| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Propunere regulament practicare vanatoareRe: Propunere regulament practicare vanatoare... cand animalul lasa sange si are mersul ingreunat.
Am vazut cazuri cu animale vanate ce musteau de puroi de la rani mai vechi un pic sau aveau membre retezate. In cele mai multe cazuri, septicemia sau ceva hoinari ar fi fost urmatoarea etapa ==> animal pierdut. E drept ca sunt si rani superficiale si animalele lasa sange dar fuga nu prea le este afectata. Gestionarii n-ar avea nimic de pierdut pentru ca vanatorul ce a ratat e si el responsabil de piesa pierduta.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareNu e atât de greu de elaborat acest articol pe cât este de greu de respectat.
Reprezentantii din teren ai gestionarilor, respectiv paznicii de vânătoare, ar trebui să fie interfata in teren a aplicării legii. În schimb ei acţionează din instinct.... Preferă să nu declare piesa rănită, să nu cumva să-i fie imputata de către Director (să spunem), in loc să raporteze şi eventual să responsabilizeze vanatorul inconştient sau poate doar ghinionist... La mentalitate este greu de lucrat. Pe text e mai uşor... PS: la mine la grupă există o regulă. Nu se împuşcă purcei sub 30 kg. Cine împuşcă îl plăteşte ca şi cum ar avea 50 şi-l pune la dispoziţia grupei la următoarea masă... Cu tot tacâmul: şpriţ, plăcinte, etc... Vrei nu vrei un godac te sare de 1000-1200 lei. E plăcut odată, de două ori pe sezon.... Pe urmă stai şi te gândeşti ca de banii aia te duci la Jon sau Cătălin şi impusti un vier sau un căprior fain... Şi te linistesti, îţi învingi şi adrenalina.. Ideea ar fi: să dea amendă vanatorului dovedit iresponsabil ( nu celui care a executat foc corect într-o zona fără desis la o distanţă decentă), ( dar şi aici e risc de abuz din pacate)...., şi apoi îl vor scădea cu siguranţă şi din cota de recoltă, valoarea lui fiind acoperită... ... Şi cred eu ca-l vor şi cauta, el fiind deja BONUS .
Re: Propunere regulament practicare vanatoarePentru un picut de precizare:
Sorin Flutur afirma cu ceva vreme in urma ca el nu se chinuie sa recupereze un fazan alicat. Ramane pentru vulpe si el continua vanatoarea.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareFolosirea cainilor limieri la vanat mare nu trebuie impusa prin lege ci trebuie sa vina ca o consecinta fireasca a responsabilitatii gestionarilor. Si sa nu uitam ca nu avem nevoie de niciun limier daca avem strat de zapada! ==> nu ne trebuie mereu. Nu e valabil mereu in desis ,plantatie ,catina cind vinatul nu e mort poate fi vapada perfecta fara ciini nu poti face nimic.
Treaba cu fazanul ..eu nu cred ca un vinator poate afirma asa ceva.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareSa ințeleg ca asta ar fi ultima problema, atât de dezbatuta, de trei zile nu reusim-(iți) o formula pertinenta?
stiti cat de stufoasa se vede dezbaterea noastra? Ati remarcat cat de stufos, voluminos este regulamentul? Toate astea, ne complica viata tare mult, fiti simpli, domnilor, lucrurile vor merge mai bine, veti vedea, ce i mult nu i bun!ba chiar strica... cand se depun propunerile de modificari?
Re: Propunere regulament practicare vanatoareDoar pt. amuzament, nu de alta dar regulament vad ca ioc...
https://www.youtube.com/watch?v=mdJPfsAQAs4
Re: Propunere regulament practicare vanatoareDar de ce nu militam sa il lase in pace pe regulament? De ce trebuie sa gandim si sa stufarim altul?
Dar de ce trebuie un regulament? De ce o lege in romania trebuie sa aiba o gramada de codite, idei etc.? Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Propunere regulament practicare vanatoare
+1 -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Propunere regulament practicare vanatoareMulte propuneri referitoare la limieri,la recuperarea vanatului ranit, etc.
Dar cauza? De ce sa nu propunem ca cel care produce acest efect sa fie mai constient? adica de exemplu sa faca obligatoriu macar doua sesiuni de trageri la mistret alergator in poligon ( cu dovada rezultatului Sigur , variatii pe tema asta pot fi multe. 8 x 68 e tata lor ...
+1
Stii cum suna asta? Fix ca AGVPS care e SIGURA AFILIATA FACE! Si cu chestia cu a fi mult mai cerebrali decat noim ma lasi? Pana la urma, te-am tot intrebat si ai tot ocolit raspunsul: CARE Club de limier e in discutie aici? Ca eu stiu ca sunt doua! Si te-am tot intrebat si nu mi-ai raspuns! Imi raspunzi ACUM, sau o mai lalaim?
Re: Propunere regulament practicare vanatoarePe de alta parte, sunt bune si grupurile de Fqacebook la ceva.
https://www.facebook.com/groups/VanatoriRomani/permalink/817455998351519/ Asa am aflat de baiatul asta, care spre socul si consternarea mea, lucra la SIGAV de prin 2008 !!!! https://www.ejobs.ro/arhiva_cvuri_publi ... 71142.html Uluitor, nu credeti?? Pai toata lumea din indusrie a fost luata prin surprindere de un proiect la care se lucreaza din 2008 si care cade ca traznetul tocmai in 2015 cand cei care puteau lua atitudine impotriva lui erau ocupati cu Legea 407? Tot '' intamplator'' proiectul cade pe fodul unor campanii crunte anti-vanatoare, duse pe toate fronturile si tot intamplator dezvoltatorul softului este, ia sa vedem, ghiciti cine? Va dau eu o mana de ajutor, baitii aia nu sunt la primul soft de genul, o sa aveti un deja-vu daca va uitati un pic pe link-urile de mai jos: http://www.flux24.ro/dezvaluiri-in-scan ... eriul-uti/ http://www.ancheteonline.ro/2009/11/gru ... r-secrete/ http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... UTI+ERBASU Desigur, e doar o coincidenta
Re: Propunere regulament practicare vanatoarePulestii nu sunt cu nimic mai breji decat ceilalti zisi mai sus;
Toti , impreuna cu sefii lor de filiale sau asociatii prin nepasare, nemunca, neinvestind, neimplicare, au dus vanatoarea in Ro unde este azi.problema cea mai importanta este ca nu avem vanat! Si de aici trebuie inceput. Domnii acestia care tot fac reguli, legi, considera ca toate aceste constrangeri vor aduce un plus de mai bine, mai mult vanat prin supravegherea autorizatiilor, care dupa agricultura asta nesanatoasa,este principala cauza a lipsei vanatului.stiu colegii mai bine, Ce, Cum, Cât ! daca au venit cativa oamani cu posibilitati, care la unii chiar le pasa, si au luat fonduri de vanatoare, au triplat poate cheltuielile si dotarea, rezultatele incep sa se vada dupa 2,3 ani.ei sunt cei care au adus ceva in plus fata de ce stim.asa ca mai devreme sau mai tarziu daca Pulestii si Albastrii nu se vor trezi,tot se vor prabusi! toate asociatiile stau prost financiar, daca ar plati salarii la personal decente, si nu 600,800ron/luna, daca ar face ce trebuie pe fond cum zice legea, daca ar plati redeventele catre proprietari, cum zice legea, daca ar trebui sa depuna garantiile ptr reînoirea contractelor si depunere de garantii, cine stie ce inseamna, s ar prabusi imediat! Si de ce? Ptr ca nici Pulestii, nici aia cu Albastru in instalatie, nu vor sa accepte ca trebuie sa plateasca de trei ori mai mult, decat platesc acum, si sa se implice mai mult, daca vor vanatoare si vanat.asa cum merge acum, este prost peste tot! Necesarul ptr un fond sa l sustii, este cam 15.000 euro....poate 20.000euro/an.; nici un Pulescu si nici un Albastru cand a auzit ca trebuie sa plateasca 1000-1500euro/an, si sa mai faca si combatere, paza prin rotatie etc, nu s a ingramadit nimeni sa vina, la fondul nostru.si atunci despre ce vorbim? Vrem schimbare dar sa nu se schimbe nimic !
Re: Propunere regulament practicare vanatoareIscusitule, cu toate că faci referire la postarea mea, crede-mă că nu ai înțeles chiar nimic din ea. Am înțeles că ești un bun gospodar, așa că vreodată, când ne-om întâlni la vreo plăcintă, îți explic eu mai pe înțeles cum stă treaba.
Și da, prea curând din vânătoare nu o să ai profit. Dar unde fondurile au fost luate de grupă" am văzut și gospodărie și distracție.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareȘi pt eventuală polemica vă rog să așteptați să am cu ce...
Am sustinut cu mult timp in urma , ca cea mai buna varianta pentru o mai buna gestionare , in cadrul ajvps , o reprezinta autonomia grupelor de vanatoare . Din pacate , in multe din ajvps-uri , conducerea nu poate renunta la statutul de STAPANI peste fondurile de vanatoare . 20
16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
Re: Propunere regulament practicare vanatoareJon, știi că am aceiași părere, am mai discutat. Dar reiau teza când ajung acasă. Diluam topicul, cu toate că discuția a trecut. În iarnă am fost invitat de un prieten să-i iau un fond, gratis. Luat prin administrare directă. Am refuzat pt că dacă nu stai în el - cazul meu, vii cu bani de acasă. Dar nu despre asta postasem. Altul e spilul.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareȘi referitor la regulament. Dragi colegi gestionari, că tot speră unii să le alunge legea braconierii de pe fond. Știți ce aduce acest regulament cu el? Dreptul la control puricos. Și pe cine controlează organul? Pai pe gestionar, că prost să fiu să mai iau autorizație la colectivă ca organizator. Și știți cum e cu controlul la noi... Și dacă mai ești și de la gașca adversă, de ai jucat cu steaua când a pierdut Dinamo, să vezi atunci bilanț contabil. Regulentul trece la pas. Dar bucurați-vă moderat. Mai ales business man ii.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareCine a luat un fond si spera sa faca profit, cred ca este pe un drum gresit.
cei cunoscuti de mine , care au facut pasul asta, erau scârbiti de modul cum se face vanatoarea in asociatiile cu traditie, cotele ridicole trecute pe autorizatii, de plocoanele date sefilor sa aiba mereu hartie in buzunar...samd....., si daca au mai fost si pe afara la vanatoare.....i a convins:asa nu mai merge ! constat o adversitate fata de unele aspecte ale noilor detinatori de fonduri, nu uitati, toti asteapta parteneri de vanatoare, asocierea este posibila, daca cineva crede ca poate face ceva, s o faca, asa vom munci impreuna, vom cheltui necesarul impreuna, vom imparti planul de recolta, si vom vedea! Oricum daca si face socoteala sa fie pe plus, se insala! Vom castiga cu totii un alt fel de a face vanatoare! Regulamentul asta nu il dorim, este un stres, cand iti faci treaba cum trebuie, il vezi opresiv, stiind ca nu de asta aveai nevoie.Dar stiind cum se intampla si ce se petrece in tara, gandesc ca statul prin autoritatea de resort, trebuia inceput de undeva!cred ca a inceput prost ! Are de lucru, daca ne intreaba si pe noi, va reusi, vom reusi mai bine! cine vinde un soft, cu ce smecherii, mai devreme sau mai tarziu tot trebuia facut ceva! Eu cred ca nu cu acest regulament, altele sunt cele ce trebuie, sa avem vanat, sa facem vanatori frumoase, si sa ne regasim acolo dupa ani de RATACIRE !
Re: Propunere regulament practicare vanatoareE, iscusitule, asta e altă abordare și sunt de acord cu ideea. Păcat că te-ai grăbit și ai expus-o așa
Însă am înțeles și sunt de acord cu tine. Dar fără 1500 cotizația plus pază...
Este greu fara o cotizatie consistenta , cel putin la inceput. Pentru a putea fi acoperite cheltuielile , cu o cotizatie mica , ar trebui sa fie un numar mare de membri sau un sponsor generos Exista varianta , care ar putea fi implementata si la grupa : bani mai putini , munca mai multa si pentru cativa ani , abstinenta 20
16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
Re: Propunere regulament practicare vanatoareFără abstinenta!
Re: Propunere regulament practicare vanatoareIscusitule, dă un ochi pe la nostalgii de toamna, vezi ce a postat aghiuta.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareMda;am citit;oare noi nu avem nici o vina ca i am lasat ? si imnul? Desteapta te române......macar acum.....
Revenind la "caprele" noastre, intradevar aici cu vanatoarea se intampla la fel, cu Regulamentul asta,daca noi nu ne trezim si nu luam atitudine acum,atunci cine s o faca si cand? Si imnul? Desteapta te vânatorule......actioneaza acum!
Re: Propunere regulament practicare vanatoareExista varianta , care ar putea fi implementata si la grupa : bani mai putini , munca mai multa si pentru cativa ani , abstinenta
Sa traiti bine ((( jon2004 Veteran Mesaje: 1443 Membru din: 19 Aug 2004, 13:04 Locaţie: BARLAD,VASLUI Cred ca e cea mai buna varianta ,,la care adaug absinenta nu totala ci selectiva pe specii de vinat ,ex nu se teage la scroafe , se pusca grasuni , zone la modul serios de refugiu etc . Dar cel mai greu e lupta cu mentailtatea ,,vezi braconajul,, aici e un lant al slabiciunilor de la autor pina la cel ce aplica legea.Cind in tara asta termenul de furat ,la modul general , nu v-a mai fi ceva normal ci ceva grav si cu totul accidental atunci ....
Re: Propunere regulament practicare vanatoare+1alex. Dar când omul vede cât este furat zilnic de cel ce ar trebui să îl protejeze, cum de și-ar face probleme de un bun al statului (pușcașul zice că ar trebui ca statul să renunțe la el și să îl cedeze nimănui sau proprietarului terenului-asta e greu ), gestionat de cineva din birou, bunul fiind în pădure cu făptașul?!
Ca în bancul ala cu conștiința nu și nu!
Re: Propunere regulament practicare vanatoareProces de viol.
Judecătorul: Zi mă cum a fost! -Pai să vedeți. Am văzut-o seara în parc, era bună, as fi futut-o, dar conștiința Nu și nu! Și s-a așezat proasta lângă mine, era întuneric și eram singuri, as fi futut-o, dar conștiința Nu și nu!... -Zi ba cum a fost și dă-o 'n pu_a mea de conștiință! -Pai vedeți, dom judecător... Așa am zis și eu!...
Re: Propunere regulament practicare vanatoareAcum ceva ani am adus în discuție sistemul de vânătoare din Elveția, dar mulți au crezut că bat câmpii la vremea respectivă și iată că acum mai fiecare vinator și-ar dori acest sistem de vânătoare. Acest sistem ar fi extrem de benefic pt. vinat și vinator.
Pot să vin cu ceva informații referitoare la acest mod de vânătoare dacă există careva interesat, și poate schimbăm ceva măcar!? Cu stima Alin
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 47 vizitatori |
Publicitate
|