| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Campanie PRO vanatoareModeratori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B Re: Campanie PRO vanatoareLa voi a mers brici si va felicit pentru coeziune.
La noi, ca la noi.....ca la nimenea.... Mana aia de oameni care incearca sa faca ceva isi ia p...e in cur si scuipaturi in fata ca-s corupti si pupincuristi, restul se trag pe cur si asteapta sa pice para malaiata. Necazul e ca la noi sunt vreo 50 de mii din care sunt convins ca pe strada ar iesi maxim 500... Ori, la numarul asta...nu prea se aud. cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Campanie PRO vanatoareCum au salvat vanatorii [organizati] [si voluntari] ecosisteme:
https://youtu.be/ssQoJqdZcRw Agricultura ucide fauna salbatica! Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Campanie PRO vanatoare@ von BRAUN, Remo, maryo si toti cei carora v-am scris deja, va multumesc de colaborare si va rog sa participati in continuare la discutiile ce vor avea loc. Toate sugestiile de aici sunt utile.
Re: Campanie PRO vanatoareCu ocazia intalnirii cu dl. Selaru, am avut parte de o surpriza. Am semnalat in discutie ca AGVPS are o "Comisie de promovare a imaginii AGVPS", cel putin scriptic, pe site-ul asociatiei:
http://agvps.ro/despre/organe-de-conducere/ si ca, in conjunctura actuala, aceasta ar trebui sa-si faca simtita prezenta si sa apere interesele vanatorilor, fie ca sunt membri sau nu a vreunei asociatii afiliate. Surprinzator, interlocutorul ne-a dat dreptate si m-a rugat sa formez un nucleu de oameni ce vor cu adevarat sa faca treaba. Nu am facut public pana acum acest lucru deoarece am crezut ca e o eschiva de moment si ca initiativa se va face uitata. E drept ca am discutat "en deux" cu diversi membri ai forumului, cunoscuti mie direct, despre asta. Am avut placuta surpriza de a fi sunat si de catre persoane pe care nu am avut onoarea sa le cunosc, in legatura cu initiativa de a crea o punte de comunicare si lucru intre diverse structuri ce au legatura cu vanatoarea si in folosul acesteia. Cinstit vorbind, si palaria mi se parea un pic cam mare si ipostaza usor nepoliticoasa, de a cauta substituirea unor nume scrise pe o lista. Insa, dupa cateva zile am primit un "Regulament de functionare si organizare" al acestei comisii si, din nou, indemnul la a coopta oameni ce pot participa cu adevarat in spiritul scopului propus. Am incercat, de aceasta data eu, sa eschivez si sa imi declin competenta, pe motiv ca majoritatea celor pe care ii cunosc prin intermediul forumului "Vinatorul" sunt persoane ce nu fac parte din asociatii afiliate. Mi s-a replicat ca nu este nevoie si nici obligatoriu sa fii vanator, pentru a: "Art2. ....analiza şi face propuneri argumentate în domeniul relaţiilor de colaborare internă şi externă, precum şi de promovare a imaginii A.G.V.P.S., a asociaţiilor afiliate şi a vânătorilor şi pescarilor din România, în ţară şi străinătate." si ca am libertate totala in alegerea membrilor. Interesant este ca acest regulament este conceput in 2012 si citindu-l, il consider libertin, bine intentionat si, poate, daca acest dialog avea loc mai devreme, situatia vanatorii la noi era mai buna. S-a pierdut multa energie in critici intre potentiali parteneri. Sau acum se culeg roadele impulsului?? Discutiile astea vor face obiectul cercetarilor istoricilor ce vor avea ca obiect de studiu disparitia vanatorii cu arma. Asta daca oamenii momentului nu constientizeaza ca suntem contemporanii unei miscari antivanatoare, la scara europeana. Cel putin europeana. Domnilor, avand in vedere cele de mai sus, va invit pe toti cei care puteti si doriti sa va alaturati campaniei "Pro Vanatoare" inceputa aici, sa ma contactati in privat. Disponibilitatea si competenta sunt binevenite in discutie. Sunt bineveniti si cei ce au puncte de vedere complet diferite fata de viziunea AGVPS aratata pana in prezent si care vin argumentat cu optiuni noi. Vreau sa stabilim un lucru: desi am un oarecare avans in crearea unor cai de comunicare productiva intre diverse tabere, fapt ce mi-a dat sansa de a promova o echipa care sa lucreze in sprijinul vanatorimii, nu ma consider lider al acestei viitoare echipe. Cred de fapt ca ideea de lider e contrabenefica si ca e timpul ca discutia de pe palier egal ce se poarta la nivel de forum sa ia locul structurilor ierarhice. Inteleg ca cel mai simplu e sa stai deoparte si sa privesti efortul altora. Inspiratia criticilor din fotoliu e maxima. Acuzele lor sunt totdeauna intemeiate si trebuie sa recunoastem ca isi au si rost. Insa as aprecia mai mult ca cei ce vad cai diferite sa faca bine si sa le arate din mijlocul cararii pieptise si nu de la umbra bradului. Adrenalina momentului deviaza deseori traiectoria gandului. De aceea avem nevoie de o echipa care sa decida directii si metode si mai putin de comentarii de genul: "v-am spus eu..." . Piatra de ridicat e grea si cu siguranta vor fi si multe greseli de abordare. Celebra povestioara cu Mos Ion Roata are aplicabilitate in situatia prezentata. Bine veniti sunt si cei ce vor sa participe fara a li se cunoaste prezenta. Deja colaborez foarte bine cu astfel de persoane. Asa cum nu am pomenit nimic despre ele, ii asigur pe eventualii colaboratori din umbra, de totala mea discretie. Si ca tot veni vorba: una dintre aceste persoane a semnalat un lucru cu care sunt total de acord. Acela ca prea multi politicieni vanatori sunt pe listele comisiilor AGVPS si nu numai. Nu din vina noastra, politicienii si-au castigat un renume neagreat de multime. In acest caz, multi dintre cei ce pot ajuta vanatoarea si fac parte din categoria la care fac referinta, cred ca ar trebui sa faca un pas inapoi, fara sa mai iasa public ca si sustinatori fatisi al vanatorii. Adversarii si-au fixat deja tinte ale contra imaginii facute de politicianul vanator: http://vaneaza.ro/#initiativa si consider exemplificarea efectuata. Numarul persoanelor ce vor face parte din echipa nu este limitat. Am stabilit de comun acord ca aproximativ 10-12 persoane ar produce si efecte, insa lista ramane deschisa. In orice fel va fiinta echipa de care vorbesc, in mod cert forumul va ramane platforma de comunicare transparenta a celor ce doresc "o tara ca afara", ca sa citez un coleg. Daca asta va duce la un trafic colosal, am sa solicit Admin-ului ca dupa ce se imbogateste, sa directioneze o parte din veniturile realizate pe baza acestui trafic spre premierea merituosilor. Astfel sper sa incetam cu discutiile fara rost despre facturi. Poate ideea de voluntariat va prinde si la noi. Am vazut spitale renovate de voluntari timisoreni sau americani. Vanatorii au prin traditie obligativitatea muncii in folosul faunei. De ce n-am face-o si la nivel de implicare a imaginii?? Inca ceva vreau sa fie clar. Se vehiculeaza aparitia unei federatii a vanatorilor. Socotesc a fi binevenita. La topicul dedicat am incercat promovarea unei federatii deja existente, am cautat si am vorbit cu liderul acesteia, i-am postat statutul. Din pacate demersul nu a avut sustinere. Parerea personala este ca AGVPS-ul trebuie reinventat din mers in cel mai modern si pertinent mod iar viitoarea federatie va fi un concurent real al acestuia. In acest mod vanatorii si asociatiile lor vor avea de ales cine le sustine mai bine si mai ieftin interesele si isi vor putea canaliza fondurile spre directia ce li se va parea optima. Inchei franc, chiar daca iar imi voi primi acuze de partinire din partea adversarilor si, pentru ca acest mesaj va fi trimis copy/paste Comitetului AGVPS si Presedintelui acestuia, de ofensa. Imi cer scuze anticipat si continui, crezand eu ca lucrurile trebuie spuse raspicat si conflictele rezolvate, nicidecum tainuite. Se vehiculeaza cum ca deschiderea la dialog a conducerii AGVPS se datoreaza unei situatii critice a directorului acesteia. Ca i se pregateste debarcarea si se agata de orice colac de salvare. Sa ducem la limita si sa admitem aceasta. In primul rand, prin demersul ce l-am initiat, intentionez sa salvez vanatoarea si valorile sale, nicidecum functii ale unor presoane. Cei ce decid cine trebuie sa ocupe o functie pentru care are responsabilitati remunerate, trebuie sa stabileasca obiectivele si acceptarea sau nu a colaborarii viitoare cu remuneratul. De aceia sustin ca fiind vitala cerinta ca in noul Statut al AGVPS si in Statutul Cadru, sa fie trecuta notiunea de contract de management pe termen limitat. Lucrez in acest sistem din '90, este bine platit, dar cere performanta in schimbul avantajelor banesti. Aceasta schimbare ar fi prima ce va duce cu adevarat la un sistem concurential din partea celor cu studii temeinice in domeniul managerial dar care se plafoneaza din cauza rutinei. Eu stiu ca "niciodata nu e prea tarziu" si vad partea pozitiva a acestei deschideri ce vine in folosul tuturor. Drept e ca dl. Selaru si-a facut multi adversari (si cred ca putea scadea numarul acestora), in lunga cariera ce a avut-o ca director AGVPS. Dupa unii prea lunga. Insa si acestia trebuie sa-si faca "mea culpa" si sa explice cum si prin ce au contribuit la schimbarea situatiei la momentul dat, cu o alta ce o considerau oportuna. Daca contestau si demersul lor avea efect cu 15, 10, hai 5 ani in urma, Chapeau! Acum, cand au venit deja anii pensionarii, socotesc ca nu mai isi are rost discutia. Inchei acid, in spiritul forumului, citand un alt coleg: "La leul batran, orice ... sa zicem zebra, ii da cu piciorul". Domnilor, mingea a ajuns in terenul nostru, al tuturor. Naspa! Nu mai avem pe cine da vina... liviu.mircea@ymail.com
Re: Campanie PRO vanatoarePROIECT
REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A COMISIEI DE PROMOVARE A IMAGINII A.G.V.P.S. Cap. I. CONSTITUIRE, OBIECT DE ACTIVITATE Art. 1. Comisia de promovare a imaginii A.G.V.P.S. se constituie şi funcţionează în temeiul prevederilor art. 15 din Statutul A.G.V.P.S. din România, ca organ consultativ şi de sprijin al Consiliului A.G.V.P.S. Art. 2. La solicitarea Consiliului A.G.V.P.S. sau a conducerii executive, precum şi din proprie iniţiativă, Comisia va analiza şi face propuneri argumentate în domeniul relaţiilor de colaborare internă şi externă, precum şi de promovare a imaginii A.G.V.P.S., a asociaţiilor afiliate şi a vânătorilor şi pescarilor din România, în ţară şi străinătate. Art. 3. În principal, comisia are următoarele obiective: a) popularizarea preocupărilor AGVPS, asociaţiilor afiliate şi membrilor vânători şi pescari sportivi ai acestora, pentru conservarea durabilă a resursei lor naturale denumite generic „vânat” şi „peşte”, precum şi a mediului acestora de viaţă; b) popularizarea activităţilor sportive de pescuit sportiv, tir vânătoresc şi chinologie vânătorească din România; c) prezentarea corectă a imaginii A.G.V.P.S. din România la organismele internaţionale de profil (C.I.C., C.I.P.S., F.A.C.E etc.) şi comunicarea rezultatelor participării delegaţiilor noastre la lucrările acestor organisme celor interesaţi; d) propunerea unor relaţii de colaborare cu alte ONG-uri şi alte organizaţii similare din ţară şi străinătate, precum şi de dezvoltare a acestor relaţii, prin schimburi de delegaţii şi vizire reciproce, schimburi de publicaţii şi literatură de specialitate, reuniuni ştiinţifice şi schimburi de experienţă etc.; e) popularizarea, prin diverse metode şi mijloace, a prevederilor actelor normative care reglementează vânătoarea şi pescuitul sportiv, precum şi a deficienţelor acestora; f) sprijinirea organizării de consfătuiri, expoziţii de trofee, expoziţii de fotografii, grafică şi pictură pe teme cinegetice şi de pescuit; g) propunerea de schiţe, modele sau prototipuri pentru insigne, ecusoane, drapele, fanioane, diplome, sigle şi alte însemne distinctive pentru A.G.V.P.S. şi asociaţiile afiliate; h) susţinerea şi sprijinirea editării unor cărţi, manuale şi alte publicaţii privind vânătoarea şi pescuitul sportiv. Cap. II. ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE Art. 4. Comisia de relaţii şi promovare a imaginii A.G.V.P.S. este compusă din minimum 5 membri cooptaţi din rândul membrilor vânători şi pescari sportivi ai asociaţiilor afiliate, şi din prieteni ai acestora, îndeosebi dintre cei ce lucrează sau au preocupări în domeniul literaturii, radioului, televiziunii, presei scrise, publicaţiilor sau al altor asemenea activităţi. La lucrările Comisiei pot participa delegaţii asociaţiilor afiliate interesate în problemele supuse dezbaterii. Membrii Comisiei care absentează de la întruniri îşi pot exprima opinia în scris, în legătură cu problemele puse în dezbatere. Aceste opinii urmează să fie luate în considerare cu ocazia adoptării de hotărâri. Art. 5. Preşedintele Comisiei este numit de Consiliul AGVPS dintre membrii acesteia, iar secretariatul este asigurat de un angajat al A.G.V.P.S., stabilit de conducerea executivă a acesteia. Art. 6. Comisia se va convoca în şedinţe anuale de lucru sau ori de câte ori este nevoie, de către preşedintele Comisiei, conducerea executivă a Consiliului acesteia. Art. 7. Mandatul membrilor Comisiei este de 5 ani, cuprins între Congresele de alegeri ale AGVPS. Art. 8. Întrunirile Comisiei au loc la sediul A.G.V.P.S. sau oriunde se stabileşte în prealabil şi sunt regulamentare în prezenţa a cel puţin 3 membri. Membrii Comisiei care nu pot fi prezenţi la aceste întâlniri, pot să-şi exprime în scris opinia asupra problemelor luate în studiu, opinii care vor fi transmise în timp util secretariatului Comisiei, pentru a fi luate în considerare la formularea punctelor de vedere ale Comisiei. Art. 9. Lucrările Comisiei sunt conduse de preşedinte, iar în lipsa acestuia de vicepreşedinte. La nevoie, dacă aceştia lipsesc iar numărul de minimum 3 membri este realizat, lucrările Comisiei vor fi conduse de secretar. Art. 10. Adoptarea punctelor de vedere ale Comisiei se face prin vot deschis, cu majoritate simplă. La cerere, se vor cosemna şi opiniile divergente, precum şi motivarea acestora. Art. 11. Lucrările Comisiei se consemnează, de secretarul acesteia, într-un proces-verbal semnat de cei prezenţi. Art. 12. Documentele Comisiei vor fi păstrate de secretarul acestuia, la sediul AGVPS şi se pot pune la dispoziţie, spre consultare, membrilor Comisiei, ai Consiliului A.G.V.P.S., Conducerii executive etc. Cap. III. DISPOZIŢII FINALE Art. 12. Cheltuielile ocazionate de eventualele deplasări legate direct de activitatea Comisiei vor fi decontate de A.G.V.P.S. sau de asociaţiile din care fac parte membrii acestei Comisii, după caz. Art. 13. Prezentul regulament a fost aprobat de Consiliul A.G.V.P.S. din data de ……., dată de la care este în vigoare.
Re: Campanie PRO vanatoareOnor comisia, ia aruncati un ochi pe treaba cu autorizatiile de vanatoare.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Campanie PRO vanatoareAdica aici. Am vorbit cu Mugurel. Nu intelesesem unde bate. Aici
viewtopic.php?f=112&t=15286 sunt niste discutii in care avem interesul sa ne aducem contributia.
Re: Campanie PRO vanatoareInca o noutate:
Duminica la 17:30 pe Digi, un reportaj despre vanatoare. Domnii Selaru N, Florian Alin sub lumina reflectoarelor. De urmarit!
Re: Campanie PRO vanatoare@teharau
Imi place ca AGVPS incepe sa miste ceva.O spun fara niciun fel de mistocareala. In ce ma priveste,pot sa te asigur ca,daca AGVPS isi traduce documentele,modalitatea de examinare a vanatorilor romani,legea armelor,etc.,ma OBLIG sa le aduc sub nasul suedezilor. Poate asa vor putea vedea ca vanatorii romani nu-s facuti la apelul bocancilor ci dupa un tipic asemanator si dupa o legislatie asemanatoare cu a lor. Poate,poate... Eu chiar m-am bucurat ca exista oameni,tu sau ceilalti care ati fost la discutii,carora chiar le pasa si sunt si bagati in seama de AGVPS. Cat despre participare si colaborare nu prea stiu ce as putea face,mai mult decat sa fiu "postasul de serviciu", de pe paralela unde sunt acum. Oricum,cu placere ajut,daca pot. Cu stima, Adrian Tamas zis aghiuta.
Re: Campanie PRO vanatoare@teharau Draga Liviu,
Referitor subiectul “vanatoare” ….”dezbatut” atat de “intens” pe retelele de socializare si nu numai, de atati de multi ani….te rog sa-mi permiti sa-ti transmit cateva considerente. Am apreciat cu multa speranta constituirea “ad-hoc” agrupului de lucru si in mod deosebit tenacitatea cu care ai insistat in a realiza o punte de legatura cu cei care inca mai pot da o mana de ajutor la punerea destinelor vanatorii pe un trend european. Vrem nu vrem trebuie inteles ca biodiversitate, dezvoltare durabila a habitatelor si ecosistemelor nu pot fi cocepute fara vanatoare. Totul trebuie sa se gaseasca intr-o armonie deplina, care din pacate este din ce in ce mai lovita de agresiunea omului sau mai bine zis a societatii asupra naturii, mediului. Vanatoarea nu se limiteaza doar la actul “culesului” surplusului populational cum din pacate inteleg nu nunai neofitii ci si foarte poate chiar prea multi vanatori si nu nunai romani. Marea problema tine de mentalitate si schimbarea ei se face numai prin educatie. Citesc si recitesc ceea ce s-a scris si de cele mai multe ori ma concentrez pe acele texte in care ideile nu sunt sustinute de ironii, frustrari (desiguri mai toti ne confruntam cu cateva dar apreciez in mod deosebit puterea de autocontrol). Nu spun ca nu citesc si celelalte postari, pe care la incadrez la capitol “critica”, o analiza la rece poate scoate la iveala si idei de luat in seama. Vanatoarea in conditiile actuale trebuie reglementata juridic, iar dreptul de a propune un act normativ in prezent il are doar ministerul mediului unde RNP-ul are cea mai mare influenta, (AGVPS nu a avut decat un loby care nu s-a dovedit prea eficace –apelarea la politicieni care au dat usor inapoi in fata “agresivitati” atator tipuri de ong-uri implicate in actiuni anti-vanatoare, sau care si-au sustinut doar interesele proprii). “Dezbaterile publice” ale propunerilor de acte normative, instrument inca neutilizat corespunzator de catre cetatenii (cu atat mai mult vanatorii) romani….., daca am reusi sa ne organizam poate ar da ceva rezultate. Asa ca ceea ce ati realizat pana in prezent colaborarea cu AGVPS cred cu tarie ca este singura cale de a ne putea face auziti si acceptati ca parteneri de dialog la destinele pasiunii noastre. Apreciez in continuare actionarea pe cel putin doua directii de baza : una consolidarea grupului de lucru si organizarea acestuia de a actiona impreuna cu AGVPS, si alte organizatii, societati, pentru obtinerea modificarilor necesare a actelor legislative la nivelul autoritatilor centrale care se ocupa de vanatoare sau au tangenta cu vanatoarea, pentru crearea unui curent favorabil pasiunii noastre la nivelul retelelor de socializare si in massmedia etc, si o a doua directie de a continua negocierile cu AGVPS in vederea restructurari acesteia si reorganizarii in vederea cresterii rolului ei in favoarea vanatorului roman si nu a catorva exponenti, cu referire mai ales la organizatiile affiliate. Aici ma gandesc in mod deosebit la includerea in statut a unor prevederi care sa-i asigure pe membri ca au un control al activitati conducerii, implicarea responsabilitatii individuale a directorilor si tehnicienilor si in mod deosebit a cenzorilor care aproba cu foarte mare usurinta toate cheltuielile etc. Cred ca grupul poate stabili cateva directii de actiune prioritare pentru inceput si conveni care dintre membri lui sa se implice pe fiecare directie. Ma declar dispus sa dau o mana de ajutor si astept sa-mi zici ce este neacoperit si unde pot sa ma implic. Pentru moment am inceput sa ma uit peste materialele de lucru de pe forum (statut societati, proiect comisie imagine AGVPS) proiect ref regulament organizare vanatoare - mmediu.ro. respect si ganduri bune de la mine Paul Ionici The Old Man and the dog
Re: Campanie PRO vanatoareAm fost urcat la munte dupa tap in aceasta saptamana si nu am prea mai putut urmari pe aici.
Incerc sa respect spiritul transparentei promovat si initiat de colegul @teharau si va aduc la cunostinta faptul ca vineri am coborat la "civilizatie" si m-am deplasat cu hodoroaga de masina in capitala pentru a doua parte a intalnirii cu domnul N. Selaru la sediul AGVPS. Daca la prima intalnire a fost vorba doar de facut cunostinta si de conversatie din care a rezultat ca avem ca interes comun imaginea vanatorii (si a vanatorilor) in Romania, in aceasta intalnire secunda discutia a fost mai la obiect si s-a axat pe ceea ce pot eu face in acest scop (competente tehnice+timp disponibil) Am prezentat la liniuta cateva idei de imbunatatire a site-ului AGVPS (traduceri (de interes @aghiuta) , aranjari in pagina, suport pentru aducerea in era informaticii a tuturor asociatiilor afiliate care nu au facut deja ceva dupa cum le-a taiat capul M-am bucurat de faptul ca ideile mele au fost primite cu interes si mi s-a adus la cunostinta ca acestea, impreuna cu cele puse pe masa si de ceilalti implicati in aceasta colaborare pro-vanatoare, vor fi sintetizate si prezentate la congres, urmand sa fie puse in aplicare in functie de rezultatele discutiilor. Pe langa comunicatul oficial prezentat in mod traditional de dupa fiecare congres de catre AGVPS, eu va voi prezenta si impresiile legate de modul in care au fost primite ideile de catre cei prezenti si eventualele imbunatatiri aduse pentru ca am primit o invitatie la acest congres. Intentionez sa ma prezint acolo (in limita cazurilor de eventuala forta majora) desi mi se cam incurca ceva planuri personale. Cei ce au idei si sugestii legate de partea ce tine de tehnica sunt rugati sa le posteze aici sau sa ma contacteze in privat daca sunt timizi. P.S. Un pic de off-topic. Am sesizat o oarecare ingrijorare din partea conducerii AGVPS din cauza faptului ca membrii lor nu inteleg modul in care functioneaza organizatia si competentele componentelor. Adica ar fi fain sa stie omul pe cine trebuie sa injure cand nu e multumit, sa stie cine este responsabil de chestiunea X. Am apreciat si deschiderea pentru oferirea de raspunsuri nelamuririlor de genul celor adresate direct de @Sly_Fox (am auzit la intalnire de interventie pentru ca nu apucasem sa citesc topicul) Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Campanie PRO vanatoare
Mie mi-a placut. Un semnal de alarma tras de protectionistii ingrijorati de soarta pasarilor cantatoare. Demersul nu este contestat de vanatorul roman, spun reprezentantii acestuia. Legislativul motiveaza ca noua lege este oricum mai favorabila ecosistemului decat cea veche. Toata discutia argumentata. Cel mai important lucru, tonul este pacifist si conciliant. Informarea fiind corecta, tema emisiunii a fost atinsa. Alaturi de protagonisti, realizatoarea si echipa ei are aprecierile mele!
@aghiuta, AGVPS incepe sa miste ceva, e adevarat. Insa initiativa, laudabila dealtfel, a domniei sale sa fie inteleasa si agreata de consiliu. Altfel, efortul ramane fara urmari si efecte. Asteptam urmatoarea sedinta in care se va discuta si decide daca proiectul poate fi aplicat. Pana atunci, bine ai venit in echipa. Sau, mai bine zis, continuam. Pentru ca in echipa esti demult @paul, postarile anterioare te recomanda a fi o veriga importanta in proiect. Bine ai venit!
Re: Campanie PRO vanatoarePoate n-ar fi rau daca s-ar putea implica si oameni din Ministerul Mediului,Internele (Armele) si sa nu-i uitam pe parlamentari.
Pana la urma legile se decid in Parlament si au aviz, nu doar consultativ, de la MM si/sau MI Cum mai spuneam,tangoul e lung si cu figuri iar "linia melodica" e schimbatoare.
Re: Campanie PRO vanatoareMa gandesc ca este in spiritul "pro vanatoare" sa postez si aici ce am postat pe facebook in grupul https://www.facebook.com/groups/VanatoriRomani/
Din seria 'Paznicii nostri': In primul filmulet avem 2 ursi in lat eliberati de paznicul Dorel Ene cu mijloace rudimentare si mult sange in instalatie. https://www.facebook.com/ilie.danielstefan/videos/o.795233760573743/1084947988199502/?type=2&theater Un alt urs eliberat de acelasi paznic cu un flex montat pe o prajina: https://www.facebook.com/ilie.danielstefan/videos/o.795233760573743/1085473458146955/?type=2&theater O mica precizare: In urma actiunilor in care acest paznic de vanatoare (+ vanatorii prezenti) si-a riscat viata pentru salvarea animalelor prinse miseleste in lat omul a fost recompensat cu un "Bravo, Dorele!" (poate au cinstit o tuica sau o bere rece dupa cumpana). Niciun mic bonus la salariu, nicio o recunoastere publica a meritelor in sedinta, nici macar un upgrade in echipamentul folosit (are o mixta care nu e in stare sa extraga tuburile de cartuse dupa tragere desi se afla adesea in pericol). Unii primesc donatii de la persoane private si chiar fonduri UE sau de la stat ca sa faca spoturi cretine de genul celor cu soprana impuscata sau campanii agresive si neinformate pe facebook si la tv ca in cazul ipocriziei Christian Adventure [ un fost mercenar din Legiunea Straina (adica platit sa ucida oameni la nevoie in beneficiul statului francez!!) ce (poate cuprins de remuscari Cei mai multi vanatori romani sunt oameni cu mijloace modeste (nu imbuibati aroganti si putred de bogati cum ne prezinta media), multi dintre noi au insa si venituri mai bune. Poate n-ar fi rau ca atunci cand vedem cate un astfel de personaj sa facem cate un act discret de caritate. Nu bani bagati cu recunostinta in buzunar pentru ca a avut trofeul nu stiu cate grame/kilograme, dar sigur exista cate un CZ 30.06 in stare buna nefolosit prin dulap din cauza ca oricum ne-am luat Blaser in nu stiu ce calibru magnum (pentru 2-3 cm avantaj la 400m sau lemn SF) sau vreun binoclu bun dar inlocuit de cine stie ce ultim racnet. Un simplu upgrade de echipament si tot este de mare ajutor unui om ce chiar sta in teren... Si nu in ultimul rand, astfel de actiuni trebuie sharuite de fiecare vanator cu cat mai multi oameni ce nu sunt vanatori pentru ca doar asa vor intelege ca lucrurile nu stau chiar cum incearca sa convinga mijloacele de intoxicare in masa! Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Campanie PRO vanatoare@Biriuck, initiativa e foarte buna. M-am alaturat ei.
Socotesc aceste comentarii si filmulete ca parte a campaniei Pro Vanatoare. Share-uiti, mai ales spre cunostintele pe care le aveti in mass-media si spre verzii ce nu inteleg ca si noi ocrotim natura. Va multumesc pentru contributie!
Fara nici o legatura cu persoanele din postul tau, de la general la specific/particular, aici iti spun sincer si deschis ca NU AI DREPTATE Nu intra in subiect daca nu il stapanesti foarte bine, ca nu e nici o discutie usoara, nici simplista; sa lasam baietii sa-si faca datoria, indiferent de armata si arma sub care lupta
De cele mai multe ori, DA, asa este. Si este trist si nedrept.
Asa pare la o prima vedere, dar realitatea e alta: comunicarea! Unii o percep ca o intoxicare, altii o considera o companie de informare de succes; intr-un final depinde doar scopul final al fiecaruia si cum ajunge sa si-l indeplineasca. Apoi ca aceasta comunicare se face in masa si nu individual, este lesne de inteles de ce... -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Campanie PRO vanatoareAici ar trebuii sa reactionam oficial, siteul asta ar trebuii reclamat la CNA, Politie, Procuratura etc, indeamna populatia la violenta sau chiar la omorarea leguitorilor care nu fac ce le convine lor
http://vaneaza.ro/ Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Ti se pare cumva ca baietii care arunca cu rahat in noi "stapanesc bine subiectul"? Nu l-am acuzat de nimic pe om in afara de ipocrizie (invitatia la sunca fripta dupa campania anti vanatoare era suficienta!), ce o fi facut el cat a fost sub contract acolo il priveste (poate doar a tocat cartofi) dar sa nu se apuce s-o faca pe lupul moralist cu noi. Pana la urma aceea este definitia mercenarului si cam atat. Si da, sunt multe lucruri de spus despre moralitatea actiunilor Legiunii prin Africa, multe foste colonii franceze avand liderii asasinati de "fosti" legionari tocmai atunci cand sustineau o miscare de independenta fata de hexagon ( a dracului coincidenta Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Campanie PRO vanatoareCa tot veni vorba si desi este off topic....nea Caisa are fata de lautar , nu de legionar.
...si doi Sunca aia o fi luat-o din Lidl sau a cutzitarit vreun godac cu brisca????? Lautar sau legionar, mi se rupe, dar Biriuck are rezon, ipocrizia e mare!!! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Campanie PRO vanatoarescrisesem un raspuns care NU STIU DE CE NU MAI APARE dupa ce l-am postat!
Biriuck nu cred ca ai dreptate când spui ca Legionarii arunca cu namol in vanatori, atata timp ca nu ai nici probatoriu ca persoana respectiva este sau nu luptator in fortele speciale, ca reprezinta pozitia acelui grup, etc, etc, etc. Ca e ghid sau nu, luptator in fortele speciale sau nu, mancator de slana sau nu, ipocrit sau nu, etc, etc - fiecare crede ce vrea si cum vrea, pe mine persoana respectiva ma lasa rece. Iti propun doar sa lasam subiectul de forte speciale de-o parte - consider ca e mai etic si mai just asa. La o proxima intalnire il putem detalia, si nu pe ce scrie orice jurnalist sambata la pranz, ci pe chestiuni mai putin cunoscute nu doar despre fortele franceze, ci si cele teritorial britanice (adica alea din colonii), cele scandinave ( Si inca ceva: daca adresezi chestiuni de moralitate la nivel operativ (ce face echipa in teren), gresesti CU SIGURANTA! poate ca ar fi mai bine sa fie adresate periodic, din 4 in 4 ani (5 in 5, depinde), când ai dreptul de a alege si/sau de a delega din incredere avand asteptari... -------------------------------------
Re: Campanie PRO vanatoareMavule, vorba lui Craciunescu......mi se pare de o forta disproportionata raspunsul tau.
Biriuck doar a sesizat o ipocrizie, atat. cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
am si eu defectele mele: nu-mi place sa amestec lucrurile.... ca ala o fi ce zice ca e sau nu, ca se comporta cum o face, etc - nu ma doare. N-as vrea doar pe vanatoare, la un topic despre campanie PRO, sa intram intr-o discutie pe Forte Speciale... ca ne-ar cauza. Dar stii cum e: de gustibus. -------------------------------------
Re: Campanie PRO vanatoareSi eu sunt de accord ca lucrurile sa nu fie amestecate ! Indiferent de actuala sau fosta ocupatie, orientare sexuala sau ce lapte a supt de la ma-sa, orice individ are dreptul la o opinie. Ca aceasta este mai mult sau mai putin avizata, ca are o incarcatura afectiva mai mica sau mai mare sau ca este deviant de-a dreptul, asta e alta socoteala sau "mancare de peste"....cu toate ca eu prefer vanatul in locul pestelui, PFUIIII ! Asta e nu imi place pestele...si ce daca?!
Re: Campanie PRO vanatoareBunica mea din partea tatalui este cam tare de urechi. Cand ii spun ceva le potriveste dupa cum vrea ea, mi se pare ca este cam acelasi lucru si aici...
Eu nu am spus ca legionarii sau oamenii din nu stiu ce forte speciale au aruncat cu noroi in vanatori. Am spus ca un om ce a activat in acest domeniu (si nu angajat al statului roman ci ca membru intr-o organizatie straina mai mult sau mai putin infama) se apuca sa ne invete ce si cum cu sangele si fiintele nevinovate. Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca asta reflecta pozitia acelui grup de oameni pentru ca am citit de 10 ori si nu reiese asa ceva! Omul e ipocrit si situatia lui e ca si cum Alina Plugaru s-ar apuca sa predea abstinenta ca metoda contraceptiva la liceu (comparatie la fel de fortata ca cea facuta de tine! ) "Niciodată nu s-a simţit jenat. Vreo cinci ani a făcut parte din Legiunea Străină şi acum, la 30 de ani, cu experienţa trăită acolo, ţine cele mai bune cursuri de supravieţuire tinerilor, la şcoala de ghizi." http://www.gandul.info/reportaj/cursuri-de-supravietuire-cum-inveti-cu-bani-putini-sa-fii-ghid-montan-7559175 Si jupoaie si serpi pe munte! Oare aia nu trebuie protejati? Corruptissima re publica plurimae leges
Si mie! Iar despre baiatul ala, hai sa fim seriosi! Face ditai campania anti vanatoare si "intamplator" contul lor de Facebook creste dramatic la 140.000 de fani...Evident, nu asta a fost intentia lui, ci e preocupat si nu doarme noaptea, dupa ce s-a indopat bine cu kaiser - de grija bietilor ursi! Tot intamplator apare pe sticla in "strai popular" pe ideea "nu ne vindem tara" la nenorocitii straini care ne ucid ursii si ne taie padurile! Tot intamplator stirea e preluata de toate televiziunile si site-urile mari de stiri! Si marmota impacheta ciocolata in tot acest timp!
Re: Campanie PRO vanatoareiar am postat si nu se vede postarea....
-------------------------------------
adica....inteleg din ce spui tu ca stie sa faca comunicare sa-si atinga scopul?!?! -------------------------------------
Re: Campanie PRO vanatoare@Alin, verifica reclamatia lui mav, cum ca i se sterge postarea. Cum e posibil?
Domnilor, azi dimineata nu am fost de acord cu doua aspecte din doua postari pe FB. I-am sunat pe respectivii si ne-am inteles in mai putin de un minut. Si nu stim decat noi + ariciul. N-ar fi mai bine asa?
Re: Campanie PRO vanatoarehttp://m.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actuali ... +Vanatorii
Pentru cei ce nu ati avut timp sa vedeti reportajul.
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori |
Publicitate
|