Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 10 Iun 2026, 15:25
|
|
|
Stiti un armurier bun, un mester care reconditioneaza paturi de arma sau un atelier de reparatii arme serios? Impartasiti si colegilor forumisti experientele voastre!
Moderator: liviur
de the_mav pe 19 Mar 2014, 15:10
cybelle scrie:Un punct ''al boicotului'' care nu s-a atins in discutie este calitatea(in general) deplorabila a angajatilor. Acestia habar nu au ce vand, nu pot da explicatii/indicatii, sunt simpli servitori ai unui produs de pe raft. ....
de acord cu tine. intrebare: generalizam cele spuse de tine sau le tratam ca pe cazuri izolate si actionam in consecinta? (cred ca fiecare dintre noi are la indemana cateva metode simple si eficace de a reactiona la astfel de cazuri) intreb ca eu am gasit si oameni foarte capabili in meseria lor de vanzatori din aceasta piata. cu ei ce facem, punem semnul egal intre toti?
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de Aght pe 19 Mar 2014, 15:13
ZEB STUMP,
Cred ca niste scuze din partea ta ar fi necesare.
Eu cunosc foarte bine legiile si nu de 1 stat dar cel putin din 2 state (Italia si Romania) plus cele la nivel EU.
-
Aght
- Membru important
-
de zeb stump pe 19 Mar 2014, 15:28
Am şi spus,că,mai puţin ţie ţi se adresează mesajul,doar pentru ce vinzi!Legea nu vorbeşte de raporturi directe între producător şi client! De asemenea,în funcţie de calitatea pe care o ai în România, de reprezentant sau importator sau distribuitor, te poţi afla în vreuna din situaţiile de la art.2 pct. 4 lit.f,g,h sau i,şi atunci,eşti considerat producător.Şi atunci,pentru garanţia asumată de producător,deficienţele se remediază pe cheltuiala producătorului,dacă defecţiunea nu e imputabilă consumatorului.(art.2 pct.17: termen de garanţie - limita de timp, care curge de la data dobândirii produsului sau serviciului, până la care producătorul sau prestatorul îşi asumă responsabilitatea remedierii sau înlocuirii produsului ori serviciului achiziţionat, pe cheltuiala sa, dacă deficienţele nu sunt imputabile consumatorului;) #M2
ART. 2 În sensul prezentei ordonanţe, se înţelege prin: 1. calitate - ansamblul de proprietăţi şi caracteristici ale unui produs sau serviciu, care îi conferă aptitudinea de a satisface, conform destinaţiei acestuia, necesităţile explicite sau implicite; #M1 2. consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale; #B 3. operator economic - persoană fizică sau juridică, autorizată, care în cadrul activităţii sale profesionale fabrică, importă, transportă sau comercializează produse ori părţi din acestea sau prestează servicii; 4. producător: a) operatorul economic care fabrică un produs finit sau o componentă a unui produs; b) operatorul economic care fabrică materie primă; c) operatorul economic care îşi aplică denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs; d) operatorul economic care recondiţionează produsul; e) operatorul economic sau distribuitorul care prin activitatea sa modifică caracteristicile produsului; f) reprezentantul înregistrat în România al unui operator economic care nu are sediul în România sau, în cazul inexistenţei acestuia, importatorul produsului; g) operatorul economic care importă produse în vederea realizării ulterioare a unei operaţiuni de vânzare, închiriere, leasing sau orice altă formă de distribuţie specifică derulării afacerii; h) distribuitorul produsului importat, în cazul în care nu se cunoaşte importatorul, chiar dacă producătorul este menţionat; i) distribuitorul produsului, în cazul în care importatorul nu poate fi identificat, dacă nu informează persoana prejudiciată în termen de 30 de zile de la cererea acesteia asupra identităţii importatorului; 5. distribuitor - operatorul economic din lanţul de distribuţie;
Mai clar: Cât timp producătorul nu îşi asumă garanţie prin reprezentanţe,indiferent de vânzător,legea nu instituie nicio obligaţie acestuia faţă de consumator,ori,reprezentanţei,pentru produse pe care nu le-a vândut!Consumatorul se socoteşte cu vanzătorul,iar vânzătorul,cu producătorul,în funcţie de clauzele contractuale! Dacă producătorul îşi asumă garanţie naţională,europeană,mondială,ori galactică,prin reprezentanţe,indiferent de vânzător,atunci,răspunde în condiţiile art.17,deci, pe cheltuiala sa,nu doar pentru piesă!Iar producătorul e definit în art. 2 pct.4 lit.f,g,h,i! deci,dacă eşti în astfel de situaţie,producătorul suportă şi manopera,nu consumatorul! e şi normal:dacă îmi atrag clienţii cu asumarea garanţiei europene,prin reprezentanţi autorizaţi,indiferent de unde a fost cumpărat produsul,atunci,să mă şi ţin de cuvânt,nu să încep cu vrăjeli cu uite piesa-nu e manopera! Cine nu e de acord,nu-şi asumă acest tip de garanţie,şi fiecare vânzător răspunde de ce a vândut,şi se întoarce împotriva producătorului. De aia ţi-am spus,fără răutate,să ai grijă ce contracte închei cu producătorii!
-
zeb stump
- Veteran
-
- Locaţie: Rm.Vilcea
de zeb stump pe 19 Mar 2014, 15:31
Acum am văzut mesajul,daca nu eşti în niciuna din situaţiile la care mă refer,îmi cer scuze,dar dacă esti,nu poţi cere manopera!
-
zeb stump
- Veteran
-
- Locaţie: Rm.Vilcea
de florin.t pe 19 Mar 2014, 15:42
the_mav scrie:intreb ca eu am gasit si oameni foarte capabili in meseria lor de vanzatori din aceasta piata. cu ei ce facem, punem semnul egal intre toti?
am intalnit de-a lungul timpului diversi vanzatori , mai mult sau mai putin pregatiti . Extremele au fost Vili Stancu de la Oradea (foarte bun) si o bunicuta la un magazin care cunoaste munitia nu dupa marca ci dupa culoarea cutiei, am cerut o husa pentru carabina cu luneta, am primit una pt lisa cu asigurari ca incape si ailalta acolo, etc. Cand am nevoie sa cumpar ceva si de un sfat merg la primul, cand am nevoie de produse pt pescuit merg dincolo si intreb si de arme si munitii ca dialogurile sunt savuroase.
-
florin.t
- Veteran
-
- Locaţie: malu' Crisului
de Aght pe 19 Mar 2014, 16:08
ZEB STUMP,
toate articole invocate de tine sunt numai pentru produse cumparate in ROMANIA. acesta sa numeste GARANTIA LEGALA DE CONFORMITATE siorice vanzator isi asuma acesta responsabilitate la moment vanzari.
dupa exista GARANTIA COMERCIALA SAU CONVENTIONALA care este cea data de producator si care poate sa fie folosita cel putin in interiori UE.
al doilea garantie nu este reglementata de nicio lege EU si mai putin de legea din ROMANIA acesta este reglementata de PRODUCATORUL si daca el nu vrea sa plateasca manopera nu plateste, PUNCT!
eu va pun la cunostinta ca daca cumparati arme din afara Romania nimeni in tara nu este obligat sa va faca garantia, in niciun caz.
-
Aght
- Membru important
-
de Krieghoff pe 19 Mar 2014, 16:22
Eu cred ca aceste probleme apar din cauza lipsei concurentei reale. Cand avem un singur importator de Beretta, Sabatti, etc. nu ai la ce sa astepti. El stie ca daca vrei arma aia o cumperi de la el sau de la alt magazin, dar indirect tot de la el ca e unic importator. Sa ai 5-6 optiuni de cumparare pt aceeasi arma eu zic ca se schimba lucrurile. Am povestit intr-un alt topic ce durere in pix au avut la un magazin cand am sunat: "da-mi mail si o sa-ti spun pretul" si asa a ramas. Cred ca primeau milioane de mailuri zilnic incat l-au omis pe al meu. Daca tot la telefon se face treaba mai bine sunati direct la producator in cazul unei arme noi. Ti-o trimite in vama si te duci cu autorizatia si ii lasi cu ochii in soate pe unicii importatori.
"Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor" Friedrich Nietzsche
-

Krieghoff
- Membru important
-
- Locaţie: Bucuresti
de violiv pe 19 Mar 2014, 16:35
@Aght Citeste inca o data! Am scris 5 (cinci) ani. 5% este chiar profit curat. Adaos comercial este 20%!!! Acel milion de care vorbeam este chiar profit curat-curatel si este estimat minimal.
P.S. Brignolli este numele unui magazin din Italia, cu acte, angajati, patroni si mai ales cu o istorie si o reputatie de cateva generatii, intr-o piata a armelor amarnica rau. Din tot sufletul va doresc sa ajungem sa vorbim si peste zece ani si sa va pot felicita ca ati ajuns macar ca Brignolli. Da' mai aveti mult de crescut pana acolo......
P.P.S. pot sa pariez ca de se va ivi problema nu va veti descurca atat de rapid, eficient si ieftin cum a rezolvat Brignolli problemele in garantie si chiar dupa expirarea acesteia la arme cumparate din magazin din Ro. Luati aminte ca romanul poate fi mai ciufut ca italianul - o singura arma cu problema si nerezolvata din cine stie ce motive invocate mai sus o sa va trimita cu ani buni inapoi.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de cybelle pe 19 Mar 2014, 17:09
Cred ca am ajuns sa polemizam cu Beretta sau reprezentantul ei in Romania, cand asta este departe de ceea ce s-a inceput. Hai sa vorbim de ceea ce ne doare.. ARROW INT>>> TE PRINDE BINE... Acesta este colosul din Romania, in domeniul armelor si munitiilor(ce ne int pe noi), care are angajati sub asteptarile noastre/mele. Aici este locul unde asteptam mai mult din partea directorilor sau patronilor...eventual. Ps: daca mai mentionez si sictirul de la Novarm(tot al angajatului)sau al celor de la Diham.., e de rau...  PPs: Imi aduc aminte cu ani in urma, unul din mai marii de la Arrow, vanator mare fiind, nu a auzit de termenul de Maestru de vanatoare..... si m-a luat in zeflemea cand am spus ceva anume vav de acest termen. Discutia era canalizata intr-un singur sens: Ai lucrat la o firma concurenta..? Cat vindeai pe zi..? De ce ai plecat de la ei..? etc...intrebari de 2 lei si atat, nimic, care sa ma puna in dificultate vav de pescuit sau vanatoare, care sa denote cunostointele mele din domeniu>>>> ZERO BARAT>>>VANZATOR DE INCREDERE SI ATAT VROIAU.(parca as fi fugit cu armele de la ei)
Vand carti de gramatica. E ieftine...
-

cybelle
- Veteran
-
- Locaţie: Magurele
-
de Aght pe 19 Mar 2014, 17:33
Krieghoff,
nu este concurenta? Eu aduc si benelli si importator este Arrow, Arrow are si beretta si importator sunt eu, Huntershop la oradea are si benelli si beretta si nu este importator nici la una nici la alta.
sa nu vorbim de magazine care sa aduc singuri arme din afara si le revinde.
nu crad ca ta inseli...
Violiv,
eu zic ca nu este frumos sa facem calcule asa aiurea, total nerilevante. Lumea va respecta si va considera o institutie in domeniu, trebuie sa aveti mai multa grija cand postati ceva. altfel poate aducem in eroare mebri care citesc si nu este frumos. daca o firma va suparat sa nu generalizati pentru ca nu puteti sa atacati direct acesta firma despre care pana acuma ati spus numai de bine, ati atacat de exemplu si MLD si dupa ati spus ca siteul lor este bun nu are nicio problema, unele ori cea mai mare calitate al unui om este sa faca un pas inapoi sa ceara scuze de gresala si plecam de la eroare pentru sa nu sa ma intemple, exact ce ne cereti nou ca vanzatori.
Despre Brignoli nimeni nu a spus nimic, sa nu ma spuneti mie cine este ca stiu de acest magazin poate de mai mult de dumneavoastra. eu nu am cu ce sa ma descurc, eu am arme in Bucuresti nu trebuie sa le trimit din Italia, cu curier. eu vind arme din raft client vine sa uita alege, plateste si pleaca cu arma. simplu si curat! daca nu poate sa vina la Bucuresti sa duce la reprezentant de zona face comanda si i trimitem arma in orice judet. asa fac si alti nu suntem singuri si crad ca este cea ma corecta procedura. dupa daca la magazin unde am trimis arma nu va primeste extraordinar de frumos sau nu stie sa va explice prea mult despre arma imi pare rau dar nu pot sa ma asum aceste responsabilitate. avem deja foarte multe si ne ajung.
cu respect
inca o data scuze de inima pentru eroare de gramatica. mai am de invatat foarte mult.
-
Aght
- Membru important
-
de Krieghoff pe 19 Mar 2014, 17:42
Aght scrie:Krieghoff,
nu este concurenta? Eu aduc si benelli si importator este Arrow, Arrow are si beretta si importator sunt eu, Huntershop la oradea are si benelli si beretta si nu este importator nici la una nici la alta.
Eu am zis concurenta reala. Poate am fost prea subtil. Nu ma refeream strict la Agh, era doar un exemplu.
-

Krieghoff
- Membru important
-
de pipabh pe 19 Mar 2014, 18:24
Krieghoff scrie:Aght scrie:Krieghoff,
Eu am zis concurenta reala. Poate am fost prea subtil. Nu ma refeream strict la Agh, era doar un exemplu.
Intr-o piata cu concurenta inegala, ireala , tu ca si jucator corect cum poti sa concurezi? Ce reguli se respecta? import Ungaria cum se poate, import ARW ca e mai mare si cu sustinere mai puternica finaciar? ce faci in conditiile acestea? E adevarat ca nu pretul vinde neaparat, se pare ca cei de la AGH(nu ca le tin parte in mod special) incerca si altceva.
-
pipabh
- Veteran
-
de Krieghoff pe 19 Mar 2014, 20:44
pipabh scrie:Krieghoff scrie:Aght scrie:Krieghoff,
Intr-o piata cu concurenta inegala, ireala , tu ca si jucator corect cum poti sa concurezi? Ce reguli se respecta? import Ungaria cum se poate, import ARW ca e mai mare si cu sustinere mai puternica finaciar? ce faci in conditiile acestea? E adevarat ca nu pretul vinde neaparat, se pare ca cei de la AGH(nu ca le tin parte in mod special) incerca si altceva.
Este foarte simplu! Raspunde tu ca si comerciant clientilor cu seriozitate, promptitudine, site actualizat, nu-i mai trata ca si cum le faci un favor ca ei cumpara de la tine, etc. si garantat ii elimini de pe piata pe "ceilalti" cu orice magarii ar face. Aici era vorba despre cum raspund si cum te trateaza "caclient", nu are legatura cu concurenta neloiala. Maine daca se deschide un magazin de arme cu aceleasi marci dar stie cum sa le vanda ii curata imediat, in cateva luni.
-

Krieghoff
- Membru important
-
de pipabh pe 19 Mar 2014, 21:25
Este foarte simplu! Raspunde tu ca si comerciant clientilor cu seriozitate, promptitudine, site actualizat, nu-i mai trata ca si cum le faci un favor ca ei cumpara de la tine, etc. si garantat ii elimini de pe piata pe "ceilalti" cu orice magarii ar face. Aici era vorba despre cum raspund si cum te trateaza "caclient", nu are legatura cu concurenta neloiala. Maine daca se deschide un magazin de arme cu aceleasi marci dar stie cum sa le vanda ii curata imediat, in cateva luni.[/quote]
Da ok, eu apreciez ca cei de la AGH incearca sa faca acest lucru comparativ cu altii dar, si concurenta despre care discutam influenteaza piata intr-o mai mica sau mai mare masura, aici se pare ca intr-o mai mare masura.
-
pipabh
- Veteran
-
de violiv pe 20 Mar 2014, 08:36
Nu ne certam, poate polemizam un pic cu Beretta Ro pentru simplul fapt ca este singurul reprezentant din partea celor acuzati in acest subiect care a avut bunul simt si curajul sa intre in dialog cu noi si pentru asta tot respectul.
Sunt perfect? NU! Sunt perfectibil? Poate! Poate vreau sa ma perfectionez, poate nu. Poate n-am chef sau poate efortul depus pentru "perfectiune" nu justifica beneficiul. Dar cand pana la a fi "aproape perfect" mai e un pas mic, cred ca merita facut.
Si daca tot numai cu @Agh putem conversa, un mic pas catre "perfectiune" ar putea fi acesta ... Am in portofel o autorizatie de lisa + teava de schimb si-mi doresc o combinatie alice+teava dedicata unic modern, adica ghintuita da' inca mai studiez piata ca nu m-am putut decide asupra vreunui model. Intru pe site la agh, dau de Fabarm XLR, sa zicem, in varianta sintetic, accesez lista de preturi si dau de combinatia teava lisa + slug si aflu pretul .... si cam atat. Nu pot afla daca este pe stoc, nu pot afla de aici daca teava dedicata unicului este cu ghinturi sau "oglinda" si trebe sa mai dau o fuga pe site-ul Fabarm si un telefon la firma sa vad daca este acolo. Pentru 90% din informatie ce deja exista pe site nu cred ca efortul este atat de mare sau atat de scump incat sa nu poata fi pus si restul de 10%.
Violiv,
eu zic ca nu este frumos sa facem calcule asa aiurea, total nerilevante .... unele ori cea mai mare calitate al unui om este sa faca un pas inapoi sa ceara scuze de gresala si plecam de la eroare pentru sa nu sa ma intemple
Pe parcursul postarilor ulterioare mi-am cerut scuze pentru ton si virulenta. Imi cer scuze inca o data pentru ca am amestecat "la galeata" pe toti chiar daca exista diferente intre ei.
In privinta "calculelor aiurea" insa ca si a micilor acuze de ilegalitate strecurate prin alte postari eu zic ca nu-i bine sa insistam. De obicei stiu bine ce vorbesc. Am zis 5% profit curat. Pentru oricine a dat cu nasul de o firma, este stiut ca acest procent este minimul decent cu care sa supravietuiesti. Daca nu scoti macar atat inseamna ca ori esti filantrop ori esti comerciant slab. Pentru asta, 20% adaos comercial este absolut decent dar se practica si mai mult. S-ar putea sa-mi amintesc ca am pe acasa o lista cu preturi "la poarta fabricii" de la Guerinni, sa zicem. Chiar daca are vreo 3 ani vechime nu-i departe de adevarul de azi. O comparatie cu pretul de raft si un mic calcul, la indemana oricui, ne-ar lamuri usor da' nu stiu cine ar iesi in "castig". S-ar putea sa am vreme sa scotocesc forumul dupa o postare mai veche, de acum vreo 5-6 ani, in care faceam trimitere la un anunt de pe armiusate.it, la topicul "vanatoare in strainatate", unde o firma din Ro lansa italienilor invitatii la vanatoare de pasari in Delta cu o reclama de genul: partide excelente de vanatoare, numar nelimitat de piese, minim 500 cartuse trase/zi, etc ....
Sa lasam totusi discutia la un nivel constructiv, nu distructiv.
Inca o data, respectele mele pentru faptul ca sunteti singurul aici prezent ca si pentru limba romana folosita, chiar asa imperfecta cum e, ca si pentru faptul ca ati avut indrazneala sa deschideti un magazin in Ro!
-
violiv
- Veteran
-
de titi_rulment pe 20 Mar 2014, 09:15
Aght scrie:Krieghoff,
.
Apropos de afirmatia Dvs, Cum este posibil ca Huntershop sa aduca Tikka T3 la 4900 ron si Dvs, importator, la 5900? Am si sunat la ei si au confirmat pretul... Am luat acelasi model/calibru cand am facut comparatia...
-
titi_rulment
- Membru important
-
de violiv pe 20 Mar 2014, 09:26
N-au adus-o acum, este in raft inainte de a se introduce noile accize. Inca se mai gasesc astfel de "afaceri" pe ici pe colo.
-
violiv
- Veteran
-
de Aght pe 20 Mar 2014, 10:58
Violiv, XLR Composite este in stoc, incluziv teava accuracy 61cm. sunt expuse la noi in magazin, un telefon de 20 secunde era suficient pentru afla toate detalii si explicatii. (teva accuracy nu este ghintuita, cea ghintuita este paradox) dar sunt sigur ca stiai deja acest lucru. pentru calcule fac UTLIMA precizare, iti mai spun ca din numar de arme pe care ai spus (10.000) 90% sunt arme al care valoare nu ajunge nici la 500 €, (baikal, ij, hatsan, arme cu aer comprimat, arme cu bila ecc.) i greu de facut un calcul. foarte greu.... titi_rulmentdiferenta asta de pret este acciza, daca vrei sa nu platesti vini la mine imi dai o declaratie ca o folosesti la tir sportiv si eu iti scad 900 ron acciza. si poate iti mai fac si un 5% discount. iti asigur garantia si assistenta post vanzare. alta problematica de rezolvat cu un simplu telefon sau cu un simplu mail. pentru cine inca nu stie aceste sunt contacte noastre: http://agh.ro/contact/
-
Aght
- Membru important
-
de violiv pe 20 Mar 2014, 15:48
Pentru calcule fac eu ultima precizare:
In noiembrie 2013:
România se află pe ultimul loc în Europa privind numărul de arme pe cap de locuitor, potrivit unei statistici a poliţiei. Rapoartele arată că în prezent, în România sunt înregistrate 164.298 de persoane fizice ce deţin 214.015 arme (117.632 arme letale – 0,59 la 100 de locuitori şi 96.383 arme neletale – 0,48 la 100 de locuitori).
Din totalul armelor letale deţinute de persoanele fizice, 103.381 sunt arme de vânătoare, iar 8.105 sunt arme de tir, ceea ce reprezintă aproximativ 95% din total.
Comparativ cu alte state, ţara noastră, în anul 2012, se situa pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de arme de foc letale pe cap de locuitor, respectiv 0,7 arme la 100 de locuitori. Pe primul loc se afla Finlanda cu 45 de arme la 100 de locuitori, pe locul doi Cipru cu 36 de arme la suta de locuitori, urmate de Franța, Germania și Austria, în medie cu 27 de arme la suta de locuitori. Pe de altă parte, într-un top al țărilor din Europa în care și prin care se face trafic de arme, România ar ocupa locul șapte.
In martie 2012, în evidenţele Poliţiei Române erau înregistraţi 160.000 de români posesori legali de armă de foc, faţă de 2010, când 136.000 de români aveau o armă de foc deţinută legal, peste 66.000 - armă de foc letală. Tot pe la jumătatea anului 2012, existau 210.000 de arme de foc deţinute legal în România, mai mult de jumătate fiind letale. 15.000 de arme de foc sunt în Bucureşti.
Potrivit datelor oficiale ale IGPR, la finele primului trimestru din 2010, 128.941 de persoane fizice deţineau împreună 176.513 arme. La finalul anului 2009, în evidenţele poliţiei se aflau înregistrate 115.024 permise de armă. În primul trimestru din 2010 - în lunile ianuarie, februarie, martie - au fost eliberate 2.684 permise de armă persoanelor fizice. Astfel,
la finele primului trimestru din 2010, 128.941 de persoane fizice deţineau împreună 176.513 arme, dintre care 105.379 arme letale şi 71.134 arme neletale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Capitalei, Christian Ciocan, în Bucureşti, în primul trimestrul al anului curent, existau 15.436 de arme neletale şi 14.377 arme letale dintr-o populaţie de 15.436 oameni, respectiv 11.189 oameni care au permise de port-arm, unii dintre români având şi câte două sau trei arme în posesie.
Sunt spicuiri din rapoartele politiei.
Deci, la finele primului trimestru din 2010 erau 105.379 arme letale inregistrate in Ro iar la finele lui 2013 erau 117.632 ,,,, adica o crestere de 12.253 in 3 ani.
E drept, la total. Dar daca fac o mica extrapolare cam cate sunt de vanatoare, cate de tir si cate pistoale de-a lungul acestui interval ajung aproape exact la cele 10.000 de arme de care spusesem eu ca s-au inmultit in ultimii 5 ani nu in ultimii 3. Nu am acum cifrele exacte dar in precedentii 2 ani anteriori celor mentionati, numarul de arme intrate in tara a fost un picut mai mare, 2009 fiind anul cand s-a eliminat acciza de 100% si a reprezentat un adevarat buuum al importurilor, mai ales ca vestita "criza economica" abea se intrevedea pe plaiurile noastre.
Sa reiau, in ultimii 5 ani au intrat in tara minimal 20.000 arme de vanatoare si daca numai jumatate au intrat prin magazine ajung la cele 10.000 de care pomeneam. Tot in acest interval, procentul armelor ieftine de tot a scazut considerabil in favoarea celor de pret mediu si mare. Nu stau sa enumar factorii care au dus la asta dar n-ar fi chiar asa de greu de aflat cate arme Blaser sau Beretta sau Benelli, de ex. au intrat in tara in ultimii 5 ani si astea numa din gama celor ieftine nu sunt .... practic, numai cel mai ieftin model acopera alte trei IJ-uri ca sa ajung la media de 500 E/bucata.
N-o mai lungesc vis-a-vis de munitia si accesoriile pentru aceste arme ca si pentru cele deja existente si profiturile aduse de ele. Pot sa-ti spun doar ca in Ro s-au vandut cartuse la 300% din pretul la poarta fabricii adica ados comercial 100% plus celelalte taxe. Pana si italienii veniti la vanatoare in Ro au incercat sa-si aduca munitie la pret normal din Italia, incalcand legile romanesti, nu sa le cumpere la preturile uriase la care se comercializeaza la noi.
Acel UN MILION EURO PROFIT NET de care pomeneam, realizat de magazinele de arme din Ro in ultimii 5 ani, este o estimare absolut minimala, realitatea fiind mult mai aproape de doua milioane. Pot sa fac pariu ca stiai mai bine ca mine aceste date atunci cand ai luat decizia deschiderii magazinului si chiar nu are niciun rost sa ne ascundem dupa degete, nimeni nu face treaba asta pentru ca este un filantrop care n-are ce face cu banii si e dispus sa-i arunce intr-o gaura neagra si sa-i piarda. Toti o fac cu intentia absolut normala de a castiga, altfel ar fi tras demult obloanele.
Eu nu m-am legat de acest lucru si este absolut normal sa existe un profit la o munca depusa. Dar nici nu obisnuiesc sa bat campii atunci cand spun ceva si nici nu-mi place sa fiu luat de prost cu o afirmatie de genul, citez: 1,5 milioane de euro nu este profit, dar adaos comercial, la care dupa sa scade cheltuieli firmei..
Am rugat doar, ca in limitele respectului pentru cumparator, informatiile afisate pe site-urile magazinelor de profil sa fie pe cat se poate cuprinzatoare si folositoare vizitatorilor. Si daca la rugamintea mea se raspunde: suna si vei afla ce te intereseaza ...... chiar mi-am racit gura de pomana.
P.S. tevile paradox ale armelor lise, in acceptiunea termenului folosit in limba romana, sunt cele prevazute cu ghinturi doar in portiunea terminala, nu pe toata lungimea. Pentru ca alt termen nu avem prefer sa-l folosim pe cel american "rifled slug barrel" pentru tevile prevazute cu ghinturi pe toata lungimea. M-am lamurit pe site-ul Fabarm ca teava scurta e doar cilindrica.
Imi pare rau ca discutia a luat-o din nou prin papuris. Eu ma retrag, am spus ce-am avut de spus.
-
violiv
- Veteran
-
de Aght pe 20 Mar 2014, 16:16
Dl VIOLIV, http://adevarul.ro/news/eveniment/Impus ... index.htmlde citit articole pe adevarul suntem buni si singuri fara sa faceti copie pe forum, acuma vreti sa ma spuneti ca aceste valori sunt reale? ca la adevarul spune exact cum stau treburile?? EXACT CUM AU FOST TERORISTI LIBANEZI SI SIRIENI IN 1989???chiar ma mir, foarte tare... 300% adaos la cartuse?? dar unde ati auzit povestea asta?? eu am adaos la distributie de 25/30% la cartuse. cine vrea i arat facture de achizitie fara probleme sa intelegeti cu ce ne luptam noi in fiecare zi! magazine unde le vind mai pune inca 25/30%, plus bineinteles TVA. suntem cam departe de ajuns la 300%. daca sa castiga asa de bine dece nu va lasati de la professia liberala pe care o aveti si nu deschideti un magazin de profil? cunostinte in domeniu aveti... eu crad ca ar fi bine sa incetam discutia, sa nu ajungem mai departe. si rog toti mebri de acest forum, daca au orice critica despre AGH sa scria fara problema, sau ma suna direct pe mine, si in limita de possibilitate vom incerca de a rezolva orice problema. multumesc
-
Aght
- Membru important
-
de cybelle pe 20 Mar 2014, 16:29
Am mai scris si mai sus: problema nu este Aght !..si mai da-l dracului de profit ! Nu ne enervam ca face profit cineva, ci ca ne prosteste in fata cu diverse..... prostii de ''gradinitza'' !
Vand carti de gramatica. E ieftine...
-

cybelle
- Veteran
-
- Locaţie: Magurele
-
de gunsmith pe 20 Mar 2014, 17:39
Am intrat pe acest topic si am ramas mut de uimire, cum o persoana ca Violiv, care este destul de implicata in fenomen sa foloseasca expresii de genul "site-urile cele mai de rahat din toata lumea virtuala a comertului electronic", stiind bine ca unii dintre noi incercam cu toate puterile sa sa facem acest business cat mai civilizat. Am inlocuit vechiul site cu unul nou destul de performant fara sa ne oblige cineva, tocmai pentru a ne creea o imagine mai buna si a facilita accesul celor interesati, nu spun ca nu e loc de mai bine, dar sa ajungem sa fim jigniti ca avem siteuri de rahat si ca sunt la nivelul epocii de piatra mi se pare mult prea mult. Intradevar sunt produse care nu sunt pe stoc, dar asta este rostul acestui site sa prezinte produse si sa le faca cunoscute. Pentru cei care sunt nemultumiti de ce exista in prezent in materie, mai constructiv decat un boicot, ar fi sa incerce sa faca lucruri mai bune in acest domeniu si sa dovedeasca ca noi cei acuzati de primitivism nu avem dreptate. Referitor la castiguri este foarte usor sa faci socotelile altora fara sa stii ce cheltuieli implica un asemenea business care trebuie sa aduca si profit in conditiile care respecti regulile. Cu stima Dan Marin Mld Guns
-

gunsmith
- Membru activ
-
-
de pipabh pe 20 Mar 2014, 20:43
gunsmith scrie:Am intrat pe acest topic si am ramas mut de uimire, cum o persoana ca Violiv, care este destul de implicata in fenomen sa foloseasca expresii de genul "site-urile cele mai de rahat din toata lumea virtuala a comertului electronic", stiind bine ca unii dintre noi incercam cu toate puterile sa sa facem acest business cat mai civilizat. Am inlocuit vechiul site cu unul nou destul de performant fara sa ne oblige cineva, tocmai pentru a ne creea o imagine mai buna si a facilita accesul celor interesati, nu spun ca nu e loc de mai bine, dar sa ajungem sa fim jigniti ca avem siteuri de rahat si ca sunt la nivelul epocii de piatra mi se pare mult prea mult. Intradevar sunt produse care nu sunt pe stoc, dar asta este rostul acestui site sa prezinte produse si sa le faca cunoscute. Pentru cei care sunt nemultumiti de ce exista in prezent in materie, mai constructiv decat un boicot, ar fi sa incerce sa faca lucruri mai bune in acest domeniu si sa dovedeasca ca noi cei acuzati de primitivism nu avem dreptate. Referitor la castiguri este foarte usor sa faci socotelile altora fara sa stii ce cheltuieli implica un asemenea business care trebuie sa aduca si profit in conditiile care respecti regulile. Cu stima Dan Marin Mld Guns
Cu respect, va intreb,d-l Marin ar fi trebuit cineva sa va oblige sa faceti un site mai bun?!! Nu credeti ca in interesul profitului d-voastra e important sa faceti ceva, sa atrageti clienti, sa informati "analfabetii" din nomeniu, ca facand toate aceste lucruri si multe altele va ajutati in final pe voi si profitul fiecarui magazin, sa nu-mi spuna cineva ca face acte de caritate si doreste sa ridice nivelul cunoasterii in acest domeniu cu un site care ofera 3 informatii despre o arma, inf care le gaseste si pe site-urile oficiale. Asta e un efort de marketing!!??? La cate manifestari ati participat? DE CE SA NU AVETI DISPONIBILE PE STOC ARME? Daca ma intereseaza o arma trebuie sa dau avans , o aduceti, o cumpar cu o caruta de bani si stupoare ca nu mi se potriveste patul ca e cam lung!!!!!! Ce informatii in afara de ce alice aveti disponibile oferiti despre munitie? Credeti ca ati rezolvat ca ati schimat fata site-ului? Da putem spune ca e o imbunatatire fata de ce era dar de unde sunteti la unde ar trebui sa fiti e cale lunga. Care site de specialitate ofera informatii despre o anumita arma in afara de cele elemantare?, daca doresti informatii , intri pe forum si intrebi nicidecum pe vreun site grozav de specialitate. Da ati evoluat din primitivism in epoca metalelor. Urmatoarea evolutie sper sa fie una consistenta in favoarea celor de pe urma carora aveti si voi sa puneti paine pe masa. DE CE NU INTELEGETI CA : " CLIENTUL NOSTRU STAPANUL NOSTRU!"
-
pipabh
- Veteran
-
de Alin3006 pe 20 Mar 2014, 20:57
A iesit un talmes- balmes. Si simt nevoia sa punctam niste chestii, ca e haos total. 1. Motivul topicului. Violiv a avut un episod neplacut la Arrow. In mod absolut justificayt s-a enervat, insa in mod nejustificat, a pus la gramada toate magazinele care i-au venit in minte, la nervi. Ceea ce nu a fost ok. Aici a gresit Violiv, pentru ca a generalizat. Apoi a facut o trecere in revista a site-urilor lor, in care eu cred ca nu a gresit cel putin in majoritatea cazurilor. O sa revin asupra aspectului, pentru ca daca Violiv se pricepe mai bine la arme, aici e domeniul meu. Si pentru ca vad ca altii fac confuzie intre magazin online si site de prezentare. Diferenta e tare mare, insa in mod bizar multi nu o sesizeaza. Una peste alta, topicul e binevenit, pentru ca desi a inceput intr-un mod cam brutal, a creat o punte de dialog intre utilizatorii forumului si cei care vand arme, munitii, etc. Si asta e tare bine. 2. Evolutia pietei si rolul forumului in ea. Acum vreo 7 sau 8 ani- imi e lene sa calculez- am intrat pe acest forum, ca tot omul, sa mai aflu una alta de la niste oameni ale caror cunostiinte m-au fascinat. La momentul respectiv, Vinatorul.ro era SINGURUL forum de vanatoare din Romania, mai mult, singura sursa de informatii din tara unde nu auzeai aberatii de genul ¨calibrul 16 e mai bun ca bate mai strans¨ si alte enormitati. Mi-a placut atat de mult incat n-am mai plecat  . Taman in acea perioada se intampla ¨marea schisma¨ - cum ii spune Scirocco, cand o parte din forumisti s-au ¨rasculat¨ si au vrut sa faca un ¨forum liber¨, care s-a transformat pana la urma intr-un talcioc, foarte departe de ce a proclamat initial, iar cei care chiar au muscat - de buna credinta - vrajeala cu forumul liber, s-au sesizat ca au fost pacaliti si au facut un al treilea forum. Asta din urma chiar liber si cu un nivel foarte ok al discutiilor. Din pacate in toata sarabanda asta a profitului era sa se aleaga praful de partea cea mai importanta din ideea de forum: nivelul discutiilor, al oamenilor care iau parte la ele, ce castiga un forumist care intra aici. Oameni ca Violiv- cel care a initiat acest topic- fac posibila existenta acestui forum prin prizma furnizarii celui mai imprtant ingredient: continutul. Fara un continut de calitate, se alege praful si de forum, si de discutii si in final si de piata de profil. Pentru ca este tare adevarat ce a spus Violiv, anume ca educatia pe care am facut-o noi toti aici e al naibii de importanta, ca noi am trasat tendintele pietei si ca am lasat aici cu totii bucati din suflet, din timpul nostru, din viata noastra. Ne-am facut prieteni reali si ne-a schimat viata: la fel schimba si piata de profil si tendintele ei. Eu m-am implicat initial din dorinta de a pastra acest forum, care tindea sa moara, ulterior am vazut si eu ca pot expoata latura la care ma pricep - publicitatea- si ca in fond, de aici, toata lumea are de castigat: si forumistii, si eu, si magazinele de arme. Sunt unii care se mira de ce banez fara sa clipesc pe cate un nesimtit, care intra aici, nu da nici buna ziua, si ne ia la intrebari de parca ne-ar fi castigat la 6 din 49; la unii le-am si explicat- e munca dracu ce facem noi aici. Dar daca eu si Val ca admini castigam ceva in mod direct si evident, unii pun osul din placere, pura pasiune sau poate pentru unele avantaje indirecte. Sau doar din prietenie. E insa foarte important ca, desi le place, oamenii astia chiar muncesc. Si munca lor a facut, indubital, sa creasca piata de profiL. Nu exista targuri, nu exista reviste si presa de profil, nu ai nici o sursa de informare. Dar piata creste, oamenii devin avizati. Cum naiba? O fi o intamplare. Desigur ca nu. Acum 8 ani, am mai spus, am intrat aici foarte senin, cautand reprezentanta Blaser. Nu exista. Nu gaseai nici lunete, nici alte arme de calitate, nici cartuse, nici haine. Nu gaseai NIMIC! In 8 ani, schimbarea a fost majora si piata a crescut mult. Nu cred ca are relevanta cat au castigat importatorii, ci are relevanta ca totusi nivelul pietei a crescut. Dar si mai important lucru este ca inca e mult loc de mai bine. Sunt multe de inbunatatit si dialogul e cel mai important aspect. Si foarte important e ca unii dintre jucatorii din piata de arma au inteles si fac eforturi in acest sens. Si au intrat in dialog- iar asta e foarte bine. Acum gasim la noi in tara cam tot ce vrem- se poate comanda si un Hambrush Ferlach de 80.000 de euro fara sa te mai duci in Germania. Si culmea e ca s-au vandut - nu una doua- ci destul de multe. Gasim la noi toate brandurile importante de arme, munitii, lunete haine si ce mai vrem. Si e al dracu de bine, zic eu. Eu unul cred ca e important ca banii astia raman in tara, chiar daca patronul e italian, ¨neamt¨ sau pakistanez. Ca nu poate sa-i bage in valiza si sa plece cu ei, banii sunt ai firmei care e in tara. Firma plateste taxe, are angajati etc. E mult mai bine decat nimic; Si la o adica, ai garantie la nas. Legat de garantie, AGH a lamurit clar problema. E stupid sa crezi ca poti cumpara un produs pe sub mana, de la un smenar, sau chiar cu acte de la un alt magazin si apoi sa te duci la reprezentanta si sa ceri garantie. Revenind la rolul forumului, e bizar ca un om ca Violiv de a putut sa pateasca o traznaie ca aia cu teava de pusca, taman cu o teava Blaser, cand cred ca datorita lui s-a vandut cel mai mult marca asta in Romania. Si mai cred ca problema trebuie ¨transata ¨ barbateste de catre cei in cauza- cumparator si vanzator. Ar fi interesant de aflat ce spune Arrow. 3. Problema vanzatorilor. florin.t a definit foarte bine situatia. Sunt oameni ca Villi Stancu care sunt ¨profesori¨ - dar acolo are firma niste probleme, sper ca in final discutia asta sa ajunga si in atentia oamenilor de decizie de la Hunter Shop - pana la unii care nu au absolut nici o treaba cu subiectul. Aud uneori scuza - legat de un vanzator - el nu e un vanator, si din cauza asta nu prea se pricepe. Pai frate, sa invete!!! Sa faca training!! Daca lucra la un sex shop ce face, nu mai vindea un dildo pe motiv ca nu si l-a bagat in cur inainte??? E chestie de bun simt sa fii familiar cu ce produse vinzi. Aici din cei ¨acuzati¨- imi displace total cuvantul- unii stau chiar bine. 4. Site de prezentare versus magazin online. Treaba aici e foarte cotoiasa. A zis cineva ca site-urile de afara afiseaza p^returile; Complet eronat. Blaser, Mauser, Krieghoff, Browning si cine mai vreti voi, Schmidt&Bender, Zeiss, Swarovsky, puteti numi orice brand mare - NU AU PRETURI PE SITE. DELOC. VERIFICATI. Preturi gasiti la magazine online si la revanzatori si e normal sa fie asa. S-a mentionat Frankonia. Pai ala nu e un brand prieteni, ala e magazin online, asta face, vinde online. Normal ca are preturi afisate, e la mintea cocosului. Un site gen http://www.blaser.de - e un site de prezentare. Vezi modele Blaser, le configurezi, pui placute cu gravuri, te joci cum vrei tu. Datr nu ai pret! daca vrei pret, le dai mail, contactezi un dealer, etc. Asta inseamna ca site-ul lor e din epoca de piatra? In nici un caz, configuratprul ala e belea facut, programatorul ala a fost beton si a muncit de l-a luat dracu. Sa ii luam pe cei in cauza. Eu chiar stiu multe detalii ¨din casa¨ despre toate site-urile pomenite. - Arrow- e o firma foarte mare, care aduce multe branduri importate, de pescuit si de vanatoare. In total, au milioane de repere. Sistemul de gestiune e un cosmar; e imposibil ca om sa cunosti un milion de produse. Nimeni nu poate asa ceva. Ca sa cuplezi gestiunea - adica stocul din magazie - cu un shop online sau un site de prezentare cu preturi e o nebunie. Dar se poate; insa sistemul de baza de date din spate necesita luni de munca doar pentru a fi adaptat - cine e programator stie despre ce vorbesc. Apoi, trebuie contstruita o interfata care sa fe compatibila cu sistemul de gestiune - sa ia date din el si sa le bage in site, in asa fel incat sa nu mai fie situatii ca si cea cu care s-a confruntat Violiv. Altfel, ai nevoie de o armata de oameni care sa administreze nebunia, iar oamenii cu siguranta vor gresi. Probabil cu asa ceva se confrunta Arrow, a fi mare uneori nu aduce numai avantaje. - Huntershop- au un site reinoit- dar as prefera sa ma abtin legat de calitatea lui. Cred insa ca nu e vina lor, ci a celor care l-au facut, dar e posibil si sa ma insel. - AGH- NU este un magazin online; si nici nu are cum sa fie, nu si-a propus nimeni asta. Vorbim de vreo 15 producatori diferiti, cu produse extrem de diferite, fiecare dintre ele avand alt sistem de gestioune in spate, alte reguli si coduri de produs, alta politica de pret. Mii de produse, arme de toate femlurile si marcile, munitie, optica accesorii, care trebuie ordonate toat cu o noima si puse in ordine. Sa pui pret sau sa nu pui? Daca pui si nu e magazin online, deci nu are sistem de baza de date de shop online - este autoflagelare. Ar trebui sa fii cretin complet ca sa faci asa ceva, pentru ca ar trebui ca in permanenta sa ai o armata de oameni care sa verifice variatii de pret, ca altfel te ia consumatorul la ciomege ca nu ai pretul actualizat. O solutie decenta e cea pe care o folosesc - cea a listei de preturi generala, pe care o poti descarca de pe site cu un singur click. E de bun simt, as spune. Daca vrei cu adevarat o arma, vei da click. Pe carcotasi oricum nu-i poti multumi nicium, asa ca solutia e sa alegi varianta cea mai rezonabila din toate punctele de vedere. Exact pe aia un mers. - MLD Guns - au un shop online in toata regula. Eu nu-i pot gasi un defect. Pesonal as fi mers pe o alta platforma, dar cea pe care au mers ei funtioneaza ireprosabil, e foarte completa, are tot ce-i trebuie. Faze de genul prea multe produse la comanda - reflecta starea acuaala a pietei. Romanul a ramas cioflingar, vanator de chilipir si cusurgiu fara masura. Nu ma refer la cineva anume - ATENTIE. Dar romanul ar vrea Swaro - ca e snob- dar pe combinatie - cu facea örganul ¨ de la Oradea de care spunea Florin.t . Pai cum sa facem? O luneta Swarovsky e o poala de bani. La fel si un Merkel de exemplu. Daca bagi 100-200.000 de euro in marfa nu faci vreun stoc pericol, dar risti sa ii tii blocati pana la sfantul asteapta. Si atunci ce faci??? Ca daca ii bagi in orice cacat de pe lumea asta - sa zicem Iphone 5 de pe piata neagra- castigi de 10 ori mai bine. Sper ca nu am uitat pe nimeni. Si daca am uitat sa ma suze ii rog. Cam asta e situatia - muuult mai buna decat acum 8 ani. Nu uitati ca tot astia de mai sus - buni sau rau cum sunt - sunt celalalt ingredient care fac forumul sa mearga. Daca cei ca Violiv aduc continut, cei ca Arrow, AGH, MLD - si altii - platesc facturile. Si sa va aduceti aminte de asta, cand va vaitati de nu stiu ce banner. Sau daca nu, va dau un cont, varsati bani in el fiecare si le dam jos pe toate. Dar ma tem ca varianta asta nu va convine... Ideea ar fi ca, daca exista dialog, ne e bine la toti. Vio nu mai pateste ce a patit - nici el nici altii, clientii sunt multumitti, magazinele vand, iart forumul creste. Daca forumul creste, piata creste, magazinele vand, pretul scade, calitatea servicilor creste. Asta daca toti isi asuma si isi indeplinesc rolul lor din cercul care ne uneste. Ce e clar ca lumina zilei- ca abordari de genul boicotam magazinele nu sunt o solutie, ca ce a patit Vio nu e deloc mormal si NU trebuie sa se mai repete cu nimeni altcineva, ca nici solutia imi iau din Germani nu e buna de loc pe termen lung - ca le faci p...a mare NUMAI la nemti, iar la noi bate vantul. SI CEL MAI IMPORTANT, CA S-A CREAT O PUNTE DE DIALOG SI CA TOTI AVEM DE INVATAT DIN POVESTEA ASTA!
-
Alin3006
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de gunsmith pe 20 Mar 2014, 21:33
pipabh scrie:gunsmith scrie:Am intrat pe acest topic si am ramas mut de uimire, cum o persoana ca Violiv, care este destul de implicata in fenomen sa foloseasca expresii de genul "site-urile cele mai de rahat din toata lumea virtuala a comertului electronic", stiind bine ca unii dintre noi incercam cu toate puterile sa sa facem acest business cat mai civilizat. Am inlocuit vechiul site cu unul nou destul de performant fara sa ne oblige cineva, tocmai pentru a ne creea o imagine mai buna si a facilita accesul celor interesati, nu spun ca nu e loc de mai bine, dar sa ajungem sa fim jigniti ca avem siteuri de rahat si ca sunt la nivelul epocii de piatra mi se pare mult prea mult. Intradevar sunt produse care nu sunt pe stoc, dar asta este rostul acestui site sa prezinte produse si sa le faca cunoscute. Pentru cei care sunt nemultumiti de ce exista in prezent in materie, mai constructiv decat un boicot, ar fi sa incerce sa faca lucruri mai bune in acest domeniu si sa dovedeasca ca noi cei acuzati de primitivism nu avem dreptate. Referitor la castiguri este foarte usor sa faci socotelile altora fara sa stii ce cheltuieli implica un asemenea business care trebuie sa aduca si profit in conditiile care respecti regulile. Cu stima Dan Marin Mld Guns
Cu respect, va intreb,d-l Marin ar fi trebuit cineva sa va oblige sa faceti un site mai bun?!! Nu credeti ca in interesul profitului d-voastra e important sa faceti ceva, sa atrageti clienti, sa informati "analfabetii" din nomeniu, ca facand toate aceste lucruri si multe altele va ajutati in final pe voi si profitul fiecarui magazin, sa nu-mi spuna cineva ca face acte de caritate si doreste sa ridice nivelul cunoasterii in acest domeniu cu un site care ofera 3 informatii despre o arma, inf care le gaseste si pe site-urile oficiale. Asta e un efort de marketing!!??? La cate manifestari ati participat? DE CE SA NU AVETI DISPONIBILE PE STOC ARME? Daca ma intereseaza o arma trebuie sa dau avans , o aduceti, o cumpar cu o caruta de bani si stupoare ca nu mi se potriveste patul ca e cam lung!!!!!! Ce informatii in afara de ce alice aveti disponibile oferiti despre munitie? Credeti ca ati rezolvat ca ati schimat fata site-ului? Da putem spune ca e o imbunatatire fata de ce era dar de unde sunteti la unde ar trebui sa fiti e cale lunga. Care site de specialitate ofera informatii despre o anumita arma in afara de cele elemantare?, daca doresti informatii , intri pe forum si intrebi nicidecum pe vreun site grozav de specialitate. Da ati evoluat din primitivism in epoca metalelor. Urmatoarea evolutie sper sa fie una consistenta in favoarea celor de pe urma carora aveti si voi sa puneti paine pe masa. DE CE NU INTELEGETI CA : " CLIENTUL NOSTRU STAPANUL NOSTRU!"
Cred ca avem o problema de intelegere, cum ati dedus dumneavostra ca am simtit nevoia sa ne oblige cineva sa reinnoim site-ul?, bineinteles ca am facut-o pentru noi si pentru clienti nostri de buna voie. Din pacate sau din fericire sunt prea multe modele de arme si nu cred ca exista vreun magazin care sa le poata expuna pe toate, cu toate astea incercam sa expunem cat mai multe. Nu sunt adeptul conceptului cu stapanul, prefer sa fim parteneri egali si sa avem beneficii si noi si clientii nostri, noi sa avem ce pune pe masa dumnevoastra clienti lucrurile pe care vi le doriti. Daca puteti intelege acest lucru m-as bucura foarte mult.
-

gunsmith
- Membru activ
-
-
de Elmer_Fudd pe 20 Mar 2014, 23:02
Sa corecteze cineva "ati" si "m-as" ca zgarie!
-

Elmer_Fudd
- Membru important
-
- Locaţie: Craiova
de scirocco pe 21 Mar 2014, 00:07
Gata,"stapane",s-a marcat! Multumit?Tre' sa dai o bere,ca n-ai spus cuvintele magice... 
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
-

scirocco
- Veteran
-
-
de Elmer_Fudd pe 21 Mar 2014, 00:55
scirocco scrie:Gata,"stapane",s-a marcat! Multumit?Tre' sa dai o bere,ca n-ai spus cuvintele magice... 
Va rog frumos sa-mi primiti multumirile pentru efortul depus! Am zis sa le combin...berea vine la prima intalnire!
-

Elmer_Fudd
- Membru important
-
- Locaţie: Craiova
de yoghi pe 21 Mar 2014, 01:58
pipabh scrie:Da ati evoluat din primitivism in epoca metalelor. Urmatoarea evolutie sper sa fie una consistenta in favoarea celor de pe urma carora aveti si voi sa puneti paine pe masa. DE CE NU INTELEGETI CA : " CLIENTUL NOSTRU STAPANUL NOSTRU!"
"""sarut-mana stapane ,in nemernicia mea ca un caine turbat am muscat mana care m-a hranit""" am dat painea la caini stapane , am mancat somon si am baut wiski stapane ;mi-a ramas de pe vremea accizei alea mari stapine . 
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-

yoghi
- Veteran
-
- Locaţie: Romania
Înapoi la Armurieri, ateliere de reparatii, produse de intretinut armele
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori