Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 12 Mai 2026, 15:13
|
|
|
Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.
Moderator: liviur
de miha pe 14 Iul 2016, 18:11
salutare! am o noua pasiune iubesc talerele. ma puteti ajuta cu un sfat? va rog frumos vreau o pusca pt talere skeet. ma intereseaza sa fie foarte rudimentara (a se citi ieftina) sa fie mai mult o unealta decat o arma de care trebuie sa am grija si sa fie evident foarte fiabila. vreau neaparat sa fie cu 2 tevi lise juxtapuse cal 12.
am gasit baikal mp43, are cineva experienta cu ea?
.45/5.56/12
-
miha
- Membru activ
-
- Locaţie: bucuresti
de Sly_Fox pe 14 Iul 2016, 18:46
Pusca pe care o vrei tu trebuie sa aiba alte cerinte fata de cele enumerate. In primul rand o pusca pentru talere, destinata practicarii acestui sport, nu este ieftina deloc. Au caracteristici particulare, se fac pe masura tragatorului, sunt arme de alt nivel fata de cele de mare serie plasate in clasa cost redus. Rudimentara cum vrei tu nu mai este o arma de tir, nici macar de vanatoare nu se mai poate numi. In al doilea rand, in toata lumea, arma de tir cea mai folosita este suprapusa si nu juxtapusa. In proportie covarsitoare taleristii profesionisti dar si amatori utilizeaza suprapuse, nu mai spun de ce ca s-a discutat la greu despre subiect. Baikal 43 este una dintre cele mai nereusite arme create vreodata de catre rusi, rusinea industriei de profil rusesti. Am vazut sute de astfel de arme, cumparate tocmai pentru ca erau ieftine, apoi respinde rand pe rand de catre vanatori. Actualmente rar mai vad cate una pe la grupele de la noi, au fost inlocuite aproape in totalitate. Asta nu este arma nici de vanatoare, ce sa mai vorbim de tir sportiv. Acum din ce vad, tu vrei o pusca care sa faca poc si sa arunce niste alice dupa un taler, pentru asa ceva poti folosi orice gioarsa uitata de vreme. Insa daca vrei o arma dedicata, cu care sa practici cu adevarat tirul sportiv (chiar si la nivel de amatori) ai nevoie de o arma din clasa medie cel putin, preverabil din clasa top.
PS: Daca tot doresti ceva de la Baikal, vezi ca au in oferta modelul MP 27 Sporting, in jur la 1000 euro noua. Cu o asemenea arma poti practica tirul sportiv cat de cat in mod decent.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de miha pe 14 Iul 2016, 19:08
multumesc dar insist pe juxtapusa pt ca imi place mai mult si pt ca e si mai usor decat cu bock pt ca vezi tinta mai bine cand tragi. cat despre costuri, fiecare cheltuie pe un hobby atata cat are si cat il lasa inima, daca as fi avut bani multi cu siguranta m-as fi orientat catre purdey sau h&h dar nu este cazul. 500 de euro asta e bugetul, trebuie sa gasesc ceva, este imposibil.
.45/5.56/12
-
miha
- Membru activ
-
de Sly_Fox pe 14 Iul 2016, 21:21
Sigur vei gasi o arma bunicica si la acesti bani, sunt destule arme ingrijite care zac prin diferite magazine de profil ( asta daca te orientezi spre arme second). Numai ca nu stiu cat de mult te va satisface in poligon o arma care nu este croita din start pentru tine. La vanatoare merge, mai un prelungitor de pat, mai un obrazar, insa pentru deplina utilitate si rezultate satisfacatoare intr-un poligon trebuie o arma dedicata. In cazul in care totusi o vrei noua, eu nu te sfatuiesc sa alegi IJ 43.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de violiv pe 14 Iul 2016, 21:45
Sustin! Ar fi de departe cea mai proasta alegere. Daca dupa mult chin ai ajunge sa spargi 20 din 25 talere, gandeste-te numa la faptul ca ar fi putut fi 24 din 25 cu o arma mai potrivita. Practic nimeni nu mai trage la talere cu juxtapuse in ziua de azi, e doar o iluzie ca ai urmari tinta mai bine ... poate ca e adevarat doar pe traseul orizontal al unui taler la travers. In orice alt unghi si prezentare un bock sau o singura teava sunt mult mai practice. De la amici care au gandit la fel ca tine si au facut diverse incercari, ca arma tapana, care sa duca multe-multe cartuse fara griji si cu care sa te descurci onorabil la talere si care se incadreaza in bugetul tau (ba chiar iti mai raman bani daca o iei s-h) este vorba de MP 153, adica semi model vechi de la rusi. Daca totusi pleci urechea la sfaturi si te razgandesti, uite cateva bock-uri ce se incadreaza viewtopic.php?f=124&t=15296viewtopic.php?f=124&t=16158si cred ca pe forumul paralel mai era o arma, SKB, despre care am povestit chiar la anunt, tot in jur de 2500.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de adrian1123 pe 14 Iul 2016, 22:13
Pentru talere preferabil bock daca vtreti neaparat juxtapusa la banii propusi de dumneavoastra sigur gasiti arma buna,numai ca patul armei pentru talere are alta conformatie decat cel de vanatoare.Daca nu aveti deloc lisa cred ca pentru inceput puteti lua orice pusca si foarte multe cartuse si mult exercitiu in poligon.Daca vreti musai ij luati unul vechi si ieftin(ij 27,ij 58) si facetii pat.Este o sugestie.
-
adrian1123
- Veteran
-
de pipabh pe 15 Iul 2016, 09:08
Recomand cu insistenta sa incerci sa ai in vedere experientele celor care au scris comentarii pe forum. 99 % fac, cel putin pe acest forum, aceste recomandari cat se poate de obiectiv. Juxtapusa la talere? ca e skeet , ca e trap, ca e "parcurs vanatoresc" ca e ce vrei tu nu cred ca e potrivita. Ar fi intr-un singur context: ca vrei sa vanezi musai dar musai cu o juxtapusa si sa te inveti cu o astfel de arma , considerand ca nu stapanesti tirul foarte bine. Atat! Toate aceste considerente sunt strict puncte personale de vedere.
-
pipabh
- Veteran
-
de Remo pe 15 Iul 2016, 10:41
Chiar daca o juxtapusa nu e neaparat cea mai populara alegere pentru talere, daca-ti doresti una si iti va placea sa tragi cu ea, probabil ca vei ajunge sa tragi bine. Din mica mea experienta personala pot sa-i fac o singura recomandare: daca-ti cumperi o juxtapusa, nu alege una cu un antepat mic si finut - genul de antepat la care-i spun englezii "splinter forend" adica antepat aschie. Ar fi de preferat una cu ceva in genul unui "beaver forend" - "antepat castor", care e mai lat si ofera mai mult loc pentru a fi apucat cu mana de sprijin. O juxtapusa cu un asemenera antepat substantial te va ajuta, mai ales vara, sa eviti caldura emanata de tevi pe la finalul cutiei de 25 de cartuse. Altfel e destul de neplacut pentru mana de sprijin, chiar si daca reusesti sa eviti sa atingi tevile cu degetele.
-
Remo
- Veteran
-
de miha pe 25 Aug 2016, 13:20
salutare exista pe forum cineva care sa importe pusti marca STOEGER ? vreau o arma anume pe care nu reusesc sa o gasesc in tara este vorba despre STOEGER DOUBLE DEFENSE. daca stiti magazin sau persoane armurieri eventual care ar putea sa o aduca ar fi super multumesc
.45/5.56/12
-
miha
- Membru activ
-
de violiv pe 25 Aug 2016, 21:28
Arrow.
Iei legatura, comanzi si in cateva luni poate ajunge.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de miha pe 25 Aug 2016, 21:40
multumesc violiv am sunat si la telefon a zis domnul de la vanzari ca nu se poate aduce si a insistat sa vin la magazin ca "sigur sigur o sa gasesc ceva care sa imi placa". am autorizatia aia de cumparare cu arma cat b20, daca o traduc la un traducator autorizat si merg cu ea la o armerie din italia unde am gasit-o as putea sa o cumpar? daca nu tot la ij raman. am tras cu juxtapuse belgiene, frantuzesti si cu o beretta si intr-adevar fata de ij e ca si cum ai scrie cu un stilou vs o creta, insa preturile la juxtapusele ne-rusesti te rup. pana si alea turcestile sunt scumpicele fata de ij si pana la urma la talere o data de doua ori pe luna nu o sa mor daca trag cu ij. mai incerc cu stoeger asta ca mi-a placut mult cum arata in poze neagra asa... oare un ij nu se poate taia, vopsi negru si pus o sina ris pe coasta dintre tevi? 
.45/5.56/12
-
miha
- Membru activ
-
de Sly_Fox pe 25 Aug 2016, 22:30
Nu cred sa aduca nici Arrow arme care nu sunt incluse in modelele lor de import. Pe comanda doar sa ai vreo cunostinta in compartimentul care se ocupa cu importurile, astfel incat sa strecoare in comenzi si una din asta. Daca tot ramai la IJ, totusi incearca sa gasesti una in stare buna, din modelele IJ 54, IJ 58 sau IJ 26. Ca prin minune eu am vazut cateva in stare excelenta, vandute prin magazinul de la Ialomita. Mai sunt si vanatori, dintre cei batrani, care si-au ingrijit armele asa cum se cuvine.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
de ventura pe 26 Aug 2016, 07:18
Cu siguranță ceea ce vrei tu nu se potrivește cu ceea ce-ți trebuie, dar nu dispera... mai toți am patit-o... Ai nevoie neapărat de o arma (juxtapusa, suprapusa,de care vrei tu) cu un singur trăgaci, șocuri mobile, și dacă vrei skeet, poate și niște țevi mai scurte. Erau niște suprapuse de la Beretta cu un singur trăgaci, țevi scurte, bunisoare și destul de ieftine prin Germania. Am avut la un moment dat una în stare excelenta. A costat în jur de 5-600 acasă.... O sa mă uit in permis sa văd ce model era, poate te ajută
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
-

ventura
- Veteran
-
- Locaţie: Focsani
de Remo pe 26 Aug 2016, 08:28
-
Remo
- Veteran
-
de Remo pe 26 Aug 2016, 08:30
Hmmm se pare ca nu pot face trimitere la alte forumuri. Na, pe forumul "vecin" e de vanzare un Marocchi, cal. 12/70, socuri fixe 1/2 si 1/4, ejectoare, un singur tragaci, tevi de 65 cm, aflat in Bucuresti. Cere pe el 1600 lei negociabil.
-
Remo
- Veteran
-
Înapoi la Arme de vanatoare lise
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori