| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICRe: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICprietene Krieghoff,
de ce sa fiu eu obligat de lege sa fiu membru al unei asociatii? daca este o asociatie la care consider ca e avantajos sa fiu membru, o sa merg eu acolo nefortat de nimeni. de ce o asociatie cu o conducere sanatoasa la cap ar percepe taxa pentru combatere unor vanatori care nu sunt membrii ai acelei asociatii? de ce sa aiba asociatiile posibilitatea de a stabili valori foarte mari ale cotizatiilor anuale (cum sunt ferm convins ca se va intampla) bazandu-se pe faptul ca vanatorii nu au alternativa? de ce un vanator care nu poate sa mearga la vanatoare mai multe de 2-3 ori intr-un sezon sa plateasca o cotizatie la fel ca unu' care vaneaza in fiecare saptamana?
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICO problema mereu neglijata este cea legata de situatia in care se afla vanatorul in momentul in care este exclus de conducerea asociatiei. Teoretic pierzi calitatea de vanator (asa cum ar fi ea stipulata de lege) deci trebuie sa te prezinti frumusel cu armele la politie/armurier.
Pana te duci la alta asociatie, ca doar esti obligat, stai frumos pe bara. E ca si cum dupa divort, statul iti ia dreptul dat de natura sa fu&* o muiere ce si-a dat acordul. Trebuie musai sa iei pe una de nevasta ca sa ai dreptul sa "vanezi" la ea in baza cotizatiei, mai mult, daca esti insurat ai voie si la curve "Jenibil, fratilor!" (ca sa citez din clasici) De ce sa se certe vanatorul cu asociatia? Simplu, cand masurile luate la varf nu sunt in interesul obstei, un om (sau vreo 2-3) normal cu coloana vertebrala se ridica si spune nemultumirile raspicat si argumentat (cum am vazut la o adunare generala la clubul meu in urma cu o saptamana). "Aaaaa, deci tu esti vocea iobagilor! Ia sa te excludem pe matulata, sa pierzi cateva zile pe la politie...." Corruptissima re publica plurimae leges
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICIn Germania e lucru mare sa fii vanator.(am ales Germania fiindca multi fac comparatii intre vanatoarea din Romania si cea din alte tari europene)
Scoala de vanatoare, examene serioase, etc. Acolo vanatorul este respectat fiindca lumea intelege ca vanatorul are si alte atributii inafara impuscatului. Atributii de ocrotire si ingrijire a vanatului. Noi vrem doar sa impuscam ca in Germania nu sa acordam acceasi grija vanatului asa cum o fac cei de acolo. Iar daca nu suntem parte a unei asociatii ( oricare ar fi ea) cu membri in prezenta carora sa ne simtim bine, in siguranta, in mainile carora sa-ti pui fara frica viata (asa cum spunea Alin intr-un raspuns adresat lui Remus Cernea), ... atunci ce suntem? Vanatori sau purtatori de arma? Poate si asta este un motiv pentru care nu suntem bine vazuti. Suntem o haita de oameni care vor doar sa impuste. Pe care nu-i intereseaza nimic altceva...
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC[quote="biriuck"]O problema mereu neglijata este cea legata de situatia in care se afla vanatorul in momentul in care este exclus de conducerea asociatiei. Teretic pierzi calitatea de vanator.[quote].
In aceasta situatie pierzi calitatea de membru. Te duci si te inscrii in alta asociatie. Calitatea de vanator o pierzi doar dupa o hotarare judecatoreasca dupa o infractiune legata de legea vanatorii. "Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC
Daca devenim toti independenti, cine se mai ocupa si cu ce bani de fondurile unde mergi tu de2-3 ori pe an? "Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICSi vorba colegului @lory, ce inseamna sa fi vanator? Mergem de 2-3 ori, impuscam ceva si gata. Am propus solutia tarcului. Din punctul meu de vedere e solutia ideala pentru cine nu vrea asociatie. Tragi la tinte vii de 1-3 ori/an, nu trebuie sa te ingrijesti de animale o fac aia de la tarc), nu ai nici o grija. Daca dupa asta esti vanator sau nu, tu decizi.
"Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Ba pierzi calitatea de vanator pentru ca nu te mai incadrezi in definitia data de lege: vanator= bla bla...membru al unei asociatii...bla bla Corruptissima re publica plurimae leges
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICDar de ce mentinerea unui fond sa se faca doar pe baza de cotizatie? Care oricum nu ajunge? Faci fond bun, bagi banuti, pentru ca in esenta este o mica afacere si atragi musterii. Si care vin, daca au la ce, cu ce si sunt tratati pe post de clienti, periati etc si nu sictiriti. Ca la asta romanul este profesor!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICGhinda are dreptate!!! Un fond de vanatoare este o afacere care poate produce multi bani daca este admInistrat/a de un om capabil.
Insa la noi, fondurile au fost concesionate in mare parte pentru a deservi interesele unora si pentru a inlesnii intrarea unora in "grupa mare a baietilor destepti". Hai sa ne pune putin in pielea celor ce au concesionat fonduri, sa vedeti ce frumos ar fi sa te "destrabalezi" cu prietenii si cu alte personaje, pe banii altora, a celor ce platesc cotizatie si primesc 8 iesiri in teren si o cota de recolta de te apuca rasul(doi iepuri si 3 fazani pe iesire, la 20 de oameni) Apoi cand raman autorizatii ne platite si mai sunt 2-3 saptamani pana la sfarsitul sezonului iar vanatul sa imputinat sau aproape ca lipseste, se face o sedinta rapida cu grupele si se aduna bani pentru 1-2 mistreti, 2 capre, motivat prin faptul ca pentru noi erau si daca nu se platesc, scade cota de recoltare pt anul viitor. Treaba este simpla, POT AVEA PERMIS DE CONDUCERE DAR NU MA OBLIGA NIMENI SA AM SI MASINA!!! VREAU SA FIU VANATOR NU SI MEMBRU AL UNEI ASOCIATII!!! SUNT CRESTIN DAR NU MA DUC LA BISERICA, MA OBLIGA CINEVA??? IMI IA CALITATEA DE CRESTIN? SE SUPARA "MULT" PREA FERICITUL DANIEL PE MINE??? Nu imi pasa!!! Sunt impotriva tuturor formelor de inregimentare fortata!!! Calitatea de membru vanator imi este data de vointa mea si cunostintele mele in materie de arme si vanatoare, atestate printr-un examen si nu imi poate fi ridicata aceasta calitate decat pentru abateri grave cum ar fi braconajul!!! Vanatoarea este un sport, un hobby, un drept de libera exprimare a individului, ce nu ar trebui sa fie ingradit decat pentru fapte ce au legatura directa cu exercitarea calitatii de vanator. Sunt multe de discuta........, daca iti sare un dobitoc in fata masinii si moare, esti terminat, nu mai vanezi niciodata pt ca ai consemnari in cazier!
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICSunt de acord cu ideile antevorbitorilor mei, cu exceptia unui detaliu: vanatoare nu este nici un sport si nici un hobby ci este o activitate traditonala, care tine de cultura nostra nationala. Daca spui ca vanatoarea e doar un hobby justifici, astazi, accizele si vei oferi argumente, maine, pentru tot felul de iubitori de la distanta ai naturii, care vor dori sa ingradeasca vanatoarea. Asta mi-ar placea sa contina legea: o noua definitie a vanatorii.
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICdragul meu Krieghoff,
in locul meu a raspuns 'Ghinda' si 'salus' ai inteles cat de cat?
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICPrietene, ne exprimam niste pareri. Nu am ce sa inteleg. Asteptam legea...
Friedrich Nietzsche
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICCalitatea de vanator se pierde in cazul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, sau prin deces.Sunt singurele modalitati! Daca nu-ti platesti cotizatia la asociatie si este exclus, pierzi calitatea de membru vanator la asociatia respectiva, nu calitatea de vanator. Ceea ce se incearca prin noile modificari cu afilierea, este neconstitutional, incalcandu-se principiul liberei asocieri. Maine, poimaine, daca vreau sa conduc masina, voi fi obligat sa ma inscriu in ACR sau mai stiu eu unde.
Si maine-poimaine daca vrei sa profesezi ca avocat te pomenesti ca te pun astia sa te inscrii intr-un Barou, ori pe Notari sau Medici ii pune sa se inscrie in vreun Colegiu... Sunt foarte multe categorii profesionale care sunt conditionate prin lege de apartenenta la o Asociatie, Colegiu, Barou etc. pentru exercitarea meseriei.
Aia este meserie nu pasiune. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICTot timpul se trezeste careva sa scrie ca si avocatii , notarii sau te miri ce alte PROFESII trebuie sa se inscrie in diferite forme de asociere pentru a PUTEA PRACTICA meseriile respective CONTRA COST ,sau voluntar.
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICPentru ca asa este... si indiferent ca este meserie sau pasiune... tot o incalcare a Libertatilor Cetatenesti ar fi, nu?
Si avand aceste precedente, m-as mira sa se poata face ceva in aceasta privinta....
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICIntr-un fel trebuie sa se faca diferenta intre membrii si independenti in ceea ce priveste vanatoarea pe fondurile asociatiilor. Nu se poate ca la inceputul sezonului sa ne intalnim pe acelasi fond de vanatoare si membrii cotizanti (care in timpul anului fac o combatere, o evaluare, hrana) si independenti (care in timpul anului nu fac nimic pe acel fond). Ganditi-va putin ce haos iese. Cum facem? Cine merge la vanatoare pe acel fond? Membrii acelei grupe in baza cotizatiei sau independentul/tii in baza autorizatiei platite? O forma de organizare trebuie sa existe, niste norme trebuie sa existe pentru ca, din pacate, suntem o natie foarte urata .
Friedrich Nietzsche
Sa nu incurcam borcanele. Ce treaba are PROFESIA de notar,avocat sau medic cu practicarea unei activitati EXTRAprofesionale ? E ca si cum daca vreau sa inot trebuie sa ma afiliez la clubul inotatarilor sau daca vreau sa colectionez timbre trebuie sa fiu membru AFR si altele asemenea. Aaaaa,daca e vorba sa-i inregimenteze DOAR pe cei care fac din vanatoare o PROFESIE, e alta mancarime.
NU. Fiind membru intr-un corp profesional (stiu mai multe despre CMR, asa ca o sa ma refer mai mult la asta) esti ATESTAT in profesia ta si se face o "actualizare" a calificarii la un anume interval de timp,dupa indeplinirea unor anumite conditii ( educatie medicala continua,participarea la congrese,lucrari stiintifice,etc). De asemeni esti aparat de CMR in caz de litigiu profesional (sau sanctionat). Fiind afiliat cu arcanu' la o asociatie de vanatoare gestionara de fond,ce face asociatia pentru mine ? Ma lasa sa vanez PE BANII MEI cand si unde si cum vor ei ? Adica eu sa cotizaez la bordel da' sa ma duc la fu**t cand si cu cine vrea matroana ?
Pai,se si face. Cotizantul vaneaza ce-i da voie asociatia, in baza cotizatiei anuale. Independentul plateste de-i sare basca pentru o zi de vanatoare. Iti dau un exemplu. Daca esti cotizant de Braila te duci in IMB la gaste cand vrea muschiu' lu' matale,de cate ori vrei,bineinteles in limita cotei de recolta si platesti cam 1200 lei/an. Ca independent platesti 100 lei ziua.Daca stai trei zile si te duci doar de 4 ori pe an,ai egalat suma depusa de cotizant ? Sa nu mai vorbim ca "inregimentatul" se duce si cu grupa la iepuri,fazani,etc.
Sa continuam exemplul tau. Sa spunem ca merge de 12 ori pe acelasi fond unde merge si grupa. Cota de recolta pe anul respectiv, asociatia gestionara trebuie sa o imparta si la grupa si la independentul respectiv. (exemplul nostru este cu un indepeneden!; iti dai seama ce inseamna mai multi !). Cum procedam sa multumim pe toata lumea? Sa spunem ca avem cota 100 de gaste. Cand merg membrii si cand independentul/tii? Poti sa le spui membrilor : dragi colegi, nu puteti merge in balta zilele astea ca avem pe unul care si-a platit 3 zile de vanatoare (300 lei ). Sau: dragi colegi, din cota de 100 gaste avem doar 30. Restul sunt pentru vanatori independenti. Pai in secunda urmatoare au predat toti carnetele cu urarile de rigoare privind atat rude defuncte cat si sanatoase. Intrebarea mea este: nu suna aiurea? Ce rost isi mai au membrii, cotizatiile ? Implicarea in tot ce inseamna vanatoare? Ne bagam picioarele si mergem cu ziua. PS: Daca renta pentru asociatii chestia asta, tipau ei. Dar nu renteaza, daca raman fara membrii sunt gata. "Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Ok. Hai sa ducem exemplul pana la capat. Intr-o vreme n-am fost cotizant la Braila si,fiind destul de aproape de IMB,incercam sa ma duc des,platind ziua. La o anume data, cand am vrut sa ma duc,desi nu se terminase sezonul,secretarul nu mi-a mai dat autorizatie,spunandu-mi ca restul cotei pana la finalul de sezon este alocat cotizantilor. Punct.
Aici ai dreptate. Daca asociatiile pierd bizonii cotizanti e cam nashpa pentru ele. De aia si insista pentru obligativitatea asocierii. Ca ofera,ca nu ofera,cotizatia vine si bizonul se multumeste cu explicatiile asociatiei:ca la inceput de sezon dam la 'talieni ca au platit si sa nu deranjam terenul,ca la capriori s-a dat cota la danezi ca au rezervat de anul trecut si alte asemenea. Cine are pile la onor conducerea,vaneaza ce si cum vrea muschiu' lui. Daca esti "Gheorghe", stai la miloaga. O fi bine asa?
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICAsta incerc sa spun. Nu sunt pentru solutia radicala: asociatie sau predai armele. Trebuie doar sa se faca o diferenta clara si sa fie reguli clare cat si unde poti sa vanezi ca independent. Sunt pentru asociatie pentru vanatoare pe fondurile asociatiei. Dar nu sunt de acord sa avem acelasi drepturi, dar obligatii diferite.
Friedrich Nietzsche
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC@Krieghoff Daca nu iti convine ca asocia ta vinde vanat celor straini, o poti schimba. Asociatia ta vinde dintr-un singur motiv: castiga mai multi bani in acest mod! Exista destule asociatii care nu vand nici macar un pitpalac, totul este pentru cei ce cotizeaza (evident ca si cotizatia este pe masura ca sa se acopere cheltuielile)
Nu incerca sa faci din supararea ta (caz izolat) litera de lege pentru toti P.S. E cazul sa reiau analogia cu dreptul de a merge la curve si insuratoarea? Corruptissima re publica plurimae leges
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICCand o sa avem cadrul legislativ si cel organizatoric, educatia si cultura vestica, putem aplica si varianta vanatorul = membru obligatoriu la o asociatie care stie si poate sa... mai bine ca el.
Pana atunci, priviti bine clipurile propuse de baietii astia: http://life.hotnews.ro/stiri-fun-199804 ... sh-way.htm Mi se pare mie, sau filmarea ruseasca ni se potriveste?
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICApropos: ca sa nu ma mai ploconesc ca sa intru in posesia unui exemplar, mi-am facut abonament la "VPR".
In numarul "aprilie", sunt vreo trei articole ce au legatura cu subiectele discutate de noi. Editorialul se refera la petitia conceputa si trimisa de colegul Catalin Vrabie, semnata si de parte din noi, referitoare la asociere. Revista apare pe net ceva mai tarziu decat varianta tiparita, insa cred ca ar trebui sa o cititi cand apare. Apoi putem sa comentam (filosofand) si sa despartim forma de fond. Filosofand, pentru ca am scris deja cam care e putirinta noastra. Ma contrazise Andreea, cu citate. Adica forum, forum, dar la o adica suntem cititi (ariciule, tu esti ma? PS. Revista are pe coperta o vulpe, ce seamana tare cu vedeta...
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICCainii latra, ursul trece...
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Ce sa-i faci daca-s doar o mica droaie de pekinezi ? Si aia stirbi.
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICsalutare tuturor!
Din pacate din vestitele: Insula Mare a Brailei si Insula Mica a Brailei(exista si asta si arata exact ca si delta ) a ramas la '' mareata'' AJVPS Braila aproximativ 35% din suprafata(mai exact 3 fonduri din 10). Deci pe cele 3 fonduri se inghesuie toti vanatorii din BRAILA si toti ''strainii''. Sunt trase cateva mii de cartuse in cursul saptamanii de vanatorii ''straini'' iar cand vin vanatorii locali in week end ...ioc gaste ... acestea se duc pe fondurile invecinate unde nu se trage ca la razboi...In situatia data este mai bine sa platesti cu ziua... strict pentru gaste. Pe autorizatie valabila 30 zile vanatorii locali au trecute 20 gaste (3-4 vanatori) ... vanatorii ''straini'' cu sutele pe zi... daca va exista obligatia afilierii va dati seama unde se va ajunge ....si pot continua pe multe pagini cele de mai sus Trage fiecare ce concluzie vrea... P.S. La Galati am auzit de la diversi vanatori ca se dau 2-3 gaste pe autorizatie....
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori |
Publicitate
|