Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Gisca canadiana invadeaza Europa?
18 mesaje • Pagina 1 din 1
Gisca canadiana invadeaza Europa?Iarna trecuta am vazut in Olanda un stol de giste canadiene zburind pe deasupra vaporului....vara asta am vazut citeva pascind pe malul Rinului,in Rudesheim ,Germania si deasemenea citeva in zbor.Astazi am vazut iar patru in zbor in Olanda...pina acum nimeni nu a scris aici nimic despre prezenta lor in Europa.Sintem in pragul unei invazii?
Daca imi explicati cum se posteaza fotografii,o sa le si vedeti!
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?Vezi aici
viewtopic.php?f=5&t=8776 The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?
Nu s-a scris pentru ca in general se discuta despre vanatul de la noi, dar orice informatie este binevenita, asa ca asteptam si poze. Pe de alta parte, eu am fost foarte interesat de subiect si am aflat ca aparitii sporadice au fost si pe la noi prin tara, inclusiv sezonul acesta. Este cunoscut faptul ca vestul Europei gazduieste populatii sanatoase si stabile de gaste canadiene. Eu tot sper sa-si extinda arealul spre est, astfel incat sa devina o prezenta permanenta la noi.
Alti bani investiti. ![]() Alte atrape,alte chematori... ![]() ![]() ![]() ![]()
Si musai specializare in strainatate. Daca mai scria @moosemaster ieseam mai ieftin ![]() Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?o asteptam cu interes, sa vina ...
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?de unde sunt pozele? noul meu site despre pantofi si ghete online
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?Corect spus este "Gasca de Canada" (Canada goose), nu a primit inca cetatenia ca sa fie "Canadiana".
Una luata recent: ![]() ![]()
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?Pozele sint facute in Germania,Rudesheim....zilele trecute am vazut iar un cird de vreo 10 piese pascind pe malul Rinului
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?Nu stiu daca se vor inmulti prea tare,in Olanda se vineaza fara restrictie...
Tot in Olanda anul asta au "cota de recolta" 350.000 de girlite,asa numita speckledbelly...dupa ani de protectie totala,acum au ajuns la concluzia ca s-au inmultit peste masura,deci pe ele cu tot arsenalul...inclusiv gazate!!!!!! Poate se vor refugia mai in sud-est,asa....iar "gisca de canada" ![]()
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?Acum cateva zile am vazut un exemplar de gasca canadiana si prin zona pe la mine. Ciudat ca era doar una singura, la marginea unui satuc de pe malul raului Ialomita, chiar langa curtea unui satean.
Nu era sperioasa si cauta compania altor pasari, precum porumbeii de casa, gainile si ratele oamenilor,iesite la marginea satului, la ciugulit. A facut cateva rotocoale, revenind mereu in aceeasi loc, aterizand printre gaini si rate. Un exemplar frumos de tot, pacat ca nu am avut un aparat foto la mine. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?Sezonul trecut a trecut un stol de 20 gaste canadiene la 15-20m deadupra mea.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?Da,sint bine crescute,se apropie mai mult de dimensiunea lebedelor decit de girlite.Cam cum sint giscanii aia dolofani de gisca mare.Si intradevar nu sint asa sperioase,in Germania ieseau pe mal,treceam cu bicicleta la 3-4 metri de ele.Zilele trecute am mai vazut un stolin zbor.
Si? Nimic? ![]() Au inceput sa existe dovezi cum ca o parte (deocamdata o foarte mica parte ) din gastele din Olanda ajung sa ierneze la noi. Asta ma face sa sper ca ma voi intalni si cu vreo canadiana.
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?Am văzut și eu trei exemplare în lacul Herastrau.pe mal liga insula.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?Acum au inceput sa umble gastele cu gat rosu, multe tare. In fiecare dimineata trec pe deasupra localitatii si le vad din curte, stoluri intregi aflate la joasa inaltime. Le aud de departe, dupa glas stiu ca vin, apoi le vad cum trec spre sud, toate spre sud.
Nu am mai vazut de multi ani asa multe gaste cu gat rosu. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Gisca canadiana invadeaza Europa?Dap, si eu am vazut sezonul asta multe gaste cu gat rosu, larg raspandite, surprinzator de multe si in afara locurilor unde se stiau a fi
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
18 mesaje • Pagina 1 din 1