Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 08 Mai 2026, 18:07
|
|
|
Modificari recente ale legilor legate de vanatoare
Moderatori: biriuck, liviur
de claudiu.gamulescu pe 09 Iun 2015, 13:33
Avocatul poporului am înțeles că poate sesiza CCR pentru încălcarea principiilor din constituție.
-
claudiu.gamulescu
- Nou membru
-
de Alin3006 pe 09 Iun 2015, 13:35
A scris cineva si catre Avocatul Poporului. Gasesti raspunsul la Congres AGVPS cred.
-
Alin3006
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de claudiu.gamulescu pe 09 Iun 2015, 14:03
Nu sunt jurist si nu prea am înțeles mare lucru din răspuns.
-
claudiu.gamulescu
- Nou membru
-
de the_mav pe 09 Iun 2015, 14:05
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de claudiu.gamulescu pe 09 Iun 2015, 14:18
Sunt multe subiecte interesante pe acest forum si am văzut ca părerile sunt împărțite despre organizarea vânătorii la noi, unii sunt pentru privatizare, altii pentru Agvps. Eu cred că trebuiesc regandite fundamentele pe care să organizăm vânătoarea în România, nu contează cine este gestionarul actual.
-
claudiu.gamulescu
- Nou membru
-
de Alin3006 pe 09 Iun 2015, 14:39
claudiu.gamulescu scrie:Sunt multe subiecte interesante pe acest forum si am văzut ca părerile sunt împărțite despre organizarea vânătorii la noi, unii sunt pentru privatizare, altii pentru Agvps. Eu cred că trebuiesc regandite fundamentele pe care să organizăm vânătoarea în România, nu contează cine este gestionarul actual.
De acord. Pe termen lung, e singura soltie viabila. Bun venit pe forum. 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de claudiu.gamulescu pe 09 Iun 2015, 14:58
Degeaba ne tot lamentam că nu-i buna legea dacă nu propunem o reformă profundă în sistemul românesc. Cei din Agvps sau ROMSILVA se luptă pentru a-și pastra privilegiile iar de la independenti nu am văzut nici o inițiativă serioasă.
-
claudiu.gamulescu
- Nou membru
-
de Alin3006 pe 09 Iun 2015, 20:02
Pai asta incercam sa urnim, desi nu e usor deloc. Ca asa cum ai spus si tu, unii se lupta sa-si pastreze drepturile, iar fix aia pe care ar trebui sa-i doara tare, dorm linistiti, cu cateva exceptii. Ia da tu un ochi si pe la topicul cu regulamentul de practicare al vanatoarei sa vezi ca se face totusi cate ceva…Un inceput timid, dar e mai mai mult decat nimic.
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de claudiu.gamulescu pe 09 Iun 2015, 22:02
Despre ce regulamente sa vorbim? Despre reguli de aplicare a unei legi schioape? Voi nu intelegeti care sunt principiile de functionare intr-un stat democratic? Cum poti sa dai o lege care incalca constitutia?
-
claudiu.gamulescu
- Nou membru
-
de the_mav pe 09 Iun 2015, 22:15
claudiu.gamulescu scrie:Despre ce regulamente sa vorbim? Despre reguli de aplicare a unei legi schioape? Voi nu intelegeti care sunt principiile de functionare intr-un stat democratic? Cum poti sa dai o lege care incalca constitutia?
am impresia ca ai intrat cu motoarele turate la 110%... daca nu le reduci, s-ar putea sa ti se arda supapele... de gustibus vezi raspunsul aici pe forum ref la constitutionalitatea legii noi ce urmeaza a fi promulgate 
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de von BRAUN pe 09 Iun 2015, 22:22
claudiu.gamulescu scrie:Despre ce regulamente sa vorbim? Despre reguli de aplicare a unei legi schioape? Voi nu intelegeti care sunt principiile de functionare intr-un stat democratic? Cum poti sa dai o lege care incalca constitutia?
Chiar mai facut curios - care sunt acele principii de functionare ( a ce? ) intrun stat democratic pe care nu le intelegem ? Pe de alta parte, daca vorbim de noua lege a vanatorii, unde vezi tu a fi incalcata CONSTITUTIA ? Daca imi dai exemple concrete, sunt dispus sa le discutam in contradictoriu. Adica punctual, pe text, nu pareri. von BRAUN
Decat sarac si in puscarie, mai bine liber si bogat !
-

von BRAUN
- Membru important
-
de Alin3006 pe 09 Iun 2015, 23:01
the_mav scrie:claudiu.gamulescu scrie:Despre ce regulamente sa vorbim? Despre reguli de aplicare a unei legi schioape? Voi nu intelegeti care sunt principiile de functionare intr-un stat democratic? Cum poti sa dai o lege care incalca constitutia?
am impresia ca ai intrat cu motoarele turate la 110%... daca nu le reduci, s-ar putea sa ti se arda supapele... de gustibus vezi raspunsul aici pe forum ref la constitutionalitatea legii noi ce urmeaza a fi promulgate 
Al naibii de turate! Si din punctul meu de vedere cam ciudat ca apari taman acum ca un meteor! Asa ca redu turatia, ca se caleaza motorul rapid. E o perioada cand as banui-o si pe mama de trolling si nu as vrea sa te banez la jumatate de ora dupa ce ti-am urat bun venit! 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de claudiu.gamulescu pe 09 Iun 2015, 23:15
Imi cer scuze dar nu am inteles nimic din ultimile raspunsuri cu turatiile. Am crezut ca suntem in acelasi asentiment citind asa pe sarite acest forum. Nu am cum sa citesc tot ce s-a scris pe forum de atatia ani. Sentimentul meu din spicuiri era ca este o nevoie stringenta de schimbare si toata lumea s-a saturat de Agvps sau Romsilva care au detinut monopolul vanatorii in Romania dupa ultimul razboi. Atunci haideti sa vedem cum facem sa ne fie mai bine tuturor.
-
claudiu.gamulescu
- Nou membru
-
de Alin3006 pe 09 Iun 2015, 23:19
claudiu.gamulescu scrie:Imi cer scuze dar nu am inteles nimic din ultimile raspunsuri cu turatiile. Am crezut ca suntem in acelasi asentiment citind asa pe sarite acest forum. Nu am cum sa citesc tot ce s-a scris pe forum de atatia ani. Sentimentul meu din spicuiri era ca este o nevoie stringenta de schimbare si toata lumea s-a saturat de Agvps sau Romsilva care au detinut monopolul vanatorii in Romania dupa ultimul razboi. Atunci haideti sa vedem cum facem sa ne fie mai bine tuturor.
Hai ça incepi sa iti revii. Pai tu crezi ca noi de atatia ani chiar o batem in cap??  Ca asa a cam sunat! Pai normal ça ne-am saturat, dar nimeni nu face nimic si asteapta de la altii ceva. Momentan suntem cu chilotii in vine, legea mai ca a trecut, hop si narozia aia de regulament gen noaptea mintii si hop si tu, sa reorganizam! Puii mei, stim TOTI ca asta trebuie facut, nu putem s-o apucam de undeva, asta e problema!! Si citeste macar topicurile alea, ca normal ca daca citesti pe sarite nu intelegi nimic si o sa te miri de ce se supara lumea…. 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de claudiu.gamulescu pe 09 Iun 2015, 23:40
Eu cred ca legea si schimbarea legii este o capcana intinsa de cei care vor sa-si pastreze cat mai mult din privilegiile pe care le-au avut de atata timp. Trebuie regandita " Organizarea " vanatoarii in Romania pe principii corecte. ps. Am vazut ceva topic mai vechi despre organizarea vanatorii in Romania dar nu mai stiu pe unde.
-
claudiu.gamulescu
- Nou membru
-
de Alin3006 pe 09 Iun 2015, 23:55
Pai cauta-l... 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de Ghinda pe 10 Iun 2015, 07:27
Ai ceva cu Romsilva? Romsilva a renuntat la multe fonduri si daca te iei dupa lege administram bunul statului, sa aca nu vad de ce sa o bagi in ecuatie. Tocmai aici e spilul, daca vanezi doar la Romsilva si cred ca ti se ofera un vanat corect, in general, dece sa mai fi membru si sa achiti taxe deamboulea?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de violiv pe 11 Iun 2015, 15:04
Mugurele, avand in vedere ca mie imi trece un asa gand prin cap, cred ca 75% din cei ce vaneaza pe la noi si-ar dori sa fie cam asa: taxe ca la "asociatie" si vanat ca la "silvic" si sa nu uitam si personalul in teren ca la silvic. Nu incep prin a da cu piatra si recunosc ca ce-i al lor e al lor, cel putin pe acolo pe unde am calcat eu. De cand ma stiu eu umblator dupa animalute, ceva ani buni inainte de "89, sa primesti o invitatie la vanatoare "la silvic" a fost un vis frumos. Acolo padurea era intotdeauna curata, cararile drepte, standurile la locul lor si vanatul instruit sa iasa numa pe standuri, in mod egal pentru toti. Si de mergeam de 5 ori la vanatoare in saptamana aia, daca duminica aveam invitatie pe un fond al RNP-ului nu mai dormeam noaptea. Pe de alta parte, dincolo de cum au tinut problema in frau de-a lungul anilor, poate nu stii ca acum muuulti-multi ani, cand s-a reimpartit Romania ca fonduri de vanatoare, dupa un recensamant facut cat se poate de serios, impartirea a fost judet de judet cam asa: care sunt cele mai bune fonduri? X,Y,Z,W ... astea merg la silvic! Care sunt urmatoarele doua? A,B ... astea sunt "fondurile partidului"! Ce mai ramane? C-V ... astea merg la vanatori. De la "Adam si Eva" incoace, ce s-a intamplat pe cele doua categorii de fonduri a fost foarte diferit. De la privilegiile oferite de terenul in sine, trecand prin banii investiti, personalul ce lucra si (a nu se lasa la final) numarul de vanatori ce vaneaza acolo totul a fost in favoarea RNP-ului. Nu vorbesc de situatii particulare, locale ci la modul general. Cate fonduri intinse ca-n palma fix in mijlocul desertului are RNP-ul si cate asociatiile, cata padure (mai) are RNP-ul pe fonduri si cata asociatiile, ce razboaie s-au dus pe vremuri pentru ca RNP-ul sa acapareze fonduri "tari" gen Insula Mare a Brailei s.a.? dupa lege administram bunul statului, asa ca nu vad de ce sa o bagi in ecuatieCare stat? Statul suntem noi nu o entitate abstracta impopotonata cu chipesi si puscariabili  conducatori. De ce sa bagam Romsilva in ecuatie? Pentru ca este "stat in stat"? A renuntat la multe fonduri? Nu! Nici vorba. Odata ca n-a avut incotro c-asa a fost legea, a doua oara ca in 90% din cazuri a renuntat la fondurile cu "productivitate nerentabila", alea pe cere tocmai le transformase in deserturi si si-a pus deoparte ce era mai bun. Ai ceva cu Romsilva?Nici vorba. Dar ar fi foarte bine sa se ocupe numai si numai de partile care nu misca din "padurile patriei" si sa aiba grija sa ramana pe locul ala nu sa plece la export. AGVPS-ul e rau. DA!!! Foarte-foarte rau! A fost intotdeauna si a devenit mai rau pe masura ce-au trecut anii. Da' Romsilva e si mai si!!! Tu Romsilva, vrei sa faci si vanatoare? Nicio problema. Hai s-o luam de la 0-0. Constituie-te in asociatie de vanatoare, participa la licitatie, plateste cat face si vezi apoi ce-ti mai iese. De ce trebuie sa existe la noi trei feluri de "asociatii" care fac acelasi lucru, da' unii "Cenusarese" ce se bat intre ei pentru coji de cartofi si altii "fata mamii" care arunca frisca pe capsuni ca nu-i buna? N-or sti vanatorii sa-si gestioneze si intretina fondurile macar ca Romsilva? Hai sa incercam si sa vedem. Din alea multe fonduri pe care le-a cedat cate au ajuns de izbeliste si cate prospera? Eu stiu cateva exemple in care noii administratori i-au facut de ras pe cei vechi, cu galoane multe de la Romsilva. Cu scuzele de rigoare daca a picat in locul nepotrivit postarea dar tare avem tendinta de a fugi iute dupa batul aruncat uitand ca cel ce-l arunca e principalul vinovat si tinta noastra si ca problemele sunt nu numa un pic mai largi decat curtea noastra ci trebe cautate adanc, la origini.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de Ghinda pe 12 Iun 2015, 09:23
Si tu ai dreptate intr-un fel.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
de vinatorul iscusit pe 12 Iun 2015, 12:02
Si totusi,contabiliceste,nu sunt profitabile.se compenseaza cu restul de activitati.sa nu uitam ca in aproape toata majoritatea de fonduri,ce gestioneaza,au paduri de stat,sau in administrare.si vad asta pertinent,sa le detina si administreze.dar daca s ar plati redeventele,calculele per total Rnp ar fi altele.probabil ar renunta la multe fonduri.oricum,vanatul,nu va gasi linistea de la ei,cam la nici un Avps cu membri multi.....cu respect.
-
vinatorul iscusit
- Veteran
-
-
de Sly_Fox pe 12 Iun 2015, 14:21
Pai cum sa fie profitabile cand cotele pe care le cer sunt mult subevaluate fata de potentialul fondurilor de vanatoare. Am dat un ochi peste cotele aprobate pentru fondurile RNP din judetul IL si mi-am dat seama imediat ca sunt nerealiste,in sensul ca sunt prea mici fata de ceea ce este cu adevarat in teren. Terenurile acelea colcaie de vanat,este drept si ca sunt cam cele mai bune din judet,padurea fiind principalul atuu. Acum nu stiu de ce au cerut asa cote mici,stiind ca terenurile sunt mult mai bogate in vanat. Ma gandesc la doua variante,ori nu prea au cereri din partea vanatorilor si se tem ca raman cotele nerealizate,ori nu prea vor sa se complice cu vanatoarea,axandu-se pe exploatarea forestiera.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de NightSirc pe 12 Iun 2015, 16:21
Varianta trei, acceptarea tacita a "sportului national"! Ba unii nici nu se sfiesc sa nu posteze: 
-

NightSirc
- Veteran
-
- Locaţie: Furcitura nucului!
de yoghi pe 13 Iun 2015, 01:00
claudiu.gamulescu scrie:.........Voi nu intelegeti care sunt principiile de functionare intr-un stat democratic?......
claudiu.gamulescu scrie:.......Trebuie regandita " Organizarea " vanatoarii in Romania ......
claudiu.gamulescu scrie:1. Reorganizarea fondurilor in funcție de proprietarul terenului - principiul de bază in tarile democratice. 2. Micșorarea suprafeței minime a fondurilor-sunt tari cu suprafețe minime de câteva sute ha. 3. ...... în alte tari dacă ai o suprafață compactă începând de la aproximativ 100 ha poti vana singur. 4. Reducerea birocrației in vânătoare, etc.
claudiu.gamulescu scrie:Mă bucur că la voi s-a schimbat, sper că în bine si s-a ținut cont de tipul de proprietate asupra terenului, .....
claudiu.gamulescu scrie:..... Eu cred că trebuiesc regandite fundamentele pe care să organizăm vânătoarea în România, nu contează cine este gestionarul actual.
Eu cred ca trebuie regandita tactita ta. Acum ca au inteles toti ca tu vrei ...doar sa vinezi singur pe terenul propietate personala de cateva Ha. bafta in organizare 
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-

yoghi
- Veteran
-
- Locaţie: Romania
de violiv pe 13 Iun 2015, 16:35
Si ce-i rau in asta?
Cu multi ani in urma, dupa ce aveam numa cativa ani de alergat pe campuri, am vazut intr-unul din serialele englezesti din epoca o faza la care tot visez de atunci. Actiunea avea in prim plan o veche si destul de instarita familie, care locuia la un mare conac pe un domeniu frumos. In timpul actiunii cam treceau printr-o criza financiara si domeniul nu mai era ingrijit chiar englezeste. Cel mai batran barbat din familie, care se retrasese din viata publica de o vreme, isi petrecea mai toata ziua stand intr-un balansoar pe veranda din spatele conacului, cu o patura pe genunchi si pe patura vechea lui juxtapusa englezeasca. Cand si cand cate un iepuras scotea nasul din boscheti si dadea o fuga pe gazonul salbaticit din spatele casei sau un fazan intersecta in zbor conacul. Mosul tresarea din picoteala, ridica pusca si mai pica vreun exemplar. La 3-4 minute dupa foc venea bucatarul sa vada ce a facut si recupera piesa daca era cazul. Sunt peste 25 de ani de atunci dar inca visez la asta .... macar pe cand nu m-or mai tine genunchii sa pot sta pe veranda si sa pusc macar un gugstiuc IN CURTEA MEA.
Nu cred ca are rost sa reluam discutia asupra dreptului de proprietate iluzoriu din Ro, ce inseamna el in fapt fata de ce ar trebui sa insemne.
-
violiv
- Veteran
-
de violiv pe 13 Iun 2015, 16:36
NightSirc scrie:Varianta trei, acceptarea tacita a "sportului national"! Ba unii nici nu se sfiesc sa nu posteze: 
Ai sarit cam tare in sus. Du-te inca o data acolo de unde ai luat poza si citeste si explicatiile. Nu intotdeauna o poza face cat o mie de cuvinte ... fara cuvinte s-ar putea sa insemne cu totul altceva.
-
violiv
- Veteran
-
de NightSirc pe 13 Iun 2015, 16:59
Nu am sarit in sus, doar am vrut sa fiu neutru(fata de poza) si a iesit asa cum se vede!(intreaba pe oricine altcineva cum vede poza si mai vorbim).
PS: Nu sunt de acord cu publicarea unor poze de genu, era doar un exemplu de asa nu, rog un moderator sa o stearga!
-

NightSirc
- Veteran
-
- Locaţie: Furcitura nucului!
de Ghinda pe 15 Iun 2015, 07:38
violiv scrie:Si ce-i rau in asta?
Cu multi ani in urma, dupa ce aveam numa cativa ani de alergat pe campuri, am vazut intr-unul din serialele englezesti din epoca o faza la care tot visez de atunci. Actiunea avea in prim plan o veche si destul de instarita familie, care locuia la un mare conac pe un domeniu frumos. In timpul actiunii cam treceau printr-o criza financiara si domeniul nu mai era ingrijit chiar englezeste. Cel mai batran barbat din familie, care se retrasese din viata publica de o vreme, isi petrecea mai toata ziua stand intr-un balansoar pe veranda din spatele conacului, cu o patura pe genunchi si pe patura vechea lui juxtapusa englezeasca. Cand si cand cate un iepuras scotea nasul din boscheti si dadea o fuga pe gazonul salbaticit din spatele casei sau un fazan intersecta in zbor conacul. Mosul tresarea din picoteala, ridica pusca si mai pica vreun exemplar. La 3-4 minute dupa foc venea bucatarul sa vada ce a facut si recupera piesa daca era cazul. Sunt peste 25 de ani de atunci dar inca visez la asta .... macar pe cand nu m-or mai tine genunchii sa pot sta pe veranda si sa pusc macar un gugstiuc IN CURTEA MEA.
Nu cred ca are rost sa reluam discutia asupra dreptului de proprietate iluzoriu din Ro, ce inseamna el in fapt fata de ce ar trebui sa insemne.
Ceva de genul?
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori