Cutitul de vanatoareModeratori: liviur, george_ciprian86 Re: Cutitul de vanatoareScule pt.taiat piele.
Deci, primul si cel mai vechi este cel mic, cred ca e din otel sandvik pt panza de gater, cu maner din par paduret. Cel mai mare este gata de foarte multa vreme si el, , aproape de 2 ani il folosesc la piele, azi m-am indurat de el si i-am pus un maner din resturi de prun, nitul din mijloc este unul desperecheat ce a ramas singurel. Motivul aparitiei acestor cutite este ca nu suport cutter-ele din comert, indiferent de pret si asa-zisa calitate, eu nu le accept in sertar, eventual sa am ce da imprumut cand cere oarecine... Iata deci minunile... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEN
Re: Cutitul de vanatoareLama comandata fara maner, doar cu niturile si tubulpregatite, otel 80crv2, inante de tratament termic, are 4,5 cm in coama, tappered atat lama cat si partea manerului(la pomel 2,5 mm), lungimea totala 263 mm, din care grindul 130 mm.Latimea lamei este de 33 mm, dar va mai scadea in urma prelucrari de dupa tratamentul termic, motiv pt care choilul este mai adanc decat va fi in varianta finala.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoareAm reusit sa termin si un Purcel mare, otelul e 80crv2,lama de 4mm grosime, 90 mm lungime, 30 mm latime, manerul este de aproape 130 mm, cu lemn bok oak de la Emil, nituri decorative de 4 mm
![]() ![]() ![]() ![]() ZEN
Re: Cutitul de vanatoareKID, ultimul din acest trio, otel 80crv2 de 5 mm, tappered, lungime lama 100 mm, latime lama 30 mm, maner de 13 cm din mahon, cu accesorii din alama.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoareKID, ultimul din acest trio, otel 80crv2 de 5 mm, tappered, lungime lama 100 mm, latime lama 30 mm, maner de 13 cm din mahon, cu accesorii din alama.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoareAm terminat o teaca pt un cutit impresionant facut de Sami Faur.Piele de 6 mm, cu panglici din piele de 4 mm, respectiv cea cu buton de 2,5 mm.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte.. ZEN
Re: Cutitul de vanatoareBigg Kamp e gata, din pacate, nu mai e atat de bicc, e un pic mai mare decat unul standard.
Dimensiuni. Lungime totala 265 mm, lungime lama 130 mm, latime 33 mm, grosime 4,5 mm, material N690Co forjat., calit in cuptor, dupa revenire a ajuns la 60-61 hrc. Manerul este din lemn de nuc, pini decorativi si tub din alama pt snur. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEN
Re: Cutitul de vanatoareAici impreuna cu Kamp Nr.8, care a revenit in vizita, dupa ce clientul i-a pus maner din red maple burl, un lemn exotic foarte frumos.
![]() ![]() ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoareEste un cutit al unui bun coleg si prieten, care m-a rugat sa- dreg lama cu varful rupt si sa-i pun alte plasele, iar daca il si imbrac nu se supara
![]() ![]() ![]() Pentru inceput am apucat sa ma ocup de lama si sa curat partea manerului, unde inca mai stau pe ganduri daca sa-l fac tappered, adevarul e ca i-ar sta bine asa.. Iata deci, alaturi de un toporas facut de mesterul meu fierar, unde mai bocanesc rar si eu cate ceva.. ![]() ![]() ![]() ZEN
Re: Cutitul de vanatoareAm renuntat la ideea de afolosi materiale cornoase, si am pus prasele din lemn, sa fie mai calduros, mai prietenos si mai aderent in mana cu sange si grasime.Luni sper sa am timp a-i face oteaca finuta.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Si proba intr-un mar cu inima ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoareUltimul cutit comandat, un KID , lama din otel japonez suminagashi in 13 straturi,grosime 5,5 mm, lungime lama 103 mm, latime 32 mm, manerul din lemn de nuc, bolster din adeziv bicomponent, cotita patrunde 2/3 din maner.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEN
Re: Cutitul de vanatoareUltimul cutit comandat, un KID , lama din otel japonez suminagashi in 13 straturi,grosime 5,5 mm, lungime lama 103 mm, latime 32 mm, manerul din lemn de nuc, bolster din adeziv bicomponent, cotita patrunde 2/3 din maner.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEN
Re: Cutitul de vanatoareGata rulmentii si cu brunajul refacut cele doua cu lamele mai scurte.
![]() ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoareBuna ziua,
Unde pot confectiona o teaca pentru un cutit in Bucuresti. Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare.
Albert Einstein
Re: Cutitul de vanatoareSalutare all ,
Nu am mai intrat de multisor , sa ma laud si eu cu 2 bijuterii facute de Gyula : ![]() ![]() ![]() Enjoy ! Vanatoarea nu este un sport,nu este un hobby,este ceva mult mai adanc,este un stil de viata
Înapoi la Echipamente pentru vanatoare Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori |
Publicitate
|