Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 19 Sep 2025, 13:30

Propunere regulament practicare vanatoare

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Propunere regulament practicare vanatoare

Mesajde puscasumarin pe 21 Iul 2015, 22:35

Am ales varianta nr.2.

De ce mă aplaudă?

Mulţumesc pentru răspuns.

Al tău amic,

Push Ca Shu
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 21 Iul 2015, 22:50

Varianta a II-a:

Toţi gestionarii de fonduri TREBUIE să facă ceea ce este mai bine pentru ASOCIAŢIE, implicit pentru membrii ei.

Nu am ce discuta despre acest aspect. Nu am avut, nu am şi nu voi avea vreun astfel de rol de cenzor al asociaţiei.

Vorbeam doar despre ceea ce ştiu şi se demonetizează: Prietenie şi bună-cuviinţă.
Ultima oară modificat de puscasumarin pe 21 Iul 2015, 22:54, modificat de 2 ori în total.
puscasumarin
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 21 Iul 2015, 22:54

Pai asa vezi TU lucruriel dragul meu. Lor nu le va conveni, ma tem. Or fi si din aia ok printre ei, dar cati?
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Remo pe 21 Iul 2015, 23:03

@alin3006 voiam sa zic crsc, acronimul pentru comisariatul pentru regim silvic și cinegetic, noul nume al fostului itrsv.
Remo
Veteran

Mesajde yoghi pe 22 Iul 2015, 01:43

puscasumarin scrie:.(se vor extrage, aleatoriu, numele celor ce vor executa control în fond la ceilalţi membri/invitaţi titulari ai autorizaţiilor de vânătoare), distribuirea autorizaţiilor de vânătoare între membri conform unui algoritm –standard bazat pe EGALITATEA între membrii asociaţiei. Nimeni nu are ceva mai mult raportat la 100 % decât numărul asociaţilor. Nici măcar bătrânii…
.... Face rău la business, ştiu, dar de undeva trebuie să începem!

P.S. Am văzut şi asociaţii conduse de către oameni destoinici. Din fericire, şi acestora li se aplică un atare Regulament. Asta pentru a dovedi, încă o dată, calitatea lor personală.

colegu..!
1- cum tragi-extragi aleatoriu numele.
Aici in Ro la TOATE extragerile (cu castiguri sau fara )sunt acuzatii de furt-pacaleli.Cum faci extragerea o data pe luna - pe an in fata cui ?? a consiliului pe care il acuzi de magarii?! .Bine ai ales pe X-Y-Z ;se face procesul verbal se trece pe grafic dar peste 5 zile lui X ai naste nevasta si peste 9 zile lui Y ai moare pisica. Inlocuirea ...nu cumva e aranjament ?
aaa ..extragerea se face in fata adunarii....pai parca se fac 2-3 adunari pina se potriveste prezenta cu statutul.

-daca Vasilica este extras de trei ori intr-o luna .....gata e aranjament? !
-cum fac controlul "extrasii"" -cu masina lor -pe banii lor sau a asociatiei.
pentru ce mai platim paznicul.

2.distribuirea autorizatiilor NU se poate egal. Sunt vanatori care "stiu" doar prepelite si fazani , altii de toate si ultimii numai mistret si cerb. Unul are bani de caprior altul de cerb .
si uiti un lucru :cine da bani pt cerb si urs este de obicei si sponsor la asociatie.
(eu am vazut contract de sponsorizare- adevar cu cativa ani in urma -de 10000lei luna) iar omul ala nu da banii pt altii.
renunti la sponsori ?-sa fim seriosi .daca gonesti trei SPONSORI (nu sponsori ) astia fac asociatie separat (sunt zeci de cazuri reale ) si cu prima ocazie ramai fara unul doua fonduri.

3,controlezi Directorul chiar daca e bun sau rau!
daca e rau vede ca nu poate face aranjamente si pleaca singur ; dara e bun si corect se enerveaza pt neincrederea "acordata" si... pleaca.(ramaneti voi singuri )

tot ce ai zis tu este comunism --bunul este al nostru al tuturor-noi facem ,noi alegem, noi controlam...
NU merge asa colegu.
o alta varianta?
trebe colaborare si incredere intre vanatori si conducere.Atat. sunt destule asociatii unde chestia asta -increderea- funtioneaza bine.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Remo pe 22 Iul 2015, 08:26

E greu sa gasesti o rezolvare pentru neincrederea dintre membrii unei asociatii. Varianta clasica este sa mai concepem cateva legi, decrete sau regulamente. Din pacate, daca e ceva ce cred ca am inteles despre statul nostru, este ca excesul de reglementare nu foloseste la nimic. Dimpotriva, mi se pare ca invariabil ajungem la situatia in care norma devine atat de dificil de respectat incat organele statului nici nu mai pretind cetatenilor sa o respecte - de obicei inchid ochii la mici abateri. In schimb, pretind ceva de la cetatean - poate sa fie o contributie benevola la bunastarea persoanala a organului, sau pur si simplu organele de control se folosesc de situatie pentru a-l impiedeca pe cetatean sa-si revendice drepturile sau pentru a-si usura munca.
Deci nu cred ca avem nevoie de norme noi. Eu cred ca gestionarilor ar fi trebuit sa li se ofere mai multa libertate, nu sa li se impuna obligatii si costuri suplimentare pentru un sistem care nu le foloseste. Asa cum am mai spus, mi se pare ca sistemul SIGAV este, in esenta, o modalitate de lucru in care munca de colectare a informatiei, operarea cu informatia, centralizarea informatiei si statistica sunt "externalizate", in sensul ca munca nu mai este facuta de functionarii care o faceau pana acum, ci este facuta, in primul rand, de personalul asociatiilor de vanatoare, pe costurile asociatiilor de vanatoare. De asemenea, la costuri a mai participat, vrand-nevrand si contribuabilul, care a platit programul informatic.
Vad, totusi, ca tot mai multa lume considera ca SIGAV e o idee buna, asa ca poate imi scapa mie ceva in legatura cu sistemul.
Remo
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 22 Iul 2015, 15:07

E o vorba care spune ¨ cu cat e un stat mai corupt cu atat are mai multe legi¨.

Eu cred ça in loc sa se cheltuie bani pe un sistem de control care nu foloseste in fapt nimanui, li se puteau gasi multe intrebuintari cu adevarat folositoare. Treaba asta cu SIGAV este fix ¨tichia de margaritar a chelului¨.

Noi suntem vai de capul nostru, functionam dupa un model de acum 100 de ani fara sa modernizeam nimic, totul tine de bunavointa lu`dom director si ne trebuia SIGAV?

De ce nu bagam banii aia in educatie? De ce nu face ministerul niste cursuri de etica cinegetica OBLIGATORII?

De ce nu organizeaza examene PE BUNE? De teama ca ramanem fara cotizanti in sistem cumva?

Adica, lasa-i prosti, ca si banii lor au serie. Si ne mai miram ca vanatorii calaresc porcii sau ca ne impusca nu stiu ce cocalar cu ghiul, facut vanator cu spaga?

De ce nu se fac cursurile de arme pe bune? Sunt vanatori care considera ca lisa si juxtapusa sunt notiuni diferite, pentru ei armele cu alice cu doua tevi sunt lisa si bock.

Nu cumva astea erau prioritatile? Ca de obicei statul incearca sa impuna cu batul o aberatie.

In loc sa educi copilul sa nu faca prostii, montezi camera de supraveghere ca sa-l poti bate dupa!! :evil:

Auzi pe la adunarile generale ca asociatia X a facut 500.000 ron venit si 490.000 ron cehltuieli. In conditiile in care nu exista nici o amenajare cinegetica, paznicii au salarii de 800 ron, merg pe jos in teren sau sunt la mila vanatorilor si in teren nu e hrana suplimentara fir, sare nici atat si noroc de livezile parasite sau de culturi ca au vanat in teren. Pe ce puii mei se duc banii?

Daca va rezolva SIGAV aceste probleme, imi voi scoate palaria.

Pan auna alta vorbim tot de etica zero, marlani care calaresc porcii, directori spagari care ¨ din salariu¨ se imbraca dupa ultima moda din revistele germane, au arme de mii de euro si merg la safari in Africa, cand le-ar trebui matematic vorbind vreo cinci vieti ca sa nu dea cu virgula daca nu ar lua spagi!

In loc sa eradicam coruptia si sa educam vanatorii, inventam mijloace de control. Ce sa zic, e si asta o abordare!! Aia de stat politienesc, in care esti tratat ca potential infractor pana la proba contrarie!
Alin3006
Veteran

Mesajde jon2004 pe 22 Iul 2015, 18:13

Alin3006 scrie:

Auzi pe la adunarile generale ca asociatia X a facut 500.000 ron venit si 490.000 ron cehltuieli. In conditiile in care nu exista nici o amenajare cinegetica, paznicii au salarii de 800 ron, merg pe jos in teren sau sunt la mila vanatorilor si in teren nu e hrana suplimentara fir, sare nici atat si noroc de livezile parasite sau de culturi ca au vanat in teren. Pe ce puii mei se duc banii?

Pentru aspectele mentionate de tine mai sus , nu este nevoie de un regulament impus de vreo autoritate . Membrii asociatiei sunt principalii ”vinovati” pentru ca se complac in aceasta situatie si accepta conducatori de acest gen .

La fel si cu ”ideile” puscasului referitoare la control : de ce trebuie sa reglementeze cineva cum organizez eu actiunile de paza si control . Atunci cand eram membru la ajvps , organizam aceste lucruri la nivel de grupa . Nu am nevoie de SIGAV pentru a-mi organiza paza fondului .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde Alin3006 pe 22 Iul 2015, 18:18

Pai si atunci care ar fi rolul acestui SIGAV? Ca nu reusim sa gasim nici unul... :shock:
Sa mai ia mafiotii niste bani de la guvern? Sa puna piedici gestionarilor? Sa-i faca pe vanatori sa zica ¨ imi bag picioarele, e prea complicat?¨
Alin3006
Veteran

Mesajde biriuck pe 22 Iul 2015, 18:29

Off topic:
jon a zis in N locuri o treaba peste care se trece prea usor!
Este nevoie de autonomie la nivel de grupe! Atunci nu vor mai dai vina pe cei "de sus" ci vina, raspunderea si beneficiile sunt ale grupei (care grupa ar fi al dracului de similara cu o asociatie de dimensiuni mici).

Evident ca acum treaba este blocata la nivel de directori. S-a cerut descentralizare in AGVPS, s-a obtinut etapa 1 si a iesit ca in fabula cu "Cainele si catelul"
"Noi, fraţii tăi? răspunse Samson plin de mânie,
Noi, fraţii tăi, potaie!
O să-ţi dăm o bătaie
Care s-o pomeneşti.
Cunoşti tu cine suntem, şi ţi se cade ţie,
Lichea neruşinată, astfel să ne vorbeşti?"
- "Dar ziceaţi..." - "Şi ce-ţi pasă? Te-ntreb eu ce ziceam?
Adevărat vorbeam,
Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei,
Că voi egalitate, dar nu pentru căţei."
Aceasta între noi adesea o vedem,
Şi numai cu cei mari egalitate vrem.

unde Samson e dom' director si catelul e "mate-fripte" de la grupa.

SIGAV va trata niste simptome si nu radacinile cancerului din vanatoare, si il va durea pe cel care nu are functie in vreo asociatie doar...
Scuze de off-topic.
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde yoghi pe 22 Iul 2015, 18:36

cand a fost introdus la arme Registru national al armelor ;
pt 40 de inspectorate , a platit ministerul cam 300000euroi acum pt 25 deITRSV + 40 Directii silvice +400 ocoale
silvice +40 Ajv + 200 AVPS = cati Euroi se poate incasa.
de furnizorul softului si cardurilor?? :(

sau credeati ca alt motiv au.

ps nu am pus in calcul costul consultantei , si modificarile ulterioate ale programului.
yoghi
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iul 2015, 20:42

biriuck scrie:jon a zis in N locuri o treaba peste care se trece prea usor!
Este nevoie de autonomie la nivel de grupe! Atunci nu vor mai dai vina pe cei "de sus" ci vina, raspunderea si beneficiile sunt ale grupei (care grupa ar fi al dracului de similara cu o asociatie de dimensiuni mici).

Actuala lege permite cesiunea contractelor de gestionare. Faceti asociatie cu membrii grupei, licentiati-va si solicitati in Adunarea Generala cesionarea contractului catre noua asociatie.
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iul 2015, 21:03

yoghi scrie: tot ce ai zis tu este comunism --bunul este al nostru al tuturor-noi facem ,noi alegem, noi controlam...NU merge asa colegu. o alta varianta?trebe colaborare si incredere intre vanatori si conducere.Atat. sunt destule asociatii unde chestia asta -increderea- funtioneaza bine.

Da, asta e de tinut minte. Vorba cuiva, comunismul este societatea care garanteaza prostia ca incremenire in proiect. Daca asta s-a inteles ca am dorit sa transmit, un mesaj comunist, va rog sa ma iertati. Va las pe voi sa stabiliti cine este comunistul aici.
puscasumarin
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 22 Iul 2015, 22:09

yoghi scrie:(

sau credeati ca alt motiv au.

Presupun ca e o intrebare…?
Daca e o intrebare, raspunsul este: DA! Au si alte motive! Asta e partea frumoasa cand faci potlogarii: toti sobolanii au loc la farfuria de lapte!
Alin3006
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iul 2015, 22:44

biriuck scrie:
unde Samson e dom' director si catelul e "mate-fripte" de la grupa.

SIGAV va trata niste simptome si nu radacinile cancerului din vanatoare, si il va durea pe cel care nu are functie in vreo asociatie

Despre boala urata de care sufera vanatoarea din Romania se discuta pe la colturi. Discutia suna cam asa > Stim, ne pare rau pentru asta dar nu vrem sa deranjam muribundul!

Treziti-va, pana nu este prea tarziu.

Boala se numeste CORUPTIE si se extinde, e un ~C~ generalizat.
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iul 2015, 23:04

Este CORUPTIE din cauza ca unii au stabilit, la nivelul decizional corespunzator (parlament), ca tot ce este vanat pe teritoriul Romaniei le apartine! In dispretul legii, desigur. Si, cum altfel? Nu raspund pentru asta.

Pana la locul din iadul pe care ni-l avem rezervat fiecare dintre noi, pacatosii, vom trece prin purgatoriul acesta ce dureaza din 1948.

La asta, se adauga celelalte elemente comune coruptiei: plata nedatorata (acele sponsorizari), lipsa de reactie a autoritatilor plus multe altele despre care nu vreau sa pomenesc!
puscasumarin
Veteran

Mesajde jon2004 pe 22 Iul 2015, 23:19

puscasumarin scrie:
Actuala lege permite cesiunea contractelor de gestionare. Faceti asociatie cu membrii grupei, licentiati-va si solicitati in Adunarea Generala cesionarea contractului catre noua asociatie.

Este mai simplu ca in cadrul asociatiei sa se dea o autonomie mai mare grupei . In primul rand sunt niste costuri mai mici cu personalul . Exista o putere mai mare de reprezentare . Se pot face mult mai usor "parteneriate" intre grupele din aceeasi asociatie .
Problema principala sunt directorii , care nu vor sa renunte la statutul de "stapani" ai vanatorilor dintr-un judet .
Eu nu as fi avut nevoie sa infiintez o alta asociatie daca conducerea asociatiei ar fi inteles ca trebuie lasata grupa sa-si gestioneze fondul , pentru ca o face mai bine .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 22 Iul 2015, 23:22

De acord, dar ce se intampla daca asociatiei-mama i se anuleaza licenta, din motivul ca nu si-a mai putut plati redeventa? Sau, din alt motiv aparut ulterior, nu poate fi titulara de licenta! Grupele vor pierde TOT!
puscasumarin
Veteran

Mesajde jon2004 pe 23 Iul 2015, 08:22

puscasumarin scrie:De acord, dar ce se intampla daca asociatiei-mama i se anuleaza licenta, din motivul ca nu si-a mai putut plati redeventa? Sau, din alt motiv aparut ulterior, nu poate fi titulara de licenta! Grupele vor pierde TOT!

Daca drobul de sare o sa cada peste copil .....

Daca grupele isi vor gestiona fondurile vor avea ca sarcina si achitarea catre asociatie a taxelor ce revin fiecarei grupe : taxe de gestiune , salariile angajatilor . Grupa va avea grija ca fiecare membru sa-si indeplineasca obligatiile financiare .

Daca intr-o grupa nu sunt suficienti vanatori ca sa poata gestiona si achita taxele aferente , fondul poate fi administrat de alta/alte grupe din cadrul asociatiei sau poate fi cesionat catre alta asociatie .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde tonif pe 23 Iul 2015, 10:13

uite ca dupa jde pagini doar citite, m-am hotarat sa scriu si eu ceva ...

@ yoghi : ala a fost doar costul de achizitie ... din presa, nu din alte surse, in general la contractile de genul asta, malaiul puternic si ce mai trebuie, vine abia din mentenanta lunara / anuala 8) 8) 8)

@ everybody

in speta de fata, vad ca sunt multe interese, multi poli de "putere" sau "influenta" vanatoreasca si de ce nu chiar politica implicati, niste useri noi care tot trag ba unul hais, ba altul cea, si asa mai departe :D

vreau sa va spun si parerea mea, de om ( si poate si "vanator") realmente neafiliat nimanui, membru fara nici un fel de functii cu carnet si la privat si la ajvps, participant / posesor de autorizatii si la unii si la altii, si care chiar nu a braconat nici macar o prepelita la viata lui ( nu radeti, am avut parte de destule zambete dubioase sau comentarii rautacioase la viata mea pe topicul asta ) :

1. SIGAV functioneaza pe acelasi principiu ca si controalele de arme : face unul ceva cu o arma detinuta ilegal, se fac controale masive la detinatorii legali, face un accident cu arma din dotare un militar, se controleaza la sange vanatorii, si tot asa ...

EU sunt convins ca va limita doar MARGINAL braconajul !!!!

in schimb, tot EU, care nu am braconat niciodata, si sunt cinstit si etc, nu am chef sa fiu f**t cu un million de proceduri si alte rahaturi cand ies la vanatoare ... ca vanator, imi doresc un proces cat mai simplu, si mai putin consumator de resurse, atat din partea mea, cat si din partea gestionarului, ca orice e la el, se rasfrange asupra mea .... daca am chef de futai cu hartogaraie, si birocratie, si iesit din teren in fiecare zi, sa imi iau autorizatie noua la cerb, mai bine ma duc si mai cer o autorizatie noua de arma, ca ma linistesc baietii, si macar sunt drumurile multe , dar si mult mai scurte ...

2. din informatiile "nepartinitoare" citite aici, si din cat ma duce pe mine capul, toata distractia asta este pregatita de multa vreme, si felul in care au evoluat lucrurile indica o , iertati-mi termenul, "bagabonteala" pe fata...

atat la multitudinea de consecinte posibile, identificate de colegi de forum mai versati in ale mecanismelor de administrare a vanatorii (pierderea si acapararea ulterioara a fondurilor de vanatoare, indepartarea vanatorului localnic, si a celui cu mijloace financiare mai modeste, ingreunarea fantastica a actiunii de vanatoare in sine, indepartarea unor foarte buni specialisti in domeniul cinegetic, mai in varsta, cu cunostiinte inegalabile, dar care se vor adapta greu la un system informatic etc ... ) --- cat si cu privire la ce a fost scris despre acest system : planificarea lui, conceptia, executantul, si asa mai departe ...

3. fratilor, noi nu suntem in tagma pasionatilor de astrofiziza, sau mecanica cuantica !!!!! suntem vanatori !

adicatalea prin informatizarea excesiva a "actiunii de vanatoare" propriu zise, denigram intrinsic insasi "Vanatoarea" ....

sunt total de accord cu orice opinie exprimata aici cu privire la necesitatea unei statistici mai bune in acest domeniu ... si asta se poate face intr-un million de feluri, nici nu are sens sa ma apuc sa descriu idei ... dar nu cu terminale online carate dupa mine in teren, iesit/intrat dupa semnal si reinnoirea autorizatiei zilnic, si alte bezmeticeli similare ...

in viziunea mea, prin metoda promovata de acest regulament si de noul system si functionalitatile lui, se adduce grav atingere exact esentei acestei "arte" ... si asta inseamna ca, tot in viziunea mea, este doar o chestiune de interese si castiguri material, nu de o "revolutie" corecta si , absolut necesara" a vanatorii in Romania.

4. implementarea acestui sistem, pe care eu il percep ca "bagat pe gat" atat gestionarului cat si vanatorului, aduce costuri reale, si probabil mari, catre toate partile implicate . EU personal nu sunt de acord, ca si cetatean, contribuabil, vanator cotizant in ambele sisteme, si asa mai departe, sa suport aceste costuri.

De ce ? pentru in viziunea mea, nu le vad utilitatea .... si sunt satul de taxarea aberanta din aceasta tara, in care au scazut taxele , dar benzina si motorina sunt mai scumpe cu 7 eurocenti, la masian de vanatoare ce valoreaza 6000 de eur, am impozit 1000 eur pe an, ca de, are motor mare, desi polueaza mai putin decat dacia de 30 de ani cu impozit 100 de lei, cursul la care sunt facute accizele este 4.74, desi euroleul nu a fost acolo niciodata mai mare de 4.6 si asa mai departe ....

aceste costuri cu sigav, partea lor care va ajunge la mine, imi sunt bagate pe gat, de lobby-istii proiectului, de minister care face jocuri ( asta deduc din faza aia cu dezbaterea inchisa/publica) si asa mai departe ....

evident ca pe acestia nu-I intereseaza parerea mea ... pentru ca interesele lor nu stau in miile mele de euro lasate pe an in vanatoare, ci in zecile si sutele de mii lasate de straini ....

si la ideea asta, chiar nu sunt influentat de nimeni, este self evidenta treaba ....

ca sa inchei, daca trece treaba asta, cred ca singura treaba care imi ramane, e sa ma asociez cu inca cativa, si sa ma fac gestionar de fond ... poate asa sa mai ajung si eu sa vad un fond de vanatoare, si cred ca ma va costa mai ieftin decat ca si vanator :evil: :evil: :evil:
tonif
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 23 Iul 2015, 10:51

jon2004 scrie:
puscasumarin scrie:Problema principala sunt directorii , care nu vor sa renunte la statutul de "stapani" ai vanatorilor dintr-un judet .
Eu nu as fi avut nevoie sa infiintez o alta asociatie daca conducerea asociatiei ar fi inteles ca trebuie lasata grupa sa-si gestioneze fondul , pentru ca o face mai bine .

Exact! Asta e marea problema - daca vorbim de modelul traditional de gestiune al unui fond. Ca sunt si asociatii unde membrii sunt doar pe hartie.
Alin3006
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 23 Iul 2015, 16:53

Scuze pentru aparentul off-topic.

Vă "vând" un pont:

Se mai găseşte încă de cumpărat lucrarea "Legislaţie cinegetică. Doctrină şi jurisprudenţă."

Cred că nu este mare problemă dacă voi posta şi un link de unde o puteţi achiziţiona:

http://www.beckshop.ro/legislatie_cinegetica-p4300.html

Ieri mai erau disponibile, conform celor discutate cu editura, 67 de exemplare (dureros...pentru o carte apărută în 2007?!?WTF!!! De obicei, în România, cărţile se publică într-un tiraj de 200 ex. pentru ediţia princeps a unui no-name; totuşi,...WTF! 8 ani)

Ori vă faceţi cont, ori o comandaţi telefonic.

Vă recomand această operă. Nu sunt de acord 100% cu autorii în ceea ce priveşte filiera transformării dreptului de vânătoare din unul funciar în cel regalian apoi comunistoid dar vă recomand, din tot sufletul, să o citiţi şi să purtăm o discuţie aprofundată despre vânătoarea în România.

Asigur eventualii cititori că stilul expunerii subiectului cărţii nu este neapărat academic, nu este nevoie de vreun doctorat în Ştiinţe Juridice ca să îl (o) înţelegi.

Dragă Alin, te rog să nu ştergi acest post aparent "comercial".

Vă mulţumesc şi vă aştept să discutăm într-un topic separat şi cu cărţile DE faţă, cât de curând, despre ce am fost şi unde am ajuns.
puscasumarin
Veteran

Mesajde puscasumarin pe 23 Iul 2015, 22:10

Sper că este evident pentru toţi că Strigătul nostru nu e suficient de bine articulat pentru a sparge ceea ce nici măcar Bunul Dumnezeu nu va sparge fără a vedea din partea noastră Devotament: Zidul dintre vânători şi cei ce, aparent, le reprezintă interesele.

Suntem singuri în această bătălie aşa cum ne ştim de pe vremuri. Recitiţi, vă rog, topicul "Ce mai scrie la lege?" pe care l-am pornit cu mult timp în urmă. Eu am făcut-o, astăzi. Suntem în aceeaşi situaţie juridică, mai puţin calitatea postărilor.

Dacă suntem noi nebuni şi nu vedem binefacerile pe care această lege comunistă, bazată pe prezuia (!) că vă furăm şi vă aranjăm noi pe voi pentru că tocmai am inventat ceea ce se numeşte "bun naţional blabla şi de importanţă internaţională" cei mai tari pe lumea asta, pionieri ai dreptului mediului (pe care îl încălcaţi flagrant, stupizilor!!!) etc. - am citat din memorie, asta nu prea ţine cu mine! atunci presupun că suntem slugoi!

Slugoi ai unora ce ne sunt, deja şi acceptat (?), stăpâni.

Recunosc, discursul pe care îl propovăduiesc aduce cu ceea ce domniile voastre primiţi zilnic de la audio-vizual.

De aceea, vă propun să deschidem un alt subiect, referitor la cei şapte ani de acasă în vânătoare şi care se va intitula “Cu cărţile de faţă”. Vom vorbi şi despre adolescenţă şi maturitate.

Cu respect,

puscasumarin.
puscasumarin
Veteran

Mesajde Jack.Sparrow pe 24 Iul 2015, 10:51

@catalin.vrabie In primul rand vreau sa-ti urez insanatosire grabnica (daca nu au scapat deja) pentru aia micii!

In randul 2, vad ca totusi apari regulat pe aici si citesti ce se mai scrie, ne poti da un termen aproximativ asa pana la care ne vei posta aici forma finala a documentului cu idei colectate de tine din online si cu care te-ai prezentat la discutii ?? Vad, din ce s-a tot scris, ca nu sunt singurul curios...

@puscasumarin imi pareai cam "prea" profund intr-o perioada. Imi cer scuze, nu citeam eu in cheia care trebuie, de cand desfac o sticla de feteasca neagra inainte sa incep citirea postarilor de pe forum totul are alte intelesuri :mrgreen: Inteleg mai bine sufletele de poeti acum. :idea: :D
Jack.Sparrow
Membru important

Locaţie: Focsani/Bucuresti

Mesajde puscasumarin pe 24 Iul 2015, 20:40

Coboară-n lut părinţii, rînd pe rînd,
în timp ce-n noi mai cresc grădinile.
Ei vor să fie rădăcinile,
prin cari ne prelungim pe subt pămînt.

Se-ntind domol părinţii pe subt pietre,
în timp ce în lumini mai adăstăm,
în timp ce fericiri ne-mprumutăm
şi suferinţi şi apă vie pe la vetre.

Lucian Blaga, Părinţii

Dacă sunteţi dvs cel ce găsiţi răspunsuri la toate, din perspectiva vagabondajului pe care îl practică cel fără rădăcini, eu voi fi acel ce va declara subiectul ca fiind epuizat. Sunt absolut convins că veţi găsi resurse pentru a continua acţiunea dumneavoastră de maculare a tuturor celor ce au îndrăzneala de a scrie orice împotriva a ceea ce ei găsesc a fi nedrept.

Uneori ne întrebăm de ce sucul de struguri e maI dulce decât vinul. Doar cunoscătorilor le este dat să pătrundă taina diacroniei.

Dixit! Şi adio.
puscasumarin
Veteran

Mesajde yoghi pe 25 Iul 2015, 01:26

@puscas
daca tu ""stii cu legea"" ;eu stiu cu armele , pe forum mai "circula" si nea Vasile care e cu volanul sau nea Ion care "" stie cu castravetii. -vorba lui Bula: toata lumea stie .dar nu toti inteleg cuvintele tale!
nu este nevoie de lectii de filozofie ,limba romana stintifica sau dictionar.
Eu inteleg ca vrei sa ne inveti multe ,dovada find nr de postari succesive dar macar scrie "" mai ca la tara""

:mrgreen:
yoghi
Veteran

Mesajde Adrian S pe 25 Iul 2015, 11:58

Jack.Sparrow scrie:@puscasumarin imi pareai cam "prea" profund intr-o perioada. Imi cer scuze, nu citeam eu in cheia care trebuie, de cand desfac o sticla de feteasca neagra inainte sa incep citirea postarilor de pe forum totul are alte intelesuri :mrgreen: Inteleg mai bine sufletele de poeti acum. :idea: :D

Esti mortal.. :lol: :lol: :lol:
Mi-a trecut prin minte solutia asta, dar inca n-am pus-o in aplicare. Inca. :D
Ultima oară modificat de Adrian S pe 25 Iul 2015, 12:05, modificat 1 dată în total.
Adrian S
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Adrian S pe 25 Iul 2015, 12:02

yoghi scrie:@puscas
daca tu ""stii cu legea"" ;eu stiu cu armele , pe forum mai "circula" si nea Vasile care e cu volanul sau nea Ion care "" stie cu castravetii. -vorba lui Bula: toata lumea stie .dar nu toti inteleg cuvintele tale!
nu este nevoie de lectii de filozofie ,limba romana stintifica sau dictionar.
Eu inteleg ca vrei sa ne inveti multe ,dovada find nr de postari succesive dar macar scrie "" mai ca la tara""
:mrgreen:

Ai vazut solutia intelegerii.... pune mana si destupa o feteasca neagra (eu prefer o babeasca) inainte de a incepe sa citesti :lol: :lol: :lol:
Adrian S
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde aghiuta pe 25 Iul 2015, 14:01

Adrian S scrie:... pune mana si destupa o feteasca neagra (eu prefer o babeasca) inainte de a incepe sa citesti :lol: :lol: :lol:

Chestie de varsta. :lol:
"Mi-a spus o baba:la romani,
Babeasca place mult la tineri,
Pe cand feteasca,la batrani".
:D
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Alin3006 pe 25 Iul 2015, 15:14

Domnilor, bateti campii!
Alin3006