Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 08 Mai 2026, 13:37
|
|
|
Modificari recente ale legilor legate de vanatoare
Moderatori: biriuck, liviur
de snackeg pe 13 Iun 2016, 18:20
Buna. Am gasit acum 2 ore un pui de soim in scara blocului. Era foarte speriart, nu poate zbura... la prima vedere nu pare sa aiba nimic rupt (aripi, picioare... ). Are penajul ok si foarte putin puf. Este destul de marisor.
Este vioi, am urmat sfaturile voastre si i-am dat de mancare piept de pui... a mancat.
Intrebarea este: Este legal sa tii in captivitate un pui de soim salbatic? Daca nu, pe cine trebuie sa anunt.
Nu vreau sa il vand, cedez la crescatori... etc.
Ori il pastrez si cand poate zbura il eliberez, ori il cedez autoritatilor abilitate.
Mutumesc.
-
snackeg
-
de Peregrinus pe 14 Iun 2016, 05:56
Buna snackeg, ai gresit forumul, dar nu este nici o problema, iti postez aici 3 linkuri ca orientare in functie de hotarirea pe care o vei lua cu privire la puiul de soim gasit : 1 - sectiunea de soimarit al acestui site : posting.php?mode=reply&f=112&t=164282 - metoda de eliberare a puilor in natura: viewtopic.php?f=34&t=99503 - pentru a te indruma am avea nevoie si de cite-va fotografii a puiului de soim , pentru incarcarea acestora pe forum te rog sa urmezi pasii indicati de aceasta postare: viewtopic.php?f=34&t=11340Andrei.
-

Peregrinus
- Veteran
-
- Locaţie: Germania
de snackeg pe 14 Iun 2016, 06:14
Multumesc pentru informatii. Am citit deja acele topicuri despre eliberare. Intrebarea era daca il pot pastra. Este legal? Daca nu il pot pastra, il iei tu/asociatia ta? Mai am i varianta. Cred ca cuibul sau este pe acoperis. O sa cer cheia administratorei astazi si o sa cercetez. Daca am dreptate, il voi pune in cuib. Postez asa pozele... e mult mai simplu ptr mine http://code-agency.ro/APDC3171.JPGhttp://code-agency.ro/APDC3167.JPGAstept un raspuns din partea ta. Iti multumesc inca odata.
-
snackeg
-
de snackeg pe 14 Iun 2016, 13:50
hanter scrie:Salut ala din poza e un vanaturel de seara sa se numeste specia.
Multumesc. Ai idee unde trebuie sa il dau? Pe cine sa anunt?
-
snackeg
-
de Peregrinus pe 14 Iun 2016, 14:21
Buna snackeg,
o.k - daca esti foarte sigur ca cuibul acestui pui de Soim vinderel ( Falco tinnunculus ) este la tine pe bloc problema se simplifica - nu este nevoie sa-l pui direct in cuib ci doar la inaltimea si in apropierea acestuia. De-altfel prin apropiere ar trebui sa-i vezi si pe ceilalti frati al soimuletului, deoarece aceasta specie de soimi depune de regula o ponta cuprinsa intre 3 - 5 oua si la aceasta virsta puii cu siguranta sint si ei zburati si prin apropierea cuibului . Daca te decizi sa-i dai drumul in acest mod s-o faci doar spre seara ( nu noaptea !!!) si doar dupa ce i-ai dat o gusa plina de carne pentru a rezista pina il preiau din nou parintii lui.
Daca crezi ca n-o sa functioneze si ar fi prea periculos pentru el poti sa te adresezi sefului as. Peregrinus - domnul Dorin Carabet la urmatorul numar de mobil :
0724971212
Andrei.
-

Peregrinus
- Veteran
-
de snackeg pe 14 Iun 2016, 18:02
Va multumesc tuturor pentru informatii. Povestea este una cu final fericit  Cuibul este in apropierea unui geam de la etajul 8 (intr-o aerisire) am luat contact cu vecina mea care m-a lasat sa ma ocup de reintegrarea lui. L-am lasat pe pervazul geamului in apropierea cuibului, de unde a zburat pe o teava de aerisire si apoi in cuibul sau la chemarea celor 3 frati ai lui  Am atasat si o poza daca sunteti interesati. http://code-agency.ro/soim-5.jpgO zi frumoasa.
-
snackeg
-
de Peregrinus pe 14 Iun 2016, 18:38
O.K - felicitari pentru reusita reabilitare !!! => scurt si cuprinzator.
Andrei.
-

Peregrinus
- Veteran
-
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori