the_mav scrie:iar am postat si nu se vede postarea....
![]()
![]()
Pai are si forumu asta mandria lui
Campanie PRO vanatoareModeratori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B Re: Campanie PRO vanatoare
Pai are si forumu asta mandria lui
Re: Campanie PRO vanatoare
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Campanie PRO vanatoareAzi a inceput cu veselie. A mai bagat si Ovi una pe la ciocarlie. Un inceput de ziua frumos!
Re: Campanie PRO vanatoare'r-ar a haluia de ciocarlie , ca ne-a mancat sufletu'.
S-o interzica in mama ma-sii odata ca sa scapam de stres. Scenariu: Pasarile cantatoare interzise la vanatoarea cu strainii.... Cine o sa realizeze cotele alea marete oare?! Ce amenzi vor plati cei care cer cotele??? Ca daca imi spune cineva ca romanii vor realiza cotele la ciocarlii& alte cantarete, il scuip! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Campanie PRO vanatoareCu acordul lui @Paul am sters postarea anterioara. Paul a postat-o la Statut. O gasiti acolo.
Re: Campanie PRO vanatoareDe ce nu incercam sa ne concentram si pe ceva actiuni educationale indreptate catre vanatori....? Poate si catre protectionisti, de ce nu? Poate reusim sa lucram impreuna cu ei catre ceva activitati comune educationale de interes general...ca de pilda intalniri de birdwatching unde sa pune laolalta informatiile noastre cu ale lor, etc.
+1 -------------------------------------
+1 sau se fac : 1 cicarlie - 3 cartuse!!!
Re: Campanie PRO vanatoareDespre ultimul congres al AGVPS am vorbit pe alt topic, o parte din ceea ce a fost discutat acolo are legatura cu acest topic insa. Nu ma apuc sa scriu ditamai povestea aici pentru a doua oara.
Ca pasi inainte (strict pe acest capitol) eu vad urmatoarele: -constientizarea necesitatii unor masuri; -promisiunea unei politici de transparenta; -deschiderea spre conciliere pe problemele de interes comun la nivel de tagma; -enumerarea de catre persoane diferite a multora dintre idee noastre cu privire la ce este de facut pentru o imagine mai buna. Implementarea imi da insa emotii, ca la orice munca efectiva, multe lucruri pot da gres (unele tin de oameni, altele nu sunt controlabile) La intoarcerea de la Congres am facut un scurt popas la muzeul cinegetic de la Posada. Ma incadrez cu greu prin coloana de masini cu grataragii iubitori de mici si bere la pet (coloana ce se intindea pana la Comarnic dupa cum am vazut ulterior) si patrund in incinta. Acolo vad 2 autobuze cu elevi. Semn bun Ajung sa cumpar bilete, platesc si pentru poze desi telefonul meu avea 14% baterie si incep vizita. Primul exponat mi-a placut, mai ales ca discutasem de aceasta pasare in ultima perioada cu diverse persoane, un "mitropolit" ![]() Gasesc din plin ceeace ma asteptam, multe trofee de cerb, capra neagra si alt vanat mare. Nu detaliez ca poate ajungeti si voi: ![]() Ma gandesc ca acest craniu spectaculos ca dimensiuni ar fi mai frumos prezentat daca era ridicat de spate. Pacat, face cinste tarii, find depasit abia dupa '90 de 2 exemplare din extremul orient rus. ![]() Apreciez efectele sonore din incaperi. Ar fi trebuit sa filmez puii de om cum se strangeau pe langa profesoara la fel ca puii la closca cand boncanea cerbul, grohaia mistretul si mai ales cand urla ursul Pacat ca unele exemplare de carnivore nu sunt naturalizate cum trebuie sau sunt deteriorate. Un efort pentru repararea/inlocuirea lor ar fi binevenit. ![]() Am vizitat si etajul, pe acolo exponate africane, cateva arme si documente de arhiva. ![]() Tragand linie, e mare lucru ca avem asa ceva in tara, nici dracu n-ar investi la costurile de acum in asa ceva. La multe exponate figura acolo numele donatorului (aha, deci nu doar achizitii, unii mai altruisti impart ceva de valoare). Mare lucru ca acei elevi au intrat si au vazut acele diorame, trofeele pe pereti, sunetele animalelor (nu prea seamana cu sunetele Disney) si armele. Consider ca incurajarea vizitelor copiilor la acel muzeu ar fi un lucru bun pentru aceasta campanie.... P.S. Acum imi dau seama ce prost am fost ca nu am vizitat si muzeul din Sibiu http://www.brukenthalmuseum.ro/vanatoare_en/01.htm Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Campanie PRO vanatoarePentru cei care au ratat emisiunea de la Digi TV din cauza abundentei de discutii sterile:
Re: Campanie PRO vanatoareDaca tot e vorba de Pro Vanatoare,iata un filmulet (si mai sunt) din judetul meu de adoptie, facut despre un "ranger" din Norrbotten.
https://www.youtube.com/watch?v=-CkRxcG ... 065F378DA9 Poate se lamuresc si verzii ca vanatoarea nu este doar ucidere ci o simtire ceva mai adnca,chiar daca neintelesa de toti "legumicultorii".
Re: Campanie PRO vanatoareAm postat acest lucru la topicul dedicat dezbaterilor legate de SIGAV, am repostat si la topicul legat de Congres, am postat si pe grupul de facebook https://www.facebook.com/groups/VanatoriRomani/, @Alin30.06 mi-a sugerat sa public si aici:
Eu consider ca, in acest moment, nu este o idee buna sa se discute probleme de imagine a vanatorii la aceasta reuniune. Ar duce la dilutie. Cred insa ca ar fi o buna idee sa se puna la cale o alta reuniune dedicata acestei teme si poate vedem si noi un prim exemplu de colaborare pe teme de interes comun in ciuda anomaliei genetice [Polyorchidism] prezenta la mai toti factorii decidenti din vanatoare. Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Campanie PRO vanatoareTe-am rugat sa postezi si aici pentru ca acest pas face parte dintr-un cumul de masuri prin care speram sa restabilim imaginea vanatorilor. Si pentru a fi mai usor de inteles de ce promovam anumite actiuni si care sunt motivele acestor decizii.
Re: Campanie PRO vanatoarePostez in numele colegului @teharau care se afla la mare distanta de casa si are o conexiune ce nu ii permite sa comunice cu noi cum trebuie:
Re: Campanie PRO vanatoareEste important de subliniat ca noi, cei ce ne-am implicat pana acum, nu suntem dispusi sa facem jocul nimanui. [/quote]
Re: Campanie PRO vanatoare[quote=@teherau]
Este important de subliniat ca noi, cei ce ne-am implicat pana acum, nu suntem dispusi sa facem jocul nimanui. [/quote] + 1!!![/quote]
Re: Campanie PRO vanatoareNu pot vedea FB însă acțiunea și scrisoarea merita un bravo pe vechi sau +1 cum ii zice acum.
Fix așa jujeu (jujău ii zice pe la mine), da exact, am văzut la câinii de la stână. Cine a făcut materialul nu prea are vină, dar după informare compania nu mai are scuză. Ați luat legătura și cu verzii?
Abia am trimis catre Vodafone. Maine intentionez sa trimit cateva mailuri si catre verzi, stiu ca si ei au meciuri cu ciobanii. Poate contribuie si altii la capitolul contacte ... De jujau il stiu si eu, ne luam insa dupa lege si e clar ca jujeu != papion canin. Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Campanie PRO vanatoareShow mare pe tema asta am avut si eu in localitatea Coza cu niste ... niste neanderthali cu clop. Aveau 2 zale la jujeu numai. Nu mai zic ca baietii treceau des cu stana si in rezervatie.
As trimite si eu dar sunt deja la Orange. Cum facem?
Re: Campanie PRO vanatoareIata ca se poate si civilizat:
http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-20627 ... t-rosu.htm Cu putina diplomatie si multa munca de convingere. Sa nu sariti ca e o noua restrictie, pentru ca vorbim de un parteneriat in care ambele parti au inteles sa cedeze cate ceva dar [b]sa ajunga la o intelegere[/b. Mult mai bine decat o campanie gen ¨stopeaza barbaria, salveaza ciocarlia¨.
Re: Campanie PRO vanatoareParca S.O.R a fost recent si prin Ialomita,la o intalnire cu vanatorii ialomiteni,insa din ce mi s-a spus erau interesati in special de lacul Strachina.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Campanie PRO vanatoareSOR are un program foarte interesant de protectie a lacului Strachina si a editat un ghid cu pasari care e foarte interesant. Cred ca e un lucru foarte bun dialogul intre SOR si vanatori. Promit sa revin cu mai multe amanunte.
Re: Campanie PRO vanatoareIn timp, majoritatea cetatenilor, fiind nevanatori, isi va impune vointa asupra noastra, a vanatorilor. De cand vanez, acest lucru este lesne de vazut. Acum ma refer la interzicerea vanatorii la pasari de balta in tot felul de zone. Hai sa zicem ca delta, unica in Europa, ar trebui sa fie zona in care nu se vaneaza (desi mie personal nu-mi convine), dar de aici, s-a trecut la interzicera vanatorii in zona unor lacuri din Baragan sau din alte locuri. Din ce in ce mai multe. Lacul Tataru (sudul jud. Braila), lacul Fundata (Ialomita), apoi lacul Strachina (tot Ialomita). Locuri (si lacuri) unde am vanat de zeci de ori. De ce? Ca sa protejam pasarile de balta.
Bine, dar noi unde dracu' sa mai pushcam o rata? Pe aratura? In padure? Pe bune? De ce s-a interzis vanatoarea pe Strachina (de ex)? Pentru gasca cu gat rosu? Atunci de ce nu se interzice si in Insula Mare a Brailei, sau in Calarasi, sau in CT sau TL sau peste tot pe unde sunt garlite, pentru ca eu le-am vazut peste tot. Care este fundamentul interzicerii vanatorii in zonele respective? A numarat cineva ratele sau gastele si a constatat ca efectivele au scazut dramatic? Asa cum in fiecare an ni se restrang drepturile privind detinerea si folosirea armelor sau practicarea vanatorii (scurtarea absurda a sezoanelor, etc), tot asa ni se restrang zonele in care putem vana. Daca imi permiteti, UN MARE CACAT! Cand m-am apucat de vanatoare, luam autorizatie la pasaj si rapitoare pe toate fondurile AJVPS Ialomita in octombrie, valabila pana la 31 dec, si ca organizator puteam trece pe autorizatie pe oricine (membru al asociatiei), o zi pe unii, alta zi pe altii. Cam asa stateau lucrurile...Ce era gresit? Ma bucur ca am apucat sa vanez in vremuri mai bune si imi pare rau pentru cei ce sunt cu adevarat pasionati si nu au apucat. Cand puii mei sa vanezi un ratoi de caraietoare? Unii stiu ca ratele caraietoare sunt printre primele care migreaza toamna spre sud si revin pe meleagurile noastre dupa ce sezonul (actual) s-a inchis. Ce folos ca e permisa vanare lor, daca nu ai cand sau unde sa o vanezi? Daca nu sunt on topic sau daca vi se pare interesanta o dezbatere pe tema asta, mutati postarea intr-un nou topic. Poate e o idee buna...
Re: Campanie PRO vanatoarepai....
Lucrurile sunt si nu sunt, din punctul meu de vedere, cum sunt relatate mai sus. Sau fiecare dintre parti are viziunea proprie. Pe de alta parte, hai sa schematizam putin: Marius, ce a facut APIDAV - care la o adica vorbind poate avea o influenta foarte mare pe linie de vanatoare/arme/legislatie (daca si-ar dori) cand se dezbateau aceste propuneri de blocare a vanatorii in anumite locatii? A prezentat vreun punct de vedere al Asociatiei? Ori a spus macar ca nu e de accord? A luat vreo pozitie in acest context? Ori mi-a scapat mie reversul: s-a luat cumva pozitie cand SOR a sustinut clipul cu ciocarlia??? (si stiti bine ca ati pierdut multi bani prin reducerea drastica a vanatorilor straini la speciile mici de pasaj). Ori vreo pozitie cu privire la modificarea 295?!? Crezi ca o modificare legislative nu este acelasi lucru cu o modificare de sezon de vanatoare sau de locatie a vanatorii? Eu le consider fix acelasi lucru - ingradirea/ridicarea unor drepturi care anterior erau dobandite. Nu ma intelege gresit, si pe mine ca vanator ma deranjeaza ca vanatoarea este inchisa punctual in unele locatii, cu atat mai mult cu cat si eu vanez pasari. Pe de alta parte, desi nu imi convine ca unele locatii f bune de rata/gasca sunt inchise punctual, pot intelege aceasta decizie a aGv+SOR. Ca nu-mi convine, asta este altceva. -------------------------------------
Re: Campanie PRO vanatoareAici sunt un vanator forumist si am motive sa nu discut despre APIDAV. Spun doar atat: probabil ca ai dreptate in aceasta privinta.
Si eu pot intelege aceasta decizie (daca ma pun in locul lor). Ceea ce spun, este ca pas cu pas, urmand o strategie a pasilor mici foarte eficienta, asociatiile neguvernamentale precum SOR sau altele, isi impun vointa prin masuri ce devin definitive, masuri care ne restrictioneaza vanatoarea. In urma cu 20-25 de ani, rapoartele ornitologice spuneau ca in fiecare toamna sosesc la noi pentru iernat un numar de aprox 60.000-65.000 de gaste cu gat rosu si aprox 370.000-400.000 de garlite mari. Au trecut ani, au aparut semiautomate, atrape, chematori, italieni, jeepuri si astazi ei spun ca sunt la fel de multe gaste cu gat rosu, iar garlite, din observatiile mele sunt mai multe. Poate n-am dreptate, dar de ce nu am gasit nicaieri un recensamant al garlitelor? Ca si cu disparitia sezonului de primavara la sitar, le inghitim si pe astea, asa cum ni se servesc, pe nemestecate. Revin si intreb, daca acceptam, intelegem si mai mult, facem parteneriate cu SOR in proiecte ca cel de mai sus, de ce nu interzicem vanatoarea pe toate lacurile si baltile pe care se aseaza gaste? Ba mai mult, iarna cand ingheata lacurile, gastele se muta pe Dunare, asa ca si acolo gasca cu gat rosu e in pericol. Credeti cumva ca doar la Balta Alba, Strachina, Fundata, Tataru, etc, stau ele impreuna? Daca ar fi sa existe vreun fel de parteneriat cu SOR, eu il vad altfel. Am putea sa ne implicam in actiunile lor de numarare privind recensamantul de primavara si sa le fim de un real folos astfel, sau impruna cu ei sa avem programe de instruire si cunoastere a vanatorilor in privinta identificarii pasarilor amenintate cu disparitia. Noi insa, in spiritul si traditia noastra romaneasca, gasim mereu solutii cu care sa fentam legile, asa cum am gasit gasca de semanatura pe fonduri unde niciodata nu a existat cota de recolta la aceasta specie. Ei bine, in privinta interzicerii vanatorii pe balti, n-avem ce solutii sa gasim. Pur si simplu nu mai vanam acolo.
Domnule coleg forumist, Poate ca nu ar fi rau ca o persoana de decizie din APIDAV sa isi faca un cont aici, pe forum, si sa raspunda la intrebarile consumatorilor finali. Asa cum face ANDA. Pe mine , bunaoara, ma intereseaza daca APIDAV a facut sau face ceva in privinta semiautomatelor.... cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Mie mi se pare ca stirea insasi e off topic. Adica, cum se potriveste sub titul "campanie PRO vanatoare" vestea ca undeva a fost interzisa vanatoarea? Mi sa pare ca e vorba, mai curand, de un nou capitol din campania ANTI vanatoare pe care o suportam de ceva vreme.
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori |
Publicitate
|