Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 05 Mai 2026, 21:43

Propunere regulament practicare vanatoare

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde Jack.Sparrow pe 25 Iun 2015, 16:56

... cand animalul lasa sange si are mersul ingreunat.
Am vazut cazuri cu animale vanate ce musteau de puroi de la rani mai vechi un pic sau aveau membre retezate. In cele mai multe cazuri, septicemia sau ceva hoinari ar fi fost urmatoarea etapa ==> animal pierdut.

E drept ca sunt si rani superficiale si animalele lasa sange dar fuga nu prea le este afectata. Gestionarii n-ar avea nimic de pierdut pentru ca vanatorul ce a ratat e si el responsabil de piesa pierduta.
Jack.Sparrow
Membru important

Locaţie: Focsani/Bucuresti

Mesajde lory pe 25 Iun 2015, 17:35

Nu e atât de greu de elaborat acest articol pe cât este de greu de respectat.
Reprezentantii din teren ai gestionarilor, respectiv paznicii de vânătoare, ar trebui să fie interfata in teren a aplicării legii. În schimb ei acţionează din instinct....
Preferă să nu declare piesa rănită, să nu cumva să-i fie imputata de către Director (să spunem), in loc să raporteze şi eventual să responsabilizeze vanatorul inconştient sau poate doar ghinionist...
La mentalitate este greu de lucrat.
Pe text e mai uşor...

PS: la mine la grupă există o regulă.
Nu se împuşcă purcei sub 30 kg.
Cine împuşcă îl plăteşte ca şi cum ar avea 50 şi-l pune la dispoziţia grupei la următoarea masă...
Cu tot tacâmul: şpriţ, plăcinte, etc...
Vrei nu vrei un godac te sare de 1000-1200 lei.
E plăcut odată, de două ori pe sezon....
Pe urmă stai şi te gândeşti ca de banii aia te duci la Jon sau Cătălin şi impusti un vier sau un căprior fain...
Şi te linistesti, îţi învingi şi adrenalina.. :-)
Ideea ar fi: să dea amendă vanatorului dovedit iresponsabil ( nu celui care a executat foc corect într-o zona fără desis la o distanţă decentă), ( dar şi aici e risc de abuz din pacate)...., şi apoi îl vor scădea cu siguranţă şi din cota de recoltă, valoarea lui fiind acoperită...
... Şi cred eu ca-l vor şi cauta, el fiind deja BONUS
.
lory
Membru activ

Mesajde Clujeanul pe 25 Iun 2015, 19:49

Pentru un picut de precizare:

Sorin Flutur afirma cu ceva vreme in urma ca el nu se chinuie sa recupereze un fazan alicat. Ramane pentru vulpe si el continua vanatoarea.
Clujeanul
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde alexandrupunga pe 25 Iun 2015, 20:16

Folosirea cainilor limieri la vanat mare nu trebuie impusa prin lege ci trebuie sa vina ca o consecinta fireasca a responsabilitatii gestionarilor. Si sa nu uitam ca nu avem nevoie de niciun limier daca avem strat de zapada! ==> nu ne trebuie mereu. Nu e valabil mereu in desis ,plantatie ,catina cind vinatul nu e mort poate fi vapada perfecta fara ciini nu poti face nimic.
Treaba cu fazanul ..eu nu cred ca un vinator poate afirma asa ceva.
alexandrupunga

Mesajde vinatorul iscusit pe 25 Iun 2015, 21:10

Sa ințeleg ca asta ar fi ultima problema, atât de dezbatuta, de trei zile nu reusim-(iți) o formula pertinenta?
stiti cat de stufoasa se vede dezbaterea noastra? Ati remarcat cat de stufos, voluminos este regulamentul? Toate astea, ne complica viata tare mult, fiti simpli, domnilor, lucrurile vor merge mai bine, veti vedea, ce i mult nu i bun!ba chiar strica...
cand se depun propunerile de modificari?
vinatorul iscusit
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde wachtelfeld pe 25 Iun 2015, 23:55

Doar pt. amuzament, nu de alta dar regulament vad ca ioc... :D
https://www.youtube.com/watch?v=mdJPfsAQAs4
wachtelfeld
Veteran

Mesajde Ghinda pe 26 Iun 2015, 08:14

Dar de ce nu militam sa il lase in pace pe regulament? De ce trebuie sa gandim si sa stufarim altul?
Dar de ce trebuie un regulament? De ce o lege in romania trebuie sa aiba o gramada de codite, idei etc.?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde the_mav pe 26 Iun 2015, 08:20

Ghinda scrie:Dar de ce nu militam sa il lase in pace pe regulament? De ce trebuie sa gandim si sa stufarim altul?
Dar de ce trebuie un regulament? De ce o lege in romania trebuie sa aiba o gramada de codite, idei etc.?

+1
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde timexim pe 26 Iun 2015, 08:30

Multe propuneri referitoare la limieri,la recuperarea vanatului ranit, etc.
Dar cauza? De ce sa nu propunem ca cel care produce acest efect sa fie mai constient? adica de exemplu sa faca obligatoriu macar doua sesiuni de trageri la mistret alergator in poligon ( cu dovada rezultatului :) :) ... ) si doar la un punctaj minim sa aiba dreptul sa participe la vanatoarea la goana.
Sigur , variatii pe tema asta pot fi multe.
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde Clujeanul pe 26 Iun 2015, 08:41

Ghinda scrie:Dar de ce nu militam sa il lase in pace pe regulament? De ce trebuie sa gandim si sa stufarim altul?

+1
Clujeanul
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Alin3006 pe 26 Iun 2015, 12:28

catalin.vrabie scrie:
Intrand pe text, Limier Club Roman este SINGURUL club afiliat la organismele de specialitate internationale si singurii din Romania care pot certifica un caine ca avand calitatile unui limier. Parca asa ati cerut initial, nu? Acum, daca oamenii au acceptat (de altfel ei au fost mult mai cerebrali decat voi) aceste modificari ale noastre, nu va mai convin nici astea. de fapt voua nu va convine nimic! Fiindca asa e dispozitia: SA NU VA CONVINA.

Stii cum suna asta? Fix ca AGVPS care e SIGURA AFILIATA FACE! Si cu chestia cu a fi mult mai cerebrali decat noim ma lasi? Pana la urma, te-am tot intrebat si ai tot ocolit raspunsul: CARE Club de limier e in discutie aici? Ca eu stiu ca sunt doua! Si te-am tot intrebat si nu mi-ai raspuns! Imi raspunzi ACUM, sau o mai lalaim?
Alin3006
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 26 Iun 2015, 12:45

Pe de alta parte, sunt bune si grupurile de Fqacebook la ceva.
https://www.facebook.com/groups/VanatoriRomani/permalink/817455998351519/
Asa am aflat de baiatul asta, care spre socul si consternarea mea, lucra la SIGAV de prin 2008 !!!!

https://www.ejobs.ro/arhiva_cvuri_publi ... 71142.html

Uluitor, nu credeti?? Pai toata lumea din indusrie a fost luata prin surprindere de un proiect la care se lucreaza din 2008 si care cade ca traznetul tocmai in 2015 cand cei care puteau lua atitudine impotriva lui erau ocupati cu Legea 407?

Tot '' intamplator'' proiectul cade pe fodul unor campanii crunte anti-vanatoare, duse pe toate fronturile si tot intamplator dezvoltatorul softului este, ia sa vedem, ghiciti cine?

Va dau eu o mana de ajutor, baitii aia nu sunt la primul soft de genul, o sa aveti un deja-vu daca va uitati un pic pe link-urile de mai jos:

http://www.flux24.ro/dezvaluiri-in-scan ... eriul-uti/

http://www.ancheteonline.ro/2009/11/gru ... r-secrete/

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... UTI+ERBASU

Desigur, e doar o coincidenta :roll: :oops:
Alin3006
Veteran

Mesajde laurul pe 26 Iun 2015, 14:50

Pam pam !!!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde biriuck pe 27 Iun 2015, 09:17

Cum acest site nu este proiectat sa mearga si pe mobil si reclamele incarca si ele conexiunea oricum tare scumpa si lenta, @teharau mi-a dat un mail in care ma roaga sa va transmit un mesaj mai lung al sau pe tema acestui regulament.

Am auzit de acest regulament pe la sfarsitul iernii-primavara. Am scris despre el repede, as da si citat daca as putea. Tin minte ca a raspuns @Biriuck ca ar face aproape gratis softul ce avea sa apara repede repede sub numele de SIGAV. Sincer, credeam ca isi va face aparitia mai tarziu, ca doar vanatorimea era ocupata sa isi faca lege.
Acordul echilateral e utopic si fiecare vroia cat mai mult din gheseft. Dar asta e alta discutie, cand pot o sa scriu si despre 149. La lege se faceau valuri, ieseau spume. Tapul ispasitor, (dar nu degeaba), AGVPS-ul - ca isi ia comision cu japca. Dar si despre asta o sa scriu cand am noul statut in fata, sa-l puric. Acolo sunt tone de comentarii de facut. Sper sa fi trecut si ce-i bine. Apropos, de ce nu-l postati colegilor? Nu s-a urcat pe site la ei sau chiar nu va pasa? Le am amestecate in cap, dar sanatosi sa fim, le deslusim.

Inapoi la regulament. Daca a aparut la timp, chiar cand a trecut legea, e dovada de profesionalism. Adica politicul coace o lege, executivul de la nivel 2-3, ia problema si o pregateste sa fie nici calda nici rece cand o cere seful. Apoi, lectie de democratie: discutie publica! Sa-mi bag pusca-n codru daca nu sunt mandru de obarsie! Chiar ma umflu la astia pe aici: ca la noi mai rar: arestari, razii, mai ceva ca in gara in Constanta cand incepea sezonul. (M-a pus dracu sa ma rad in cap si sa-mi rad sprancenele. Pai ce, am mai putut sa scap? Am dormit o noapte la bulau. Si aveam buletinul la mine. Ma duceam la scoala, nu pe litoral.) Naspa, noroc ca ne-am revoltat in '89 (ca la carte, de eram la televizor pe toate posturile din lume (atunci) si am dat-o in corectidudine exemplara (acum)...

Acum, la topicul asta, iar mi-a crescut inima in mine: pai s-a discutat argumentat, profesional, piz_a! Cand trageam spre bun simt si teme facute, de ma facea cate unul albie de porci si sareau @DON & comp sa ma scoata din rusine, nici nu indrazneam sa gandesc ca atat de sus poate sa ajunga competenta si bunavointa valorosilor care sa contribuie si sa demonstreze ca nu degeaba am spus oarecum oficial, in numele unor colegi virtuali mai mult necunoscuti: "comunitatea forumistica poate si doreste sa participe la bunul mers al vanatorii pe aceste meleaguri stramosesti".
De intrebat nu v-am intrebat dinainte daca sunteti de acord, dar acum, ca ati demonstrat ca puteti, trebuie sa va multumesc. Despre cum si ce s-a scris, neavand posibilitatea sa ma bag in vorba la timp, e tardiv sa ma mai infig. Despre cum a reactionat fiecare, cum vede lucrurile, nu-i treaba mea. Am stat la chibitat pe margine. Si am mai cunoscut niste oameni, cum bine zice prietenul George Schipor.

Mai baieti, dar de ce-o merge totul ca pe roate? Stau eu singur si ma gandesc in limba romana. Adica chiar sa fi patruns competenta pana la varf? Promovarea aia pe competenta, cu personal calificat care sa trieze CV-uri din vreo 10 tari ofertante de forta de munca, apoi selectatii sa treaca prin niste teste on line cu niste programe care la sfarsit iti dau un punctaj rece si impartial pe un monitor scump, in urma caruia multi se aleg doar cu cafeaua oferita cu atata politete? Sa ajunga cei putini acceptati sa fie repede primiti la interviuri cu sefii de compartimente ale institutiei si ramasii sa se confrunte in testul practic in urma caruia sa aibe castig de cauza numai unul, restul primind raspunsul "sunteti in baza noastra de date, va cautam la prima oportunitate". Apoi, sa fie proaspatul introdus in organizatie prins intru-un contract care sa-l ejecteze din sistem la prima greseala facuta? (UlisePro si Chivi stiu despre ce vorbesc). Mai sa fie!?! Ca prea merge treaba ca la carte...

Nu cred ca e aplicabil. Si atunci? Pai la mintea mea, cred ca mutarea e venita in plic, de la niste baieti care pana sa se ocupe de mutari, au cam trecut prin ce scrisei mai sus. Ai nostri sunt cu aplicarea imbarligacioasa, ca aici n-au loc altii. E ca in bancul ala cu spionul descompirat repede la rusi, cu toate ca vorbea perfect. Era negru, saracu! Poti sa scolesti toata planeta, daca n-are un pic de dupa blocuri, nu merge. Se da de gol. Ma, da ce au ei cu noi de ne agita asa? Ca daca voiau vanat, au la el acces si acum. Daca voiau fonduri, se bagau in treaba mai demult. Si si asa o sa se lipseasca multi de ele. Si atunci ce-a voit acel apus?

Hai sa ne gandim cam ce efecte poate produce acest regulament coroborat cu legea. Pai ar fi aia cu afilierea. Adica, ori tii pusca, ori n-o tii... Pe urma device, soft, moft. Pai pana aici, am niste victime sigure. Nea Pulescu de la salariu minim si pensie se lipseste sigur. Ca sa fie treaba sigura, ii mai atinge la porcul ala asa zis braconat ,ala de si-l luau blat, la schimb cu cotizatia. Sa nu iasa omul pe minus. Ok, stiu: vanatoarea costa si alte alea alea. Nu sunt ideile si informatiile mele, sunt de la voi, de pe forum.

Mai departe. Omul cu ceva lovele si ala cu lovele multe se bucura. Numai e coleg cu Pulescu care-l mai ia la "tu" si-l mai da in dragostea lui cand il prinde pe la vanatoare. Apoi nici ideea cu elita nu poate fi dezgustatoare: cine nu si-ar dori matase si piele fina?!? Bun, pana aici de acord. Ramane boierul cu teava, iar Pulescu sa-si ia porcul cu latul, ca si-asa si-l ia in numele sau. Asa ca baga ban, baga ban! Plus pus tunurile pe AG si pe AJ-urile traditionale, ca acolo e neamul lui Pulescu. Te mai iei in PM de originea sanatoasa a lui Selaru, ca prinde la mase si ai votul in uralele majoritatii. Gasesti niste baieti sa le dai un ban, ca ai de unde, (zerouri la tastatura bate oricine) si iti fac astia radare padurete, programe, ce vrei tu. Ba chiar dau telefoane de pe cartela cu numar ascuns si iti zic de accident, daca faci pe desteptul. :evil:

Dar daca tot e logic pana aici si functioneaza dominoul, oare care-i smecheria? Cui i-a gresit Pulescu de-i toata lumea pe el, sa-l lase fara pusca? Si se lupta astia cu el de zici ca-i gladiator? Pai eu zic ca dupa ce scapa de el, in urmatoarea etapa, de vreo 20 de ani, incepe sa-l lase si pe Albastrunvene fara teava. Ca la astia e mai usor, trebuie numai sa nu mai raspunzi la telefoanele loby-stului.

Intelectualul Albastrunvene nu maraie. Ghiolbanu-i mai naravas. Si imprevizibil. Trebuie luat cu binisorul, sa nu se prinda.
Fiind taran de-al meu, lui Pulescu i-am tinut partea si cand nu trebuia. Dar acum mi-o tin mie!
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde vinatorul iscusit pe 27 Iun 2015, 19:11

Pulestii nu sunt cu nimic mai breji decat ceilalti zisi mai sus;
Toti , impreuna cu sefii lor de filiale sau asociatii prin nepasare, nemunca, neinvestind, neimplicare, au dus vanatoarea in Ro unde este azi.problema cea mai importanta este ca nu avem vanat! Si de aici trebuie inceput.
Domnii acestia care tot fac reguli, legi, considera ca toate aceste constrangeri vor aduce un plus de mai bine, mai mult vanat prin supravegherea autorizatiilor, care dupa agricultura asta nesanatoasa,este principala cauza a lipsei vanatului.stiu colegii mai bine, Ce, Cum, Cât !
daca au venit cativa oamani cu posibilitati, care la unii chiar le pasa, si au luat fonduri de vanatoare, au triplat poate cheltuielile si dotarea, rezultatele incep sa se vada dupa 2,3 ani.ei sunt cei care au adus ceva in plus fata de ce stim.asa ca mai devreme sau mai tarziu daca Pulestii si Albastrii nu se vor trezi,tot se vor prabusi!
toate asociatiile stau prost financiar, daca ar plati salarii la personal decente, si nu 600,800ron/luna, daca ar face ce trebuie pe fond cum zice legea, daca ar plati redeventele catre proprietari, cum zice legea, daca ar trebui sa depuna garantiile ptr reînoirea contractelor si depunere de garantii, cine stie ce inseamna, s ar prabusi imediat! Si de ce? Ptr ca nici Pulestii, nici aia cu Albastru in instalatie, nu vor sa accepte ca trebuie sa plateasca de trei ori mai mult, decat platesc acum, si sa se implice mai mult, daca vor vanatoare si vanat.asa cum merge acum, este prost peste tot!
Necesarul ptr un fond sa l sustii, este cam 15.000 euro....poate 20.000euro/an.; nici un Pulescu si nici un Albastru cand a auzit ca trebuie sa plateasca 1000-1500euro/an, si sa mai faca si combatere, paza prin rotatie etc, nu s a ingramadit nimeni sa vina, la fondul nostru.si atunci despre ce vorbim? Vrem schimbare dar sa nu se schimbe nimic !
vinatorul iscusit
Veteran

Mesajde tehărău pe 27 Iun 2015, 21:29

Iscusitule, cu toate că faci referire la postarea mea, crede-mă că nu ai înțeles chiar nimic din ea. Am înțeles că ești un bun gospodar, așa că vreodată, când ne-om întâlni la vreo plăcintă, îți explic eu mai pe înțeles cum stă treaba.
Și da, prea curând din vânătoare nu o să ai profit. Dar unde fondurile au fost luate de grupă" am văzut și gospodărie și distracție.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 27 Iun 2015, 21:32

Și pt eventuală polemica vă rog să așteptați să am cu ce...
tehărău
Veteran

Mesajde jon2004 pe 27 Iun 2015, 22:17

tehărău scrie:....
Dar unde fondurile au fost luate de grupă" am văzut și gospodărie și distracție.

Am sustinut cu mult timp in urma , ca cea mai buna varianta pentru o mai buna gestionare , in cadrul ajvps , o reprezinta autonomia grupelor de vanatoare . Din pacate , in multe din ajvps-uri , conducerea nu poate renunta la statutul de STAPANI peste fondurile de vanatoare .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde tehărău pe 27 Iun 2015, 22:36

Jon, știi că am aceiași părere, am mai discutat. Dar reiau teza când ajung acasă. Diluam topicul, cu toate că discuția a trecut. În iarnă am fost invitat de un prieten să-i iau un fond, gratis. Luat prin administrare directă. Am refuzat pt că dacă nu stai în el - cazul meu, vii cu bani de acasă. Dar nu despre asta postasem. Altul e spilul.
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 27 Iun 2015, 23:09

Și referitor la regulament. Dragi colegi gestionari, că tot speră unii să le alunge legea braconierii de pe fond. Știți ce aduce acest regulament cu el? Dreptul la control puricos. Și pe cine controlează organul? Pai pe gestionar, că prost să fiu să mai iau autorizație la colectivă ca organizator. Și știți cum e cu controlul la noi... Și dacă mai ești și de la gașca adversă, de ai jucat cu steaua când a pierdut Dinamo, să vezi atunci bilanț contabil. Regulentul trece la pas. Dar bucurați-vă moderat. Mai ales business man ii.
tehărău
Veteran

Mesajde vinatorul iscusit pe 28 Iun 2015, 08:16

Cine a luat un fond si spera sa faca profit, cred ca este pe un drum gresit.
cei cunoscuti de mine , care au facut pasul asta, erau scârbiti de modul cum se face vanatoarea in asociatiile cu traditie, cotele ridicole trecute pe autorizatii, de plocoanele date sefilor sa aiba mereu hartie in buzunar...samd....., si daca au mai fost si pe afara la vanatoare.....i a convins:asa nu mai merge !
constat o adversitate fata de unele aspecte ale noilor detinatori de fonduri, nu uitati, toti asteapta parteneri de vanatoare, asocierea este posibila, daca cineva crede ca poate face ceva, s o faca, asa vom munci impreuna, vom cheltui necesarul impreuna, vom imparti planul de recolta, si vom vedea! Oricum daca si face socoteala sa fie pe plus, se insala! Vom castiga cu totii un alt fel de a face vanatoare!
Regulamentul asta nu il dorim, este un stres, cand iti faci treaba cum trebuie, il vezi opresiv, stiind ca nu de asta aveai nevoie.Dar stiind cum se intampla si ce se petrece in tara, gandesc ca statul prin autoritatea de resort, trebuia inceput de undeva!cred ca a inceput prost ! Are de lucru, daca ne intreaba si pe noi, va reusi, vom reusi mai bine!
cine vinde un soft, cu ce smecherii, mai devreme sau mai tarziu tot trebuia facut ceva! Eu cred ca nu cu acest regulament, altele sunt cele ce trebuie, sa avem vanat, sa facem vanatori frumoase, si sa ne regasim acolo dupa ani de RATACIRE !
vinatorul iscusit
Veteran

Mesajde tehărău pe 28 Iun 2015, 08:48

E, iscusitule, asta e altă abordare și sunt de acord cu ideea. Păcat că te-ai grăbit și ai expus-o așa
Însă am înțeles și sunt de acord cu tine. Dar fără 1500 cotizația plus pază...
tehărău
Veteran

Mesajde jon2004 pe 28 Iun 2015, 10:05

tehărău scrie:Însă am înțeles și sunt de acord cu tine. Dar fără 1500 cotizația plus pază...

Este greu fara o cotizatie consistenta , cel putin la inceput. Pentru a putea fi acoperite cheltuielile , cu o cotizatie mica , ar trebui sa fie un numar mare de membri sau un sponsor generos :) . Pentru ca fondurile sunt secatuite de vanat , nu suporta un numar de 30-40 de vanatori , care sa faca si vanatoare . Varianta cu sponsorul e mai greu de implementat :) .
Exista varianta , care ar putea fi implementata si la grupa : bani mai putini , munca mai multa si pentru cativa ani , abstinenta :)
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde tehărău pe 28 Iun 2015, 14:31

Fără abstinenta! :D Băieți, hai să nu stricam topicul. Vreau să inițiez la toamnă o discuție punctuala pe tema costurilor. Vorbim atunci.
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 28 Iun 2015, 14:43

Iscusitule, dă un ochi pe la nostalgii de toamna, vezi ce a postat aghiuta.
tehărău
Veteran

Mesajde vinatorul iscusit pe 28 Iun 2015, 18:13

Mda;am citit;oare noi nu avem nici o vina ca i am lasat ? si imnul? Desteapta te române......macar acum.....
Revenind la "caprele" noastre, intradevar aici cu vanatoarea se intampla la fel, cu Regulamentul asta,daca noi nu ne trezim si nu luam atitudine acum,atunci cine s o faca si cand? Si imnul? Desteapta te vânatorule......actioneaza acum!
vinatorul iscusit
Veteran

Mesajde alexandrupunga pe 29 Iun 2015, 11:27

Exista varianta , care ar putea fi implementata si la grupa : bani mai putini , munca mai multa si pentru cativa ani , abstinenta :)
Sa traiti bine (((
jon2004
Veteran

Cred ca e cea mai buna varianta ,,la care adaug absinenta nu totala ci selectiva pe specii de vinat ,ex nu se teage la scroafe , se pusca grasuni , zone la modul serios de refugiu etc .
Dar cel mai greu e lupta cu mentailtatea ,,vezi braconajul,, aici e un lant al slabiciunilor de la autor pina la cel ce aplica legea.Cind in tara asta termenul de furat ,la modul general , nu v-a mai fi ceva normal ci ceva grav si cu totul accidental atunci ....
alexandrupunga

Mesajde tehărău pe 29 Iun 2015, 13:25

+1alex. Dar când omul vede cât este furat zilnic de cel ce ar trebui să îl protejeze, cum de și-ar face probleme de un bun al statului (pușcașul zice că ar trebui ca statul să renunțe la el și să îl cedeze nimănui sau proprietarului terenului-asta e greu ), gestionat de cineva din birou, bunul fiind în pădure cu făptașul?!
Ca în bancul ala cu conștiința nu și nu!
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 29 Iun 2015, 13:33

Proces de viol.
Judecătorul: Zi mă cum a fost!
-Pai să vedeți. Am văzut-o seara în parc, era bună, as fi futut-o, dar conștiința Nu și nu! Și s-a așezat proasta lângă mine, era întuneric și eram singuri, as fi futut-o, dar conștiința Nu și nu!...
-Zi ba cum a fost și dă-o 'n pu_a mea de conștiință!
-Pai vedeți, dom judecător... Așa am zis și eu!...
tehărău
Veteran

Mesajde mialxx pe 29 Iun 2015, 22:35

Acum ceva ani am adus în discuție sistemul de vânătoare din Elveția, dar mulți au crezut că bat câmpii la vremea respectivă și iată că acum mai fiecare vinator și-ar dori acest sistem de vânătoare. Acest sistem ar fi extrem de benefic pt. vinat și vinator.
Pot să vin cu ceva informații referitoare la acest mod de vânătoare dacă există careva interesat, și poate schimbăm ceva măcar!?

Cu stima Alin
mialxx
Veteran

Locaţie: Thurgau Elvetia

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!