Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 02 Feb 2026, 23:15
|
|
|
Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.
Moderator: liviur
de DART pe 23 Sep 2016, 11:27
De ce aceasta luneta ? 1.Pt. ca face "casa buna" cu o arma f.echilibrata cum este Blaserul R8(raman totusi la ideea ca ... ceva mai echilibrat, manevrabil si mai usor ca R93 pt. vanatoare nu prea este...chiar si asa eu am optat pt. "siguranta"). 2.Plaja grosismentului de la 1-8 face din aceasta luneta una perfect universala asta daca nu te intereseaza panda...pe mine nu...permitand in acelasi timp un echipament ceva mai usor de purtat...am intele in sfarsit  ca pt.manavrabilitate greutatea echipamentului este una f. importanta. 3.Modul CC...permite "dezactivarea" paralaxei si ofera un grosisment de 1x real astfel punctul rosu din interiorul reticulului functioneaza ca si un Red Dot permitand ochirea cu ambii ochi deschisi iar decuparea imaginii facute de luneta din mediu practic nu exista sau exista extrem de putin acest lucru ne mai fiind sesizabil dupa 3-4 epolari.In acelasi timp ramanand posibilitatea de ajustare dioptrica pt. cei care au nevoie de acest lucru.Acest lucru face ca aceasta luneta sa fie extrem de utila la vanatorile la goana... in acelasi timp permitand si un foc mai pretentios la distante de 250-300 m... 4.A fost gandit sa reziste si pe calibrele Africane avand un ey relief fix de 90 mm... 5.Un ey box supergeneros...inelul de ajustare a magnificatiilor nu mai este din cauciuc ci dintr-un metal usor permitand o manevrabilitate si priza f.buna...fiind in acelasi timp si f.estetic. 6.Optica este grozava,cu atat mai important acest lucru fiind vorba de o luneta destul de greu de produs...si nu se incumeta multa "lume". Astfel intreaga combinatie gandita de mine are urmatoarea greutate: -montura originala Blaser cu inelele joase de 30 mm = 186 g -Exos CC 1-8x24 = 554 g -teava Blaser standard 17mm .308win =1376 g -pat Professional + ansamblu inchizator+inchizator =1505 g -ansamblu tragaci =134 g ________________________________________________________ Total = 3.755 g ...este mult...este putin!?Pt.caracteristicile si nevoile mele mai putin de atat nu se poata ... desigur tinand cont de faptul arma si optica aleasa este ce-mi doresc si nu ma gandesc la alte variante.Nu vreau sa gresesc dar un Beretta DT 11 este mai greu cu o 100 si ceva de grame    
-

DART
- Veteran
-
- Locaţie: Timisoara
de Remo pe 23 Sep 2016, 12:17
Sistemul CC de la luneta asta chiar mi se pare interesant ... si tentant, dat fiind ca prefer sistemele tip punct rosu. Luneta asta pare o alternativa serioasa pentru o arme dedicata pentru goana.
-
Remo
- Veteran
-
de DART pe 23 Sep 2016, 13:04
Remo scrie:Sistemul CC de la luneta asta chiar mi se pare interesant ... si tentant, dat fiind ca prefer sistemele tip punct rosu. Luneta asta pare o alternativa serioasa pentru o arme dedicata pentru goana.
Asa este...modul CC in enuntul producatorului a fost gandit pt.vanatori cu un grad de periculozitate mai mare...unde vanatul poate "contra-ataca" ...pt. a putea achizitiona f. rapid tinta si a da focul la fel de rapid(sigur acest lucru se poate face si cu alte dispozitive...insa luneta asta pe langa aceasta caracteristica mai are sticla si magnificatie care se te ajute sa dobori fara efort si in siguranta vanatul si la distante de 200-250 m... Este o alegere buna...pt. cine o intelege si stie ce sa faca cu ea...si nu numai 
-

DART
- Veteran
-
de violiv pe 23 Sep 2016, 16:02
Cauta un "vecin" cu o Z 8, puneti-le alaturi si mai scrie o data. Nu de alta da' pana nu o compari cu "cea mai cea chestie care s-a inventat" descrierea e cam stearpa.
P.S. n-am vazut niciuna, nici alta asa ca n-am nicio parere ...
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de DART pe 23 Sep 2016, 16:30
violiv scrie:Cauta un "vecin" cu o Z 8, puneti-le alaturi si mai scrie o data. Nu de alta da' pana nu o compari cu "cea mai cea chestie care s-a inventat" descrierea e cam stearpa.
P.S. n-am vazut niciuna, nici alta asa ca n-am nicio parere ...
Raman la parerea mea  .Desigur pot fi "acuzat" de partizanat,nu ma deranjeaza...insa eu de mult sunt f.atent in ce optica imi "bag" banii munciti... Si asa ai zis ca vi la Timisoara in al meu te poti uita si poti si sa tragi cu ea in poligon...tu adu cu tine un Z8 si compara cat doresti 
-

DART
- Veteran
-
de violiv pe 23 Sep 2016, 18:03
Ti-e frica sa nu fii linsat daca, prin cine stie ce greseala, ajungi sa spui ca Z8 e mai slaba la vreun capitol?
Revenind la chestii serioase parerea mea ramane: "ce-i prea mult strica". Si deja e prea mult. Omenirea s-a tacanit complet. Swaro nu poate oferi nici macar o data estimata a livrarii daca faci comanda la noile modele ... si daca te razgandesti si te decizi la IPh 7 la fel patesti. Culmea e ca nu se agita unul care n-a avut niciodata o scula de top si a decis acum sa bage economiile de-o viata in cel mai cel lucru ci o gramada mare de Z6 nu mai stiu cum sa zboare de pe arme ca sa faca loc noului, desi n-au stat acolo nici 2 ani, unele. Scuze c-am pomenit Swaro in topicul tau ... si la S&B e la fel. In pozitia ta poate e de inteles ca faci schimbul in vederea promovarii noului dar altfel, oare ce ai putea face la vanatoare cu 8* si obiectiv mic si n-ai putea cu 4-5-6*?
Asta e realmente o nebunie ... una caracteristica finelor de epoci, cam cum era pe cand romanii borau ca sa poata manca de la inceput.
Ne asteapta vremuri tulburi.....
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de DART pe 23 Sep 2016, 19:06
Nu ca nu ai avea dreptate...ai  . Chiar daca nu pare,stiu,eu nu-mi iau ce nu-mi trebuie,crede-ma ...aaaaa... ca prezentand-o din punctul meu de vedere publicului larg (mai putin larg asa cum se vede  ... vei vedea ca in curand pe forumuri vom ajunge sa vorbim doar noi doi ...pt. ca "lumea" s-a mutat niciunde... sper sa nu) ...atunci OK! Schmidt Bender aproape are paternitatea acestei magnificatii ...nu sunt sigur,dar am sa verific ,atunci cand ei au venit cu aceasta magnificatie functionala pe piata ca o necesitate pt.vanatorile all rounds din Africa (ca incercari s-au facut) erau printre putinii de pe piata... Acum eu sincer am scris de ce am preferat-o... Celelalte branduri sa faca ce pot ei mai bine...dupa cum vezi eu sunt consecvent si daca crezi ca am facut avere din preferinta mea... atunci sa nu crezi,insa prin caliatatea pe care mi-am castigat-o am ajuns sa vad cu ce se mananca un sistem optic de calitate... si mai mult,imi pot alege in cunostinta de cauza ce-mi trebuie.Atat.
-

DART
- Veteran
-
de bowmadness pe 24 Sep 2016, 23:23
eu unul nu am tras decat in tinta din max de 6x de z6-le de goana! Sao porti sanatos Dart!
ALICE! Who the f... is Alice?
-

bowmadness
- Membru important
-
- Locaţie: Romania
de DART pe 25 Sep 2016, 20:34
-

DART
- Veteran
-
de DART pe 25 Sep 2016, 20:34
bowmadness scrie:eu unul nu am tras decat in tinta din max de 6x de z6-le de goana! Sao porti sanatos Dart!
Multumesc frumos.
-

DART
- Veteran
-
de mexx20_ro pe 25 Sep 2016, 20:55
Felicitari pt munca si pt combo-urile facute. Referitor la montura pt teava de 243, am totusi o nedumerire...este baza inclinata (si atunci se intelege decizia) sau cum de ati acceptat o distanta asa mare intre axul lunetei si cel al tevii? Respecte! 
www.dronaoradea.ro
-

mexx20_ro
- Veteran
-
- Locaţie: Oradea / Stei
de DART pe 26 Sep 2016, 15:44
mexx20_ro scrie:Felicitari pt munca si pt combo-urile facute. Referitor la montura pt teava de 243, am totusi o nedumerire...este baza inclinata (si atunci se intelege decizia) sau cum de ati acceptat o distanta asa mare intre axul lunetei si cel al tevii? Respecte! 
Multumesc. Nu este distanata mare Andrei...coama ajustabila nu era ridicata la nivelul la care trag in poza ... mai am doua degete "plaja"  ... De ce am ales Spuhr !?...pt. ca luneta asta in mod special ... chiar daca o puneam pe montura originala Blaser aveam nevoie de inele inalte si acelea aduceau luneta in acelasi loc ...asa cum sunt ele acum,asta in primul rand.In al doilea rand nu am dorit sa ma privez de poate cea mai buna montura a momentului,in plus sina+Spuhr-ul au fost doar cu 120 ron mai mult decat montura originala Blaser +inelele inalte de 34 mm. Patul GRS nu este unul "pur vanatoresc"...montura nici ea... asa ca esteticul este salvat(nu ca m-ar fi interesat asta vreodata).In schimb se poate folosii cu suces la vanatoare pt. ca are tot ce-i trebuie pt.asta ...vorbesc pt. vanatorile pe care eu le practic ... caprior si lopatar+rapitoare(vulpe...rar sacal).
-

DART
- Veteran
-
de radubichis pe 26 Sep 2016, 18:46
Ce greutate are tot ansamblul?
-

radubichis
- Veteran
-
- Locaţie: Hunedoara
-
de DART pe 27 Sep 2016, 09:48
radubichis scrie:Ce greutate are tot ansamblul?
4550 g fara bipod ... fara optica 870 g + baza 150 g + 280 monoblocul Spuhr(1300g) = 3250 g Cu bipod 5100g.
-

DART
- Veteran
-
de radubichis pe 27 Sep 2016, 18:10
Credeam ca este către 6 kg.
-

radubichis
- Veteran
-
-
de DART pe 29 Sep 2016, 10:46
radubichis scrie:Credeam ca este către 6 kg.
Revin Radule  ...nu-i chiar asa.Aproape am spart cantarul ... Fara bipod este 5080 de grame...cu bipod este 5460 g(bipodul Harris S 6-9 inch este 380 g)... Asa ca 5080 g minus optica (luneta+ sina extinsa +inelele monoblock Spuhr) = 3780 g (Blaserul R8 in..243win cu patul GRS) Chiar si asa ramane echilibrata ... si la trasul din mana(nu ca pt. asta sa-l fi gandit)dar la nevoie...merge.
-

DART
- Veteran
-
de radubichis pe 29 Sep 2016, 10:59
Nu era mai usoara cu GRS Berserk ?
-

radubichis
- Veteran
-
-
de DART pe 29 Sep 2016, 11:39
radubichis scrie:Nu era mai usoara cu GRS Berserk ?
Nu cred Radule...apoi nu am auzit sa fie inca la vanzare varianta sintetica pt. Blaser R8...o fi! Cred ca pt. trasul precis ai nevoie de ceva greutate...asa pt. stalking  am unul ca "paiu"...de 3750 g
-

DART
- Veteran
-
de mexx20_ro pe 29 Sep 2016, 12:03
DART scrie:radubichis scrie:Nu era mai usoara cu GRS Berserk ?
Nu cred Radule...apoi nu am auzit sa fie inca la vanzare varianta sintetica pt. Blaser R8...o fi! Cred ca pt. trasul precis ai nevoie de ceva greutate...asa pt. stalking  am unul ca "paiu"...de 3750 g
Nu este momentan, dar va fi in viitorul apropiat. Momentan Grs-ul Berserk este doar pt: - Tikka T3 (toate calibrele) - Howa 1500 SA/ Weatherby vanguard SA - Remington 700 BDL - Savage 12 si 16 Respecte domnilor! 
www.dronaoradea.ro
-

mexx20_ro
- Veteran
-
- Locaţie: Oradea / Stei
Înapoi la Optica de vanatoare
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori