Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 20 Oct 2025, 05:27

boicot impotriva magazinelor virtuale, relicve din stoneage

Stiti un armurier bun, un mester care reconditioneaza paturi de arma sau un atelier de reparatii arme serios? Impartasiti si colegilor forumisti experientele voastre!

Moderator: liviur

Re: boicot magazine arme din epoca de piatra

Mesajde gunsmith pe 21 Mar 2014, 10:23

Elmer_Fudd scrie:Sa corecteze cineva "ati" si "m-as" ca zgarie!

http://diacritica.wordpress.com/tag/v-ati-sau-va-ti/
gunsmith
Membru activ

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Elmer_Fudd pe 21 Mar 2014, 12:40

Nu vreau sa polemizam pe tema asta...poate are @scirocco dispozitia necesara sa arate cum era scris inainte de corectare.
Elmer_Fudd
Membru important

Locaţie: Craiova

Mesajde Aght pe 21 Mar 2014, 12:57

Lasam gramatica la o parte, ca nimen nu este perfect, mai mult cand sa scrie la calculator.

sa revenim la tema principal orice propunere este binevenita pentru a imbunatati servicile pe care le oferim, normal sa fie propuneri actuabile.

multumesc
Aght
Membru important

Mesajde gunsmith pe 21 Mar 2014, 13:20

Elmer_Fudd scrie:Nu vreau sa polemizam pe tema asta...poate are @scirocco dispozitia necesara sa arate cum era scris inainte de corectare.

Recunosc ca nu sunt doctor in gramatica limbi romane si dupa cum vad nici dumneavoastra.
Puteti verfica cum era scris in replica dumneavoastra fara sa mai apelati la nimeni, in general cand gresesc recunosc, acum nu este cazul. Oricum nu cred ca are foarte mare importanta, important e sa se inteleaga mesajul.
Stima
Ultima oară modificat de gunsmith pe 21 Mar 2014, 13:28, modificat 1 dată în total.
gunsmith
Membru activ

Mesajde pipabh pe 21 Mar 2014, 13:24

yoghi scrie:
pipabh scrie:Da ati evoluat din primitivism in epoca metalelor. Urmatoarea evolutie sper sa fie una consistenta in favoarea celor de pe urma carora aveti si voi sa puneti paine pe masa. DE CE NU INTELEGETI CA : " CLIENTUL NOSTRU STAPANUL NOSTRU!"

"""sarut-mana stapane ,in nemernicia mea ca un caine turbat am muscat mana care m-a hranit"""
am dat painea la caini stapane , am mancat somon si am baut wiski stapane ;mi-a ramas de pe vremea accizei alea mari stapine . :mrgreen:

Asa ne tratati, asa va vom trata!
O replica plina de intelepciune. Bravo!
Vad ca ai inteles.
pipabh
Veteran

Mesajde gunsmith pe 21 Mar 2014, 13:36

pipabh scrie:
yoghi scrie:
pipabh scrie:Da ati evoluat din primitivism in epoca metalelor. Urmatoarea evolutie sper sa fie una consistenta in favoarea celor de pe urma carora aveti si voi sa puneti paine pe masa. DE CE NU INTELEGETI CA : " CLIENTUL NOSTRU STAPANUL NOSTRU!"

"""sarut-mana stapane ,in nemernicia mea ca un caine turbat am muscat mana care m-a hranit"""
am dat painea la caini stapane , am mancat somon si am baut wiski stapane ;mi-a ramas de pe vremea accizei alea mari stapine . :mrgreen:

Asa ne tratati, asa va vom trata!
O replica plina de intelepciune. Bravo!
Vad ca ai inteles.

Eu v-am tratat cu respect si daca ati fi citit atent postul meu ati fi observat ca am propus un parteneriat intre client si armurier.
Daca am inteles gresit imi cer scuze.
gunsmith
Membru activ

Mesajde pipabh pe 21 Mar 2014, 14:01

gunsmith scrie:
pipabh scrie:
gunsmith scrie:Am intrat pe acest topic si am ramas mut de uimire, cum o persoana ca Violiv, care este destul de implicata in fenomen sa foloseasca expresii de genul "site-urile cele mai de rahat din toata lumea virtuala a comertului electronic", stiind bine ca unii dintre noi incercam cu toate puterile sa sa facem acest business
cat mai civilizat. Am inlocuit vechiul site cu unul nou destul de performant fara sa ne oblige cineva, tocmai pentru a ne creea o imagine mai buna si a facilita accesul celor interesati, nu spun ca nu e loc de mai bine, dar sa ajungem sa fim jigniti ca avem siteuri de rahat si ca sunt la nivelul epocii de piatra mi se pare mult prea mult. Intradevar sunt produse care nu sunt pe stoc, dar asta este rostul acestui site sa prezinte produse si sa le faca cunoscute. Pentru cei care sunt nemultumiti de ce exista in prezent in materie, mai constructiv decat un boicot, ar fi sa incerce sa faca lucruri mai bune in acest domeniu si sa dovedeasca ca noi cei acuzati de primitivism nu avem dreptate. Referitor la castiguri este foarte usor sa faci socotelile altora fara sa stii ce cheltuieli implica un asemenea business care trebuie sa aduca si profit in conditiile care respecti regulile.
Cu stima
Dan Marin
Mld Guns

Cu respect, va intreb,d-l Marin ar fi trebuit cineva sa va oblige sa faceti un site mai bun?!!
Nu credeti ca in interesul profitului d-voastra e important sa faceti ceva, sa atrageti clienti, sa informati "analfabetii" din nomeniu, ca facand toate aceste lucruri si multe altele va ajutati in final pe voi si profitul fiecarui magazin, sa nu-mi spuna cineva ca face acte de caritate si doreste sa ridice nivelul cunoasterii in acest domeniu cu un site care ofera 3 informatii despre o arma, inf care le gaseste si pe site-urile oficiale. Asta e un efort de marketing!!??? La cate manifestari ati participat? DE CE SA NU AVETI DISPONIBILE PE STOC ARME? Daca ma intereseaza o arma trebuie sa dau avans , o aduceti, o cumpar cu o caruta de bani si stupoare ca nu mi se potriveste patul ca e cam lung!!!!!! Ce informatii in afara de ce alice aveti disponibile oferiti despre munitie? Credeti ca ati rezolvat ca ati schimat fata site-ului? Da putem spune ca e o imbunatatire fata de ce era dar de unde sunteti la unde ar trebui sa fiti e cale lunga.
Care site de specialitate ofera informatii despre o anumita arma in afara de cele elemantare?, daca doresti informatii , intri pe forum si intrebi nicidecum pe vreun site grozav de specialitate.
Da ati evoluat din primitivism in epoca metalelor. Urmatoarea evolutie sper sa fie una consistenta in favoarea celor de pe urma carora aveti si voi sa puneti paine pe masa. DE CE NU INTELEGETI CA : " CLIENTUL NOSTRU STAPANUL NOSTRU!"

Cred ca avem o problema de intelegere, cum ati dedus dumneavostra ca am simtit nevoia sa ne oblige cineva sa reinnoim site-ul?, bineinteles ca am facut-o pentru noi si pentru clienti nostri de buna voie. Din pacate sau din fericire sunt prea multe modele de arme si nu cred ca exista vreun magazin care sa le poata expuna pe toate, cu toate astea incercam sa expunem cat mai multe. Nu sunt adeptul conceptului cu stapanul, prefer sa fim parteneri egali si sa avem beneficii si noi si clientii nostri, noi sa avem ce pune pe masa dumnevoastra clienti lucrurile pe care vi le doriti. Daca puteti intelege acest lucru m-as bucura foarte mult.

Cu respect tratez pe toate lumea, dar ceea ce am observat in aceste discutii e o inversunare de a tine cu dintii fiecare de ideea lui si de a incerca sa vedem care o are mai lunga...
Daca e sa privim lucrurile in ansamblu d-voastra aveti o afacere prin care oferiti BENEFICII unei categorii de CUMPARATORI. Atunci businessul functioaneaza cand exista win - win. Ceea ce eu, personal, nu pot sa inteleg este , de ce OFERTANTII nu se straduiesc mai mult sa incerce sa descopere nevoile cumparatorului si de fapt si la urma urmei sa-i vanda BENEFICIILE aduse de respectivul produs, ex. : o arma care catareste 500 g e mai usor de purtat pe parcursul unei zile dacat una de 700 g beneficiul cumparatorului fiind ca dupa o zi sau doua de vanatoare, la sfarsitul saptamanii nu se recupereaza toata saptamana urmatoare pentru o noua vanatoare, alt ex.: daca un bun vanzator "citeste" ca un cumparator este atat de ahitat sa cumpere o pusca la care patul nu se potriveste neam cu configuratia respectivului om, sa aiba pregatirea necesara sa-i transmita omului de ce nu i se potriveste arma pt ca in final "beneficiul" cumparatorului nu ar fi altul decat nervi, agitatie si suparare dupa cate o partida de vanatoare.
Asta imi doresc de la toti cei care lucreaza in acest comert ca o fi "face to face" in magazin, ca o fi electronic, sa incerce sa se apropie de client sa incerce sa educe vanatorul roman, sa aduca informatii peste informatii, in trei cuvinte: IMPLICARE , INTERES, ATITUDINE, aspecte care nu-ti fie cu suparare greu le gasesti.

Ar mai fi foarte multe de spus in aceasta directie, ce inseamna vanzare doar atat acum.

Cu mult repect va doresc numai succes in ceea ce faceti.
pipabh
Veteran

Mesajde Elmer_Fudd pe 21 Mar 2014, 14:05

Am impresia ca nu trebuia sa corecteze @scirocco acolo ca sa vada toata lumea ca avem armurieri "doctori in gramatica". Ma vad nevoit sa inchei discutia pentru a nu devia de la subiect. Sa revenim la felul in care suntem tratati in calitate de clienti ai magazinelor din Romania. @scirocco ar putea sa ne lumineze cu privire la ce a corectat si apoi sa curete partea off-topic.
Elmer_Fudd
Membru important

Mesajde yoghi pe 21 Mar 2014, 14:12

Sunt curios ce loc de munca ai! ca prea te dai stapin si practic prin postarea cu """trebuie sa inteleaga si ei """ chiar te crezi superior.

-Dar ca sa ramai impacat fa si tu ca @violiv:
cumpara 10ani arme si cartuse si apoi daca odata nu a mers ceva bine vino si striga.
Sa spus mai sus ca au fost tevi grele,arme zgariate dar nu inteleg de ce au mai fost acceptate asa? Era mai simplu sa spuna :Nu asta am comandat Dar atunci nu mai avea spectacol .

Eu zic ca MLD si AGH au raspuns mai mult decat politicos ,chiar diplomatic la tote pietrele aruncate de voi.

ps. prima parte a medajului este pt binefacatorul negustorilor :mrgreen:
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde gunsmith pe 21 Mar 2014, 14:19

Cu respect tratez pe toate lumea, dar ceea ce am observat in aceste discutii e o inversunare de a tine cu dintii fiecare de ideea lui si de a incerca sa vedem care o are mai lunga...
Daca e sa privim lucrurile in ansamblu d-voastra aveti o afacere prin care oferiti BENEFICII unei categorii de CUMPARATORI. Atunci businessul functioaneaza cand exista win - win. Ceea ce eu, personal, nu pot sa inteleg este , de ce OFERTANTII nu se straduiesc mai mult sa incerce sa descopere nevoile cumparatorului si de fapt si la urma urmei sa-i vanda BENEFICIILE aduse de respectivul produs, ex. : o arma care catareste 500 g e mai usor de purtat pe parcursul unei zile dacat una de 700 g beneficiul cumparatorului fiind ca dupa o zi sau doua de vanatoare, la sfarsitul saptamanii nu se recupereaza toata saptamana urmatoare pentru o noua vanatoare, alt ex.: daca un bun vanzator "citeste" ca un cumparator este atat de ahitat sa cumpere o pusca la care patul nu se potriveste neam cu configuratia respectivului om, sa aiba pregatirea necesara sa-i transmita omului de ce nu i se potriveste arma pt ca in final "beneficiul" cumparatorului nu ar fi altul decat nervi, agitatie si suparare dupa cate o partida de vanatoare.
Asta imi doresc de la toti cei care lucreaza in acest comert ca o fi "face to face" in magazin, ca o fi electronic, sa incerce sa se apropie de client sa incerce sa educe vanatorul roman, sa aduca informatii peste informatii, in trei cuvinte: IMPLICARE , INTERES, ATITUDINE, aspecte care nu-ti fie cu suparare greu le gasesti.

Ar mai fi foarte multe de spus in aceasta directie, ce inseamna vanzare doar atat acum.

Cu mult repect va doresc numai succes in ceea ce faceti

Cred ca nu reusesc sa ma fac inteles, imi cer scuze, si eu militez pentru acelasi lucru. Nu stiu daca ati fost vreodata in magazinul nostru, dar daca da, ati vazut ca noi tratam clienti exact cum doriti dumneavoastra sa fiti tratat.Banuiesc ca sunt colegi forumisti care ne-au calcat pragul care pot confirma acest lucru. Eu incerc sa spun sa nu ne bagati pe toti in aceiasi oala. E clar ca si noi mai gresim dar facem tot posibilul sa indreptam aceste greseli.Pentru noi clientul nu este o vaca de muls dar nici un stapan, este un partener pe care dorim sa-l pastram cat mai mult.
gunsmith
Membru activ

Mesajde scirocco pe 21 Mar 2014, 14:25

Pentru a respecta adevarul "istoric",eu am corectat anuntul dvs. si intradevar era scris "a-ti","ma-s'' si "reanoi",forme incorecte.Aici ne oprim cu comentariile off topic,irelevante dealtfel, si revenim la ce ne doare,in speta relatia magazin-client.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Mesajde gunsmith pe 21 Mar 2014, 14:35

scirocco scrie:Pentru a respecta adevarul "istoric",eu am corectat anuntul dvs. si intradevar era scris "a-ti","ma-s'' si "reanoi",forme incorecte.Aici ne oprim cu comentariile off topic,irelevante dealtfel, si revenim la ce ne doare,in speta relatia magazin-client.

Mesajde Elmer_Fudd pe 21 Mar 2014, 00:02
Sa corecteze cineva "ati" si "m-as" ca zgarie!

Acesta este un citat din postul meu facut de domnul Fudd, din prietenie pentru dansul puteati corecta si aici.
Comentariile mele au venit ca replica la acuzatia dansului, stiu foarte bine ce am scris. Nu am omorat un om ca sa imi fie frica sa recunosc, cand gresesc gresesc, acum nu a fost cazul.
gunsmith
Membru activ

Mesajde Elmer_Fudd pe 21 Mar 2014, 15:01

Qed! Nu are rost @scirocco! Eu zic sa cedam!
Elmer_Fudd
Membru important

Mesajde Alin3006 pe 21 Mar 2014, 15:17

Haideti va rog sa incetam duelul semantic si sa ramanem la subiect.
Cum am scris si aseara, important e sa avem dialog, dar si modul in care purtam acest dialog.
Eu nu cred in povestea aia cu cliebtul care are toate drepturile, tot el are si indatoriri, cum ar fi sa se adreseze politicos si sa se informeze despre produs.
Si eu cred ca atat AGH cat si MLD au raspusn absolut civilizat, profesionist si la obiect. Nu as vrea ca acest topic sa degenereze.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde titi_rulment pe 21 Mar 2014, 18:08

Sunt unul din multii clienti ai MLD si AGH (sunt si aproape unul de altul).Vreau doar sa punctez faptul ca, in Romania, din punctul meu de vedere si din experienta avuta cu magazine cu profil vanatoresc, nu au cusur.Este o placere sa discuti despre produse vandute de ambele magazine, ai ocazia sa te joci cu oricare din armele prezente in magazin, in cazul meu (si baietii nu ma cunosc personal) fara verificarea permisului de port arma sau a autorizatiei de cumparare.
Si cei de la RENTARM au avut o atitudine calda si deschisa...la ARW insa este o alta poveste...nu de succes!

Felicitari reprezentantilor celor 2 magazine prezenti si in aceasta discutie (AGH si MLD)

Ma inclin!
titi_rulment
Membru important

Mesajde violiv pe 21 Mar 2014, 18:12

yoghi scrie:cumpara 10ani arme si cartuse si apoi daca odata nu a mers ceva bine vino si striga.
Sa spus mai sus ca au fost tevi grele,arme zgariate dar nu inteleg de ce au mai fost acceptate asa? Era mai simplu sa spuna :Nu asta am comandat Dar atunci nu mai avea spectacol .

:

Un nebun arunca o piatra in balta .....
Recunosc cinstit, eu am fost nebunul din proverb.

Prima arma am luat-o acu mai bine de 30 de ani.....si daca-mi amintesc bine, n-am avut deloc de unde alege - asta este, o vrei bine, nu o vrei merge la altul ca cererea e mai mare ca oferta - cam asta a fost discutia in magazin.

De ce am acceptat? Pai oricat am fi de "masculi feroce" tot exista in fiecare din noi si o latura feminina, care apare mai ales legata de achizitiile pentru vanatoare. Indiferent de cat de rationali am vrea sa fim tot mai bagam si lucrurile necuantificabile ale personalitatii la inaintare.
Am comandat o arma, am primit un termen estimativ, m-am dus si-am scos hartia si-am tot asteptat ... si-am tot asteptat, si-am prelungit hartia inca 90 de zile si iar am asteptat si intr-un final apoteotic am fost anuntat c-a sosit. Fuga in masina, un drum pana-n B dus-intors cu ajuns la limita orei de inchidere, cu doua zile inainte de-a expira autorizatia .... mormal c-am trancanit-o un pic sa vad daca are toate piesele si-am tulit-o repejor acasa, s-o incerc. In lumina din magazin parca am vazut o umbra da' n-am stat sa ma uit. N-a fost mare lucru pana la final, ca tot nu-mi venea bine si-am corectat patul total da' "amintirea" a ramas .... si acum cred ca ar fi fost cazul ca vanzatorul sa stie mai bine decat mine ce vinde si evetual sa "negociem".
Idem cu teava .... n-am dormit toata noaptea asteptand s-o vad si dezamagirea e cu atat mai mare. Inca n-am acceptat-o ....

Sa reamintesc un lucru pe care l-am spus chiar din start: eu nu m-am plans de magazinul fizic in sine .... de niciun magazin prin care am fost, indiferent de cat de bine sau nu m-am simtit. N-am spus niciodata: sa nu mergeti acolo ca-s cretini, idioti, habar n-au! Nu m-am legat de preturi, nu m-am legat de oferta, nu m-am legat de termene de asteptare sau de servirea la raft.

Pentru restul discutiilor doar am raspuns unor "provocari" de genul
Violiv, crad ca gresesti ceva..
1,5 milioane de euro nu este profit, dar adaos comercial, la care dupa sa scade cheltuieli firmei.

ca raspuns la afirmatia mea:
un profit decent de 5% la bucata pentru vanzator ... ajungem undeva la 1,5 milioane euro profit, nu cifra de afaceri
ca sa concluzioneze cu ceea ce nu e niciun fel de secret
eu am adaos la distributie de 25/30% la cartuse

Imi pare rau, nu obisnuiesc sa bat campii si de chiar exista o solicitare expresa in acest sens pot veni cu cifre pana la virgula. Asta nu inseamna nici pe departe c-am spus eu vreodata ca sunt bani castigati usor, furati din buzunarele noastre, etc.

M-am plans doar de corelatia informatii-realitate existenta pe site-urile magazinelor mari care au asa ceva. Si aici nimeni nu ia nota 10.
M-ar bate D-zeu sa spun ca n-a fost bine la MLDGUNS sau la AGH BERETTA - a fost foarte bine si recomand oricui sa le treaca pragul chiar si numai in vizita.

@yoghi - noi terminam discutia cu proxima ocazie .... daca ma mai primesti.

Sincer, chiar imi pare rau c-am mai scris dupa cat de frumos a spus lucrurilor pe nume, @Alin3006
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Alin3006 pe 21 Mar 2014, 18:42

Pai merci de apreciere, dar ideea e sa scriem nu sa nu scriem. E ca in cuplu: tensiunea acumulata duce la scandal, divort probleme. :lol: :lol: Daca se discuta, orice problema e lamurita si solutii se gasesc.
Alin3006
Veteran

Mesajde Aght pe 21 Mar 2014, 21:33

daca nu mai scriem nici nu mai avem ce sa citim, dar sa scriem constructiv si fara incertare, daca vreti servicile mai bine trebuie sa ne ajutati sa crestem.

cea mai puna publicitate este un client multumit!
Aght
Membru important

Mesajde Sly_Fox pe 21 Mar 2014, 21:44

titi_rulment scrie:Si cei de la RENTARM au avut o atitudine calda si deschisa...la ARW insa este o alta poveste...nu de succes!

Nu stiu cum este cu Arrow prin Bucuresti,insa o buna perioada de timp,de pe vremea cand eram student si pana in urma cu vreo cativa ani,calcam des usa magazinului din Constanta. Este vorba de cel aflat prin zona magazinului Tomis,in apropierea intersectiei dintre Bulevardul Tomis si Bulevardul Ferdinand (Strada Garii cum o numeam cand bantuiam prin zona).De ceva timp s-a diversificat oferta de arme si munitii prin Slobozia,asa ca nu am mai fost pe la Arrow. Insa pot spune ca acel magazin era unul super,poate este si astazi,nu mai stiu. Gestionara era o doamna,cred ca Ana se numea,super de treaba. Prin 2007 am si cumparat o arma de acolo,arma ce mi-a fost rezervata si a purtat eticheta cu numarul meu de telefon pana am venit cu autorizatia.
Pot spune ca am avut numai experiente placute cu Arrow,de la arme pana la munitie,echipament si informatii.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde UlissePro pe 21 Mar 2014, 23:22

Sly_Fox scrie:
titi_rulment scrie:Si cei de la RENTARM au avut o atitudine calda si deschisa...la ARW insa este o alta poveste...nu de succes!

Nu stiu cum este cu Arrow prin Bucuresti,insa o buna perioada de timp,de pe vremea cand eram student si pana in urma cu vreo cativa ani,calcam des usa magazinului din Constanta. Este vorba de cel aflat prin zona magazinului Tomis,in apropierea intersectiei dintre Bulevardul Tomis si Bulevardul Ferdinand (Strada Garii cum o numeam cand bantuiam prin zona).De ceva timp s-a diversificat oferta de arme si munitii prin Slobozia,asa ca nu am mai fost pe la Arrow. Insa pot spune ca acel magazin era unul super,poate este si astazi,nu mai stiu. Gestionara era o doamna,cred ca Ana se numea,super de treaba. Prin 2007 am si cumparat o arma de acolo,arma ce mi-a fost rezervata si a purtat eticheta cu numarul meu de telefon pana am venit cu autorizatia.
Pot spune ca am avut numai experiente placute cu Arrow,de la arme pana la munitie,echipament si informatii.

Inca este asa! De nota 10 Arrow C-ta! Despre MLD am fost saptamana trecuta pe la ei, la fel nota 10!
Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde lorki pe 22 Mar 2014, 08:27

Arrow,de nota 10,profesionisti,consider ca restul mai au pana sa-i ajunga.

Parere buna MLD,Brignolli,Tranan.

La restul,lipsa seriozitatii se datoreaza bugetului redus.Lipsa de cash nu se poate suplini cu nimic.

Magazinele pricopsite au nevoie de clienti bogati ca sa supravietuiasca,unde-s aia ,unde au fugit ?

Si pe vanatori ii prinde bine reclama cu halatu,cat ii halatu ?Se cauta ce-i mai ieftin,marfa scumpa se vinde cand se ofera discount de 80%.Am mai nimerit si eu clienti super pretentiosi in magazine,invarteau vanzatorul pana la exasperare ca in final sa se dovedeasca ca sant parliti lefteri si luau ce era la promotie.

Ca firma,daca ai site,trebuie sa angajezi o persoana care sa se ocupe numai de site,sant tineri priceputi ,dispusi la o astfel de munca pe bani putini comparativ cu beneficiile aduse.
lorki
Membru activ

Mesajde liviur pe 25 Mar 2014, 11:53

cybelle scrie:
pps: Cu multi , dar multi ani in urma, am avut un interview la Arrow pt angajare(la momentul respectiv vanzator la Magazinul din Bucuresti, Gara de Nord)...; va ia capul daca povestesc despre ce discutam si ce intrebari mi s-au pus... :idea: :idea:

Povesteste-ne ! :D
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran

Locaţie: Buc-Branesti

Mesajde tehărău pe 25 Mar 2014, 17:52

Anul trecut am avut cu totii de furca cu calitatea forumului. Adica au fost ceva dialoguri intre cei ce doreau calitate si cei care nu o voiau sau nu o puteau produce. Lucrurile s-au asezat si chiar mi-e dor de cate o postare aiurea.

Un topic ca acesta face ca "forumul" sa miste lucrurile. Nu e asa important cine are dreptate si in ce masura. Pun insa pariu ca toti comerciantii care isi permit si o parte virtuala a afacerii lor vor cauta sa-si imbunatateasca serviciile conform sugestiilor utilizatorilor, care in mare parte sunt prezenti si aici. Altfel spus, ia nene idei gratis. Ca ti le spune omul "verde-n ochi", ce-ai vrea, ca e chirurg...
Asa ca, sa lasam nervii care au marcat inceputul topicului si sa continuam dialogul din care am avea de castigat cu totii, multumind (inca o data), noi beneficiarii si platitorii serviciilor si voi, posesorii de firme care faceti ceva profit de pe urma pasiunii noastre, lui @violiv.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde aghiuta pe 25 Mar 2014, 18:51

Dupa atatea postari si comentarii,nu stiu daca ce voi spune este util,da' o spun oricum.
Facand o sinteza la ce-am citit si la ce deja stiu,comertul online cu produse de vanatoare in Romania, este sublim,dar lipseste cu desavarsire.Exclus arme sau munitii,c-asa-i legea tembela de la noi.
De ce?
Habar n-am, da' nu e bine, pentru ca e o piata in dezvoltare.Mai la vest de noi,comertul online ocupa un bun segment din piata de vanzari;nu numai in vanatoare.
Ca un exemplu va dau niste cifre.De Craciun aveam la un anume magazin de peste balta comanda nr.221771224;la aproximativ doua luni,pe 02/21/2014,aveam numarul 222632503.O "mica" diferenta de 861.279 de comenzi doar online pe acel site.
Comparativ cu pescuitul,unde comertul online est la el acasa ( http://www.totalfishing.ro/ ),in vanatoare nu gasesti asa ceva.Pacat.
Legat de site-uri,cautarile in interiorul lor sunt greoaie sau imposibile,chiar daca unele au o "fata comerciala" mai acatari decat altele.
Macar daca nu se poate/vrea sa se faca comert online, site-urile pot sa fie cat de cat usor de utilizat;sa poti cauta produsul dupa diverse criterii,sa nu trebuiasca sa rasfoiesti tot site-ul si,in final,sa nu gasesti ce cauti.
Si iar este important ca ce cauti si,in sfarsit, ai si gasit, sa fie corespondent cu stocul real,sa nu te trezesti ca ajuns la magazin sa ti se spuna "ne pare rau,dar baiatul care se ocupa de actualizare este in concediu de boala si nu avem produsul".
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Marius pe 26 Mar 2014, 11:59

Buna ziua,
S-au spus multe lucruri adevarate pe aici dar si altele care nu corespund realitatii.

Arrow a aparut in urma cu 23 de ani datorita pasiunii fondatorilor acestei firme, pentru pescuit si vanatoare.
Firma a pornit din nimic, cu nimic si succesul (atat cat a fost ) si dimensiunea acesteia (atat cat este) sunt datorate respectului pe care noi, cei din firma il purtam clientilor nostri. Cu cat organizatia este mai mare, cu atat exista sanse mai multe ca cineva sa nu corespunda standardului dorit, cu atat cresc sansele ca undeva, intr-un magazin, un client sa plece nemultumit. Acum, cu ajutorul internetului, pe langa binefacerile nesfarsite ale acestuia (despre internet vorbesc), glasul unui client nemultumit se face auzit cu putere, in general cu mai mare putere decat glasul multor client multumiti.

Da, aveti dreptate, site-ul nostru este ramas in urma. Eu nu ma pricep prea bine la probleme legate de informatica, dar as incerca sa explic ca nu nesimtirea este motivul pentru care nu avem un site asa cum il doriti si cum desigur, meritati. Pentru a avea pe site stocurile in timp real, web-site-ul trebuie cuplat cumva cu programul de gestiune si contabilitate cu care lucram de multi ani (si care contine datele necesare site-ului referitoare la pret si stoc). Sistemul de coduri ale produselor pe care l-am implementat cu multi ani in urma, cu mult inainte de a ne pune problema de a avea un site web, trebuie complet schimbat, iar numarul produselor noastre a ajuns sa depaseasca 12.000 de repere diferite. Nu vreau sa va incarc cu problemele noastre, pentru ca sunt ale noastre si pentru ca as putea sa gresesc in aceasta explicatie, pentru ca nu cunosc domeniul, insa va asigur ca munca noastra din spate este foarte mare, ca site-ul dorit este foarte complex, nu poate fi facut de vreo doi studenti inimosi, costa multi bani (cu siguranta peste 10.000 de euro), este in lucru, si am promisiuni ca va putea fi lansat in 3-4 luni. Avand in vedere ca nu suntem in stare sa rezolvam problema asta de cativa ani, mie, termenul de 3-4 luni mi se pare putin nerealist.

Imi cer scuze in numele companiei pentru toate neplacerile pe care vi le-am pricinuit cu site-ul cel invechit sau cu orice problema legata de produse, termene, comportament sau orice altceva v-a suparat.

Multi dintre Dumneavoastra ma cunoasteti si stiti bine ca tot ceea ce am scris mai sus, este real si vine din mintea si sufletul meu.

@violv, boicot? Atat de tare te-am prejudiciat? Ne cunoastem personal, ai telefonul meu si al directorului nostru, mereu am putut comunica in diferite probleme, acum nu putea fi rezolvata problema cu un telefon?Cu toate ca telefonul nu inlocuieste un site bun, numarul de telefon al firmei este pe site si in general, colegii dau relatii si raspund intrebarilor legate de produse.

Daca pana acum n-am intrat in aceasta conversatie meritam sa fim taxati ca lipsiti de bun simt?

Indemnul la boicot venit de la o persoana ca tine poate afecta grav orice firma din domeniu. Oare chiar meritam asta? Nu crezi ca e destul boicotul ce ne este aplicat de guvern prin accize si difrenta de tva fata de alte tari din UE ?

Oare n-ar fi mai util, in interesul tuturor vanatorilor sa boicotam cumva guvernul care ne scumpeste vanatoarea cu accizele pe arme si cartuse?

As prefera sa nu mai intervin in acest subiect si interventiile mele referitoare la firma sa fie ca si pana acum, raspunsuri la solicitarile vanatorilor forumisti.
Marius
Veteran

Mesajde pipabh pe 26 Mar 2014, 17:20

Marius scrie:Buna ziua,
S-au spus multe lucruri adevarate pe aici dar si altele care nu corespund realitatii.

Arrow a aparut in urma cu 23 de ani datorita pasiunii fondatorilor acestei firme, pentru pescuit si vanatoare.
Firma a pornit din nimic, cu nimic si succesul (atat cat a fost ) si dimensiunea acesteia (atat cat este) sunt datorate respectului pe care noi, cei din firma il purtam clientilor nostri. Cu cat organizatia este mai mare, cu atat exista sanse mai multe ca cineva sa nu corespunda standardului dorit, cu atat cresc sansele ca undeva, intr-un magazin, un client sa plece nemultumit. Acum, cu ajutorul internetului, pe langa binefacerile nesfarsite ale acestuia (despre internet vorbesc), glasul unui client nemultumit se face auzit cu putere, in general cu mai mare putere decat glasul multor client multumiti.

Da, aveti dreptate, site-ul nostru este ramas in urma. Eu nu ma pricep prea bine la probleme legate de informatica, dar as incerca sa explic ca nu nesimtirea este motivul pentru care nu avem un site asa cum il doriti si cum desigur, meritati. Pentru a avea pe site stocurile in timp real, web-site-ul trebuie cuplat cumva cu programul de gestiune si contabilitate cu care lucram de multi ani (si care contine datele necesare site-ului referitoare la pret si stoc). Sistemul de coduri ale produselor pe care l-am implementat cu multi ani in urma, cu mult inainte de a ne pune problema de a avea un site web, trebuie complet schimbat, iar numarul produselor noastre a ajuns sa depaseasca 12.000 de repere diferite. Nu vreau sa va incarc cu problemele noastre, pentru ca sunt ale noastre si pentru ca as putea sa gresesc in aceasta explicatie, pentru ca nu cunosc domeniul, insa va asigur ca munca noastra din spate este foarte mare, ca site-ul dorit este foarte complex, nu poate fi facut de vreo doi studenti inimosi, costa multi bani (cu siguranta peste 10.000 de euro), este in lucru, si am promisiuni ca va putea fi lansat in 3-4 luni. Avand in vedere ca nu suntem in stare sa rezolvam problema asta de cativa ani, mie, termenul de 3-4 luni mi se pare putin nerealist.

Imi cer scuze in numele companiei pentru toate neplacerile pe care vi le-am pricinuit cu site-ul cel invechit sau cu orice problema legata de produse, termene, comportament sau orice altceva v-a suparat.

Multi dintre Dumneavoastra ma cunoasteti si stiti bine ca tot ceea ce am scris mai sus, este real si vine din mintea si sufletul meu.

@violv, boicot? Atat de tare te-am prejudiciat? Ne cunoastem personal, ai telefonul meu si al directorului nostru, mereu am putut comunica in diferite probleme, acum nu putea fi rezolvata problema cu un telefon?Cu toate ca telefonul nu inlocuieste un site bun, numarul de telefon al firmei este pe site si in general, colegii dau relatii si raspund intrebarilor legate de produse.

Daca pana acum n-am intrat in aceasta conversatie meritam sa fim taxati ca lipsiti de bun simt?

Indemnul la boicot venit de la o persoana ca tine poate afecta grav orice firma din domeniu. Oare chiar meritam asta? Nu crezi ca e destul boicotul ce ne este aplicat de guvern prin accize si difrenta de tva fata de alte tari din UE ?

Oare n-ar fi mai util, in interesul tuturor vanatorilor sa boicotam cumva guvernul care ne scumpeste vanatoarea cu accizele pe arme si cartuse?

As prefera sa nu mai intervin in acest subiect si interventiile mele referitoare la firma sa fie ca si pana acum, raspunsuri la solicitarile vanatorilor forumisti.

Felicitari pentru varsta implinita si la mai mare!
Da, ati inceput de la nimic si ati ajuns unde ati ajuns datorita si voua si noua, la un moment dat, erati singurii, si sunteti si acum cel mai mare furnizor de produse "de firma". Ca, din diverse motive aveti unele scapari asta se datoreaza exclusiv voua ca noi va respectam in continuare, si ne place prezenta voastra, un motiv in plus sa incercati sa va apropiati cat mai mult catre client, nu conteaza marimea, cantitatea, pentru multi clienti conteaza calitatea, beneficiile care le are in urma "contactului" cu unul din reprezentantii d-voastra.

mult succes
pipabh
Veteran

Mesajde biriuck pe 26 Mar 2014, 21:30

Marius scrie: Pentru a avea pe site stocurile in timp real, web-site-ul trebuie cuplat cumva cu programul de gestiune si contabilitate cu care lucram de multi ani (si care contine datele necesare site-ului referitoare la pret si stoc). Sistemul de coduri ale produselor pe care l-am implementat cu multi ani in urma, cu mult inainte de a ne pune problema de a avea un site web, trebuie complet schimbat, iar numarul produselor noastre a ajuns sa depaseasca 12.000 de repere diferite.

In primul rand, felicitari pentru personalul din multe magazine. Ma cam enervez eu ca n-am loc de carlige si pestisori prin magazine dar raportul dintre produsele de pescuit si cele de vanatoare este dat de cerere deci nu ma pot plange.
Din perspectiva unui programator va pot zice ca imi este greu sa-mi imaginez ce sistem de baze de date aveti in spate de este asa de greu de facut data binding cu un site (care oricum ar trebui sa fie reproiectat si sa contina si un sistem de tickete pentru suport, nu doar o adresa de contact)
Un alt lucru frumos ar fi ca un client sa-si poata inregistra cont la dumneavoastra (nume+e-mail+calibre detinute) si sa poata primi notificari legate de anumite obiecte pe care sa le treaca intr-o lista de produse dorite, de diverse oferte etc (alo, clientu', am adus munitie in calibrul tau de la firma X cu pretul Z la magazinul Y, aflat in lista ta de magazine de interes)

Marius scrie:... insa va asigur ca munca noastra din spate este foarte mare, ca site-ul dorit este foarte complex, nu poate fi facut de vreo doi studenti inimosi, costa multi bani (cu siguranta peste 10.000 de euro), este in lucru, si am promisiuni ca va putea fi lansat in 3-4 luni. Avand in vedere ca nu suntem in stare sa rezolvam problema asta de cativa ani, mie, termenul de 3-4 luni mi se pare putin nerealist.

3-4 luni nu este un termen exagerat pentru asa ceva daca acele persoane se ocupa fix de aceasta problema.
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde tehărău pe 26 Mar 2014, 22:14

Greuceanu' s-a basicat pe Zmeul Zmeilor. Si i-a zis ca da cu el de pamant de-l ingroapa pan' la gat!
Impratu' Ros' a zis ca la el in Imparatie nu se bate nimeni ca e zona neutra.
Zmeul al Mic, al Mijlociu si al Mare au zis ca de ce s-a basicat Greuceanu' si acu' trebe sa se dea cu curu de pamant cand puteau s-o dea in paranghelie...
Acu' io zic ca-i fraier cin' se baga in octogon si nu lasa povestea sa curga pana la adanci batraneti... :wink:

PS. V-am zis ca se lasa cu up-date pe la site-uri? Avantaj toata lumea?
FELICITARI combatantilor, ca am castigat cu totii!

PPS. Zmeilor, dati bre de baut, ca practic iar v-a facut un bine... :mrgreen:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 28 Mar 2014, 01:44

Marius scrie:Buna ziua,

Eu asta am spus de la bun inceput. Cred ca protestele ar trebui indreptate in primul rand in aceasta directie.
@Marius - ma bucur ca te-ai implicat in discutie. Pana la urma din topicul asta iese ceva bun. A iesit deja. Un dialog intre magazine si consumatori. Ultimii isi spun pasul iar primii afla ce au de facut si care e directia in care trebuie sa-si imbunatateasca prezenta in piata.
iar interventiile pot fi in acest sens, senzatia mea este ca topicul se indreapta in aceasta directie.
Alin3006
Veteran

Mesajde olimpiusorin pe 29 Mar 2014, 01:37

Daca-mi permiteti i-mi dau si eu cu parerea,
Intradevar este loc de mai bine in relatia vanator magazin de specialitate si de mai multa cooperare din partea celor care au o afacere in domeniu,vrem nu vrem traim intr-o simbioza uni cu alti asa ca cel mai corect ar fi sa facem sa progreseze relatia.Uni dintre noi au posibilitatea sa acceseze si alte piete pentru procurarea celor necesare dar cei mai multi sant legati de glie ca sa zic asa deoarece nu au alta varianta,de cele mai multe ori sant oameni normali adica fara posibilitati materiale deosebite dar care iubesc vanatoarea la fel de mult sau mai mult decat cei care-si pot procura ce au nevoie si din alte surse,dar si acestia trebuiesc respectati la fel ca si cei care-si impun optiunile.Violiv si-a punctat nemultumirea foarte corect,a comandat ceva ce i sa spus ca exista si a primit ceva apropiat ce a fost nevoit,din dorinta de a avea acel ceva, sa accepte .Poate,asa cum a sugerat Marius, se putea rezolva problema cu un telefon dar se rezolva pentru Violiv nu si pentru nea Costica din Poplaca care nu este client fidel si nici nu are impactul postarii unui formator de opinie.Asadar unele lucruri trebuiesc indreptate dar exista si reversul medaliei,noi strigam si dupa un leu diferenta si intradevar unii dintre noi avem alternativa si comparam si cumparam din alte surse,dar(din nou acest dar)nu tinem cont de faptul ca cei care au o afacere(si care ne pun la dispozitie cele necesare)sant nevoiti sa plateasca taxe,impozite,accize si alte costuri care se reflecta in pretul final ceva mai mare decat variantele celor ce se mai descurca deci acesta nu este un motiv corect de ai blama,putem face asta pentru lipsa de respect ,pentru dezinformare,pentru,, las ca merge si asa'' sau pentru ,,i-ti convine bine daca nu pleaca''.
Deci e bine sa gasim impreuna o cale corecta pentru ambele parti.
Toate cele bune!
olimpiusorin
Membru activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Armurieri, ateliere de reparatii, produse de intretinut armele