| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Legitima aparare cu arma de vanatoareModerator: liviur La stiri,un roman vine de afara cu agoniseala de 900 euro si un pistol cu gaze.In tren la Oradea hotii il fac de bani, si sar din mers.Nefericitul jefuit sare dupa ei, trage 5 cartuse cu gaze, hotii fug, vin si jandarmii si ii prind intr-un tarziu pe o strada in Oradea.Hotii nu mai aveau banii, si declara ca au sarit din tren de betzi.Politia n-are dovezi si n-are ce sa le faca.Politia ii face pagubasului dosar penal pentru detinere ilegala de pocnitoare cu gaze...
Si eu am citit zilele astea ca un Italian a aparut in vama cu o arma si niste gloante , nu a declarat decit 100 si baieti ia-u mai gasit inca 88 in porbagaj , sa lasat cu urmarire penala si toto felul de nenorociri ,,, contarabanda etc ,,, legile astea de multe ori sint date pe mina oamenilor simpli , vai de capu aluia care are deaface cu omu simplu care "stie" legea.
Parca imi aduc aminte de fetele unora din armata Hunt Safe
http://www.jurnalul.ro/articol.php?id=38579
Se pare ca domnul Grumezescu face afirmatii fara sa aiba si expertize ( sau habar...). Pacat...
Se pare ca totusi ca in cazul Iovan nu vom putea vorbi despre un precedent real in privinta dreptului de autoaparare. Cata vreme motivul de care se agata cazul si de care depinde verdictul final este daca arma s-a descarcat accidental sau nu, mai avem de asteptat pana la urmatorul caz pentru a vedea cum si daca se aplica prevederile referitoare la autoaparare. Chiar daca la prima vedere pare defavorabil un eventual raport care sa stabileasca faptul ca arma nu se putea descarca accidental, pana la urma poate fi tocmai evenimentul care sa-i forteze pe judecatori sa dea o decizie clara, fara echivoc.
ave25
--------------------- hunter 440 5,5mm Tasco 6-24x50AOE
iovanIn cazul asta nu cred ca o expertiza rezolva ceva. Chestia cu arma winchester supergrozava cu doua sisteme de siguranta ??? care nu se poate descarca accidental este un rahat. Tot accident se chiama daca el a tinut arma dezasigurata de gatul patului cu degetul pe tragaci si a incercat sa-l loveasca pe hot cu teava, asa cum a afirmat. Tragaciul putea fi apasat accidental. Chestia cu expertize cu acelasi cartus ....kk.
Cel mai bun lucru era inceperea urmaririi penale pentru omor din culpa si o sentinta cu suspendare pentru circumstantele in care s-a produs. Atunci nu se mai facea atata tam tam. Iar faptul ca nici acum nu s-a stabilit distanta la care sa tras este o dovada de amatorism si incompetenta.
Cred ca se incearca sa se traga de timp... , nici cei de la expertiza n-or fi frizeri sau pictori de meserie ... . Eu sunt de parere ca daca se voia se termina cu expertiza demult si se dadea o solutie finala, nu azi e NUP, maine se schimba, poimaine iar se modifica schimbarea ... si tot asa.
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoare
domnilor....in cazul iovan este legitima aparare pentru ca la tine in casa, pe propietatea ta conform modificarii constitutiei.....se prezuma legitima aparare chiar daca se depaseste limita de aparare care este valabila in mod normal conform definitiei din legea penala....procurorul a fost baiat destept ca a dat solutia de neincepere a urmaririi penale pentru ca oricum se ajungea la curtea constitutionala si pana la urma iovan scapa, asta daca la constitutionala mumiile interpreteaza bine litera legii. el fara rost a spus c-a fost un accident.....putea foarte bine sa spuna ca mortu a sarit la el si intre timp i-a zburat capul si legal era acelas lucru. ....toti il condamna si se dau rotunzi ca in locul lui nu scoteau arma care e destinata exclusiv vanatorii...da cu ce primeai in casa hotu??? cu veioza? cu facaletu cu care te bate nevasta cand vii mort de beat acasa dupa meci?.......diaconescu cu baiatul ala cu codita....penibili.....o sa vedeti in timp ca solutia data va rezolva multe spete de genul asta si cu totii sa-i multumiti lui dragos nestor ca datorita lui pe viitor putam sa ne aparam familia si casa chiar cu arma in mana ceea ce este normal. in cazul lui radulescu e mai mult de discutat mai ales ca martorii se cam contrazic.
Interesant este faptul ca, colectionarii de arme au dreptul de a utiliza una din armele din colectie pentru autoaparare, conf. art. 29, pct. 4din legea 295:
(4) Colecţionarii de arme pot folosi o armă lungă dintre cele deţinute, menţionată în mod expres în permisul de armă, numai în locul unde se află colecţia, în caz de legitimă apărare. În cazul în care colecţionarul a făcut uz de armă, are obligaţia să acţioneze în condiţiile prevăzute la art. 35 alin. (1) şi (2). Iarasi este interesant faptul ca, conf. art. 39 uzul de arma de vanatoare este limitat, Art. 39. - Titularul dreptului de a purta şi folosi arme de vânătoare poate face uz de arma înscrisă în permisul de armă numai asupra vânatului pentru care a fost autorizat în condiţiile Legii nr. 103/1996, republicată, cu modificările ulterioare, precum şi pentru antrenament, în poligoanele autorizate în condiţiile legii. Dar, conf. art. 25 pct. 3, armele de vanatoare pot fi folosite si pentru autoaparare: 3) Dreptul de a purta şi folosi arme se poate acorda numai pentru armele de apărare şi pază, de vânătoare şi de tir şi conferă titularului posibilitatea de a purta asupra sa arma şi de a o folosi în scopul pentru care a fost autorizată procurarea acesteia, precum şi în caz de legitimă apărare sau stare de necesitate, în condiţiile prezentei legi. Voi ce parere aveti!
Avem parerea ca ar fi buna o lege mai scurta si mai clara. E interpretabil. Art. 39 vine cu o precizare (clarificare ) in ce priveste armele de vanatoare (care la art. 35 se spunea ca s-ar putea folosi si pt. autoaparare) si spune ca nu se pot folosi. ............ ?
- Imi permit sa afirm ca multe legi sint confuze si se pot interpreta in mod gresit si diferit si asta-i valabil in orice tara de pe orice meridian. Aici in USA unde locuiesc sint de acord cu legea "Stand Your Ground Law". Pentru amanunte vedeti aici la http://en.wikipedia.org/wiki/Stand_your_ground_law Indiferent de situatia in care esti [acuzat de o infractiune sau cel care are legea de partea lui] cel mai intelept lucru este sa TACI DIN GURA pina cind esti reprezentat legal. Multi dau de belea din cauza declaratiilor facute cind nu erau reprezentati legal de un avocat. Asa cum se spune "Tacerea este de aur" ... Orita 10/03/06
Am vazut pe un cunoscut site romanesc cu munitii si arme ,cartuse cal.12 cu bile din cauciuc marca S&B(scuze de reclama!),similare cu cele folosite de jandarmerie la imprastierea turbulentilor. Oare nu ar fi buna gasirea unor solutii legale sa ni se permita folosirea acestor cartuse si pentru apararea proprie sau a bunurilor noastre? Pana la urma este o munitie neletala si folosita de jandarmi pe alti oameni.Decat sa-i zbori creierii cu alica de 4,5 mm mai bine il linistesti cu "buckshoot"-urile de 7 mm de cauciuc...Si sant sigur ca nu le-ar fi deloc moale nenorocitilor de infractori...cu bilele alea in cur.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Stiu si eu site-ul Parerea mea e ca odata si bine, adica cu plumb, ca altfel isi revine si isi aduce aminte.
care e adresa site-ului
Am gasit la hunter shop Oradea:
http://www.huntershop.ro/listadep.htm Si la arw: http://www.arw.ro/main2.php?curent=1&cu ... cu%20alice
A fost acum vreo doua zile la TV o emisiune intitulata "Oamenii cu bani vor sa-si apere averea cu arme" la care a fost invitat si a declarat ca inca este in curs de ancheta si ar risca vreo 5 ani puscarie. In rest au batut campii, in mare parte. Nu prea stiau legea, nu prea stiau ce vor - cam inutila discutia.
The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Da Cristi, dar din pacate este un spot al NRA. La noi, pana o sa apara o asociatie la fel de incisiva, mai trebuie sa treaca multa apa pe Dunare...
Bogdan PS Au foarte multa dreptate in spoturi. Dar tendinta populatiei ("educata" de mass media) este sa interzica armele. Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Si ce facem? Ne ingropam capetele in nisip? The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Eu am tot interesul sa nu il ingrop. Dar nici nu stiu ce sa fac. Ca un prim pas, acum sunt pe cale sa devin membru ANDA. Mai multe nu stiu ce pot face...
Bogdan Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
E un inceput! [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dU8BTceOfvE&feature=related[/youtube] The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
http://www.youtube.com/watch?v=dqQqYj-pbdg
http://www.youtube.com/watch?v=Ffb3UmBN ... re=related De ce istoria se repeta? The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareCitez de pe alt forum
azi dimineata la emisiunea "Neata cu Razvan si Dani"-Antena , a fost invitat nimeni altul decat Seful de la “Arme”, comisarul-sef Niculae Marinescu Omul nostru s-a prezentat pe masa cu 1pistol cu aer comprimat (nu l-am recunoscut), 1pistol cu gaze carpati, 1pistol reck cobra si 1 pistol RG88 incercand sa explice in cateva cuvinte domeniul si functionalitatea fiecaruia. Din interpelarile avute cu gazdele emisiunii (super baieti razvan si dani),baietii au tot pus intrebari legate de autoaparare si legitima aparare. Din ce am retinut, si imi cer scuze daca sunt subiectiv Atentie: La un moment dat Dani apuca un pistol de pe masa si intreaba (pistolul AC) - daca intra unu la mine in casa cu un cutit, ii zic sa iasa, el mai face doi pasi inauntru si il omor cu asta? Dl. Marinescu a replicat clar - arma cu aer comprimat NU SE POATE FOLOSI IN AUTO-APARARE, daca in caz de legitima aparare clara este utilizata, detinatorului poate scapa penal, dar de efectul legii 295 nu scapa, adica isi va pierde dreptul de detinere (adio permis arma) 2.Niculae Marinescu referitor de armele cu gaze a spus ca, in curand, si acestea se vor supune regimului autorizarii (permis arma) 3.A linistit populatia referitor la acele AKM-uri furate de la Ciorogarla pentru ca nu a fost furata si munitie, iar regimul armelor si munitiei in romania este sub control deci nu poate achizitiona munitie legal pentru ca nu au documentele necesare (sic) Daca imi mai aduc aminte editez. O zi buna. http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t=1668&start=15 The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoare
Ce idioti si militienii astia ! Cum dracu de emit asemenea ineptii? Cum D-zeu sa achizitioneze infractorul munitie legal? Pai astia fura de sting , tot ce le iese in cale- arme , bani, masini, droguri,etc. - si or fi tremurand la gandul ca n-au de unde sa-si faca rost de munitie? Militieni ! - Vindeti-le voi din " rastel" , ca si-asa aveti minibuget anul asta ! Nu pot sa cred ce am auzit ! Ca regimul armelor si munitiilor din Romania este sub control ( !!! ) Sub controlul mafiotilor poate... ca sunt arme ilegale in tara asta , la greu ! Auzi frate ca nu au documente necesare ptr achizitionarea de munitie ! Pai, dati-le d-lor militieni , ca la voi e cotorul cu autorizatii !!! 8 x 68 e tata lor ...
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoarePuteti sa vedeti inregistrarea aici de la minutul 16.30 in sus
http://www.antena1.ro/index.php?page=we ... eoType=wmv The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareThe golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Legitima aparare cu arma de vanatoareRămâi interzis la ce le poate mintea ăstora! Din rău în mai rău, din prostie în tâmpenie
@Vio - în Elveţia şi bastonul extensibil e considerat armă şi e interzis. Pe bune La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori |
Publicitate
|