Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 03 Mai 2026, 17:16
|
|
|
Modificari recente ale legilor legate de vanatoare
Moderatori: biriuck, liviur
de the_mav pe 09 Iun 2015, 22:23
puscasumarin scrie:Însă, nu uitaţi niciodată voi, ca vânători, că de vă face cineva felul pe pământul lui, nu Coşbuc vă va apăra, nici legea asta organică a protecţiei blabla, ci numai Bunul Dumnezeu!
si iei cu executare la al doilea termen, nici nu apuci sa deschizi bine ochii ca intri 15-20 de ani...PENTRU CE ?!?!?! da, pana la urma se reduce ecuatia la cat de bine te intelegi cu Gogu Fituica ori cat de darnic este... sau viceversa - i se pune pata, JAP te scoate din tarla la mijlocul vanatorii. ca e organizator, ca legea ii permite si ca nu ai ce sa ii faci. nu ai nici prejudiciu sa il poti dovedi, sa il iei - vorba lui Becali- pe parte economica. 
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de Alin3006 pe 09 Iun 2015, 22:25
the_mav scrie:tehărău scrie:Bine ai revenit, pușcașule! Mult ai mai fost pomenit în culise...
+1
Bine ai revenit in clan Dragos! O sa vezi schimbari, insa ne place sa credem ca in bine!
-
Alin3006
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 22:26
Asta vă transmit: Fiţi atenţi cu pasiunea voastră, vă poate costa libertatea de a o avea! Nu-i lăsaţi să vă subjuge, voi aţi îngrijit fauna cinegetică a României pe care ei au de gând să o subtilizeze!
-

puscasumarin
- Veteran
-
de tehărău pe 09 Iun 2015, 22:31
Din păcate nu pot să scriu mult dar am în cap o analiza sumară a ce reprezintă și cine e în fapt, administratorul și cât temei moral are el în contextul legislativ. De aici ar rezulta explicația lipsei de coerenta legislativă și intromixtiunea intereselor personale și de grup, abuzive, în actul decizional. Deci, cine sunt gestionarii consacrați -romsilva și ajurile- și cine sunt particularii? Și ce interese au? Poate se încumetă cineva să plece cu analiza de aici, în locul meu. Apoi vom vedea unde se încadrează cotizația noastră. Că plăcerea vanatului și ecologiști suntem cu toți. Atunci de la ce pleacă dihonia? Și cine dintre jucători e favorizat de legislația actuală și cum vă fi echilibrul la modificarea ei?
-
tehărău
- Veteran
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 22:32
Despre libertate să ştiţi că anii petrecuţi departe de voi m-au învăţat că nu e altceva decât o invenţie a traiului în comun. Nu e vreun drept ancestral ori altă scorneală atemporală, dar ştim cu toţii că este un drept câştigat, în temeiul căruia putem striga: Vrem al nostru drept! Vânatul nu este al statului, ci bun al nimănui! JOS LABELE!
-

puscasumarin
- Veteran
-
de tehărău pe 09 Iun 2015, 22:35
Scuze de greșeli, telefonul...
-
tehărău
- Veteran
-
de the_mav pe 09 Iun 2015, 22:35
puscasumarin scrie:...Vrem al nostru drept! Vânatul nu este al statului, ci bun al nimănui! JOS LABELE!
saaaaaaaau: sistemul anglo-saxon! 
-

the_mav
- Veteran
-
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 22:40
Când au avut boală de impotenţă, au apelat la demantelarea şi demonizarea instituţiei Bisericii - ca să-şi apere nişte lipsuri MAJORE, au îndemnat şi lăsat să se întine Biserica Neamului; acelaşi păcat îl au cu noi, încercarea de demantelare a sindicatului vânătorilor!
-

puscasumarin
- Veteran
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 22:43
Dacă, în această seară, vorbim cu toţii (mai ales eu) asta semnifică ceva:
JOS LABELE!
-

puscasumarin
- Veteran
-
de the_mav pe 09 Iun 2015, 22:45
puscasumarin scrie:Dacă, în această seară, vorbim cu toţii (mai ales eu) asta semnifică ceva:
JOS LABELE!
de acord. DAR, e trimisa deja la a doua promulgare  si stii si tu ca o alta modificare pe o lege lipsita de importanta nu se prea intampla
-

the_mav
- Veteran
-
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 22:47
tehărău scrie: de la ce pleacă dihonia? Și cine dintre jucători e favorizat de legislația actuală și cum vă fi echilibrul la modificarea ei?
Trebuie toată schimbată! Vânatul nu este bunul statului, ci al nimănui (implicit al tuturor, ca aerul, de exemplu).
-

puscasumarin
- Veteran
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 22:49
the_mav scrie:de acord. DAR, e trimisa deja la a doua promulgare  si stii si tu ca o alta modificare pe o lege lipsita de importanta nu se prea intampla
Mai sunt vreo patru proiecte dar nu asta contează ci faptul că sunt toţi nişte NENOROCIŢI
-

puscasumarin
- Veteran
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 22:53
De când mă ştiţi acelaşi a fost discursul şi nu am reuşit nimic, din contra: Am acumulat o traistă de neprieteni.
M-am săturat, e prea mult de trăit şi de câştigat prin a fi OM
-

puscasumarin
- Veteran
-
de Alin3006 pe 09 Iun 2015, 22:54
Si eu ma tem ça e un picut cam tarzior…mai e un fenomen interesant: Exista din nou in lege obligativitatea de a fi memebru undeva, insa de data asta nu mai merge cu ¨fofarlica¨.E vorba sa fii membru la o asociatie cu fonduri. AGVPS-ului ii convine de minune situatia, dar le cam convine si la ¨privati¨. Ca si mie mi-ar conveni sa imi dea cineva bani no matter what. Opozitie- cativa de pe net, noi si altii. Rezultat final: cresterea cotizatiei! Desteapta miscare, nu? Mi-e foarte teama ca si chestia asta cu regulamentul sa nu fie tot o regie frumoasa…Mai e tare putin si ne lamurim. Asa ca Dragos, ca tu esti cu legea si juridicul: cum facem schema cu JOS LABELE? Ca s-au incercat diverse, e si un nene care a scris la Avocatul Poporului…Ce ar fi de facut?
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de the_mav pe 09 Iun 2015, 22:56
puscasumarin scrie:the_mav scrie:de acord. DAR, e trimisa deja la a doua promulgare  si stii si tu ca o alta modificare pe o lege lipsita de importanta nu se prea intampla
Mai sunt vreo patru proiecte dar nu asta contează ci faptul că sunt toţi nişte NENOROCIŢI
stii ca nu ne ajuta constatarea, desi e pertinenta si valida... mai e o incercare pe constitutional DUPA ce va fi promulgata, desi nu stiu cat ar putea tine inca o interventie cu aceleasi argumente. iar regulamentul daca trece, începând de la faptul ca iese ca ordin de ministru (nu ca lege)  si pana la aplicabilitate fara monitorizare (facem online, dar fitzuica ramane), este clar cu dedicatie si avand ca scop aservirea activitatii in sine si a celor care o practica in subsidiar. vezi vreo solutie pe hartie? ca strada e aproape imposibila, desi ar fi cea mai puternica...aici noi romanii avem un defect mare, nu ne place sa iesim in strada 
-

the_mav
- Veteran
-
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 23:02
Alin3006 scrie:AGVPS-ului ii convine de minune situatia, dar le cam convine si la ¨privati¨. Ca si mie mi-ar conveni sa imi dea cineva bani no matter what. Opozitie- cativa de pe net, noi si altii. Rezultat final: cresterea cotizatiei!  Desteapta miscare, nu? Mi-e foarte teama ca si chestia asta cu regulamentul sa nu fie tot o regie frumoasa ESTE!s.m.D.A.…Mai e tare putin (greşit s.m. D.A.) si ne lamurim. Asa ca Ce ar fi de facut?
Bateţi TOBA! Sincer, BATEŢI TOBA!
-

puscasumarin
- Veteran
-
de Alin3006 pe 09 Iun 2015, 23:09
Pai ASTA o sa facem cu siguranta. Intrebarea era ce putem face concret, ca stii vorba: cainii latra, ursul trece!
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 23:11
the_mav scrie: regulamentul daca trece, începând de la faptul ca iese ca ordin de ministru (nu ca lege)  si pana la aplicabilitate fara monitorizare (facem online, dar fitzuica ramane), este clar cu dedicatie si avand ca scop aservirea activitatii in sine si a celor care o practica in subsidiar. Vezi vreo solutie pe hartie? ca strada e ... cea mai puternica...aici noi romanii avem un defect mare, ne place sa iesim in strada 
Prietene, parcă ţi-aş fi pasat eu vreo fiţiucă, aşa le-ai zis!
-

puscasumarin
- Veteran
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 23:14
Alin3006 scrie:Pai ASTA o sa facem cu siguranta: cainii latra, ursul musca din dusman!
Te-ai incadrat în mişcare: nu crede nimic din ceea ce auzi sau citeşti şi doar 25% din ceea ce vezi!
-

puscasumarin
- Veteran
-
de Alin3006 pe 09 Iun 2015, 23:21
puscasumarin scrie:Alin3006 scrie:Pai ASTA o sa facem cu siguranta: cainii latra, ursul musca din dusman!
Te-ai incadrat în mişcare: nu crede nimic din ceea ce auzi sau citeşti şi doar 25% din ceea ce vezi!
La ce am auzit, citit si vazut in ultima vreme, nici macar nu ma mira ce spui! 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 23:24
Doresc să îţi amintesc o zicere evanghelică: Eu nu am venit să stric legea, ci să o împlinesc!
-

puscasumarin
- Veteran
-
de tehărău pe 09 Iun 2015, 23:30
Mav, asta cu strada nu o văd, pe termen scurt cu aplicabilitate Dacă analizezi situația jucătorilor pe care v-am invitat să o analizați, nici unul nu are nici interesul nici capacitatea de a scoate oameni în stradă. Vanatorul simplu e nemulțumit dar neinformat, așa că scoate l din calcul. Cel chipurile, informat are așa de multe de împărțit cu colegul că dacă se găsesc pe stradă e nevoie de jandarmi să i desparți pe ei, nu să nu îl ia pe vinovat de guler. De îi aduni pe cei ce au rămas în socoteală, poți să treci strada toată ziua pe la muzeul satului, că nici amenda de încurcat traficul nu iei... Pe mine să nu te bazezi până pe la boncanit. Dar sunt dispus să plătesc un ecologist... Strada va fi bună, dar trebuie să mai avem răbdare până constituim o comunitate puternică. Până atunci, soluțiile sunt puține și lasă gust amar, conform cu părerea multora...
-
tehărău
- Veteran
-
de claudiu.gamulescu pe 09 Iun 2015, 23:32
Puscasule, gand la gand cu bucurie! Nu am crezut ca mai sunt "vanatori" in Romania care vad ce se intampla in jurul lor. Bravo! Am crezut ca fara AGVPS si ROMSILVA nu mai stim care-i viezure sau care-i bursuc  .
-
claudiu.gamulescu
- Nou membru
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 23:33
Aferim, Coane! claudiu.gamulescu scrie:Ma bucur sa gasesc un interlcutor in asentimentul meu chiar daca nick name nu suna bine pentru vanatoarea in Romania 
Am glumit, mie nu-mi mai zice nimeni că-s marin (bunica dinspre tata a murit fără să o cunosc, iar restul îs liniştiţi). Altminteri alles gute!
-

puscasumarin
- Veteran
-
de Alin3006 pe 09 Iun 2015, 23:45
puscasumarin scrie:Doresc să îţi amintesc o zicere evanghelică: Eu nu am venit să stric legea, ci să o împlinesc!
Pai da, dar stii ce-a patit dupa...  Si nu asta ar fi problema, macar in cazul lui dupa ce l-au batut in cuie s-au prins prostovanii de schema si de 2000 de ani tot le schimba viata chestia asta. La noi ma tem ca ne batem in cuie degeaba, ca o sa vina baba aia cu bordura din bancul cu Isus. Ala cu ¨cine e fara de pacat sa ridice primul piatra! Baba : zbang cu bordura! Isus: nu era valabil si pentru tine, mamica, vorbeam la modul general! ¨ 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de claudiu.gamulescu pe 09 Iun 2015, 23:47
Daca ne este frica de rastignire in 2015 ne meritam iepurele de Duminica pentru a ne lauda ca suntem vanatori.
-
claudiu.gamulescu
- Nou membru
-
de Alin3006 pe 09 Iun 2015, 23:48
claudiu.gamulescu scrie:Daca ne este frica de rastignire in 2015 ne meritam iepurele de Duminica pentru a ne lauda ca suntem vanatori.
Pai da, Amsterdamul da o degajare aparte... 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 23:50
claudiu.gamulescu scrie:Daca ne este frica de rastignire in 2015 ne meritam iepurele de Duminica pentru a ne lauda ca suntem vanatori.
Sper că echivalezi răstignirea cu moartea trupească. Nu înţeleg exact...
-

puscasumarin
- Veteran
-
de puscasumarin pe 09 Iun 2015, 23:52
Alin3006 scrie: ¨cine e fara de pacat sa ridice primul piatra! Baba : zbang cu bordura! Isus: nu era valabil si pentru tine, mamica, vorbeam la modul general! ¨ 
Domnule, mâncăm mult rahat?
-

puscasumarin
- Veteran
-
de claudiu.gamulescu pe 09 Iun 2015, 23:55
Majoritatea oamenilor echivalam rastignirea cu moartea trupeasca. Din aceasta cauza ne este frica sa ne traim viata data cu liber arbitru.
-
claudiu.gamulescu
- Nou membru
-
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori