap, dar cand revin dialogam pe tema... Trebuie sa iau un agregat, va tin la curent cu cat costa treaba. 
-
tehărău
- Veteran
-
de tehărău pe 21 Iun 2013, 14:08
Colegii, Care ştiţi cât e diferenţa de impozit la utilitară 2,5l faţă de 3l ? Nu-s zgarciob, da consumul un pic, că talpa de la bocanci e plină de noroi când vin de la vânătoare, respectiv grea, un pic de la impozit, mai iese de-un ţap / an... 
-
tehărău
- Veteran
-
de Alin3006 pe 21 Iun 2013, 14:21
Legat de consum, o sa ai o surpriza: ala de 3l consuma mai putin decat ala de 2,5 l, pentru simplu motiv ca raportul CP/ KG e mult mai bun si motorul se chinuie mai putin sa traga ditai magaoaia... Diferenta de consum e taman tapul ala de care spui tu. Pretul masinii difera insa, da merita, crede-ma.
-
Alin3006
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de tehărău pe 11 Iul 2013, 22:39
Dragi prieteni virtuali, Ca sa nu mai ziceti ca alea alea, m-am conformat si am luat Hilux nou. 2.5, manuala. Plagiat dupa @liviur. Multumesc pe aceasta cale tuturor celor care "mi-ati zis" Fac cinste! Pe scurt, ca-s nedormit: am zis ca ce ati zis cand mi-ati zis ca ti-am zis nu e suficient si m-am pus pe citeala. Fix cucu ca fiecare si-o lauda pe-a lui. Da' m-am chitit pe Hilux. P'orma am zis ca trebuie sa intreb un tariceanu. Si l-am sunat pe @RazvanGTC. Bai frate, in afara ca le stie, mai e si de treaba! M-a tinut la telefoane muuuult si mi-a explicat care-i treaba pe indelete. Acuma, eu scriu ca asa am facut eu, dar daca ar face toti ca mine, schimba omul ala nr de telefon! Ma rog, fiecare cu tupeul lui Dupa aia am cautat pe site-uri chifteua second. Apropos, mobile.ro s-a dus pu_ii de suflet. Pacat. Bine c-a ramas mobile.de. Dar la Hiluxuri nu-i chiftea afara. Preturi de zici ca-s noi. Am pierdut nopti aiurea, mail-uri, telefoane. Am vazut ca nu-i treaba buna (trebuie sa luati in calcul ca am fost intr-o perioada tare ocupata). Apoi am plecat la Bucale sa vad SH-uri. Iar cu tupeu, hai @Alin3006-e cu mine ca nu stiu Bucurestiul, ca vrajeala. A mers omul ca d'aia e om da' trebuie sa mai spal obrazul Am vazut una asa si asa. Preparata bine dar cam obosita. I-o i-am oferit pretul corect, omul a cerut 2000 mai mult. A doua zi a mai lasat 1000 la telefon. (maine sa-l sun ca am zis ca-i dau un raspuns si nu-mi place sa zic si sa nu fac). Am mai vazut una, buna si la pret si la bani da era 4x2. Nu se incadra. Au mai trecut niste zile, cautari, bla bla. Ma duc pe la reprezentante, parcuri de leasing, dealeri, pe unde naiba n-am umblat sa gasesc treaba buna... Am mai vazut una pe net. Imi intrase in cap 3L, cutie manuala. Si apare una pe net. Aveam drum prin bucale si am trecut s-o vad. Pe afara bine, la telefon omul ok, accept orice test, impecabila, stiti voi. Sun iar la @RazvanGTC, la service, programari. Crezand ca vin cu masina, ma urc in tren ca sa nu mai deranjez pe nimeni. Ajung si la GTC. Nu vreau sa fac reclama dar acolo-i treaba buna. De aia e forum, sa spunem. Daca vrea cineva dezvolt, daca nu sa treaca sa se convinga. Am vazut niste modificaciuni pe acolo de am facut poze! Asa... Verificare. Masina asa si asa dar cam in 20-40k ma lasa pompa + caseta de directie. Si un rulment+bieleta. Normale uzuri dar sa le pun era 4000 de euroi. Nu-mi convine si renunt. Pe drum spre casa vorbesc cu alt prieten vanator. Nu-i forumist ca sa-i dau indicativul. Om serios. El. Si zice: "ma da' eu am luat noua. Pai a ta avea 3 ani. Am dat-o si am luat alta ca eu le schimb. (Are potenta). Si aia? Aha... am dat-o. Si n-o vinde? Nu. Asta-i treaba, da de unde ai luat-o? De la Focsani... Pai ce naiba ai cautat? Eu de acolo le cumpar." Ca tot facusem vreo 2000 de km dupa masina, plec la Focsani. Aveam si celelalte oferte de la alti dealeri pe la care am fost. Oameni de treaba la Focsani! Si cu rabdare. Ca io-s cam sucit. Si pana la urma mi-a facut a mai mica oferta la asta de-am luat-o si ne-am inteles. Mi-a iesit deranjul si cheltuiala inapoi, ca daca vorbeam si ma duceam din prima, era mai bine. Asa a fost sa fie. Azi am adus-o acasa, cu RAR-ul facut. Despre taxe de aici incolo, postez pe parcurs. Sa vad ce numere ii iau...?! Daca tot ne sfatuim pe aici: daca vedeti THR intelegeti ca-i Theodor sau teharau? Ca ma bate un gand... Acu' sa vedem cu echipatul... 
-
tehărău
- Veteran
-
de madalin122582 pe 12 Iul 2013, 08:40
O placere sa-ti citesc randurile. Ce sa zic...Felicitari pentru achizitie ! si sa dea Cel de Sus sa nu ai evenimente neplacute. THR e ok...eu exact la tine ma gandeam daca vedeam numerele 
Membru ANDA
-

madalin122582
- Veteran
-
- Locaţie: Rm. Valcea
-
de tehărău pe 12 Iul 2013, 10:17
madalin122582 scrie:O placere sa-ti citesc randurile. Ce sa zic...Felicitari pentru achizitie ! si sa dea Cel de Sus sa nu ai evenimente neplacute. THR e ok...eu exact la tine ma gandeam daca vedeam numerele   Merci frumos! PS: Da' sa stii ca tot nu pot sa te mai sufar de cand cu centimetrul ala in plus de la cornul stang de la tap! Ca marimea totusi conteaza! 
-
tehărău
- Veteran
-
de acsph pe 12 Iul 2013, 10:40
Bravo nene!Sa o stapanesti sanatos si sa-ti aduca bucurie! Numere cu THR sa fie da sa stim si noi..Ca varianta ar mai fi si RAU Toate bune!
Muget,deci exist !
-
acsph
- Veteran
-
- Locaţie: Ploiesti
-
de tehărău pe 12 Iul 2013, 16:36
acscontactph scrie:Bravo nene!Sa o stapanesti sanatos si sa-ti aduca bucurie! Numere cu THR sa fie da sa stim si noi..Ca varianta ar mai fi si RAU Toate bune!
Merci frumos! Aia cu rau merge cu stergatoarele rupte si capota zgariata!
-
tehărău
- Veteran
-
de Vrajitoru pe 12 Iul 2013, 16:38
@teharau, io iti urez ca motociclistii: Asfalt uscat! si kilometri multi fara incidente! ce imi mai place sa te citesc! s-a schimbat roata. daca nu scrii sunt bolnav toata ziua. Si zi cu costurile mai departe. Io mi-am luat o Antara SH automata. Daca nu e namol pe jos merge la padure fara probleme, si pe drum si langa drum.E modelul ala de la inceput cu barele care curg sub masina. Modelul nou are niste spoilere de zici ca e cel putin Ferrari ca nu cred ca poti sa parchezi la bordura cu ea fara sa ii rupi fustele. Daca ar fi gagica nu ar fi problema, da' e masina si la aia nu e bine sa ii rupi nimic. Problema ei e ca e moale suspensia si da cu burta de pamant daca nu merg incet. Avantajul la cutia automata e ca isi distribuie forta pe roti electronic. Dezavantajul e ca manca motorina pe pita! Bat-o tigania sa o bata. Noroc ca vara merg cu motoru' ca altfel ma aducea la sapa de lemn. Da' tot alea cu bena sunt mai ok de vanatoare. Ce sa mai zic: sa o stapanesti sanatos si sa o umpli de vanat. Ah, si THR e pentru tine. Pentru Theodor of THE sau THO, in nici un caz THR. Numa' sa nu ii pui 69 ca pe urma cine stie ce mai inventeaza careva (ex: 69 Te Halesc Rece).
-

Vrajitoru
- Veteran
-
- Locaţie: Sibiu
-
de tehărău pe 12 Iul 2013, 18:39
Vrajitoru scrie:@teharau, io iti urez ca motociclistii: Asfalt uscat! si kilometri multi fara incidente! ce imi mai place sa te citesc! s-a schimbat roata. daca nu scrii sunt bolnav toata ziua. Si zi cu costurile mai departe. Io mi-am luat o Antara SH automata. Daca nu e namol pe jos merge la padure fara probleme, si pe drum si langa drum.E modelul ala de la inceput cu barele care curg sub masina. Modelul nou are niste spoilere de zici ca e cel putin Ferrari ca nu cred ca poti sa parchezi la bordura cu ea fara sa ii rupi fustele. Daca ar fi gagica nu ar fi problema, da' e masina si la aia nu e bine sa ii rupi nimic. Problema ei e ca e moale suspensia si da cu burta de pamant daca nu merg incet. Avantajul la cutia automata e ca isi distribuie forta pe roti electronic. Dezavantajul e ca manca motorina pe pita! Bat-o tigania sa o bata. Noroc ca vara merg cu motoru' ca altfel ma aducea la sapa de lemn. Da' tot alea cu bena sunt mai ok de vanatoare. Ce sa mai zic: sa o stapanesti sanatos si sa o umpli de vanat. Ah, si THR e pentru tine. Pentru Theodor of THE sau THO, in nici un caz THR. Numa' sa nu ii pui 69 ca pe urma cine stie ce mai inventeaza careva (ex: 69 Te Halesc Rece).
Bre nea @vraji, merci de alea alea. Si tie la fel! Ia zi mata ceva: cand am cautat io pe net masina, m-a bagat pe un site "Vrajitorul". Ala e a lu' mata? Ca sa stim si noi! Apoi, vezi ca la rubrica aia de ne injuram cu aia tipariti (ca tot ai zis de "bat-o tigania s-o bata"), nu te-ai prezentat cu injuratura de rigoare Pai ori suntem balcanici, ori nu mai suntem Io din istorie (ia Sincera, a lu' Florin Constantiniu)stiu asa: ca ori nu-ti convine si tipi, ori te dai cu dujmanu' si mane poimaine te vad scriitor la ziar... Aia cu neutru nu tine, ca la noi e Baltata Romaneasca nu daia Milca...
-
tehărău
- Veteran
-
de Vrajitoru pe 12 Iul 2013, 20:21
Nu site-ul meu. Io iau din alea, nu dau ca nu am de unde. Ca m-a dat mama la scoala scoala sa invat despre Drosofila Melanogaster, nu m-a trimis la bisnita ca sa fac bani sa am de unde da credite. Deci sunt de partea cealalta a p... ghiseului. Si la aia cu injuraturile... sa iti zica mada si alin. Io stiu cel mai bine sa injur live. Ca daca il vad pe ala sa vezi ce imi usuc chilotii pe mormantu' ma-sii (cu cratima ca suntem culti ce p... ptuik ca era sa imi zboare porumbelu si ma baneaza astia pentru limbaj trivial). Si mai am din alea. Da' live. Si am fo' absent o tzara ca a trebuit sa dreg o tiganie la lucru ca am de 3 zile tot cate 14 ore lucrate. De zici ca aci imi e casa. Mai am in seara asta ... pana pe la 10 jumate si cred ca am gatat. Ca sa o zic de la mine din tarla: futui programatorul care o facut programul ala de cacat de a dat gherlele pe care stau io acum sa le repar. Am zis! Da' am fost si la distractie. Ca ultimele 2 weekenduri am fost tot la intalniri motociclistice. Si acum mi s-a infundat. Imi e dor ma de un poligon. Da' daca mai plec un weekend ma taie nevasta si ma pune jumate la lada si jumate in pod la uscat. Si nu imi e de alta decat ca imi raman pustile singure.
-

Vrajitoru
- Veteran
-
- Locaţie: Sibiu
-
de alex1500ro pe 12 Iul 2013, 20:58
Felicitari pentru achizitie, din punctul meu de vedere nu exista o alta alegere mai buna. Si eu am vrut sa cumpar una insa din pacate la 1.94 cat am eu , nu pot sta comfortabil in ea asa ca a trebuit sa renunt la achizitie.
-
alex1500ro
- Membru activ
-
- Locaţie: Germania
de Alin3006 pe 12 Iul 2013, 21:31
acscontactph scrie:Bravo nene!Sa o stapanesti sanatos si sa-ti aduca bucurie! Numere cu THR sa fie da sa stim si noi..Ca varianta ar mai fi si RAU Toate bune!
E muult mai tare RAU. 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de tehărău pe 12 Iul 2013, 22:49
'Rati ai codrului, ca am ras cu lacrimi! 
-
tehărău
- Veteran
-
de tehărău pe 12 Iul 2013, 22:53
alex1500ro scrie:Felicitari pentru achizitie, din punctul meu de vedere nu exista o alta alegere mai buna. Si eu am vrut sa cumpar una insa din pacate la 1.94 cat am eu , nu pot sta comfortabil in ea asa ca a trebuit sa renunt la achizitie.
Pai ce bre, scoti scaunu' si conduci dupa bancheta din spate! Naiba te-a pus sa cresti atata... 
-
tehărău
- Veteran
-
de Alin3006 pe 12 Iul 2013, 23:03
tehărău scrie:alex1500ro scrie:Felicitari pentru achizitie, din punctul meu de vedere nu exista o alta alegere mai buna. Si eu am vrut sa cumpar una insa din pacate la 1.94 cat am eu , nu pot sta comfortabil in ea asa ca a trebuit sa renunt la achizitie.
Pai ce bre, scoti scaunu' si conduci dupa bancheta din spate! Naiba te-a pus sa cresti atata... 
Bine ca n-a luat Samurai.  )
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de tehărău pe 12 Iul 2013, 23:15
-
tehărău
- Veteran
-
de tehărău pe 12 Iul 2013, 23:22
-
tehărău
- Veteran
-
de tehărău pe 12 Iul 2013, 23:32
Alin3006 scrie:tehărău scrie:alex1500ro scrie:Felicitari pentru achizitie, din punctul meu de vedere nu exista o alta alegere mai buna. Si eu am vrut sa cumpar una insa din pacate la 1.94 cat am eu , nu pot sta comfortabil in ea asa ca a trebuit sa renunt la achizitie.
Bine ca n-a luat Samurai.  )
Si daca ia , ce? E omu' forumist?!? E! De fapt IE! Pai vezi ca a zis unu p'aicea ca i-a facut altu o remorca misto pentru caini... Conducea de-a colo! 
-
tehărău
- Veteran
-
de tehărău pe 12 Iul 2013, 23:37
Vezi bre nea @alex1500.ro, cum e viata? Feliciti omu' ca a luat o fieratanie si te trezesti ca te ia la 11 merti! Si mai ai si 2 metri! Si nu poti sa-i frigi un calcai in cap! Pai n-avea dreptate nea RVS ala ca suntem puscarci? 
-
tehărău
- Veteran
-
de Alin3006 pe 12 Iul 2013, 23:41
@ teherau - bag sama ai chef de saga!  ) Sa fir a naibii de treaba, de cand mi-a povestit radu bichis faza aia cu Samuraiu si descarcerarea si vad un Samurai, ma pufnestr rasul! Si imi placea masinuta.
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de OVI762 pe 13 Iul 2013, 06:43
Pai bine bre Aline,nu ne zici si noua care e faza cu descarcerarea?Decat bagi batul prin gard si ne lasi asa?Primavara viitoare am programata o fierotanie cu care sa ma dau pe coclauri si sa stiu de ce sa ma feresc 
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
-
de tehărău pe 13 Iul 2013, 06:51
Alin3006 scrie:tehărău scrie:Deschizand eu topicul asta din motive "ca sa stim si noi care-i chifteaua" si facand asta cu telefonul, nu am sesizat la timp ca am utilizat caractere de ciumandocar  . Din cauza de acces direct la pagina de forum, am mai tras cu ochiul pe aici iar azi nu-s ce am combinat si m-am trezit pe pagina de home: rusinica... Asa ca rog moderatorul posesor de parole si acces la smecherie sa faca bine si sa scrie omeneste titlul. Daca-i @alin 3006, dau eu o bere. Daca-i Razvan, dau eu 2 beri. Sa fie rece...Si poti sa pui doua, ca din ciclul ¨ti-am zis eu¨ tot la vorba mea ajungi. La capitolul taxe, nu stiu cat e taxa de timbru, dar impozitul la o utilitara cu motor de doi juma e subtire tare. Ca nu intra pe nu stiu unde si intra Suzuki...cazurile astea sunt asa de rare la vanatoare, incat nu merita discutate, nu e masina de offroad extrem. Pot sa spun ca eu am bagat Hilux-ul in niste gauri de multi spuneau ca nu mai iesi de acolo nici cu ATV-Ul. In schimb cu un Samurai - vorba lui Radu Bichis - daca bagi un tip de talia lui, asa la cca 2m si 120 km in cutiuta aia si i se scoala p...a, chemi descarcerarea sa-l dea jos! @teherau - ti-ai luat vaporul ala, probabil din obisnuinta. Ori il tii asa pe Bulgaria, insa cand s-o inchide o sa ai o problema cu motorul ala de 3l si impozitul aferent, sau il faci utilitara si ti-ai luat de o grija. E si asta o idee, sa-i tragi o bena...
-
tehărău
- Veteran
-
de Alin3006 pe 14 Iul 2013, 11:55
Daca esti om cu imaginatie poti sa stai sa razi singur ca prostul imaginandu-ti scena de mai sus... 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de OVI762 pe 14 Iul 2013, 12:59
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
-
de RazvanGTC pe 15 Iul 2013, 13:15
Io ma bag, o facem ca la Pimp my ride, varianta offroad. Am in stoc tot ce vrei pentru Hilux, in 2 zile e gata... Avem o singura problema: cine e producatorul emisiunii, sa vina cu bugetul? 
-
RazvanGTC
- Nou membru
-
- Locaţie: Bucuresti
-
de Alin3006 pe 15 Iul 2013, 13:26
@teherau - cine e producatoru? Eu pot fi ¨the pimp¨  daca nu ai deja unul ...ca in bancul cu ala care intra la farmacie si racneste la fermaciste: - aveti peste? - nu raspund alea socate - bine, de azi sunt eu pestele vostru. Cand facem banii il sun pe Razvan si pe tine te chem cand e gata masina. 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de tehărău pe 15 Iul 2013, 14:06
-
tehărău
- Veteran
-
Înapoi la Off road si aventuri pe 2 sau 4 roti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori