Propunere regulament practicare vanatoareRe: Propunere regulament practicare vanatoareImi cer scuze, din greseala s-a incarcat doar prima pagina. Aveti atasat acum si restul documentului.
![]() ![]() ![]()
Re: Propunere regulament practicare vanatoareRaspiunsul deci exista. Si e unul neutru (sa nu zic chiar pozitiv, din perspectiva institutiei de Avocat al Poporului).
Brief: stam de vorba DUPA ce se promulga noua lege. ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Propunere regulament practicare vanatoareMa uimeste normalitatea raspunsului,sincer, nu ma asteptam la asa ceva,asteptam ceva de genul''aveti cumva dreptate numai ca...''.Om vedea ce o mai fi,chiar sunt curios cum se termina toata tevatura asta de care lesne ne puteam lipsi.
este in noi
Re: Propunere regulament practicare vanatoare
Stiu la ce te gandesti, insa eu nu-mi fac prea mari sperante. Vom vedea.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareVedeti ca intre timp nui se serveste alta "chifla": Proiect de ordin privind licentierea gestionarilor de fonduri cinegetice. Este lansat in dezbatere publica aici:
http://www.mmediu.ro/articol/mmap-supun ... getice/619
Re: Propunere regulament practicare vanatoareCam asa era si inainte. Ideea naspa e aia cu 8 ore, ca si cum o asociatie cu un fond trebe sa aiba unul cu 8 ore, la fel cu ala cu 7 fonduri.
In conditiile in care, din experenta, mai mult de 2 ore pe zi nu ai ce face la biro. Restul este teren si nu se face doar de unul singur, ca de aia e asociatie si ma obliga ![]() Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Propunere regulament practicare vanatoarePai este o mare problema.ca nu are ce face 8h este una dar ca legal nu are voie decat 8h pe zi plus 2h suplimentar cum facem?cum vor face si ei ?este si o problema ptr ei nu doar a gestionarului;de unde luam atatia si cum si cat ii platim?
obligativitatea asta cu norma intreaga ar trebui de la un nr de fonduri in sus ;eu cred ca 3-5 ar fi ok...
Re: Propunere regulament practicare vanatoareVinatorul iscusit, sunt de acord. Un inginer la 5 fonduri este suficient.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareCred ca ar fi oportun sa se deschida un topic nou, cu proiectul de regulament pentru licentierea gestionarilor, pentru a nu deturna discutiile de la subiectul topicului - REGULAMENT DE PRACTICARE A VANATORII.
Parerea mea ! von BRAUN Decat sarac si in puscarie, mai bine liber si bogat !
Re: Propunere regulament practicare vanatoare+1 von braun
-------------------------------------
Re: Propunere regulament practicare vanatoareAsa cum a remarcat si Ghinda, singurul aspect din acest proiect de ordin ce suporta comentarii este legat de angajarea unui inginer. Nu cred ca merita deschis un topic nou pentru atat. Restul prevederilor existau si inainte si sunt de bun simt.
Re: Propunere regulament practicare vanatoarePai asa este. Daca ai un fond doua, 22 ore pe zi sunt suficiente de hartogarit!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Propunere regulament practicare vanatoare2 ore taica!
Cam balbait! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
varsta, varsta... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
De departe cea mai importanta postare de pe forum, de până acum. Am considerat un deziderat deschiderea la dialog a AGVPS. Obiectiv atins. De aici încolo depinde de prestația artiștilor, noi rămânem simplii spectatori. Dar, mai important e că datorita activității pe forum, unul dintre noi e amenințat telefonic!!! Și că nu ne sesizam... Domnilor, e ceva grav de tot! Precedentul fiind creat, ni se poate întâmpla fiecăruia. Rog ca cei ce au cunoștințele necesare să îl consilieze pe Daniel cum și unde se face o sesizare pentru constatarea și sancționarea autorului. Altfel nu mergem mai departe
Re: Propunere regulament practicare vanatoarecand tulburi apele ,te mai si stropesti !daca ti e frica de apa ,a te stropi,nu inseamna ca te si inneci.....
innotam,invatam,luptam! P.S. de ce nu a trimis AGVPS ,adresa,direct la neafiliati,ca se stiu cine sunt din situatia gestionarilor de la minister? ar trebui sa informam,cine participa maine la ora 10,si de ce !
Re: Propunere regulament practicare vanatoareBună seara,
Pe mulţi dintre Dvs. nu vă cunosc (au trecut ceva ani) şi, cu această ocazie, îmi fac singur reintroducerea în clan: Dragoş Apostol, puşcaş. Ceea ce se întâmplă cu vânătoarea în România este evident că urmează acelaşi modus operandi ca şi al altor acţiuni subversive: 1. Se zice în mod mincinos, că Regulamentul este unul dedicat combaterii braconajului. Ei bine, însăşi Legea prevede sancţiuni majore şi proceduri judiciare simplificate pentru făptuitori (art.43 indice 1 citez din memorie) la care se adaugă cele privind efectuarea cercetării şi urmăririi penale a faptelor, cu o paradigmă schimbată - nu vă voi plictisi cu asta, sunt poveşti spuse zilnic, de câteva ori, multe dezinformează); 2. regulamentul copie fidel pe cel în vigoare (cu anumite excepţii, bine ţintite); 3. combaterea braconajului ar legitima, astfel, abuzul: Asociaţiile, împreună cu administratorul, vor emite un Ordin prin care toţi vânătorii vor fi (din nou) condiţionaţi la a se înţelege bine cu tovarăşul care emite autorizaţiile şi care le mai şi înregistrează online, cu ..."device"...! 4. Cei dintre noi care nu deţin mijloacele materiale necesare vor fi excluşi mult mai facil de la împărţirea beneficiilor muncii lor dezinteresate! (După câţi ani de îngrijire şi de plată? Sub ce motive?) 5. Dacă acest regulament nu conţine altceva decât adăugări la Lege şi dispoziţii lăsate la cheremul unui organizator (care poate să nu aibă calitatea de vânător, cum este deja...) DAR fără sancţiuni legale ci doar pe un singur grad jurisdicţional (acel zeu al vânătorii inventat de regulament, care te poate exclude de pe fondul de vânătoare în care vieţuieşti cu baba ta!), QUI PRODEST? Păi, PRODEST, tată! Cui anume, vă invit să discutăm. P.S. De când nu am mai gavarit, sper să nu mă fi schimbat mult năcazul şi sper că înţelegeţi că sunt la fel de păcătos ca oricare dintre voi.
bine ai revenit ![]() era nevoie, bine ca te-ai intors ![]() ![]() e bine ce zici tu si cum pui interpretarea, doar ca nenii de la minister nu au formulat un raspuns la interpelarile MULTIPLE primite prin mai toate canalele... daca vor s-o treaca asa, li se rupe de opinia publica si o vor trece asa. si mai e ceva trist: daca trece asa regulamentul, cel cu autorizatiile (sa-l numim generic Gogu' Fitzuica) FACE CUM VREA pe fondul lui. si NU poate fi nici macar tras la raspundere! ![]() ![]() -------------------------------------
Re: Propunere regulament practicare vanatoareDespre asta doresc să vorbesc, Mareane.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareChiar că suntem pe drumul cel bun! Bine ai revenit, pușcașule! Mult ai mai fost pomenit în culise...
Re: Propunere regulament practicare vanatoareVă mulţumesc
+1 -------------------------------------
Re: Propunere regulament practicare vanatoareHaideţi, aşadar, să discutăm despre rolul actual pe care asociaţia de vânătoare trebuie să îl aibă, ţinând cont de faptul că aceasta nu este rezultatul voinţei proprietarului de teren ci al unei fabulaţii legale!
Re: Propunere regulament practicare vanatoareMa bucur sa gasesc un interlcutor in asentimentul meu chiar daca nick name nu suna bine pentru vanatoarea in Romania
![]()
Re: Propunere regulament practicare vanatoareLegea organică ce reglementează domeniul este Codul civil: vânatul este bunul nimănui (poveste lungă şi adevărată: Diferenţa între acesta şi res communis omnium este că primul priveşte viziunea anglo-americană, în care uzurpatorul primează, pe când celălalt este rezultat al viziunii continentale, de bun aparţinând fiecăruia şi nimănui dintre noi; iluminismul este tradiţia dreptului ţării noastre, nu este un drept regalian, se întorc morţii în mormânt...).
Re: Propunere regulament practicare vanatoarelucrurile sunt rupte DEMULT intre proprietarul pamantului si asociatia care gestioneaza dreptul de vanatoare... si nu cred ca vor fi refacute cum ar fi normal, ci ca de obicei in romania trebuie sa vedem ce strutzo-camila inventam pt a fata fata situatiei de fapt.
si mai adanca discutie ar fi: cum tragi la raspundere abuzurile unei asociatii? si din interior, pe cele ale lui Gogu' Fitzuica? in conditiile in care conform legii trimise azi spre promulgare a doua oara (adica trece musai), esti membru cu japca al unei asociatii (aici Ciorbea nu a vazut nimic necosntitutional...) -------------------------------------
Re: Propunere regulament practicare vanatoareMarean, nu uita nivelul despre care vorbim: Şef faţă de subordonat etc.
pai tocmai de aia ziceam mai sus ca nu ai cum sa il tragi la raspundere pe legea actuala. daca se pune de-a latul Gogu Fitzuica, nu ai ce-i face. -------------------------------------
Re: Propunere regulament practicare vanatoareÎnsă, nu uitaţi niciodată voi, ca vânători, că de vă face cineva felul pe pământul lui, nu Coşbuc vă va apăra, nici legea asta organică a protecţiei blabla, ci numai Bunul Dumnezeu!
Re: Propunere regulament practicare vanatoareCât despre asociaţii, este evident...Te pot scoate din ecuaţie una-două.
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori |
Publicitate
|