Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Mai 2026, 21:15

De Ce Vanati?

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: De Ce Vanati?

Mesajde midu pe 22 Iun 2012, 13:18

Un fel de "next level".
midu
Nou membru

Mesajde Johny Wolf pe 14 Mar 2013, 16:00

Ce cred unii despre noi si vanatoare!
Un exemplu : http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t897931.html
Stafie Ionut
Johny Wolf
Veteran

Locaţie: Iasi

Mesajde biriuck pe 01 Ian 2014, 21:28

M-am intrebat si eu acest lucru si am cautat o justificare ceva timp pentru placerea cu care ma duc la vanatoare.
Ceva ma zgarie pe creier cand aud definitii gen "sport" sau "hobby". Efort fizic exista dar lipseste (sau trebuie sa lipseasca) spiritul de competitie cu ceilalti. Nu pot sa fac paralela intre colectionarea timbrelor si vanatoare ca sa fie hobby.
Exista o "chemare" ancestrala in fiecare individ si pe care o simt mai puternica la vanatoare? Da.
Iubesc natura? Da, merg adesea si in drumetii sau ma refugiez pentru liniste.
Imi place carnea de vanat? Da, are gust. Consumul ei este insa o consecinta si nu un scop.
Adrenalina? Da, dar este o consecinta. Nu ma arunc de nebun in mijlocul catinei peste vreun porc ranit pentru senzatii tari ci intru precaut ca sa curm suferinta animalului.
Masa de dupa, atmosfera cu ortacii? Da, dar prilej de socializare am si cu persoane care nu sunt vanatori.
Afaceri? La mine nu, prefer sa evadez din cotidian.

Si totusi lipseste ceva, simt ca vanatoarea inseamna ceva mai mult, o simt mai mult ca pe o patima. O patima ce am stiut ca imi va curge mereu prin vene din momentul in care am descoperit-o.
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde OVI762 pe 02 Ian 2014, 04:24

Acum cred ca stiu si eu de ce vanez:de-al dracu si de ambitios.Nu sport,nu hobby,nu alte elea.Pur si simplu vreau.Si o fac.Si ce?Problem? :mrgreen:Biriuc asta baiat tanar dar mintos-DA,patima,asta este.Stiam eu ca romanii astia au un sinonim pentru hobby,dar nu mi-am dat seama pana sa imi zici tu :wink:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde OVI762 pe 02 Ian 2014, 07:45

Si sa nu uit.Very fucking important.Vanez ca sa stie toti labarii congenitali ce ma inconjoara ca am arma letala si daca ii pune dracu' sa sara la mine in curte ii execut ca pe sobolani.Si nu imi pare rau decat de cartuse,costa o turma de bani :twisted: Fara gluma,de cand mi-am luat pusca hotii se pare ca ma ocolesc.Mortii lor,cred ca ma simpatizeaza.Sau au aflat ca bataia doare.Sau vor sa mai traiasca...sau doar stiu ca l-am rugat pe cheloo ca de la minutul2 si 14 sa zica asta http://www.youtube.com/watch?v=FUfB9s69xxg :wink:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde biriuck pe 02 Ian 2014, 10:49

OVI762 scrie:A-DA,patima,asta este.Stiam eu ca romanii astia au un sinonim pentru hobby,dar nu mi-am dat seama pana sa imi zici tu :wink:

Mie mi se pare ca patima nu este sinonim pentru hobby. :roll:
Hobby e definit ca o pasiune, o preocupare în afara profesiunii, căreia i se dedică timpul liber ca diletant.
Ori patima este ceva mult mai visceral.
biriuck
Veteran

Mesajde von BRAUN pe 02 Ian 2014, 14:09

Alin3006 scrie: Se pare ca unii oameni mostenesc o gena salbatica de la strabunii din Ice Age care ii face mai combativi, mai "infipti" si careia i se datoreaza - macar partial- succesul lor in viata. Cu alte cuvinte, nu suntem vanatori pentru ca ne merge bine, ci ne merge bine pentru ca suntem vanatori. :wink: :lol: 8) Asta e " brici" de dat argument la nevasta cand te intreaba de ce umbli teleleu toata ziua si majoritatea noptilor . :mrgreen:

Cele doua decenii si ceva petrecute pe Terra m-au invatat ca omenirea este impartita in vanatori si culegatori ! Ori, mie nu mi-a placut niciodata sa fiu culegator !

von Braun
Decat sarac si in puscarie, mai bine liber si bogat !
von BRAUN
Membru important

Mesajde gherman pe 03 Ian 2014, 21:20

Interesanta intrebare, interesante raspunsuri.
Nu-s vanator (nici culegator :lol: )...imi procur hrana cu cardul de la magazine, sau, cand o vreau mai "sanatoasa", cu cash direct de la producator.
Nici nu vreau sa dau vreun raspuns acestei intrebari, sa fac vreo analiza a "atavismelor" care ne marcheaza existenta.
Dar urmaresc cu pasiune F&H...si nu ma pot controla nicicum sa nu pun aceeasi intrebare: "De ce vanati", dar usor modificata: De ce vanati cu luneta? De ce impuscati cerbul de la sute de metri departare, folosind luneta? Este vanatoarea un sport?...sau nu? Cam ce sanse mai are cerbul din catarea situata uneori la 800-1200 metri distanta?...Si sa nu-mi spuneti mie ca are sanse ptr ca luneta nu e perfecta ptr ca am fost PSL-ist in armata si stiu ce inseamna o luneta pe o arma...e punct ochit, punct lovit, sanse ZERO! Sport?
Precizez ca nu judec pe nimeni si nici nu vreau sa declansez discutii flame pe forum....vizionand insa vanatorii din tara vecina, pe acel F&H, nu m-am putut abtine sa nu-mi pun aceasta intrebare...care mai e placerea, adrenalina acestui sport cand esti 100% sigur (sau, ma rog, catre 100%, de la vanator la vanator) ca animalul cade?
Toata stima si La Multi Ani!
Traim in Romania si asta ne consuma extrem de mult timp...
gherman
Membru activ

Locaţie: cluj napoca

Mesajde romaniac pe 03 Ian 2014, 21:54

[quote="gherman"De ce impuscati cerbul de la sute de metri departare, folosind luneta? Este vanatoarea un sport?...sau nu? Cam ce sanse mai are cerbul din catarea situata uneori la 800-1200 metri distanta?...Si sa nu-mi spuneti mie ca are sanse ptr ca luneta nu e perfecta ptr ca am fost PSL-ist in armata si stiu ce inseamna o luneta pe o arma...e punct ochit, punct lovit, sanse ZERO! [/quote]

Punct ochit, punct lovit zici la 800-1200m cu luneta, ha? Lunetist zici ca ai fost in armata. Lunetist cu arma de distanta medie, PSL, max 300m cu luneta din dotare si datorita preciziei date de sistem. :roll:
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde gherman pe 03 Ian 2014, 22:19

Romaniac, eu iti multumesc ptr interventie, dar fondul discutiei era altul, nu calitatea PSL-ului (pusca semiautomata cu luneta) romanesc, sau distanta la care are eficacitatea maxima. Dar, daca erai putin curios, citeai wikipedia ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Pu%C8%99c% ... unet%C4%83 ) care spune:

Bătaie eficace 800 m
Bătaie maximă 1200 m cu înălțător
1300 m cu lunetă
3800 m efect omorâtor

Si ptr a incheia discutia privind PSL-ul, am facut armata in 1983 cand armata era armata, iar tragerile la poligon erau trageri...nu "sisteme".

Intrebarea era: de ce vanati cu luneta?... echipament care anuleaza sansa vanatului si transforma vanatoarea din sport in altceva?!
gherman
Membru activ

Mesajde katlin pe 03 Ian 2014, 22:32

gherman scrie:Intrebarea era: de ce vanati cu luneta?...

Sa poata primi o lovitura curata.
katlin
Membru important

Locaţie: Galati

Mesajde romaniac pe 03 Ian 2014, 23:42

gherman scrie:Romaniac, eu iti multumesc ptr interventie, dar fondul discutiei era altul, nu calitatea PSL-ului (pusca semiautomata cu luneta) romanesc, sau distanta la care are eficacitatea maxima. Dar, daca erai putin curios, citeai wikipedia ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Pu%C8%99c% ... unet%C4%83 ) care spune:

Bătaie eficace 800 m
Bătaie maximă 1200 m cu înălțător
1300 m cu lunetă
3800 m efect omorâtor

Si ptr a incheia discutia privind PSL-ul, am facut armata in 1983 cand armata era armata, iar tragerile la poligon erau trageri...nu "sisteme".

Intrebarea era: de ce vanati cu luneta?... echipament care anuleaza sansa vanatului si transforma vanatoarea din sport in altceva?!

Colegu @gherman.
Probabil nu m-am facut eu inteles.
Nu cred ca ai ocazia sa intalnesti multi purtatori de arma sa nimereasca "punct ochit punct lovit" intre 800-1200m precum sugerai.
Pe de alta parte, eu nu-mi iau informatiile de pe wikipedia. In ceea ce priveste PSL nu vorbesc din amintiri pentru ca-l am in seif cu al lui romaneasca luneta x4 putere. Probabil acelasi tip de luneta folosita de tine in armata, vopsita cu pe atunci numita "lovitura de ciocan" gri. :lol:
Insa revenind la subiect, eu nu vanez cu luneta dar nici nu critic pe nimeni care vaneaza si poate nimeri cerbul la 1200m. Asemenea lovituri nu au legatura cu norocul. Necesita arma de calitate, luneta de calitate, munitie de calitate si tragator care petrece muuuulte ore in poligoane.
N-are rost sa mai aberez, avem destule subiecte pe tema asta.
romaniac
Veteran

Mesajde OVI762 pe 04 Ian 2014, 08:08

Da-l in ma-sa de Blaser,imi iau PSL daca e bun asa :lol: :lol: .Insa au mai tras si altii cu PSL-ul si s-au cam lamurit de niste treburi :mrgreen: Chiar,in ce poligon ai tras cu PSL-ul?Si la ce distanta maxima?Si cat de repede alerga tinta?Si cu ce munitie?Avea piroxil1/4?Din ce pozitie ai tras?Pot continua mult si bine cu intrebarile dar nu cred ca are rost :wink: Oricum,daca vrei sa stii cat de eficiente sunt,intreaba-i pe aia de la Carrefour Militari cum s-au ales cu gauri in acoperis dupa o tragere de noapte in poligonul...Domnesti,sa zicem,prin primavara lui...2004,de exemplu :idea:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde biriuck pe 04 Ian 2014, 21:12

Ceea ce a spus colegul gherman nu este rau in totalitate dar este clar off-topic.
Trebuie sa se lamureasca ca evenimente de acel gen sunt foarte rare si se obtin cu mari investitii financiare si de timp in antrenament. La distante de peste 300m sunt atatia factori ce pot influenta tirul incat acel "punct ochit-punct lovit" in procent de 100% este doar o poveste din fratii Grimm.
Discutia despre etica loviturilor la distante atat de mari incat animalul nu are nicio sansa sa se prinda ce pericol il paste este veche si aprinsa. La distante mici, unde aceste considerente nu se aplica, este chiar de preferat folosirea lunetei pentru a se aplica o lovitura precisa care sa nu chinuie animalul inutil.

Si eu sunt impotriva acestei practici si o consider "tir pe tinta vie" si nu vanatoare dar nu despre acest lucru discutam aici.
biriuck
Veteran

Mesajde Ray pe 04 Ian 2014, 21:17

de foame.....
Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
Ray
Membru important

Locaţie: Alzenau

Mesajde Ray pe 04 Ian 2014, 21:33

@ Gherman,
i-ti pun la dispozitie un Blaser 93 in calibrul 30.06 cu luneta Zeiss 2,5 -10 x 52, munitie Blaser CDP, 11 g.
Daca esti in stare sa intri in tinta la 800 m pe o coala de DINA 3, jur ca dau toate armele mele la fier fechi si trec la PSL .
Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
Ray
Membru important

Locaţie: Alzenau

Mesajde gherman pe 04 Ian 2014, 23:26

Intr-adevar, intrebarea mea a fost extrem de offtopic, fapt ptr care-mi cer scuze, dar mi-am zis ca nu mai are rost sa deschid un topic aparte...modific usor intrebarea...primesc 2-3 raspunsuri si treaba se clarifica...in final nu a fost asa simplu ptr ca sunt persoane care s-au simtit obligate sa-mi "verifice" abilitatile de tragator, dar totusi, am aflat ceea ce ma interesa.
Pentru OVI762: Vanatori de munte, Miercurea Ciuc, 1984-1985...unitatea 01079 Sub Padure, actualul sediu al B 24 VM (imagini recente din unitate: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 582&type=1 ). Poligonul ...ieseam din unitate, o luam la dreapta, faceam vreo 6-7 km pe jos urcand si coborand 3-4 dealuri si ajungeam la el...nu mai retin cum ii spunea zonei. Trageri: 1, 2, 3, 4, 5, 6 si 7 parca....de zi, de noapte, culcat, in picioare, din genunchi, din copac ca lunetistii....toate conform normativelor din acel an (tinte fixe, mobile, brau, cap, corp, etc). Munitie...cred ca-i spunea de razboi, clasicul 7,62. Piroxil ...nu stiu ce este, probabil ceva specific armelor...eu am gasit pe www doar niscai medicamente. Oricum, nu mi se pare relevant ptr intrebarea mea: de ce vanati cu luneta...si mie-mi vin multe raspunsuri, dar cred ca un ofiter asa...pe la 50 de ani, vanator de munte fost (cred ca sunt pe forum) te-ar putea edifica despre tot ce tine de tragerile vanatorilor de munte.
Ptr Romaniac...chiar nu aveam gri-ul "lovitura de ciocan"...era neagra, cam lunga, nu foarte subtire mi s-a parut mie, categoric nu era doar de x4 si se fixa pe o sina pe laterala armei. Daca vrei pot afla modelul ca am in familie un capitan si-n colonel, cumnat si unchi, drept, pensionari, dar chiar daca au fost la infanteristi sigur se pricep....simt eu insa ca nu e cazul ptr ca te pricepi si tu destul de bine. Dar chiar nu are rost s-o dam acum pe modelele de luneta din armata dinainte de 1990.
Ptr cei care s-au "legat" de cei 800 de metri si PSL...nu asta era esenta domnilor !!! Puteam scrie 100 sau 1000. Oricum, pe F&H am vazut multe "performante" de-a vecinilor, la ei in tara sau prin Africa, cu arme normale sau ultra-performante. Iar eu de tras cu pusca, nu trag. Si nici nu critic lunetistii...pur si simplu aveam o nedumerire... Ideea era ca se trage la animalul stand stana de piatra, cu luneta de la n, (n-/+1)! metri...fazanul este asteptat s-o ia in zbor....rata la fel, nu se impusca stand pe apa...si multe alte asemenea situatii care exprima sportivitatea si etica vanatorii. De ce la luneta nu se asteapta sa fuga animalul mancand pamantul? ptr a-i da o sansa...cam asta era ideea.
Multumesc celor care mi-au raspuns la subiect, concret si fara comentarii far' de prisos, aka Ray (ptr primul mesaj. O fi fost el la misto, dar poate a fost sincer... iar de arme chiar nu am nevoie), Biriuck si katlin.
gherman
Membru activ

Mesajde romaniac pe 04 Ian 2014, 23:47

@ gherman
Eu chiar nu am avut intentia sa te supar si legat de cum era in armata si armamentul din dotare, ar fi chiar fain un subiect separat.
Am luat-o si eu pe aratura si-mi cer scuze. Am sarit de fund din motive mai sus mentionate, nu e chiar simplu la asa distante si tocmai de aceea eu nu-mi pun problema de etica pentru ca nu orice vanator poate reusi asa ceva.
Sper ca acest mic "incident" sa nu te opreasca sa fi activ pe forum!
respecte
romaniac
Veteran

Mesajde gherman pe 05 Ian 2014, 00:39

Ah, nici vorba de suparari !!! Mi se pare mult mai corecta o lovitura buna, mortala, chiar cu luneta, decat una cu sansa, de la distanta, la ochiu liber, si cu ranirea animalului. Daaaar...ii gasesc justificare doar pentru recoltarea de trofee, nu ptr papica.
Urmaresc forumul de ani buni de zile dar ca activitate nu prea am cu ce sa ma laud. Netragand, doar tangential mai spun una, alta legat de medicina veterinara si cadavre :) .
Numai bine!
gherman
Membru activ

Mesajde Ghinda pe 06 Ian 2014, 08:12

Leucea era comandant si pe vremea aia?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Ursus2006 pe 06 Ian 2014, 08:27

gherman scrie: legat de medicina veterinara si cadavre :)

Chiar asa: lasati-le naibii de lunete, mai bine sa ne spuneti cum stati cu analizele alea la shacali si alte jivine.

On-topic: De ce vanez? Habar n-am! Propuneti-va sa va lasati cu totul de vanatoare. Puteti? :mrgreen:
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde OVI762 pe 06 Ian 2014, 08:38

@gherman.Ok.Din fericire m-am inselat in privinta ta dar gresala este scuzabila,zic eu,avand in vedere ca mereu apare cate unul care se uita la 7 filme cu lunetisti si se crede Zaitev;devine foarte greu la un moment dat sa-i deosebesti pe astia de oamenii cu care chiar poti avea o discutie normala,civilizata.Ma bucur ca faci parte din ultima categorie si sper sa ne auzim mult si bine de acum incolo.
On topic
Ursule,mai degraba ma las de bautura,femei carne de porc si alte asemenea decat sa agat pusca in cui.Pacat ca am prea putin timp sa-mi fac damblaua :(
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde gherman pe 06 Ian 2014, 23:48

@ghinda ....daaaaaa :lol: Leucea!!! Iar comandant de pluton aveam un locotenent nu foarte tanar, blond, cu sora pilot de avioane militare (zicea el) si tata colonel, deci familie de ofiteri...nu-mi amintesc numele, dar a scos untu' din noi.
@OVI762...e in regula. Doua programe urmaresc cu pasiune...F&H si Aquarium King (desi americanii sunt kitsch-iosi la acvariile marine) parca pe Nat Geo Wild. Inteleg vanatoarea, o accept, ma atrage, dar doar la nivel de facut multi km pe jos plus chefurile ante- si post aferente! De 3 ani particip regulat la Balc....aia mica si cea mare....dar doar din calitate de medic veterinar. Plus multe altele asa, la invitatii. Cadavrele insa ma intereseaza cel mai mult.
Si in acest context o sa-i raspund lui @Ursus2006, dar si celorlalti interesati, chiar daca voi "polua" nitel topicul acesta.

Asadar:

LUP - peste 50 exemplare examinate in circa 12 ani. Fauna viermanoasa:
Alaria alata...trematod (vierme plat) foarte periculos ptr om. Forma larvara produce chisturi in carnea de mistret, numite Distomum musculorum suis, boala care produce orbire la om.
Taenia echinococus da chistul hidatic, boala curabila doar chirurgical
Taenia hidatigena
Taenia spp.
Mesocestoides lineatus
Toxocara canis
Toxascaris leonina
Ancylostoma caninum
Uncinaria stenocephala
Strongyloides stercoralis
....aceste 5 specii inrosite dau sindromul de "larva migrans visceralis"
Rictularia affinis
Trichocephalus vulpis
Filaroides osleri
Filaroides hirthi
Crenosoma vulpis
Capillaria aerophyla
Capillaria plica
Trichinella spp.

SACAL - 10 exemplare examinate in ultimul an plus inca 10 in congelator, zilele astea le voi examina. Fauna:
Capillaria plica
Trichinella spp.
Toxascaris leonina
Tenia spp.
Mesocestoides spp.
Capusi Ixodes, Dermacentor

Pisica salbatica - 34 exemplare examinate in 10 ani. Fauna:
Taenia taenieformis
Taenia spp.
Mezocestoides spp.
Toxocara cati
Toxascaris leonina
Ancylostoma tubaeformae
Uncinaria stenocephala

Trichocephalus vulpis
Capillaria putorii
Capillaria aerophyla
Capillaria plica
Physaloptera praeputialis
Rictularia affinis
Angyostrongylus vasorum
Trichinella spp.

Ras - 7 exemplare. Fauna:
Taenia polyacantha
Taenia spp.
Mesocestoides litteratus
Toxocara cati
Uncinaria stenocephala

Crenosoma vulpis
Capillaria putorii
Capillaria aerophyla
Trichinella spp.

Cam asta e situatia infestarilor cu helminti (viermi plati si cilindrici) la cele 4 specii. Bineinteles, am diagnosticat si infectii cu paraziti unicelulari, protozoare, Sarcocystis si isospora fiind cei mai comuni. Ectoparaziti, pureci, capusi, raie, am diagosticat in masura in care am reusit sa vad si blana.
Craniul constituie de asemenea sediul lui Linguatula serrata, artropod zoonotic parazit frecvent la lup si care da mari probleme la vaci.

Mentionez ca cele scrise cu font rosu sunt considerate zoonoze, adica boli transmisibile la om. Iar toate, se transmit la carnivorele domestice.

E fascinanta parazitologia carnivorelor salbatice dar e groaie ptr ca intru greu si foarte greu in posesia cadavrelor, chiar daca multi medici vet, fosti studenti sunt vanatori si chiar impusca asa ceva.

Vizavi de sacal, la nivel european exista un interes deosebit ptr aceasta specie recent patrunsa pe teritoriul Estoniei. Nu se cunosc foarte multe despre ce se intampla cu sacalul in Europa...ce boli poarta, ce risc prezinta ptr om. Am doua surse foarte bune de sacali..Dan din Buzau si cineva din Delta...dar mi-ar placea 2 contacte din Moldova, inca 2 din sudul tarii...Teleorman, Giurgiu de ex., 2 din vest...o Tm si-un Bh.....eh...vise. :D

Pe langa partea aceasta de helmintologie, am facut studii legate de borelioza. Multe dintre aceste carnivore sunt gazde rezervor ptr boala Lyme, transmisa de capusele gazde vector. Am semnalat ptr prima data pe plan mondial doua noi gazde rezervor...e vorba de Vormela peregusna si Mustela lutreola...si multe altele am facut...problema e procurarea cadavrelor. :)
gherman
Membru activ

Mesajde OVI762 pe 07 Ian 2014, 02:46

Eu unul ma bucur de ''poluare''Care are urechi de auzit,vede.Cu primul sacal viu la tine sa-l frigem impreuna si de ce ramane nefript facem carnati :lol: :lol: :lol: Cu analize,of course.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Ghinda pe 07 Ian 2014, 08:28

Moise cumva?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 07 Ian 2014, 09:01

Mugurele, daca si pe asta l-ai nimerit, o sa-ti zic Tata Omida! :mrgreen:
@OVI762, nu rade, eu am mancat una dintre speciile enumerate de dom' profesor. :D

@gherman, nu a fost studiat si continutul stomacal la aceste specii? M-ar interesa in mod deosebit la pisica salbatica, ras si lup, deoarece noi nu avem " inca " sacal in zona. Nu s-ar putea face 2-3 fotografii la vanatoarea de la Balc, sa vedem si noi muritorii de rand, cum vaneaza grofii? :wink:

P.S. Sherifii care puteti modifica, faceti un topic separat cu studiile astea.
Ursus2006
Veteran

Mesajde Ghinda pe 07 Ian 2014, 14:25

A fost rasul bun Ursule?

Am facut armata tot acolo. Cand racnea Leucea dardaiai in nadragi. Si se facea instructie. Dupa orar. Aveai stanca, alpinism faceai. Aveai cu caii? Raneai, tesalai si la manej cu tine. Era de auto? Ieseai cu MLVM pe panta, exersai si dai la spalat cu el dupa aia. Era instructie de lupta? Desfasurai si infasurai in lant de tragatori si drac mai era de sareau fulgii.

PS. Desi era inainte de lovitura de stat, nu am aflat ce era aia cu munci agricole!

PSS Langa unitate era vila grad zero. Soldatii erau echipati din stoc!
Ghinda
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 07 Ian 2014, 15:26

Ghinda scrie:A fost rasul bun Ursule?

Sa mor io, esti mai rau decat Gog, mentalistu'! :D Sau chiar mai tare decat magicianul Dynamo! :mrgreen:
Ursus2006
Veteran

Mesajde Ghinda pe 08 Ian 2014, 08:39

Din toate alea de acolo, carnea de ras era un lux si pe mesele nobilimii. Acu, nu mai vorbim. :lol:

Si este o carne faina!
Ghinda
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 08 Ian 2014, 09:42

Din 2009 n-am mai vazut pantera Carpatilor. Atunci am avut ocazia sa si impusc, dar am ratat, chiar nu m-am asteptat sa vina cainii cu el in goana, am crezut ca vin cu un mistret si m-au luat prin surprindere salturile lui. S-a oprit sa se bata cu cainii si asta i-a fost fatal.

Chiar este o carne faina, nu miroase. Nu mai stiu daca i-am facut analize inainte de preparare. :shock:
Am auzit si eu ca era un lux, dar n-am fost 100%. Daca ai confirmat si tu, e clar ca asa este. 8)
Ursus2006
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale