| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICRe: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICPana cand avem termen sa ne inscriem ?
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICPai, ieri a promulgat Legea, urmeaza sa fie publicata in MO, ... deci ... cat de repede...
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC
nu o vad pe site-ul Admin Prezidentiale...sau poate nu o caut eu corespunzator... -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICda, comunicatul de presa da.
Forma ma interesa, desi nu are cum sa fie diferita de cea iesita de la Cam Dep. -------------------------------------
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICLegea a fost promulgata si odata cu publicarea in M O, cei neinscrisi isi pierd dreptul de a vana.
Nu si calitatea de vanatoar. Eu asta am inteles citind legea. Sa vedem forma finala, publicata cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC... ba chiar calitatea de vanator...
Implicit si dreptul de a vana. "vânător - persoană fizică licenţiată, membră a unei organizaţii vânătoreşti gestionară de faună cinegetică, care ocroteşte, îngrijeşte şi extrage fauna cinegetică în condiţiile legii;"
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICSa vedem textul final, desi nu cred sa fie schimbari. Multi isi freaca mainile, mirosind banii ce vor veni. Oricum, nu se vor duce in vanat, ci in buzunare. cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC@lory, care sunt argumentele tale cand sustii ce cei care nu sunt membrii unei asociatii, pierd calitatea de vanator?
Permisul de vânatoare permanent este echivalentul unui atestat sau al unei diplome, obtinut prin sustinerea unui examen. Astfel de ”diploma” sau "atestat" se elibereaza decât o singura data de asociatia în fata careia candidatul a sustinut examenul si care i-a testat cunostintele si aptitudinile. Se poate anula prin sentinta judecatoreasca definitiva,dacă posesorul lui a săvârşit o faptă sancţionată ca infracţiune de L407,prin ordin al administratorului sau prin deces. Daca nu esti membru unei asociatii NU SE PIERDE CALITATEA DE VANATOR.
Pai vezi mai sus definitia vanatorului asa cum am citat-o eu din Legea proaspat promulgata... Esti membru intr-o asociatie esti vanator. Daca nu esti membru, ... e evident ca nu te mai incadrezi in aceasta categorie...
Asta ar fi o mare problema, DAR de vreo 2 ani (cel putin la nivelul unelor AJVPS-uri ca aici probabil se va orienta vanatorul) sunt semnale bune privind gestionarea banilor. Lipsa banilor din cotizatii s-a simtit la nivelul Asociatiilor, iar membrii vanatori au inceput sa-si faca auzite glasurile. Nu cred ca un gestionar cerebral o sa-si mai permita sa-si bata joc de resursele pe care le are (cum se intampla in trecutul nu foarte indepartat) riscand sa se intoarca iar cu ambele picioare in groapa... Oricum concurenta la AJVPS exista in continuare, vanatorii nefiind obligati sa se inscrie intr-o Asociatie anume...
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICnici macar afiliata
-------------------------------------
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC@lory, este evident ca nu asta scrie in lege.Citeste conditiile de anulare a permisului de vanatoare permanent.
Art. 30. (1) Permisul de vânătoare eliberat în România se anulează dacă posesorul lui a săvârşit o faptă sancţionată ca infracţiune de prezenta lege. „ Dreptul de practicare a vânătorii se suspendă în următoarele situaţii: a) permisul de armă de vânătoare a fost suspendat; b) permisul de vânătoare a fost reţinut. Procedurile privind anularea şi suspendarea permiselor de vânătoare în condiţiile prezentei legi se aprobă prin ordin al administratorului. Ti-e clar acum ca daca nu esti membru al unei asociatii, nu-ti pierzi calitatea de vanaror?
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICNu, nu-mi este chiar clar...
Inteleg ce spui, dar am niste nelamuriri... Ce statut ai in urma promulgarii Legii 407, daca nu esti membru intr-o asociatie? In cazul de fata, tinand cont ca: “Art. 27. - Vânătoarea se exercită numai de către VÂNĂTORI, dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: a) posedă permis de vânătoare eliberat în România, în CAZUL MEMBRILOR ORGANIZAŢIILOR VÂNĂTOREŞTI DIN ŢARĂ, sau permis ori licenţă valabilă în ţara lor, în cazul vânătorilor cetăţeni străini; b) posedă autorizaţie individuală de vânătoare, eliberată pe numele său de gestionar sau este înscris nominal de organizator în autorizaţiile colective de vânătoare; c) posedă permis de armă pentru folosirea armelor de vânătoare în România, în Europa sau în ţara de origine, după caz, dacă practică vânătoarea cu armă; d) posedă talon de asigurare pentru accidente şi răspundere civilă, în legătură cu activitatea sa de VÂNĂTOR.” probabil cei care nu vor adera la o asociatie de vanatoare vor adera la una de … tir sportiv…
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICAi statut de vanator.Nu afilierea in cadrul unei asociatii iti confera calitatea de vanator.Afilierea in cadrul asociatiei X, iti confera calitatea de membru vanator in cadrul asociatiei.In momentul inscrierii in asociatie, tu mergi ca vanator, asta-i statutul tau, de vanator. Calitatea de vanator o obtii in urma examenului si implicit inmanarii permisului de vanatoare permanent.
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICRevin: Legea 407 a fost promulgata in ultima forma propusa!
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICNu te supara, dar definitia vanatorului este cea citata de mine mai sus...
Uite, coroboreaza cu Articolele astea din Legea nr. 295 din 28 iunie 2004, republicata..: V. Categorii de persoane 1. vânător – persoana fizică care a obţinut calitatea de vânător şi practică vânătoarea, în condiţiile Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare; "Art. 13 Categoriile de persoane fizice care pot fi autorizate să procure arme letale (1) Persoanele fizice de cetăţenie română cu domiciliul sau reşedinţa în România, care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (1) pot fi autorizate, la cerere, să procure arme letale. (3) Vânătorii pot procura arme de vânătoare, precum şi arme de tir, numai din categoria armelor lungi. Art28 Anularea si suspendarea dreptului de detenere a armelor. (1) Dreptul de detenere a armelor de foc se anuleaza daca titularul se afla in una din urmatoarele situatii: a)… b).. … f) a pierdut din motive imputabile lui calitatea prevazuta la art. 13 alin. (3) si (4) sau nu mai are calitatea prevazuta la art. 13 alin (5), care a conditionat acordarea dreptului de detenere a armelor." Din pacate, probabil o sa le suspende si dreptul de detinere arme de vanatoare.
Chestia asta se poate traduce si prin faptul ca de acum suntem OBLIGATI sa devenim membrii cotizanti la o asociatie de vanatoare care gestioneaza fonduri.
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICCe parere aveti despre aceste articole din Legea 407?
"17. La articolul 15, alineatele (7) şi (71) se modifică şi vor avea următorul cuprins: „(7) Administratorul pădurilor proprietate publică a statului are obligaţia să asigure, cu titlu gratuit, în fondul forestier proprietate publică a statului, terenuri libere de vegetaţie forestieră la data intrării în vigoare a prezentei legi, necesare cultivării, recoltării, depozitării şi distribuirii hranei complementare a vânatului, precum şi amplasăriiconstrucţiilor şi instalaţiilor vânătoreşti, inclusiv a crescătoriilor de vânat existente la data precizată, destinare producerii de material biologic pentru popularea fondurilor cinegetice în suprafaţa de minimum: a) 1,0 ha pentru 1.000 ha de pădure în etajul altitudinal de munte; b) 2,0 ha pentru 1.000 ha de pădure în etajul altitudinal de deal; c) 3,0 ha pentru 1.000 ha de pădure în etajul altitudinal de câmpie.” (7.1) Gestionarii au obligaţia de a prelua terenurile asigurate potrivit prevederilor alin. (7) în prezenţa reprezentantului administratorului, şi de a le utiliza corespunzător destinaţiei acestora. (7.2) Nerealizarea obligaţiei prevăzute la alin (7) atrage diminuarea sumelor datorate administratorului pădurilor statului, proporţional cu procentul de nerealizare a obligaţiei respective." "(8) Proprietarii şi deţinătorii de terenuri cu orice titlu, precum şi executanţii de lucrări de orice natură pe terenurile din fondurile cinegetice sunt obligaţi să ia măsurile prevăzute de lege pentru protecţia faunei cinegetice şi a mediului său de viaţă, şi răspund pentru pagubele pe care le produc acestora prin acţiuni ilicite săvârşite cu intenţie sau din culpă." Cred ca aste este un MARE castig pentru vanatul din Romania. Ramane ca gestionarii fondurilor cinegetice sa-si exercite aceste drepturi.
Welcome to the real World, Neo! -------------------------------------
Pe bune?? Päi stii ce nu intelegi tu Doris? Multi NU AU O PROBLMEMA cu chestia asta... PS. Daca tot worbim de real world : in afara de noi ¨pulimea¨ si inca doi -trei ¨privati¨ nu mi s-a parut nici ca noile asociatii ar fi avut o problema sa-si bage frumusel in buzunar o cotizatie.
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICarcasii si pasararii au luat-o sus...nasol de tot . nu cred ca in urmatorul veac se va schimba legea favorabil. pacat !
8 x 68 e tata lor ...
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICEu stiam ca nici o lege nu se aplica decat de la data intrarii in vigoare, conform principiului neretroactivitatii legii in timp.
Adicatelea legea se aplica numai pentru viitor, nu si pentru trecut. In legea de acum nu se mentioneaza cum/daca se vor retrage actualele premise permanente ale celor care nu sunt membrii. Si nici un termen de gratie dat acelora care nu-s membri si vor sa intre in legalitate. Si daca in lege nu e prevazut clar, de ce sa le retraga???? sa le preschimbe din oficiu din B in A !!! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Nu stiam ca exista permise permanente de vanator pe categorii: A,B sau celelalte din alfabet. Poate te referi le permisele de port si folosinta a armelor? Oricum, in noua forma a legii armelor nu se mai prevede obligativitatea prezentarii la viza la 5 ani a carnetului de mebru afiliat unei asiciatii,dar in Norme.......
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICOricum am da-o, e o imbarligatura legislativa de te doare parul, cu cap cu tot.
Vanator esti atestat cu acel permis permanent (ce de aia-i si spune permanent) de vanator,pentru cei care deja l-au obtinut. Pentru cei care inca nu l-au obtinut,n-o sa-l obtina pana nu se baga in ograda unei asociatii gestionare de fond si care si organizeaza examenul.Ca si pana acum, de altminteri,ca nimeni nu s-a facut vanator pana nu i-a intocmit oarece asociatie dosarul de participare la examen. Problema este ca in nicio lege nu scrie ce se intampla cu cei care au deja permis permanent de vanator dar nu sunt membri in nicio asociatie (gestionara de fond sau doar de fund). Tinand cont ca in noua forma a legii armelor nu mai este prevazut ca trebuie sa duci copia carnetului de membru asociat,teoretic, calitatea de vanator nu se pierde,nu se ia si nici nu se transforma(parafrazand un ruso-francez). Problema este ca Normele de aplicare sunt tot cele vechi si aici e intrebarea de tip hamletian: este Legea mai presus de Norme sau Normele inlocuiesc Legea ?
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICEu mi-am luat permisul permanent de vanator in 2012 si abia anul acesta am reusit sa imi cumpar arma. Bineinteles ca a trebuit sa refac toate actele necesare, psiho, medical, cazier si asa mai departe dar niciunde nu mi s-a cerut carnetul de vanator unde sa justific faptul ca de trei ani sunt membru. Sincer nu va inteleg,daca esti sofer, ti-ai vandut masina si nu mai sofezi, ti se suspenda permisul??? Hai serios.
Mea culpa.... in ultima fraza eram cu gandul la port si detinere... Oricum, e noaptea mintii...avocatii vor avea de lucru! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICMai oameni buni ati luat-o razna??
Situatia e foarte simpla: Calitatea de vanator nu o poti pierde. E a ta pe veci. Poti insa pierde dreptul de a practica vanatoarea din diverse motive. Mai nou e OBLIGATORIU sa fii membru al unei asociatii - Atentie- GESTIONARA DE FOND pentru a putea avea calitatea de membru vanator si deci de a primi autorizatii/ pastra pusca/ iesi la vanatoare. Daca vreti sa stiti pe cine sa injurati : TOATE asociatiile la gramada, afiliate si neafiliate la AGVPS - ca cateva exceptii fireste- s-au complacut in in povestea asta, pentru ca afiliati sau nu vor bani anual de la membrii vanatori. Nu in ultimul rand, aminititi-va ca s-a facut o petitie - initiatorul ei a fost Catalin Vrabie - pe care au semnat-o un numar atat de mic de vanatori incat a fost complet ignorata de legiuitor! In consecinta: 1. V-a placut ideea de a fi membru cotizant cu sau fara voia voastra. Nu aveti deci pe cine injura, ca vi s-a indeplinit visul. Senzatia mea e ca ori voi sunteti majoritari, ori noi restul suntem nebuni. 2. Nu v-a placut ideea si ati semnat petitia: puteti injura sistemul de cacat si pe cei pasivi care au fost de parerea voastra, insa i-a durut undeva si au asteptat sa le rezolve altii problemele. 3. Nu v-a placut ideea, dar v-a durut in brisa si ati stat linistiti in dulcele stil romanesc, pe ideea ca poate va rezolva altii problema. In cazul vostru baieti, va duceti frumusel la oglinda si da-i! Si stati asa, ca asta e doar inceputul! Pentru cei care mai cred inca in Mos Craciun: NU EXISTA! Treziti-va la cruda realitate si consientizati ca daca nu ne unim si daca nu trecem peste orgolii de trei lei personale si nu ne dezmeticim din indolenta care ne caracterizeaza, in cativa ani vanatoarea in Romania va fi doar o amintire pentru toti cei care nu sunt extrem de bogati!
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori |
Publicitate
|