Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 19 Sep 2025, 14:07
|
|
|
Modificari recente ale legilor legate de vanatoare
Moderatori: biriuck, liviur
de jon2004 pe 16 Iul 2015, 15:18
ionutz_b scrie:jon2004 scrie:Nu-l intereseaza paza fondului , nu-l intereseaza combaterea , nu-l intereseaza daca vanatul are hrana suplimentara , nu-l intereseaza ce face conducerea asociatiei , nu participa la adunarile grupei , la adunarile generale si astfel ajungem sa cautam vinovati pentru situatia dezastruoasa in care se afla fondurile de vanatoare . Principalii vinovati sunt VANATORII .
Vezi cum iti atragi injuraturi? De unde stii? Esti asa sigur? Eu am facut 600 de km acum 3 zile ca sa merg la combatere pe fond AJVPS. Si sambata trimit un box de cartuse colegilor sa aiba si data viitoare. Nu mai generaliza ca nu e bine!
Eu vorbesc despre o majoritate a vanatorilor . Vorbesc despre ceea ce stiu si despre ceea ce vad . Sunt sigur ca exista si situatii in care vanatorii se implica , din pacate acestia sunt minoritari . Sa nu generalizez !!! Cum ai vrea sa prezinti o situatie generala ? Exprima tu , fara sa generalizezi , situatia actuala a fondurilor de vanatoare !!! Faptul ca tu ai facut 600 de km ca sa mergi la o combatere , crezi ca schimba cu ceva situatia de pe majoritatea fondurilor din Romania ?
20 16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
-
jon2004
- Veteran
-
- Locaţie: BARLAD,VASLUI
-
de jon2004 pe 16 Iul 2015, 15:27
Alin3006 scrie:ionutz_b scrie:jon2004 scrie:. Nu mai generaliza ca nu e bine!
+ 1!!!
Alin , prezinta si tu opinia ta , fara sa generalizezi , despre cauzele care au dus la distrugerea majoritatii fondurilor de vanatoare !!!
-
jon2004
- Veteran
-
-
de ionutz_b pe 16 Iul 2015, 15:43
jon2004 scrie:Eu vorbesc despre o majoritate a vanatorilor . Vorbesc despre ceea ce stiu si despre ceea ce vad . Sunt sigur ca exista si situatii in care vanatorii se implica , din pacate acestia sunt minoritari .
Cum ai facut sa vezi majoritatea fondurilor? Prin sondaj sau din povesti? "Eu, de ce citesc prin carti de-aia vad cat sint de prost!" 
-
ionutz_b
- Membru activ
-
de alexandrupunga pe 16 Iul 2015, 15:53
A fi ,,vinator ,, e lucru mare. E diferenta foarte mare de perceptie ,cei ce au inteles ca asociatia de vinatoare e un club ,unde pe linga o cotizatie, trebuie multa implicare de echipa cu eforturi personale au ce vina ,au armonie si toate greutatile sunt mai usor de trecut . .acolo unde cel ce se crede vinator nu face nimic in afara de a impusca din toate pozitiile legal,ilegal si mai are si pretentii ca vezi doamne asociatia nu face nimic ,rezultatele se vad iar. Reafirm asociatia ,fie AJV fie xxx suntem noi vinatorii si asa cum perfect afirma jon grupa cu oamenii ei ,e definitorie . Cu responsabilitate afirm ca gestionarii indiferent de forma lor au de multe ori interese contradictorii cu ale vinatorilor clar ,dar la fel cred acum mai clar ca fiecare trage pa turta lui, fiecare are intentiile lui si Banul(sub diverse forme) ca scop . Daca interesul era comun un erau atitea polemici .
-
alexandrupunga
-
de NicuNicuta pe 16 Iul 2015, 15:58
Alin3006 scrie:Nicu Nicuta, sistemul in sine, daca ar fi bine implementat, nu ar fi o chestie rea.
Insa imagineaza-ti toti paznicii actuali, care nu stiu nici sa deschida un computer multi dintre ei, pusi in situatia de a baga date in sisteme informatice de pe un device in care isi prind urechile.
La ce va duce asta? La blocaje. Unde duc blocajele? La haos si reorganizare. Ce se intampla cu asociatiile care se blocheaza? Scot fondurile la licitatie, sau le cesioneazala niste baieti destepti, care l-au spaguit pe domn director sau pe Presedinte.
Ia gandeste-te tu, asa la rece: de ce toata desfasurarea asta de forte, ca sa faca forumul de cacao si sa-l prezinte in lumina de a fi aservit - cand nu este ? Numai asa ca au ei bune intentii ? Mai omule, e transparent ca lumina zilei ce se intampla! Voi chiar credeti ca interseaza pe cineva soarta ¨pulimii¨?? Ca isi pierd ei timpul degeaba cu conturi fantoma, caricaturi si alte rahaturi ?
Sa incep de la coada la cap, categoric pe nimeni nu intereseaza soarta celor multi. Baniul gros nu de acolo vine. Despre sistem, categoric vor fi blocaje, sunt inginer software si imi imaginez. E si punctul bun ca se va incepe cu ceva Directii Silvice, apoi cu toate directiile silvice si apoi cu asociatiile, cel putin asa am citit eu in referat, penultimul paragraf. http://www.mmediu.ro/app/webroot/upload ... 281%29.pdfSi ce-am mai citit e ca accesul la sistem va fi din partea asociatiilor doar la nivelul de management, inteleg ca exact ala de-ti taie autorizatia. In loc sa o scrie la mana completeaza la tastatura 3 campuri, da print si inmaneaza ceea ce cred ca ar puti fi chiar mai rapid decat scrisul ei de mana. La fel cand vine autorizatia inapoi o introduce in sistem, aici ar fi ceva pierdere de timp.
Cu Stimă, Nicolae
-

NicuNicuta
- Membru important
-
de jon2004 pe 16 Iul 2015, 16:08
ionutz_b scrie:Cum ai facut sa vezi majoritatea fondurilor? Prin sondaj sau din povesti? "Eu, de ce citesc prin carti de-aia vad cat sint de prost!" 
Nu am nevoie de sondaje pentru a-mi da seama ce se intampla pe fondurile de vanatoare . Nu vorbesc din povesti . Vorbesc in cunostinta de cauza . Vorbesc din exerienta . Vorbesc din ceea ce am vazut pe fondurile de vanatoare pe care le-am vizitat , pe unde am vanat . Nu trebuie sa vizitez toate fondurile din tara . Este destul sa vad situatia fondurilor dintr-un singur judet , pentru a-mi forma o imagine . Astept opinia ta despre situatia generala a fondurilor de vanatoare din Romania .
-
jon2004
- Veteran
-
-
de puscasumarin pe 16 Iul 2015, 18:39
Mă înspăimânt când deschid paginile acestea!
Totuşi, de ce o fac? În niciun caz pentru a răspunde mizeriilor care au fost scrise aici şi care nu doar că îi descalifică pe cei care le-au enunţat ci tocmai ne arată şi de ce parte a "baricadei" se află. O fac pentru a vă aduce aminte că există şi dreptate. Câteodată, avem parte de ea pe această lume.
Daţi-o, naibii, de treabă. Este o operaţiune organizată temeinic, se vede cu ochiul liber. Nu mă refer aici la trolii apăruţi din senin sau la modul în care se ivesc "subiecte" noi. Mă refer inclusiv la ceea ce v-a spus Alin despre ceea ce se dorea încă din 2008 (meşterul Cristoiu scria astăzi că, de fapt, din 1989 ar fi început totul legat de cei ce ne conduc...).
Nu sunt un adept al teoriei conspiraţiei însă anumite lucruri sunt evidente. Cineva vă va lipsi de acea bogăţie ce aparţine tuturor, la fel ca monarhul, pe vremuri. Totuşi, nu voi scrie cu numeprenume+subiectşipredicat despre ceea ce cred tocmai pentru că nu vreau să influenţez judecata dvs şi pentru că sunt doar nişte oportunişti cărora nu trebuie să le facem publicitate. Cei care au planificat-o au multe de câştigat de pe urma ei şi, aparent, nu se vor da "în lături" de la nimic.
Nu îi vom opri noi. Este foarte posibil ca aceştia să nu poată fi opriţi de cineva. În fond, statul este controlat de către ei.
Închei spunându-vă că nu voi răspunde la mesajele pe care o anumită gaşcă de derbedei le pot transmite şi aducându-vă aminte că suntem şi scriem aici din motiv de prietenie şi împărtăşire a unor idealuri comune, iar nu ca să fim "homo, homini, lupus".
P.S. Am recitit postarea şi văd că am folosit de prea multe ori "nu". Realizez că este o problemă (minoră ca importanţă) şi vă rog să mă credeţi că sunt un optimist.
-

puscasumarin
- Veteran
-
de puscasumarin pe 16 Iul 2015, 21:49
Pentru Dumeavoastră, dragă Domnule, sunt aceste cuvinte: puscasumarin scrie: ... există şi dreptate. Câteodată, avem parte de ea pe această lume...vă rog să mă credeţi că sunt un optimist.
Sper că nu voi fi privit ca fiind prea îndrăzneţ însă, urmare a unei alte analize, mi-am adus aminte de rugăciunea Sfântului Efrem Sirul care se ruga aşa: "Duhul..grijii de multe.. să nu mi-L dai mie!" Asta s-a tradus în română dar textul original vorbea despre duhul (păcatul) deznădejdii. Aşa îmi place să îi înţeleg cuvintele şi ruga. Să nu deznădăjduiţi! Încă o dată, felicitări părinţilor care v-au crescut!
-

puscasumarin
- Veteran
-
de puscasumarin pe 16 Iul 2015, 23:29
Păi, dacă avem aşa un lucru de dezbătut ca cel la care nu putem decât să ne supunem crezi că vei găsi băieţi cu care să poţi discuta "concret"?
L.E. Virgula nu este importantă, de aia nu i-am pus-o,
-

puscasumarin
- Veteran
-
de the_mav pe 17 Iul 2015, 07:56
puscasumarin scrie:De toate se va alege praful: Regulament, Legea vânătorii cu propuneri etc. dar un spirit de prietenie va rămâne, pentru mai departe, pe acest forum.
+1
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de Cristi pe 20 Iul 2015, 08:29
De ce AGVPS nu isi redeschide propriul forum,de pe http://www.agvps.ro , pe care l-a inchis cu ani in urma, cand vanatorii au inceput sa-si exprime nemultumirile in paginile lui? Aceasta ar fi cea mai buna dovada a sinceritatii conducerii AGVPS in relatia cu forumistii.  
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
de radubichis pe 20 Iul 2015, 09:39
Cristi scrie:De ce AGVPS nu isi redeschide propriul forum,de pe http://www.agvps.ro , pe care l-a inchis cu ani in urma, cand vanatorii au inceput sa-si exprime nemultumirile in paginile lui? Aceasta ar fi cea mai buna dovada a sinceritatii conducerii AGVPS in relatia cu forumistii.  
Va fi plin de felicitari online
-

radubichis
- Veteran
-
- Locaţie: Hunedoara
-
de Alin3006 pe 20 Iul 2015, 14:25
Alin3006 scrie:Adrian S scrie:Daca acolo, s-a facut curatenie, asa trebuie sa se intample si aici. Si se va face si aici pana la urma. Alta cale nu e.
De acord, se vor sterge CAND CIRCUL VA INCETA PESTE TOT.
Din respect pentru voi, am revenit asupra acestei decizii si am curatat haznaua. Aici avem alt nivel si s-a muncit mult sa se atinga acest nivel. De multe ori sacrificand trafic cantitativ in favoarea celui calitativ. Va atrag atentia insa ca de acum nu voi mai tolera nici un atac direct, nici fitile si mai ales troli. Asa ca va sfatuiesc sa postati la obiect, ca sa nu existe ¨daune colaterale¨.
-
Alin3006
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de Alin3006 pe 20 Iul 2015, 16:02
PS. Catalin, cand te linistesti cu problemele personale, asteptam varianta finala a textului.
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de laurul pe 20 Iul 2015, 18:06
Am aflat ca ai ceva pb cu juniorii...  le tin pumnii! Sanatate multa si bafta mare!!! Daca ai nevoie de ceva sprijin prin zona...rezolvam.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de puscasumarin pe 21 Iul 2015, 20:10
Domnilor,
Revin cu o propunere mai veche de-a mea (nu e auto-plagiat). Aceea de a adăuga la Regulament o prevedere referitoare la raporturile dintre dintre gestionar (persoană juridică) şi membrii-vânători, prin obligarea fiecărei asociaţii de a întocmi şi aproba statutar un Regulament intern însuşit de către toţi membrii asociaţiei respective, ce va cuprinde norme privind obigativitatea controlului intern faţă de gestionar (se vor extrage, aleatoriu, numele celor ce vor executa control în fond la ceilalţi membri/invitaţi titulari ai autorizaţiilor de vânătoare), distribuirea autorizaţiilor de vânătoare între membri conform unui algoritm –standard bazat pe EGALITATEA între membrii asociaţiei. Nimeni nu are ceva mai mult raportat la 100 % decât numărul asociaţilor. Nici măcar bătrânii…
Desigur, LIBERTATEA membrilor asociaţi va fi respectată; bunăoară, unul dintre ei doreşte să nu participe la vânătoare sau la control – i se respectă dorinţa. Sau, altul doreşte să îl gratuleze pe un alt membru cu partea ce i se cuvine- la fel, este dreptul său. De asemenea, pot exista cazuri în care un membru prestează muncă neremunerată în folosul asociaţiei – implicit a celorlalti membri; muncitorul trebuie să primească răsplata muncii sale. Vă rog să veniţi şi domniile voastre cu propuneri…
Este justificată de faptul că membrii vânători trebuie să fie adevăraţii beneficiari ai asocierii.
O altă propunere, de această dată “inedită”, este limitarea TOLBEI în cazul alohtoanelor. A cărei mărime va fi stabilită, anual, de către administrator. De exemplu: nu mai mult de 48 prepeliţe/ciocârlii/zi/vânător sau 10 raţe sau 6 gârliţe etc. pentru 2015, dar şi la autohtoane să fie la fel, dacă nu şi mai grav (în condiţiile în care nu sunt repopulări dovedite legal şi faptic). Face rău la business, ştiu, dar de undeva trebuie să începem!
Şi aici ,mă repet: SIGAV trebuie să existe, într-o formă prietenoasă dar care trebuie să fie extins la orice exemplar de vânat, neapărat în relaţie cu TOLBA şi cu crotaliile. Acest sistem nu va duce, prin el însuşi, la o eradicare a braconajului. Dar el îi va ţine în frâu pe delatorii celor propuse mai sus şi pe neprieteni.
Să mă explic: Dacă va apărea TOLBA, veţi avea şi domniile voastre controlul în teren (control intern!) dar şi la sfârşitul sezonului de vânătoare. Cereţi, pur-şi-simplu, un extras din SIGAV şi vedeţi ce autorizaţii s-au emis şi câţi bani s-au strâns. Cum au fost cheltuiţi…asta e altă poveste, aici vă vor răspunde la adunarea generală. Însă, de veţi fi în cârdăşie, să vă fie, scuzaţi-mă de vorba asta, ruşine…
P.S. Am văzut şi asociaţii conduse de către oameni destoinici. Din fericire, şi acestora li se aplică un atare Regulament. Asta pentru a dovedi, încă o dată, calitatea lor personală.
P.P.S. Celor care văd în postarea mea doar alb-şi-negru le răspund acum şi aici: E din cauza păsării alea de îmi stă drept avatar. Pe dihania aia mi-am construit discursul, să fie sănătoasă. Sunt departe de maniheism şi văd oamenii de aici prin prisma dragostei: nu ca fiindu-mi duşmani sau prieteni ci vânători drept pentru care discursul meu este împăciuitor: Voi centraţi, eu voi da cu capul!
Ultima oară modificat de puscasumarin pe 21 Iul 2015, 20:21, modificat de 2 ori în total.
-

puscasumarin
- Veteran
-
de the_mav pe 21 Iul 2015, 20:16
Nu doar interesante propunerile, dar si transparente si corecte fata de toti implicati - DACA SUNT DE BUNA CREDINTA! De sustinut. +1 puscasule.
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de Alin3006 pe 21 Iul 2015, 20:35
Asta este probabil cea mai valoroasa idee care s-a emis in toata discutia asta. Din punctul der vedere al vanatorilor. Sunt EXTREM de curios care e parerea gestionarilor, indiferent de statusul lor.
Legat de limitarea TOLBEI, ea exista din pacate, insa in sensul rau: la modul, daca esti vanator strain sau prieten cu dom`director, tragi ca la Calugareni. Daca nu, ai un fazan si gata, ca iti ajunge!
Treba cu popularile in 90% din asociatii e doar imbrobodeala. Chiar daca se face, se face fix inaintea unei vanatori cu strainii sau cu oaspeti alesi.
Treaba cu extrasul din SIGAV nu e in regula dintr-un punct de vedre: accesul la date personale. Poti afla de exemplu ca Mugur Isarescu frecventeaza asociatia X in compania lui Y si Z, apoi poti trimite paparazzi si gata scandalul. Cine garanteaza siguranta datelor personale din SIGAV? De unde stim ca aceste informatii nu pot fi accesate un un hacker si folosite pentru santaj sau denigrare, sau mai stiu eu ce? Cine are si cine nu are acces in SGAV, in conditiile aplicarii acelui control intern? Nu poate garanta nimeni ca toti membrii sunt de buna credinta.
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de puscasumarin pe 21 Iul 2015, 20:43
Toţi suntem supuşi regulilor privind datele personale. Ele nu pot fi divulgate decât în condiţii stabilite de către legea specifică. Cu toate acestea, rezultatul interogării se va referi la înregistrările numerice statice, aşa trebuie conceput sistemul, fără CNP etc. decât pentru cei care au acces la arhiva scriptică - semnată olograf.
-

puscasumarin
- Veteran
-
de puscasumarin pe 21 Iul 2015, 20:58
Alin3006 scrie:Legat de limitarea TOLBEI, ea exista din pacate, insa in sensul rau: la modul, daca esti vanator strain sau prieten cu dom`director, tragi ca la Calugareni. Daca nu, ai un fazan si gata, ca iti ajunge!
Treba cu popularile in 90% din asociatii e doar imbrobodeala. Chiar daca se face, se face fix inaintea unei vanatori cu strainii sau cu oaspeti alesi.
a) TOLBA trebuie să existe, este scăparea noastră; b) nu-i vreo problemă, în cazul în care se întâmplă. Orice asociaţie poate face un act comercial: să vândă cuiva o iluzie şi nişte vânat este LEGAL, condiţia este să evidenţieze activitatea ca atare în contabilitate şi în SIGAV.
-

puscasumarin
- Veteran
-
de Remo pe 21 Iul 2015, 21:48
@alin3006, nimic din ce am citit pana acum nu ma face sa cred ca SIGAV va fi accesibil publicului. Nu cred nici ca personalul împuternicit al asociației x va avea acces la datele raportate de asociația y. După mintea mea, de sistem vor beneficia în principal funcționarii crsc, care vor primi datele de-a gata în format digital și nu va trebui sa mai muncească sa descurce și sa înregistreze în propriile lor evidente raportările făcute acum pe hârtie de aleasociații. E ceva ce mi-e îmi scăpa?
-
Remo
- Veteran
-
de puscasumarin pe 21 Iul 2015, 21:54
Remo scrie:@alin3006, nimic din ce am citit pana acum nu ma face sa cred ca SIGAV va fi accesibil publicului. Nu cred nici ca personalul împuternicit al asociației x va avea acces la datele raportate de asociația y. După mintea mea, de sistem vor beneficia în principal funcționarii crsc, care vor primi datele de-a gata în format digital și nu va trebui sa mai muncească sa descurce și sa înregistreze în propriile lor evidente raportările făcute acum pe hârtie de aleasociații. E ceva ce mi-e îmi scăpa?
Grammar nazi nu te scapă. Dar, e târziu şi ai dreptate. Nu ştiu de ce alin, zis şi alin2006, ar răspunde la astfel de poveşti. Nu el le-a scornit.
-

puscasumarin
- Veteran
-
de Remo pe 21 Iul 2015, 21:55
Oare dacă sigav ar fi, într-adevăr, accesibil publicului și orice asociație tip " și animalele e oameni" ar putea afla în timp real cate animalule nevinovate și drăgălașe sunt masacrate pe ogoarele patriei, ce ar ieși?!
-
Remo
- Veteran
-
de puscasumarin pe 21 Iul 2015, 22:00
Revenind, nu înţeleg de unde aţi tradus dvs membru al asociaţiei respective cu "public"? Acela va cere de la proprii colegi de vânătoare şi de gestiune. Mulţumesc,
-

puscasumarin
- Veteran
-
de puscasumarin pe 21 Iul 2015, 22:04
Din lipsa răspunsurilor legate de dorinţa dvs de a face un Regulament mai bun, concluzionez că pe acest forum nu avem, la moment, decât nişte domni care au multe interese. Punct.
-

puscasumarin
- Veteran
-
de Alin3006 pe 21 Iul 2015, 22:21
Remo scrie:@alin3006,. E ceva ce mi-e îmi scăpa?
Exact. Era in discutie introducerea unui control intern pe care sa-l faca mambrii platitori ai unei asociatii lu dom`director si dom`presedinte sa vada daca nu baga labuta in banii cotizantilor ca sa-si ia Hilux nou, sau semineu la casa de vacanta. Respectivul control ar presupune accesarea autorizatiilor din SIGAV, deci implicit accesul la datele personale ale titularilor autorizatiilor, cand, unde si cu cine ies la vanatoare si asa mai departe. Mai mult, presupunand ca numai functionarii de la minister sau ¨crcs¨ - habar nu am ce dracu inseamna- ar avea acces, cat de sigure ar fi datele pe acel server? Se distreaza hackerii de la Valcea la micul dejun cu serverele NASA, ce i-ar opri sa scoata toate datele din acel SIGAV? O fi programul facut de UTI atat de performant? 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de puscasumarin pe 21 Iul 2015, 22:23
puscasumarin scrie:Domnilor,
Revin cu o propunere mai veche de-a mea (nu e auto-plagiat). Aceea de a adăuga la Regulament o prevedere referitoare la raporturile dintre dintre gestionar (persoană juridică) şi membrii-vânători, prin obligarea fiecărei asociaţii de a întocmi şi aproba statutar un Regulament intern însuşit de către toţi membrii asociaţiei respective, ce va cuprinde norme privind obigativitatea controlului intern faţă de gestionar (se vor extrage, aleatoriu, numele celor ce vor executa control în fond la ceilalţi membri/invitaţi titulari ai autorizaţiilor de vânătoare), distribuirea autorizaţiilor de vânătoare între membri conform unui algoritm –standard bazat pe EGALITATEA între membrii asociaţiei. Nimeni nu are ceva mai mult raportat la 100 % decât numărul asociaţilor. Nici măcar bătrânii…
Desigur, LIBERTATEA membrilor asociaţi va fi respectată; bunăoară, unul dintre ei doreşte să nu participe la vânătoare sau la control – i se respectă dorinţa. Sau, altul doreşte să îl gratuleze pe un alt membru cu partea ce i se cuvine- la fel, este dreptul său. De asemenea, pot exista cazuri în care un membru prestează muncă neremunerată în folosul asociaţiei – implicit a celorlalti membri; muncitorul trebuie să primească răsplata muncii sale. Vă rog să veniţi şi domniile voastre cu propuneri…
Este justificată de faptul că membrii vânători trebuie să fie adevăraţii beneficiari ai asocierii.
O altă propunere, de această dată “inedită”, este limitarea TOLBEI în cazul alohtoanelor. A cărei mărime va fi stabilită, anual, de către administrator. De exemplu: nu mai mult de 48 prepeliţe/ciocârlii/zi/vânător sau 10 raţe sau 6 gârliţe etc. pentru 2015, dar şi la autohtoane să fie la fel, dacă nu şi mai grav (în condiţiile în care nu sunt repopulări dovedite legal şi faptic). Face rău la business, ştiu, dar de undeva trebuie să începem!
Şi aici ,mă repet: SIGAV trebuie să existe, într-o formă prietenoasă dar care trebuie să fie extins la orice exemplar de vânat, neapărat în relaţie cu TOLBA şi cu crotaliile. Acest sistem nu va duce, prin el însuşi, la o eradicare a braconajului. Dar el îi va ţine în frâu pe delatorii celor propuse mai sus şi pe neprieteni.
Să mă explic: Dacă va apărea TOLBA, veţi avea şi domniile voastre controlul în teren (control intern!) dar şi la sfârşitul sezonului de vânătoare. Cereţi, pur-şi-simplu, un extras din SIGAV şi vedeţi ce autorizaţii s-au emis şi câţi bani s-au strâns. Cum au fost cheltuiţi…asta e altă poveste, aici vă vor răspunde la adunarea generală. Însă, de veţi fi în cârdăşie, să vă fie, scuzaţi-mă de vorba asta, ruşine…
P.S. Am văzut şi asociaţii conduse de către oameni destoinici. Din fericire, şi acestora li se aplică un atare Regulament. Asta pentru a dovedi, încă o dată, calitatea lor personală.
P.P.S. Celor care văd în postarea mea doar alb-şi-negru le răspund acum şi aici: E din cauza păsării alea de îmi stă drept avatar. Pe dihania aia mi-am construit discursul, să fie sănătoasă. Sunt departe de maniheism şi văd oamenii de aici prin prisma dragostei: nu ca fiindu-mi duşmani sau prieteni ci vânători drept pentru care discursul meu este împăciuitor: Voi centraţi, eu voi da cu capul!
Îl voi posta pe acesta oricând va fi nevoie, să nu uităm de el! PROMIT!
-

puscasumarin
- Veteran
-
de Alin3006 pe 21 Iul 2015, 22:28
Fac pariu ca gestionarii de fond te aplauda cu totii! 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de puscasumarin pe 21 Iul 2015, 22:32
Dacă este aşa, am două variante:
1.Mulţumesc şi ies din scenă;
2. Te întreb: De ce?, aştept răspunsul, mulţumesc şi ies din scenă.
-

puscasumarin
- Veteran
-
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori