| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Propunere regulament practicare vanatoareRe: Propunere regulament practicare vanatoareAcum vreo două zile, mă auto denumeam avocatul diavolului, nu mai știu prin ce topic. Cred că am un pic de reminiscențe de la procesul lui nea Nicu. Puteam să fim mai înțelepți și creștini. Dar ne-au făcu băieții cum au vrut.
Acum, pușcașule, eu știu despre drept cam cat știi și dumneata despre sepatatorul de santină. Așa că te întreb dacă nu cumva crezi că pe o platforma de judecată publică, în lipsa acuzatului, nu ar fi nevoie de susținerea în apărare a celui socotit faptas? Nu aduce asta credibilitate și îndreptățire juratilor, juriului dar și auditoriului?
Re: Propunere regulament practicare vanatoareFratele meu alb,
Eram la fraţii mei de pe contriburorspunctro şi nu am fost atent...scuză-mă, rogu-te! Nu vreau să deranjez pe nimeni. Eu îmi făceam treaba mea de puşcaş. Puşcaşul nu ştie nimic. Nimic bun nu va fi spus despre puşcaş. Dar, despre ce vorbeşti matale ca fiind ALTELE, EU NU ŞTIU, ACUM LE-AM CITIT!!! Pe cine băgăm în COFĂ?
Re: Propunere regulament practicare vanatoareÎn cofă pune Dumnezeu. Și vremelnicii puterilor. Noi, pârâti sau pârâcioşi, de-abia punem în discuție. De multe ori superfluu, incoerent și deviant. Dar și util, pragmatic și cu tâlc. Depinde și de receptor ce poate selecta din bruiaj
Re: Propunere regulament practicare vanatoareLa nenea Ciorbea, exclus vreo contestatie privind articol/articole/capitol din legea actuala a vanatorii. Dupa promulgarea legii in M.Of.exceptia de neconstitutionalitate se poate ridica acum doar in cadrul unui proces. Adica: un nefericit dintre noi, hai sa nu spun asa, eu daca am vreun proces intemeiat pe unul din articolele legii vanatorului, pot ridica in fata instantei exceptia de neconstitutionalitate privind art.X. Atunci, instanta in urma deliberarii, poate, atentie poate cu puterea ce i-a fost investita sa sesizeze Av.Poporului. In urma sesizarii Av.Poporului de catre instanta de judecata, acesta urmeaza toti pasii procesuali si va da un raspuns strict de articolul sesizat.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareInstanta poate sa sesizeze direct Curtea Constitutionala. Evident, articolul de lege atacat trebuie sa aiba o legatura cu cauza care se judeca la instanta care trebuie sa se pronunte asupra sesizarii.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareMav a lasat un orizont de asteptare la un moment dat pe tema sesizarii avocatului poporului dupa promulgarea legii. Astept, si imi doresc, sa nu fi fost doar vorbe goale...
Re: Propunere regulament practicare vanatoare
cum foarte bine a spus procedural alin mai sus, sesizarea facuta ACUM nu isi produce efectele. -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Hotaraste-te odata. Ca eu nu mai inteleg nimic.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareIn postarea mea privind exceptia de neconstitutionalitate, sesizarea instantei se face la Curtea Constitutionala si nu Av.Poporului cum gresit am scris.Av poporului se sesizeaza pe legi inainte de promulgarea acestora.
In speta noastra, av.poporului iese din schema datorita promulgarii legii.
+1. De asemenea, ACUM inca legea noua nu isi produce efectele, ca nu au trecut 30 de zile de la publicarea in MOf. Catalin, ORICE vanator, INCLUSIV ASOCIATIE DE VANATOARE ca idee. -------------------------------------
Re: Propunere regulament practicare vanatoarepana la urma, la subiectul acestui topic ref Regulamentul de practicare a vanatorii, a aparut doar un document al AGVPS privind sugestiile de modificare a acestui Regulament.
Ceilalti invitati nu au inca propunerile definitivate? Ori poate nu au efectiv nici o propunere de modificare a respectivului regulament -------------------------------------
Re: Propunere regulament practicare vanatoareAm aruncat un ochi pe solutiile Curtii Constitutionale pe dreptul de asociere si nu mi se pare ca argumentatia "nu pot fi silit sa ma asociez" are prea multe sanse de succes. Ce ar putea, insa, inclina balanta in favoarea neconstitutionalitatii este ca sistemul de norme nu te obliga doar sa te asociezi ca sa practici vanatoare, ci este susceptibil sa te impiedece sa alegi asociatia la care doresti sa fii membru. Asta pentru ca asociatiile gestionare au dreptul sa primeasca un numar maxim de vanatori in calitate de membrii, in functie de fondul gestionat. Este, deci, posibil ca toate locurile sa fie ocupate la asociatia unde eu doresc sa devin membru, datorita legii, care impune asocierea. Eu, desi doresc sa ma asociez, nu o pot face, deoarece nu mai sunt locuri. Mi-este, deci, incalcat deptul constitutional la asociere.
Solutia care ar putea impaca ambele tabere ar putea fi ca si calitatea de membru in asociatii care nu sunt gestionare de fonduri cinegetice sa produca aceleasi efecte ca si calitatea de membru in asociatii gestionare. De altfel si discriminarea intre cele doua categorii de asociatii (gestionare si negestionare) mi se pare potential neconstitutionala.
Mai citeste odata. Ai dezbatut o luna un text si acum spui ca nu exista? Buna abordare...
eu stiu foarte bine ce am dezbatut, alaturid e altii, pe forum. si am vazut la fel de bine documentul care s-a dus dinspre AGVPS catre Minister, pe marginea dezbaterii regulamentului, ca este unul public. Nu am vazut insa FORMAL documentele inaintate de restul participantilor, inclusiv de asociatia ta, catre minister pentru aceeasi intalnire. -------------------------------------
Ei, aceasta nuanta Remo, a fost vazuta doar de cateva dintre asociatii care asteapta ca noua lege sa isi produca efectele pentru a lua pozitie. Pentru ca evident, restul asociatiilor gestionare de fonduri nu prea au nici un interes sa conteste tocmai acest aspect al legii care le poate aduce venituri considerabile. -------------------------------------
Re: Propunere regulament practicare vanatoareAm zis ca nu ma mai bag, dar, doar de curiozitate, pe ce criterii au fost alese asociatiile invitate de care onor ministerul la grupul de lucru ? ....ca am inteles ca nu dezbatere publica e.
Si cand organizeaza ministerul dezbaterea publica ?... daca o organizeaza. Catalin, tu stii pe ce criterii a ajuns asociatia ta sa fie invitata ? Si de ce nu X sau Y cu multe fonduri si jde membri? cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Mavule,ia uita-te matale la ce am scris eu aici http://www.petitieonline.com/sa_ne_past ... _castigate Si uita-te si la data cand a fost scrisa petitia 2013-02-23 Si,daca tot te uiti,vezi si cate semnaturi a strans.
Nu stiu. Pe mine m-a bucurat faptul ca pot particpa la procesul de formare a cadrului legislativ. Consider ca pentru vanatorii din asociatiile mici este un pas inainte.
Ei, o dai in balaceala acum. Postarea ta crea impresia ca ai un plan si ca vei face ceva in momentul in care legea se va promulga. Realizez acum ca erau doar vorbe. Cat despre document, ai la acest topic adresa mea initiala catre minister. Tocmai ce am spus mai sus ca finalizez punctul de vedere rezultat in urma dezbaterii on-line zilele astea, asa ca nu aveai cum sa vezi vreun document, insa ai vazut 3-4 variante intermediare pe care s-a lucrat.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareMai tineti minte cine au fost initiatorii modificarilor?
Daca nu,cititi aici. Chelaru Ioan - senator PSD; Rotaru Ion - senator PSD; Ciucă Liviu-Bogdan - deputat PC; Iordache Florin - deputat PSD; Kelemen Atilla Béla-Ladislau - deputat UDMR; Mocioalcă Ion - deputat PSD; Pâslaru Florin-Costin - deputat PSD; Tîlvăr Angel - deputat PSD; Vlădoiu Aurel - deputat PSD; Vlase Petru Gabriel - deputat PSD Adresele deputatilor http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.de?par=C Senat 1. ion.rotaru@senat.ro 2 . Adresa site/blog personal: www.ioanchelaru.ro http://www.ioanchelaru.ro/?page_id=45 E-mail: ic_r2003@yahoo.com adigeo pe 24 Feb 2013, 19:41 Si totusi forumul are 5000 de membri , poate sunt 2000 cei care il citesc si sa zicem ca jumatate sunt de acord cu petitia , deci ar trebui sa se sinchiseasca sa scrie cateva litere , sunt curios daca se vor strange 1000 de semnaturi . Eu am semnat . catalin.vrabie pe 24 Feb 2013, 22:21 Singurul mod eficient sa ne aparam interesele este sa avem reprezentare la nivel national. Nu cred ca se va intampla asta prea curand. Vom vedea. Pana una-alta fiecare dintre noi trebuie sa se gandeasca ce ar face el, personal, daca printr-o asemenea propunere ar fi vizat in mod direct el sau familia lui. Daca asteptam toti ca "cineva" sa scrie o scrisoare, sa interpeleze parlamentarii, etc. nu rezolvam nimic. In fine, maine eu voi vorbi cu toti cei pe care ii cunosc si care cred eu ca ar avea un cuvant de spus, apoi mai vedem. Nu mai am timp sa dau citate din topic,dar,daca doriti sa va amintiti..... viewtopic.php?f=112&t=12340
Re: Propunere regulament practicare vanatoaren-ai cum sa nu remarci ca din grupul de 10, 8 sunt PSD-isti! si ceilalti aliatii lor.
ce vorbim noi aici -------------------------------------
Re: Propunere regulament practicare vanatoareMav, am remarcat si eu de la inceput. Insa in acest caz alta este calitatea lor care ar trebui sa ne intereseze: toti sunt membri AGVPS! unii dintre ei in consilii de conducere ale AJVPS, adica cu functii importante in aceasta structura.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareIra mie imi spunea dl. Selaru ca nu AGVPS a facut legea.... ci parlamentarii!
Sa stii ca am vorbit atunci. S, ca si mine, au vorbit si altii. rezultatul a fost ca s-a amanat votul decizional. Ne-au adormit si apoi, la 2 ani distanta, au votat-o pe sestache. Si PSD, si PNL, si UDMR si altii care nici nu stiu ce au votat! Eu n-am la mine in asociatie parlamentari, dar AGVPS are. Iar daca ar fi reprezentat corect interesele vanatorilor (si nu ale structurii, ca si gestionar) ar fi putut extrem de usor sa modifice textul. Dar cum sa modifici un text pe care tocmai tu l-ai conceput?
Iaca si punctul nevralgic.
Parca tot cam asa ceva ne spunea si noua,pulimii. El chiar crede ca avem toti Alzheimer ?? Chiar si asa,netul are meorie infinita.
Stiu Cataline. Si eu am vorbit fata in fata cu senatorul de Ialomita,cel de-a fost primar la Gh.Lazar,Marian nu-mai-stiu-cum. I-am pus textul in fata si dupa ce l-a citit(propunerea colegilor lui si petitia) m-a asigurat ca va lua atitudine,mai ales ca era la acea vreme (nu stiu daca si acum) vicepresedinte in Comisia Senatoriala pentru apararea libertatilor cetatenesti,sau cum niba s-o chema oficial asta. Acum,iata rezultatul implicarii.
diferenta de perceptie aici: la acest nivel sunt multi cei care fie au (avut) acces direct in structura AGVPS, fie au (avut) de-a face cu Ministerul ce reglementeaza vanatoarea. initiatori care sa se priceapa la suruburi si sa conceapa o lege a mamicilor (spre exemplu) nu prea gasesti nici in Romania. cu alte cuvinte, cei 10 au avut legatura cu vanatoarea sub orice forma, si-au facut calculele ca merita sa se implice si in domeniul asta cred ca ar trebui sa ne intereseze REZULTATUL legaturii si cauzalitatii directe intre modificarea legii+modificarea regulamentului+reprezentativitatea vanatorilor. -------------------------------------
Re: Propunere regulament practicare vanatoareIncrederea asta in parlamentari imi aduce aminte de un banc.
I: Esti intr-o camera incuiata cu un tigru si un parlamentar.Ai in mana o pusca cu doua gloante.In cine tragi prima oara daca vrei sa scapi cu viata? R: Ca sa fiu sigur, trag de doua ori.In parlamentar.
N-au croit ei nimic. Li s-a dat textul pe care si-au pus semnatura, in mod voit si constienti de urmari.
Re: Propunere regulament practicare vanatoareglumim acum, daca tu imi spui ca 8 PSD+1PC+1UDMR sunt complet inocenti si nevinovati, ca doar au trimis spre legiuitor un text strecurat de agvps
atentie, ca nici macar informal la acest moment lobby-ul NU este reglementat in Romania -------------------------------------
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori |
Publicitate
|