Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 08 Mai 2026, 09:11

Norme de aplicare L 295

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Norme de aplicare L 295

Mesajde biriuck pe 14 Sep 2016, 21:22

violiv scrie:Cu prelungirea valabilitatii e foarte simplu ... daca te duci inaintea datei de expirare si-l primesti inapoi tot inaintea datei atunci poti iesi in teren cu o copie dupa permis.
Daca te duci cu 2 zile inainte de a expira nu mai poti iesi cu armele ... pentru ca nu esti autorizat.

:shock:
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde Sly_Fox pe 14 Sep 2016, 22:19

Toata lumea la scoala, trebuie sa invatati cum se trage cu o arma, cum se manipuleaza in conditii totale de siguranta, caracteristici, legi etc. Haideti ca nu ati pierdut mult, doar saptamana aceasta s-au deschis scolile. De preferat sa alegeti niste scoli care au autorizatii de la ISU. :p
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde OVI762 pe 15 Sep 2016, 07:35

aghiuta scrie:
OVI762 scrie:.....Ma baga la bulau doar pe jumate?....

@OVI762
Sa ma ierti, da' nu ma pot abtine...din ras. :lol: :lol:
Intrebarea mea ar fi:
Cu care jumatate preferi sa fi bagat la bulau ? Cu capul inauntru sau cu "indaratul" spre baieti ?
Cred ca in nicio pozitie nu ti-ar fi...comod. :mrgreen:
miha scrie:armele de tir nu se trec in permisul A?

laurul scrie:Cum nene sa iti ceara cursul pentru o autorizatie de cumparare???? Arma de vanatoare?!
E noaptea mintii....

Imi bag doar picioarele in ea de parnaie,mainile si burta;curu' si capul stau afara,de primul sa ma muste astia de ne sucesc ca pe papusi si cu a doua sa imi bat pu.a,tot de ei :mrgreen: Oricum,nu prea conteaza cum te feresti ca tot ne f.t dobitocii astia cum vor ei.

miha,armele de tir se trec in A in restul tarii,in Oltenia iti treci singur armele in ce permis vrei tu.

Acum imi aduc aminte ca atunci cand am cumparat 27-le si mie mi-au cerut cursul ala dar tocmai ce se inventase ,il facusem ca e musai si stiam ca o sa-l ceara.Ca e o aiureala totala,asa este,insa cu cine sa te certi?Oricum,pe maestrul violiv,care a tot rotit la arme eu l-as pune sa faca si un curs de lucrator comercial,ca prea le vinde si le cumpara,nu se mai satura odata :lol: :lol: :lol: :lol: E mai mare jalea sa pui un om care toata viata a folosit arme sa iti mai aduca o hartie ca poate folosi arme,asta dupa ce a tras j de mii de cartuse,mai multe decat o sa traga tot aestul constanta in toata viata lui;e ca si cum l-ai pune pe @teharau sa dea o tura cu vaporasul pe Herastrau sa fim domne' siguri ca nu are rau de mare.Sau pe mine sa ma verifici daca sunt alergic la zaibar :mrgreen:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde laurul pe 15 Sep 2016, 07:45

OVI762 scrie:i;e ca si cum l-ai pune pe @teharau sa dea o tura cu vaporasul pe Herastrau sa fim domne' siguri ca nu are rau de mare.Sau pe mine sa ma verifici daca sunt alergic la zaibar :mrgreen:

Moderatorilor, banati-l domle pe oltean ca ma c...c pe mine de ras!!! =)) =)) =))
Se uita nevasta la mine ca la bipolari.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde OVI762 pe 15 Sep 2016, 08:03

Pai daca ma banati acu',cat sunt inca treaz,din Noiembrie incolo ce-mi mai faceti?Imi trimiteti pachete-capcana? :lol: :lol: :lol:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde violiv pe 15 Sep 2016, 11:28

@biriuck

Expira permisul pe 1 decembrie 2016. Daca te duci "la viza" cu toate actele complete pe 1 octombrie si-l primesti inapoi pe 1 noiembrie, in aceasta perioada poti iesi cu armele la vanatoare pentru ca inca erai autorizat in permis. Daca te duci la viza pe 29 noiembrie din 1 decembrie nu mai ai voie sa fii inarmat ... te lasa politia sa le tii in casa ca sa nu se mai complice cu plimbatul lor la armurier.

Laure, in legea cum e acum nu mai exista diferentieri in ceea ce priveste autorizatia pentru prima sau a n-a arma. Scrie in lege ca trebe sa ai copia dupa diploma de la cursul de arme asa ca mi-au cerut-o si mie. SIC!!!
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Sly_Fox pe 15 Sep 2016, 11:43

Asta este, pana o sa avem o lege mai buna o respectam pe cea actuala. Inca de cand a aparut proiectul de ordin m-am inscris la cursul de arme, boloborosind cuvinte nu tocmai academice si luand cu mine cativa amici. Asta sa nu spuna ca nu i-am anuntat, eu fiind sursa de informatii, ala care sta pe net lungindu-si antenele pentru a vedea ce schimbari mai intervin prin legislatie.
Cam asa s-a intamplat si cand vizarea permiselor de arma s-a transformat in prelungirea valabilitatii permiselor de arma. Toti asteptau sa ii anunte politia cand sa se prezinte la viza, aceasta asteptare ar fi fost foarte lunga daca nu ii informa cineva cum sta treaba. Este drept ca si cei la la SAESP Ialomita au fost corecti si au informat pe toate caile cu privire la schimbari, punand anunturi la sediul politiei, la cel al asociatiei si informand reprezentantii grupelor de vanatori, in cadrul sedintelor organizate la asociatie.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde aghiuta pe 15 Sep 2016, 12:39

Pentru cei care au arme de pe vremea lui Moise :D sa le ceara diplomita aia e aberant dar e in lege asa ca..
Dar pentru cei care si-au luat permisul dupa Noe si carora le-au cerut DEJA diplomita,de ce trebuie s-o mai aduca iar si iar ?
N-o au ficiorii in dosar ?
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Vrajitoru pe 15 Sep 2016, 13:46

aghiuta scrie:Pentru cei care au arme de pe vremea lui Moise :D sa le ceara diplomita aia e aberant dar e in lege asa ca..
Dar pentru cei care si-au luat permisul dupa Noe si carora le-au cerut DEJA diplomita,de ce trebuie s-o mai aduca iar si iar ?
N-o au ficiorii in dosar ?

Ba da, o au, dar la replica mea
- "Pai am dat-o cand am cerut autorizatia pentru arma de vanatoare."
raspunsul a fost:
- "Aaaaa, pai aia e in dosar in arhiva. Asta e alt dosar, trebuie si aici!"

... pentru ca eu sunt vanator verde, facut dupa Noe.
http://www.prit.ro/vanator
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Savage Axis .308W + Delta 1.5-9x45
Vrajitoru
Veteran

Locaţie: Sibiu

Mesajde aghiuta pe 15 Sep 2016, 14:46

Vrajitoru scrie:Ba da, o au, dar la replica mea
raspunsul a fost:

Ar fi trebuit sa urmeze replica:
- La arhiva voastra nu am acces sa pot face o copie. Dar,daca-mi dati autorizare le arhiva,poate o gasesc singur si va aduc mii de copii. =))
Acu io ce le-am dat originalul,ce ma fac? :shock:
aghiuta
Veteran

Mesajde the_mav pe 15 Sep 2016, 14:50

aghiuta scrie:
raspunsul a fost:

- La arhiva voastra nu am acces sa pot face o copie. Dar,daca-mi dati autorizare le arhiva,poate o gasesc singur si va aduc mii de copii. =))

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D ;;)

radem glumim, dar sincer AI PUS-O!
trust me, been there, done that :shock: :evil: :shock: ...

ps: nu vrei sa stii cum arata DUPA ce il scoti din arhiva , dupa lupte seculare :? :?

daca esti prin zona, incepi prin a-ti cumpara tzigari (Cateva pachete), guma de mestecat antistres, ia-ti niste zile consistente concediu (de care vrei si poti, ca ai de alergat) si la treaba...
daca esti remote - incepi printr-o procura sau imputernicire avocatiala... nu uita apostilaaaaa :lol: :D :mrgreen: :mrgreen: :D :mrgreen: :D
cine se duce, sa bage traduceri, dar legalizate da, sa nu avem vorbe dupa aia =)) =))
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde Vrajitoru pe 15 Sep 2016, 15:07

aghiuta scrie:
raspunsul a fost:

Cum sa dai originalul? Mie nici macar nu mi-au cerut originalul, doar o copie (e drept ca a trebuit sa ma duc acolo si cu originalul sa verifice ei validitatea copiei).
Toate diplomele originale se tin la titular. Singura exceptie pe care o stiu e diploma de bacalaureat daca esti intrat la facultate la "fara-taxa" ti-o tin acolo ca sa nu poti sa fii la 2 facultati la invatamantul fara taxa. Dar daca nu mai esti bun la invatatura si platesti taxa o poti cere inapoi.
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Vrajitoru
Veteran

Mesajde a&c pe 15 Sep 2016, 17:53

violiv scrie:@biriuck

Expira permisul pe 1 decembrie 2016. Daca te duci "la viza" cu toate actele complete pe 1 octombrie si-l primesti inapoi pe 1 noiembrie, in aceasta perioada poti iesi cu armele la vanatoare pentru ca inca erai autorizat in permis. Daca te duci la viza pe 29 noiembrie din 1 decembrie nu mai ai voie sa fii inarmat ... te lasa politia sa le tii in casa ca sa nu se mai complice cu plimbatul lor la armurier.

Laure, in legea cum e acum nu mai exista diferentieri in ceea ce priveste autorizatia pentru prima sau a n-a arma. Scrie in lege ca trebe sa ai copia dupa diploma de la cursul de arme asa ca mi-au cerut-o si mie. SIC!!!

Nu este aceeasi regula peste tot, zilele trecute la Mehedinti, am fost cu un prieten care a solicitat autorizatie pentru a doua arma si nu i s-a cerut curs de arma si nici nu are ca e vanator I.CH... A primit autorizatia in termen de 5 zile cu taxa de urgenta. :D
a&c
Membru activ

Mesajde violiv pe 15 Sep 2016, 18:01

Adica ilegal.
In lege nu mai exista termen "la urgenta" pentru a doua arma. Doar simplu.....
violiv
Veteran

Mesajde yoghi pe 15 Sep 2016, 18:51

Daca din diferite motive nu mai exista atestatul de la curs, poti merge la ""scoala"" si ceri un duplicat al atestatului.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde pipabh pe 15 Sep 2016, 21:02

Atunci de ce exista doua taxe: una de 50 si una de 100?
pipabh
Veteran

Mesajde violiv pe 16 Sep 2016, 06:05

Nu mai exista decat o singura taxa. Cea de 50. Si la trezorerie si mai nou la casieriile deschise la politie incaseaza cat vrei tu sa dai. Se intampla in multe judete nu mumai in cazul expus de tine.
violiv
Veteran

Mesajde Dacus_Malus pe 16 Sep 2016, 06:20

In Brasov, agentul de la biroul de arme mi-a spus ca ptr. prima arma nu mai exista "varianta de urgenta"....
Dar de la a2a arma incolo, pot beneficia de taxa de urgenta. (august 2016)
Si in fata mea , la coada era un tip care cerea autorizatia ptr. a3a arma, si platise 100 lei...autorizatia a fost gata cam in 12 zile (atunci statea la coada sa o ridice). deci e o chestie relativa, probabil depinde de la judet la judet.
Ce m-a nedumerit...este ca desi mi-au cerut numerele de telefon fix, telefon personal si de servici (am dat 3 numere de telefon pe cerere de autorizare cumparare) mi-au spus ca ei nu ma anunta cand e gata autorizatia,
sa dau eu telefon cam dupa 30 zile.
focu' si cartusu'!
MP 153 12/76
Axis II SR 30-06
IJ54 12/70
Dacus_Malus
Membru important

Locaţie: BRASOV

Mesajde Tudo pe 16 Sep 2016, 08:03

Asta mi s-a parut si mie de o stupizenie maxima.... Nu te anunta ca s-a emis autorizatie, trebuie sa te duci tu sa te interesezi, dar termenul de valabilitate se scurge incepand cu data in care a fost emisa :angry-banghead:
Eu nu am putut ajunge sa verific daca s-a emis autorizatia dupa fix 30 de zile, ei nu m-au anuntat, si in final, cand am ajuns sa o iau mai aveam doar 7 zile de valabilitate
Tudo
Nou membru

Locaţie: Iasi

Mesajde aghiuta pe 16 Sep 2016, 08:12

Tudo scrie:Asta mi s-a parut si mie de o stupizenie maxima.... Nu te anunta ca s-a emis autorizatie, trebuie sa te duci tu sa te interesezi......

Cam ca pe vremea dinainte de '89 cand se facea economie de electricitate si unu' si-a pus un anunt pe usa apartamentului: "Nu sunati !!! Ies eu din cand in cand."
aghiuta
Veteran

Mesajde violiv pe 16 Sep 2016, 09:14

Dacus_Malus scrie:Dar de la a2a arma incolo, pot beneficia de taxa de urgenta. (august 2016)
Si in fata mea , la coada era un tip care cerea autorizatia ptr. a3a arma, si platise 100 lei...autorizatia a fost gata cam in 12 zile

Pentru a n-a arma, parca legea zice 10-30 zile. De ce ti-o dau fix la 30 zile (sau mai mult) n-am inteles niciodata, daca legea permite in a 11-a zi. Cel descris de tine si-a luat autorizatia la "normal" cu taxa de "urgenta".

Am un amic la "fisc". Astia au tot felul de coduri intr-o lista cu tot felul de taxe. El mi-a aratat ca a disparut codul specific pentru taxa de urgenta de 100 lei si a ramas in lista doar taxa de 50 lei. Pentru asa-zisa urgenta practic iti incaseaza doua taxe de 50.
Se intampla tot felul de ciudatenii - un amic si-a scos o hartie ... cerere depusa acu' vreo 2 luni, autorizatia eliberata dupa vreo 35 zile (ca s-a nimerit cu concedii). La vreo saptamana dupa ce-a inscris arma a gasit o alta arma de care s-a inamorat pe loc. S-a dus dupa o noua hartie si politistul l-a trimis sa mai plateasca 50 lei la casieria lor pentru eliberare la urgenta ... a avut hartia dupa 3 zile. Acelasi judet, acelasi birou ....
violiv
Veteran

Mesajde madalin122582 pe 16 Sep 2016, 09:55

Lucratorii BAESP sunt exact ca lautarii autohtoni...canta dupa ureche, nu dupa note
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde biriuck pe 16 Sep 2016, 10:17

Tudo scrie:Asta mi s-a parut si mie de o stupizenie maxima.... Nu te anunta ca s-a emis autorizatie, trebuie sa te duci tu sa te interesezi, dar termenul de valabilitate se scurge incepand cu data in care a fost emisa :angry-banghead:

Iar drumurile acelea pe care le faci doar sa verifici se cam scad din concediu daca nu lucrezi in acelasi judet :evil: Iar telefonul afisat nu suna, sau suna in gol, oamenii sunt in teren cu treburi
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde laurul pe 16 Sep 2016, 11:42

madalin122582 scrie:Lucratorii BAESP sunt exact ca lautarii autohtoni...canta dupa ureche, nu dupa note

:ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde Vrajitoru pe 16 Sep 2016, 11:48

laurul scrie:
madalin122582 scrie:Lucratorii BAESP sunt exact ca lautarii autohtoni...canta dupa ureche, nu dupa note

:ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:

Ba nu! Canta dupa note, dar li se pare cantecul prea simplu si mai adauga niste arabescuri si solfegii ca sa iti f...ta urechile.
-
Fabarm Axis Oiled 12 Ga
Vrajitoru
Veteran

Mesajde Pysty001 pe 06 Oct 2016, 07:31

Buna ziua

Ceva noutati la normele de aplicarea legii?
Pysty001

Mesajde tomi pe 24 Noi 2016, 23:22

Am aflat ca se modifica iar ceva la legea armelor, sunt niste amendamente legate de scoaterea obligativitatii cursului de manuirea armelor la salariatii MI iesiti in rezerva care isi mentin arma pe permis de autoaparare, posibil sa fie si alte amendamente.
tomi
Veteran

Mesajde Septimiu pe 25 Noi 2016, 08:18

La cat de absurda este legea in unele privinte nici nu e de mirare ca se fac schimbari asa dese. Din pacate, dupa cum merg lucrurile, aceste schimbari nu vor clarifica ambiguitatile ci, din contra, vor introduce altele.
Dau numai ca exemplu Art. 61 referitor la pastrarea aremlor neletale care specifica faptul ca armele din categoria D si E trebuie pastrate astfel incat sa se impiedice accesul persoanelor neautorizate. Fara norme de aplicare lasa loc de interpretare. Ce pot sa faca "persoanele neautorizate" cu o arma de panoplie, demilitarizata nu stiu...
Si asta este doar un mic exemplu.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Septimiu
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Cristi pe 17 Dec 2016, 07:01

“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde aghiuta pe 17 Dec 2016, 16:36

Cred ca ori imi scapa ceva ori ceva, sau cineva, nu este cu toate cele pe casa.
In Art. 1 se spune ca "Se aprobă Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 425 din 10 iunie 2014" ori,din cate stiu eu mai exista o lege care modifica si completeaza 295 si anume Legea nr. 319/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor.
S-a avut in vedere cand s-au scris Normele si aceasta Lege ?
aghiuta
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!