Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 07 Mai 2026, 09:29

Propunere regulament practicare vanatoare

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde tehărău pe 29 Iun 2015, 23:02

Alin, am o conexiune foarte proastă. Te rog să te uiţi la generale şi dacănu există deja, să deschizi un topic nou, cum ar putea fi organizată vânătoarea in Ro , modele de urmat, sau cum vrei tu şi să povesteşti acolo. Astfel nu amestecăm subiectele. Acest topic e de mult pe lista mea dar am aşteptat legea şi statutul, pentru a vedea de unde plecăm cu discuţia. Este, fără îndoială, cel mai util nouă subiect în acest moment.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 30 Iun 2015, 20:58

Cătălin, că tot s-a făcut liniște pe aici și nu am ce sa citesc, ai trimis propunerile? Urci te rog și pe forum forma finală și semnatarii? Multumi-aș și n-am cui...
tehărău
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 02 Iul 2015, 19:51

Sssssst,sa nu te auda si sa se trezeasca. Poate scapam in sfarsit de postarile lui si de injuriile aduse acestei comunitati.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Alin3006 pe 02 Iul 2015, 21:05

tehărău scrie:Cătălin, că tot s-a făcut liniște pe aici și nu am ce sa citesc, ai trimis propunerile? Urci te rog și pe forum forma finală și semnatarii? Multumi-aș și n-am cui...

Le pun eu luni. Niste probleme de sanatate m-au tinut departe de taste. Revin luni cu o surpriza "fierbinte"! :mrgreen:
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Sly_Fox pe 06 Iul 2015, 21:07

Insanatosire grabnica!
Hai cu surpriza aia fierbinte,ca m-am tot holbat astazi pe forum sa vad despre ce este vorba. :roll:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Alin3006 pe 07 Iul 2015, 08:08

Sa se confirme mai intai...
Alin3006
Veteran

Mesajde the_mav pe 07 Iul 2015, 08:10

Alin3006 scrie:Sa se confirme mai intai...

cine?
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde alinboboc pe 07 Iul 2015, 08:32

Cum cine sa se confirme? Surpriza bre!
alinboboc
Veteran

Mesajde the_mav pe 07 Iul 2015, 09:13

daca era mai usor, as fi intrebat CE sa se confirme....
tocmai de acee, repet: CINE sa se confirme? :twisted: :twisted: :twisted:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde biriuck pe 07 Iul 2015, 14:28

Se pare ca la nivel ministerial conceptul de pondere este necunoscut
...si eu nu cred ca intamplator
Reprezentanti ai acestui forum au fost invitati de AGVPS sa participe la intalnire pentru a se respecta spiritul transparentei si pentru a se aduce la cunostinta vanatorilor ce modificari sustine fiecare. In acest fel, omul simplu ar fi putut sa traga singur concluziile si ar decide pe cine trebuie sa aplaude si pe cine trebuie sa injure.
Imagine
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde biriuck pe 07 Iul 2015, 14:38

...si "revirimentul" amintit in prima parte
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
biriuck
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 07 Iul 2015, 18:10

Multumesc @biriuck, eu nu pot posta de pe mobil documente.
Din pacate surpriza a fost ca in bancul ala cu boul, vaca alba si vaca neagra: boul a vrut sa-i faca o surpriza vacii negre. Asa ca...a f...ut-o pe vaca alba!! :evil: :twisted:

Mai exact, era vorba sa fim invitati la discutia de la minister, pentru a fi mai transparentadiscutia.
Se pare insa ca nu se doreste transparenta si discutia nu numai ca va avea loc " cu usile inchise" insa singurii cu advarat reprezentati sunt gestionarii de fonduri.

Vanatorii: se pare ca sunt vaca alba...
Alin3006
Veteran

Mesajde Krieghoff pe 07 Iul 2015, 18:27

Masa de manevraaaaa!

Acum ati inteles ce urmarea omul?!
"Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Krieghoff
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jack.Sparrow pe 07 Iul 2015, 18:29

Alin3006 scrie:Se pare insa ca nu se doreste transparenta si discutia nu numai ca va avea loc " cu usile inchise" insa singurii cu advarat reprezentati sunt gestionarii de fonduri.

... si mai cu seama unii dintre ei :evil:

Ramane speranta ca vantul purificator ce se pregateste sa bata de la Medipol Mega Hastaneler Kompleksi pana in catunele Moldovei va deretica un pic si in cuibarul asta de viespi :!: :twisted:

++ @Krieghoff
Jack.Sparrow
Membru important

Locaţie: Focsani/Bucuresti

Mesajde aghiuta pe 07 Iul 2015, 19:35

biriuck scrie:...si "revirimentul" amintit in prima parte

"Din prevederile Legii nr. 149/2015, de modificare şi completare a Legii nr. 407/2006, se mai desprind câteva reglementări necesare şi urgent de promovat, de către autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, având în vedere:
1. Definiţia vânătorului – Posesorul unui permis de vânătoare are calificarea necesară pentru a putea practica vânătoarea, dar nu poate fi considerat vânător, cu obligaţia de a ocroti şi îngriji vânatul şi cu dreptul de a exercita vânătoarea. Pe lângă permisul de vânătoare, acesta trebuie să posede şi legitimaţia de membru al unei asociaţii gestionare de fond cinegetic. Cum se va transpune această prevedere a legii în reglementările subsidiare?"

Ce-mi place ca ce il doare,tare, pe nenea Selaru, este inregimentarea cu arcanu' a tuturor vanatorilor in asociatii gestionare de fond.Nu ca n-am remarcat si felul cum gestionarii n-au avut nimic de obiectat,gen "incalcarea drepturilor cetatenesti" sau "libertarea la libera asociere" sau chiar "incalcarea Constitutiei".
Da' cui ii mai pasa azi in Romania de Constitutie.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde aghiuta pe 07 Iul 2015, 19:48

As mai avea o nedumerire.
Adresa postata de domnul Selaru(660;daca mai amana putin era numarul 666 din Registrul de Iesiri al AGVPS :mrgreen: ) in care-si exprima dezamagirea ca nu au fost invitati mai multi (din AGVPS,sic) este datata 07.07.2015.
Adresa MM 27530 este datata tot 07.07.2015 si in ea se face invitatia la discutii cu sus numitii pe data de 14 iunie a.c. ora 11.00.
Oare ma lasa si vederea ??
aghiuta
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 07 Iul 2015, 19:52

Nu ne lasa vederea, cred ca e o greseala a celor minister si data reala e 14.07...Altfel nu ar avea nici un sens!
Alin3006
Veteran

Mesajde aghiuta pe 07 Iul 2015, 20:08

Alin3006 scrie:Nu ne lasa vederea, cred ca e o greseala a celor minister si data reala e 14.07...Altfel nu ar avea nici un sens!

Pai tocmai ca are sens si asta este "geaba va strofoshiti voi,ca noi tot ca noi facem".
P.S.
Imi voi retrage concluzia daca voi vedea ca se schimba paragraful cu obligativitatea asocierii.
aghiuta
Veteran

Mesajde biriuck pe 07 Iul 2015, 21:15

aghiuta scrie:Pai tocmai ca are sens si asta este "geaba va strofoshiti voi,ca noi tot ca noi facem".

Pe tastatura litera "L" este destul de departe de litera "N". Este posibil sa fie o greseala a celor responsabili cu tastatul pe la minister, mai ales ca 14 iunie pica duminica si ministeriabilii sunt la sprit
biriuck
Veteran

Mesajde tehărău pe 07 Iul 2015, 21:21

Nu avem decât să ne arătam nemulțumirea și la executiv. Chiar dacă mă blamați, eu o zic cinstit: mie la AGVPS, acolo unde se identificase a fi o problemă, usa mi-a fost deschisă. Am cerut transparență și am intrat și am povestit ce și cum, eu sau alții. Am cerut să fie ascultată și părerea celor de pe acest forum (să le dea Domnul sănătate celor de pe alte forumuri, nu am nimic cu ei, doar n-am timp) și am fost invitați la discuții. Astea sunt fapte, nu povești. În privința proporționalității și a calculului diferențial din socoteala domnului Selaru versus funcționarii ministerului, trebuie să dau dreptate celui dintâi. Și să vă indemn, să mergeți la intalnire, chiar de veți fi nevoiți să așteptați pe trotuar, în număr cât mai mare. Ar însemna mult. Sunt și oameni de mare calitate și care au putere mare de decizie care dacă văd că lucrurile sunt cerute de oameni mulți și justificate de oameni deștepți, schimba direcția brusc și relevant. Măcar vreo 20 de ați putea răbda caldura...
tehărău
Veteran

Mesajde laurul pe 07 Iul 2015, 21:36

Poa sa bem vreo bere pe trotuar, ca la primul miau, hop si amenda de la jandarmi ca deh, oprescu nu e vreun regalist.....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde tehărău pe 07 Iul 2015, 21:53

Nu a demonstrație bre. Nu sunt adeptul. Dar poate fi demonstrat că la dezbatere au vrut și alții și nu au avut loc la masă. Acum, eu să fiu în locul lui Selaru, m-aș face luntre și punte și aș lua cu mine și presă (măcar Alin -forum), dar și pe ai mai smecheri din AGVPS. Să văd, îl țin aia pe Isărescu (trăiți dom Guvernator, am niște bani la Alpha, să-i scot?) la ușă? Pai de ce are AGVPS oameni de primă mână în funcții onorifice? Nu să aibă uși deschise???
tehărău
Veteran

Mesajde biriuck pe 07 Iul 2015, 22:10

tehărău scrie:Să văd, îl țin aia pe Isărescu (trăiți dom Guvernator, am niște bani la Alpha, să-i scot?) la ușă? Pai de ce are AGVPS oameni de primă mână în funcții onorifice? Nu să aibă uși deschise???

Strict legat de persoana domnului presedinte Isarescu eu iti pot spune ca multi din cei prezenti la congres erau foarte nemultumiti.Se plangeau de neimplicare publica atunci cand atacurile impotriva vanatorilor se intetisera. Evident, absenta dansului la al treilea congres consecutiv n-a atenuat deloc nemultumirea....
biriuck
Veteran

Mesajde tehărău pe 07 Iul 2015, 22:15

Mihai, că te vad pe forum: tu acolo, dacă te faci auzit, cu discursul și argumentele tale exemplificate, nu lași loc de răspuns negativ. Eu te rog să te duci, poate se deschide ușa (scuzați-mă, te-aș bârâi la telefon, dar asta e situația. Domnilor, arătați solidaritate și o veți primi la rândul vostru. Că povestea abia începe. Schimbări vor fi, fără intervenția neinteresaților lucrurile o pot lua razna.
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 07 Iul 2015, 22:23

Și încă una și gata, ca în Egipt e 11€MB (aline, trebuie să te gândești la sponsorizări): Cătălin, te rog să nu renunți la principii, să insiști ca discuția să fie filmată și să o postezi. Te rog! Și dacă nu se conformează, când pleci din sală ia-i și pe ceilalți cu tine!
tehărău
Veteran

Mesajde aghiuta pe 08 Iul 2015, 06:37

biriuck scrie:
aghiuta scrie:Pai tocmai ca are sens si asta este "geaba va strofoshiti voi,ca noi tot ca noi facem".

Pe tastatura litera "L" este destul de departe de litera "N". Este posibil sa fie o greseala a celor responsabili cu tastatul pe la minister, mai ales ca 14 iunie pica duminica si ministeriabilii sunt la sprit

Eu imi mentin concluzia.
Poate ca sunt eu mai principial de fel dar chestia cu libera asociere e unul dintre ele.
Nu mai spun de discriminarea asociatiilor.
"...Asociaţiile vânătoreşti trebuie să se înscrie, ca număr de membri, între aceste limite. În criteriile de licenţiere ar trebui să fie impusă respectarea acestei obligaţii, iar nerespectarea ei, într-un termen de 60 de zile de exemplu, ar trebui să atragă retragerea licenţei de funcţionare"
Orice asociatie mai intai se constituie si se licentiaza ca sa poata fi prezenta la o eventuala licitatie pentru un fond de vanatoare.Abia dupa ce are fond poate oferi membrilor ceva.
Daca eu fac acum o asociatie si licitatia are loc peste...5 ani iar numarul de membri il fac in...2 ani ?
Puteti sa-mi spuneti orice,dar omul nu-si vede decat de interesele lui si ale "sindicatului".
aghiuta
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 08 Iul 2015, 08:20

Si restul ce fac?! Ti se pare ca te reprezinta altcineva la intalnirea aia?!
Alin3006
Veteran

Mesajde aghiuta pe 08 Iul 2015, 08:44

Alin3006 scrie:Si restul ce fac?! Ti se pare ca te reprezinta altcineva la intalnirea aia?!

Habar n-am.
Ce-i sigur, este ca in tarisoara de-am parasit-o,fiecare-si vede de interesul personal.
De aia spuneam intr-o alta postare,pe alt topic despre romani, ca cu greu pot fi numiti o populatie si nu o adunatura de gasti.
Pana la ajungerea la Societate e cale lunga.
Pe de alta parte,AGVPS e aia care-si aroga in denumire si in expozeu,reprezentativitatea vanatorilor.
Ca nu le pasa de principiul liberei asocieri,de Constitutie,e alta mancare de vanat.
aghiuta
Veteran

Mesajde cristian pe 08 Iul 2015, 09:38

Cand v-am spus eu ca " lupu-si schimba parul dar naravul ba" probabil ca m-ati crezut nebun!
Ne-au tras-o-impreuna cu vrabie- din toate pozitiile!
IJ 43 EM 12/70 ,Ejectoare, Dreapta 0.5 shock, Stanga 1.00 shock
cristian
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde catalin.vrabie pe 08 Iul 2015, 12:26

Nu prea am avut timp sa scriu in ultima vreme.
Nu inteleg ofuscarea asta a unora dintre voi.
In primul rand trebuia sa cititi cu atentie textul documentului de la minister si ati fi vazut ca acolo se vorbeste despre un grup de lucru care sa lucreze pe legislatia subsecventa legii vanatorii. Din acest grup de lucru, cum este si normal, fac parte diferite institutii ale statului care au tangente cu vanatoarea si, pentru prima data, cel putin de cand stiu eu, reprezentanti ai unor asociatii de vanatoare. Nu asta am cerut mereu? N-am vrut sa ne consulte si pe noi autoritatea cand elaboreaza legi sau norme legate de vanatoare? Ei bine, lucrul acesta s-a intamplat (si este un mare plus pentru actuala conducere a ministerului si pentru cei din directia Paduri, dupa opinia mea) iar noi, vanatorii, iar nu suntem multumiti! De ce? Pentru ca nu s-a acordat AGVPS monopol asupra reprezentarii?
Alin, spui ca vanatorii nu sunt reprezentati in acest grup de lucru. Am vazut ca ai facut o separare intre gestionari si vanatori, de parca ar fi doua categorii diferite. Pai gestionarul unui fond de vanatoare este o asociatie de vanatori, indiferent cum se numeste sau cum este organizata. Prin definitie, acesta (gestionarul) reprezinta vanatorii care vaneaza pe acel fond sau care sunt in acea asociatie. Nu are cum sa fie altfel. Tu esti membru AJVPS Buzau, afiliat la AGV, care va avea un reprezentant in acest grup de lucru. Cum adica nu esti reprezentat? Eu zic ca esti. Ramane sa decizi tu daca esti reprezentat bine sau prost, asta e alta discutie.. Valabil si pentru Biriuk sau SlyFox sau altii care sunteti membri AGV.
Una peste alta vanatorii sunt acum reprezentati in acest grup de lucru prin 4 persoane. Ei reprezinta atat AGV, o asociatie mare, cat si asociatii mici sau medii (nu cunosc celelalte 2 asociatii invitate, asa ca nu stiu daca sunt mici sau medii), ceea ce este extrem de democratic si transparent. Nu credeti ca este un castig fata de situatia in care nu eram reprezentati deloc? Pentru ca un asemenea grup de lucru nu cred ca a mai fost pana acum.
Alin, Biriuk, SlyFox sau cine mai vrea, daca vreti sa participati in grup solicitatii d-lui Selaru sa va nominalizeze din partea AGV pe unul din voi in locul lui, ca oricum nu cred ca va participa efectiv dumnealui.
catalin.vrabie
Veteran

Locaţie: Focsani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!