Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 03 Mai 2026, 17:15

Congres AGVPS 2016

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: Congres AGVPS 2016

Mesajde salus pe 19 Aug 2016, 11:30

Afilierea nu este alegerea noastra! Nu toti ne permite sa concesionam un fond de vanatoare ! Vanam in asociatii afiliate pentru ca nu exista alternativa in localitate, pentru ca acolo am facut ochi ca vanatori, acolo ne sunt prietenii, tatii, fratii, bunicii, pentru ca suntem atasati de zona...., nicidecum pentru ca am fi ,,pulimea trepanata,,.
Dar.......stiti cum este, cei de un anumit nivel financiar nu pot intelege de ce mergem cu Loganul si nu cu Mercedes. Materialismul le-a intunecat mintea si in acest fel isi pierd orizontul, traiesc in lumea lor creata in mod artificial si evita sa sara gardul si sa umble printre ,,pulimea trepanata,, .
Bravo lor, sa ramana acolo in bula lor de sapun!
Noi aici discutam despre altceva, despre cei de tepa noastra ce profitand de o conjunctura politica favorabila, au ajuns sus si nu au facut nimic iar acum cand incepuse sa bata un vanticel de schimbare s-au cocotat pe balcon si striga,, va mai dau o suta de lei,,!!!
Vi se pare cunoscuta replica asta? Sunt convins ca multora da!
Maine este 20, ziua cea mare si cu putine sperante pentru noi ,, pulimea trepanata,, ne ramane doar amarata de speranta momentan, caci disperarea cu care se impotrivesc schimbarii unii dintre confratii nostri, prevesteste prabusire!
salus
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 19 Aug 2016, 17:48

salus scrie:Afilierea nu este alegerea noastra! Nu toti ne permite sa concesionam un fond de vanatoare ! Vanam in asociatii afiliate pentru ca nu exista alternativa in localitate, pentru ca acolo am facut ochi ca vanatori, acolo ne sunt prietenii, tatii, fratii, bunicii, pentru ca suntem atasati de zona...., nicidecum pentru ca am fi ,,pulimea trepanata,,.

Cred ca Ghinda se referea la asociatiile afiliate, respectiv la decizia lor de a se afilia la AGVPS, nu la vanatori si optiunea lor de asociere in cadrul asociatiilor, dar in fine nu mai conteaza.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde biriuck pe 19 Aug 2016, 18:26

Fara trepanaje, baieti! :))
Ghindare, te tai de pe lista alora carora aveam de gand sa le trimit o sticla de rachiu de Craciun :P

In alta ordine de idei, stau la un bar in Heathrow asteptand cursa directa BritishAirways Londra-Co gres AGVPS dar timpul trece greu si Guinness-ul cam scump asa ca o lungesc pe forumuri.
Anul asta nu pot sa repet ce am facut anul trecut, adica nu pot sa relatez live ce se intampla acolo ca si cum as fi Cristian Topescu.
Anul acesta am drept de vot (nu al meu ci al lui teharau) si vreau sa fiu atent si sa nu ridic mana aiurea pe acolo.

Alegeri, rapoarte economice si jocuri de culise nu ma intereseaza. Sunt sute de delegati votati de vanatori acolo, sa se ocupe ei de astea. Eu raman setat pe ceea ce a dus la deschiderea aceasta a agvps catre noi, catre online - imaginea vanatorii.

Nu imaginea lui Selaru, nu imaginea agvps ci imaginea vanatorii. Totul s-a accelerat dupa campania 'stopeaza barbaria, salveaza ciocarlia!' (va amintiti?). De atunci s-au facut progrese mari si ma bucur ca cei din conducerea agvps au fost receptivi la ideile lui @alin3006 si @teharau.
Si pe acest capitol sunt acolo cateva puncte prinse in obiective, pe acelea vreau sa ma concentrez.

Voi face insa un rezumat pe drumul de intoarcere in Anglia, timp as avea berechet.
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde vinatorul iscusit pe 19 Aug 2016, 19:30

Fac parte dintre cei care cred ca schimbarea asteptata , trebuie sa inceapa de jos in sus, de la grupa de vanatoare, cu vanatori responsabili, implicati sufleteste si material, cei de sus nu vor putea face altfel! Vor urma calea aleasa de noi, voi! Eliminati profitorii si incompetentii din cadrul asociatiilor voastre, punem osul la treaba, cu Selaru sau fara, cu alta echipa, lucrurile nu se vor schimba prea mult, ei pot da doar semnale, sa fie mai vocali pe media, sa fie mai aproape de decidentii legislativi in ce tine de vanatoare, si cam atat! Restul tine de tine de noi !
vinatorul iscusit
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde valeriub pe 19 Aug 2016, 20:06

vinatorul iscusit scrie:Fac parte dintre cei care cred ca schimbarea asteptata , trebuie sa inceapa de jos in sus, de la grupa de vanatoare, cu vanatori responsabili, implicati sufleteste si material, cei de sus nu vor putea face altfel! Vor urma calea aleasa de noi, voi! Eliminati profitorii si incompetentii din cadrul asociatiilor voastre, punem osul la treaba, cu Selaru sau fara, cu alta echipa, lucrurile nu se vor schimba prea mult, ei pot da doar semnale, sa fie mai vocali pe media, sa fie mai aproape de decidentii legislativi in ce tine de vanatoare, si cam atat! Restul tine de tine de noi !

Felicitari, din tot sufletul !
Unii au inceput, deja, de jos. Noi, la Prahova, prin sistemul de candidaturi depuse cu sapte zile inainte pentru toate functiile eligibile, cu discutarea situatiei economice la nivel de grupa, si prin alegerea unui presedinte si Consiliu responsabili, dar si presedinti de cluburi si comitete active, incercam sa prezentam un exemplu. Poate sunt si alte experiente. Sa le impartasim si sa fim atenti la ce-i bun.
E foarte adevarat baza piramidei poate fi, sau fundatie solida si locomotiva pentru " o elevatie semeata", sau ajutor pentru " mocirlilea elevatiei".
valeriub
Membru important

Mesajde valeriub pe 21 Aug 2016, 06:29

Congresul s-a terminat.
Doua mari castiguri :
1. Amanarea alegerilor pana anul viitor in aprilie si pregatirea serioasa si responsabila a lor,
2. S-a simtit o noua stare de spirit si o noua angajare a multora spre deschidere reala, comunicare directa si ferma, angajare si implicare transparenta si colaborare.

Amanarea alegerilor a fost de bun augur pentru ca permite o noua abordare a pregatirii, atat a a candidaturilor, sper transparent, dar si prin pregatirea unei campanii deschise si directe.

Starea de spirit noua e data de abordarea mult mai directa a unor teme, si prin discutiile interesante, altele decat la microfon.

Am mai remarcat un aspect si anume faptul ca se discuta tot mai clar si deschis despre un management diferit al celor doua tipuri de asociatii afiliate, mici si mari, de faptul ca toate sunt private si nu doar cele mici, asa cum multi ani s-a promovat pe toate canalel de comunicare.

Si nu in ultimul rand, s-a discutat despre aspectele economice in managementul asociatiilor. Un aspect care ar trebui urgent aprofundat, deoarece de el depinde viitorul tuturor.
valeriub
Membru important

Mesajde salus pe 22 Aug 2016, 07:18

Amanarea alegerilor.......!
Nu vad cu ochi buni asta!!! ESTE STARE DE ASEDIU? FORTA MAJORA?.........NU EXISTA UNUL MAI CAPABIL? ORI ACTUALUL MAI ARE UN AN PANA LA PENSIE SI IL MAI TOLERAM ASA? ESTE STATUTAR SA PRELUNGESTI MADATUL? ORI NU AU GASIT INCA MARIONETE SA LE ARUNCE IN LUPTA PE PRINCIPIUL PLEACA AL NOSTRU VINE AL NOSTRU!?
În fine, ......., nu vad cu ochi buni asta!!! Un interimiat al unei persoane neutre sau al unui comitet director era mult mai ok si mai democratic, dar........, cum zice Margineanu ,, Jana nu e moarta, Jana se tranforma,,
Probabil ca miscarile de trupe i-au cam luat prin surprindere pe cei de la varf si nu au avut timp sa se replieze, astfel ca au cerut un piua inchis ca la prinsa din spatele blocului!
Restul e tacere!!!
salus
Veteran

Mesajde biriuck pe 22 Aug 2016, 10:08

@salus te inseli la partea cu alegerile, nu ar fi avut nimeni nicio emotie pe acolo :wink:

Incerc azi in pauza de masa sa descriu ce am vazut/auzit pe acolo
biriuck
Veteran

Mesajde salus pe 22 Aug 2016, 11:42

Ok, si motivul amanarii??? Si de ce un an?
salus
Veteran

Mesajde biriuck pe 22 Aug 2016, 21:34

relatez acum tot, o sa fie cateva pagini.

P.S. Exista motive si pretexte, fiecare distinge intre acestea dupa cum crede :wink:
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 23 Aug 2016, 00:43

Dupa un lung si obositor drum inapoi in tara reusesc sa ma trezesc inaintea alarmei (ca atunci cand plec la vanatoare :) ) si ma urc la volan sa ajung la Sinaia inaintea puhoiului de turisti bucuresteni ce sufoca mereu in weekenduri DN1.

Pe drum imi repetam in gand discursul la care am "lucrat" aproape 2 saptamani in fiecare seara. Consider ca atunci cand te adresezi unei adunari trebuie sa o faci deschis, sa cauti privirile celor din audienta iar pe foaie sa ai doar ideile principale. Asa cred eu ca este mai de efect :roll:
M-am invatat ca in astfel de imprejurari sa imi fac 2-3 solutii pentru situatii ce mi-ar putea perturba argumentatia (obicei din adolescenta, cand inca jucam des sah). Nimic nu avea sa ma pregateasca pentru ceea ce a urmat! Practic, toate punctele pe care doream sa le abordez au fost atinse de cei ce au avut cuvantul inaintea mea. Pot zice ca a fost nesansa din cauza ordinii inscrierilor la cuvant dar marturisesc ca daca nu aveam la mine si mesajul lui @teharau as fi fost pus in situatia sa repet cu alte cuvinte ceea ce au enuntat deja altii, oameni cu experienta in domeniu, oameni cunoscuti si respectati. Meseria mea nu se poate impaca insa cu redundanta insa...

Incercam in timpul zborului inapoi catre mohorata Anglie sa creionez pentru cititori un sumar cat mai obiectiv al acestui congres dar imi dau seama ca imi este imposibil in acest an.
Anul trecut relatam mecanic si LIVE, singurul filtru aplicat era cel al primei impresii. Am reusit astfel sa raman obiectiv atunci.
Acum nu pot. Am fost mult prea absorbit de discutii, de susotelile din jur (revin si la ele), de faptul ca a trebuit sa dezbatem in cadrul grupului delegat de asociatia noastra ce pozitie vom avea la modificarile de statut dar si de diverse intreruperi.

Prin urmare, va prezint mai jos un sumar subiectiv al acestei adunari.
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 23 Aug 2016, 00:49

####Rezumat Congres ###

Ajung la hotel cu o ora inainte de inceperea lucrarilor dar este deja aglomeratie. Cunoscuti vechi se regasesc, isi povestesc cele mai recente inatamplari vanatoresti, fac schimb de impresii la pozele cu trofee, domneste o atmosfera relaxata.
Reusesc sa ma intalnesc cu ceilalti delegati de la asociatia mea, cu aceasta ocazia ajung sa ii cunosc si eu pe ceilalti pentru ca nu ii stiam decat pe dl director, pe seful meu de grupa si pe venerabilul domn Angelescu ce a fost insa doar invitat. Prezint imputernicirea notariala din partea lui @teharau, semnez si gata. Intram in sala, asteptand sa incepem.

Vine primul eveniment neprevazut. Sunt rugat sa traduc discursul pe care urmeaza sa il tina Secretarul General al FACE. Nu am emotii cu engleza(desi am fost autodidact la aceasta limba) dar textul imi vine din scurt si sunt nevoit sa parcurg rapid cele 3 pagini ca sa nu ma fac cumva de cacao in caz ca e vreun termen necunoscut pe acolo. Asta vine la fix ca sa ma distraga destul de mult de la primul discurs, cel al domnului Isarescu. In teorie am atentie distributiva, acum nu m-a prea ajutat.

0)Dl Isarescu, dupa o introducere simpla, trece la subiect incepand sa enumere lucruri legate atat de activitatea desfasurata cat si de contextul curent.
Impresia ce mi-a facut-o a fost ca dansul nu este un orator desi se exprima cu usurinta. Dupa mine nici nu trebuie sa fie omul orator daca ceea ce spune are logica (iar ideile domnului Isarescu chiar aveau, fiind exprimate riguros, dupa cum ma si asteptam de la un om de asa calibru) dar nu cred ca exista inca in Romania vreo audienta pe undeva in care oamenii sa fie atenti la discurs daca nu e presarat cu floricele de captare a atentiei.
In notite vad ca am trecut 2 idei in dreptul dansului. Prima face referire la amanarea alegerilor cu 6 luni, permitandu-se astfel ca toate asociatiile afiliate sa aiba conduceri noi care sa se fie astfel reprezentate prin votul lor de catre viitoarea conducere a AGVPS. Acest lucru ar permite si o aerisire a lucrarilor de la congres, descarcarea de sarcini si alegerile fiind subiecte mult prea importante pentru a fi tratate la gramada.

A doua notita mi se pare importanta. Dansul pomeneste faptul ca a primit numeroase scrisori de la vanatori din teritoriu pe diverse probleme de vanatoare. Dl Isarescu afirma ca nu aceasta este calea
prin care trebuie sa se rezolve problemele, nu prin escalada si interventii la nivel inalt ci prin comisii serioase de lucru ce ar trata fiecare problema in parte.

1)Imi vine randul sa traduc pentru secretarul FACE. O scot la capat cumva desi recunosc ca acolo uitasem ce tradusesem initial si imi parea textul ca nou. Deh, cand cateva sute de priviri stau pe tine se schimba putin si perspectiva...

2)Director General CIC, Tamas Marghescu:
Ia cuvantul dl Tamas Marghescu, pentru dansul traduce dl Kelemen Attila. Imi place ce zice, vorbeste de amenintarile UE prin influenta unor tari de genul Olandei, despre campaniile media, vorbeste de imagine, vorbeste de taberele pentru copii si educatia noilor generatii. Auzisem insa si soapte retorice prin sala din partea unor delegati mai interesati de problemele mici si interne decat de cele macro in care se spuneau chestii de genul "Ce-mi trebuie mie CIC, CIPS sau FACE?" Poate s-au lamurit daca l-au ascultat pe om.
Am avut si eu o scurta discutie cu dansul pe aceasta tema intr-o pauza. Avem multe de invatat din experienta occidentala si dansul s-a oferit sa ne ajute.
A mai mentionat niste chestii interesante din care as aminti:
Este destul de neobisnuit si de bun augur faptul ca AGVPS a reusit sa stea la masa cu organizatii ecologiste, in Vest prapastia este adanca si nu se intrevad sanse de conciliere. :idea:
Se arata surprins de faptul ca anumite traditii vanatoresti se opresc brusc la granita cu Ungaria, nu tu corn, nu tu caini (mi-a cam fost rusine dar am inghitit-o, nu o zicea ca pe un repros) :|

Preşedintele Societăţii Vînătorilor şi Pescarilor din Rep Moldova, Oleg Ciocoi
Ia cuvantul dl Oleg Ciocoi, dansul povestindu-ne despre dificultatile pe care le au vanatorii in acea tara. Nu stiu de ce nu am trecut in notite dar imi amintesc ca s-a ajuns sa se voteze si ca vanatorii moldoveni sa aiba tarife de afiliati in asociatiile afiliate AGVPS. Un fel de mica unire vanatoreasca.
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 23 Aug 2016, 00:59

4) Ministrul Agriculturii, dl Achim Irimescu
Dansul a fost o placuta surpriza pentru mine (si nu numai).
-Mi-a placut exprimarea "fermierii mei", tonul exprima atasament fata de acestia si nu altceva.
-A pomenit de problemele cauzate de sacal si mistreti si e constient ca doar vanatorii ii pot ajuta pe fermieri cu aceste probleme.
-A facut referire la imaginile din media si a spus ceva de genul "cred ca suntem suficient de maturi sa nu ne luam dupa ce zice Gheroghe sau Ion in presa sau aiurea si a venit timpul sa constientizam ca vanatorul nu e periculos pentru tara" (partea cu bold este citat exact si nu din memorie)
-Sustine asezarea la masa dialogului pentru gasirea caii de mijloc intre dorintele vanatorilor, nevoile fermierilor si pretentiile de multe ori exagerate ale ciobanilor.
-Marturiseste ca a aflat de situatia iepurelui de camp din brosura acestui congres.
-Aduce in discutie si problema pescuitului, spunand ca afara vede rauri pline de pesti in timp ce la noi par pustii. Sugereaza dezvoltarea unor programe pentru repopulari.
-Acuza predilectia tembela a romanilor pentru distrugere si enumera metodele (curent, otrava) si spune ca acest lucru trebuie stopat ferm.

5)Dl N. Selaru intervine si aduce aminte ministrului faptul ca asociatiile au resurse si personal inarmat capabile sa asigure paza apelor dar care nu au puterea sa faca acest lucru din cauza actualelor reglementari.

6)Consilierul Ministrului Mediului citeste mesajul ministrului pentru delegatii la acest congres.
Mesajul incepe asa "Stimati si onorati protectori ai naturii..." Nu stiu cati au mai simtit asa dar pe mine m-a uns la suflet.

7)Reprezentantul SOR ia cuvantul si pomeneste de colaborarea initiata si lauda eforturile de conciliere si de conservare depuse pe temele comune. Multi privesc cu oarecare neincredere, aducandu-si aminte probabil de celebra campanie cu ciocarlia. Am reusit spre finalul mesei comune sa iau legatura cu dansul si am avut o discutie agreabila destul de lunga.
Mi-a facut impresia unui om deschis la minte si am discutat impreuna de ajutor reciproc, de proiecte europene pentru habitate inclusiv pentru specii cinegetice, de despagubiri pentru daunele provocate de vanat, de necesitatea modificarii normelor de acordare a subventiilor agricole pentru stoparea monoculturilor (era la zi cu subiectul), de necesitatea vanarii sacalului si in zone protejate pentru a nu mai fi rezervoare de sacali pentru zonele din jur, de inutilitatea restrictiilor aberante impuse vanatorilor atata timp cat pe coasta africana pasarile migratoare sunt macelarite cu plase si clei. I-am lasat si o invitatie pentru o excursie
undeva ca sa poata sa vada acvile de munte, atat de amenintate cu disparitia pe pagina de Facebook a SOR.

8.) Presedinte ANPA, Nicolae Dimulescu:
Dansul marturiseste faptul ca la nivelul ANPA a existat un management prost. (mare lucru o astfel de recunoastere dupa mine :!: )
Afirma ca solutia pentru situatia actuala este reorganizarea in subsisteme de management si considera ca asociatiile de pescari pot si trebuie sa fie astfel de sisteme.
Se declara nemultumit de cum s-au administrat apele de munte :idea: .

9)Mai ia cuvantul un domn de profesie medic veterinar dar nu am putut nota numele din cauza ca atentia mi-a fost distrasa. Dansul vorbeste destul de frumos despre diverse probleme punctuale din vanatoare si enumera si cateva initiative amuzante din partea extremistilor "verzi" cum ar fi tinerea sub control a populatiilor de elefanti si mistreti cu pilule anticonceptionale :)))

10)Comisia de validare (din care a facut parte si dl Bolgiu, @valeriub aici pe forum) constata ca aceasta adunare este statutara, fiind prezente 5.763 voturi din totalul de 6.359.

11)Vicepresedintele de la Luceafarul din Botosani are ceva nemultumiri, nu le-am retinut pentru ca nu era foarte clar in exprimare. Una singura imi amintesc si era vorba de scutirea de cotizatiile restante pentru cateva asociatii, dansul se opunea.

12) Vicepresedinte AGVPS, Kelemen Attila
Dansul are un discurs foarte bine primit de audienta si amintesc aici cateva fraze.
-Mentioneaza ca a primit amenintari de la ciobani.
-Atrage atentia domnului ministru al agriculturii (ce a avut o exprimare mai nefericita cu privire la corelatia dintre nivelul oamenilor ce practica vanatoarea si bani, exprimare lipsita totusi de rea intentie) ca vanatoarea nu e distractie de "chiaburi" si ca aceasta asociere face rau la imagine pentru ca in Romania daca esti bogat esti automat si vinovat de ceva in ochii publicului.
-Pomeneste faptul ca in perioada studentiei isi tinea arma (un H. Suhl de 16) intr-o cutie sub pat desi statea la camin cu multi colegi in camera iar acum e nevoit sa aiba nu stiu cate cutiute si blocatoare de tragaci in casa.
-Subliniaza importanta vigilentei AGVPS asupra legilor aduse in Parlament si multumeste pentru sprijinul celorlalti colegi vanatori, mentionand ca au fost blocate nu mai putin de 11 :!: proiecte de legi anti vanatoare.
-Aminteste si de "mandria de a fi vanator", mentionand ca putini dintre colegii sai din Parlament afirma deschis acest lucru de teama presiunii media si a actiunilor sfidatoare ale colegului parlamentar ce are doar 2 scopuri in viata: interzicerea vanatorii si casatoria intre persoane de acelasi sex (aplauze si rasete in sala :lol: )

13)Traian Oprea, presedinte la clubul de vanatoare Timisoara, AJVPS Timis
-Se revolta de faptul ca analizele la carnea de mistret este obligat sa le faca la DSV la pret de 50lei desi la alte laboratoare autorizate pretul este de doar 30lei.
-Ataca legea armelor pentru faptul ca este prea stufoasa si atrage atentia tuturor asupra faptului ca sunt prea putine arme pe cap de locuitor in Romania comparativ cu alte tari europene. Se declara deranjat si de tratarea la comun a vanatorilor cu alte categorii de detinatori de arme. :idea:
-Mentioneaza si de situatia ridicola si periculoasa generata de avizarea poligoanelor de tir si da exemplu poligonul local unde se antrena si Politia cu Jandarmeria.

14) Dl Saitoc de la Penes Curcanul
Aduce in atentia delegatilor faptul ca trebuie sa fie mai deschisi la vanatoarea traditionala cu arcul, cu ogari sau cu pasari de prada. (Sincer, ma asteptam sa vorbeasca de organizarea examenului de vanator dansul ca tot pare specializata asociatia sa in asa ceva :twisted: )

15) Dl Bentu a vorbit despre pescuit, subiect mai putin interesant pentru mine. Am profitat de situatie sa ma lamuresc impreuna cu ceilalti delegati din asociatia mea asupra modificarilor propuse la statut. Am ajuns la numitor comun la timp pentru a asculta pe urmatorul vorbitor.

16) Dl. Goicea de la AJVPS Suceava discuta despre mai multe probleme, printre care si cele ce au determinat situatia dificila prin care trece asociatia la care dansul e director. Am retinut doar faptul ca tarifele de gestiunea au fost mari din cauza unor prevederi referitoare la padurile ce aveau ursi si cocosi de munte si ca au pierdut aproximativ 180 vanatori brusc ca urmare a actiunii Politiei la vizarea permiselor.

17) Au mai luat cuvantul si altii, imi amintesc de dl Martiniuc de la Vrancea si de presedintele de la Valcea, dar nu am altceva trecut in notite asa ca probabil s-au repetat ideile principale ale celor ce au
vorbit inainte.

18)Spre final, mi-a venit si mie randul la cuvant. Cum ideile principale au fost acoperite de cei de mai sus, nu mi-a ramas decat sa citesc mesajul transmis de @teharau. Si din acesta am taiat sfarsitul, o sa vedeti imediat de ce pentru ca o sa il postez in alt mesaj mai jos.

A incheiat parte cu luarile de cuvant dl Angelescu, venerabilul vanator facand mai multe observatii cu caracter moralizator pentru generatiile urmatoare.
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 23 Aug 2016, 01:11

Partea cu descarcarea de sarcini a trecut repede, fara comentarii :|

S-a votat prelungirea mandatului actualei conduceri a AGVPS (presedinte, presedinte executiv, consiliu) astfel incat sa se organizeze alegerile separat fara sa existe vreo opozitie la acest fapt. Pana si dl Bolgiu mi-a spus ca i se pare un lucru bun amanarea, dansul exprimandu-si si inainte de Congres nemultumirea pentru cum ar fi organizate alegerile la acest Congres.
(Parerea mea e ca delegatii ar fi prelungit mandatul cu orice perioada de timp ar fi propus N. Selaru. Tensiune de alegeri, daca a existat, a fost bine ascunsa pentru ca eu n-am simtit-o. Pur si simplu, delegatii au manifestat fatis si fara rezerve sustinere pentru actuala conducere. No comment :| )

S-au votat si modificarile aduse statutului AGVPS si statutului cadru. A fost nevoie de clarificari la partea legata de necesitatea cazierului fiscal pentru membrii din consiliu si pentru directori. S-a explicat ca trebuie preintampinate situatii regretabile in care diversi oameni "patati" pe partea economica sa ajunga la conducerea asociatiilor.

Cele mai multe comentarii au fost la scutirea de cotizatii pe un an pentru asociatiile ce au dificultati mari. A luat cuvantul dl de la Luceafarul Botosani si i s-a raspuns de catre dl N. Selaru dar si de catre dl Kelemen (acesta facand un apel la unitate si ajutor reciproc).
Motivatia data de N. Selaru a fost ca aceste asociatii nu sunt asociatii noi ci unele vechi, asociatii ce au contribuit multi ani la acumularea actualului patrimoniu al AGVPS, patrimoniu ce asigura functionarea asociatiei intr-o masura mult mai mare fata de cotizatiile statutare facute de asociatii anual. Rezulta
astfel o obligatie morala fata de aceste asociatii ce acum au o situatie grea.

Dl M. Mihailescu, presedintele de la AJVPS Ph, a facut observatia ca delegatia AJVPS Ph sustine acest punct insa doar partial si a atras atentia ca o astfel de masura nu trebuie sa devina o regula si ca trebuie sa existe mai multa rigoare :idea: .
I s-a raspuns si dansului ca aceste cazuri sunt tratate in mod exceptional si ca asociatiile sunt obligate sa vina si cu un plan de redresare consistent pentru a putea beneficia de acest ajutor.

S-au acordat ordine, medalii si diplome si s-a trecut la masa de dupa, atmosfera destinzandu-se.

The End.
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 23 Aug 2016, 01:16

Mai jos este mesajul lui @teharau catre delegati. Ce e cu rosu am taiat eu si nu am mai pus pentru ca era redundant.

Domnule Presedinte,
Domnilor membri ai prezidiului,
Stimati participanti,

Neputand fi prezent la aceasta importanta reuniune vanatoresca, va rog sa-mi permiteti sa imi impartasesc gandurile printr-un mesaj scris. Voi fi cat se poate de concis:

- In primul rand vreau sa multumesc conducerii executive pentru deschiderea la dialog. Concret, am cerut o platforma in care sa ne spunem punctul de vedere ori de cate ori o dorim si acum putem comunica on line, pe forumul dedicat. Acesta a fost gandit ca o extensie a acestor sedinte ce au loc anual: vanatorii ce au ceva de spus, pot sa isi creioneze ideile deschis. Singura conditie e sa nu isi ascunda identitatea, pentru a sti cu cine stam de vorba.

- Cer celor ce au functii onorifice si executive in organizatiile vanatoresti sa isi arate valentele si pe acest forum precum si in media. Asta deoarece am fost atacati pe nedrept de multe ori si tacerea celor ce ar fi trebuit sa ia atitudine a fost interpretata ca o acceptare tacita a situatiei. Solidaritatea a schimbat oranduiri sociale iar acum este dezavuata??! Si legea 18 a fost considerata desueta si din averea epocii de aur n-a mai ramas nici smaltul, iar alte comentarii sunt de prisos...!

- Vreau sa ii felicit pe cei ce au contribuit la elaborarea Legii Vanatorii. Nu fac comentarii asupra ei dar vreau sa constientizam un lucru: in forma actuala, legislatia ne da ocazia sa scapam de cainii salbaticiti. Va invit sa constientizati ca numai noi putem restatabili echilibrul ecologic in aceasta situatie si ca scoaterea cainilor care afecteaza ecosistemul trebuie sa devina prioritatea numarul unu a organizatiilor vanatoresti.

- Se tot vorbeste de strategia AGVPS. Mai ales pe la colturi. Unii zic ca nebunii sunt bagati la inaintare.Altii ca ar fi utila rocada mare. Ba chiar ca ne-ar avantaja sacrificarea reginei...
Sa-si vada de ale lor si daca au ceva de spus sa vina aici s-o spuna pe fata iar noi sa ne vedem de treburile noastre: trebuie sa gasim solutii si sa mergem in scoli sa povestim copiilor cat de frumoasa este pasiunea noastra si sa ii aducem in natura. Trebuie sa facem odata ceva cu chinologia si sa nu ne mai invartim in jurul cozii. Nu trebuie sa uitam de vanatoarea traditionala cu arcul si cu pasari de prada si sa gasim metode de legalizare a ceea ce a existat de cand ne consideram oameni.

- In comparatie cu ceea ce s-a intamplat cu “greaua mostenire” a tarii ce a devenit foarte usoara dupa ce s-a evaporat, AGVPS si Asociatiile Afiliate inca se pot lauda cu patrimoniul lor. Va rog sa nu uitati ca la aceste valori ravnesc o groaza de “baieti destepti”. Daca nu suntem cel putin la fel de destepti (ca sa nu zic mai prosti ca ei), ramanem cu buza umflata. Tineti cont de asta si alegeti ca reprezentanti ai dumneavoastra numai oameni pe care ii cunoasteti ca fiind intergri.

- Si daca tot a venit vorba de alegeri, eu nu as amesteca niciodata o adunare – fie ea a grupei, sau a Congresului – revin, o adunare ce are ca scop descarcarea de sarcini si fixarea de strategii, cu cea de alegeri. Pur si simplu, cea de alegeri este mult mai importanta si cere atat pregatire preliminara cat si discutii in cadrul sedintei, incat trebuie sa fie tinuta separat.
De aceea propun Congresului sa convoace o alta sedinta extraordinara care sa aiba pe ordinea de zi numai alegerile la nivelul AGVPS. Propun ca la sfarsit de noiembrie sa se convoace un Congres Extraordinar avand ca ordine de zi alegerea reprezentantilor vanatorilor.

In cazul in care aceasta propunere gaseste sustinerea domniilor voastre, propun supunerea la vot a modificarii Statutului AGVPS si a StatutuluI Cadru astfel incat, in anul in care au loc alegeri sa avem Congres si Adunare Generala separate de cele ordinare, in care sa ne concentram pe alegerea reprezentantilor.

Va multumeste pentru atentie,
Liviu MIRCEA
De la Clubul Patarlagele, Buzau.
biriuck
Veteran

Mesajde valeriub pe 23 Aug 2016, 08:48

Felicitari @biriuck pentru prezentarea succinta.
Domnul de la Ajvps Timis este reprezentantul asociatiei Timis, dnul Oprea Traian.

Referitor la amanarea alegerilor este o hotarare inteleapta. Noi la Prahova asa am organizat. Adunare generala ordinara pentru descarcare de gestiune in aprilie si separat Adunare generala Exptraordinara de alegeri in iunie, cu campanie electorala si depuneri de candidaturi de la nivel de grupa pana la presedintele asociatiei.
Daca Agvps va decide si transparentizarea candidaturilor si sustinerea unei campanii de prezentare si dezbatere a acestora, cu siguranta noua structura aleasa va avea o foarte mare legitimitate si forta de reprezentare.
Ma bucur ca au fost mai multi delegati care au gandit in acest spirit si asta s-a simtit in destinderea si franchetea cu care au fost abordate subiectele.
valeriub
Membru important

Mesajde salus pe 23 Aug 2016, 09:29

Da, interesant! Se pare ca toata lumea cunoaste problemele dar de munca nu se apuca nimeni!
Ma intreb ce i-a retinut pe acesti mari lideri ai clasei politice si ai societatii pana la urma, sa ia atitudine impotiva dezastului din Fagaras si impotriva dezastrelor ce continua asupra apelor de munte!
Dl. de la agricultura si cel de la mediu, trebuiau sa afle ca iepurele, porumbelul, gugustiucul si alte specii de animale si pasari au probleme din cauza pesticidelor si a altor substante toxice comercializate pe piata romaneasca făra o minima supraveghere.
In rest...., o intalnire tovărăseasca a unor oameni ce se pregatesc sa nu faca nimic in afara de vorbarie lipsita de sens.
Auzim aceleasi discursuri in fiecare an!
Pe vremea raposatului se practica”mieunatul”. Tovarasimea se ridica in picioare pe rand si spunea ” miau angajamentul să....”, acum se practica latratul insa dulaul este un amarat de Chihuahua ce nu mai latra de mult, doar se vaita si isi plange soarta, apoi trece la masa, bea un pahar si ragaie satisfacut spunand: Am facut-o si pe asta!
salus
Veteran

Mesajde biriuck pe 23 Aug 2016, 09:39

@salus uite ca au aflat acum ;) La intrebarea cu ce i-a oprit pana acum ti-ar raspunde simplu ca nu ei erau in functie si ca au venit de putin timp.
Eu am relatat ceea ce au afirmat oamenii, ramane peste timp ca o proba a seriozitatii lor in caz ca se tin de cuvant.

@valeriub multumesc de precizare, o sa modific in text.
biriuck
Veteran

Mesajde the_mav pe 23 Aug 2016, 10:15

de acord cu cele schematizate (poate prea discret uneori) de salus mai sus, la care as adauga:
- toti/toate se "impiedica" de momentul anuntarii unei/unor candidaturi... nu-mi aduc aminte sa fi vazut pe undeva o platforma ori un plan de masuri pe care fiecare dintre candidati sa si le asume atat pe parcursul "campaniei electorale" cat si a unui eventual mandat castigat ulterior
- ramanem tot la mentalitatea de "alegeti omul" si nu "alegeti rezultatele"? :?: :idea: :idea: :!:
- Paduri, Mediu, asociatii consultative (cel mult), pozitii onorifice, etc - cineva de la MAI a fost invitat la Congres, eventual a luat cuvantul pe un subiect (cred eu poate cel mai) fierbinte: armele si legislatia lor, in context european :?: :idea: :idea: :!:
Daca da, mi-a scapat acest detaliu si cer scuze anticipat.
Daca nu - si mai simplu: raman vorbele si "punctarea ideilor" de catre participantii (gen "dorim ca armele vanatorilor sa nu fie asimilate cu restul categoriilor de arme" - cainii latra, ursul trece), cu EFECT ZERO la legiuitorul local si mai departe prin europarlamentari la legiuitorul UE.
Vrem sa facem vanatoare, dar in 3-5-10 ani nu vom mai avea formal cu ce ustensile si in ce limite sa o practicam. :!: :idea:
- nu am vazut punctate de cei prezenti (nici asociatiile nu s-au plans, nici evident ambele ministere nu aveau de ce sa isi taie singure craca de sub picioare) de relationarea dintre lipsa vanatorii durabile cu permisele prelungite de despaduriri & defrisari :?: :idea:
Aici, desi nu cred ca mai este nevoie, trebuie reamintit update-ul legislativ la inceputul acestui an.

In rest, concluzia lui salus.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde ventura pe 23 Aug 2016, 11:28

In primil rand as vrea sa multumesc colegului @biriuck pentru efortul deosebit pe care l-a facut si anul asta cu ocazia Congresului AGVPS. :clap:

In al doilea rand as vrea sa aflu de la @valeriub daca si-a satisfacut curiozitatile/neclaritatile cu privire la multele aspecte pe care le-a enuntat pe acest forum de cand si-a facut cont.
A avut ocazia (zic eu) sa dea cartile pe fata si sa arate "lumii intregi" ce fel de conducator au (si citez din memorie: mincinos, arogant, rau-voitor in ceea ce priveste AJVPS PH, chiar infractor as spune tinand cont ca l-a acuzat ca a facut trafic de influenta pentru ca fiul cel mare sa pice examenul de vanator etc).
Ma asteptam, la cat de vocal a fost pe forum sa iasa iures.
Acum inteleg ca nu a luat cuvantul... De ce? Au fost doar vorbe in vant ? :-@
Curios... Avea o pofta de cunoastere fantastica.
Ajunsese sa ne intrebe pe noi de ce Statutul AGVPS are continutul pe care-l are si cum se aplica prevederile acelui statut...

Multumesc anticipat.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde biriuck pe 23 Aug 2016, 12:06

the_mav scrie:- toti/toate se "impiedica" de momentul anuntarii unei/unor candidaturi... nu-mi aduc aminte sa fi vazut pe undeva o platforma ori un plan de masuri pe care fiecare dintre candidati sa si le asume atat pe parcursul "campaniei electorale" cat si a unui eventual mandat castigat ulterior
- ramanem tot la mentalitatea de "alegeti omul" si nu "alegeti rezultatele"? :?: :idea: :idea: :!:

++
Mav, pentru a putea sa vorbim de planul de masuri pe care fiecare candidat si le-ar asuma trebuie sa avem in primul rand candidaturi anuntate din timp. E conditie obligatorie. :!: :wink:
Ce spui tu este deja din faza 2 si da, acolo as vrea si eu sa se ajunga.

the_mav scrie:- Paduri, Mediu, asociatii consultative (cel mult), pozitii onorifice, etc - cineva de la MAI a fost invitat la Congres, eventual a luat cuvantul pe un subiect (cred eu poate cel mai) fierbinte: armele si legislatia lor, in context european :?: :idea: :idea: :!:

Da, a fost si un reprezentant de la MAI, am uitat sa mentionez ( mi-a scapat si numele din cauza colegilor). Nu a luat insa cuvantul. (i s-au adresat insa multe probleme si observatii)
La partea cu influenta 0 la europarlamentari/parlamentari te cam contrazic, chiar reprezentantii unor ONG-uri mi-au confirmat influenta mare pe care AGVPS o are la acest nivel.

the_mav scrie:- nu am vazut punctate de cei prezenti (nici asociatiile nu s-au plans, nici evident ambele ministere nu aveau de ce sa isi taie singure craca de sub picioare) de relationarea dintre lipsa vanatorii durabile cu permisele prelungite de despaduriri & defrisari :?: :idea:

Ei bine, alea de sus sunt doar cele punctate de mine. Diversi vorbitori au punctat si asta. Chiar si ministrul agriculturii a pomenit-o.
biriuck
Veteran

Mesajde the_mav pe 23 Aug 2016, 12:54

Biriuck, punctarea subiectelor fara finalitate concreta este FIX CA O FRECTIE LA UN PICIOR (oricum putrezit) DE LEMN!

Acolo se aflau fix responsabilii cu legislativul pe subiectul ape-paduri-taieri-defrisari-influente transfrontaliere si decesul vanatorii in /din Romania. Aceste lucruri TREBUIAU REZOLVATE in avantajul vanatorilor, daca tot erau prezenti de la vladinca la opinca, pe loc prin agreementuri scrise intre institutiile prezente (PUNCTAM & FOLOSIM odata pt totdeauna si noi diferenta intre Gigel simplu si Gigel reprezentantul institutiei, care poate angaja respectiva institutie in astfel de angajamente scrise) :?: :idea: :idea: :!: :?:

Vrei sa mai ai cu ce/unde trage peste cativa ani? Influenta aGv la nivel European (daca citeste Aghiutza.... nu mai zic ce face)?
Nu te supara, dar stii ca in cateva luni iti/ne vor cere baietii hartie ca ai fost in poligon pentru fiarele din dulap? Ce zici daca s-ar lua de cainele tau de vanatoare in vreo 2-3 ani ca va deveni periculos (deci...stii ce spune legea in cazul asta) pentru copilashii emo ce nu inteleg cum un animal poate avea 4 picioare si par pe corp?!?
Atentie ca scuza "s-a decis la Bruxelles, trebuie sa ne aliniem" e cea mai convenabila :!: TUTUROR :idea: :idea: :!:

Adica vine un reprezentant MAI si nu e pus elegant si formal sa ia cuvantul pe un subiect mai fierbinte ca orice, la un congress la care participa cativa ministri si guvernatorul BNR - NO COMMENT :!: :idea: :idea: :!: In schimb i se spun respectivului reprezentant multe nemultumiri, fara ca MAI sa poata prezenta perspectiva locala a ceea ce se intampla (cel putin) la nivel European cu subiectul arme si directia pe viitorii cativa ani.
:!: :idea: :idea:

Cat despre defrisari si permise de taiere - cine crezi ca le da? In curtea cui sunt?!?! :idea:
Hai ca mi-am amintit acum de programul national de salvare a lostritei...s-a dus dracului si ala. La cine era acest program? X(
Agricultura a spus si ea concret, cu asumare, cum e cu platile APIA pentru suprafata terenurilor agricole lucrate INTEGRAL (desi ar trebui partial lucrate, pentru a respecta directivele europene - vezi multiple topicuri pe aceste subiecte)? Sau pentru subventia/animal vs subventia/ha diverse tipuri de terenuri?

Auzi Biriuck, te-as mai fi intrebat ceva: a facut cineva corelarea PE FATA, PUBLICA, intre numarul oficial de pescari (si ceva vanatori, obositi, ca noi) si numarul voturilor acestora in alegerile care se apropie curand? Ca discutam despre niste reprezentanti POLITICI (gen ministri :!: ) care au participat la congress.
Dar intuiesc raspunsul...
the_mav
Veteran

Mesajde the_mav pe 23 Aug 2016, 13:34

PS: sustin pe ventura (si restul, care sunt convins ca nu si le-au exprimat inca) cu multumirile pt Biriuck ref participarea la congres; eu cred ca ti-ai pastrat obiectivismul din anul trecut, chiar daca ai spus-o ca e subiectiva opinia ta.
PPS: asa trebuia sa incep - va rog cititi de la postul asta apoi cel(e) de mai sus.
spor si sanatate.
the_mav
Veteran

Mesajde biriuck pe 23 Aug 2016, 14:05

@ventura te rog sa nu bagi batul prin gard (cel putin nu pe acest topic). Poti continua disputa cu @valeriub pe topicul de alegeri.
biriuck
Veteran

Mesajde ventura pe 23 Aug 2016, 14:15

Ai dreptate. Daca poti muta tu postarea la topicul respectiv... nu raman dator ~o)
Sau o poti sterge. Era retorica....
Multumesc anticipat.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde biriuck pe 23 Aug 2016, 14:23

@mav cu tot respectul dar cred ca te inseli.Si chiar ma surprinzi prin parerea ta despre ce se putea face la un congres :roll: Un congres nu este locul in care sa se semneze agreement-uri intre diverse ONG-uri si institutii ale statului. La angajamente scrise se ajunge dupa un intreg proces de negociere a textului intre parti, nici dracu nu semneaza acum niste fituici scrise in pripa.

:idea: :!: Mai mult, insasi prezenta acelor oficialitati la congres indica faptul ca inainte de asta au fost niste discutii :idea: , niste invitatii trimise :idea: si acei oameni s-au decis sa vina si sa asculte puncte de vedere de la reprezentantii vanatorilor din teritoriu si sa isi expuna si punctele lor de vedere. Nimeni si nimic nu ii obliga pe acei demnitari publici sa vina acolo, chiar ai impresia ca ei se duc la adunarile oricarui ONG? :?: :idea: :!:
Mai mult de discutii si argument chiar nu vad ce s-ar fi putut face acolo, pe baza lor se poate ajunge insa si la forme scrise :wink:

Cred ca suntem de aceeasi parte a baricadei la capitolul directive europene absurde, nu crezi?
Strict pe tema aceasta a vorbit dl Kelemen, spunand ca nu i se pare normal sa se impuna restrictii Romaniei pe teme gen managementul ursilor din partea unor straini ce nu au vazut urs decat la zoo. Mai mult, ministrul agriculturii din Franta a cedat la presiunea fermierilor francezi revoltati de faptul ca aveau acolo 3 ursi.

Da, si mie mi-ar fi placut sa aud ceva cuvinte dinspre un reprezentant MAI....

Si da, nu a fost nicio mentiune fatisa legata de numarul pescarilor si vanatorilor vs alegerile ce se apropie. Nici nu prea ar fi mers dupa mine pentru ca aceste 2 comunitati nu sunt suficient de unite incat sa voteze politicieni in functie de suportul acestora pentru pescuit sau vanatoare (inca) :roll:

Pacat ca n-ai fost acolo, vad ca ai fi avut atatea de spus in ~5min catre ceilalti participanti :lol:
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 23 Aug 2016, 14:30

the_mav scrie:PS: ... eu cred ca ti-ai pastrat obiectivismul din anul trecut, chiar daca ai spus-o ca e subiectiva opinia ta.

Mersi mav dar lasa-ma sa reformulez. Nu am fost la fel de riguros in a relata ce am vazut iar faptul ca de la eveniment pana la scriere au trecut aproape 2 zile a alterat si mai mult perspectiva :roll:
biriuck
Veteran

Mesajde salus pe 23 Aug 2016, 15:04

Se vorbeste mult si se face fix nimic!!! Astia noi dau vina pe greaua mostenire si necunoasterea situatiei dar ai nostrii reprezentanti??? AGVPS în speță, au miscat un deget in ultimi 26 de ani??? Au facut o hârtiuta scrisa catre toate ministerele,au protestat in strada cand au fost lansate tot felul de restrictii si cand fondul cinegetic a fost distrus de urbanizarea excesiva si taierea padurilor, un memorandum catre UE prin care sa se atraga atentia asupra situatiei actuale privind padurile, mediul, vanatul, vanatoarea si regimul armelor, au facut??? Au prezentat ei oare situatia vanatorii in romania si a regimului armelor de vanatoare altor asociatii generale din europa??? Au cerut sprijinul acestora in demararea unei campanii serioase de informare si modificare serioasa a legislatiei??? NUUUUUUUUUUUUUU!
Rahatul sub pres, timpul trece lefa merge, noi nu deranjam, iar cand vine cate-o pleasca noi cu drag executam.
SI MAI AU SI NESIMTIREA SA SE VAITE CA II FACE MUCI UNUL CARE ARE CA SCOP INTERZICEREA VANATORII SI LEGALIZAREA CASATORIEI INTRE PERSOANE DE ACELASI SEX!
Pai cum mama dracu sa va vaitati mai AGVPS-istilor ca nu puteti face mare lucru din cauza unuia care va arata cu degetul?? Ati incercat sa cotracarati??? Ati facut ceva??????? SUNTETI VOI O FORTA???
Pai daca nici voi nu credeti in puterile voastre, cum mama dracului sa credem noi???
Vrem masuri rapide si palpabile, vrem planuri/proiecte serioase, vrem sa vanam corect, echitabil si durabi!!! Asta este rolul AGVPS, sa ne reprezinte in atingerea scopurilor noastre!!!
Dragi colegi, va rog sa ma scuzati pentru abordare si derapaje, insa am impresia ca de la un anumit nivel in sus oamenii nu inteleg si cred ca trebuie putina agresivitate verbala, poate se trezesc. Stiu ca discutia este citita si de AGVPS, poate fura dracului din ideile noastre si le pun in aplicare daca nu sunt capabili sa gandeasca singuri.
salus
Veteran

Mesajde biriuck pe 23 Aug 2016, 15:57

Eu cred ca cu agresivitate verbal nu se rezolva nimic. Efectiv, nu te baga nimeni serios in seama :D
De ce nu ii intrebi direct la AGVPS pe forum? (in caz ca nu sunt intrebari retorice)

P.S. Nimeni nu "s-a vaitat" de atacurile lui cernea ;) A amintit de ele si de lipsa legaturii cu realitatea pe care a inceput sa o aiba populatia (mai ales cea tanara din mediul urban)
biriuck
Veteran

Mesajde Marius pe 23 Aug 2016, 16:25

salus scrie:Dragi colegi, va rog sa ma scuzati pentru abordare si derapaje, insa am impresia ca de la un anumit nivel in sus oamenii nu inteleg si cred ca trebuie putina agresivitate verbala, poate se trezesc. Stiu ca discutia este citita si de AGVPS, poate fura dracului din ideile noastre si le pun in aplicare daca nu sunt capabili sa gandeasca singuri.

Nu cred ca e cazul sa iti cer scuze. Nu cred sa te baneze cineva. Sunt sigur ca multi vanatori gandesc la fel.
Marius
Veteran

Locaţie: Bucuresti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale