Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 06 Mai 2026, 06:38

Propunere regulament practicare vanatoare

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde Jack.Sparrow pe 24 Iun 2015, 13:40

catalin.vrabie scrie:Alin, ai cumva punctul de vedere al AGVPS transmis catre minister?
...
Eventual sa si dezbatem, ca doar de asta e democratie...

Tu nu prea ai ce sa dezbati pe acest subiect pentru ca te-ai suparat, ti-ai luat jucariile si ai plecat acasa ca un om matur si deschis la dialog ce esti. Interesele tale sunt clar in conflict cu cele ale AGVPS, cu cele ale mai multor asociatii neafiliate (dar nesponsorizate masiv ca a ta :wink: ) si, in mod clar, cu ale vanatorilor de rand.

La partea cu pescuitul faci pe "surdu' " si ceri sa formulez un regulament de pescuit. Eu am spus clar si raspicat ca nu sunt in masura sa concep unul si ca nu asta este ideea. Mav a exprimat foarte clar ulterior de ce te codesti in a cere extinderea regulamentului si pentru pescari: de frica! Pentru ca e clar ca nu ar mai trece daca se reincearca uniunea traditionala dintre pescari si vanatori :!:

A mai zis un coleg pe aici ceva, iesi din clinciuri vorbind mult si fara rost pe alta tema.

La partea cu limierii nu vrei sa renunti, iti place monopolul :lol: De ce nu incepi sa folosesti la tine in ograda acele concepte ca sa dai exemplu bun celor din jur? De ce trebuie sa fie dorinta lui Vrabie de a ne baga pe gat limierii cuiva litera de lege???

Succes in demersurile tale pentru binele celor 5-6 vanatori (+limieri ) cati reprezinti!
Jack.Sparrow
Membru important

Locaţie: Focsani/Bucuresti

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 14:03

Jack.Sparrow scrie:
Tu nu prea ai ce sa dezbati pe acest subiect pentru ca te-ai suparat, ti-ai luat jucariile si ai plecat acasa ca un om matur si deschis la dialog ce esti. Interesele tale sunt clar in conflict cu cele ale AGVPS, cu cele ale mai multor asociatii neafiliate (dar nesponsorizate masiv ca a ta :wink: ) si, in mod clar, cu ale vanatorilor de rand.

Ciudat este ca tot timpul vorbesti despre ce s-a intamplat la sedinta dar tu nu ai fost acolo! Ce-mi place mie cand ne dam cu parerea...

La partea cu pescuitul faci pe "surdu' " si ceri sa formulez un regulament de pescuit. Eu am spus clar si raspicat ca nu sunt in masura sa concep unul si ca nu asta este ideea. Mav a exprimat foarte clar ulterior de ce te codesti in a cere extinderea regulamentului si pentru pescari: de frica! Pentru ca e clar ca nu ar mai trece daca se reincearca uniunea traditionala dintre pescari si vanatori :!:

Si cum ai vrea sa fac? sa stau eu noaptea sa concep un regulament pentru ca tu ai avut o idee? Apoi sa-l pun aici ca sa incepi sa critici aiurea? Lansand tot felul de sageti? Daca esti intr-adevar convins ca regulamentul trebuie sa fie comun pune mana si fa rost de un text al acestuia. nu trebuie sa-l faci tu. Vorbeste cu pescarii, fa cum crezi, numai prezinta o propunere concreta. Dar nu esti in stare, asa ca arunci cu noroi.

A mai zis un coleg pe aici ceva, iesi din clinciuri vorbind mult si fara rost pe alta tema. Lipsit de verticalitate si alunecos ca un Ponta provincial.

Eu credo ca origine citeste acest topic dezinteresat, va vedea ca am mai multa verticalitate decat tine. Ramane la latitudinea fiecaruia sa judece.

La partea cu limierii nu vrei sa renunti, iti place monopolul :lol: De ce nu incepi sa folosesti la tine in ograda acele concepte ca sa dai exemplu bun celor din jur? De ce trebuie sa fie dorinta lui Vrabie de a ne baga pe gat limierii cuiva litera de lege???

Am reformulat deja, dar tu esti prea concentrat pe persoana mea ca sa citesti textul. Nu te intereseaza decat de mine si de PSD. Ce sa-i faci, fiecare cu oful lui! :D

Succes in demersurile tale pentru binele celor 5-6 vanatori (+limieri ) cati reprezinti!

Eu nu reprezint decat membrii asociatiei mele. Pe restul, cei care au participat la elaborarea materialului, ii consider colegi in ale vanatorii. Si toti ar trebui sa ne implicam in reglementarea acestei activitati ca sa avem ulterior dreptul de a critica. Cel putin asa vad eu lucrurile.
catalin.vrabie
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde jon2004 pe 24 Iun 2015, 14:37

the_mav scrie:
1. ca sa nu-ti raspund direct cu "nu se aplica" la prima intrebare, iti spun doar atat: cei din ROMSILVA (adica tot din minister :idea: ) NU AU STIUT de acest proiect de modificare a regulamentului de vanatoare. tie- ce-ti spune acest lucru? :?: :idea:

2. poate ca este clar si posibil benefic PENTRU VOI ca regulamentul sa fie modificat. asta nu inseamna ca e la fel pentru toata lumea.

Punctual :

1.Ce treaba are ROMSILVA in afacerea asta ? Pe linie de vanatoare , ROMSILVA este un gestionar ca oricare altul ( cu un motz mai mare :D )

2. Care VOI si care NOI ?

Cred ca o dam prin balarii si incepem sa facem abuz de tastatura . Exista vreun VANATOR , care poate spune ca actualul regulament nu trebuieste modificat ? Tu incerci sa imparti vanatorii in doua cete ? Eu imi exprim opiniile in calitatea mea de VANATOR . Eu nu am nici o functie in vreo asociatie de vanatoare . Mai mult de atat , ca sa nu faci o alta confuzie : asociatia la care sunt membru este AFILIATA la agvps .

Care VOI si care NOI ?

PS.
Ceea ce a initiat Catalin Vrabie , cu toate discutiile in contradictoriu , nu poate fi decat un exemplu pentru viitor : atunci cand se pune in dezbatere o modificare de legislatie , sa luam atitudine , sa venim cu propuneri , dezbatem si ajungem la o forma finala care poate fi prezentata ca opinie a unui grup de vanatori .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 14:46

jon2004 scrie:2. Care VOI si care NOI ?

Cred ca o dam prin balarii si incepem sa facem abuz de tastatura . Exista vreun VANATOR , care poate spune ca actualul regulament nu trebuieste modificat ? Tu incerci sa imparti vanatorii in doua cete ? Eu imi exprim opiniile in calitatea mea de VANATOR . Eu nu am nici o functie in vreo asociatie de vanatoare . Mai mult de atat , ca sa nu faci o alta confuzie : asociatia la care sunt membru este AFILIATA la agvps .

Care VOI si care NOI ?

PS.
Ceea ce a initiat Catalin Vrabie , cu toate discutiile in contradictoriu , nu poate fi decat un exemplu pentru viitor : atunci cand se pune in dezbatere o modificare de legislatie , sa luam atitudine , sa venim cu propuneri , dezbatem si ajungem la o forma finala care poate fi prezentata ca opinie a unui grup de vanatori .

prin VOI ma refeream la asociatii private de vanatoare; stiu ca asociata ta este afiliata, nu cred ca are legatura cu subiectul.

ref ps: da , de acord cu perspectiva generala (ceva ce poate fi modificat, sa se faca prin dezbatere).
Doar ca eu am facut distinctia intre viziunile fiecaruia (care NU sunt identice), si implicit dreptul FIECARUIA asupra propriilor idei. Atat.
Catalin are propriile propuneri => foarte bine, e liber sa faca cu ele ce doreste. Eu le am pe ale mele => la fel de bine pot face ce doresc cu ele, inclusiv sa NU fiu de acord cu trecerea lor pe centralizatorul altcuiva.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde jon2004 pe 24 Iun 2015, 14:48

De unde a izvorat chestia asta cu regulament unic pentru organizarea vanatorii si a pescuitului .

Ce au in comun pescuitul si vanatoarea , in ceea ce priveste modul de autorizare , organizare si practicare ???

@mavule , poate imi explici si mie cum se organizeaza o goana la stiuca :D
Eventual cati pescari se trec pe o autorizatie colectiva :D
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde jon2004 pe 24 Iun 2015, 14:56

the_mav scrie:
prin VOI ma refeream la asociatii private de vanatoare; stiu ca asociata ta este afiliata, nu cred ca are legatura cu subiectul.

AJVPS-urile sunt la fel de PRIVATE ca oricare din multele asociatiii infiintate in ultimii ani .
Mai mult de atat , fiind afiliati , avem si acelasi statut !!! Ai inteles cum e cu privata :D

Este normal sa difere punctele de vedere intre oameni , fie ei si vanatori . Tocmai de aceea s-au inventat dezbaterile . Problema apare atunci cand vine Mavul si spune ca asta este opinia mea , dar o tin pentru mine :D
In cazul asta , ministerul nici nu mai are nevoie sa puna in dezbatere vreo modificare de lege , pentru ca vanatorii isi tin opiniile doar pentru ei , ca nu cumva vreun ministeriabil sa indrazneasca sa o foloseasca in modificarile ce urmeaza a fi legiferate . Bravo Mavule !
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 14:56

jon2004 scrie:De unde a izvorat chestia asta cu regulament unic pentru organizarea vanatorii si a pescuitului .

Ce au in comun pescuitul si vanatoarea , in ceea ce priveste modul de autorizare , organizare si practicare ???

@mavule , poate imi explici si mie cum se organizeaza o goana la stiuca :D
Eventual cati pescari se trec pe o autorizatie colectiva :D

poti sa incerci diluarea topicului cat vrei :idea: , dar citeste anterior sa vezi niste justificari perfect valide pentru care ar putea fi cerut un regulament COMUN (nu unic, atentie la termeni jon) pentru vanatoare si pescuit.
the_mav
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 14:59

jon2004 scrie:
the_mav scrie:

AJVPS-urile sunt la fel de PRIVATE ca oricare din multele asociatiii infiintate in ultimii ani .
Mai mult de atat , fiind afiliati , avem si acelasi statut !!! Ai inteles cum e cu privata :D

Este normal sa difere punctele de vedere intre oameni , fie ei si vanatori . Tocmai de aceea s-au inventat dezbaterile . Problema apare atunci cand vine Mavul si spune ca asta este opinia mea , dar o tin pentru mine :D
In cazul asta , ministerul nici nu mai are nevoie sa puna in dezbatere vreo modificare de lege , pentru ca vanatorii isi tin opiniile doar pentru ei , ca nu cumva vreun ministeriabil sa indrazneasca sa o foloseasca in modificarile ce urmeaza a fi legiferate . Bravo Mavule !

eu inteleg ca si tu iti doresti acest regulament pentru vanatoare. altii nu si-l doresc. cum ramane?
the_mav
Veteran

Mesajde jon2004 pe 24 Iun 2015, 15:02

the_mav scrie:........dar citeste anterior sa vezi niste justificari perfect valide pentru care ar putea fi cerut un regulament COMUN (nu unic, atentie la termeni jon) pentru vanatoare si pescuit.

Nu am inteles treaba cu diluarea :idea:

Cat priveste diferenta intre regulamentul COMUN dar sa nu fie UNIC , aici mai bagat in ceata , asa ca plec la un pasaj de gasca . :D

Daca este COMUN dar nu unic inseamna ca o sa fie doua . Sunt doua dar ESTE comun .

Hai la o panda la tzap , ca te-ai incalzit si o dai in dilutie .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 15:03

jon2004 scrie:In cazul asta , ministerul nici nu mai are nevoie sa puna in dezbatere vreo modificare de lege , pentru ca vanatorii isi tin opiniile doar pentru ei , ca nu cumva vreun ministeriabil sa indrazneasca sa o foloseasca in modificarile ce urmeaza a fi legiferate . Bravo Mavule !

cred ca incurci putin notiunea de dezbatere cu dreptul asupra obiectelor dezbatute (ideilor, conceptelor, etc) si rezultatul dezbaterii (materialul in sine ce rezulta din dezbatere).
the_mav
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 15:06

jon2004 scrie:Hai la o panda la tzap , ca te-ai incalzit si o dai in dilutie .

multumesc, am fost in zona acum cateva zile...
the_mav
Veteran

Mesajde jon2004 pe 24 Iun 2015, 15:08

the_mav scrie:eu inteleg ca si tu iti doresti acest regulament pentru vanatoare. altii nu si-l doresc. cum ramane?

NIMENI nu-si doreste acest regulament , in forma in care a aparut spre dezbatere . Pentru ca este o aberatie .

Eu spun ca actualul regulament ( cel in vigoare) , trebuieste modificat .
Cei care spun ca actualul regulament nu trebuie modificat , in mod cert nu au cum sa aiba propuneri de modificare si pot sustine vechiul regulament .
Cei care spun ca actualul regulament si-a dovedit ,in anii in care fost in vigoare , lipsurile si deficientele , pot sa vina cu propuneri de modificare .
Dupa centralizarea propunerilor de modificare , cei care le sustin pot sa semneze acea propunere .

Mai simplu de atat nu este .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde jon2004 pe 24 Iun 2015, 15:08

the_mav scrie:multumesc, am fost in zona acum cateva zile...

Mulumesc de telefon :D
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde jon2004 pe 24 Iun 2015, 15:14

the_mav scrie:..
cred ca incurci putin notiunea de dezbatere cu dreptul asupra obiectelor dezbatute (ideilor, conceptelor, etc) si rezultatul dezbaterii (materialul in sine ce rezulta din dezbatere).

Nu incurc nimic .
Particip la o dezbatere despre modificarea unui regulament , tocmai pentru a-mi prezenta opinia si daca ceilalti participanti la dezbatere , considera ca opinia mea poate fi cuprinsa intr-un document ce va fi transmis catre minister , inseamna ca nu mi-am batut gura degeaba si neuronii mei au produs ceva . :D

Tinand cont de faptul ca tu consideri ca actualul regulament nu trebuie sa fie modificat , este logic ca nu ai ce propunere de modificare sa aduci .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde laurul pe 24 Iun 2015, 15:16

the_mav scrie:
catalin.vrabie scrie:Interesanta turnura a evenimentelor! Acum sunt si amenintat! Halal comunitate a vanatorilor mai avem aici!

nu esti amenintat deloc Catalin, nu incerca sa rastalmacesti ceva ce nu exista (amenintari).

probatoriul vizeaza clar faptul ca ideile MELE nu iti apartin nici tie, nici asociatiei VN , nici altcuiva :!: :idea: pot cel mult apartine forumului, conform disclaimerului pe care cu totii l-am acceptat la momentul in care am devenit membri ai forumului, insa nu cred ca exista un document in baza caruia tu/asociatia ta ati (pre)luat aceste idei dinspre forum.
eu am spus foarte clar: intrucat nu am aceeasi linie cu tine asupra acestui regulament, nu doresc ca ideile mele sa figureze in documentatia ta.

chestiune pe dreptul de proprietate...[/quote
+1
Nici eu nu sunt de acord ca ideile mele sa fie preluate de cineva care are interesul dea trece un regulament anti vanatori
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde Jack.Sparrow pe 24 Iun 2015, 15:17

Ai reformulat zici??
Ai scos partea cu restrictie doar la limier, adica pot si cu teckel daaaar ... vezi ce e cu bold!

catalin.vrabie scrie:Insert eu o formulare vis-a-vis de limier, data partial de Sorin Flutur:
Art. 27 bis. lit a) Fiecare gestionar de fond cinegetic care are aprobate cote de recolta pentru speciile: urs, cerb carpatin, cerb lopatar, capra neagra, caprior, mistret are obligatia ca, in termen de 5 ani de la data publicarii prezentului Regulament, sa detina in proprietate un caine de vanatoare antrenat pe urma de sange, dintr-o rasa de vanatoare omologata, certificat de catre Limier Clubul Roman sau sa incheie un contract de colaborare cu un conducator de limier (recuperatori profesionisti examinati de catre Limier Club Roman, membru al ISHV - Clubul International de Limier), avizat de catre Autoritatea publica centrala care raspunde de Vanatoare, conducator care, impreuna cu cainele limier, formeaza cuplul de cautare –recuperare...

catalin.vrabie scrie:Eu nu reprezint decat membrii asociatiei mele. Pe restul, cei care au participat la elaborarea materialului, ii consider colegi in ale vanatorii.

Nici n-am sugerat altceva!

catalin.vrabie scrie:Ciudat este ca tot timpul vorbesti despre ce s-a intamplat la sedinta dar tu nu ai fost acolo! Ce-mi place mie cand ne dam cu parerea...

Legat de dat cu parerea, esti 100% sigur ?!

La partea cu pescarii o ardem in continuare la modul autist din cate vad. Cerinta era nu sa se compuna un regulament pentru ei ci sa nu se dea drumul acestuia nou pana nu sunt inclusi si pescarii in rubrica separata langa noi.

Banii pe acel software experimental probabil trebuie sa isi gaseasca iute o justificare. In plus, daca tinem cont chiar si numai de modificarile propuse de tine, acel software trebuie probabil rescris in mare masura. Ca tot veni vorba, de la cine o fi achizitionat? Tot de la cel mai mare [si nototiu] furnizor de software pentru stat??! :mrgreen:

jon2004 scrie:...atunci cand se pune in dezbatere o modificare de legislatie , sa luam atitudine , sa venim cu propuneri , dezbatem si ajungem la o forma finala care poate fi prezentata ca opinie a unui grup de vanatori .

Foarte frumos. Chiar laudabil! Dar cine decide ce opinii si masuri se pastreaza sau nu in forma inaintata "mai departe"? Tot o persoana. Iar daca acea persoana este direct interesata ==> ceea ce vedem cu totii.
Jack.Sparrow
Membru important

Mesajde laurul pe 24 Iun 2015, 15:26

laurul scrie:
the_mav scrie:
catalin.vrabie scrie:Interesanta turnura a evenimentelor! Acum sunt si amenintat! Halal comunitate a vanatorilor mai avem aici!

nu esti amenintat deloc Catalin, nu incerca sa rastalmacesti ceva ce nu exista (amenintari).

Si ca mi-am adus aminte, singurul de pe aici de care stiu sigur ca a primit amenintari (telefonice chiar) este @biriuck :!:

Si daca ne iei cu "halal comunitate", incearca sa faci putina introspectie si intreaba-te daca te (mai) simti bine printre noi, e pacat sa pierzi timpul cu asa "halal comunitate"....
laurul
Veteran

Mesajde jon2004 pe 24 Iun 2015, 15:31

Jack.Sparrow scrie:
jon2004 scrie:...atunci cand se pune in dezbatere o modificare de legislatie , sa luam atitudine , sa venim cu propuneri , dezbatem si ajungem la o forma finala care poate fi prezentata ca opinie a unui grup de vanatori .

Foarte frumos. Chiar laudabil! Dar cine decide ce opinii si masuri se pastreaza sau nu in forma inaintata "mai departe"? Tot o persoana. Iar daca acea persoana este direct interesata ==> ceea ce vedem cu totii.

@Jack

Eu nu am spus ca se va prezenta O SINGURA opinie , a vanatorilor din Romania sau de pe forum sau din Vrancea sau de oriunde vrei tu .

Eu am spus ca se dezbate , de catre cine vrea sa participe , se propune ,se argumenteaza ,se da o forma finala si se transmite la Minister , ca fiind din partea unui grup de vanatori .

Nu ne opreste nimeni , pe mine , pe tine , pe oricare altul sa deschida o dezbatere cu propuneri de NEMODIFICARE a actualului regulament sau de propunere a includerii pescarilor in acest Regulament sau orice alta propunere .

In mod sigur sunt mai multe idei . Daca ideile au ceva in comun se pot transpune intr-un proiect comun . Daca ideile sunt total opuse , nu exista sansa ca ele sa incapa pe aceiasi hartie . De exemplu eu nu pot sa sustin un regulament COMUN vanatori si pescari , pentru ca din punctul meu de vedere sunt doua activitati care , in ce priveste autorizarea si practicarea , nu prea au multe in comun . Tu daca sustii aceasta idee , nu te opreste nimeni sa deschizi o dezbatere si impreuna cu alti vanatori si pescari care sustin aceasta idee , sa faceti o propunere catre minister .

Acelasi lucru este valabil si pentru cei care considera ca actualul regulament nu trebuie modificat . Eu nu pot sa sustin aceasta propunere , dar cei care sunt deacord cu asta ,pot sa o faca .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde lory pe 24 Iun 2015, 16:01

Si Jack si MAV... si inteleg de la ei ca si altii, doresc sa se specifice in propunerile noastre ca dorim un Regulament in care sa fie inculusi (ca anexa, fiindca nu poate fi comun) si pescarii, gandindu-se probabil ca Ministerul o sa se sperie de "complexitatea" proiectului si vor renunta la el...
Nu cred ca se va intampla asta, iar argumentul cu "acelasi Minister" nu poate fi folosit, fiindca este cel mai putin relevant.
Sper ca la dezbaterea de la Minister, participantii ( AGVPS, Asociatii neafiliate, vanatori in nume propriu) sa vina cu "cuvintele la ei", cu argumente solide in favoarea modificarilor propuse, cu definitii CLARE ale punctelor "dureroase" din Regulament (oricare ar fi ele) iar reprezentantii Ministerului sa dea dovada de buna credinta si sa le preia pe cele mai "juste" dintre ele.
lory
Membru activ

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 16:05

Ce mult v-ar mai conveni sa fie toti dupa felul si asemanarea AJVPS! Ei bine, nu se mai poate!
Mai sunt unii printre noi care mai si gandesc.

Cat despre parasit forumul, eu voi decide cand fac acest lucru, nu cand vreti voi! Ca pana la urma aici este libertatea de a ne exprima opiniile, nu? Sau nici macar atat nu mai e?

Intrand pe text, Limier Club Roman este SINGURUL club afiliat la organismele de specialitate internationale si singurii din Romania care pot certifica un caine ca avand calitatile unui limier. Parca asa ati cerut initial, nu? Acum, daca oamenii au acceptat (de altfel ei au fost mult mai cerebrali decat voi) aceste modificari ale noastre, nu va mai convin nici astea. de fapt voua nu va convine nimic! Fiindca asa e dispozitia: SA NU VA CONVINA.

Ca sa va demonstrez inca o data (a nu stiu cata oara) ca nu am niciun interes ascuns, astept de la oricare dintre voi sau de la oricine, textul pentru pescuit. Sa vedem in ce masura este compatibil cu cel pentru vanatoare.

PS
Jon2004, n-ai inteles. Chestia cu unirea celor 2 regulamente este o strategie a lor ca sa impiedice, chipurile, adoptarea regulamentului. Ii doare la basca pe ei de pescuit! Se folosesc de tertipul asta ca sa traga de timp. Asa ca nu te obosi sa intelegi cum pot cele 2 activitati sa fie reglementate impreuna, pentru ca nu pot!
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 16:09

Doar pentru acuratetea faptelor:
Aveti mai jos inregistrarea partii introductive a sedintei. Restul, ce era mai important, nu s-a inregistrat intrucat dl. Selaru a interzis acest lucru. Transparent, nu? Vizionati materialul si trageti fiecare concluziile.
Partea 1
https://www.youtube.com/watch?v=OK_o7Y-FWhw
Partea 2
https://www.youtube.com/watch?v=yEb6FBsw2Q0
Partea 3
https://www.youtube.com/watch?v=oa_ZPwEkmMY
Partea 4
https://www.youtube.com/watch?v=p1VAZBahg5k
Partea 5
https://www.youtube.com/watch?v=sWFSRn-B1vU
Partea 6
https://www.youtube.com/watch?v=hlDMFR3CTv4
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 16:17

lory scrie:Si Jack si MAV... si inteleg de la ei ca si altii, doresc sa se specifice in propunerile noastre ca dorim un Regulament in care sa fie inculusi (ca anexa, fiindca nu poate fi comun) si pescarii, gandindu-se probabil ca Ministerul o sa se sperie de "complexitatea" proiectului si vor renunta la el...
Nu cred ca se va intampla asta, iar argumentul cu "acelasi Minister" nu poate fi folosit, fiindca este cel mai putin relevant.
Sper ca la dezbaterea de la Minister, participantii ( AGVPS, Asociatii neafiliate, vanatori in nume propriu) sa vina cu "cuvintele la ei", cu argumente solide in favoarea modificarilor propuse, cu definitii CLARE ale punctelor "dureroase" din Regulament (oricare ar fi ele) iar reprezentantii Ministerului sa dea dovada de buna credinta si sa le preia pe cele mai "juste" dintre ele.

apreciez formularea ta; chiar nu avem aceeasi viziune pe acest regulament, iar strategia de a forta negativ o propunere legislativa dezbatuta public este una la fel "de egala" cu cea de a propune imbunatatiri spre a fi adoptata propunerea legislativa.
:idea:

tu speri ca la dezbaterea din minister sa se adopte acest regulament sub o forma care sa convina. eu sper sa nu se aprobe deloc, in sensul de a nu mai fi supus aprobarii.
the_mav
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 16:18

Si inca un lucru ce consider eu ca trebuie mentionat: documentul asta a fost afisat spre dezbatere in toate variantele de on-line: forum, facebook, e-mail. In afara catorva de aici (nu stiu cati or fi, ca folosesc nick-name-uri, poate e doar unul si noi ne strofocam sa ii convingem pe toti :D ) nimeni nu a avut nimic de comentat la adresa initiatorilor, ca persoane. Oamenii au comentat mai mult sau mai putin textul, unii au venit cu argumente concrete, altii cu idei care apoi s-au transformat in modificari concrete, dar NIMENI, NICIUNDE, (cu exceptia vinatorul.ro) n-a declansat un atac furibund la adresa mea. Sa fie oare toti ceilalti complet idioti si sa nu vada ca am eu vreun interes? Sau poate ca i-am cooptat pe toti in acest mare complot! Sau poate i-am mituit sa nu ma contrazica de frica sa nu-mi pierd functia pe care urmeaza sa o primesc!
Sau poate.... pur si simplu voi aveti o problema! :D :D
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde laurul pe 24 Iun 2015, 16:28

catalin.vrabie scrie:Cat despre parasit forumul, eu voi decide cand fac acest lucru, nu cand vreti voi! Ca pana la urma aici este libertatea de a ne exprima opiniile, nu? Sau nici macar atat nu mai e?

Pai si am zis eu altceva? Ti-am zis sa te gandesti bine, eu n-as pierde vremea cu un grup de oameni la care sa ma refer cu "halal comunitate". Atat!
Daca nici aici "nu mai e libertate" atunci nu stiu unde mai este! Ti-ai permis sa faci albie de porci destui colegi cinstiti si ai aruncat sageti otravite chiar si spre administrator (pe care le-ai scuzat in virtutea unei prietenii, treaba voastra) Deci fara victimizare ca nu suntem la gradinita!

catalin.vrabie scrie:Intrand pe text, Limier Club Roman este SINGURUL club afiliat la organismele de specialitate internationale si singurii din Romania care pot certifica un caine ca avand calitatile unui limier. Parca asa ati cerut initial, nu? Acum, daca oamenii au acceptat (de altfel ei au fost mult mai cerebrali decat voi) aceste modificari ale noastre, nu va mai convin nici astea.

Si daca il am certificat afara care e problema?
Si cum sa bagi un ONG intr-un text cu valoare de lege?! Asta nu imi convine, un ONG nu trebuie sa aiba atributii de acest tip. Certificarea trebuie sa fie neutra...
laurul
Veteran

Mesajde Jack.Sparrow pe 24 Iun 2015, 16:33

catalin.vrabie scrie:In afara catorva de aici (nu stiu cati or fi, ca folosesc nick-name-uri, poate e doar unul si noi ne strofocam sa ii convingem pe toti :D ) nimeni nu a avut nimic de comentat la adresa initiatorilor, ca persoane. Oamenii au comentat mai mult sau mai putin textul, unii au venit cu argumente concrete, altii cu idei care apoi s-au transformat in modificari concrete, dar NIMENI, NICIUNDE, (cu exceptia vinatorul.ro) n-a declansat un atac furibund la adresa mea. Sa fie oare toti ceilalti complet idioti si sa nu vada ca am eu vreun interes? Sau poate ca i-am cooptat pe toti in acest mare complot! Sau poate i-am mituit sa nu ma contrazica de frica sa nu-mi pierd functia pe care urmeaza sa o primesc!
Sau poate.... pur si simplu voi aveti o problema! :D :D

Si de aici nu ai primit argumente si idei?

Primesti si contre. Ghinion!
Imagine

Iertare, rogu-te, ca nu ne umezim instantaneu la a doua venire a lui Mesia!
Ultima oară modificat de Jack.Sparrow pe 24 Iun 2015, 16:34, modificat 1 dată în total.
Jack.Sparrow
Membru important

Mesajde catalin.vrabie pe 24 Iun 2015, 16:34

laurul scrie:
Si daca il am certificat afara care e problema?

Banuiesc ca niciuna, intrucat Limier Club Roman este afiliat la cel international si va recunoaste certificatul pe care il ai. Simplu.

Si cum sa bagi un ONG intr-un text cu valoare de lege?! Asta nu imi convine, un ONG nu trebuie sa aiba atributii de acest tip. Certificarea trebuie sa fie neutra...

Pai vino cu o propunere mai buna si o discutam. Aaaa, am uitat, nu esti de acord cu modificarea regulamentului si nu faci propuneri de frica sa nu-ti foloseasca cineva proprietatea intelectuala! Ma lasi....
catalin.vrabie
Veteran

Mesajde jon2004 pe 24 Iun 2015, 16:36

catalin.vrabie scrie:
Intrand pe text, Limier Club Roman este SINGURUL club afiliat la organismele de specialitate internationale si singurii din Romania care pot certifica un caine ca avand calitatile unui limier

Chestia asta nu trebuie reglementata de minister . Consider ca ar trebui sa fie optiunea gestiobarului .
Nu trebuiesc introduse in regulament obligatii care avantajeaza entitati private . Ati vazut cum apar asociatii care vor sa patruleze pe toate fondurile din tara . :)
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde Jack.Sparrow pe 24 Iun 2015, 16:41

jon2004 scrie:
catalin.vrabie scrie:
Intrand pe text, Limier Club Roman este SINGURUL club afiliat la organismele de specialitate internationale si singurii din Romania care pot certifica un caine ca avand calitatile unui limier

Chestia asta nu trebuie reglementata de minister . Consider ca ar trebui sa fie optiunea gestiobarului .
Nu trebuiesc introduse in regulament obligatii care avantajeaza entitati private . Ati vazut cum apar asociatii care vor sa patruleze pe toate fondurile din tara . :)

+1 Jon +1 Laurul

Catalin, cred ca il confunzi pe Laurul cu Mav :wink:
O formulare/solutie a oferit la acest punct si @wachtelfeld (nu cred ca iti convine pentru ca apare AGVPS pe acolo)

Acest regulament emana din "bunele practici" pe care diverse grupari mafiote le-au folosit la organizarea licitatiilor. Astfel, prin prevederi atent selectionate, se face o "filtrare" a ofertelor/posibilitatilor din piata astfel incat sa castige cine trebuie :evil:
Jack.Sparrow
Membru important

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 16:43

catalin.vrabie scrie:Ce mult v-ar mai conveni sa fie toti dupa felul si asemanarea AJVPS! Ei bine, nu se mai poate!
Mai sunt unii printre noi care mai si gandesc.

daca prin "toti" te referi la toate asociatiile de vanatoare din romania, atunci CUI adresezi prima exclamatie? Mie unul nu imi place nici structura, nici reprezentarea, nici organizarea din aj/gvps-uri. Daca urmareai pozitia mea de MULTI ANI ai fi vazut acest lucru.
dintre voi toti, sincer cel mai mult apreciez ROMSILVA. ca profesionisti. apoi asociatiile din strainatate, catre care si indrum o parte considerabila din prieteni si cunoscuti (e mai ieftin decat in RO, serviciile sunt mult peste RO). abia in coada listei sunt asociatiile locale.

intrebare: de ce nu vreti voi TOTI (asociatii de toate felurile, Romsilva, institutii de invatamant, raapps) sa se schimbe intai legea cu privire la DREPTUL DE PROPRIETATE ASUPRA VANATULUI :?: :idea: :?:
intai sa stabilim al cui este, apoi sa legiferam drepturile de dispunere, de folosinta, etc.
the_mav
Veteran

Mesajde the_mav pe 24 Iun 2015, 16:47

jon2004 scrie:
catalin.vrabie scrie:

ei, asa imi place Jon :!:
asta se tot spune de ceva pagini încoace: nu introduceti entitati in legislatie, ca se poate interpreta "o shusta romaneasca" inca de la faza de proiect :!: :idea:
dr burcescu a facut anterior o prounere generica privind cainii, e ceva pagini mai in fata
the_mav
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!