| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Viza permis de arma !!!Re: Viza permis de arma !!!Cer dovada de la politie,cum ca permisul se afla la ei in vederea formalitatilor aferente prelungirii valabilitatii.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Viza permis de arma !!!Pertinent punctul de vedere al doamnei Claudia Boghicevici, cu mentiunea ca renuntarea la permis, nu constituie infractiune.
Re: Viza permis de arma !!!
ea a zis bine tu ai citit "pe repede inainte "' Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Viza permis de arma !!!Eu nu sunt de acord cu aceasta chestiune si anume ca Politia trebuie sa te anunte cand iti expira viza. Este responsabilitatea strict a noastra nu a lor. Nu pot sa cred ca tot sezonul nu te uiti macar o data in permis. Asa ca asta cu "am uitat" nu merge. Cand am facut cursul de arme, primul lucru care ne-a fost spus si care mi-a ramas in minte a fost: vanatoarea este o pasiune, portul de arma (si ce deriva din asta) este o responsabilitate.
PS: Nici eu nu-i suport, m-au tinut cu o autorizatie pentru a doua arma 43 zile lucratoare (am depus actele pe 7 ianuarie si abia am luat-o)dar chestiunea cu prelungirea vizei ne apartine in totalitate. "Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Re: Viza permis de arma !!!@Krieghoff sa spunem ca ai dreptate;nici rutiera nu te anunta cand iti expira permisul de conducere,da' nici nu-ti face dosar penal daca te gaseste cu el expirat.
Asta asa e. O amenda cred ca ar fi suficienta. Nu este corect sa ti se faca dosar penal ca orice infractor pentru ca ai uitat sa-ti prelungesti viza. "Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Re: Viza permis de arma !!!Asa parca mai vii de acasa.Traim in era digitala,toata lumea(incluzand si Politia), are un computer.Un soft de trei parale,ar putea sa trimita cate un sms fiecarui vanator,ca si asa platim o palarie de bani la stat.Chiar nu cred ca ar fi ceva dificil si nici gaura-n cer.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Daca ai sti cati vanatori uita cand au facut viza sau cand trebuie prelungita valabilitatea permisului de arma,ai ramane uimit. Vanatorii de la mine din zona stateau linistiti si asteptau sa vina politia sa ii anunte cand se fac vizele. Ei erau obisnuiti sa vina cei de la arme in localitatile de domiciliu si sa le vizeze permisele. Asa a fost pana acum. Toti mai au arme si permise valabile datorita mie,ca i-am alertat din timp. Habar nu aveau despre noua legislatie in domeniu. Unii sunt oameni in varsta,altii nu au internet sau nu stiu sa il utilizeze si nu mai sunt la curent cu noile proceduri. Ei asteptau sa fie instiintati,asa cum a fost dintotdeauna. Gasesti ca au gresit cu ceva? Nu este mai bine sa fie anuntati din timp si sa primeasca explicatii,astfel incat sa nu fie prinsi in off side? Unii pur si simplu raman in urma si nu numai in vanatoare,ci si in viata de zi cu zi. Ce facem,le dam o mana de ajutor si ii intrebam ce probleme au sau ii ignoram lasandu-i sa se descurce cum pot? Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Viza permis de arma !!!Ca sa vedeti cat de bine si frumos a evoluat efectuarea vizei (in cei 20 de ani "de cand am eu pusca") :
- viza la 3 ani - se facea centralizat la Filiala - se anunta din timp si veneau 2 politisti si in 2 zile faceau viza la aprox 350 de vanatori verificau cam totul la fiecare pusca - nu era nevoie de certificat medical- facea viza toata lumea (si cei cu permis sub 3 ani) - viza la 5 ani - se facea centralizat la Asociatie - se anunta din timp si veneau 2 politisti si in 2 zile faceau viza la aprox 350 de vanatori se uitau la fiecare pusca (serii) - s-a cerut certificat medical, aviz psihologic - fac doar cei cu vechime peste 5 ani - viza la 5 ani - se face la sediul Politiei Judetene - se uita la fiecare pusca(serii) - se cere certificat medical, aviz psihologic si daca ai noroc doar doua drumuri la politie in centrul de judet (poate fi la peste 100 km distanta) - face fiecare cand implineste 5 ani Se preconizeaza la ca viza viza va fi la 3 ani si se poate cere test psihologic cand vrea muschiul organului ... Ce nu inteleg eu e de ce nu se face in continuare centralizat in doua trei zile pe an in cateva orase unde se facea inainte sau de ce nu se poate face la Politia unde este arondat fiecare (oras, comuna) si care stiu mai bine cine e cu probleme , de ce trebuie sa mearga fiecare la Politia Judeteana cu tot arsenalul, de multe ori greu de carat de unul singur, unde sa ingroase coada la ghiseu si sa incurce persoane cu alte treburi pe acolo. De ce ne trebuie test psihologic si un certificat medical care oricum se face cum se face ? Eu cred ca o persoana cu probleme psihice sau cu probleme grave de sanatate poate fi sfatuita de medicul curant sa renunte la arma (daca e cazul) ca oricum din cate stiu (poate gresesc) exista obligatia medicului psihiatru sa raporteze la polite anumite afectiuni care pun in pericol ordinea publica iar de ex. unul cu probleme cardiace serioase n-o sa poata lua muntii la picior.
http://arq.ro/comunicat-ministerul-de-i ... ace-de-ras
Re: Viza permis de arma !!!Ma poate lamuri si pe mine cineva intr-o problema?E legata tot de prelungirea valabilitatii permisului de port arma.
Ce verificari in plus se mai fac de catre BAESP fata de actele depuse la dosar? Cazierul e la zi,ca altfel erai deja la mititica.Certificatul medical si avizul psihologic sunt eliberate conform legii,altfel nu-ti primea dosarul.Poza e a ta.In rest,sunt copii xerox dupa acte. Ramane intrebarea:ce verifica in plus Politia?
Re: Viza permis de arma !!!Raspunsul primit de la ei si verificat in practica ici si colo: conditiile de pastrare ... prin sondaj, adica la cei la care nu mai aveau un PV de vizita la domiciliu de multa vreme. La tata au fost, la mine nu ca fusesera cu ceva luni inainte.
Cum aceasta vizita o face "sectoristul" la solicitarea biroului apoi trimite un raport, poate dura ceva zeci de zile.
Re: Viza permis de arma !!!Aha.Multzam Vio.
Re: Viza permis de arma !!!Cu toate discutiile, afisele plantate la vedere in toate magazinele, anunturile periodice in presa, etc. sirul (nesfarsit) al celor ce raman fara permise (din prostie si nebagare de sama) continua:
Şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (Constanta), Nicolae Simion, atrage atenţia deţinătorilor de arme letale şi neletale că permisele au o valabilitate de 5 ani. Neprelungirea în termenul stabilit de lege conduce la retragerea permisului de armă, iar în acest caz proprietarii armelor sunt obligaţi să le depună, împreună cu muniţia aferentă, la un armurier autorizat. Dacă arma şi muniţia nu sunt depuse în termenul mai-sus menţionat, vorbim despre o infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la câteva luni la câţiva ani. Conform datelor IPJ Constanţa, pe parcursul săptămânii ce tocmai s-a încheiat, au fost anulate 12 permise de port armă, ca urmare a faptului că posesorii lor au uitat să le prelungească în termenul stabilit de lege. Pe de altă parte, tot pe parcursul unei săptămâni, au fost autorizate 10 noi permise. În total, la nivelul judeţului Constanţa sunt declarate 7 mii de arme letale şi neletale (cu gaz sau bile cauciuc) şi un număr sensibil mai mic de posesori, iar asta pentru că există constănţeni care deţin mai mult de o armă.
Re: Viza permis de arma !!!Ce legatura au conditiile de pastrare a armelor si munitiei cu perioada de valabilitate a permisului de arma?
Fix pix.
Re: Viza permis de arma !!!Pai are bre legatura, daca nu ai permisul vizat mai pe romaneste expirat, nu mai ai drept de detinere, port, folosinta a armei(lor)/munitie aferenta si esti obligat sa le depui la un armurier autorizat.
Re: Viza permis de arma !!!Cred ca vorbiti despre doua situatii diferite.
1.Omul e uituc,n-a depus actele in termen pentru prelungire = a pus-o. 2.Omul nu-i uituc,a depus in termen actele pentru viza dar verificarile s-au lungit din motive independente de el.In timpul asta,permisul a expirat.Aici rezulta doua subsituatii: a) daca ai de-a face cu cei din judetul tau,care stiu ca ai depus in termen actele,n-ai probleme;sau ai putea avea cu unul mai catolic decat Papa. b) daca esti pe drum spre poligon sau te duci la o vanatoare si ai parte de un control,s-ar putea sa ai probleme pentru ca pana explici,oral si scris,pana iau legatura serviciile intre ele sa-ti confirme povestea,ti-ai stricat si ziua de poligon si partida de vanatoare. Cel mai bine este sa ai o hartie de la SAESP-ul unde ai depus actele,cu data cand ai depus actele (in termen) si s-o tii la tine, just in case, pana se pune si viza pe permis. P.S. Controlul facut de sectorist si raportul legat de modul de pastrarea armelor pe care acesta il trimite la SAESP nu dureaza mult;dureaza de te acresti pana vine cazierul "mare" din judetul unde esti nascut si daca nu esti nascut acolo unde ai domiciliul din permis,poate sa-ti creasca si barba alba pana vine ala,ca doar vine cu posta militara. Oricum nimeni nu intelege de ce mai trebuie si cazierul "mare" atata vreme cat cel mic se elibereaza pe loc si daca ai bube se vede acolo iar daca intre timp ai comis ceva si te incadrezi la unul din art.din CP care-ti iau dreptul la arme,SAESP-ul tau e printre primele care afla.
Re: Viza permis de arma !!!Eu vorbesc ca nu are nicio logica sa conditionezi prelungirea valabilitatii permisului de arma de o verificare de genul "conditii de pastrare pentru arma si munitie".
Pana la urma, de ce trebuie ca in lege sa se limiteze perioada de valabilitate a permisului? Daca faci ceva naspa, exista sanctiuni concrete. Daca dpdv medical devii inapt, sunt modalitati de retragere a unor drepturi. Dar, daca nu faci nimic ilegal, care-i problema?
Conditiile de pastrare (dulap metalic,incuietori multiple,compartimente separate,etc) sunt stipulate in lege nu doar pentru prelungirea vizei ci si pe tot timpul cat esti autorizat pentru port si folosinta.Bun motiv pentru autoritati sa-ti dea sanctiunea prevezuta in lege.Intr-o tara normala ar trebui sa nu existe specificatiile astea din lege,dar traim in Romania,tara atipica in mai toata legislatia. Stiudiu de caz: Sa presupunem ca intr-o casa/apartament/locuinta/etc. locuiesc doi soti,ambii autorizati,ambii cu permis de arma valabil. In lege exista,vis a vis de pastrare,textul "sã nu permitã accesul persoanelor neautorizate"(SECŢIUNEA a 4-a din Norme,ART. 14 (1) ) la arme si munitii. Ar putea fi vazuta casa/apartamentul/locuinta/etc. drept un mare fiset cu diverse compartimente, cu incuietori separate, pentru depozitarea armelor si munitiei putand tine armele pe o panoplie in leaving si munitia in debara,avand in vedere ca singurii locuitori ai acelui "fiset" sunt doi autorizati ?
Problema este ca fizionomia omului nu ramane neschimbata toata viata(bine ar fi sa aratam toti ca la 20 de ani) si controlul medical ar putea depista,chiar cu oarece intarziere,diverse "cefe late analfabete" care printr-o "minune" au ajuns posesori de arma letala.
Asta nu ii motiv ca sa ii porti pe drumuri pe toti cei ce vor sa isi pastreze dreptul de arma dupa ce se implineste perioada de valabilitate din permis. Pentru asta si inca cateva alte aberatii din lege nu sunt de vina politistii ci dinozaurii din Parlament - care fac si voteaza legile.
Re: Viza permis de arma !!!Pana la urma cum este cu viza permisului de arma se face tot la 5 ani sau la 3 ani.
Pana una,alta,la 5.
Re: Viza permis de arma !!!Salutari,
ma intereseaza daca inafara de acel dosar penal si suspendarea drepturilor pe doi ani, mai esti "bonusat" si cu altceva (amenda, procese prin tribunale, etc.) poate un patit descrie pasii prin care treci dupa ce esti prins cu permisul nevizat. multumesc.
Re: Viza permis de arma !!!Raspunsul l-ai dat singur, dosar penal egal tribunal. In cazul in care procurorul acorda NUP, sau amenda aministrativa,treci pe la Trezorerie pentru plata amenzii.
Daca esti prins de politie cu permisul nevizat....inseamna ca ai prieteni, sau ai calcat pe bec.In marea majoritate a cazurilor, politia nu se sesizeaza din oficiu.
Re: Viza permis de arma !!!In baza nationala de date a detinatorilor de arme exista rubrica "data vizei" iar softul aprinde un beculet imediat ce aceasta a fost depasita (ba chiar cu ceva zile inainte ... daca ai "pile" te anunta). Cum ai sarit de data cum iti trimite politia hartie c-ai depasit termenul si trebe sa predai armele.
Re: Viza permis de arma !!!cred ca e ars beculetul, eu am sarit calul de 6 luni, altii mult mai mult si nu'i cauta nimeni.
eu m-am dus de buna voie, trebuie s-o rezolv. ce nu e drept este faptul ca trebuie sa "scap" de arma. puteau f. frumos sa-mi suspende dreptul de folosinta pe 2 ani plus amenda si sa-mi pot pastra dreptul de detinator. daca imi pierd dreptul de a conduce trebuie oare sa predau masina ?
Re: Viza permis de arma !!!De arma nu trebuie sa scapi,trebuie depusa la armurier sau te poate ajuta un prieten sa o treci pe permisul lui.
Re: Viza permis de arma !!!Nu poti sa depui arma/armele la armurier sau sa o vinzi daca ai permisul de arma expirat.Nu mai ai drept de detinere/port/folosinta.Nici un armurier nu-ti face asta, insa.....
Poti scapa de arma ff usor la armurier, mergi si te invata ce sa faci.Te-au trimis sa scapi de arma pt a nu-ti face dosar penal, ce-i asa greu?
Re: Viza permis de arma !!!In cazul armelor de foc,problema posesiei, in cazul ivirilor unor probleme de genul neprelungirea la timp a permisului de port arma,este cea mai nedreapta posibila.
O arma de vanatoare,de tir sau de colectie, este proprietatea unei persoane,si ar trebui sa ramana asa pana cand acea persoana renunta la ea de bunavoie,punand-o la vanzare,optand pentru casare sau donatie. O arma este un bun,ca orice alt bun de pe lumea aceasta,purtand o valoare economica iar in unele cazuri si sentimentala. Obligand o persoana sa isi instraineze deinitiv o arma,adica un bun al sau,se incalca un drept fundamental al omului, acela de proprietate. Doar ca la noi nu pune nimeni problema in acest mod. In toata lumea exista legi care reglementeaza posesia,portul si folosirea armelor de foc,asta deoarece aceste bunuri au proprietatea de a deveni potential periculoase in mana unor persoane incapabile sa le foloseasca in siguranta,fara a pune in pericol ordinea sociala,integritatea sau viata oamenilor. Este necesar sa existe o lege in acest sens,asta trebuie sa recunoastem cu totii,numai ca acea lege trebuie sa fie corecta si sa respecte toate drepturile omului,printre care si cea a proprietatii. Si ca sa nu o mai lungim,ce trebuie facut in cazul in care,din diferite motive,o persoana isi pierde temporar sau definitiv dreptul de a detine arme de foc? Ce se intampla cu armele acelei persoane? Legea noastra te obliga sa ''scapi'' de ele,adica stupiditate tipic romaneasca. In viziunea mea ,lucrurile ar trebui sa se intampla in felul urmator. In cazul in care posesorul de arme nu mai indeplineste conditiile legale, indiferent din ce motive (exceptand fapte antisociale grave-terorism,jaf armat,crima,etc) acestuia sa i se ia dreptul de a detine armele in propria locuinta,dar sa nu i se ia dreptul la proprietate asupra acestor arme. Adica posesorul sa fie obligat sa depuna armele la un armurier autorizat,magazin de specialitate,in vederea pastrarii lor si nicidecum a instrainarii lor. Astfel indiferent daca restrictia este temporara sau definitiva,armele sa ramana proprietatea detinatorului,dar pastrate in custodie de catre armurieri. Proprietarul va decide ce va face cu ele,le vinde,le doneaza,le tine in custodie pana isi recapata drepturile sau le tine in custodie pana la sfarsitul vietii,acestea urmand a fi mostenite de catre urmasi. Cam asa vad eu ca ar trebui procedat in cazul armelor de foc,indiferent de categoria la care se incadreaza ele. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori |
Publicitate
|