| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
ABECEDARUL BINOCLULUIModerator: liviur Re: ABECEDARUL BINOCLULUIInsfarsit am reusit sa comand azi un Swarovski Fernglas EL 10x42 Swarovision sper sa l primesc intact ...Prefer sa dau mai mult un pic 1967euro la ceva reducere si am un bino ca Sefu Tranan
Re: ABECEDARUL BINOCLULUICu scuzele de rigoare, daca cumva gresesc, as dori un ajutor din partea dlui radu bichis, in achizitonarea unui binoclu Delta Forest II 10x42. Cu multumiri anticipate.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIAm modelul respectiv in stoc.Ai PM
Re: ABECEDARUL BINOCLULUI
Am cumparat de la Tranan dealungul timpului 3 lunete insumand binisor peste 4000 euro.Au ajuns la mine toate in conditie perfecta.La pretul de pe AstroSweden intotdeauna am primit ”o bonificare de bun simt”ca sa-mi merite cumparatura ... desigur eu am cuantificat si cursul intensiv de optica primit de aceea m-am simtit in castig. Mult noroc la binoclul cumparat ... nu toata lumea are aceasta sansa...cand am dat 2250 euro pe Leica Geovid HD-b lumea a spus ca sunt nebun...poate chiar sunt Dupa ce il incerci revino cu cateva impresii.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIImi recomandati un binoclu/luneta de buna calitate cu ajutorul caruia/careia sa pot monitoriza in bune conditii obiective aflate la maxim 6 km ? ( detin terenuri agricole situate intre2 si 6km fata de ferma -(zona de campie) si doresc sa observ din ferma "activitatea" din camp )
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIInsfarsit detin un swarovski EL 10x42 sv l am asteptat demult si nu vreau sa fiu rautacios cu altii care nu au aceasta posibilitate dar adevarul este ca nici eu n o aveam daca nu traiam aici in Belgia!!!
Prima impresie a fost ca : nevasta a primit aproape infarct cand o aflat desi nu stie nici acum pretul adevarat stie doar de jumate pret Neavand in mana alte binocluri cu ce sa pot compara mi e greu sa spun care e diferenta totusi e un binoclu cu o luminozitate foarte frumoasa si clara un glob uniform fara defecte....Inafara de criticile primite la cumpararea binoclului de la prieteni Greutatea e un pic marisoara dar nu tare deranjant sta bine in mana parca am un pic de tremurici, poate e o chestie de obisnuinta sau am imbatranit eu
Nu-ti face griji...cu chestia asta,aici,printre noi,esti acasa!
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIAs dori sa multumesc maestrului Tranan, dlui Radu Bichis, precum si intregului staff al acestui forum pentru ajutorul care mi-a fost oferit. Astazi, am reusit sa intru in posesia unui binoclu nou Delta Forest II 10x42 (care este mai greu de obtinut la un pret decent, in ultimul timp) de care sunt deosebit de incantat. Intr-adevar, merita toti banii!
Buna seara si bun gasit stimati forumisti! Dle Tranan puteti oferi mai multe detalii privind preferinta dvs pentru modelul Minox BL 8x44 HD? Sunt interesat de achizitionarea unui binoclu de uz cat mai general, de calitate, in marja de 5-600€ si acest model se incadreaza foarte bine. Fiind un model relativ nou nu am gasit foarte multe informatii pe net, insa dvs pare ca ati avut ocazia sa-l utilizati. Pe lista mea scurta concureaza cu Vortex Viper 8x42 HD, Hawke Sapphire ED 8x42, Nikon Monarch 7 8x42, Vanguard Endeavor II 8x42 HD. Orice alta sugestie este binevenita. Va multumesc anticipat.
Hawke trebuie scos din discutie din start, de Vanguard Endeavor II 8x42 HD m-am uitat foarte putin pe net dupa el, nici asta nu-mi inspira incredere. Parerea mea este sa mergi pe mana lui Minox. Eu am unul 8x56 tot de la dl Tranan luat (350 euro parca), caruia nu am ce sa-i reprosez dar cum planurile nu s-au potrivit cu cele care m-au determinat sa-l cumpar, l-am folosit foarte putin. Daca crezi ca ti-ar fi bun si un 8x56 putem discuta cu toate ca nu sunt 100 % hotarat sa renunt la el (era la capitolul vanzari daca...). PS. daca nu mergi la o clasa superioara mergi pe minox. Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIMinox BL-HD e varianta pe care as sugera-o dintre cele exemplificate. Binoclul acela e Made in Germany si comparat cu Vortex Viper HD (Made in Japan) si celelalte doua, Made in China, se vede direct diferenta. Sub €1000, Minox BL-HD e unul dintre cele mai valoroase binocluri.
Chiar la IWA am stat de vorba cu cei de la Minox intrucat a trebuit sa fac o comanda de la ei si le-am spus ca atata timp cat exista BL HD eu nu vad care ar fi ideea pt. mine sa comand alte binocluri mai scumpe. Fata de Viper HD, Minoxul e mai luminos si are un eye-box mai generos. In ce priveste claritatea, diferenta e practic insignifianta insa. Fata de Vanguard si Hawke insa diferenta e foarte clara, din toate punctele de vedere. Desi sunt binocluri interesante si celelalte doua, Minoxul le da la fund urat de tot. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIbuna seara
am citit primul post al acestui topic; foarte lamuritor !! insa nu sunt decis in privinta alegerii binoclului potrivit. in schimb sunt decis ca nu voi da o suma prea mare pentru marcile de top ce parere aveti de acest produs: celestron Nature DX 12x56 multumesc
Re: ABECEDARUL BINOCLULUICelestron confectioneaza numai binocluri de rahat si trebuie sa iei ce spun cu cea mai mare seriozitate intrucat eu sunt distribuitorul Celestronului in Suedia. Daca ar fi de calitate le-as promova cu drag.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIpai si ce-mi recomandati? pentru un buget de 1200 ron maxim
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIEu am luat Delta Titanium de cateva zile. Sunt super multumit de el. Vorba lui Tranan...sticla multa la banul platit
Membru ANDA
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIBuna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o recomandare binoclu observatii terestre - urc des pe munte. Buget 1000-1200 lei; ma orientasem la un Celestron Nature DX 8x56 sau 10x56, dar am vazut ca nu este apreciat de cunoscatori. Multumesc.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIDelta Titanium 10x56 roof ,are tot ce iti doresti pt observatii montane
Re: ABECEDARUL BINOCLULUI@ madalin
bine ca ai zis si tu un multumesc de indrumare, ca vroiai sa dai trei'jde mulioane pe nu stim ce
Multumesc tonif; multumesc taicule E bine asa? Membru ANDA
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIaferim
sa-l stapanesti cu placere ... ps: desi eu stiu ca cel mai frumos trofeu al tau s-a cam urcat pe tine
Delta Titanium 8x56 ROH ar fi mai bun decat 10x56 ?
as avea o intrebare: cum s-a comportat in timp Delta Forest II 8x42 ?
Pentru vanatoare este mai bun cel cu magnificatia 8X ,are cimpul mai mare
Re: ABECEDARUL BINOCLULUISalut. Am o intrebare despre un binoclu care e acum in oferta la LIDL , 39, 95 euro.
Bresser Hunter 8x60, lentile de optica inalta, BK.7 (asa scrie in reclama) plus accesorii, geanta etc . E bun binoclul pt. hobby , vacante ... ? Tot la voi pe site am citit ca BK. 7 nu e o lentila buna , dar pt. hobby ..?
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIFolosesc ptr observatie intr-o zona intinsa de munte, cu distante mari,un aparat foto SONY cu un zoom optic de 50x si care poate merge pe zoom digital pana la 100x. Oare stie cineva sa-mi spuna acest zoom optic de 50x ce corespondent ar avea ca si grosisment al unei lunete terestre de ex? Ce grosisment ar trebui sa aiba o astfel de luneta ca sa poata sa-mi apropie (in conditii de claritate si detaliu) mai mult decat acest zoom optic de 50x ? Ma gandesc sa achizitionez si o astfel de luneta intrucat uneori as vrea sa pot distinge detaliile mai bine (eventual o luneta la care sa pot atasa si un aparat foto) si nu stiu ce caracteristici sa aleg. Am vazut ca exista si posibilitatea unor oculare interschimbabile la unele lunete terestre insa nu ma pricep daca un 50x la o astfel de luneta este similar cu 50x digital de la Sony. Exista undeva vre-un raport intre caracteristicile acestor doua tipuri de instrumente?
RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
Re: ABECEDARUL BINOCLULUI50x zoom inseamna de fapt raportul intre "mariri" la maxim/minim. Cum aparatele foto, mai ales cele cu zoom-uri mari, pleaca de la valori super-angulare, adica mai mici ca 1x, marirea maxima este semnificativ sub 50x. Insa poti folosi o smecherie ... duci laptop cu tine. Poza descarcata pe calculator cu un ecran de yy ori mai mare decat cel al aparatului iti poate oferi detalii nebanuite.
Un instrument de observatie optica, traditional, cu lentile multe, care sa-ti ofere macar aceeasi imagine cu a aparatului foto si care sa fie peste 50x costa mai mult ca un Blaser. Mai bine bagi banii intr-o Swaro Z6 5-30x ca o poti folosi si la tras si la observatii.