Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
derogari urs lup si pisica 2016Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B Re: derogari urs lup si pisica 2016@Sly, done.
@bowmadness, nu ai inteles mesajul. Este pentru cei ce ma cunosc. Sau ma rog, vad ca l-au inteles si altii. Citeste-l asa: ne plimbam prin padure, dam de o urma proaspata, sunam la 112 si cand vin aia zicem ca ursul m-a atacat si a plecat, nu am mai avut baterie sa sunam inapoi, asa ca nu meritam amenda pentru apel. S-a vrut a fi o gluma la adresa masurii total proaste a infiintarii SUAS. Am informatii despre cum s-a intamplat ieri: vanatorul era in drum spre sedinta de ieri, a fost sunat de cei de la politia Sibiu, mai precis de cineva pe care il cunostea si pe care nu putea sa il refuze, sa se intoarca de urgenta, sa ia arma si sa se prezinte la... Acolo toata lumea panicata, vanatorul cu arma in toc. Toate autoritatile erau prezente si telefoanele informau in direct fefii de la Bucuresti despre evolutia evenimentului. Au fost mai multe indemnuri de a trage, soldate cu refuzul motivat de ilegalitatea faptei. La un moment dat prefectul a decretat stare de urgenta (sau necesitate, nu stiu termenul propriu ce justifica fapta) si a ordonat foc. Perfect legal, vanatorul a facut ceea ce trebuia. A fost doar noroc ca nu a patit nimeni nimic. Noi ca vanatori, regretam ceea ce s-a intamplat. Am colaborat intotdeauna bine cu organele statului, atunci cand am fost solicitati. In acest caz, nu cred ca responsabilii au luat o masura gresita. Ancheta va stabili adevarul. In alte cazuri, si ma refer la refuzul de a consulta vanatorii in probleme pe care le cunosc foarte bine, eroarea va trebui indreptata.
Re: derogari urs lup si pisica 2016D-lor, in toata mass media suntem terfelti pe toate planurile si in toate felurile. Un domn respectabil , caruia ii respect punctul de vedere raspundea unui post de-al meu sa avem rabdare ca suntem pe drumul bun. Foarte ok, dar in anumite cazuri trebuie sa intervenim atunci cand trebuie!!! Cred ca ar trebui un punct de vedere din partea celor care ne reprezinta si in cazul "ursuletului" si in cazul cotelor de recolta. Ce se asteapta?
Re: derogari urs lup si pisica 2016Uite un punct de vedere de la un coleg de al nostru. Mai faceti si voi cateva si vor avea efect. Pe acest subiect sensibil, cred ca e important numarul si calitatea mesajelor. Vocea unica isi are si ea rostul, in alte ocazii. Parerea mea...
"Domnule Prefect Vasile Cristian Roman, Vreau sa va felicit pentru interventia rapida si energica pe care institutia condusa de dumneavoastra a avut-o in cazul incidentului cu ursul scapat de sub control ieri in orasul Sibiu. In ciuda parerilor emotive si manipulate ale inconstientilor din mediul online (reali si conturi false), concetatenii dumneavoastra s-au aflat intr-un imens pericol. Din experienta mea cu aceste animale, pot sa va confirm faptul ca ursii de dimensiuni mici sunt cei mai agresivi, cei mai predispusi sa atace, mai ales in cazul unui animal panicat. Un urs mare tinde sa isi vada de treaba lui, experienta probabil l-ar fi si impiedicat sa fuga spre oras, un urs mare evita conflictul la fel cum un om adult evita scandalul in timp ce un juvenil isi incordeaza muschii. Stiu ca ati avut pe umerii dumneavoastra imensa responsabilitate a vietilor omenesti si ca a trebuit sa dati ordinul sa se traga cu prima ocazie, doar niste neavizati pot sa condamne impuscarea ursului sugerand ca trebuia doar tranchilizat. Orice medic veterinar poate sa va confirme faptul ca dupa ce primeste lovitura de la seringa comportamentul ursului poate fi imprevizibil, putea sa devina foarte agresiv imediat dupa. Probabil ati fost si dumneavoastra stupefiat de hatisul legislativ ce v-a impiedicat sa interveniti mai rapid si doar norocul a facut ca ursul sa nu raneasca pe cineva. La dimensiunile lui e in stare sa eviscereze un om dintr-o singura lovitura! Sper ca impreuna cu toate celelalte autoritati implicate sa nu abandonati pe vanatorul ce a intervenit cand i-ati cerut-o pentru ca s-ar genera un precedent periculos care ar face alti vanatori sa nu mai intervina atunci cand situatia disperata o cere. Din pacate, acest incident a reliefat si totala ineficienta a altor organe in gestionarea unor conflicte cu animale. Viteza cu care se deplaseaza animalele, riscul generat de o ranire superficiala, lipsa de antrenament si munitie adecvata a unitatilor de Politie si Jandarmerie si lipsa experientei cu animalele si comportamentul acestora constituie reteta perfecta pentru dezastru. "Cand secundele conteaza, politistii sunt doar la cateva minute distanta" spune un proverb american, degeaba ar exista o unitate pregatita sa intervina in astfel de situatii la nivel de judet daca un conflict este in desfasurare intr-un sat de munte la o ora de mers cu masina. Mai sper ca vocea dumneavoastra se aude pana la Bucuresti si ca veti atentiona atat Guvernul cat si pe omologii dumneavoastra cu privere la pericolul iminent ce pandeste populatia din judetele montane ale Romaniei din cauza masurilor fanteziste de gestiune promovate de diverse ONG-uri si acum imbratisate si de doamna ministru Palmer. Faptul ca autoritatile noastre au in functii de conducere si oameni ce pun rationalul inainte emotiilor si au curajul sa isi asume interventii energice cum ati facut-o si dumneavoastra este datator de speranta si liniste pentru populatie. Cu deosebita consideratie, Daniel Ilie, un simplu prahovean, vanator si iubitor al naturii"
Re: derogari urs lup si pisica 2016Excelent punct de vedere!
Unde sunt ONG-urile in secundele de "foc" ?
Re: derogari urs lup si pisica 2016Frumos scris! Insa experienta imi spune ca dupa alegeri, Prefectul are mari sanse sa nu mai fiea acolo, cel nou venit va fi dornic de afirmare, astfel ca vanatorul nostru ramane cam in fundul gol, insa trebuie sa se consoleze pentru ca nu va fi singur in barca ci impreuna cu fostul prefect care va primi drept cadou la plecarea din functie o plagere penala pentru abuz in serviciu!
Tare as vrea sa ma insel dar ......... am vazut de atatea ori filmul asta prost ca nu am sperante la un final altfel oricat de mult as dori asta. ![]()
Re: derogari urs lup si pisica 2016Uite unde sunt, fac plangere penala impotriva vanatorului
http://m.oradesibiu.ro/2016/10/12/plangere-la-parchetul-general-impotriva-celor-care-au-impuscat-ursul-de-la-sibiu/ Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Re: derogari urs lup si pisica 2016http://jurnalul.ro/stiri/locale/dupa-uc ... 25966.html
Iata ca Prefectul se spala pe maini!
Re: derogari urs lup si pisica 2016
NU impotriva vanatorului, ci a CELOR RESPONSABILI DE IMPUSCAREA ursului etc, etc, E DIFERENTA! Vanatorul a primit un ordin in baza unui document de colaborare inter-institutional, de la cineva care avea dreptul de a emite acel ordin => trebuia sa il indeplineasca. Responsabilitatea pe firul ei POATE PLECA, in fucntie de cine si cum va instrumenta, de la cauza (defrisari, infometari, restrictii areal), la mijloc(existent langa oras, ajuns si plimbat liber pe strazi, prin curtea scolilor, etc) si effect (neputinta de interventie conf legislatiei date de ministru sapt trecuta, declarare stare de necessitate/urgenta/etc, accord colaborare inter-institutii, tras fara effect(tranchilizant), tras cu effect(vanatorul), etc). Depinde de CINE SI CUM VA INSTRUMENTA ![]() ps: cum se numea chestia aia cu depunerea neintemeiata a plangerilor penale? ![]() -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: derogari urs lup si pisica 2016Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - România
POZIȚIE OFICIALĂ REF: Apariția unui exemplar de urs în intravilanul orașului Sibiu Ca urmare a evenimentului înregistrat ieri, 12 octombrie 2016, în municipiul Sibiu, privind apariția în zona locuită a orașului a unui exemplar de urs dar și a felului în care au intervenit autoritățile locale, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - România a înaintat următoarele demersuri oficiale: Ministerul Mediului va transmite, în cursul zilei de astăzi, o sesizare către Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, prin care solicită o anchetă care să stabilească cât mai precis condițiile în care ursul a apărut în oraș. Precizăm că zona județului Sibiu nu este considerată un areal dezvoltat al ursului brun, conform analizei Fișelor Fondurilor de Management Cinegetic. Ca atare, Ministerul ia în calcul și posibilitatea ca apariția ursului în zona locuită a orașului să fie rezultatul unei activități ilegale: eliberarea voluntară a unui urs ținut ilegal în captivitate, evadarea unui urs din captivitate, transportul ilegal etc. În completarea sesizării transmise către IPJ Sibiu, Ministerul Mediului a solicitat Direcției Sanitar Veterinare analize care să determine starea de sănătate a ursului înainte de împușcare, inclusiv să stabilească dacă exemplarul a fost tranchilizat anterior ajungerii în oraș. Cât privește intervenția autorităților locale în acest caz, precizăm că Ministerul Mediului nu a fost solicitat pentru a acorda derogarea de împușcare. Necesitatea unui astfel de demers din partea echipei de intervenție, în situația dată, va fi stabilită de organele de anchetă abilitate. Considerăm că acest incident arată, odată în plus, necesitatea înființarii cât mai rapide a Serviciului de Urgență pentru Animale Sălbatice - SUAS, demers deja inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor împreuna cu Ministerul Afacerilor Interne. Acesastă structură va dispune de proceduri foarte clare pentru intervenția în astfel de situații, în funcție de nivelul de pericol.
Re: derogari urs lup si pisica 2016Si cat s-a mai glumit ieri pe scenariul asta...
Cred ca trebuie redeschis dosarul Scufita Rosie. N-a sunat la 112, uz de arma in casa bunicii. Probabil act de terorism. A innebunit lupul...
Deci? Despre ce vorbim?... in conditile in care ministerul nu a aprobat nu a derogat si nici usturoi nu a mancat, nenorocitii au intors situatia asa incat tot ei sa aiba dreptate in ceea ce au facu acum o saptamana Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
la mom asta Ministerul Mediului e frectie la picior de lemn... din cate stiam NU instrumenteaza ei chestiuni penale, cel mult DACA LI SE VA CERE CEVA (gen raspuns formal la intrebarea cum ati intervenit daca tot faceti structura aia mixta cu MAI ![]() ![]() apoi internele isi fac treaba. daca mai e cazul, va urma justitia sa-si faca si ea treaba. cam atat (NU) face Ministerul mediului -------------------------------------
Re: derogari urs lup si pisica 2016O intrebare pentru colegii de forum:
In cazul in care la goana sunteti atacati de urs, in contextul actual, aveti curajul de a va apara cu arma de vanatoare?
n-ai vazut ursi inchisi la culoare precum mistretii, sau hoinari marishori precum lupii? pisicile si rasii sunt fff fgreu de vazut, aproape imposibil ![]() ps: ala de a SB avea rabie ori s-a stricat afumatoarea? -------------------------------------
A mai zis cineva aici pe forum, mai bine dau cu subsemnatul decât sa dea popa cu aleluia! Numai bine. R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Re: derogari urs lup si pisica 2016Cred ca am mai zis-o pe undeva, nu conteaza.
As incerca sa evit pe cat posibil acest deznodamant dar eu muscat de caine/lup/urs/varcolac/dragon/lavinia cu arma la mine si fara sa fi tras nu ma pot duce acasa, ma desfiaza tata. P.S. recordul meu personal la urs e de 6m, anul trecut la Bozioru. Un arici mai intremat ca asta din Sibiu, s-a oprit, m-a fixat, l-am injurat, am avut noroc si eu si el ca l-a muscat un caine. Dus a fost! Vecinul de stand s-a uitat cu mila la mine la final... Corruptissima re publica plurimae leges
Re: derogari urs lup si pisica 2016Vorba americanului: Decat sa ma care 6, mai bine sa ma judece 12!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Supt ai voie?! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Doar de Ghedan si sa nu se intaleaga gresit de unii colegi care nu stiu personajul ![]() https://plus.google.com/photos/photo/103402874362110560040/5954562828256499842?icm=false Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: derogari urs lup si pisica 2016[quote="tehărău"]@Sly, done.
@bowmadness, nu ai inteles mesajul. Este pentru cei ce ma cunosc. Sau ma rog, vad ca l-au inteles si altii. Citeste-l asa: ne plimbam prin padure, dam de o urma proaspata, sunam la 112 si cand vin aia zicem ca ursul m-a atacat si a plecat, nu am mai avut baterie sa sunam inapoi, asa ca nu meritam amenda pentru apel. S-a vrut a fi o gluma la adresa masurii total proaste a infiintarii SUAS. teha cred ca nu ai inteles! si a mea era o gluma in acelasi sens!, cred ca la o bere ne faceam intelesi! ![]() ALICE! Who the f... is Alice?
Re: derogari urs lup si pisica 2016Fa-i plangere ca oricum pana ii ridica astia imunitatea si deschid cazul, castiga Dragnea alegerile si face un pipi cu bolta pe minister, ministri si ursuleti mici sau mari...
-------------------------------------
Re: derogari urs lup si pisica 2016Pai daca dupa al 2-lea razboi mondial kgb-istii se casatoreau cu Romancele, la ce sa ne asteptam de la CIA sau NSA. Alta Marie cu aceiasi palarie.
Cu stima Alin
Re: derogari urs lup si pisica 2016Apoi si cu Dragnea tot un fel de pula calului e.
P.S. Scuze de cuvintul mai putin Academic
Re: derogari urs lup si pisica 2016Din inima dedic urmatoarea melodie celor care ne tot fac in fel si chip pe intreaga linie media. Este o melodie tinereasca, la moda, o melodie sper pe placul lor.
https://www.youtube.com/watch?v=_vEiR6Rb92M Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: derogari urs lup si pisica 2016![]()
Bravo vulpe exact ce merita cei citati mai sus Razvan
Re: derogari urs lup si pisica 2016revin cu aceeasi intrebare: la brasov s-a intamplat ceva?
Re: derogari urs lup si pisica 2016Mav, iar n-ai înțeles.
@mialxx ti-ar putea face o prezentare de caz. Sau poate treci pe la Mihai, că văd că W mai găsit ceva de adăugat. Domnilor, eu deduc că mutarea e venită în plic. Restul, din mers...
Re: derogari urs lup si pisica 2016Deci asta deja frizeaza absurdul, penibilul...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205887352942844&set=a.1315380224456.40504.1829232415&type=3&theater clik in dreapta pe vezi mai mult Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
exlica-te mai bine atunci, daca consideri ca nu am inteles... daca va apucati sa o balacariti pe madam public, cand are de parte ei 95% din opinia publica, crede-ma ca nu o sa fie o miscare castigatoare ![]() crezi ca numirea ei nu e ok? foarte probabil ai dreptate, dar nu esti tu sau eu sau altul cel care DECIDE pe subiect, asa ca poti cel mult sa sesizezi decidentul pe spetza respectiva... crezi ca exita alte interese la mijloc, eventual cu oarece iz de probatoriu din punerea cap la cap a unor informatii? posibil iar sa ai dreptate, dar cam atat poti face tu sau eu sau etc. restul e la altcineva, care poate fi formal sesizat, apoi trebuie sa-si faca treaba. samd cam asa (de)curg lucrurile intr-un stat democratic. SOR-ul a fixat niste interdictii pe zburatoare in unele zone si aGv le-a imbratisat pana la urma, ba au un parteneriat care se pare sa mearga cumva. daca tot exista in aGv parteneriat si cu WWF (aia care ne musca de cur crunt si au PR la cel mai inalt nivel si etc), de ce nu se face sa mearga cumva si acest parteneriat?!? ![]() e evident ca WWF sustine ministra si e printre primii consultati la orice subiect care vizeaza wildlife; spre deosebire de vanatori. incercati strategie de pozitionare a vanatorilor, cand madam ministra a vrut decapitarea Romsilvei (desi e din aceeasi curte) cu japca (vezi scrisoarea lui Machedon de acum jum de an)? pai de ce politia/prefectul la SB a chemat acum 2 zile un vanator dintr-o asociatie si nu a chemat unul din Romsilva? s-a gandit cumva aGv la retragere organizata pt a lasa loc altora in linia intai? a iesit cumva o recomandare aGv spre toate asociatiile (afiliate sau nu, nu conteaza) dupa ce ministra a interzis cotele la carnivore, prin care sa se spuna macar "Va recomandam prudenta in asistarea viitoarelor cazuri de interferenta intre animale salbatice si oameni, lasand alte institutii abilitate sa solutioneze astfel de cazuri..."? brief: faptele arata ca se restrictioneaza crunt vanatoare, opinia publica (emo, hipster, asociatii, etc - nu conteaza, AU DREPT DE VOT in an electoral) sustine ce face ministra, si noi ne gandim ca daca vanatorii o denigreaza, vor avea castig de cauza. cand ea mai are putin timp si e debarcata... oare e buna strategia? -------------------------------------
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori |
Publicitate
|