Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 08 Mai 2026, 16:35
|
|
|
Modificari recente ale legilor legate de vanatoare
Moderatori: biriuck, liviur
de vinatorul iscusit pe 23 Mar 2013, 18:59
Marius scrie:Tara de cacat cu legi de cacat facute de legiutori de cacat.
In timp ce la fiecare colt de strada se afla una su mai multe masini ale firmelor de paza-security, ale sutelor de astfel de firme (fapt ce denota nivelul infractionalitatii de la noi), cei platiti din taxele noastre sa ne apere de infractori pierd vremea cu infractiuni de cacat asa cum este asta cu viza permisului.
Stati sa vedeti ce mai urmeaza... Se pregateste ceva.
sunt in situatie de a viza permisul.....si vad acum ;!....sustin si eu ca totul este de c...t,facut de mantuiala....doar sa complice viata oamenilor.....
-
vinatorul iscusit
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de OVI762 pe 23 Mar 2013, 21:17
Ma gandesc...vezi ca ai intarziat cu 1 luna,doua.Il declari pierdut,furat,rapit de extraterestrii,ce-ti trece prin cap si scapi de aia doi ani de bataie de joc.Merge?
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
-
de Sly_Fox pe 23 Mar 2013, 22:00
Eu stiu daca o merge. Nici baietii nu sunt tocmai picati in freza. Pot spune ca trebuia sa anunti in momentul cand l-ai pierdut. In cazul in care s-a pierdut/furat recent, oricum era expirat, asa ca ... Dar cine stie, poate or fi si vreunii care inghite galusti din astea. 
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de vikkktor pe 24 Mar 2013, 02:56
Sly_Fox scrie:Eu stiu daca o merge. Nici baietii nu sunt tocmai picati in freza. Pot spune ca trebuia sa anunti in momentul cand l-ai pierdut. In cazul in care s-a pierdut/furat recent, oricum era expirat, asa ca ... Dar cine stie, poate or fi si vreunii care inghite galusti din astea. 
nu merge...data cand a fost eliberat permisul sau cea a ultimei vize este inregistrata...deci se stie cand si daca ai ,,iesit din viza,,...asta este o magarie care nu are ca scop decat imputinarea detinatorilor de arme, visul unora din conducerea politiei...nu am vazut, auzit sa se protesteze in vreun fel la aceasta masura introdusa pe sub masa in lege...asa cum nu am vazut nici la multe altele, de exemplu introducerea din postura ,,la liber,, a aerului comprimat in cea de ,,notificare,, si acum mai nou, pe permise...s-au facut o gramada de dosare celor care habar nu au avut si s-au trezit cu armele cu aer neanregistrate cf noilor prevederi...timp pierdut atat de politie cat si de parchete, si platit din banii contribuabilului...daca maine interzic masinile culoare rosie, in mod sigur, societatea romaneasca lovita de pasivitatea istorica ce o caracterizeaza, tot asa va reactiona, eventual se bucura ca vecinul are masina rosie....
-
vikkktor
- Membru important
-
de olimpiusorin pe 24 Mar 2013, 08:24
Pe asta se bazeaza toata strategia celor ce ne conduc(chiar si a celor ce dau indicatii de afara),la noi nu trebuie sa depuna eforturi deosebite santem asemenea oilor ,,ne luam dupa magar''.Si din pacate ai dreptate multi se bucura de necazul aproapelui,de ajutor la nevoie nici nu se mai pune problema si aici nu ma refer la bani ci la micile gesturi cotidiene.
Toate cele bune!
-
olimpiusorin
- Membru activ
-
de Sly_Fox pe 10 Mai 2013, 13:02
hanter scrie:In noua lege am inteles de la un angajat al serviciului arme ca detinatorul de arma are obligatia ca in termen de 6 luni inainte de data expirarii permisului de port arma sa se prezinte la biroul arme cu documentele cerute in lege
Nici eu nu eram lamurit cu astea sase luni. Asa ca am fost la biroul arme si am intrebat, ca asa sunt eu, trebuie sa iau toate sursele la rand ca sa ma conving. Raspunsul a fost urmatorul: se poate prelungi valabilitatea permisului de port arma in termenul de 6 luni pana la expirarea acestuia. Adica nu trebuie sa te prezinti cu sase luni inainte, ci in acest interval poti depune dosarul pentru prelungire, iar termenul limita este ziua cand permisul de port arma expira. Dupa acest termen treaba se nasoleste.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de Sly_Fox pe 17 Iul 2013, 15:19
Se pare ca avem in sfarsit si o atentionare din partea AGVPS-ului, cuprinsa intr-o nota din revista VPR. Este drept ca la ceva timp dupa atentionarile de pe forum, insa este totusi binevenita. Atentionarea face referire la valabilitatea permiselor de port arma si termenul legal de prelungire a acestora, precum si posibilele consecinte in cazul expirarii valabilitatii. Articolul se numeste ,,Atentie...la neatentie!'' http://agvps.ro/docs/revista/2013/07/vpr072013.pdfDeci atentie cei care trebuie sa va prelungiti valabilitatea permiselor de port arma. Prezentati-va la BAESP-urile din judetele dumneavoastra, cu toate documentele legale, innainte sa va expire permisele.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
de bliviu pe 18 Iul 2013, 20:11
Cam ce acte trebuie  ca sa stiu ca eu mai am un an asta daca ramine la 5 ani 
-

bliviu
- Veteran
-
de Sly_Fox pe 18 Iul 2013, 22:13
Eu am depus urmatoarele documente: -Cerere tip (de la politie) -Certificat medical (cel cu 4 rubrici) -Aviz psihologic (eliberat de un psiholog autorizat pe securitate si siguranta nationala) -Cazier -Copie permis de port-arma -Copie permis de vanatoare -Copie carte de identitate -Copie carnet de membru vanator -O fotografie
Ultima copie, cea a carnetului de membru vanator, nu este ceruta de catre toate birourile arme si munitii, asa ca trebuie intrebat. Cu aceste acte si cu armele din posesie, te prezinti la BAESP-ul judetean. La fel, unele birouri aplica pe loc stampiluta care atesta prelungirea permisului, altele cer un ragaz pentru oarece verificari.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
de Mikerinos pe 23 Iul 2013, 13:41
Intr-adevar, foarte util articolul celor din Revista VPR, insa a venit prea tarziu pentru mine 
-
Mikerinos
- Membru activ
-
de Sly_Fox pe 23 Iul 2013, 19:00
Este bine ca esti optimist, cel putin asta deduc din zambaratii de la sfarsitul frazelor. Pacat ca nu ai stiut din timp, evitai aceasta neplacere.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
de Mikerinos pe 06 Aug 2013, 10:25
Intr-adevar, optimismul mi-a ramas. Pana la urma sunt tanar, am 30 de ani si inca suficient timp sa vanez dupa cei doi ani de suspendare.
Va multumesc pentru sfaturi si pentru incurajari.
In alta ordine de idei, Avand in vedere ca s-a deschis sezonul, va urez: "Vanat in catare".
-
Mikerinos
- Membru activ
-
de razvanBCR pe 06 Aug 2013, 19:16
si la mine a venit cam tarziu  mai am de stat vreo 8 luni.ce a fost greu a trecut 
-
razvanBCR
- Nou membru
-
de Sly_Fox pe 30 Aug 2013, 11:31
Si ca sa nu mai spunem ca toate Birourile Arme din tara sunt impotriva posesorilor de arme, tin sa precizez ca BAESP Ialomita, prin personalul sau, a instiintat toti sefii de grupe, gospodarii si vanatorii despre obligativitatea prelungirii permiselor de port arma, inainte de expirarea valabilitatii acestora, si a comunicat si consecintele neprelungirii acestei valabilitati. Ca si noutate,nici la Ialomita nu se mai cere carnetul de membru vanator, in schimb se cere asigurarea impotriva accidentelor de vanatoare, copie si original. Asadar ca un mic update pentru cei care trebuie sa isi prelungeasca permisele, documentele necesare sunt: -Cerere tip (se va elibera si completa la serviciul A.E.S.P) -Actul de identitate in original si copie -Certificat medical cu mentiunea ,,apt port-arma,, -Aviz psihologic eliberat de un psiholog autorizat pe securitate nationala -Certificat de cazier judiciar -Copie si original permis de vanatoare permanent -Copie si original permis de port-arma -Asigurarea obligatorie impotriva accidentelor de vanatoare -O fotografie color 3X4 cm -Armele inscrise in permisul de arma.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
de alinboboc pe 30 Aug 2013, 14:41
Niste cretini sa-ti ceara asigurarea impotriva accidentelor de vanatoare.In cererea tip pe care o primesti de la serviciul A.E.S.P, exista rubrica cu asigurarea? La Bucuresti(facut de mine) am depus: -Cerere tip -Actul de identitate in original si copie -Certificat medical cu mentiunea apt port arma -Aviz psihologic eliberat de un psiholog autorizat pe securitate nationala -Certificat de cazier judiciar -Copie si original permis de vanatoare permanent -Copie si original permis arma -Armele din permis -1foto 3/4.
-
alinboboc
- Veteran
-
de Clujeanul pe 30 Aug 2013, 15:31
Atentie la formularul pentru vizitele medicale: este cu cinci rubrici nu cu patru. Adica, pe langa neurologie, psihiatrie, oftalmologie si orl, mai trebuie si chirurgie-ortopedie. Cica s-au schimbat formularele...
PS: Care este termenul legal de solutionare a cererii de prelungire a valabilitatii permisului de port arma?
-
Clujeanul
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj-Napoca
de alinboboc pe 30 Aug 2013, 16:03
30 zile termenul pt.solutionare.Unde ai vazut fisa medicala cu 5 rubrici?
-
alinboboc
- Veteran
-
de Clujeanul pe 30 Aug 2013, 16:19
Nu am vazut fisa cu cinci rubrici, dar stiu sigur ca se cere si a cincea viza.
-
Clujeanul
- Veteran
-
de Sly_Fox pe 30 Aug 2013, 16:25
Se cere cel cu patru, nu cu cinci. Eu am prelungit permisul in urma cu doua luni si am depus formularul cu patru, insa nu mi-a cerut si asigurarea. Acum vad ca cer si asigurarea. Ieri cei de la arme mi-au dat un formular tip (acelasi cu patru rubrici) pentru al inmana vanatorilor din grupa care nu si-au prelungit permisele pana la aceasta data.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
de Clujeanul pe 30 Aug 2013, 20:55
Se pare ca nu-i la fel peste tot. Mie mi s-a cerut sa-mi fac control si sa vin si cu viza de chirurgie-ortopedie.
-
Clujeanul
- Veteran
-
de Sly_Fox pe 30 Aug 2013, 22:54
Ca la noi, fiecare cu propria politica. Ma intreb pentru ce mai cer chirurgie? La ce le foloseste. Oricum este o simpla formalitate, o stampila pusa la repezeala, deoarece nu este ceva de interes asa cum este psihologicul, ORL-ul sau oftalmologicul.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
de alinboboc pe 02 Sep 2013, 11:04
[quote="OVI762"]Ma gandesc...vezi ca ai intarziat cu 1 luna,doua.Il declari pierdut,furat,rapit de extraterestrii,ce-ti trece prin cap si scapi de aia doi ani de bataie de joc.Merge?[/quote]
Daca ai intarziat 1 luna, doua, faci cerere si renunti la autorizare.Politia ia act de solicitatarea ta si radiaza armele din permis.Dupa, faci cerere de reautorizare. Asa scapi de suspendarea de 2 ani.
-
alinboboc
- Veteran
-
de SilviuC pe 05 Sep 2013, 11:27
Domnilor in cererea de prelungire a permisului de port arma sunt scrise si documentele ce trebuisc prezentate printre care si dovada calitatii prev. de art. 14 alin. 2 din L295/2004. Intrebarea mea este la ce se refera acesta?
Cu respect Silviu
-

SilviuC
- Membru activ
-
- Locaţie: Buzau
-
de alinboboc pe 05 Sep 2013, 12:13
Articolul la care faci referire si anume 14 alin 2, se referala la persoanele prevăzute de lege, care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice, fiind vorba de arme de aparare si paza.
-
alinboboc
- Veteran
-
de Adrian S pe 05 Sep 2013, 12:21
In urma numeroaselor modificari si completari ale Legii 295/2004, au fost renumerotate articolele de lege. Asa ca, actualul art. 14 alin (2) se refera la cererea de eliberare a autorizaţiei de procurare a armelor, pe cand art. 13 alin (2) precizeaza categoriile de persoane care pot procura arme de apărare şi pază.
-
Adrian S
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de SilviuC pe 05 Sep 2013, 12:47
Aha deci dovada ca respecti acest articol trebuie prezentat atunci cand vrei sa mai cumperi inca o arma nu neaparat si la vizarea permisului.Multumesc mult pentru raspunsuri.
Cu respect Silviu
-

SilviuC
- Membru activ
-
- Locaţie: Buzau
-
de yoghi pe 06 Sep 2013, 00:23
actualii sau fostii politisti sau militari trebuie sa prezinte o adeverinta ca au fost/sunt angajati la .....cu gradul si functia. Acelasi lucru se cere si demnitarilor, prefectilor sau primarilor. Diferenta este ca ultima categorie trebuie sa .....fie in functie.;fara ...pensionari.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-

yoghi
- Veteran
-
- Locaţie: Romania
de wolf2000 pe 15 Oct 2013, 08:26
Buna ziua numele meu este Florin si sunt din Galati am 33 de ani .Nu sunt vanator sunt detinator de o arma cu aer comprimat Slavia 630 cal 4,5 si sunt la prima viza .Am depus toate actele la politie fisa medicala aviz psihologic apt ,cazier ,2 poze ,copie permis port arma ,copie B.I......Actele le-am depus pe data de 27 iulie 2013 viza expirand pe data de 8 august .A fost politist la mine acasa si a vazut cutia in care este tinuta arma ,cutia este prinsa in perete politistul a spus ca dureaza aproximativ 2 sapt certarile lui .Nici pana ora actuala nu mau chemat sa imi de de-a permisul de port arma cu viza aplicat,au trecut 2 luni jumate ,am fost de 3 ori la IPJ sa intreb daca sunt actele gata si mi-a zis ca nu a venit de sectia de politie unde locuiesc  .Nelamurirea mea este care este timpul de punere a vize ,cat dureaza? ,din momentul in care actele sunt depuse ,ce as putea sa fac ,sa nu zica ca au anulat permisul ,nu stiu ce trebuie sa fac, sunt nelamurit . Va multumesc .
-
wolf2000
-
de Adrian S pe 15 Oct 2013, 08:38
Omule, daca ai depuns actele in termenul celor 5 ani, nu-ti face probleme. Oricat ar dura verificarile lor esti acoperit de lege.
-
Adrian S
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de alinboboc pe 15 Oct 2013, 08:39
30 zile din momentul depunerii complete a actelor pentru viza.In mod exceptional, termenul de 30 zile se poate prelungi cu inca 15 zile.Mergi la biroul arme unde ai depus cererea, cere numarul de inregistrare, asta in situatia in care nu-l ai.Daca nu ti se inmaneaza numarul de inregistrare, fa solicitare in scris, obligatoriu cu numar de inregistrare.Urmatorul pas,este sectia de politie de pe raza localitatii unde domiciliezi si vezi ce s-a intamplat. Daca vrei, se poate rezolva! Bafta.
-
alinboboc
- Veteran
-
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori