| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Zastava 30.06Moderator: liviur
78 mesaje • Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Re: Zastava 30.06Ziua buna tuturor!
Un prieten de-al meu si-a achizitionat de curand o arma Zastava M70 30.06, teava da 60, cu accelerator, noua nouta. Ajungand in poligon pentru a o proba am intampinat in prima faza urmatoarea problema - percutie superficiala a capsei astfel incat abia al patrulea cartus a luat foc (SB). Am pus vina pe parafina si pe temperatura ( -7 grd). Dupa cateva armari si percutii in gol a inceput sa percuteze ceva mai adanc astfel incat am putut sa facem vreo 20 de gauri in cartoane. Grupaj foarte bun la 100 dar deplasat 12-13 cm mai la dreapta (doi tragatori cu aceleasi rezultate). In momentul in care am bagat un cartus Norma acesta nu a luat foc. Am intrerupt distractia. Nelamuririle sun mai multe: 1 - E normal ca atunci cand preia primul cartus din magazie sa treaca siguranta pe foc? (asigurata initial) 2 - Trebuie desfacut si curatat de parafina inchizatorul? 3 - Poate fi reglata cursa percutorului? 4 - In momentul in care vrei sa actionezi acceleratorul (spre inainte) tragaciul e foarte apropiat de garda astfel incat e foarte dificila si periculoasa manevra. Se poate regla spre inainte pozitia de zero a tragaciului? In speranta ca ati avut o zi frumoasa de vanatoare astept sfaturile dumneavoastra! Stima!
Re: Zastava 30.06
sal.! incearca asta si-ti garantez ca nu vei regreta... http://xado.ro/category.php?id_category=8
Re: Zastava 30.06
Da. Daca siguranta nu e pe foc, nu poti "salta" inchizatorul. Asa e constructia armei
Eu l-am desfacut si l-am curatit. Si nu am avut nici o problema de percutie nici macar odata. Problema de care vorbesti tu cu nepercutarea cartuselor poate sa fie din urmatoarea cauza (eu am patit asa): am desfacut inchizatorul (vezi in cartea tehnica cum se desface. Iti trebuie un varf de ac sau o agrafa de hartii sa bagi in gaura din capatul inchizatorului) si l-am curata. La montarea, am bagat cuiul percutor in "camasa" lui si am inceput sa infiletez pana s-a auzis un "clant" usor. In acest fel, cuiul nu iese suficient pentru a percuta. Atunci cand infiletezi, dupa primul "clant" il fortezi si mai dai o jumatate de filet si se aude un click mult mai puternic. Atunci este infiletat corect. Daca ai umblat la inchizator, e posibil din cauza asta sa nu percuteze. Arma nu are nimic, e greseala utilizatorului.
Nu poate fi. Are o distanta predefinita si nu poti interveni sa o modifici
Trebuie un pic de exercitiu si te vei obisnui cu pozitia inaintata a trgaciului. Pozitia tragaciului nu s epoate regla, in schimb poti sa reglezi forta necesara de declansare a focului. Atentie insa la reglaje pt poti cand actionezi acceleratorul si dai foc, cuiul nu percuteaza iar tragaciul revine in pozitia de tras normal. Zastava e sistem Mauser 98 si gasesti pe net o gramade de accesorii ce se potrivesc, inclusiv grupul de gragaci se gaseste la preturi decente. Numai bine Membru ANDA
Re: Zastava 30.06Da un ochi aici:
http://www.zastava-arms.rs/cms/assets/f ... al_eng.pdf sistemul derivat din Mauser e usor de demontat pana la ultima bucatica. Nu are parafina la interior ci doar o vaselina ce ar trebui curatata cat de cat. Siguranta e un model prost fata de originalul M 98. Pe de o parte blocheaza tragaciul si nu percutorul iar pe de alta parte in pozitia de siguranta blocheaza si incgizatorul astfel incat trebe sa treci pe foc ca sa poti manevra inchizatorul ... nu poti scoate un cartus tras/netras din camera si incarca altul in conditii de siguranta deplina. E vorba doar de o mica bucata de tabla din mecanismul tragaci facuta sa interfere cu corpul inchizatorului pe care eu am scos-o cand am avut arma asa.
Re: Zastava 30.06Arma e asa cum a venit din fabrica. Inchizatorul nu a fost desfacut.
In privinta tragaciului - nu imi incape degetul in spatele tragaciului (si nu am degete groase Pe pdf-ul de la Zastava nu pot sa intru. Mai sap oricum. Multam!
Re: Zastava 30.06Google
zastava m 70 manual obtii brosura Incearca sa apesi tragaciul spre inainte folosind degetul mare nu aratatorul ... pozitia fiind mult mai fiziologica cu pulpa degetului catre tragaci si forta mai mare pe deget nu trebe decat sa-l agati un pic ca sa-l poti impinge.
Re: Zastava 30.06SALUT,nu vreau sa deranjez prea mult dar din experienta proprie stiu ca necorelarea degetelor si uneori teama de ce urmeaza ,risti sa scapi focul inainte ca tinta sa fie bine fixata..
Re: Zastava 30.06Salutare, un prieten are o zastava M70 in 9,3x62. Vrea sa o regleze pe mecanismele meca nice de ochire, dar nu stie cum reglezi stanga dreapta foita inaltatorului. Ea se ooate ridica sus jos, dar stanga dreapta nustie.
Va rog sa-mi spunetu cum sa procedez. Mjltumezc anticipat.
Re: Zastava 30.06Pe teava e prins suportul inaltatorului. Inaltatorul e facut din doua bucatele - una mai masiva de care este fixata foita inaltatorului cu doua surubele. Intre ele foita poate fi deplasata sus-jos slabind suruburile. Partea mai masiva a inaltatorului este fixata in "coada de randunica" de baza inaltatorului, coada de randunica pe care culiseaza stanga dreapta ... ori are un mic surubel ce o tine pe pozitie ori sta doar prin frecare si se ajusteaza cu un dorn de arma si un ciocanel.
Re: Zastava 30.06daca se poate imi sizi si mie unde ai gasit zastava la pretul asta?doresc sa achizitionez si eu una
Re: Zastava 30.06Bine ai venit printre noi!
Poate n-ai fost suficient de curios sa rascolesti printre subiectele forumului si sa afli ca exista oarece minimale cerinte de politete din partea unui nou membru ... o mica-mica prezentare, sa stim (chiar sub pavaza anonimatului) cu cine stam de vorba. Un "Buna ziua!" e la fel de bine-venit cand intri undeva. Daca ai fi avut numa 1 mm ochii mai deschisi ai fi vazut ca ultima postare la acest subiect a fost acum mai bine de un an iar cea referitoare la pret e atat de veche ca nici nu stim pe cine ai intrebat. Intre timp armele s-au scumpit binisor, a mai aparut si acciza asa ca pretul lor de noi a sarit de 4000 lei la importatorul lor ARROW.
Re: Zastava 30.06Salut baieti, vin si eu cu rugamintea sa ma primiti in club cu o Zastava 3006 ,luneta Hakko Hunter, 3x12 x56,n-am tras cu ea pina acum, astept citeva zile autorizatia,e reglata pe geco expres si geco sp , vreau sa-i rog pe colegi sa ma indrume spre un glont de pinda pentru arma asta
Re: Zastava 30.06Pai vezi ca ai deja ceva raspunsuri in paginile anterioare. In plus daca vei introduce in casuta din dreapta sus numita cautare avansata sintagma ¨munitie 3006¨ te vei uimi cate chestii vei gasi scrise deja.
Re: Zastava 30.06Asa e , exista o mare diversitate de gloante pentru calibrul asta, in asteptarea autorizatiei, am comandat Geco Plus, o sa revin cu ceva impresii dupa primele focuri...
Re: Zastava 30.06Buna ziua,
vand si eu o carabina zastava30-06 cu luneta 3-12*56 iluminata,arma este in stare foarte buna sa tras cu ea 18 cartuse,am cumparato de noua detin toate actele.
Re: Zastava 30.06Buna sa-ti fie si tie ziua!
Fa o fapta buna si vezi ca in josul paginii principale exista rubrica speciala de vanzari arme. Insera anuntul complet acolo, obligatoriu cu date de contact si pret, recomandat si cu poze.
Re: Zastava 30.06Salutare tuturor ,
Aveti idee de unde as putea sa comand ( cumpar) sistemele de ochire mecanice pentru o carabina Zastava 30.06? Am inteles ca nu mai importa nimeni in Romania ... Va rog daca aveti astfel de cunostinte
Re: Zastava 30.06Cauta pe net poza cu ** sistemele originale** ce le vrei si vedem dupa daca am sau nu.
Cred ca se monteaza cu lucrari mecanice nu numai un surub doua.Depinde ce ai acum pe arma. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
78 mesaje • Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 131 vizitatori |
Publicitate
|