| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
bine v-am gasit
23 mesaje • Pagina 1 din 1
bine v-am gasitSalut tuturor. Sunt Constantin dar mi se spune Coco sunt din Sacele, Brasov. am absolvit Facultatea de Silvicultura in 2010 si sper ca in feb 2014 sa termin si masterul. am cochetat cu ideea vanatorii de mult timp insa acum sunt hotarat sa si trec in aceasta tagma. acum sunt in faza de cautat, citit, bagat la cap. daca este cineva din Brasov sau chiar Sacele sa ma indrume si sa ma ajute as ramane dator. o seara buna tuturor si un calduros LA multi ani.
Savage Axis II 30-06
Baikal IJ 27 M CZ 557 223rem Fabarm XLR
Re: bine v-am gasitSalut!
Saptamana trecuta mi-am facut cont pe acest forum, in speranta ca o sa gasesc vreun vanator din BV, pana acum nu am avut noroc. Am un coleg de munca repartizat la grupa de vanatoare din Sacele, deci sunt ceva vanatori in preajma ta, doar ca...nu dam de ei, s-au camuflat bine Eu sper ca o sa gasim pe cineva care sa fie dispus sa ne indrume, sa ne accepte prezenta in teren. Tot ce inseamna demersuri/hopuri pana la primul foc le trecem, doar ca o sa fie aiurea sa ajungem in teren fara ceva cunostinte din teren, o sa fim segregati. Oricum, daca lecturam bine pe aici si pe dincolo + carti de etica vanatoareasca + orice articol legat de vanatoare...ne mai şlefuim o ţâră. Mai rabdam vreo saptamana, isi goleste romanul colonu' de porcarii si trebe' sa dam de vanatori. Pe saptamana viitoare o sa incep sa colind prin oras, caut adresa AJVPS/AVPS, merg pe la ocoluri silvice...dam de ei. App, îi cunosti pe Martac sau Dulgheru? Tot silvic au facut si ei in BV.
Re: bine v-am gasitpe martac nu dar pe alex dulgheru da, a fost in acelas an cu mine( daca vb de aceeasi persoana).
eu sper sa sar peste stagiatura asta de un an doarece am inteles ca daca ai facut silvicul poti sari peste ea si poti sa te apuci de acte. eu deocamdata studiez ca nu sunt inca finantele necesare!!! Savage Axis II 30-06
Re: bine v-am gasitNu-ti mai trebe' an de stagiatura pt ca ai facut nu stiu ce materii in timpul facultatii, dar trebe' mers in teren. Cand o sa avem voie sa puscam, sa stim deja ce si cum...
Fara vreo 2500ron numai pe acte nu scapam
Re: bine v-am gasitCAND si DACA ne place ceva CU ADEVARAT, nu ne mai gandim la diversele bariere si oprelisti care apar si ne vom mobiliza in asa fel incat sa gasim cu siguranta resurse (emotionale, timp, fianciare samd...) in sensul atingerii obiectivelor si, implicit gustarii satisfactiei pe care ti-o aduce sentimentul lucrului bine facut si dus pana la capat. Si acest sentiment este cu atat mai placut cu cat este mai greu de atins. Si nu intotdeauna totul trebuie cuantificat strict d.p.d.v. financiar. Mai ales ca in ceea ce priveste vanatoarea cu totii cred ca excelam in decizii emotionale decat rationale
RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
Re: bine v-am gasit
actele in sine nu sunt exagerate ca si pret, valoarea mare o au cotizatia 1000-1200 si taxa de examen 1000-1200 depinde de asociatie. Savage Axis II 30-06
Re: bine v-am gasitApropo de costuri si pasiuni, chiar vroiam sa scriu in al 2-lea post ca in fiecare primavara bag vreo 700-1000ron in pescuit, gandindu-ma la vanatoare, oare cat o sa bag pe fiecare sezon?
Inca de la prima mea postare pe acest forum, am tot incercat sa gasesc o categorie unde sa bag vanatoarea, nu pot sa i spun sport dar nici hobby/pasiune ca suna prea light, stil de viata cred ca i se potriveste cel mai bine. Sigur ca nu prea te mai uiti la bani cand vine vorba de ce vrei sa faci pt sufletul tau, dar trebe' sa ai bani ghebosi pt a nu te uita la ei Poate m-am intins prea mult... Fiecare trebe' sa stea o ţâră si sa se gandeasca daca poa' sa duca sau nu.
Re: bine v-am gasitSi dac-ar fi doar cotizatia... dar mai trebuie si macar o arma echipata cu cele necesare, daca nu doua, echipament (aici nu enumar ca poate fi fara numar...), munitie, ceva iesiri in poligon, ceva autorizatii individuale (fiecare si le doreste la un moment dat) deplasari (combustibil etc), trofee, taxidermie, si mai bine ma opresc. Recunosc ca in dese randuri sunt surprins cand trag linie la cate un sfarsit de an si vad CE sau mai exact CAT "s-a dus" pe vanatoare. Dar in acelasi timp ma simt foarte multumit si norocos ca imi pot satisfice aceasta pasiune care imi ofera momente si trairi de neuitat. Si cu toate acestea mereu apar lucruri noi pe care sa ti le doresti
Si daca pasiunea exista cu adevarat si mai e si dublata de placerea de a mai si cati cate ceva (se gasesc carti adevarate cu privire la vanatoare) atunci intr-adevar poate devein UN STIL DE VIATA. Doresc tuturor vanatorilor sa se bucure cat mai mult de aceasta pasiune, iar celor care aspira la titlul de VANATOR sa-si urmeze visul, sa reuseasca si sa aiba ocazia sa cunoasca adevaratele trairi vanatoresti RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
Re: bine v-am gasitCred ca folositi putin gresit expresia "stil de viata". Am putea numi vanatoarea asa doar daca am lucra in domeniu sau daca asa ne-am asigura traiul pe undeva prin Alaska. Ma rog, e alta discutie asta...
Legat de vergile de 15 lei folosite la pescuit iti pot spune ca exista omolog si la vanatoare. Iti poti lua o batrana IJ 58 intretinuta bine si iti faci treaba cu ea. Este greoaie, robusta, fara fineturi de design dar nu esti in pericol daca o folosesti si am vazut la unele o precizie deosebita la proiectil unic. (Acelasi lucru la carabine) Daca vrei fix la 15 lei, iti poti lua un toporas automat cu 6 focuri, calit de vreun tigan meserias si cu un lemn nobil din radacina de carpen. Poti activa cu succes in goana cu el si este chiar mai practic la deplasare prin teren Banii se duc cel mai mult pe autorizatii si deplasari pentru ca se presupune ca nu e nevoie sa-ti cumperi arma la fiecare iesire. Corruptissima re publica plurimae leges
Re: bine v-am gasitSalut,
Despre vanatoare inca nu ma pot pronunta dar la pescuit pot sa-ti spun ca 15 lei dai , 15 lei face. Cu alte cuvinte cu o varga de 15 lei nu poti sa ai performantele pe care le ai cu o varga de 150 lei si cu atat mai mult nu vei putea sa ai realizarile unei vergi de 1500 lei. Uitandu-ma si la pretul armelor am vazut in diverse magazine arme SH care ajung la valori de 500 lei. tot respectul pentru "istoria" fiecarei arme dar am ceva indoieli ca are sa poata cineva avea aceleasi performante cu o astfel de arma ca acele performante pe care le poate avea cu o arma de 5.000 -10.000 lei. respect Razvan Razvan
Re: bine v-am gasitSa nu uitam ca arma nu trage singura, asa cum varga nu pescuieste singura. Cu siguranta ca performantele tin si de echipamentul folosit, in oricare dintre situatii, dar si de persoana care foloseste echipamentul respectiv, fie ca e o arma, fie ca este o varga. Din punctul meu de vedere si intr-un caz si in celalalt, trebuie mai intai sa ajungi la un anumit grad de pregatire si experienta ca sa inceapa sa faca diferenta si sculele folosite.
Re: bine v-am gasitBine v-am gasit,
Numele meu este Mircea si sunt un vanator din judetul Gorj. Prin natura meseriei am avut legatura cu armele de mai multi ani, imi plac foarte mult si am ajuns ca astazi sa fiu posesorul câtorva arme foarte frumoase pe care le folosesc cu drag. Sa auzim de bine
Bine ai venit si pe forum, nea Mircea! De cand ma tot tin de matale sa ne ajuti si online cu stiinta dumitale... ps: Ai iesit la pensie? Cum te descurci cu calculatorul? Sau scrie nepotul ala al matale? L-ai facut vanator sau nu are inca varsta?
Re: bine v-am gasitNea Mircio, vezi bre ca ai postat gresit. Daca vrei sa te prezinti iti deschizi topic nou. Daca nu te descuri, imi dai un mesaj privat si iti explic eu.
Hai sa ne traiesti si bine ai venit pe forum. Te asteptam de ceva timp si intreaba lumea de matale Membru ANDA
Ba asta s-o crezi tu! Chiar e un stil de viata, pentru multi, desi nu traim din asta...
Bun venit pe forum Nea Mircea!
Re: bine v-am gasitSalut Liviule, nu ma gândeam ca te gasesc si aici, ce mica e lumea. Multumesc de intampinare, suntem sanatosi cu totii, scrie un nepot in locul meu din când in când ca mie mi-au placut mai mult armele decat calculatorul. De pensionat m-am pensionat, dar de arme tot nu m-am lasat, stii cum se zice: orasul mic, dar inima mare.Asta micu n-are varsta de vanatoare cu acte, dar ii place meseria si stie bine cu metalu.
Când mai treceti prin zona, va astept la un pahar de vorba, tot pe la magazin sunt in timpul saptamanii. Aline, mai fumezi tot ca locomotiva? Madaline, daca intreba cineva stia unde sa dea de mine; io cu ce pot sa ajut pe cineva, ajut. N-ai mai dat pe la mine, te astept când vrei tu. Sanatate
Re: bine v-am gasitSalutari si bine ai venit,nene Mircea!Ma bucur ca ti-ai facut cont si putem sa discutam live cu matale,ca la un sprit cine stie cand ne-om mai vedea.
PS Ii transmit lui FLORYYN ce discutai cu matale pe privat,cum ne intelesaram.E baiat bun,de-al nostru,si vezi cum il ajuti cu ce vorbiram;pacat ca nu raspunzi la telefon ca altfel lamuream treaba.Oricum,pana te prinzi cum e cu MP pe aici vorbesti cu mine si transmit eu mai departe. este in noi
Re: bine v-am gasitBre Nea Mircea , nici nu stiu ce sa fac...Sa rad sau sa plag ?
Muget,deci exist !
Re: bine v-am gasitHelloo... Nea Mircia!
am trimis si eu trei clienti la mata.N-ai dat si mata un telefon ,dar nici de clienti n-am mai auzit ceva. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Eu de la nea Mircea am învățat TĂCEREA. Ăștia or fi fost mai silitori, au învățat-o toată...
Re: bine v-am gasitDa' mai stie cineva de nea Mircea? Ultima data cand am vorbit cu dansul se vaita ca-l dor salele. Acum are telefonul inchis
Membru ANDA
23 mesaje • Pagina 1 din 1