| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cartus SB cal.30 06 11,7 GModerator: liviur
13 mesaje • Pagina 1 din 1
Cartus SB cal.30 06 11,7 GBună seara, colegi. Poate cineva să-mi dea ceva relații referitoare la cartușul de cal.30 06 de la SB de 11,7g? Ceva impresii de pe teren, bineînțeles, că date balistice se găsesc pe seit și pe cutie ( probabil). M-ar interesa cum se comportă la mistreț și căprior. Mulțumesc!
Re: Cartus SB cal.30 06 11,7 GL'am folosit la goana si am impuscat cu el 2 porci:1 de 180-190kg si 1 de 80-90kg.Vierul mare a cazut in foc pentru ca a fost lovit in cap, iar grasunele a luat focul in omoplat si a mai mers 50-60 metri, a lasat sange numai dupa 30 de metri.La acelasi pret mai bine mergi pe Geco TM.Eu unul nu mai trag cu SB pentru ca am patit ca 2-3 gloante dintr'o cutie sa mearga aiurea.
Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Re: Cartus SB cal.30 06 11,7 GLa care anume cartus va referiti?
Numa in lista la Arrow apar patru feluri de S&B de 11,7 g, fiecare din ele incarcat cu alt tip de proiectil si toate "expansive". http://www.arw.ro/cartuse-carabina/sell ... 30-06sprg/
Re: Cartus SB cal.30 06 11,7 GEu ma refer la sp'ul simplu fara rama.
Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Re: Cartus SB cal.30 06 11,7 GAdica la cel mai cacacios dintre toate. Nici ca varf nu-i grozav, nici ca serie de fabricatie, doar ca-i ieftin.
Oare cat trageti intr-un sezon de trebe sa alegeti cea mai ieftina munitie existenta pe piata? Cat de mare e diferenta de pret fata de un varf "premium" cum e Nossler Partition incarcat de aceeasi firma sau de unul bun ca PTS-ul sau de unul mai putintel grozav dar mai eficient ca SP-ul cum e HTC? 5,89 lei versus 6,49, 7,22 respectiv 7,24 lei/buc. Grozava economie sau pana la un Geco Plus ....
Re: Cartus SB cal.30 06 11,7 GAm folosit SB acum 3-4 ani cand am luat permisul pentru ca nu se gasea altceva si nici nu am stiu prea multe despre gloante si varfuri dedicate pentru fiecare tip de vanatoare.Acuma tot ce stiu in materie de arme si munitii am invatat de pe forumuri si mai ales din postarile dumeavoastra si a altora.Am schimbat pe Evo o perioada si acum trag cu geco plus in 308 la goana si express in 30-06.
Deci nu pentru economie trageam cu sb Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Re: Cartus SB cal.30 06 11,7 GMulţumesc pentru opinii. Am vrut la un moment dat să fac o comparaţie între Geco Expres-ul pe care îl folosesc în prezent şi SB de 11,7 g. Oricum o probă nu cred că ar costa foarte mult. Expresul l-am folosit cu bine sezonul acesta la căprior şi mistreţ.
Re: Cartus SB cal.30 06 11,7 GSe pare ca Evrei au o zicala ... "Sunt prea sarac ca sa imi permit lucruri ieftine " .... Cred ca se aplica ff bine cind e vb de gloantele astea ... Am incercat si eu o data gloantele astea intr-un calibru mai mare 338 lapua ... le-as recomanda .. dar numai la dusmani
..
Re: Cartus SB cal.30 06 11,7 G
Nu.
Re: Cartus SB cal.30 06 11,7 GAcum 23-24 de ani nu prea se gasea altceva.
Comparatii au tot fost facute de-a lungul timpului. Si de noi si de altii cu mai multe posibilitati. Nu prea mai e ce sa demonstrezi. La ce vanam noi un varf legat face mai bine decat un sp simplu, mai ales la calibre cu oarece viteza. La 9,3 de ex., simplul SP greu si puturos se comporta foarte bine si "specialitatile" ar fi de ales mai degraba cand vrei sa folosesti ceva iute si usor. La 30-06, o combinatie ca cea expusa acopera mai orice necesitate, cu avantajul ca e foarte posibil sa nu trebuiasca sa umbli deloc la luneta de la un varf la altul.
Re: Cartus SB cal.30 06 11,7 GReferitor la munitia Sellier Bellot, am folosit, PTS-ul de 11.7 grame in 300WM, am fost multumit de rezultate, atat ca efect in vanat si ca precizie si constanta, dar actualmente am renuntat la calibru. De asemenea, am fololosit si folosesc in continuare HPBT, 4.5 grame in 223Rem, se comporta excelent ca precizie si este constant. il folosesc la antrenament in poligon, si la caprior, si sunt multumit si ca efect in vanat, are o expandare buna, nu fragmenteaza, face daune minime. Singurul deranj, din cca 5-6 cutii de HPBT, 223Rem, am avut un cartus care nu a percutat (capsa defecta), ..., dar am avut si firme mult mai galonate cu care am patit asa ceva (winchester xp3), ...
22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Cartus SB cal.30 06 11,7 GNu firma in sine e problema. Printre munitiile oferite de S&B sunt si unele ce bat catre "foarte bine". Modelele mai noi, incarcate cu proiectile moderne sau modelele pentru target sunt fabricate pe alta linie, mai moderna, mai constanta si cu un CTC mai bun. Si pretul e un pic mai mare. La noi sunt chiar mai ieftine decat pe alte plaiuri. Modelele ieftine au ramas ieftine ... si mai slabute.
13 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 46 vizitatori |
Publicitate
|