Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 15 Iun 2026, 20:35

Cod

Locul in care sa povestim despre noi, sa ne strangem amintirile, sa ne cunoastem mai bine. Sa daruim si celorlalti o particica din bucuriile noastre. Si sa ne consemnam peregrinarile pentru anii cand ne vom hrani din amintiri.

Moderatori: the_mav, Mircea-B

Re: Cod

Mesajde cod pe 24 Sep 2013, 20:02

Alin3006 scrie:Hai c-am trantit-o! :lol: Am vazut MP si m-am repezit, crezand ca e o semi. :oops:

Nu este o semi, este un Bock...insa inca nu sunt hotarat 100%.
http://imzcorp.com/en/company/100.html#tth
Am plutit alaturi cu moartea de câteva ori, ne-am privit adânc in ochi, si ne-am luat ramas bun.
cod
Membru important

Locaţie: Noua Zeelanda

Mesajde eti79ety pe 25 Sep 2013, 06:43

Esti cam nehotarat, dar mai ai timp pana iese autorizatia, asa ca ai timp si nu te grabi. Eu ti-am zis parerea mea si chiar si colegii forumisti merg pe aceeasi varianta.
Hai noroc, ca te cunosc! :D
Decat prieten mincinos, mai bine dusman!
Trateaza oamenii, asa cum vrei sa te trateze ei pe tine!
eti79ety
Membru activ

Locaţie: Olt

Mesajde Alin3006 pe 25 Sep 2013, 10:57

E o arma destul de ¨zdarovaia¨, potrivita unuia mult mai masiv. Cand mai ajungi prin Bucuresti da un semn si te duc sa vezi una, are un prieten bun. Eu cred ca tie ti-ar trebui una mai usurica si mai micuta. In rest e o arma buna.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde cod pe 25 Sep 2013, 11:14

Alin3006 scrie:E o arma destul de ¨zdarovaia¨, potrivita unuia mult mai masiv. Cand mai ajungi prin Bucuresti da un semn si te duc sa vezi una, are un prieten bun. Eu cred ca tie ti-ar trebui una mai usurica si mai micuta. In rest e o arma buna.

Inclin sa iti dau dreptate legat de merimea (ca lungime) si de greutatea ei, eu avand 1,75 m si o greutate de 63-65 Kg (asta daca sunt imbracat bine, cu buzunarele pline si cu bocanci plini de namol si cantarindu-ma in ploaie :lol: )

Inca caut arma perfecta in bugetul alocat.

Daca se poate poti sa imi zici despre ce arma vorbesti.

Eu vin in tara pe 19 decembrie (in Bucuresti) si exact atunci vreau sa imi cumpar si arma si sa o si duc la politie sa o treaca in carnet. :roll:

Multumesc.

P.S. Multumesc si tie @eti79ety :mrgreen:
Am plutit alaturi cu moartea de câteva ori, ne-am privit adânc in ochi, si ne-am luat ramas bun.
cod
Membru important

Mesajde romaniac pe 25 Sep 2013, 19:44

@cod , de ce nu cumperi arma de la grigguti? MP153 viewtopic.php?f=124&t=13283

Adevarat, e semi, esti incepator, eu unul insa pt banul cerut si pt o prima arma nu cred ca e o alegere rea.
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde cod pe 26 Sep 2013, 03:44

romaniac scrie:@cod , de ce nu cumperi arma de la grigguti? MP153 viewtopic.php?f=124&t=13283

Adevarat, e semi, esti incepator, eu unul insa pt banul cerut si pt o prima arma nu cred ca e o alegere rea.

Sincer nu imi displac armele semiautomate (Fabarm XLR5 chiar imi place) dar am zis sa incep cu una cu doua tevi.

Exista cateva conditii:
1) Sa fie noua.
2) Sa nu sara de 1000 euro
3) Sa nu fie prea grea

Acum eu caut, daca nu o sa gasesc una care sa ma multumeasca o sa mai ajustez pana a ma orienta catre una la mana a doua.

Este destul de greu sa iti alegi o arma doar de pe internet si prin parerile altora, asa ca sunt constient ca prima mea arma este posibil sa nu mi se potriveasca sau sa nu imi prea placa (de aceea nu vreau sa cheltui prea mult pe prima arma), dar vreau ca in decembrie cand vin in tara sa merg la cat mai multe vanatori cu arma mea.
cod
Membru important

Mesajde eti79ety pe 26 Sep 2013, 12:37

Cod vad in tine un mic "branconier" :lol: :lol: . Auzi la el domle' sa mearga la cat mai multe vanatori.
Am doua vesti pentru tine, una buna si una rea, pe care vrei s-o zic prima? :lol: :lol:
eti79ety
Membru activ

Mesajde cod pe 26 Sep 2013, 13:48

eti79ety scrie:Cod vad in tine un mic "branconier" :lol: :lol: . Auzi la el domle' sa mearga la cat mai multe vanatori.
Am doua vesti pentru tine, una buna si una rea, pe care vrei s-o zic prima? :lol: :lol:

Fierbe-ma, fierbe-ma...
Ultima oară modificat de cod pe 26 Sep 2013, 14:03, modificat 1 dată în total.
cod
Membru important

Mesajde eti79ety pe 26 Sep 2013, 13:54

Crezi ca numai tu te tii de boacane, a? :twisted:
eti79ety
Membru activ

Mesajde cod pe 21 Oct 2013, 04:33

Pana la urma am achizitionat un Baikal MP 27 EIC calibrul 12/76 si cu lungimea teavii de 725 mm (cam lunga).

Arma cumparand-o fara sa o "vad" sau tine in mana, fara sa stiu daca imi vine sau nu, am ales aceasta arma doar pentru ca era ce-a mai ieftina arma noua care imi rezolva problema.

Adica a avea arma exact cand am sa vin in tara si sa pot sa o inscriu in permis consumand maxim o zi din concediu.

Este important ca dupa pasul asta, am sa pot testa mai multe arme, asa cum ma sfatuia un coleg si am sa imi dau seama mai bine ce inseamna sa "iti vina bine o arma".
cod
Membru important

Mesajde eti79ety pe 21 Oct 2013, 09:30

Daaa, e cam lunga, de la 710 la 725 ... :lol:
eti79ety
Membru activ

Mesajde cod pe 21 Dec 2013, 18:38

Am facut ceva progrese:

Ieri, de ziua mea, am reusit sa cumpar pusca si sa o trec in permis iar astazi am participat la vanatoare din postura de vanator cu pusca :D.

Am reusit sa trag doua focuri spre un fazan, insa nu am reusit sa il nimeresc.

Impresii despre arma: este grea ca boala...cred ca mi-a lungit mainile si m-a cocosat ....de functionat: functioneaza ireprosabil cu toate ca se inchide si deschide cam greu.
Maine de dimineata o sa merg la rate :wink: sper sa reusesc sa primesc botezul! :mrgreen:
cod
Membru important

Mesajde kilgor pe 21 Dec 2013, 23:54

Am si eu tot IJ 12/76 doar ca a mea are 2 tragace si dupa ce dai mai multe focuri isi mai da drumu' si se deschide/inchide mai usor.

p.s. si i-am dat si ceva pasta mai albicioasa, asa mi-au dat aia de la magazin si au zis sa ung pe acolo pe unde "freaca" cand se deshide/inchide.
kilgor
Nou membru

Mesajde eti79ety pe 22 Dec 2013, 13:33

Cod, arma nu e grea, tu esti "mititel", mai baga si tu sala chiar si de aia de mese... :lol: :lol:
eti79ety
Membru activ

Mesajde cod pe 24 Dec 2013, 20:32

Dupa 3 iesiri la rate si dupa cateva cartuse trase dupa rate, ciori, cotofene si talere (mai ales talere) astazi am doborat prima rata, de fapt un ratoi.
Fericit si trist in acelasi timp...un sentiment ciudat.
Imagine

Imagine

Poze in camp/balta nu am putut face din lipsa de tehnica :(
cod
Membru important

Mesajde eti79ety pe 24 Dec 2013, 20:38

fusesi la talere si nu zisesi nimic? hmmm
eti79ety
Membru activ

Mesajde cod pe 24 Dec 2013, 20:49

eti79ety scrie:fusesi la talere si nu zisesi nimic? hmmm

Ieri, Luni, ai fost obosit dupa o seara de colindat :(.
Dar mai avem talere in program :wink: doar sa spui cand ai timp si chef.
cod
Membru important

Mesajde cod pe 19 Ian 2014, 08:06

selecatati calitatea filmului HD 1080 (Full HD)
cod
Membru important

Mesajde Sly_Fox pe 19 Ian 2014, 10:05

In filmulet vad un camp plin de gunoaie,deseuri de toate felurile. Si mai vrem vanat. :twisted:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde eti79ety pe 19 Ian 2014, 11:56

Poi asa se vaneaza pe la Bals si de mai multe ori pe aceeasi zona! Bataie de joc!
eti79ety
Membru activ

Mesajde cod pe 19 Ian 2014, 13:53

Sly_Fox scrie:In filmulet vad un camp plin de gunoaie,deseuri de toate felurile. Si mai vrem vanat. :twisted:

Asa cum spuneti este un camp plin cu gunoaie la marginea orasului, cred ca am putea fi acuzati ca am tras cu pusca in intravilan...
Ori cum, in zona respectiva sunt f multe gunoaie lucru nesingular in toata tara.
Pe langa gunoaie am vazut si vanat (in acea zona am vazut 10-15 fazanite dar nu si cocosi).
cod
Membru important

Mesajde cod pe 19 Ian 2014, 14:27

cod
Membru important

Mesajde cod pe 04 Mai 2014, 10:34

Am mai bifat o experienta, am fost la vanatoare si pescuit in Noua Zeelanda. :D

Povestea incepe aici, pe forum, cu peste 2 ani in urma, cand inca nu eram mebru al acestei comunitati dar o urmaream. Atunci am vazut postarile unui coleg, the deer hunter, care m-au facut sa imi doresc sa ajung sa vanez in Noua Zeelanda.

Asa ca, dupa ce am devenit vanator in Romania, si dupa foarte putina experienta la vanatoare am decis ca trebuie sa merg in Noua Zeelanda, zis si facut, in ianuarie mi-am cumparat biletele de avion pentru inceputul lunii aprilie (Toamna in NZ si inceputul Boncanitului).

In perioada urmatoare a urmat o documentare temeinica si achizitionare de echipament outdoor/camping cat si gasirea unui ghid potrivit pentru ceea ce imi doream eu. Devin membru pe doua forumuri din NZ http://www.fishnhunt.co.nz/ si http://www.nzhuntingandshooting.co.nz/.

Timpul zboara si vine 4 Aprilie, data la care trebuia sa plec in marea aventura, lucru care este amanat din cauza ca am uitat sa aplic pentru viza de tranzit a Australiei (avionul facea escala acolo si legea din Australia cere viza), injur printre dinti si imi cumpar bilet direct Bangkok - Auckland pentru 5 Aprilie :(

Pe 6 Aprilie ajung in Auckland, din avion orasul pare linistit, multe case, de fapt doar case, fara cladiri inalte, exact cum imi imaginam. Nu dureaza mult si aterizam, iar cursul normal ma duce la emigrari, unde un politist trecut de 50 de ani, cu mustata alba, ma intreaba prietenos ce e cu mine acolo, si eu ii raspund ca in concediu si ca o sa merg la vanatoare, ma intreaba unde si ii spun ca la sud de Lacul Taupo, in padurea Kaimanawa. Se uita la mine cu o privire blanda si imi zice stiu locul, padure deasa si cam devreme trebuia sa mai stai o saptamana este inca prea cald si rut-ul o sa inceapa mai tarziu.
Imi pune viza si ma indruma catre coridorul 4.

La capatul acestui coridor ma astepta o politista, care ma intreaba de ce vin in NZ si daca am ceva interzis in bagaj (interzis inseamna: fructe, seminte, lactate, produse alimentare, arme, pamant, lichide, etc).
Ii explic si ei toate cele insa de data aceasta imi cere detalii foarte amanuntite despre unde o sa merg cu cine si de cand am planuit calatoria. Ma intreaba cu ce ma ocup, si multe altele, lucruri pe care si le noteaza apoi imi spune sa astept.

Dupa ce verifica unele informatii ma prezinta unui alt politist, tot trecut de 50 de ani si tot cu mustata care imi explica ca trebuie sa verifice bagajele apoi ma invita la o masa de circa 6 m lungime si dupa ce imi dau acordul in scris ca poate sa verifice bagajele incepe sa le desfaca unul cate unul, buzunar cu buzunar in timp ce imi punea cam aceleasi intrebari.

Dupa ce se lamureste ca nu transport nimic interzis si gaseste doar ce ii spuneam ca am acolo imi spune ca trebuie sa cheme inca un ofiter, care vine se uita in treaca si semneaza o hartie.

Apoi politicos ma ajuta sa impachetez totul foarte meticulos si atent in timp ce imi spune ca e cam cald si boncanitul nu a inceput acolo unde o sa merg eu, prietenos ma conduce spre iesire.

La iesire ma astepta Ant, ghidul meu, care statea acolo de doua ore si jumatate, atat a durat toata povestea. Facem cunostinta duce-m bagajul la masina si ne ducem la politie sa luam autorizatia de arma, lucru care a implicat 3 faze, aplicarea on-line (inainte cu 4 saptamani), platirea a 25$ si semnarea autorizatiei. Politistul si el foarte prietenos, si cu acelasi sfat...cam devreme vremea este calda si bocanitul o sa inceapa mai tarziu.

Plecam acasa la Ant sa luam armele, SAKO 75 (270 Win) si un VEPER (308.W) munitie, mancare si plecam la drum, avem de condus cam 4 ore plus sa oprim in poligon.

Ajungem la poligon aproape de inserat, se vede inca bine, trag cate 3 cartuse, ne convingem ca reglajele sunt bune si plecam spre padure, unde ajungem pe intuneric.

In drum vad un oposum (possum) pe care il si filmez . (In NZ sunt considerati daunatori iar un kg de par de oposum ajunge la 125$ de aceea se vaneaza cu capcane).

Instalam tabara dupa care mancam niste carnati de cerb si facem planul pentru a doua zi. In padure este o liniste perfecta si un aer foarte curat, din cand in cand se aud diverse animale si sunt norocos sa aud si pasarea kiwi.

Se face dimineata, sunt treaz, cred ca am dormit cam 2 ore dar ma simt foarte odihnit, toata noaptea am visat cu ochii deschisi, astazi o sa merg sa caut un cerb Sika, la dibuit.

Mancam, ne facem bagajul de tura si plecam, dupa 15 minute de mers pe o poteca intram in padure, padurea era foarte uscata, parca calcam pe fulgi de porumb, inaintam incet, incet.
Eu simt ca parca calc pe toate betele si parca fac o galagie enorma, incerc sa calc cat pot de atent sa nu fac prea mult zgomat.

Imagine
Dupa circa 2 ore de mers auzim ceva in fata noastra, care ne ocoleste calm prin dreapta, nu vedem ce este, padurea este foarte deasa, asteptam, Ant incearca chematoarea insa fara rezultat, asteptam si suntem atenti, se lasa o liniste apasatoare, din cand in cand se mai aude cate o pasare.
Continuam sa inaintam si gasim doua culcusuri de caprioare proasptete, clar ne-au auzit apoi mirosit si au plecat.

Poposim la marginea unei poienite unde ar trebui sa apara un cerb insa dupa cateva minute vantul incepe sa sufle dinspre noi si asteptarea este practic compromisa.

Imagine

Plecam spre o alta poiana facand o bucla mare, pentru a reusi sa mergem cu vantul din fata, acelasi stress la fiecare pas, totul fosneste in jur, incerc sa fiu cat mai silentios insa uscaciunea padurii nu ma ajuta.

In drum gasim o capcana veche pentru oposumi, probabil pierduta acolo
Imagine

Usor prin padure ne intoarcem spre baza, ajungem pe lumina.
Imagine
Maine o sa ni se alature si Paul, prieten cu Ant, iar povestea v-a continua.
cod
Membru important

Mesajde Alin3006 pe 04 Mai 2014, 16:46

Frumoase locuri si frumos inceput! Bravo!
Alin3006
Veteran

Mesajde tehărău pe 05 Mai 2014, 21:35

Io credeam ca n-ai net la thailandeze si tu umblii brambura :!: :wink:
Cacat pe tevi! Sa ne tii la curent! Sa nu ne faci de bacanie! Vezi cu apropiatul cum faci si sa nu dai drumul la foc decat daca esti sigur ca ramane!
Apoi sa-ti iei concediu si sa vii nene sa deprinzi vanatoarea si pe acasa...
Frumos pe la aia, da-i bine si pe la noi!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde cod pe 06 Mai 2014, 18:28

Este seara, stam langa cort vorbim despre noi, mancam si bem o bere locala (Max Gold, o bere care se face remarcata). La un moment dat se aude un muget, primul muget auzit de mine, este al unui cerb carpatin.
Sunetul vine dinspre valea unui mic rau, Ant imi spune ca este ciudat ca un cerb sa fie asa de jos (altitudinea aprox 800 m) in perioada asta a anului.
Dupa cateva minute se aude din nou, si iar si iar asta ne face sa ne gandim ca am putea avea noroc sa il intalnim maine.
Se face tarziu si ne bagam la somn, intre timp incepe o ploaie usoara, si deja ne gandim ca maine o sa fie mai usor de mers, frunzele o sa fie ude si nu o sa mai fosneasca.

5 Dimineata, ma trezesc super odihnit, am dormit perfect, oboseala zborului si oboseala acumulata in ziua precedenta si-a spus cuvantul insa cred ca cel mai mult aerul curat m-a facut sa dorm foarte bine.

Mancam, facem bagajele si ceasul arata ora 6, Paul trebuia sa ajunga deja, Ant zambeste si imi spune un secret, Māori (populatia bastinasa a Noii Zeelande) sunt mai relaxati si notiunea de punctualitate le cam lipseste, ii asociez rapid cu ardelenii nostri.

In jurul orei 6 jumatate se aude o masina, este Paul, care vine relaxat si cu glumele la el, accetul putin ciudat insa reusesc sa ma obisnuiesc rapid.

Plecam in padure, deja este trecut de 7 insa se merge mult mai bine prin padure, ajungem destul de rapid intr-un loc unde ar trebui sa apara un cerb, ne asezam strategic langa copaci in asa fel incat sa vedem partea nordica (ce-a "insorita" in NZ) a unei valcele.

Asteptam iar dupa circa 30 min se aud miscari, chiar si un muget, este clar, un cerb, pun un glont in liniste deplina pe teava si pun siguranta (inchizatorul de la SAKO 75 este dumnezeesc, Dan avea dreptate, te indragostesti de el) si incerc sa il vad prin desis.

S-a auzit exact din fata mea, cat si cativa pasi spre stanga, si parca ceva crengi lovite de coarne, privesc prin luneta si incerc sa identific, vad doua siluete insa nu pot sa imi dau seama ce este.

Nu pot sa efectuez tragerea. Si de data asta vegetatia deasa si probabil lipsa mea de experienta isi lasa amprenta. Ant imi confirma ca a fost un cerb tanar si ca el l-a putut vedea insa nu era pentru el ci pentru mine.

Decidem sa mergem usor in directia in care au plecat, in speranta in care poate o sa avem o a doua sansa.

Valceaua se largeste si la baza ei identificam urme de porci (locuri unde o ciurda de porci au ramat), ant imi spune ca este ciudat, in ultimii ani nu a vazut porci sau urme in partea asta de padure.

Continuam sa mergem si ne oprim sa mancam. Atmosfera este foarte placuta, aer curat un vant care adie ca o briza si pasari care sunt foarte prietenoase si se apropie de noi.

Plecam iar spre o poienita unde urma sa asteptam inserarea, ajungem si ne amplasam strategic incat sa putem acoperi cu vederea cat mai mult din luminis. Stau comod si ma bucur de loc, nu ma gandesc la nimic, doar ma relaxez, incep sa ma bucur de padure si de pasari.
Dupa un timp simt un vant placut, rece, care poarta cu el mirosul unei flori, ma bucur si imi umplu plamanii cu miresmele, dupa nici 5 minute de placere ma trezesc cu Ant si Paul langa mine, mirat ii intreb ce se intampla, iar ei imi spun aproape in cor, vantul, bate dinspre noi si ne compromite pozitia.

Si cat m-am bucurat de vantul acela :mrgreen:

Ne mutam cu o bucla mare in partea opusa a luminisului insa prietenul meu "vantul" ne urmeaza, schimbandu-si parca directia ca o busola... :cry:

Decidem sa plecam spre tabara, unde ajungem in circa 3 ore si pe intuneric.

Acolo ne imprietenim iar cu berea si incep sa fac glume englezesti :mrgreen:

Citat din mine "This Diesel shit it's a shit" (Diesel o bautura imbuteliata in cuti care este un mix de whisky prost cu un cola prost - apa de canal)

Ne intindem la povesti si intre timp il conving pe Paul sa punem capcane pentru oposumi in apropierea taberei.

Intre timp facem planul pentru ziua 3.

Maine o sa mergem mai mult la "The spot of Big-boy"
cod
Membru important

Mesajde gherman pe 06 Mai 2014, 21:18

cod scrie:ii asociez rapid cu ardelenii nostri.

Aventura ta neozeelandeza e interesanta, atractiva si-ti doresc indeplinirea dorintei. Dar....asocierea care ai facut-o cred ca e de vina ca n=ai reusit sa-mpusti inca cerbul :D ...ardelenii sunt extrem de punctuali, doar ca se pornesc la drum mai devreme ca sa ajunga la ora stabilita. :)
Traim in Romania si asta ne consuma extrem de mult timp...
gherman
Membru activ

Locaţie: cluj napoca

Mesajde Alin3006 pe 13 Mai 2014, 19:42

cod scrie: La un moment dat se aude un muget, primul muget auzit de mine, este al unui cerb carpatin.

"

Ba era un cerb Neo -Zeelandez si i-ai fi putut spune Red Stag. Insa mie mi-a placut grozav ca i-ai spus cerb carpatin. Si daca pe la 20 Septembrie la anul te pui la avion si eu ma pun pe picioare pana atunci, promit te te duc la un boncanit adevarat ca sa vezi diferenta. :lol: :wink:
Alin3006
Veteran

Mesajde tehărău pe 13 Mai 2014, 19:44

:wink:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde cod pe 07 Iun 2014, 19:20

Corect Alin, asa este era un Red Stag. Multumesc pentru invitatie.

Ziua 3

Dimineata vine repede, ne trezim si ne pregartim cu ceva dificultate. Toata noaptea a plouat si inca picura.

Plec cu Paul sa verificam cele 4 capcane puse pentru oposumi seara trecuta. Rezultatul a fost multumitor, adica am prins unul:

Dupa ce a fost "linistit" cu ajutorul ciocanului a fost "jumulit".

Produsele din par de oposum sunt apreciate de turisti.
Imagine
- aceasta este o poza facuta de Paul cu alta ocazie.

Strangem capcanele si ne intoarcem la baza, il luam pe Ant si plecam pentru inca o incercare de a dobandi un cerb sika.

Dupa circa 30 min intr-un luminisi ne oprim si cercetam imprejurimile, privesc prin luneta iar la un moment dat imaginea dispare, ramane doar culoarea neagra, si cu surprindere descoper ca pe teava pustii se asezase o mica pasarica.
A stat cateva secunde bune acolo, la un moment s-a intors cu capul spre mine. A fost incredibil. A fost un moment nepretuit!
Imagine
imi cer scuze pentru calitatea imaginei.

Continuam sa inaintam in padure, mergem spre o poienita unde Ant stie ca este un cerb sika in plina glorie, care a reusit sa scape de cateva ori de anul trecut pana acum.

Pana sa ajungem in acel luminis din spatele unui copac cazut si a unor tufisuri se aude un muget gros care ma ingheata. Fiori ca atunci nu am mai trait, toti trei inghetam. Ant imi face semn sa incarc si sa merg spre stanga ocolind copacul cazut, Paul o sa ocoleasca prin dreapta iar el o sa il cheme.

Bag un cartus pe teava, ma misc ca o umbra si ajung in partea stanga a copacului cazut, intre timp Ant a inceput sa cheme cerbul iar cerbul raspunde iritat si bate din picioare, Ant da si el din picior provocandul.
Inima imi sta in gat, spectacolul sonor este total, cerbul raspunde agresiv provocarilor (chemarilor) lui Ant, il aud, ii simt mirosul dar din pacate nu il vad, incerc sa imi gasesc o pozitie mai buna.

S-au schimbat 6-7 chemari/mugete pana cand cerbul decide sa plece in fuga. "Big Boy" scapa inca o data.

Totul a fost incredibil si mi-a aratat cat de greu este sa vanezi la dibuit in padurile/tufisurile din Noua Zeelanda dar si cat de spectaculos si incitant.

In spatele tufisurilor, la o distanta de nici 40 m de trunchiul cazut gasim locul unde a stat cerbul:
Imagine
iar mirosul inca persista in zona.

Decidem sa ne intoarcem spre baza, oprindune la capatul unei valcele prin care trecea o poteca pt animale, multe urme de caprioare dar si de porci.
Imagine
Dupa o asteptare de cateva ore, spre inserate, o mica ciurda isi face aparitia.

Porcii din NZ arata mai degraba a porci domestici in libertate, Ant imi zice sa trag intr-un porc. Refuz politicos si ii spun ca primul meu porc trebuie sa fie vanat in Romania si ca mi-ar placea sa avem ocazia sa vanam impreuna porci in Romania.

Ajungem in tabara pe o ploaie grea, facem un "dus" zdravan.

Ziua 4

Ploaia nu s-a oprit toata noaptea. Astazi o sa fie destul de greu, Paul se retrage spunandu-ne ca ne asteapta la el acasa cand terminam vanatoarea.

Eu si Ant mergem la un luminis aproape de tabara, ploaia insa ne face sa decidem sa ne intoarcem in tabara.

Dupa inca 3 ore de ploaie cu galeata si dupa ce cortul incepe sa cedeze si sa permita apei sa patrunda inauntru decidem sa strangem si sa mergem la Paul.

Dupa ce ajungem acasa la Paul si ne facem un dus si ne schimbam mergem intr-un pub unde ne intarim prietenia:
Imagine
Imagine

Seara paul imi arata cum sa fac o musca pentru pescuit pastravi.

Ziua 5

Dimineata mergem la pescuit in lacul Taupo. Ploaia inca nu s-a oprit.
Imagine

Imagine

Imagine

Nu am reusit sa prind un pastrav dar am invatat sa folosesc lanseata si sa arunc decent. Data viitoare probabil o sa am mai mult noroc.

Ziua 6

Ne intoarcem in Auckland si recuperam coletul trimis din Romania. Astfel i-am daruit lui Ant un superb cutit facut de Cristaian Soimosan.
Imagine

================================================================================
Concluzii:

Aceasta iesire in natura, la antipozi, a fost extraordinara, vanatoarea si pescuitul este despre asa ceva, mi-am dorit o vanatoare la dibuit si am avut parte de una, chiar daca nu am reusit sa dobandesc vanatul cautat, probabil Zeita Diana a considerat ca nu sunt inca pregatit pentru "regele padurii" eu am fost foarte multumit. Trairile si prieteniile legate sunt de nepretuit.
cod
Membru important

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Jurnal de forumist