Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 29 Apr 2024, 20:59
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
Moderatori: mialxx, popaliviu
de Alin3006 pe 15 Iul 2015, 19:26
O reteta de sezon, pe cat de simpla pe atat de delicioasa. Stim cu totii cat de fada poate fi carnea capriorului, mai ales daca e unul mai ¨trecut¨. Recent am fost ¨somat¨ de niste prieteni nevanatori care stiau ca imi place sa gatesc sa le fac o masa vanatoreasca. De teama sa nu fac breasla de ras, am facut - pe langa nelipsitul ceaun- si niste frigarui de caprior. Pana aici nimic extraordinar, insa e o mancare pe cat de simplu si rapid de facut pe atat de gustoasa. Toata smecheria sta in modul in care marinezi carnea. Eu nu folosesc nici vin nici condimente tari gen tarhon sau ienibahar pentru ca ascund gustul vanatului. Daca ar fi fost vanat la alergat, cand carnea miroase, ar fi fost alta treaba, insa asa, era chiar pacat. Asa ca marinata mea e foarte simpla: zeama de la trei lamai, sau si mai bine limete, trei catei de usturoi zdrobiti, piper si boia. Foarte important: un pahar marisor ( cca 100 ml ) de rom alb. Eu folosesc Havana, dar merge orice rom suficient de bun incat sa-l si bei cu placere. Am cunoscut candva un mare bucatar care mi-a spus legat de vin sau alt alcool folosit la gatit: ¨ daca nu ai bea cu placere acel vin, de ce l-ai manca cu placere?!!¨ Asa ca nu va zgarciti si puneti rom bun! Am tinut carnea la marinat fix o saptamana. In final arata cam asa: Era atat de frageda incat o puteai manca practic cruda, fara sa ai o senzatie neplacuta. Cativa am si gustat si ne-a placut asa cruda. Mai vedeti in poza un al doilea ingredient, la fel de important ca si carnea: slaninuta afumata de casa. Musai sa fie de casa si daca e din cea cu un pic de carne prin ea, e si mai bine. Si la fel de important e ca intotdeauna, carnea sa fie intre slanina si ceapa, ca sa ia grasime de la slanina si gust de la ambele. Ce mai puneti in rest tine de gustul si imaginatia fiecaruia, insa as spune ca ceapa si ardei e musai sa puneti. Eu am mai adaugat si ciuperci. Sare, piper, boia si pe gratar cu ele. Cam asa aratau in final: Aproape ca ne-am batut pe ele.
-
Alin3006
- Veteran
-
- Mesaje: 6458
- Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
- Locaţie: bucuresti
-
de lory pe 15 Iul 2015, 19:44
Arată foarte bine şi cu siguranţă au fost şi foarte gustoase. De ceva vreme nu mai marinez capra, ţapul.... Se supragateste. Dacă aş fi făcut un carpacio, aş fi maturat-o şi condimentat-o.
O sa fac o excepţie totuşi data viitoare fiindcă mi-ai făcut poftă...
-
lory
- Membru activ
-
- Mesaje: 65
- Membru din: 31 Mar 2014, 10:32
de OVI762 pe 15 Iul 2015, 20:04
Foarte frumos,recunosc si incerc.Exceptand carnea de caprioara si alte asemenea,imi aduc aminte de vorbele unui alt vanator,bautor si gurmand plecat de mult sa vaneze pe alte meleaguri:
Vanatul n-are Dumnezeu Si-i pacoste,nicicum mancare, Cand n-ai otet, Deci sfatul meu ,sa nu-l uitati: Otet si sare.
Francois Rabelais
Sper sa ma ierte acolo unde este maestrul de i-am incurcat vreun vers,a trecut ceva vreme de cand nu l-am mai citit si memoria se mai duce.In cazul de fata voi inlocui si eu otetul cu rom,pare mult mai indicat si se vor bucura fara tagada cei ce vor gusta frigaruile.
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
- Mesaje: 2523
- Membru din: 10 Noi 2009, 09:11
-
de Alin3006 pe 15 Iul 2015, 20:11
lory scrie:Dacă aş fi făcut un carpacio, aş fi maturat-o şi condimentat-o.
Pai cam asta a iesit pana sa le pun pe gratar. Il puteai manca asa linistit. Nici eu nu mai marinez carnea in general, insa tapul asta era un mosneag. In plus, marinarea asta cu lamaie e nebunie. ATENTIE insa am uitat un amanunt: in ultima zi se clateste bine de tot si se lasa in apa rece inca o zi. Altfel e cam acra.
-
Alin3006
- Veteran
-
- Mesaje: 6458
- Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
- Locaţie: bucuresti
-
de madalin122582 pe 15 Iul 2015, 22:36
Arata intr-un mare fel dar arata a fi gustoasa. Musai de incercat...revin si eu cu poze dupa ce incerc reteta
Membru ANDA
-
madalin122582
- Veteran
-
- Mesaje: 2095
- Membru din: 11 Ian 2010, 09:44
- Locaţie: Rm. Valcea
-
de Zeres Ciprian pe 16 Iul 2015, 06:43
Imi place briceagul din prima poza. Am unul la fel. Simpatica scula!
-
Zeres Ciprian
- Veteran
-
- Mesaje: 413
- Membru din: 07 Oct 2008, 16:59
de cybelle pe 16 Iul 2015, 12:28
@alin Spunea cineva ca ii lipseste butonul de like... Mie cel de share...
Ps. Mai beau inca o bere pe plaja si inghit in sec...
Vand carti de gramatica. E ieftine...
-
cybelle
- Veteran
-
- Mesaje: 1577
- Membru din: 24 Mar 2007, 16:05
- Locaţie: Magurele
-
de Clujeanul pe 16 Iul 2015, 21:02
@alin, in ce mediu si cam la ce temperatura ai tinut carnea la marinat?
-
Clujeanul
- Veteran
-
- Mesaje: 807
- Membru din: 19 Iul 2009, 07:22
- Locaţie: Cluj-Napoca
de Alin3006 pe 18 Iul 2015, 13:11
Le-am tinut la frigider, la 4 grade, in marinata descrisa mai sus, mai putin in ultima zi cand le-am spalat bine si am inlocuit marinata cu apa rece.
-
Alin3006
- Veteran
-
- Mesaje: 6458
- Membru din: 26 Sep 2007, 12:35
- Locaţie: bucuresti
-
de bogdanel pe 27 Iul 2015, 07:22
buna rau, Dle Alin! treaba a stat cam asa: o pulpa spate scoasa de la congelator, dezosata, frecata cu sare de fragezit. trei lime stoarse 5 catei de usturoi pisati doua lingurite de boia dulce un varf de cutit de sare si piper 100-120ml de Rom cubanez - Havana - pentru a acoperi carnea am mai pus ~100ml apa rece a stat la frigider de luni seara pana vineri seara, in aceste zile am "pitrocito" in fiecare seara. vineri am dat-o afara de la bait si am lasat-o la scurs, fara a o mai baga la apa rece (inca o zi); dupa ce am gustat din ea. sambata dimineata a luat drumul E85 pana in Moldova - sambata seara a fost sacrificata pe un gratar gospodaresc in curtea parintilor; o reteta pe care o recomand de weekend in locul porcului, micului, puiului clasic ps: din pacate nu am mai apucat sa fac poze cu finalul, am uit de aparat
-
bogdanel
- Membru important
-
- Mesaje: 288
- Membru din: 13 Oct 2009, 20:29
- Locaţie: Bucuresti
-
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|