Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 06 Mai 2026, 09:01

Propunere regulament practicare vanatoare

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde biriuck pe 14 Iul 2015, 13:15

aghiuta scrie:Sa inteleg ca te dai mai aproape de Cercul Polar ??
Nu de alta,dar vad in link ca scrie ceva de Lund SE. :lol:

Exact! Nu-mi place caldura Bucurestiului. Si nici duhoarea ce razbate de aici...
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde biriuck pe 14 Iul 2015, 16:19

Se pare cau au dat-o de gard baietii la intalnire. N-a mai fost deschisa, brambureala totala ...
Va atasez niste documente primite de la AGVPS...

1 - ADRESA CATRE MINISTERUL MEDIULUI ref sedinta 14 iulie 2015.jpg

Vad ca nu pot atasa mai mult de un fisier, le voi pune pe facebook apoi voi pune linkul aici
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde Adrian S pe 14 Iul 2015, 16:22

Alin3006 scrie:
the_mav scrie:sunt sigur ca asa cum a spus catalin anterior, ne va pune la dispozitie filmarile din timpul acestei sedinte.

Da, abia astept sa vad ce circ a iesit acolo! :roll:

Circ pe dracu, consens total :lol: :lol: , (asta daca s-a mai tinut "sedinta") :wink:
Ultima oară modificat de Adrian S pe 14 Iul 2015, 16:32, modificat 1 dată în total.
Adrian S
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Adrian S pe 14 Iul 2015, 16:28

Ventura, pe unde ai umblat taticu atat timp? Ai revenit la sentimente mai bune fata de membrii acestui forum si te-ai hotarat sa scrii din nou? Sau nu te-ai mai regasit printre "ceilalti"? :roll:
Sa speram ca de data asta vei sti de care parte a tragaciului sa stai. :wink:
Asta asa de bun (re)venit. :mrgreen:
Adrian S
Veteran

Mesajde Adrian S pe 14 Iul 2015, 16:37

biriuck scrie:
Adrian S scrie:Circ pe dracu, consens total :wink:

Corect! Ai o tuica de la mine![/url]

Pentru corectitudine si de a nu fi acuzat ulterior (ca tot se poarta) de plagiat, trebuia sa folosesti ghilimelele de rigoare :D .
Adrian S
Veteran

Mesajde aghiuta pe 14 Iul 2015, 18:25

Pot sa zic ceva de dulce-acrisor la adresa AGVPS ??
Am citit si am gasit ce ma interesa.Urgenta a IV-a,punctul 3.
Dupa ce ca-s bulangii, nici macar sa scrie romansete nu stiu.Se scrie "..exclusiv de catre..."
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 18:36

Nu am cont la acea reţea de "socializare". Cum pot să văd şi eu despre ce este vorba?
Mulţumesc.
puscasumarin
Veteran

Mesajde aghiuta pe 14 Iul 2015, 18:40

Nenea Selaru da cu mucii-n democratie si in Reglementarile subsidiare unde vrea retragerea licentelor asociatiilor care nu-si indeplinesc in "termen legal" obiectul activitatii.
Da' de unde stie el care-i termenul legal si ce scrie in obiectul activitatii fiecarei asociatii in parte ?
Poate in acel obiect de activitate sunt trecute si activitati de ocrotirea mediului.Ce face ? Propune retragerea licentei ? Pe motiv de...?
P.S.
Cred ca spun cateva vorbe doar de acrisor spre amar,mamitzica cui l-o facut de......(completati voi).
Despre reprezentarea interna si internationala a vanatorilor romani,nici o vorba.
Halal Asociatie Generala.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 19:06

tehărău scrie: Căutați va rog cuvântarea (sună ca dracu) profesorului Goicea de anul trecut de la congres. Amenința cu darea în judecată a ministerului și motivația îmi scapă. Poate îl și cunoaște vreun coleg și îl contactează. Sunt lucruri ce se pot face. Majoritatea celor ce au capacitatea concretă să facă, sunt fie politici, fie în AGVPS. Și dacă te apropii de ei, începe circul
. Și ne învârtim în jurul cozii.

Motivaţia aparentă îmi scapă şi mie, dar sunt aproape convins de motivaţia profundă.
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 19:45

Este vorba despre acea îndârjire patologică. Eu v-am făcut, eu vă aranjez! Are dreptate, aşa a fost obişnuit, statul i-a furnizat mijloacele de dominaţie şi tot el (statul) este acel care se răzvrăteşte.

Această patologie nu are însă nimic de-a face cu ceea ce se aşteaptă, de fapt, de la vânătoarea din România!
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 20:36

Aşadar, avem oameni îmbătrâniţi (în rele, dar care au fost antamaţi la aceasta de către aceiaşi corifrei ai vânatului) şi o partidă de tineri, capabil financiar, care îşi vor partea (şi pe care i-am indicat sub denumirea generică de "partida vânătorilor" - mulţumesc Domnului că nu m-am numit vreodată, pe mine însumi, vânător...).

Problema este aceasta: Partea se va face din ceva ce nu le aparţine doar lor.

Nu, este ceva ce aparţine tuturor.

Este diferenţa de profunzime între res nullius/res communis omnium (şi între acestea avem diferenţe fundamentale, dar voi discuta altă dată despre asta) şi res publicae. Care deosebire, "interpretată" greşit atât de către legiuitor (parlamentul "partidei vânătorilor care-şi permit orice") cât şi de către noi, cei care vânăm (prin acceptarea apriori a minciunii legate de tipul de proprietate) ne conduce uşor către o disoluţie a argumentaţiei raţionale (păcat! În fond gândirea raţională iluministă este cea pe care se bazează statul-naţiune).

Şi atunci, date fiind aceste nebuloase ce nu ne sunt explicate, vom accepta orice nedreptate.
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 21:01

Ca urmare, ceea ce vă propun domniilor voastre nu este un subiect "uşor":

Prima dată mă gândeam să vă spun: Haideţi să gândim, împreună, un aranjament prin care să-i obligăm să ne dea ceea ce este al nostru, respectiv un Regulament în care să existe ŞI obligaţii ale gestionarului faţă de membru.

Acum, vă propun să cerem mai mult:

Schimbarea, chiar din temeliile sale, a acestui SISTEM!
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 21:09

Dacă nu mai este nimeni alături de noi, pe mine cel puţin ştiţi şi de unde să mă luaţi!

Ştiţi cine sunt şi, mai ales, ce vreau să (vă) transmit.

Zaptul trebuie SĂ ÎNCETEZE!
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 21:32

puscasumarin scrie:Bine, dar unde aţi mai văzut voi despre o lege care nu a intrat în vigoare să fie aşa de "regulată"?

De ce sunt circumspect:

1. În legea nouă nu se prevede niciun termen pentru modificarea regulamentelor în vigoare dar, cu toate acestea, ministerul face, fără vreo bază legală (pentru că legea nu este în vigoare, desigur!), această propunere...Cine-i grăbeşte?
...
4. toate aceste premise ne conduc spre o concluzie: Concluzia este că asistăm la perpetuarea unui zapt, prin care unii (partida "vânătorilor")vă vor uzurpa dreptul de a vâna.

P.S. : Vă rog să mă iertaţi pentru faptul că am spus că în 15 zile voi veni cu vreun proiect de regulament. Nu va fi aşa. A fost un joc prin care am dorit să evidenţiez faptul că, deşi legea nu este în vigoare, toţi sunt atraşi în acest proiect mărunt ce ascunde alte nelegiuiri.

Întrebare: De ce nu a fost nici măcar un singur autor care să comenteze/combată expres ceea ce am susţinut?
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 21:49

Oricine va considera că are ceva "importanter" de zis este prietenul meu.
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 22:35

Prin asta am transmis că vreau să gândim împreună, nicidecum că aş fi deţinătorul adevărului universal.
Pur-şi-simplu, doresc să înţeleg cât mai multe din această viaţă.
puscasumarin
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 14 Iul 2015, 23:03

Vad ca ati fost ocupati azi cu scenariile... fanteziste.
Realitatea acum:
Un lucru nu inteleg: biriuk asta ne livreaza rapid documente de la AGVPS dar nu e in stare sa va spuna ce s-a intamplat la sedinta. Adica AGV ii da numai ce vor ei sa-i dea iar el e bucuros nevoie mare ca i-au dat oamenii ceva! Ori sunt eu prea pretentios cu integritatea mea ca om, ori el are mandria lui personala la nivelul genunchiului broastei!
Acum sa revenim: la intalnire atmosfera a fost cordiala, destinsa. Reprezentantii AGV erau foarte prietenosi cu ministerul. Nici vorba de amenintari de genul: va dam in judecata, Regulamentul este o prostie si nu suntem de acord cu el, astia de la minister au interese ascunse si vor sa desfiinteze vanatoarea, etc., texte pe care le-am auzit si la intalnirea de la sediul AGV si le tot citim
Din gura lui Biriuk sau SlyFox sau altii. Asta ma duce cu gandul la concluzia ca ori cei mentionati bat campii si adopta o pozitie ostila fata de minister, vorbind ca niste purtatori de cuvant al AgV, cand de fapt AGV nu are nimic de impartit cu ministerul, ori ei sunt trasi pe sfoara de catre tocmai cei pe care ii tot apara si una li se spune lor si alta se face in relatia cu ministerul. Decideti voi, cei implicati in acest proces, care varianta e cea reala!
Au participat AGV reprezentat de 6 persoane, SOR reprezentata de 2 persoane, asociatia administratorilor de paduri reprezentata de presedinte, asociatia Bradul reprezentata de presedinte, inca o asociatie din Ardeal (n-am retinut nici denumirea si nici cine era reprezentantul) si subsemnatul. Asa cum am spus si acum o saptamana, acest grup de lucru va lucra pe legislatia subsecventa Legii 407, deci nu doar pe Regulament. Nu s-a intrat azi pe discutii concrete, ci doar s-a stabilit modul de lucru si primul pas. Pana joi trebuie sa transmitem o prioritizare a actelor normative pe care fiecare consideram ca trebuie modificate. Ministerul a spus clar ca, din punctul lor de vedere, urgent este sa definitiveze Regulamentul, apoi sa actualizeze CNV, apoi ordinul privind criteriile de despagubire. Ne-au rugat sa prioritizam celelalte acte si sa facem propuneri de alte acte ce consideram ca trebuie modificate, in afara celor aproximativ 10 propuse de ei.
Mie, unul, pozitia ministerului mi s-a parut extrem de transparenta si corecta. Au mentionat clar si raspicat ca intalnirea de azi nu reprezinta dezbatere publica. Toate documentele care se vor lucra de catre grupul
de lucru vor urma, dupa stabilirea formei finale, procedura de transparenta legislativa. Asa ca lasati deoparte conspiratiile, ca nu e cazul aici.
Din pacate, si o spun cu regret, vanatorii neafiliati au dat din nou dovada de neimplicare. Nu au fost prezenti. Asta e. Vom avea ceea ce semanam.
Am spus-o si azi, la intalnire: ma bucur ca AGV si-a schimbat radical pozitia, conlucreaza cu ministerul si realizeaza ca SIGAV se va implementa. Depinde de noi sa reusim sa-l concepem in asa fel incat sa ne ajute, si nu sa ne constranga. Este ceea ce am sustinut inca de la inceput si se dovedeste acum ca am avut dreptate!
Inca ceva: citeam pe drum, la intoarcere, ofurile unora ca nu au fost convocati si ei, ca nu stiu ce se discuta, ca vanatorii sunt trasi pe sfoara, etc. Pai fratilor, va asteptati ca niste oameni cerebrali sa invite intr-un grup de lucru pe SlyFox, Laurul, Biriuk, Jack Sparrow, TheMav? Pai unde suntem, la circ? Voi vreti sa-i faceti cu ou si otet pe oamenii aceia, la adapostul anonimatului, si apoi va asteptati sa fiti luati in serios? Asumati-va opiniile sub nume real si veti vedea ca veti fi tratati altfel!
Mav, indica-mi si mie unde am spus eu ca voi filma, ca eu nu retin. Poate ma lasa deja memoria. Sau poate infloresti tu un pic lucrurile...
Am tot vorbit in ultima vreme despre reprezentativitate, transparenta si schimbare in AGV. Totusi, desi sunteti aici o mana de oameni care sustineti frenetic ca AGV trebuie sa va reprezinte si ca exista deschidere, observ ca eu sunt cel care va ofera cea mai mare transparenta si deschidere, cele mai multe si concrete informatii. Ciudat, nu?
Ca o concluzie: SIgAV se va implementa, cu ajutorul si al AGV :D iar grupul de lucru va lucra in urmatoarea perioada pe mai multe acte normative, care ulterior vor fi supuse dezbaterii publice si procedurii transparentei decizionale.
Cine v-a tras pe sfoara: eu sau AGV? :lol: :lol: :lol:
catalin.vrabie
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 23:06

PENTRU TEHĂRĂU: Domnule dragă,
Până la toamnă e vreme multă...
Ultima oară modificat de puscasumarin pe 14 Iul 2015, 23:18, modificat 1 dată în total.
puscasumarin
Veteran

Mesajde tehărău pe 14 Iul 2015, 23:11

Cătălin, eu am scris despre darea în judecată a ministerului ca parte a unei cuvântări la congresul de anul trecut. Nu scoate din context, te rog. Despre restul, tocmai am anunțat că mă abțin. Mai bine postai tu primul.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 23:27

Da, colegilor,

Vă vor călări ăştia de vă vor rupe...
puscasumarin
Veteran

Mesajde tehărău pe 14 Iul 2015, 23:31

Pușcașule, ai mp. Și ca o paranteza, că nu pot să intru în dezbateri. Statul națiune pomenit mai sus tocmai e pe cale de dispariție. Și i se trage tot cam de pe stada aia care vrea schimbări și prin vanatoare.
Și încă ceva, că tot a scris Cătălin. Mi se pare mie sau noua abordare legislativă a vanatorii dezavantajează grav, pe termen mediu, organizațiile mici, de tip grupă?
tehărău
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 23:36

Domnule,

A trebuit să şterg adresa, scuze.
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 23:45

Sunt de acord că-i sunt zilele numărate însă nu de la globalizare i se trage ci de la prea multă raţiune de a fi - exista.
puscasumarin
Veteran

Mesajde tehărău pe 14 Iul 2015, 23:49

Da Cătălin, foarte bine că te implici și că ești transparent. Sper să spui cat mai multe din ce ști. Și să tragi jar pe turta tuturor.
Încă ceva. De ce te legi în această frumoasa prezentare de lucruri din trecut și de colegi? Iar începe cearta și nu mai suntem atenți la discuții. Spune te rog cine au fost cei de la AGVPS, prietenoșii. Să știm și noi.
tehărău
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 14 Iul 2015, 23:51

Skipper,

Am trimis mesaj pe telefon S.M.S.!

Sărut-mâna!
Ultima oară modificat de puscasumarin pe 14 Iul 2015, 23:54, modificat 1 dată în total.
puscasumarin
Veteran

Mesajde catalin.vrabie pe 14 Iul 2015, 23:52

Aia cu datul in judecata a fost tema majora la intalnirea de la sediul AGV, Teharau. Vezi filmarile.
catalin.vrabie
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde tehărău pe 15 Iul 2015, 00:04

Aha. Nu pot vedea filmări. Am mai citit odată ce ai scris. Și cum ai scris. Ce-o fi frate în țara de sunteți nervoși așa? Eu parcă vedeam pe cineva care-și sufleca mânecile să sară la scandal, nu la început tratative. Maine când s-or trezi colegii, să vezi scandal în loc să vorbim punctual.
tehărău
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 15 Iul 2015, 00:15

Haideţi, colegilor, să nu ne mai dăm cu ruj.

Toţi avem căte un lucru pe care îl ascundem de colegii de tagmă vânătorească, unii trebuie să strângem bine rândurile pentru ca lucrurile să fie păstrate în ... siguranţă.

Totuşi, nu înţeleg nicicum dezinteresul vostru pentru cine ne reprezintă: Pentru Cătălin am o stimă pe care colegialitatea poate să ţi-o insufle.

Face ce e mai bine pentru noi. De ce atâtea comentarii dezaxate?
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 15 Iul 2015, 00:24

Dacă pe mine m-a admis Bărbosul la a asculta împreună "Gipsy Kings - Un Amor" în această umilă seară, voi ce aţi făcut rău de nu staţi cu noi la aceeaşi masă?
puscasumarin
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!