Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 04 Mai 2026, 02:58
|
|
|
Modificari recente ale legilor legate de vanatoare
Moderatori: biriuck, liviur
de Alin3006 pe 18 Iun 2015, 16:07
catalin.vrabie scrie:Alin, te rog argumenteaza pastrarea lisei la caprior.
E printre putinele variante de vanat mare accesibil si daca te poti apropia de el suficient, e o vanatoare foarte pasionanta. Am incercat-o candva si mi-a placut. Cu un proiectil ca Sauvestre sau orice unic de calitate si ceva antrenament, se poate impusca caprior cu lisa. De ce am interzice? Ca sa-l facem total inaccesibil incepatorilor si celor cu buget mic? Intre timp a postat Mav, as fi pariat ca nu tace legat de lisa si unic ! 
-
Alin3006
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 16:08
TheMav, fa o propunere concreta de introducere a tevilor ghintuite. Cu art. sau punct de art.
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
- Locaţie: Focsani
-
de Alin3006 pe 18 Iun 2015, 16:09
lory scrie:Oricum e puţin ciudat formulat... În 5ani deacum înainte, e posibil să nu mai fii gestionar iar până atunci să vanezi fără.... Şi alt aspect.... Există gestionării care au 20 de fonduri de vânătoare şi gestionarii care au unul... Un limier şi pt. unul şi pt. altul? Aici nu ar trebui o impunere. Tine de nivelul de responsabilitate al gestionarului respectiv... Eu aş scoate acest articol. Esti iresponsabil şi nu-ţi iei câine..., treaba ta. Tu pierzi...
Good point! Mergand pe rationamentul asta, maine-poimaine obligam si vanatorii de vanat mare sa-si ia limier!  Asta e o chestie care trebuie sa vina din educatie si etica insusita prin convingere, nu impusa! Baietii astia de la Limier Club Roman, asa vor sa se impuna, cu forta? Si care sunt de fapt, ca am inteles ca sunt doua cluburi de limieri?
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 16:11
Alin3006 scrie:[ E printre putinele variante de vanat mare accesibil si daca te poti apropia de el suficient, e o vanatoare foarte pasionanta. Am incercat-o candva si mi-a placut. Cu un proiectil ca Sauvestre sau orice unic de calitate si ceva antrenament, se poate impusca caprior cu lisa. De ce am interzice? Ca sa-l facem total inaccesibil incepatorilor si celor cu buget mic? Intre timp a postat Mav, as fi pariat ca nu tace legat de lisa si unic ! 
Accesibil din ce punct de vedere? Financiar? Eu nu zic ca nu se poate impusca cu lisa. Spun doar ca procentul de animale ranite si nerecuperate cred ca e mai mare la lisa decat la glont, avand in vedere energia celor 2 proiectile. Ce tribe are chestier cu buget mic? Autorizatia costa la fel si cu lisa si cu glont. Iar cu banii cu care cumperi o lisa cumperi la fel de bine un CZ cu glont.
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 16:15
lory scrie:Oricum e puţin ciudat formulat... În 5ani deacum înainte, e posibil să nu mai fii gestionar iar până atunci să vanezi fără.... Şi alt aspect.... Există gestionării care au 20 de fonduri de vânătoare şi gestionarii care au unul... Un limier şi pt. unul şi pt. altul? Aici nu ar trebui o impunere. Tine de nivelul de responsabilitate al gestionarului respectiv... Eu aş scoate acest articol. Esti iresponsabil şi nu-ţi iei câine..., treaba ta. Tu pierzi...
De ce vedeti doar jumatate de enunt? Cel care are doar un fond si nu-si permite sa cumpere un caine, poate sa incheie un contract de prestari servicii cu un conducator de limier. Lucru pe care eu l-as face si maine, dar n-am cu cine. Si n-am cu cine pentru ca nu exista cultura cinegetica in acest sens. Aceasta propunere vine in ideea de a pune bazele declansarii procesului de formare a unei profesii (ocupatii) de care vanatoarea din Romania are nevoie. Si care lipseste!
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 16:18
Cat despre termen, el nu este unul strict: exact la 5 ani trebuie sa-ti cumperi caine! Nu. In acest termen, oricand doresti (intr-un an, doi, 4 ani si 11 luni) sa-ti cumperi un caine sau sa inchei contract cu un conducator de limier. Daca stii ca e posibil sa nu mai fii gestionar (desi cu noua lege este aproape imposibil acest lucru fara voia ta), atunci nu cumperi caine, ci inchei un contract de prestari servicii. Dar ai posibilitatea de arecupera un vanat ranit, daca e cazul.
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de the_mav pe 18 Iun 2015, 16:19
Catalin, perfect de acord, DAR: in romania s-a aratat clar in nenumarate rânduri ca ori de cate ori privesti partea plina a paharului ca o singura alternativa duce la abuz! adica lasa piata sa se regleze singura, nu impune limierii din clubul X.
scrie acolo de caini specializati pr urma de sange si clasificati in acest sens, motiv pt care vei evita si o eventuala taxa a celor din Limier CLub de 1000 Eur/luna (la contract) sau vânzarea unui pui "specializat" din canisele lor cu 5000 Eur/bucata...
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 16:20
Alin3006 scrie:Baietii astia de la Limier Club Roman, asa vor sa se impuna, cu forta? Si care sunt de fapt, ca am inteles ca sunt doua cluburi de limieri?
Alin, nu fi paranoic! Nu vrea nimeni sa se impuna, numai ca sunt singurii care au cerut o asemenea prevedere. Au si mentionat in materialul pe care mi l-au trimis ca nu e neaparat sa fie limier, ci orice rasa recunoscuta international, prin standardul rasei, ca are aceste calitati.
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de Alin3006 pe 18 Iun 2015, 16:20
catalin.vrabie scrie:Alin3006 scrie:[
Accesibil din ce punct de vedere? Financiar? Eu nu zic ca nu se poate impusca cu lisa. Spun doar ca procentul de animale ranite si nerecuperate cred ca e mai mare la lisa decat la glont, avand in vedere energia celor 2 proiectile. Ce tribe are chestier cu buget mic? Autorizatia costa la fel si cu lisa si cu glont. Iar cu banii cu care cumperi o lisa cumperi la fel de bine un CZ cu glont.
Da, financiar. Si de regula lisa are toata lumea, cum spune si MAV. Multi nu isi permit si o carabina, cel putin la inceput. Chestia cu ranitul mai mult cu lisa decat cu glont de unde ai scos-o? Ai tu o statistica oficiala, sau e doar o parere? Daca esti bisingiu ranesti la fel de mult si cu glont, ca tot prost o sa tragi. Nu e un argument. Iar energia e arhisuficienta pentru caprior. Desigur, daca vrei sa tragi la 150 m pe catare, esti clar cretin si probabil vei rani, dar daca esti ATAT de iresponsabil inseamna ca nu te-ai copt suficient pentru vanatul mare. Si sigur vei face prostii si cu glont. Ajungem tot la etica si educatie, in loc de impuneri cu pumnul in gura! Pai condamnam ca CAP ne obliga la chestii si facem la fel? Obligatoriu limier, statie, glont la caprior?!!! Ce mai urmeaza? Nu vrei sa facem si un abonament la Vinatorul.ro pentru reclama obligatoriu ? Promit ca fac un pret bun!  Cam asa suna toate impunerile astea! Si mie unul nu-mi plac!
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de Alin3006 pe 18 Iun 2015, 16:22
catalin.vrabie scrie:Alin3006 scrie: Si care sunt de fapt, ca am inteles ca sunt doua cluburi de limieri?
NU sunt oaranoic si repet intrebarea. Despre care clul vorbim? Iti spun eu dupa de ce intreb...
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de the_mav pe 18 Iun 2015, 16:27
-

the_mav
- Veteran
-
-
de Jack.Sparrow pe 18 Iun 2015, 16:29
catalin.vrabie scrie:Motivul acestei prevederi este ca sansele ca un caprior sa fie ranit si nerecuperat cu arma lisa sunt mult mai mari decat cu arma cu glont.
Cum asa? Din moment ce vorbim de proiectil unic, si ne raportam la distantele la care se poate trage cu lisa vs carabina, nu vad cum se raneste mai mult cu lisa. In plus, unicul de lisa chiar are mega stop, mai ales intr-un caprior. Legat de limieri, niciun ONG nu trebuie inclus in vreun fel in vreun regulament daca asa se impun niste constrnageri. In spatele unui ONG poate fi oricine, inclusiv maica Tereza sau Scufita Rosie  Prevederile cu valoarare legislativa nu trebuie sa se bazeze pe capriciile unor privati. Articolul poate fi modificat prin inlocuirea termenului de limier cu acela de caine specializat in urmarirea vanatului ranit. Modul in care un astfel de caine isi primeste atestatul poate fi inspirat din legislatia tarilor mai avansate (@wachetelfeld cred ca ne poate lumina aici  ) P.S. tocmai pentru ca am treaba prin judetul asta rosu si putred nu vreau sa-mi spun numele intreg 
-

Jack.Sparrow
- Membru important
-
- Locaţie: Focsani/Bucuresti
de the_mav pe 18 Iun 2015, 16:38
Jack.Sparrow scrie:catalin.vrabie scrie:Motivul acestei prevederi este ca sansele ca un caprior sa fie ranit si nerecuperat cu arma lisa sunt mult mai mari decat cu arma cu glont.
Cum asa? Din moment ce vorbim de proiectil unic, si ne raportam la distantele la care se poate trage cu lisa vs carabina, nu vad cum se raneste mai mult cu lisa. In plus, unicul de lisa chiar are mega stop, mai ales intr-un caprior. Legat de limieri, niciun ONG nu trebuie inclus in vreun fel in vreun regulament daca asa se impun niste constrnageri. In spatele unui ONG poate fi oricine, inclusiv maica Tereza sau Scufita Rosie  Prevederile cu valoarare legislativa nu trebuie sa se bazeze pe capriciile unor privati. Articolul poate fi modificat prin inlocuirea termenului de limier cu acela de caine specializat in urmarirea vanatului ranit. Modul in care un astfel de caine isi primeste atestatul poate fi inspirat din legislatia tarilor mai avansate (@wachetelfeld cred ca ne poate lumina aici  )
+1 jack ps: daca nu este tarziu pana duminica ori nu se gaseste alta formulare, am sa incerc sa formulez cumva acel articol. desi acum când nu am acces la laptop/desktop pt editare rapida ci doar pe telefon, mi s-ar parea ca cea mai simpla solutie e si cea mai eficienta: adica scoaterea cuvântului caprior de la stanga si mutarea lui la dreapta, langa mistret.
-

the_mav
- Veteran
-
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 16:40
Jack.Sparrow scrie:Articolul poate fi modificat prin inlocuirea termenului de limier cu acela de caine specializat in urmarirea vanatului ranit. Modul in care un astfel de caine isi primeste atestatul poate fi inspirat din legislatia tarilor mai avansate (@wachetelfeld cred ca ne poate lumina aici  ) P.S. tocmai pentru ca am treaba prin judetul asta rosu si putred nu vreau sa-mi spun numele intreg 
Modific cu definitia data de tine. Cred ca este ok. Cine va asigura insa certificarea? Aici vanatoarea nu are treaba cu politica. Tot incerc sa demonstrez asta, dar nu sunt prea multi care inteleg.
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 16:45
Alin3006 scrie: NU sunt oaranoic si repet intrebarea. Despre care clul vorbim? Iti spun eu dupa de ce intreb...
Nu stiu care club. Eu am primit doar materialul sub titulatura Limier Clubul Roman, de la cineva din Cluj, cred, dar care il avea, la randul lui, de la cineva de la Sibiu. Nu cunosc dedesubturi ale afacerii, insa ideea mi s-a parut buna, iar omul cu care am discutat la telefon era corect si cerebral. Asa cum am spus, au si mentionat ca nu trebuie sa fie neaparat limier, ci si alte rase, si au acceptat propunerea mea cu termenul de 5 ani, intrucat alor era cu aplicabilitate imediata. De asemenea, au acceptat si faptul ca trebuie sa anunte gestionarul daca intra pe fond vecin, varianta lor fiind fara acest accept. Adica oamenii mi s-au parut bine intentionati, si cred ca propunerea lor ar avea efecte benefice vanatorii, pe termen lung.
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de the_mav pe 18 Iun 2015, 16:45
catalin.vrabie scrie:Modific cu definitia data de tine. Cred ca este ok. Cine va asigura insa certificarea? Aici vanatoarea nu are treaba cu politica. Tot incerc sa demonstrez asta, dar nu sunt prea multi care inteleg.
pai cine certifica cainii pentru vanatoarea in romania... chiar nu cunosc acest detaliu suficient de bine incat sa ma pronunt, asa ca las pe cei mult mai cunoscatori decat mine sa spuna. daca vrei formularea tipic romaneasca bagatoare in ceata, da-o pe general "certificati de organismele si institutiile abilitate in acest sens"...trece sigur la comisii dar mai mult rau face dupa - ca ramanem toti in ceata. ref politica: e cel mai la indemana subiect, dar poate fi inlocuita la fel de bine cu nume de persoane, cu situatii sau cu firme/comapnii ce au drept de decizie ori influente/interese. nu doar in vanatoare.
-

the_mav
- Veteran
-
-
de the_mav pe 18 Iun 2015, 16:47
catalin.vrabie scrie:... cred ca propunerea lor ar avea efecte benefice vanatorii, pe termen lung.
+1, perfect de acord. de aceea zic sa o pui pe general cu cainii de urma licentiati, dar nu o anume rasa dintr-un anume club...
-

the_mav
- Veteran
-
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 16:48
the_mav scrie:ps: daca nu este tarziu pana duminica ori nu se gaseste alta formulare, am sa incerc sa formulez cumva acel articol. desi acum când nu am acces la laptop/desktop pt editare rapida ci doar pe telefon, mi s-ar parea ca cea mai simpla solutie e si cea mai eficienta: adica scoaterea cuvântului caprior de la stanga si mutarea lui la dreapta, langa mistret.
Asta e simplu. O fac eu. Numai sa cadem de acord asupra formei. Am citit argumentele de pana acum, si s-ar parea ca sunt mai multe in favoarea mentinerii lisei decat impotriva. Voi reformula intrucat unele dintre argumente sunt pertinente.
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 16:48
the_mav scrie:de aceea zic sa o pui pe general cu cainii de urma licentiati, dar nu o anume rasa dintr-un anume club...
Dar cine asigura licentierea?
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de Jack.Sparrow pe 18 Iun 2015, 16:49
catalin.vrabie scrie:Jack.Sparrow scrie:Articolul poate fi modificat prin inlocuirea termenului de limier cu acela de caine specializat in urmarirea vanatului ranit. Modul in care un astfel de caine isi primeste atestatul poate fi inspirat din legislatia tarilor mai avansate (@wachetelfeld cred ca ne poate lumina aici  ) P.S. tocmai pentru ca am treaba prin judetul asta rosu si putred nu vreau sa-mi spun numele intreg 
Modific cu definitia data de tine. Cred ca este ok. Cine va asigura insa certificarea?
Pai nu trebuie sa inventam noi apa calaie la partea cu certificarea, traducatori ne trebuie noua, romanilor 
-

Jack.Sparrow
- Membru important
-
de Jack.Sparrow pe 18 Iun 2015, 16:55
Si mai am eu un off legat de ursi, nu imi imaginez ca ar avea vreo sansa sa treaca de comisii, dar e piticul meu de pe creier. Avand in vedere tona de laturi pe care ne-o luam de la verzi cand vanam cate un Teddy si acuzele referitoare la lasitatea celor ce fac acest lucru de la adapost eu as vrea interzicerea vanarii ursului din observator. Stiu, e traditional asa. Stiu, ar fi mai putini turisti straini veniti sa marce banul. Stiu ca n-are sanse asemenea dorinta. Cine are instalatie irigata cum trebuie sa puna mana si sa-l ia la dibuit (sau la goana daca nu are skill pentru dibuit!) Si ca tot am vorbit mai sus de lise vs carabine: care o fi raportul dintre ursi vanati cu lisa fata de cei impuscati cu carabina la noi in tara? 
-

Jack.Sparrow
- Membru important
-
de wachtelfeld pe 18 Iun 2015, 17:04
@Catalin Vrabie, Dupa cum bine stii exista si arme mixte, ghintuite si lise pe aceeasi arma. Din pct. meu de vedere pt. vanatul mare sunt cele mai ok, avand experienta tarilor germane unde aceste arme sunt folosite cu precadere de catre vanatorii profesionisti plus personalul de serviciu ce gestioneaza si supravegheaza fondul cinegetic. Cred ca doar in Romania si inca cateva tari asemanatoare, distanta de tragere la vanatul mare(aici avantaj carabina) este apreciata ca fiind "virtuozitate". Referitor la cainii pt. urma de sange, formularile sunt cele gresite. Nu este musai un caine din rasa de limier, ci consider ca formularea potrivita ar fi "un caine certificat care face munca de limier". In mod normal orice asociatie ce are vanat mare ar trebui dupa parerea mea sa detina minim un astfel de caine. In Germania exista asa numitele Schweiss-stazionen, centre unde se cresc si dreseaza caini pt urma de sange care, in cazul in care o asociatie nu detine un astfel de caine, face contracte cu aceastia. In Romania exista cred 4-5 oameni care stiu cu ce se mananca aceasta poveste cu adevarat, in rest toti ceilalti isi imagineaza doar.... 
-
wachtelfeld
- Veteran
-
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 17:08
Jack.Sparrow scrie:Pai nu trebuie sa inventam noi apa calaie la partea cu certificarea, traducatori ne trebuie noua, romanilor 
Astept traducerea de la tine, ca eu nu stiu de unde sa iau informatia.
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 17:13
wachtelfeld scrie:@Catalin Vrabie, Dupa cum bine stii exista si arme mixte, ghintuite si lise pe aceeasi arma. Din pct. meu de vedere pt. vanatul mare sunt cele mai ok, avand experienta tarilor germane unde aceste arme sunt folosite cu precadere de catre vanatorii profesionisti plus personalul de serviciu ce gestioneaza si supravegheaza fondul cinegetic. Cred ca doar in Romania si inca cateva tari asemanatoare, distanta de tragere la vanatul mare(aici avantaj carabina) este apreciata ca fiind "virtuozitate". Referitor la cainii pt. urma de sange, formularile sunt cele gresite. Nu este musai un caine din rasa de limier, ci consider ca formularea potrivita ar fi "un caine certificat care face munca de limier". In mod normal orice asociatie ce are vanat mare ar trebui dupa parerea mea sa detina minim un astfel de caine. In Germania exista asa numitele Schweiss-stazionen, centre unde se cresc si dreseaza caini pt urma de sange care, in cazul in care o asociatie nu detine un astfel de caine, face contracte cu aceastia. In Romania exista cred 4-5 oameni care stiu cu ce se mananca aceasta poveste cu adevarat, in rest toti ceilalti isi imagineaza doar.... 
Nu discutam aici de vanatorii profesionisti. Noi nu avem asa ceva in Romania! tocmai pentru ca avem AGVPS de 20 de ani! Referitor la caini, suntem pe aceeasi lungime de unda, numai ca eu tot intreb cine face certificarea. Caci, spre deosebire de unii de aici de pe forum, eu cand modific textul trebuie sa modific in consecinta si articolele sau tezele legate de modificarea respectiva. Avand in vedere ca nu avem Schweiss-stazionen, cine licentiaza cainii? Cu cine fac eu contract, ca gestionar? Deci ramane "un caine certificat care face munca de limier" sau "caine specializat in urmarirea vanatului ranit?"
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de Jack.Sparrow pe 18 Iun 2015, 17:22
wachtelfeld scrie:Cred ca doar in Romania si inca cateva tari asemanatoare, distanta de tragere la vanatul mare(aici avantaj carabina) este apreciata ca fiind "virtuozitate".
Mare, mare like! @wachtelfeld ne poti ajuta cu ceva prevederi/materiale de la nemti pe tema aceasta? Mi se pare mie ca insasi functionarea unui organism de certificare presupune conceperea unui alt regulament 
-

Jack.Sparrow
- Membru important
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 17:25
Jack.Sparrow scrie:Mi se pare mie ca insasi functionarea unui organism de certificare presupune conceperea unui alt regulament 
E firesc sa existe un regulament. Ar fi bine ca acest organism de certificare sa existe deja, nu sa-l creem noi acum. Limier Club Roman am inteles ca are o asemenea procedura de certificare/curs de formare a conducatorului de limier. Cred ca regulile generale sunt aceleasi. Voi incerca sa-i contactez si sa-si spuna si ei aici opinia, daca au cont.
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 17:31
wachtelfeld scrie:Cred ca doar in Romania si inca cateva tari asemanatoare, distanta de tragere la vanatul mare(aici avantaj carabina) este apreciata ca fiind "virtuozitate".
Propunerea mea nu a avut considerente legate de distanta de tragere, ci doar de efecte ale proiectilului. Alin are insa dreptate ca e mai mult o problema de etica si de cultura vanatoreasca decat de dotare cu armament.
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de catalin.vrabie pe 18 Iun 2015, 17:33
OK. Ne-am lamurit cu capriorul. Partial am cazut de acord si cu limierul, ramane sa ne dea Jack Sparrow textul cu certificarea sau Burcescu, care fac mai repede rost de el. Alte teme de discutie?
-
catalin.vrabie
- Veteran
-
-
de laurul pe 18 Iun 2015, 17:56
@Alin, partea aia cu "noi am fost neparolisti" mie imi scapa, sau nu ma regasesc in ea. Eu am primit materialul elaborat de cei cativa care au ramas, miercuri seara. Joi dupa amiaza mi-am trimis punctele de vedere si comentariile. Unele s-au regasit in forma trimisa la minister altele nu. Asa ca eu am fost parolist. Ca aveam termen pana luni la 10 Obs mele au avut legatura cu: Art 5/alin 4- printeaza sau elibereaza in loc de tipareste- s-a luat in considerare Art22- observatorii, invitatii au sau nu dreptul sa aiba asupra lor arma sau nu?- s-a luat in considerare Art31/2- definitia exmplarului de "de trofeu" care trebuie sa fie medaliabil- am solicitat sintaxa "cat mai aproape de baremurile medaliabile"- NU s-a luat in considerare Art 41/11- am ridicat problema metisilor- s-a luat in considerare si au aparut Art42/4- am solicitat ca muflonul si lopatarul sa fie incluse in aceeasi categorie, glont sau unic, cu mentiunea ca personal consider ca ambii trebuie incadrati si la unic- s-a luat in considerare, au fost trecuti la glont dar si capriorul a fost trecut la glont desi unicul era suficient Art 42/15- am ridicat problema obsevatoarelor inchise- S-a luat in considerare Art 43/11- Strangerea "Pe cat posibil3 a tuburilor, ca mai este iarba, frunza, noroi- s-a luat in considerare Art 45/3- s_au propus 10 zile ca termen de raportare in SIGAV a autorizatiilor primite- am sustinut ca 3 sunt suficiente- s-a trimis varianta cu 7 zile Din opt observatii , sase au trecut, una s-a negociat intre cifre si una nu a trecut. Nu a treecut exact aia care ma durea cam tare, asta e. @Catalin Fix atitudinea ta a fost cea care a stricat tot. Abordarea asta ca-n cinzeci cu "cine nu zice ca noi ,e impotriva noastra" ti-a adus doar deservicii. In plus , sustinerea absurda ca nea Jean de la grupa Cocorasti trebuie sa fie utilizator de SIGAV, cu device-ul de gat si cu user/parola notate pe o hartie de la sunca in buzunarul de la piept, sau perioada de valabilitate a autorizatiei de 7 zile vs 30 de zile cat sustin "ailalti",nu te-au facut foarte popular. Nu contest ca o parte a amendamentelor tale este de bun simt si bazate pe realitati, dar altele ma fac sa cred ca nu tragem la aceeasi caruta Din punctul meu de vedere, rezultatul negativ al luarii in considerare ar trebui sa ti-l asumi. Chiar si numai pentru faptul ca ai trimis mailul cu opt ore mai tarziu decat batuserati palma.... 
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de wachtelfeld pe 18 Iun 2015, 18:00
Avand in vedere diletantismul chinologic existent in Romania, dupa parerea mea, AGVPS sau Ministerul ar trebui sa aiba specialisti in acest domeniu. Dar nu ii are  . Atunci ar trebui sa si-i formeze sau sa-i "imprumute" de la altii. Din punctul meu de vedere treaba asta ar trebui sa tina de AGVPS, avand in vedere istoricul acestui organism....poate stiti poate nu stiti dar in AGVPS a functionat pe vremuri o Comisie de chinologie de vanatoare si totodata AGVPS a tinut si Cartea de Origine a cainilor de vanatoare, inca inainte sa existe Asociatia Chinologica Romana (unde oricum cel putin jumate din arbitrii de caini de vanatoare nu sunt vanatori, iar cei ce sunt vanatori nu au crescut si dresat un caine de la cap la coada niciodata  ). Insa AGVPS ar putea sa organizeze cursuri cu diversi specialisti straini pe aceasta tema, nu odata am vorbit cu d-l Selaru pe aceasta tema si din ce am vazut era chiar interesat....bineinteles ca ramane de vazut. Daca insa cineva este interesat cu adevarat de acest subiect si nu doar de maniera fusaraie tipic romaneasca, doar sa se agreeze si atat este clar un subiect care poate fi dezbatut si reglementat cum se cuvine. Deci solutia mea, parerea mea personala, este ca in cadrul AGVPS sa se recreeze Comisia de chinologie de vanatoare, ca pe vremuri (in Germania exista similar Jagdgebrauchtshundverband) , care sa se ocupe de toate aceste problematici.
-
wachtelfeld
- Veteran
-
-
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 34 vizitatori