Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 27 Oct 2025, 21:14

Beretta Gel-Tek Cheek Protector .12"/3mm

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Beretta Gel-Tek Cheek Protector .12"/3mm

Mesajde DART pe 09 Sep 2015, 07:34

Dupa ce mi s-a reactivat o problema discala cervicala (C5-C6)... chiar sunt intr-o forma acuta in acest moment :( ...mi s-a recomandat sa o raresc cu trasul(atat cu arma cu alica cat si cu carabina)si intr-adevar momentul prelungit al luarii liniei de ochire, atat pe mecanice cat si pe optice, devine neplacut si chiar dureros in acest moment...nemaivorbind de senzatia resimtita in urma reculului....probabil mai sunt si altii in situatia mea.
Dupa o discutie cu @violiv...mi-am comandat (un Gel-Tec Cheek Protector de la Beretta... cu o grosime de 3mm...este si de 6mm insa acesta cred ca ingroasa cam multisor coama patului si da ceva dezavantaje...avand Cynergy am suferit un pic pt. ca trebuie sa pun accesorii italiene :lol: ...insa ce este bun este bun ) ca sa mai diminuez socul resimtit in gat si cap in urma reculului.

Despre acesta este vorba:

Imagine

de aici l-am comandat aseara ...m-au asigurat ca ajunge in 24-48 de ore(cu un transport terestru) sunt curios...

http://estore.beretta.com/en-eu/beretta ... tector-24/

nu i-am intrebat pe importatorii de la Beretta...poate trebuia :) daca vad aceasta postare poate ne informeaza daca il au in magazin.
DART
Veteran

Locaţie: Timisoara

Re: Beretta Gel-Tek Cheek Protector .12"/3mm

Mesajde NicuNicuta pe 09 Sep 2015, 09:18

DART scrie:nu i-am intrebat pe importatorii de la Beretta...poate trebuia :) daca vad aceasta postare poate ne informeaza daca il au in magazin.

Poate ca ar fi trebuit.
Eu i-am sunat saptamana trecuta pentru un recoil pad si nici macar nu aveau idee de un posibil termen de livrare, nici la magazin, nici domnul Riccardo.
In schimb am gasit o varinata foarte rapida si la pret bun, Giani Brignoli.
Cu Stimă,
Nicolae
NicuNicuta
Membru important

Mesajde yoghi pe 09 Sep 2015, 10:30

colega
nu cred ca arma trebuie sa loveasca obrazul .cred ca e ceva gresit in epolare.
pt recul in umar exista si paduri cu gel de la rowning.nu stiu cum le zice dar eu am cumparat pt baiat.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde DART pe 10 Sep 2015, 13:02

yoghi scrie:colega
nu cred ca arma trebuie sa loveasca obrazul .cred ca e ceva gresit in epolare.
pt recul in umar exista si paduri cu gel de la rowning.nu stiu cum le zice dar eu am cumparat pt baiat.

Ai dreptate domnule :)

insa din cauze obiective(nu mai sunt poligoane...de tir/talere in Timis pt. vanatori)...reintrarea in "mana"mai inseamna si epolari incorecte(acum cu beleaua mea ... orice conteaza).
Insa daca ai intervenit(si iti si multumesc) iti spun ce mai am in cap cu Gel-Tek-ul acesta.Patul facut de Toman are coama patului la limita de sus al unei epolari corecte...atunci cand aduc capul spre coama ca sa inchei miscarea si sa pun capacul acest lucru trebuie sa-l fac f.exact si apasat de aceea as pastra acest pat pt. trap unde acest lucru este spre avantajul meu (tu stii bine despre ce vorbesc pt. ca la aceasta disciplina excelezi)...si nu mai doresc sa iau din coama patului.Gel-Tek-ul il vreau pt. patul sintetic pe care l-as pastra pt. vanatoare/si alte discipline decat trap-ul unde cele 3 mm cu care vine in plus la coama face ca patul acela sa-mi fie aproape perfect...acum sper ca acest lucru sa fie asa.Mai vedem.
DART
Veteran

Mesajde DART pe 10 Sep 2015, 15:00

Pun cateva filmulete...

Primul arata in relanti ce se intampla cu corpul meu in urma reculului...si poti vedea daca am probleme la epolare sau nu :). Ce face reculul cu corpul nu este de neglijat... :(

https://vimeo.com/138853654?utm_source= ... cwMQ%3D%3D

iar in astea ma exhibitionez un pic B-)

https://vimeo.com/138853774

https://vimeo.com/138862439?from=outro-local
DART
Veteran

Mesajde violiv pe 10 Sep 2015, 22:41

@yoghi
nici nu mai tin minte cate lise mi-au bumbacit pometele. MP-ul 153 excela la asta :cry:
Am facut si eu ceva filmulete ca mai sus si m-am tot chinuit sa inteleg ce se intampla. Unghiul dintre teava si pat ce induce componenta verticala mare a reculului si panta oblica a patului fac ca, atunci cand capul nu pleaca spre inapoi odata cu umarul, patul sa loveasca in obraz. Nu pricepeam de ce nu sufar la carabina, la recul mai mare. E drept ca nici nu m-a invatat nimeni "academic" sa tin lisa. Pe filme am remarcat ca deja capatasem prostul obicei sa ridic capul de pe pat in momentul focului de frica izbiturii din obraz.
Capul e mare, greu si ramane in urma in miscarea de recul fata de umar. Pleaca la plimbare catre inapoi numai tras de gat si asta nu face bine vertebrelor si discurilor. Asta se corecteaza printr-o usoara crestere a fortei de frecare intre obraz si pat sau printr-un pat facut perfect pe masura sau prin exercitiu indelungat.

@Dart
in primul film am remarcat ca patul atinge obrazul inainte de a se fixa in umar. Eu am fost invatat ca arma trebe sa ajunga in umar iar capul (ce priveste tinta, nu arma) trebe sa se aseze pe coama dupa ce arma a ajuns in umar.

Asteptam lamuriri ...
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde yoghi pe 11 Sep 2015, 10:36

Corect este ca arma sa fie ridicata la epolaj in asa fel incat sa ajunga in umar siobraz in acelasi timp.
sunt mai multe influente care modidifica aceasta miscare.
- lungimea patului - care uneori e mai lunga decat antebbratu
-unghiul vertical al patului care uneori se corecteza prin lungime nu neapara prin saibe ca la semi.uni au gatul mai lung si schimba inclinarea capului spre in jos.
-pozitia coatelor fata de orizontala-treb sa fie macar 0.
-inclinatia crosei armei in functie de mobilitatea propiei palme
- si ...cat vezi din sina.1-2mm...2.5.-aici corectezi usor montand doua catari la distata cat mai mare una de alta.

daca nu ai un nene care stie , poti corecta in oglinda.dupa care repetari intai incete cu miscarea corecta si apoi rapide si...multe. macar 20-30 pe zi.totusi Macar la inceput si sfarsitul invatarii sa fie cineva liga ca alfel memorezi cu tehnica gresita.

Este un pic diferenta intre trasul la zbor si la sol unde esti mai aproape de lovitura in obraz -unghiul capului cu gatul.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde chuck norris pe 11 Sep 2015, 10:39

obrazaru asta se lipeste pe lemn definitiv sau se poate scoate si pune dupa bunul plac?
afecteaza cu ceva lemnu ?
chuck norris
Nou membru

Mesajde Alin3006 pe 14 Sep 2015, 10:41

Prima mea arma lisa ma ¨batea¨ la propriu, de cate ori trageam cu ea. O sedinta de poligon echivala pentru mutra mea cu un meci de box. Era o arma second hand si patul fusese ajustat ¨de un specialit¨ pe masura vechiului proprietar, care nu stiu cum dracu a suportat-o cativa ani. Din fericire nu a aruncat patul vechi si o data montat la loc, am terminat cu bataia. In acel caz, era vorba de un pat mult prea usor, arma era dezechilibrata si lovea. Cu patul ei s-a potolit.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Înapoi la Arme de vanatoare lise