Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 12 Iun 2026, 16:44

Noua semiautomata de la BAIKAL MP 155

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Noua semiautomata de la BAIKAL MP 155

Mesajde cod pe 22 Mai 2013, 12:39

Va ridic o minge la fileu, cine poate sa vorbeasca despre MP 155. As dori o comparatie intre acest model si modelul MP 153.
Pe forumurile din strainatate am citit lucruri insa stim cu totii ca in general calitatea armelor livrate in USA (occident) difera foarte mult de calitatea armelor livrate in Romania (Europa de est).

Va multumesc frumos si astept un "review" (analiza).
Am plutit alaturi cu moartea de câteva ori, ne-am privit adânc in ochi, si ne-am luat ramas bun.
cod
Membru important

Locaţie: Noua Zeelanda

Re: Noua semiautomata de la BAIKAL MP 155

Mesajde Sly_Fox pe 22 Mai 2013, 13:44

Mingea a fost deja ridicata la fileu, cu cateva topicuri mai jos. Uite aici:
viewtopic.php?f=5&t=10249
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde cod pe 23 Mai 2013, 02:53

Sly_Fox scrie:Mingea a fost deja ridicata la fileu, cu cateva topicuri mai jos. Uite aici:
viewtopic.php?f=5&t=10249

Multumesc frumos, eu am cautat inainte de a posta acest nou topic dar nu mi-a dat in gand sa caut MP155, am cautat doar variantele MP 155, MP-155 iar rezultatele au fost zero, cred ca este un bug pe undeva.
Deci daca considerati ca este inutil acest topic va rog sa il trimiteti la arhiva.
Am plutit alaturi cu moartea de câteva ori, ne-am privit adânc in ochi, si ne-am luat ramas bun.
cod
Membru important

Locaţie: Noua Zeelanda

Mesajde Sly_Fox pe 23 Mai 2013, 20:01

Intradevar, butonul de cautare nu are o eficienta prea mare, cautand doar cuvintele cheie, nu topicurile. Cu toate ca se poate ajunge si la topicuri cu ajutorul cuvintelor cheie,trebuie multa rabdare .
La acest capitol cred ca ar fi binevenita o imbunatatire a optiunii de cautare.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde villy pe 20 Aug 2014, 21:56

va salut! am vazut multe pareri despre baikal mp 155.pana la urma este cineva care a folosit arma asta macar un sezon si ne poate lamuri si pe noi daca are probleme si care ar fi acelea? am citit si despre stoeger 2000 si aceeasi problema.sunt pareri si bune si rele.am inteles ca au sisteme diferite,unul cu recuperare de gaze,cealalta inertial.pretul este aproximativ la fel. cu stoeger am tras iar un mp 155 l-am studiat la amis. inchizatorul merge tare greu la mp iar cu stoeger-ul cu proiectil unic mi s-a parut ca trage total aiurea. sincer,inclin spre mp 12/89 si teava de 76[sau 75,nu stiu exact].nu ma deranjeaza sa curat mai des daca este nevoie. ma puteti ajuta sa aleg una dintre ele? atat am buget iar la mana a doua nu vreau semiautomata.multumesc!
villy
Nou membru

Mesajde violiv pe 21 Aug 2014, 13:08

Vechea 153 este intens folosita, cu bunele si cu relele ei. A mai scartait pe ici pe colo, foarte rar ceva major; unii inca plang dupa manerul de armare care obisnuieste sa zboare de la locul lui cand esti prin teren. Se cumpara si se vinde inca in numar semnificativ, atat arme noi cat si s-h iar pretul la s-h este efectiv de arma cu aer comprimat.
Mai noua 155 a incercat sa imbunatateasca pe ici pe colo vechiul model. Chiar nu stiu cat a reusit. Pastrand valva cu reglare la mana nu s-a schimbat nimic la principalul lucru criticat iar experientele anterioare ne cam arata ca rusii fac lucruri solide numa cand sunt grele .... faptul ca cea noua e mai usurica nu stiu cat ajuta.
Cert e ca lumea are retineri in ceea ce priveste modelul. Vad in fiecare an o gramajoara de arme noi la treaba dar pe asta inca nu si-a luat-o nimeni prin preajma.

Sa achizitionezi o arma s-h nu-i rau deloc. Ultima arma cumparata de mine este exact o semi lisa de prin 1964-1965 .... si merge brici. ~2500 lei nu-i o suma la care sa ai multe optiuni. Chiar si s-h gasesti greu arme la calitate rezonabila facute de firme serioase insa eu cred ca merita cautarea daca e sa o pui alaturi de o rusoaica noua. Mai bine o rusoaica s-h pentru ca de uzat chiar nu se uzeaza decat estetic - si noua daca o iei dupa un sezon arata pe afara ca dupa 20 de ani - si economia e substantiala.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Sly_Fox pe 21 Aug 2014, 20:49

In grupa de vanatoare din care fac parte sunt doua MP 155. Ambii vanatori le-au luat de noi,din raft, la aparitia primelor loturi in magazinele de pe la noi.
Unul se vaita de taria arcului de la inchizator,celalalt spune ca este ok,la niciunul insa nu le ejecteaza cartusele de 32 grame sau mai jos. Asa ca ambii folosesc numai magnum-uri si nu vor in ruptul capului sa umble prin maruntaiele armei,ca daca se strica ceva. :lol:
Estetica este deplorabila,urate cu spume dupa mai bine de un an de folosire,insa isi face treaba pentru care au fost concepute,adica scuipa jerbe de alice.
Probleme in adevaratul sens al cuvantului nu prea are,insa sa mergi la vanatoare cu o semi de la rusi,grea,urata,butucanoasa,nu m-i se pare o alegere prea inspirata.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde villy pe 21 Aug 2014, 22:17

in concluzie un stoeger ar fi mai indicat,mai ales ca sunt si incepator . trage mai prost cu proiectil unic dar in rest grupeaza bine cu alica. am inteles ca suporta orice gramaj de la inceput. nu stiu cat de calitativ e lemnul si cu sintetic pare urata rau. va multumesc!
villy
Nou membru

Mesajde Sly_Fox pe 22 Aug 2014, 18:41

Calitativ cam tot pe acolo. Sincer mie nu imi place niciuna.
Daca ar fi sa fiu chitit pe o semi,neavand un buget generos,as mai pune cativa banuti si as lua un Benelli Premium Plus sintetic,produs de catre divizia Iberica. Sistem inertial,nu este o arma butucanoasa ci chiar supla,trage bine,fiabila...
Sly_Fox
Veteran

Mesajde villy pe 24 Aug 2014, 20:45

multumesc de sfat.nu conteaza ca e sintetic.tine mai bine la tavaleala.unde si la ce pret pot sa gasesc arma,daca se poate.
villy
Nou membru

Mesajde NicuNicuta pe 24 Aug 2014, 20:54

villy scrie:multumesc de sfat.nu conteaza ca e sintetic.tine mai bine la tavaleala.unde si la ce pret pot sa gasesc arma,daca se poate.

la Arrow cu vre-o 25-26 de milioana, sau la Oradea la Huntershop la vre-o 22, si bineinteles la toti colaboratorii acestora.
Cu Stimă,
Nicolae
NicuNicuta
Membru important

Mesajde villy pe 24 Aug 2014, 21:35

acum am gasit-o la amis si la magazinuldearme dar costa 42 mil. la amis si 44 mil.la mag. trece peste buget asa ca tot la stoeger ajung. multumesc inca odata.
villy
Nou membru

Mesajde OVI762 pe 25 Aug 2014, 08:49

Ce o sa mai intinzi tu arcul dupa cateva baxuri de cartuse :mrgreen:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde villy pe 25 Aug 2014, 14:31

va salut. am mai citit o singura postare in legatura cu acest arc. daca e prost nu se poate schimba in garantie? n-am vazut sa se planga multi de problema asta. la baikal zboara manerul de la inchizator si trebuie sa-l legi de pusca sau sa ai altul in buzunar,la stoeger e arcul moale dar nu se imprastie pe camp. sincer cred ca ma orientez spre un bock cat mai simplu. poate asa apar mai putine probleme in exploatare. totusi sper sa ma lamuresc si cu arcul respectiv pt ca imi place arma si imi vine bine. multumesc.
villy
Nou membru

Mesajde OVI762 pe 25 Aug 2014, 17:02

Si mie mi-a placut cum vine turcoaica;usurica,frumusica,sistemul de la Benelli insa se pare ca este o problema cu arcul ala care in timp se lasa.Am un prieten care are o Stoeger2000 si dupa vreo 1500 de boabe a inceput sa-i faca figuri.Oricum,la banii astia eu as face un efort in plus,mi-as gasi un prieten care se pricepe la fierotanii si mi-as lua o semi consacrata ,sh-parerea mea.Multa bafta la ales :)
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 25 Aug 2014, 18:50

villy scrie:sincer cred ca ma orientez spre un bock cat mai simplu. poate asa apar mai putine probleme in exploatare. totusi sper sa ma lamuresc si cu arcul respectiv pt ca imi place arma si imi vine bine. multumesc.

Aici ai brodit-o cu bock-ul.
Sly_Fox
Veteran

Înapoi la Arme de vanatoare lise