Respecte..
Cutitul de vanatoareModeratori: liviur, george_ciprian86 Re: Cutitul de vanatoareAl doilea este ceva mai mic, oricum nu am mai facut un Ranger de mult timp, lama este de 3x22x109 mm, cu un semi-grind fals la coama, bolster din rasina neagra, distantier alb, piele si arin.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte.. ZEN
Re: Cutitul de vanatoareAlaltaiIeri am terminat si ultimul exponent al primei serii de lame din N695.Maner din mesteacan.
![]() ![]() ![]() ZEN
Re: Cutitul de vanatoareIeri am reusit sa imbrac trei din ele.M-au frant. Intre timp si manerele au mai primit
cate o baie de o noapte in ulei de in. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte.. ZEN
Re: Cutitul de vanatoareUltimele patru teci facute ieri.Gata cu maratonul.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Un PIG facut mai demult a primit si el teaca. ![]() ![]() ![]() Respecte. ZEN
Re: Cutitul de vanatoareGata de imbarcare.
![]() N695 ![]() Rulment, 80crv2, raspila ![]() Otel carbon Sandvik ![]() Respecte. ZEN
Re: Cutitul de vanatoareDeci, mi s-a cerut sa fac un cutit ca acesta.
![]() Am refuzat "sa-l copiez", din motive personale si estetice, tipul acesta de lama il vad in alta conformatie de cutit, iar manerul parca merge cu alt stil de lama, nu i se potriveste deloc. Dimensiuni finale: Lungime 21 cm, lungime lama 97 mm, grindul 92 mm, latime lama 24 mm, grosime lama 3,60 mm, doar la "radacina" fiind tappered spre varf, tangul de asemenea, bolsterul din inox de 8 mm, imbucsat si sudat. Iata deci cutitul, cu grind flat adus la 0, apoi i-am dat un foarte microconvex, abia sesizabil, cam de 0,5 mm. Cel mai mare castig din acest proiect, experimentarea acestui otel minunat, se obtine dupa revenire o flexibilitate frumoasa, retentia taisului fiind excelenta.Nu pot da parametrii tratamentului termic, deoarece l-am facut in forja, l-am tinut cam 5 min la culoarea rosu intens inchis, apoi racit in ulei incalzit, apoi temperat la 200 si 280 C(asa a cerut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoareAm terminat teaca pt KID-ul cu maner din corn si lama din 1.2419.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte. ZEN
Re: Cutitul dAm mai facut o teaca pt un cutitul unui e vanatoareAm mai facut o teaca pt un cutitul unui prieten.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoareFrumoase cutite. Sa le postezi si pe Facebook...poate le vad mai multi oameni acolo
Membru ANDA
Re: Cutitul de vanatoareMerci.
E plin de pozele mele si acolo, sunt laudaros , contul meu e Iuliu Balog +canal pe youtube @zenaldiak https://www.youtube.com/watch?v=8__C31oZvTk ZEN
Re: Cutitul de vanatoareSincer nu le-am masurat, lamele au cam 95 mm lungime 24 latime una si cam 30 cealalta.intra pe userul facebook Zoltan Galambfalvi, iti spune el ce si cum.
ZEN
Re: Cutitul de vanatoareMai multe lame pregatite de tratamentul termic, din oteluri diferite, sper ca luna asta sa termin cateva din ele, vreo doua pleaca asa cum vor fi dupa HT
Doua lame din otel (MSZ)M1 forjat, dimensiuni 4x20x17 mm, 4x20x110 mm, care se vor mai schimba pe ici-colo ![]() ![]() ![]() Doua pentru dezosat din otel N695, dimensiuni 3x22x120 mm, respectiv 3x22x125 mm. ![]() ![]() Sase lame din otel N695 penge, trei drop-point, trei clip-point, grosimea lamelor de 3 mm, latimea intre 22-25 mm, iar lungimea intre 117-125 ![]() ![]() ![]() Doua lame din otel N695 , de 3x25x100 mm si 3x25x100 mm, cu grind mai inalt ![]() Doua Zenlore Primul din otel 80crv2, 230cm , din care lama 4x27x110 mm, grindul de 10 mm .. ![]() al doilea din otel 1.2419 forjat, 230 mm, din care lama de 3x27x110 mm, grindul de 12 mm. ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoarePrimele doua finisate, unul pt dezosat, care pleaca asa fara maner, respectiv unul "hunter", care dupa poze a primit maner din corn.Sper sa fie gata maine ca e cam urgenta comanda.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte. ZEN
Re: Cutitul de vanatoareHai ca l-am terminat pe primul aseara tarziu, mai trebuie finisat manerul pe ici colo, dar in principiu e gata, oricum, merge sa fie gravat una alta pe el.
Hunter clip-point - lungime 24,5 cm, din care lala este de 3x23x120 mm, bolster din rasina colorata si cu alte particule prin ea, alama si corn de cerb. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoarePrima teaca pe luna aceasta, sper ca voi putea fi ceva mai activ decat in iulie
Deci, teaca pt cutitul facut recent. ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte ZEN
Re: Cutitul de vanatoareAm finalizat trei lucrari urgente.Ce am observat, lucrul la teci mi se pare mult mai obositoare decat la cutite.
Iata deci, cutiele lui Zoltan Galambfalvi imbracate repejor de tot. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoareLama cutitului pt dezosat ramasa, a primit maner.Stejar fosilizat, alama si rasina neagra.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEN
Re: Cutitul de vanatoareBuna seara !
N-am mai calcat de mult pe aici si-mi cer scuze, dar am mai lucrat ceva intre timp. Revin acum cu un cutit la care lama nu-mi apartine, i-am facut doar minerul si teaca - materialul e radacina de paltin sau arin nu sint sigur. Daca dati clic pe poze puteti intra in Imageshack si vedea ce am mai lucrat. Multam ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Re: Cutitul de vanatoareAm mai terminat trei lame
Prima va pleca asa , fara maner, N695, 3x23x120 mm, ![]() ![]() ![]() La a doua sper sa-i pun manerul in weekend, N695 3x25x113 mm ![]() ![]() ![]() A treia e o lama asemanatoare KID-lui dar mai finuta, va primi un maner in stil mai nordic, N695, 3x23x100 mm ![]() ![]() ![]() ![]() Toate trei cu ceva bog tuya(a stat in namol sarat ceva vreme ![]() ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoareAzi am avut o zi de pomina, intre doua cutite am alergat dupa morti, la propriu
Am terminat cele doua Zenlore #2 si #3. Poze doar la primul pe lumina, al doilea l/am terminat de cateva minute. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pe cand l-am terminat pe primul, a si venit reprezentantul mandatarului, care mi-a trimis o emblema ca amintire a comenzii.Apoi am fost chemat de acasa, iar dupa ce a revenit destul de tarziu, m-am ambitionat sa-l termin la veioza pe al doilea , lasat cu brut de forge brunat ulterior.Manerele sunt din bog oak si textolit subtire la cel din 80crv2, respectiv un lemn exotic(nu stiu ce e), acelasi textolit si piele la cel din 1.2419.Am pus "atatea" pt ca lemnul era cam subtire ![]() ![]() ![]() Respecte... ZEN
Re: Cutitul de vanatoareAm terminat teaca pt unul din cele doua cutite Zenlore, si anume, celui cu maner din bog oak si lala di. 80crv2.A si plecat de dimineata.
Piele de 4-5 mm, cusatura dubla. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte. ZEN
Re: Cutitul de vanatoareAl doilea Zenlore din tura asta(#3), lama forjata din otel 1.2419, iar despre lemn am aflat ca ar putea sa fie "papinka", provinde din Finlanda(termenul un diminutiv rusesc, dar acolo se intampla des
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Reszpecte.. ZEN
Re: Cutitul de vanatoareTeaca la al doilea a fost gata mai tarziu, intre timp ma tabarat un guturai de mama focului.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Respecte... ZEN
Înapoi la Echipamente pentru vanatoare Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Majestic-12 [Bot] şi 15 vizitatori |
Publicitate
|