Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mai 2026, 22:20

Vanatorul alege!

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatorul alege!

Mesajde tehărău pe 03 Mai 2014, 11:52

Bună şi varianta asta cu intrebatul candidatului ce părere are. Dar ca sa-ţi şi răspundă, trebuie să-l întrebi în cor. Cred. Că nu ştiu câţi ar răspunde la întrebări venite de niciunde. Si atunci, corul vânătorilor ar trebui să aibe ceva voci.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 03 Mai 2014, 13:45

tehărău scrie:Sper ca puţinele-mi cuvinte să facă înţeleasă părerea: comunicarea cu reprezentanţii e necesară, dar atenţie la consistenţă.
Personal, aş face aşa:
- ticluim scrisoare, petitie, ce vreţi voi
- lăsăm la macerat pe forum, poate chiar şi vin ideile şi exprimarile de care avem nevoie
- căutăm o cale prin care sa verificăm reacţia forumistilor la iniţiativă. Adică: scrii acolo că vorbeşti în numele unei comunităţi, dar la semnături te trezeşti ca strangi vreo 40...
Ai compromis iniţiativa! Ca să nu mai zic, că dacă antrenezi şi numele forumului, jucăm cu toţi banii pe masă...

Salut Teharau ,
eu cred ca se poate rezolva in mod simplu chestia cu semnatura pe scrisoare, cerere sau cum s-o numi.
Pe forum se organizeaza un vot la VEDERE cu afisarea nick-urilor si a obtiunilor celor care voteaza daca sunt de acord sau nu cu documentul mai sus mentionat. Apoi se face un tabel care are in "frunte" numele celor care au spus DA si se cere semnatura pe acel tabel si a altor eventuale pesoane.
Si acea hartie se trimite celui , celor vizati.
Asa se poate vedea cine si cat sange are in instalatii.
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Daniel.Marius pe 03 Mai 2014, 19:39

Nenea @tehărău nu am adormit. Doar ca inca iau notite. Sarguincios cum sunt, prima data citesc, rumeg, adulmec si apoi cand sunt sigur de ceea ce se contureaza intervin. Pana acuma, desi ca au fost cateva devieri de la subiect, sunt mandru ca sunt coleg cu vanatorii romani. Cinste lor ca si-au pastrat etica si bunul simt.

In cateva zile e gata si forumul nou de pe ANDA si probabil ca vom muta acolo sinteza finala ca sa ramana la vederea incetosata a "baietilor cu ochii albastrii".

Pe partea organizarii in ANDA, au fost discutii multe, inclusiv cu d-ul presedinte Vili Stancu, eu personal am vb la telefon cu multi membri noi si se cere imperativ o intalnire a membrilor. Am crezut ca e mai bine sa lasam la aprecierea dvs, a membrilor noi, unde cand si cum sa se intample. Consider ca e nevoie de o structura noua a ANDA cu filiale judetene, unde deciziile locale sa fie luate de cei care sunt implicati activ, anumite fonduri sa fie redirectionate catre acestea pentru diverse cheltuieli, probabil toate astea dupa consfatuiri intre noi.

Pe partea cu 295 insa, deciziile trebuie luate prin consens. Si cand spun asta, ma gandesc la faptul ca trebuie ca toti membrii sa-si spuna parerea sau sa amendeze anumite pareri pentru ca mai apoi sa schitam o propunere de lege pe care sa o aratam "vocilor" din legislativ. Parerea mea e ca inca sa nu dam cu petitii catre nimeni, sa ne conturam doctrina catre care vrem sa mergem cu priviinta la detinere si portul de arme si probabil dupa ce vom indentifica factorul de decizie sa actionam.

Pana acuma, e bine, suntem uniti, avem pareri diferite, ceea ce e nu e un lucru rau.

Va anunt cand sunt gata cu forumul ANDA.
Cu stima tuturor,
Daniel Marius
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde biriuck pe 03 Mai 2014, 22:12

Nu m-am gandit la scrisoare ca fiind o petitie pentru ca nu as vrea sa fie nicio cerere formulata ci sa aiba mai mult forma unui sondaj de opinie printre candidati, sa adopte o pozitie...
Dupa ce termin ce mai am de lucru la un proiect Android o sa incerc sa aduc aici un prim draft, the night is young :mrgreen:
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde Daniel.Marius pe 03 Mai 2014, 23:57

biriuck scrie:Nu m-am gandit la scrisoare ca fiind o petitie pentru ca nu as vrea sa fie nicio cerere formulata ci sa aiba mai mult forma unui sondaj de opinie printre candidati, sa adopte o pozitie...
Dupa ce termin ce mai am de lucru la un proiect Android o sa incerc sa aduc aici un prim draft, the night is young :mrgreen:

Adevarat. Si eu sunt prin zona pana spre dimineata. Let me know cand ai ceva ce merita vazut. ;)
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde biriuck pe 04 Mai 2014, 10:29

Un prim draft (inspirat de cei de la firearms-united):

"Stimate candidat XXX,

In luna Octombrie 2013, Consiliul European pentru Afaceri Interne a prezentat un plan de actiune impotriva violentei cu arme de foc. Masurile prevazute in acest plan au generat nemultumirea generala a organizatiilor de tir sportiv si vanatoare, precum si a mass-media si a indivizilor preocupati de aceste activitati la nivelul intregii Uniuni Europene.

Asemenea concetatenilor din tarile vestice, multi romani sunt preocupati de prevederile legislatiei referitoare la armele de foc si atitudinea candidatilor cu privire la acest subiect poate sa constituie un factor decizional important in acordarea votului. In egala masura, romanii sunt interesati si cu privire la legislatia din domeniul protectiei mediului si vanatorii.
Incercand sa venim in intampinarea acestei nevoi informationale, va rugam sa ne acordati o mica parte din timpul dumneavoastra si sa ne comunicati punctul de vedere cu privire la urmatoarele intrebari:

1) Sunteti pentru garantarea dreptului de a detine si folosi arme de foc in scopul autoapararii si/sau a tirului recreational de catre cetatenii de buna credinta?
    2) Care credeti ca este legatura dintre detinerea legala a armelor de foc si rata infractionalitatii?
    3) Credeti ca legi mai restrictive in domeniul armelor de foc au un efect benefic asupra criminalitatii?
    4) Recunoasteti dreptul de a purta si folosi arme ca un drept al omului?
    5) Sunteti informat cu privire la urmatoarele statistici?
      a) Numarul infractiunilor cu arme de foc (inclusiv crime) comise de oameni cu antecedente penale comparativ cu numarul celor comise de cetatenii de buna credinta.
      b) Numarul si proportia infractiunilor comise cu arme ilegale comparativ cu cele comise cu arme detinute legal.
      c) Natura surselor de provenienta a armelor ilegale.
    6) Sprijiniti sau va opuneti recomandarilor, la nivel european, de a impune o legislatie mai restrictiva in domeniul armelor de foc?
    7) Care credeti ca este legatura dintre vanatoarea legala si declinul mai multor specii de animale?
    8) Sprijiniti adaptarea practicilor agricole astfel incat sa se mentina biodiversitatea?
    9) Sprijiniti masurile de conservare si regenerare a suprafetelor impadurite?
    10) Doriti sa va informati mai bine cu privire la aceasta problematica, ascultand si opinia organizatiilor de profil de la noi din tara?

Vom aprecia in mod deosebit o eventuala deschidere a dumneavoastra la dialog si comunicarea pozitiei pe care o aveti cu privire la punctele enumerate mai sus.
Intelegem si ca, din cauza contextului istoric nefavorabil din trecut, cultura populatiei din Romania cu privire la armele de foc este mult sub media celorlalte tari UE, si ca este posibil din aceasta cauza sa nu aveti suficiente informatii pentru a va defini un punct de vedere. O recunoastere a acestui fapt nu este ceva negativ si vom aprecia chiar in mai mare masura acest lucru daca este insotit de dorinta dumneavoastra de informare.

Cu stima,
XXX
"
biriuck
Veteran

Mesajde tomi pe 04 Mai 2014, 11:20

Este ok scrisoarea, decenta si bine formulata.Subscriu.
Multumesc pentru efortul tau constat. Voicu
tomi
Veteran

Mesajde bliviu pe 04 Mai 2014, 11:47

Bine zis.
bliviu
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 04 Mai 2014, 16:04

Asa este , scrisoarea este ok din toate punctele de vedere. Acum intrebarea este cum si cine o voteaza ?
Sigur ca se poate trimte in numele ANDA ca si organizatie de ne contine.
Dar ma intreb daca nu ar avea un impact mai mare daca ar fi trimisa atat de ANDA cat si personal de membri ANDA .
Ma gandesc simplu la psihologia romanilor reflectata in celebrul citat " prosti dar MULTI"
Nu am vrut sa spun ca noi suntem prosti dar daca se trezeste un viitor ales cu 100 , 1.000, 10.000 scrisori care sa contina in afara de textul compus excelent de Biriuck si Numele, Prenumele, adresa corecta, dovada ca nu ne este frica sa ne expunem ideeile si dorintele, poate ca au sa ne bage in seama.
Asta este parerea mea.
Razvan,
ps. Bravo Biriuck, am avut dreptate, esti o minte brici !
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde Daniel.Marius pe 04 Mai 2014, 16:14

1) Sunteti pentru garantarea dreptului de a detine si folosi arme de foc in scopul autoapararii si/sau a tirului recreational de catre cetatenii de buna credinta?
Acest aspect poate crea confuzie. Nu cred ca trebuie sa legam autoapararea de tir sau vanatoare. Una este portul, alta este detinerea. Cred ca autoapararea trebuie garantata de lege indiferent de cum se face ea. apoi putem discuta de autoapararea cu arme de foc. Eu as reformula ceva de genul :Sunteti pentru legiferarea dreptului de a detine arme de foc de catre toti cetatenii onesti, sanatosi mintal, care au facut un curs real de manuire a armelor si munitiilor pentru activitati ca vanatoare, tir sportiv, autoaparare si pentru de a le purta pentru activitatile enumerate mai sus neingradit de tot felul de cutume si norme metrodologice ca pana acum?Ceva de genul, poate reformulata exprimarea.
2) Care credeti ca este legatura dintre detinerea legala a armelor de foc si rata infractionalitatii?
Ma indoiesc ca alesii nostrii sa aiba habar de asa ceva. avand in vedere impactul media si dezinformarea facuta de tot felul de structuri, banuim raspunsul lor care nu va fi la obiect. Va rog sa retineti ca aceia care au semnat anul trecut initiativa lui Scurtu, au facut-o crezand ca chiar fac bine si ceea ce prezenta nebunul ala acolo era minunat. Cred ca ar trebui un pic explicat. Ceva de genul : Avand in vedere, ca infractiunile cu privinta la legea armelor si munitiilor sunt destul de putine raportate la numarul de detinatori legali, credeti ca se impune o relaxare a legii sau o lege mai restrictiva care sa afecteze cetatenii cinstiti ai tarii, avand in vedere faptul ca statistic se stie ca orice restrictie nu-i va afecta pe infractori, ce doar pe oamenii cinstiti?De asemenea se poate reformula.
3) Credeti ca legi mai restrictive in domeniul armelor de foc au un efect benefic asupra criminalitatii?
Cred ca acest aspect e formulat de mine mai sus.
4) Recunoasteti dreptul de a purta si folosi arme ca un drept al omului?
Raspunsul este previzibil. Romania nu e USA, de aceea dreptul nu exista in acest domeniu, ce doar un privilegiu. Reformulez :Sustineti schimbarea constitutiei in asa fel incat dreptul de autoaparare, dreptul de a practica nestingherit vanatoarea si tirul sportiv cu arme de foc sa devina un drept si nu un privilegiu?Iarasi nu e cea mai fericita exprimare, va rog reformulati
5) Sunteti informat cu privire la urmatoarele statistici? Aici as baga ceva de genul : De unde sunteti informat si daca stiti exact datele statistice cu privinta la :Daca e nevoie se reformuleaza
a) Numarul infractiunilor cu arme de foc (inclusiv crime) comise de oameni cu antecedente penale comparativ cu numarul celor comise de cetatenii de buna credinta. Cred ca e irelevant. Banuiesc ca ne-ar interesa mai mult ceva de genul :Numarul infractiunilor cu arme de foc detinute ilegal vs numarul de infractiuni comise cu arme de foc detinute legalAntecedentele penale ale unora nu sunt in acest caz relevante deoarece nu societatea civila le-a dat arme ce chiar statul roman (vezi cazul idiotului care i-a scos ochiul fetei in Bucuresti cu arma). Probabil ca punctul a si b ar trebui contopite cumva
b) Numarul si proportia infractiunilor comise cu arme ilegale comparativ cu cele comise cu arme detinute legal.
c) Natura surselor de provenienta a armelor ilegale. E clar, piata neagra. Nu cred ca are relevanta.
6) Sprijiniti sau va opuneti recomandarilor, la nivel european, de a impune o legislatie mai restrictiva in domeniul armelor de foc? Da, intrebare foarte buna.
7) Care credeti ca este legatura dintre vanatoarea legala si declinul mai multor specii de animale?Cred ca ar trebui scos cuvantul "legala". Intrebarea este foarte tehnica pentru un necunoscator dat fiind faptul ca multi vanatori habar nu au cu ce se mananca astea. Vanatoarea facuta pe baze etice si cu simt de raspundere nu duce la declinul nici unei specii de animale. Intrebarea mea reformulata ar fi : Credeti ca, o lege mai restrictiva impotriva braconajului ar ajuta la dezvoltarea unui cadru optim pentru ca vanatorii legali sa poata gestiona mai bine speciile de animale din Romania. Si daca da, in ce fel?
8) Sprijiniti adaptarea practicilor agricole astfel incat sa se mentina biodiversitatea? Foarte pertinenta, sunt de acord.
9) Sprijiniti masurile de conservare si regenerare a suprafetelor impadurite? Dap, buna intrebare.
10) Doriti sa va informati mai bine cu privire la aceasta problematica, ascultand si opinia organizatiilor de profil de la noi din tara?De acord. As merge mai departe :... participand la dezbateri cu organizatiile de profil ...

Una peste alta e ok. Trebuie sa ne gandim ca parlamentarii romani, cat si viitorii parlamentari, habar nu au ceea ce noi stim. Sa incercam sa primim de la ei raspunsuri clare la intrebari clare si sa nu le lasam posibilitatea de a raspunde diplomatic.

Ar mai fi de adaugat si ceva cu privinta la legea sigurantei nationale (un model elvetian ne-ar surade). Probabil unele chestiuni legate direct de drepturi si nu de privilegii, etc.

Voi mai reveni.
Cu stima,
Daniel Marius
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde Bill pe 04 Mai 2014, 16:16

Idea mi se pare foarte buna, am reformulat putin textul cu scopul de a-i da putin mai multa greutate.
Ma gandesc sa-l trimitem la fiecare candidat, chiar daca nu cred ca vom primi un raspuns punctual. Eventual o scrisoare deschisa.

[i]Stimate candidat

În luna Octombrie 2013, Consiliul European pentru Afaceri Interne a prezentat un plan de acţiune împotriva violenţei cu arme de foc. Măsurile propuse în acest plan au generat nemulţumirea generală a organizaţiilor de tir sportiv şi vânătoare, a asociaţiilor colecţionarilor de arme, a persoanelor cu preocupări în acest domeniu de activitate, a persoanelor de bună credinţă în general, exprimate în mass-media la nivelul întregii Uniuni Europene.

Asemenea concetăţenilor din ţările vestice, mulţi romani sunt preocupaţi de prevederile legislatiei referitoare la armele de foc, iar atitudinea candidaţilor cu privire la acest subiect poate să constituie un factor decizional important în acordarea acreditării pentru reprezentare în Parlamentul European. Având în vedere că numărul deţinătorilor de arme din România este de ordinal sutelor de mii, toţi aceştia fiind personae adulte, deci implicate în activitatea electorală ca personae cu drept de vot, cu siguranţă că sunt preocupaţi de legislaţia în domeniu, chiar îngrijoraţi de evoluţia acestei legislaţii şi de modul în care pasiunea lor va fi susţinută în forurile europene.
Incercând să venim în întâmpinarea acestei nevoi informaţionale, vă rugăm să ne acordaţi o mică parte din timpul dumneavoastră şi să ne comunicaţi punctul de vedere cu privire la următoarele subiecte:
1) Sunteţi pentru garantarea dreptului cetăţenilor de bună credinţă de a deţine şi folosi arme de foc cu scopul practicării tragerilor tradiţionale, vânătoare, tir sportiv şi de agrement, colecţie, autoapărare ?
2) Care credeţi că este legătura dintre deţinerea legală a armelor de foc şi rata infracţionalităţii ?
3) Credeţi că legi mai restrictive în domeniul armelor de foc au un efect benefic asupra criminalităţii în contextul în care numai oamenii de bună credinţă sunt cei ce respectă aceste legi?
4) Recunoaşteţi dreptul de a deţine, purta şi folosi arme ca un drept al omului aşa cum este recunoscut în ţările cele mai democratice?
a) Numărul infracţiunilor cu arme de foc (inclusiv omoruri) comise de persoane cu antecedente penale comparativ cu numărul celor comise de cetăţenii de bună credinţă.
b) Numărul şi proporţia infracţiunilor comise cu arme deţinute ilegal comparativ cu cele comise cu arme deţinute legal.
c) Natura surselor de provenienţă a armelor ilegale.
6) Sprijiniţi sau vă opuneţi recomandărilor, la nivel european, de a impune şi în ţara noastră o legislaţie mai restrictiv în domeniul armelor de foc în contextul în care în România operează cea mai restrictivă lege a armelor din întreaga Uniune?
7) Care credeţi că este legătura dintre vânătoarea legală şi declinul mai multor specii de animale?
8) Sprijiniţi adaptarea practicilor agricole astfel încât să se menţina biodiversitatea?
9) Sprijiniţi măsurile de conservare şi regenerare a suprafeţelor împădurite?
10) Doriţi să vă informaţi mai bine cu privire la această problematică, ascultând şi opinia organizaţiilor de profil de la noi din ţară?

Vom aprecia în mod deosebit o eventuală deschidere a dumneavoastră la dialog şi comunicarea poziţiei pe care o aveţi cu privire la punctele enumerate mai sus.
Intelegem şi că, din cauza contextului istoric nefavorabil din trecut, cultura populaţiei din Romania cu privire la armele de foc este mult sub media celorlalte tări UE, şi că este posibil din această cauză să nu aveţi suficiente informaţii pentru a vă defini un punct de vedere. O recunoaştere a acestui fapt nu este ceva negativ şi vom aprecia chiar ţn mai mare măsură acest lucru dacă este însoţit de dorinţa dumneavoastră de informare.

Cu stima,
[/i]

Astept pareri, vad ca si prietenul Daniel e pe sarma.
Bill
Membru important

Locaţie: Oradea

Mesajde Bill pe 04 Mai 2014, 16:22

Cred ca vom face o combinatie, ca sa fie echilibrata nici sa nu-i puna cu spatele la zid. Oricum raspunsul bun e sugerat de textul intrebarii, asa ca toti vor da un raspuns convenabil. Atunci sa vedem pe cine alegeti! :P :wink:
Bill
Membru important

Mesajde biriuck pe 04 Mai 2014, 16:25

Bill scrie:Asemenea concetăţenilor din ţările vestice, mulţi romani sunt preocupaţi de prevederile legislatiei referitoare la armele de foc, iar atitudinea candidaţilor cu privire la acest subiect poate să constituie un factor decizional important în acordarea acreditării pentru reprezentare în Parlamentul European. Având în vedere că numărul deţinătorilor de arme din România este de ordinal sutelor de mii, toţi aceştia fiind personae adulte, deci implicate în activitatea electorală ca personae cu drept de vot, cu siguranţă că sunt preocupaţi de legislaţia în domeniu, chiar îngrijoraţi de evoluţia acestei legislaţii şi de modul în care pasiunea lor va fi susţinută în forurile europene.

@Bill Frumoasa formulare, multumim :D
Si da, stiu ca raspunsul e sugerat de textul intrebarii intr-o mica masura (chiar am avut in plan asta :lol: ) vreau insa sa vad cine isi asuma o pozitie...

Pe langa alte eventuale sugestii, mai avem nevoie si de voluntari pentru cautarea adreselor de e-mail.
Situl cu lista completa de candidati este cel al BEC : http://www.bec2014.ro/?page_id=1448
:idea: Dati-mi va rog mesaj privat cei ce vreti sa puneti umarul ca sa nu caute 2 persoane in aceleasi liste
Ultima oară modificat de biriuck pe 04 Mai 2014, 16:35, modificat 1 dată în total.
biriuck
Veteran

Mesajde Daniel.Marius pe 04 Mai 2014, 16:26

Bill scrie:Cred ca vom face o combinatie, ca sa fie echilibrata nici sa nu-i puna cu spatele la zid. Oricum raspunsul bun e sugerat de textul intrebarii, asa ca toti vor da un raspuns convenabil. Atunci sa vedem pe cine alegeti! :P :wink:

Oh, Mr President, ma gandeam sa-ti dau un tel sa bagi un ochi si pe aici. Ne intereseaza expertiza ta in relatia cu alesii nostri de aceea iti asteptam observatiile pertinente. 8)
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde biriuck pe 04 Mai 2014, 16:33

Daniel.Marius scrie:Ar mai fi de adaugat si ceva cu privinta la legea sigurantei nationale (un model elvetian ne-ar surade). Probabil unele chestiuni legate direct de drepturi si nu de privilegii, etc.

Good point! Ne trebuie o dezvoltare aici !

La unele intrebari ai o formulare mult mai completa, cu raspuns si mai mura-n gura pentru ei adica, dar eu le lasasem anume mai generice, fiind perfect constient de gradul de informare al candidatilor. De ce? Pentru ca nu m-am gandit la o informare a lor dintr-o singura misiva ci la initierea unui dialog. (vezi incheierea )
Adica, daca omul dovedea din raspunsuri ca nu are habar, il invitam la o prezentare mai pe larg a problemelor. :roll:
biriuck
Veteran

Mesajde Daniel.Marius pe 04 Mai 2014, 16:37

biriuck scrie:
Good point! Ne trebuie o dezvoltare aici !

La unele intrebari ai o formulare mult mai completa, cu raspuns si mai mura-n gura pentru ei adica, dar eu le lasasem anume mai generice, fiind perfect constient de gradul de informare al candidatilor. De ce? Pentru ca nu m-am gandit la o informare a lor dintr-o singura misiva ci la initierea unui dialog. (vezi incheierea )
Adica, daca omul dovedea din raspunsuri ca nu are habar, il invitam la o prezentare mai pe larg a problemelor. :roll:

Ma gandeam ca ne vor duce cu zaharelul si vor raspunde exact cum spunea Bill. Faptul ca noi stim unele lucruri ii va pune pe gandit, mai ales ca nu se asteapta ca populatia sa fie asa de vine informata pe acest subiect. Retine, alesii cred ca noi toti, halim pe nemestecate ceea ce spune media si ne pot manipula cum vor.
Desi ca, raspunsurile lor pot fi previzibile, urmatorul pas e sa le cerem sa faca asa cum au raspuns. Ca daca nu, pa pa un nou mandat. Ma rog, ceva de genul.
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde tehărău pe 04 Mai 2014, 19:09

Dacă am timp, aprofundez propunerile. Din păcate, cred ca nu...
Însă, ca o propunere, sugerez ca întrebările să fie formulate a.i. sa se poată răspunde cu Da sau Nu. Apoi să existe şi un chenar în care sa se poată da un alt răspuns sau comentariu.
Apoi cred ca scrisoarea ar trebui să se termine cu o formulă contract. Adică: "în cazul în care nu aveţi amabilitatea blabla ca scriu cu telu, de a ne răspunde, considerăm ca sunteţi împotriva demersului, noastră, intereselor, sau cum formulati voi fericit. Deasemenea, considerăm ca răspunsurile pozitive ca un pact ce vă asigură susţinerea noastră şi a votanţilor din familiile noaste, însă vă vom monitoriza activitatea vis a vis de cele afirmate mai sus iar în cazul în care o daţi de gard, va vom critica, arăta cu destu', alea, alea...
Scuzaţi exprimarea dar sper ca aţi prins ideea. O să încerc să mă rup din treabă si să vin cu propuneri.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde biriuck pe 04 Mai 2014, 19:21

Foarte buna si propunerea lui teharau cu tabelul "Da, Nu, Nu stiu, Comentarii" :idea:
Aia cu contractul de la final pare un pic mai brutala si as fi vrut sa pastram tonul mai jos un pic (adica acum vrem sa ne informam unii pe altii numai)

Voi deschide un google.doc ca sa imi vina usor sa centralizez amendamentele la scrisorica.
Voi deschide inca un google doc cu adresele de mail ale candidatilor in format Excel (avem deja un voluntar ce se va ocupa de lista de la PNL, eu sper sa am timp de PSD, asteptam sa se implice si alti voluntari pentru centralizat datele celorlalte partide :mrgreen: )
biriuck
Veteran

Mesajde Ghinda pe 05 Mai 2014, 07:37

Am cam pierdut sirul, dar ma bag la ce spuneti ca e bine! :D
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Bill pe 05 Mai 2014, 11:40

Am ajuns la formula asta, pe care daca sunteti de acord o vom trimite din partea A.N.D.A.
Am facut multe adaptari pentru ca de fapt initiativa ii apartine doamnei Katja Triebel si a fost trimisa mai multor viitori europarlamentari, inclusiv in numele nostru.
Varianta aceasta se adreseaza exclusiv viitorilor europarlamntari romani.

Stimate candidat

În luna Octombrie 2013, Consiliul European pentru Afaceri Interne a prezentat un plan de acţiune împotriva violenţei cu arme de foc. Măsurile propuse în acest plan au generat nemulţumirea generală a organizaţiilor de tir sportiv şi vânătoare, a asociaţiilor colecţionarilor de arme, a persoanelor cu preocupări în acest domeniu de activitate, a persoanelor de bună credinţă în general, exprimate în mass-media la nivelul întregii Uniuni Europene.

Asemenea concetăţenilor din ţările vestice, mulţi romani sunt preocupaţi de prevederile legislatiei referitoare la armele de foc, iar atitudinea candidaţilor cu privire la acest subiect poate să constituie un factor decizional important în acordarea acreditării pentru reprezentare în Parlamentul European. Având în vedere că numărul deţinătorilor de arme din România este de ordinul sutelor de mii, toţi aceştia fiind persoane adulte, deci implicate în activitatea electorală ca persoane cu drept de vot, cu siguranţă că sunt preocupaţi de legislaţia în domeniu, chiar îngrijoraţi de evoluţia acestei legislaţii şi de modul în care pasiunea lor va fi susţinută în forurile europene.
Incercând să venim în întâmpinarea acestei nevoi informaţionale, vă rugăm să ne acordaţi o mică parte din timpul dumneavoastră şi să ne comunicaţi punctul de vedere cu privire la următoarele subiecte:

1) Sunteţi pentru garantarea dreptului cetăţenilor de bună credinţă instruiţi corespunzător, de a deţine şi folosi arme de foc cu scopul practicării tragerilor tradiţionale, vânătoare, tir sportiv şi de agrement, colecţie, autoapărare ?
Da Nu
2) Credeţi că reducerea numărului de deţinători legali de arme de foc este în măsură să reducă rata infracţionalităţii ?
Da Nu
3) Credeţi că legi mai restrictive în domeniul armelor de foc au un efect benefic asupra criminalităţii în contextul în care numai oamenii de bună credinţă sunt cei ce respectă aceste legi?
Da Nu
4) Recunoaşteţi dreptul de a deţine, purta şi folosi arme ca un drept al omului aşa cum este recunoscut în ţările cele mai democratice şi nu un privilegiu?
Da Nu
a) Care este numărul infracţiunilor săvârşite cu arme de foc raportat la numărul de deţinători de arme din România?
b) Care este numărul infracţiunilor comise cu arme de foc deţinute legal faţă de numărul infracţiunilor cu arme de foc deţinute ilegal?
Da Nu
c) Care sunt sursele de provenienţă a armelor deţinute ilegal?
Da Nu
6) Sprijiniţi recomandările, la nivel european, de a impune şi în ţara noastră o legislaţie mai restrictivă în domeniul armelor de foc, în contextul în care în România operează cea mai restrictivă lege a armelor din întreaga Uniune?
Da Nu
7) Credeţi că vânătoarea legală contribuie la declinul mai multor specii de animale?
Da Nu
8 ) Sprijiniţi adaptarea practicilor agricole astfel încât să se menţina biodiversitatea?
Da Nu
9) Sprijiniţi măsurile de conservare şi regenerare a suprafeţelor împădurite?
Da Nu
10) Credeti ca, o lege mai restrictiva impotriva braconajului ar ajuta la dezvoltarea unui cadru optim pentru ca vanatorii legali sa poata gestiona mai bine speciile de animale din Romania.
Da Nu

11) Doriţi să vă informaţi mai bine cu privire la această problematică, ascultând şi opinia societăţii civile, prin dialog direct cu organizaţiile neguvernamentale de profil de la noi din ţară?
Da Nu

Vom aprecia în mod deosebit o eventuală deschidere a dumneavoastră la dialog şi comunicarea poziţiei pe care o aveţi cu privire la punctele enumerate mai sus.
Intelegem şi că, din cauza contextului istoric nefavorabil din trecut, cultura populaţiei din Romania cu privire la armele de foc este mult sub media celorlalte tări UE, şi că este posibil din această cauză să nu aveţi suficiente informaţii pentru a vă defini un punct de vedere. O recunoaştere a acestui fapt nu o percepem ca pe ceva negativ şi vom aprecia chiar în mai mare măsură acest lucru dacă este însoţit de dorinţa dumneavoastră de informare. Considerăm ca răspunsul dumneavoastră la acest chestionar este o dovadă de onestitate, de implicare activă în rezolvarea problemelor noastre, chiar dacă pe acest subiect există divergenţe de opinii şi va influienţa în mod pozitiv reacţia noastră, a comunităţii deţinătorilor de arme.

Cu stima,
Bill
Membru important

Mesajde Ghinda pe 05 Mai 2014, 12:55

Bill si cum facem? Trimitem fiecare sau semnam la gramada?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 05 Mai 2014, 13:20

Eu cred ca acest tip de scrisoare ar trebui facuta petitie daca vreti sa o ia cineva in seama. Ca intrebarea lui Ghinda e foarte pertinenta: cum respectiv cine o trimite?
Daca vreti sa fie luata in seama, eu cred ca ar trebui facuta ca petitie -poate chiar petitie ANDA, ce zici Bill de asta? Apoi o punem aici la semnat si pe forumul ANDA, in speranta ca desi suntem un neam indolent vom strange macar cateva sute de semnaturi.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde biriuck pe 05 Mai 2014, 13:32

Pai numele de petitie nu prea e bun ca nu cerem chestii, aceasta scrisoare este mai mult o invitatie la dialog (si Bil s-a oferit deja sa o trimita in numele ANDA)

@Bill Diseara (ca acum sunt la birou) as vrea sa vorbim de 2-3 modificari la text.
Tot eu pot trimite printrun script catre toate adresele dintr-un foc (numai sa completam acel Excel cu adresele domnilor candidati)
biriuck
Veteran

Mesajde acsph pe 05 Mai 2014, 13:33

E musai sa-i dam un pic de "consistenta electorala" cu o mana de semnaturi.
Subscriu propunerii lui @alin3006.
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Locaţie: Ploiesti

Mesajde Bill pe 05 Mai 2014, 13:38

Eu zic ca daca e sa adunam semnaturi ne facem de ras. Si daca adunam multe semnaturi ce? textul de mai sus nu obliga la niumic, eventual obliga moral, adica ..... Si chiar in cazul unor raspunsuri favorabile ce ...?
Il trimite ANDA la fiecare candidat in parte, pentru ca reprezinta interesele unei comunitati de mai multe sute de oameni, si asta maine, pentru ca nu avem prea mult timp. Daca doriti putem discuta si cu ANCA.
Pentru alegerile din toamna trebuie sa facem o chestie asemanatoare pentru ca acolo vor fi cei care ar putea intr-adevar sa modifice legea. Cei de la europarlamentare mai putin.

Modificari la text se pot face ca nu doare, dar cred ca trebuie sa pastram un ton echilibrat, nu foarte imperativ. Cititi cu atentie, eventual printre randuri ultimul paragraf.
Bill
Membru important

Mesajde acsph pe 05 Mai 2014, 13:40

Ma gandeam daca nu ar fi mai potrivit sa trimitem petitia catre partide,pe hartie, cu confirmare de primire.Poate primim si un nr de inregistrare.Si pare un pic mai oficial.
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde acsph pe 05 Mai 2014, 13:51

Si poate capata sensul de inceput de dialog institutional,intre ANDA si partidele politice,pe o tema concreta si actuala.Ca anul acesta poate si domniile lor sunt mai deschise la dialog,si batatorim putin cararea...
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde olaru pe 05 Mai 2014, 13:58

Doamne, cita pasiune...Daca aflam si ce trebuie sa alegem,putem demonstra ca sintagma ;prosti dar multi: nu ne apartine... :wink:
olaru
Nou membru

Mesajde Bill pe 05 Mai 2014, 14:41

De acord, dar nu cred ca acum la europarlamentare. Cum am spus nu avem timp. Pentru campania din toamna putem aborda subiectul altfel.
Ganditi-va ca subiectul asta nu se bucura de prea mare popularitate. Daca se face un referendum pe tama asta, murim . Asa ca e mai bine sa-l discutam fara mare tam-tam, fara mare popularizare, chestionarul asta este menit doar ca sa stabileasca un contact cu persoanele respective, de fapt ca sa avem cui sa batem obrazul.
Bill
Membru important

Mesajde acsph pe 05 Mai 2014, 16:06

Putem macar incerca cooptarea ,prezentul demers, a colegilor din ANCA.Poate colegul @cpt.gabriel vine cu sustinere si/sau un punct de vedere din activitatea specifica :wink:
Si sa avem in petitie,undeva la sfarsit,chiar daca vreti sa renuntam la semnaturi,ceva de genul acesta :
Prezentrul demers este sustinut de :
www.vanatorul.ro / 6400 membri
www.anca.com.ro / 1000 membrii
www.sindicatul etc. / 4000 membrii
si alte asociatii despre care am vb la un moment dat ca ar putea fi interesate punctual de demersul nostru.
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale