Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 05 Mai 2026, 05:18

Propunere regulament practicare vanatoare

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde adisan77ro pe 20 Iun 2015, 18:11

catalin.vrabie scrie:
adisan77ro scrie:
SUBCAPITOLUL III Reguli de prevenire a accidentelor în timpul practicării vânătorii şi obligaţii ale organizatorilor şi ale vânătorilor
Art. 41. Organizatorii acţiunilor de vânătoare au următoarele obligaţii: "Cred ca ar fi bine venit un punct care sa introduca obligativitatea existentei unei truse de prim ajutor". Am participat in trecut la vanatori la care daca nu aveai cele necesare: cutit, sursa de foc, sfoara sau coarda de tras mistreti etc nu te primeau la vanatoare. Eram dimineata la instructaj ca in copilarie la scoala cu batistuta si unghiutele taiate.

Vezi aceasta prevedere ca pe o obligatie a organizatorului la colective? Sau te-ai gandit la organizator ca fiind si vanatorul cu autorizatie individuala?

Bine ai venit in dezbatere. Apreciez efortul si timpul acordat.

Recunosc ca initial m-am gandit la vanatorile colective unde riscul este cu atat mai mare fiind implicati un numar mult mai mare de indivizi. Totusi in afara acestei spete, accidente pot avea loc si urmare a "intalnirii" cu vanatul (am avut o situatie in grupa acum aproape 2 ani) ca sa nu mai vorbim de situatii absolut "stupide" care se petrec chiar si cand in ecuatie intra un singur protagonist. Cunosc cazuri concrete si nu unul: de la o alunecare in gol de pe stanca iarna cu arma venind in urma ta si indreptandu-se spre tine, la a se impusca singur in picior si chiar la descarcarea armei in timp ce era razamata de trunchiul unui copac; ori cand iti zboara palaria din cap dupa un astfel de incident :shock: instant ajungi la concluzia ca in atare circumstante o trusa minimala de prim ajutor nu strica si se poate dovedi chiar salvatoare.
Asadar eu as merge pe o trusa medicala mai consistenta in cazul colectivelor si macar pe un kit minimal ptr individuale. Cat desptre continutul lor cred ca avem suficienti medici forumisti care pot emite pareri avizate.
RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
adisan77ro
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde aghiuta pe 20 Iun 2015, 18:35

adisan77ro scrie:Asadar eu as merge pe o trusa medicala mai consistenta in cazul colectivelor si macar pe un kit minimal ptr individuale. Cat desptre continutul lor cred ca avem suficienti medici forumisti care pot emite pareri avizate.

Aveti grija la ce va doriti.
O trusa de prim ajutor poate fi necesara,desi mai bine sa nu fie nevoie de ea,dar mai trebuie sa si stie cineva ce sa faca cu ea.
In general,la plagile impuscate,marele pericol este socul prin exanghinare,ori asta poate fi "remediat" prin aplicarea unui garou care sa opreasca sangerarea.
Intrebarea este unde si cat se tine garoul ? Raspuns standard si pe intelesul oricui:intre plaga si inima, nu mai mult de 20 de minute.
Intrebare incurcatoare:daca plaga este la gat,unde puneti garoul? :wink:
Daca introduceti asa ceva ca punct oficial in Regulament,sa vedeti ce loc lasati diversilor sa-si dea cu presupusul despre ce trebuie sa contina si la cate firme dati avant sa vanda "truse standard".
Sa nu deschideti cutia Pandorei cu ideea asta.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Sly_Fox pe 20 Iun 2015, 20:09

Nu stiu de ce,dar noi vanatorii ne tot bagam cuie in talpi,fara ca cineva sa ne ceara acest lucru. Care mai de care cu idei din astea nastrusnice.
In loc sa se militeze pentru niste legi simple,clare si concise,fara privatiuni si obligatii imbecile,noi cerem tot mai multe constrangeri.
Cand citesc astia de arunca cu legi prin popor,cred ca se distreaza de minune,pai daca vor constrangeri si obligatii,hai taica sa le dam din plin,sa le ajunga cateva generatii de acum incolo. :evil:
Stiti ce vreau eu,o lege de vreo 5-6 pagini,clara si fara loc de interpretari,niste anexe cu perioadele de vanatoare care sa respecte realitatile din Romania,nu impuse de catre diferitele organisme ale UE,iar la sfarsit,la capitolul abateri si sanctiuni,un capitol care sa spuna ca vanatorului dovedit pentru acte de braconaj cinegetic sa i se anuleze dreptul de a vana si de a purta arme de vanatoare pe viata.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde catalin.vrabie pe 20 Iun 2015, 20:54

Omul a facut o propunere. Cred ca e mai bine sa o discutam, cu argumente pro sau contra, decat sa-l luam repede peste picior!
Alex Punga daca a sous ceva, ai sarit imediat pe el. Adisan77, la fel. Lasa oamenii sa gandeasca, ca nimeni nu le stie pe toate. Nici chiar tu! Din 10 prophneri poate sunt acceptate si finalizate 2-3, dar macar se discuta!
catalin.vrabie
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde OVI762 pe 20 Iun 2015, 21:33

Nu sesizez unde a sarit cineva pe altcineva;sunt doar 2 pareri diferite expuse in mod civilizat.De multe ori,cel mai mare dusman al primului ajutor este primul ajutor acordat incorect,din varii motive,cu un accent pe necunoasterea crunta a masurilor ce se impun intr-o astfel de situatie.Am vazut cateva situatii in care primul ajutor consta in,si-i citez pe ''salvatori'':baga-i ghearele pe gat,ca are boala copilului,pune-l cu capul la rasarit,ca rasufla mai bine,scoate-i limba din gura ca se gusuie,da-i cu apa pe ochi ca-si revine,da-i o tuica ca ii trece :x Eu vad lucrurile asa:este foarte bine ca organizatorul partidei de vanatoare,de exemplu,sa aiba in teren o trusa de prim ajutor pentru cazurile nefericite.Si nu numai el,ca oricum trebuie sa o ai in masina.Este insa mult mai important ca in teren sa se afle si cineva care stie efectiv ce sa faca cu acea trusa;si aici scartaie treburile,daca e sa fim corecti.Insa de la stadiul facultativ si de bun simt si pana la obligatie e cale lunga si doar complica lucrurile.Catalin,tu esti gestionar de fond cinegetic;ce ar insemna-financiar si nu numai-pentru tine ca la fiecare iesire sa ai macar un asistent cu trusa in teren?Ca iese grupa,ca se iese individual,dupa caz,lucrurile astea costa si costa mult,iar totul s-ar regasi in pretul autorizatiilor,in ultima instanta.In forul meu interior,neafectat de materialismul acestei lumi,stiu ca ceea ce zici tu este corect,insa nu se poate aplica in practica din motivele enumerate mai sus.Tu speri la o vanatoare ideala si te aprob fatis insa idealurile sunt contrazise de realitate si extrasuri de cont.Si acum,mai e un lucru:daca idiotii nu inteleg din instructajul de dimineata nimic,duca-se.E cinic,e inuman,e adevarat.Daca tu nu ai grija de tine,ca vanator si ca om,cine sa aiba grija?Mama?Majoritatea covarsitoare a accidentelor de vanatoare este strans legata de bautura si prostie,iar pe astea doua chiar nu ai cum sa le schimbi,cat de mult ai vrea.Degeaba ii spui lui nea ...escu ca peste plaga impuscata de aplica comprese si se suna la 112,replica lui va fi invariabila:a fost deocheat si de aia s-a impuscat,ia adu-l incoace sa-i facem de deochi,sa vezi cum scapa,ca atata il duce pe el bezna dintre urechi.Daca ii zici de prim ajutor,te ia la misto,in cel mai bun caz,ca stie el mai bine.O ''reglementare''privind primul ajutor,in situatia de rahat in care ne aflam, nu ar fi decat o palma in plus peste fata vanatorimii,in momentul acesta.In viitor,cine stie...Pe scurt,ACUM nu se merita asa ceva.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 20 Iun 2015, 22:11

catalin.vrabie scrie:Omul a facut o propunere. Cred ca e mai bine sa o discutam, cu argumente pro sau contra, decat sa-l luam repede peste picior!
Alex Punga daca a sous ceva, ai sarit imediat pe el. Adisan77, la fel. Lasa oamenii sa gandeasca, ca nimeni nu le stie pe toate. Nici chiar tu! Din 10 prophneri poate sunt acceptate si finalizate 2-3, dar macar se discuta!

Nu am sarit pe nimeni,in cazul afirmatiei lui Alex Punga,am facut si eu o observatie ca nu este bine sa mai folosim expresii din acestea gen ''piesa'',din cauza verzilor. I-am spus eu omului ceva sau l-am jignit cu ceva?
Cat despre Adisan 77 nu stiu ce ai vrut sa spui, eu vorbeam la general,despre diversii vanatori cu care m-am intalnit si care au venit cu fel si fel de propuneri,cea mai tare fiind propunerea ca in afara sezonului de vanatoare,vanatorii sa fie obligati sa predea armele la politie sau la asociatie. :shock:
Nici prin gand nu mi-a trecut sa sa ii reprosez ceva lui Adisan77.
Corect, nimeni nu le stie pe toate,iar eu bineinteles nu fac exceptie de la regula generala,ca doar nu sunt Mafalda. Toti avem de invatat cate ceva,iar procesul de invatare dureaza toate viata.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde adisan77ro pe 20 Iun 2015, 22:47

OVI762 scrie:Nu sesizez unde a sarit cineva pe altcineva;sunt doar 2 pareri diferite expuse in mod civilizat.De multe ori,cel mai mare dusman al primului ajutor este primul ajutor acordat incorect,din varii motive,cu un accent pe necunoasterea crunta a masurilor ce se impun intr-o astfel de situatie.Am vazut cateva situatii in care primul ajutor consta in,si-i citez pe ''salvatori'':baga-i ghearele pe gat,ca are boala copilului,pune-l cu capul la rasarit,ca rasufla mai bine,scoate-i limba din gura ca se gusuie,da-i cu apa pe ochi ca-si revine,da-i o tuica ca ii trece :x Eu vad lucrurile asa:este foarte bine ca organizatorul partidei de vanatoare,de exemplu,sa aiba in teren o trusa de prim ajutor pentru cazurile nefericite.Si nu numai el,ca oricum trebuie sa o ai in masina.Este insa mult mai important ca in teren sa se afle si cineva care stie efectiv ce sa faca cu acea trusa;si aici scartaie treburile,daca e sa fim corecti.Insa de la stadiul facultativ si de bun simt si pana la obligatie e cale lunga si doar complica lucrurile.Catalin,tu esti gestionar de fond cinegetic;ce ar insemna-financiar si nu numai-pentru tine ca la fiecare iesire sa ai macar un asistent cu trusa in teren?Ca iese grupa,ca se iese individual,dupa caz,lucrurile astea costa si costa mult,iar totul s-ar regasi in pretul autorizatiilor,in ultima instanta.In forul meu interior,neafectat de materialismul acestei lumi,stiu ca ceea ce zici tu este corect,insa nu se poate aplica in practica din motivele enumerate mai sus.Tu speri la o vanatoare ideala si te aprob fatis insa idealurile sunt contrazise de realitate si extrasuri de cont.Si acum,mai e un lucru:daca idiotii nu inteleg din instructajul de dimineata nimic,duca-se.E cinic,e inuman,e adevarat.Daca tu nu ai grija de tine,ca vanator si ca om,cine sa aiba grija?Mama?Majoritatea covarsitoare a accidentelor de vanatoare este strans legata de bautura si prostie,iar pe astea doua chiar nu ai cum sa le schimbi,cat de mult ai vrea.Degeaba ii spui lui nea ...escu ca peste plaga impuscata de aplica comprese si se suna la 112,replica lui va fi invariabila:a fost deocheat si de aia s-a impuscat,ia adu-l incoace sa-i facem de deochi,sa vezi cum scapa,ca atata il duce pe el bezna dintre urechi.Daca ii zici de prim ajutor,te ia la misto,in cel mai bun caz,ca stie el mai bine.O ''reglementare''privind primul ajutor,in situatia de rahat in care ne aflam, nu ar fi decat o palma in plus peste fata vanatorimii,in momentul acesta.In viitor,cine stie...Pe scurt,ACUM nu se merita asa ceva.

Eu sunt cu gandul la trusa asta dupa ce unul dintre colegii de grupa a facut cunostinta cu coltii unui mistret.Ca asa este in viata: o data se intampla sa nu ai la-ndemana ce-ti trebuie si ala esti; pe urma poti sa tot ai la tine mereu de toate ca e posibil sa nu-ti mai fie de folos toata viata. Cat despre primu' ajutor acordat incorect iti dau dreptate si iti spun ca acel baiat care s-a impuscat in picior (suntem si rude ceva mai indepartate) este acum "leguma" si asta nu ptr ca nu i s-ar fi acordat primul ajutor in teren ci in urma unei astfel de abordari neconforme intr-un spital municipal unde a ajuns imediat de la vanatoare,dus fiind de catre colegi. Poate asta i-a fost soarta sa ajunga in locul nepotrivit la momentul nepotrivit, sa sangereze intr-atat pana l-a dovedit ischemia. Cat despre caterinca de care ai amintit din pacate iti dau dreptate , ne-a intrat in gene (ca natie vorbesc). Eu nu sper la o vanatoare ideala, vad si inteleg si eu realitatea insa sta in puterea noastra sa o mai si modelam. Stii cum se spune ca daca te multumesti cu putin, sau ai tinte joase "It is a good way to lose". Si da la fel ca si tine sunt de acord ca alcoolul este f periculos si creste exponential riscul de producere a accidentelor. Acum 2 ani un invitat italian a tras cu arma inspre linia standurilor, glontul suierand pe la urechile unui coleg care era de nerecunoscut apoi ca urmare a socului; asa ca nu este suficient ca tu sa ai grija de tine si sunt suficienti 1-2 care nu inteleg instructajul si sa vezi cum ii vor baga in sedinta pe toti participantii la respectiva partida de vanatoare. Incepand cu sezonul trecut gestionarul nostru / la fel ca si oricare probabil/ a tot cautat sa aduca si a acceptat in grupa diversi membri, noi fiind o grupa destul de restransa pana atunci care ne cunosteam stiiindu-ne obiceiurile si avand incredere unii in altii. Pe masura ce numarul participantilor la vanatoare a tot crescut cu acesti membri noi , la fel au crescut si nr de incidente care a culminat inclusiv cu foc de arma inspre gonacii aflati in desis la distanta mica. Slava domnului ca nu a avut loc vre-o tragedie dar tare ma gandesc ca odata cu obligativitatea inrolarii in grupa unui gestionar, vor cam creste numarul celor prezenti pe la vanatori si odata crescut va subrezii siguranta tuturor participantilor. In final recunosc ca as prefera si eu sa putem miza pe constiinta individului in detrimentul obligativitatii (urasc atat obligativitatea cat si dorinta de uniformizare :oops: )insa tocmai ptr ca vad si inteleg realitatea prefer o palma acum decat ca la un momentdat in viitor sa ajungem la concluzia ca este prea tarziu. Pana una alta va doresc tuturor la fel ca si mie sa avem parteneri de vanatoare onesti si responsabili si sa ne putem intoarce de la vonatorare doar cu amintiri frumoase.
adisan77ro
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 21 Iun 2015, 13:57

puscasumarin scrie:Ma tem ca nu intelegeti adevarata miza: Daca nu sunteti "proprietari" de fond sau buni prieteni cu acestia, nu veti mai vana! Valabil pentru 2015-2016...

Exact asta spun si eu. Ne dam cu parerea pe un regulament facut …DE CE, PANA LA URMA?? Ca sa vanda niste mafioti un soft si niste divice-uri ?? :evil: :evil:

Ca daca stau si ma gandesc, reactia normala e a cea a celor care au spus ca trebuie pichetat ministerul!
In tara asta chiar ne-am obisnuit sa fim calcati in pîcioare fara sa reactionam, si de ce?
Ca in minister e un nene care nu are habar de vanatoare si care naste un cacat de regulament ca sa faca jocurile unor mafioti care vor sa ia fonduri gratis sau aproape gratis!! :evil: :evil:
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde catalin.vrabie pe 21 Iun 2015, 19:15

Alin3006 scrie:
puscasumarin scrie:Ma tem ca nu intelegeti adevarata miza: Daca nu sunteti "proprietari" de fond sau buni prieteni cu acestia, nu veti mai vana! Valabil pentru 2015-2016...

Asta este o aberatie! N-am inteles rationamentele care stau la baza unei asemenea concluzii. Nu vad absolut niciun motiv pentru care un vanator nu va putea vana in acest sezon. Poate imi explici si mie cum ai ajuns la o asemenea concluzie.

Exact asta spun si eu. Ne dam cu parerea pe un regulament facut …DE CE, PANA LA URMA?? Ca sa vanda niste mafioti un soft si niste divice-uri ??

Legislatia noastra prevede dezbaterea publica pentru emiterea unor acte de reglementare, ca procedura. Acum nu te mai inteleg: daca nu ne consulta, nu e bine, daca fac dezbatere publica, iar nu e bine. Cum ar trebui sa faca statul roman? Sa ne roage pe noi sa facem Regulamentul?

Ca daca stau si ma gandesc, reactia normala e a cea a celor care au spus ca trebuie pichetat ministerul!
In tara asta chiar ne-am obisnuit sa fim calcati in pîcioare fara sa reactionam, si de ce?

Eu zic ca asta trebuia facut cand s-a aprobat lefea 407/2006. Si s-avazut ca nu suntem in stare. Acum suntem in faza in care putem face propuneri. Daca ele nu se vor accepta deloc, atunci putem vorbi de pichetare, deocamdata insa nu. Eu asa vad normal intr-o democratie.
Cat despre faptul ca nu reactionam si ne lasam calcati in picioare, consider ca reactie mai puternica decat acum nu prea a existat de cand sunt eu vanator! Spune-mi si mie cand vreodata s-au mai trimis catre minister atatea solicitari din partea vanatorilor pe un act normativ in procedura de elaborare? Eu zic ca niciodata...

Ca in minister e un nene care nu are habar de vanatoare si care naste un cacat de regulament ca sa faca jocurile unor mafioti care vor sa ia fonduri gratis sau aproape gratis!! :evil: :evil:

Cum vine asta cu luatul fondurilor gratis? As vrea sa iau si eu, dar nu vad cum ar crea regulamentul aceasta posibilitate!
Poate, din postarile mele, se desprinde ideea ca sunt un aparator al ministerului (vazut mai tot timpul ca omul negru, raul absolut). Nu sunt. Incerc insa sa fiu constructiv. Eu vad in acest Regulament o ocazie de a schimba in legislatie lucruri care nu avantajau vanatorii in vechiul regulament. Sau, depinde cat se va accepta de catre minister, o posibilitate, prevazuta de procedura legislativa, de a schimba mentalitatea veche despre vanatoare, asezand-o pe alte principii:
- vanatorul roman este de buna credinta, deci trebuie sa poata vana singur;
- vanatoarea in sine trebuie sa fie exercitata cat mai liber posibil
- fiecare gestionar are libertatea de a-si gestiona (manageria) fondul cum crede de cuviinta, respectand insa obligatiile din contractul cu statul roman
- combaterea daunatorilor cu par si pene este extrem de importanta, avand in vedere situatia reala din Romania in acest moment, si trebuie facuta cu orice mijloace pe care le identifica gestionarul sau vanatorul
-etc...
Nu mai inteleg nimic. Pana acum ne vaitam ca nu suntem in stare sa ne unim, sa producem o reactie, ca nu ne asculta nimeni, etc, iar acum, cand incepem concret sa facem ceva, cand venim cu propuneri concrete si argumentate, cand mai multi vanatori lucreaza pe un document concret, dintr-o data ne revoltam si schimbam abordarea: toti din minister sunt hoti, corupti, vanduti, hai sa-i injuram in piata! Pentru mine e ciudata noua ta abordare!
Ultima ta afirmatie ma surprinde. Ar trebui, prin meseria pe care o ai si prin ceea ce reprezinti aici, (proprietarul unui forum) sa fii mult mai liber in gandire, fara sabloane. Cel putin asa consider eu.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde adileafu pe 21 Iun 2015, 20:03

Exact asta spun si eu. Ne dam cu parerea pe un regulament facut …DE CE, PANA LA URMA?? Ca sa vanda niste mafioti un soft si niste divice-uri ?? :evil: :evil:

Corect !
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
adileafu
Membru important

Locaţie: Targoviste

Mesajde Jack.Sparrow pe 22 Iun 2015, 08:52

catalin.vrabie scrie:Legislatia noastra prevede dezbaterea publica pentru emiterea unor acte de reglementare, ca procedura. Acum nu te mai inteleg: daca nu ne consulta, nu e bine, daca fac dezbatere publica, iar nu e bine. Cum ar trebui sa faca statul roman? Sa ne roage pe noi sa facem Regulamentul?

Pai nu asta face? Nu fatis, nu ar recunoaste in ruptul capului incompetenta. Se doreste un regulament care sa aiba "aspect" ca si cum ar fi facut de specialisti dar sa serveasca niste interese in acelasi timp:
-controlul sclavetilor prin birocratie.
-bani incasati din condei pe software experimental.
-favorizarea unor anume categorii de gestionari prin faultul la tibie asupra altora.

catalin.vrabie scrie:Cat despre faptul ca nu reactionam si ne lasam calcati in picioare, consider ca reactie mai puternica decat acum nu prea a existat de cand sunt eu vanator! Spune-mi si mie cand vreodata s-au mai trimis catre minister atatea solicitari din partea vanatorilor pe un act normativ in procedura de elaborare? Eu zic ca niciodata...

Si unde anume aterizeaza solicitarile trimise? E un cos de gunoi dedicat special feedback-ului pe acest regulament?? Nu cred ca vreun vanator simplu a primit un mail de raspuns prin care sa se zica ceva de genul: "Din cele n modificari sugerate de dumneavoastra, consideram oportune x puncte. Va multumim pentru implicare"
Si eu am trimis pentru niste puncte, banuiesc ca trebuia sa semnez drept Gigi Ionescu, Presedinte al White Valley Hunting sau ca Chuck Norris Jr., ramura tanara si de viitor din AGVPS ????
Senzatia mea e ca se tine cont de punctele de vedere venite de la asociatii mai tare ca de cele de la p**me (desi in mod stramb, o asociatie cu 5 paduchi e pusa pe picior de egalitate cu una cu 5000 paduchi) ==> in regulament ajung propunerile gestionarilor, noi batem din palme :evil: :evil:

catalin.vrabie scrie:Nu mai inteleg nimic. Pana acum ne vaitam ca nu suntem in stare sa ne unim, sa producem o reactie, ca nu ne asculta nimeni, etc, iar acum, cand incepem concret sa facem ceva, cand venim cu propuneri concrete si argumentate, cand mai multi vanatori lucreaza pe un document concret, dintr-o data ne revoltam si schimbam abordarea: toti din minister sunt hoti, corupti, vanduti, hai sa-i injuram in piata! Pentru mine e ciudata noua ta abordare!

Cand simti ca munca e in zadar, e normala refularea! Dovada de buna credinta fata de vanatori (adica noi, indivizii pasionati de vanatoare dinspre minister noi inca n-am vazut...

Daca un anume om de aici vopsit in portocaliu nu se apuca sa urneasca lucrurile spre comunicare eu am impresia ca noi si acum stateam si urlam la luna iar tu stateai la poarta in Vrancea si asteptai clientii la piscina.
Dupa ce se apuca un nebun sa scoata piatra lasata sa cada in apa, vin unii la mal si incep sa exclame cu bucurie : "Ce bine ca am reusit sa scoatem din apa piatra noastra!"

catalin.vrabie scrie:Ultima ta afirmatie ma surprinde. Ar trebui, prin meseria pe care o ai si prin ceea ce reprezinti aici, (proprietarul unui forum) sa fii mult mai liber in gandire, fara sabloane. Cel putin asa consider eu.

:shock: :shock: Eu intru la un om in casa si incep sa ma sterg de noroiul de pe bocanci apoi il indemn la munca sa stergem impreuna mizeria si ii reprosez ca nu e deschis la minte. Fireste, daca nu e cum zic eu, inseamna ca nu e bine! Eu nu l-as condamna daca mi-ar trage un sut in fund...
Jack.Sparrow
Membru important

Locaţie: Focsani/Bucuresti

Mesajde catalin.vrabie pe 22 Iun 2015, 10:03

Jack.Sparrow scrie:
Senzatia mea e ca se tine cont de punctele de vedere venite de la asociatii mai tare ca de cele de la p**me (desi in mod stramb, o asociatie cu 5 paduchi e pusa pe picior de egalitate cu una cu 5000 paduchi) ==> in regulament ajung propunerile gestionarilor, noi batem din palme :evil: :evil:

Nu stiu de unde ai aceasta senzatie, ca ministerul n-a dat inca niciun raspuns la nicio solicitare, fie ea de la vanatori sau gestionari. Cred ca tragi o concluzie pripita. Cat despre propunerile gestionarilor, eu, ca gestionar, am cerut punctele voastre de vedere, ale vanatorilor, sa le introduc in solicitarea mea. Pentru a transmite apoi o varianta care sa reflecte si mentalitatea si dorintele vanatorilor. Tot nu e bine nici acum! Cum ar trebui sa facem atunci? Vino tu cu o propunere concreta, ca de criticat vad ca esti bun.

Cand simti ca munca e in zadar, e normala refularea! Dovada de buna credinta fata de vanatori (adica noi, indivizii pasionati de vanatoare dinspre minister noi inca n-am vazut...

Nu e refulare. Doar ca nu mai inteleg ce se doreste. Ori vrem sa facem ceva pentru noi, vanatorii, ori vrem doar sa fim masa de manevra...

Daca un anume om de aici vopsit in portocaliu nu se apuca sa urneasca lucrurile spre comunicare eu am impresia ca noi si acum stateam si urlam la luna iar tu stateai la poarta in Vrancea si asteptai clientii la piscina.
Dupa ce se apuca un nebun sa scoata piatra lasata sa cada in apa, vin unii la mal si incep sa exclame cu bucurie : "[i]Ce bine ca am reusit sa scoatem din apa piatra noastra!

Nu stiu cine e omul vopsit in portocaliu (banuiesc ca e Alin) insa mie nu mi-a adus nimeni de pe forum vanatori. Nici el, nici altcineva. Au venit singuri, datorita eforturilor mele sau ale asociatilor mei. Asa ca ideea ta conform careia eu datorez ceva forumului, in materie de vanatoare, e gresita. N-am inteles nici chestia cu apa si cu piatra. Daca e vreo aluzie la mine, te rog sa fii mai explicit.

:shock: :shock: Eu intru la un om in casa si incep sa ma sterg de noroiul de pe bocanci apoi il indemn la munca sa stergem impreuna mizeria si ii reprosez ca nu e deschis la minte. Fireste, daca nu e cum zic eu, inseamna ca nu e bine! Eu nu l-as condamna daca mi-ar trage un sut in fund...

Eu am intrat la om in casa de mult timp, acum vreo 8 ani. Mult, putin, si eu, ca si altii, am contribuit la existenta acestui forum. Sigur, n-am fost implicat atat de mult ca Alin, dar nici nu imparte profitul cu mine. Asa ca eu consider ca pot sa-mi exprim corect si pe fata un punct de vedere. Ca nu convine tuturor acest punct de vedere, e alta discutie!
Aaa, si inca ceva: unde ai vazut tu pana acum in postarile mele ca vreodata am spus eu ca nu e buna o parere DOAR pentru ca nu era in acord cu a mea? Dimpotriva, mereu am cerut ca opiniile noastre sa fie argumentate, ca sa putem judeca argumentele. Ceea ce tu nu prea faci.
Si m-am saturat sa polemizez cu un nick-name. daca ai de facut modificari pe text, propune concret modificarea. daca nu, poti sa scrii ce doresti. Eu, unul, nu voi mai raspunde atat timp cat nu stiu cu cine vorbesc. Pentru ca imi irosesc inutil timpul meu, care si asa este prea putin.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde Jack.Sparrow pe 22 Iun 2015, 10:33

catalin.vrabie scrie:Nu stiu de unde ai aceasta senzatie, ca ministerul n-a dat inca niciun raspuns la nicio solicitare, fie ea de la vanatori sau gestionari. Cred ca tragi o concluzie pripita. Cat despre propunerile gestionarilor, eu, ca gestionar, am cerut punctele voastre de vedere, ale vanatorilor, sa le introduc in solicitarea mea. Pentru a transmite apoi o varianta care sa reflecte si mentalitatea si dorintele vanatorilor. Tot nu e bine nici acum! Cum ar trebui sa facem atunci? Vino tu cu o propunere concreta, ca de criticat vad ca esti bun.

Am venit cu niste propuneri concrete mai sus. Uiti repede si cam scoti ochii :wink:

catalin.vrabie scrie:Nu stiu cine e omul vopsit in portocaliu (banuiesc ca e Alin) insa mie nu mi-a adus nimeni de pe forum vanatori. Nici el, nici altcineva. Au venit singuri, datorita eforturilor mele sau ale asociatilor mei. Asa ca ideea ta conform careia eu datorez ceva forumului, in materie de vanatoare, e gresita. N-am inteles nici chestia cu apa si cu piatra. Daca e vreo aluzie la mine, te rog sa fii mai explicit.

Omul vopsit portocaliu este teharau! Datorezi vizibilitate, datorezi respect pentru ca ti se permite sa faci valuri (si chiar sa arunci cu noroi destul de des), datorita forumului ai ajuns si tu la masa cu alti gestionari si cu AGVPS in incercarea de a se sustine un punct de vedere in interesul a cat mai multe parti (ai dat cu bata in balta pe acolo si apoi ai incercat sa te victimizezi).

Cine are minte destula sa inteleaga pilda cu piatra, apa si eroii de final, va intelege :wink:

catalin.vrabie scrie:Aaa, si inca ceva: unde ai vazut tu pana acum in postarile mele ca vreodata am spus eu ca nu e buna o parere DOAR pentru ca nu era in acord cu a mea? Dimpotriva, mereu am cerut ca opiniile noastre sa fie argumentate, ca sa putem judeca argumentele. Ceea ce tu nu prea faci.

N-ai spus direct dar asa te comporti. Argument la ceea ce ti-am reprosat mai sus este insasi acest topic (exercitiu: picioarele in lighean cu apa rece, si citit topicul de la inceput :wink: )

catalin.vrabie scrie:Si m-am saturat sa polemizez cu un nick-name. daca ai de facut modificari pe text, propune concret modificarea. daca nu, poti sa scrii ce doresti. Eu, unul, nu voi mai raspunde atat timp cat nu stiu cu cine vorbesc.

Dar eu de unde naiba stiu cu cine vorbesc? O fi chiar tanara speranta a vanatorii, Catalin Vrabie sau mai multe persoane din spatele unei tastaturi?? Asa functioneaza online-ul, te adaptezi sau nu...

Am avut niste propuneri, am trimis si altele la minister si nu le-am reluat aici pentru ca le pusesera deja pe masa alti forumisti :wink: Ciudat cum ceri tuturor celor care nu te sustin trup si suflet sa "revina la regulament" si doar tu intepi in dreapta si in stanga...
Jack.Sparrow
Membru important

Mesajde Jack.Sparrow pe 22 Iun 2015, 10:51

Si as mai avea o propunere. Sigur voi primi multa dragoste si sustinere in urma ei.
De ce un regulament pentru practicarea vanatorii si nu si unul pentru practicarea pescuitului?? Oare acolo totul este roz?
Oare speciile de pesti sunt mai putin importante ca iepurii sau caprele negre?
Oare acolo nu sunt accidente ? (inecati, electrocutati, ochi scosi, ace agatate de oameni)
Oare braconajul piscicol nu este la fel de nociv? (desi nu prea vad cum SIGAV asta ne scapa de braconaj la vanatoare)

Sau si mai bine, ia sa fie extins regulamentul acesta direct si sa fie unul pentru vanatoare+pescuit! :idea: :idea:
Sa vedeti atunci cum s-ar inflama baietii cu lansete, si aia, spre deosebire de noi, vor putea sa vina cu unditele la protest!!

Zic ca implementarea acestui sistem la noi si lipsa unuia similar la pescari inseamna discriminare!
Ultima oară modificat de Jack.Sparrow pe 22 Iun 2015, 10:53, modificat 1 dată în total.
Jack.Sparrow
Membru important

Mesajde the_mav pe 22 Iun 2015, 10:53

Jack.Sparrow scrie:Si as mai avea o propunere. Sigur voi primi multa dragoste si sustinere in urma ei.
De ce un regulament pentru practicarea vanatorii si nu si unul pentru practicarea pescuitului?? Oare acolo totul este roz?
Oare speciile de pesti sunt mai putin importante ca iepurii sau caprele negre?
Oare acolo nu sunt accidente ? (inecati, electrocutati, ochi scosi, ace agatate de oameni)
Oare braconajul piscicol nu este la fel de nociv? (desi nu prea vad cum SIGAV asta ne scapa de braconaj la vanatoare)

Sau si mai bine, ia sa fie extins regulamentul acesta direct si sa fie unul pentru vanatoare+pescuit! :idea: :idea:
Sa vedeti atunci cum s-ar inflama baietii cu lansete, si aia, spre deosebire de noi, vor putea sa vina cu unditele la protest!!

AMIN!
+1 , TOTAL DE ACORD CU TRASNFORMAREA REGULAMETNULUI IN UNUL DE VANATOARE + PESCUIT!
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde Jack.Sparrow pe 22 Iun 2015, 11:01

Separarea pescarilor de vanatori, chestie la care se tot intervine la nivel inalt de mult timp, face parte din cea mai veche strategie: divide et impera

E drept ca putini pescari sunt si vanatori insa tare multi vanatori sunt si pescari. In plus, toti au in sange chemarea naturii, acel ceva ce ne scoate din caldura casei si uneori chiar din patul conjugal ca sa tremuram in cine stie ce colt de natura asteptand, urmarind, contempland...
Jack.Sparrow
Membru important

Mesajde the_mav pe 22 Iun 2015, 11:14

in acelasi spirit, hai sa argumentam si cu urmatoarele, mai pragmatice:
- institutia care subordoneaza aceste activitati este aceeasi (MinisterulMediului), motiv pentur care un regulament de practicare a vanatorii ar trebui cumulat si cu cel al pescuitului
- asociatiile care ii reprezinta pe practicanti sunt mixte si ele - in sensul ca majoritatea covarsitoare a acestor asociatii sunt ca forma de reprezentare "a vanatorilor si pescarilor", indiferent ca sunt la nivel local, judetean sau GENERAL :!: :idea:
- posibilitatea REALA ca un astfel de regulament sa fie combatut pe motive temeinice de discriminare intre vanatori si pescari, daca va iesi doar pentru o categorie a celor vizati de structuri comune :idea:
- activitatile depuse de cei vizati (vanatori si pescari) sunt comune si similare, intr-o proportie larga: protejarea faunei, a efectivelor, respectarea legislatiei specifice facuta de institutii comune care ii reprezinta, etc, etc, etc
- infringementul la lege (ala penal) cade sub incidenta aceleiasi infractiuni: braconaj :!: , demonstrata diferit cinegetic vs piscicol, dar cu aceleasi efecte legale
- nu in cele din urma, vanatorii sunt 50-70 mii, pescari MULT mai multi :idea: :!: :idea: ; toti vanatorii + proportie foarte mare din pescari AU DREPT DE VOT :idea:
the_mav
Veteran

Mesajde biriuck pe 22 Iun 2015, 11:21

Imi incalc temporar hotararea pentru ca s-a ajuns la ceva foarte, foarte interesant!!

the_mav scrie:- infringementul la lege (ala penal) cade sub incidenta aceleiasi infractiuni: braconaj :!: , demonstrata diferit cinegetic vs piscicol, dar cu aceleasi efecte legale

Aferim!

the_mav scrie:- nu in cele din urma, vanatorii sunt 50-70 mii, pescari MULT mai multi :idea: :!: :idea: ; toti vanatorii + proportie foarte mare din pescari AU DREPT DE VOT :idea:

Deja se aprind beculete (cel putin la mine in panoul de control) :lol: :mrgreen: :idea: :idea:
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde catalin.vrabie pe 22 Iun 2015, 11:35

Jack, intelege odata pentru totdeauna ca nu fac acest lucru pentru mine. Am spus-o si cred ca va trebui s-o mai spun de multe ori: nu vreau si nu astept nimic in schimb. O fac pentru ca vreau ca peste 5-10-20 de ani sa putem vana avand alta mentalitate. Si eu, in felul meu, si tu sau altcineva, in felul lui. Fara sa fim ingraditi in exercitarea dreptului nostru. Atat si nimic mai mult!
Eu am crezut sincer ca fac un lucru bun cerandu-va parerea si inserand argumente de la mediul on-line in solicitarea mea initiala. Se dovedeste ca invidia si ego-ul personal sunt mai presus de interesele noastre comune.
Faptul ca am ajuns la masa AGVPS nu mi-a adus niciun castig. Regret acum ca am acceptat propunerea lui Jon. S-a dovedit a fi un fiasco.
Cat despre pescuit, e o idee buna. Eu nu sunt pescar si nu ma pasioneaza pescuitul. Daca se fac propuneri concrete, le pot introduce in textul ce va pleca la minister saptamana asta.
Sa vedem concret ce se propune pe activitatea de pescuit.
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde the_mav pe 22 Iun 2015, 11:50

catalin.vrabie scrie:..Cat despre pescuit, e o idee buna. Eu nu sunt pescar si nu ma pasioneaza pescuitul. Daca se fac propuneri concrete, le pot introduce in textul ce va pleca la minister saptamana asta.

pai CRITIC ar fi ca acest regulament sa fie ori pentru vanatoare+pescuit, ori sa nu mai fie deloc :!: unele motive pt care AR PUTEA sa nu mai fie sunt expuse mai sus - daca ar fi promulgat doar un regulament pentru vanatoare separat de cel de pescuit :!: :idea: :!:

modalitati de practicare a pescuitului: haideti sa le exemplificam FOARTE RIGUROS (precum cele definite la vanatoare, spre ex. cu tipuri de carlige acceptate si numarul lor :!: ), cu penalizarile la nerespectarea legii, cu tot tacâmul.

si atunci documentul de trasnforma destul de simplu: Regulament de practicare a vanatorii & pescuitului, dat prin Ordin de ministru (acelasi ministru, ca e Minister comun si pt pescuit, si pt vnatoare).
Sectiunea 1 - Vanatoare
Sectiunea 2 - Pescuit
sa fim rigurosi: 2.1 Ape interne; 2.2 Ape de frontiera; 2.3 Maritim :idea: :!: :idea:

ai alica mai mare de 5mm: macar 10 ani cu executare :!: ai mai mult de 2 ace la montura: hai sa fie la fel 10 ani cu executare :!: :idea: :!: ; ai undita scurta pentru iarna la copca? NASOL :idea: , ca nici cu revolver pentru lovitura capitala nu prea te lasa la vanatoare.
si tot asa: daca iesi la pescuit, pentur acontrola la fel de bine activitatea in sine si a avea grija de fauna piscicola si etc, etc - sa facem un sistem similar cu SIGAV-ul, de raportare. monitorizare si control al activitatilor de pescuit.

Sa nu uitam ca dreptul asupra pestelui este mult mai bine reglementat juridic, motiv pentru care gestionarii fiind aceiasi, si paznicul ar trebui sa stie de fiecare data când un pescar intra pe un rau de munte sau pe o balta la campie. precum un vanator in fondul de vanatoare.
the_mav
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 22 Iun 2015, 12:13

the_mav scrie:
catalin.vrabie scrie:..Cat despre pescuit, e o idee buna. Eu nu sunt pescar si nu ma pasioneaza pescuitul. Daca se fac propuneri concrete, le pot introduce in textul ce va pleca la minister saptamana asta.

pai CRITIC ar fi ca acest regulament sa fie ori pentru vanatoare+pescuit, ori sa nu mai fie deloc :!: unele motive pt care AR PUTEA sa nu mai fie sunt expuse mai sus - daca ar fi promulgat doar un regulament pentru vanatoare separat de cel de pescuit :!: :idea: :!:

modalitati de practicare a pescuitului: haideti sa le exemplificam FOARTE RIGUROS (precum cele definite la vanatoare, spre ex. cu tipuri de carlige acceptate si numarul lor :!: ), cu penalizarile la nerespectarea legii, cu tot tacâmul.

si atunci documentul de trasnforma destul de simplu: Regulament de practicare a vanatorii & pescuitului.

Nici eu nu vad de ce separam lucrurile si daca trebuie bagat pentru vanatori, sa fie si pentru pescari!!
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde adisan77ro pe 22 Iun 2015, 16:19

Sly_Fox scrie:
catalin.vrabie scrie:Corect, nimeni nu le stie pe toate,iar eu bineinteles nu fac exceptie de la regula generala,ca doar nu sunt Mafalda. Toti avem de invatat cate ceva,iar procesul de invatare dureaza toate viata.

Sunt de acord cu tine "nimeni nu-i perfect, pana si eu am un defect, insa singurul meu defect este faptul ca-s perfect" :lol:
adisan77ro
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iun 2015, 22:25

Seara bună,

Legea în sine este superfluă (păcat vechi), motiv pentru care cred că Regulamentul trebuie să se refere la:

1. Raporturile dintre administrator şi gestionar;

2. raporturile dintre gestionar şi membrii-vânători, întrucât aceştia sunt cei care finanţează vânătoarea în România şi au DREPTURI, prin obligarea fiecărei asociaţii de a întocmi şi aproba, statutar, pe modelul interbelic, a unui Regulament intern însuşit de către toţi membrii asociaţiei respective, ce va cuprinde norme interne de etică şi conduită vânătorească, uzul câinilor folosiţi pentru a ajuta vânătorii (ţineţi cont că sunt rase pe care însăşi Legea le interzice, nu văd pentru ce să ne pierdem vremea cu asta), INCLUSIV pentru distribuirea autorizaţiilor de vânătoare între membri; EVENTUAL, să realizaţi un model-standard pentru organizaţiile vânătoreşti;

3. autorizaţiile de vânătoare (modalităţile permise pentru vânătoare sunt descrise de lege): Cum anume sunt emise şi cerinţele pentru valabilitatea acestora, ţinând seama de regulamentele interne despre care pomenesc mai sus; de asemenea, vă rog să reţineţi că nu pot exista autorizaţii de vânătoare altfel decât valabile ori expirate - pentru asta e bun şi SIGAV, e adevărat...

4. Aşa cum arăt supra, modalităţile de vânătoare enumerate de Lege se vor lăsa, în ceea ce priveşte practicarea vânătorii, la îndemâna gestionarului. Acesta, ca organ colegial al adunării vânătorilor, ştie cel mai bine cum trebuie făcută vânătoarea pe tarlaua lui, atât timp cât se respectă Legea (de fapt, acest lucru se întâmplă în practică);

5. SIGAV trebuie să existe, într-o formă prietenoasă însă acest sistem nu va duce, prin el însuşi, la o eradicare a braconajului; sistemul pentru combaterea braconajului există, am pomenit supra, pot să revin oricând pe subiect. Nu băgaţi reguli inutile aici, ele vor fi doar în interes privat!
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iun 2015, 23:05

Dacă nici acest Regulament nu va schimba starea de lucruri şi anume nu va introduce categoria primordială definită de către Lege, cea de vânător-cu-drepturi, în sistemul gestionării, suntem pierduţi!

Vă rog să-mi înţelegeţi empatia pentru cei vechi: mulţi sunteţi vânători începători (eu sunt norocos de a fi fost doar un simplu puşcaş) iar lucrurile par, pentru mulţi dintre voi, ca fiind doar dătătoare de plăcere (vremelnică) ÎNSĂ sunt acolo, unde veţi putea găsi această înţelepciune ancestrală, acei bărbaţi de la care veţi afla, doar de veţi dori să vorbiţi, adevărul despre vânătoare.
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iun 2015, 23:15

Fiindcă mă simt în vână, vă voi scrie ceva şi despre BRACONAJ: O formă de corupţie ca oricare alta. Vă rog să reţineţi că aceasta nu este deosebită de celelalte decât prin obiectul material: Vânatul.

În rest, aceiaşi autori generici (în general, identitatea este aceeaşi cu a "proprietarilor" sau a prietenilor lor) ÎNSĂ, ceva îi deosebeşte de RESTUL:

Aceştia nu răspund niciodată.

Că au stricat toată ţara, nu au cum să răspundă DOAR ei (în fapt nimeni nu răspunde, din câte se vede).
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iun 2015, 23:19

De ce nu-i trage nimeni la răspundere?
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iun 2015, 23:31

Lăsaţi vânătorii să vină la mine...Ar spune un om ce le-ar şti pe toate; din păcate, nu sunt eu ACELA.

Am vorbit despre empatie; sunt un individ ce pare că calcă pe urmele muierilor din acest punct de vedere; de fapt eu sunt un copil/tânăr crescut şi învăţat de către bătrâni puşcaşi.

Nu sunt ACELA.
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iun 2015, 23:44

Dragilor, aştept să văz: Cine aruncă primul cu piatra?
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iun 2015, 23:55

Hai, că vă spun eu, dară, un adevăr pe care îl cunoaşteţi!

Braconierii sunt, de cele mai multe ori, şefii voştri!!!
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iun 2015, 23:56

De ce nu vi s-au dat, vouă, posibilităţi de control, NICIODATĂ?
puscasumarin
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!