| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
sabatti rover vs browning Abolt synteticModerator: liviur
33 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
sabatti rover vs browning Abolt synteticVa salut stimati colegi!Am ajuns la momentul alegerii unei carabine si as avea nevoie de sfaturile voastre .Dintre cele doua arme enumerate in titlu ,apropiate si ca pret,as vrea sa aleg una.As inclina catre Sabatti pt ca imi plac cele cu lemn si are si dispozitive optice pe teava dar din informatiile pe care le am pina acum cred ca la mecanica ar fi mai buna cealalta ,dar nu imi prea place plasticul.As asculta cu mare placere sfaturile celor care cunosc cele doua arme.Multumesc !
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticSalutare,
Se spune ca italienii care produc dublu express si care respecta clientii si propria firma cumpara tevile ghintuite de la nemti...
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticDoua arme foarte bune. Sunt destul de propiate ca performante.
Poti alege si cu inima. PS: Kleine, Sabatti foloseste aceleasi tevi pe care le foloseste A. Zoli.... Nu-s nemtesti, dar clar nu-s de lepadat. Browningul Abolt, parca prin Japonia le face (sau xbolt-ul..., sau ambele... Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticDin punctul meu de vedere, azi, nu mai sunt arme care trag rau. Oricum parerea mea personala este ca orice arma iau, va trage mult mai bine decat sunt eu in stare sa o folosesc la adevarata valoare.
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticPoti sa dai cu banul, linistit.
Singurul criteriu e care iti vine/place mai mult. cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticProblema este ca nu am unde sa vad in cluj o arma Sabatti.Am vazut Browning-ul la Arrow ,fabricatie Japan,teava scurta buna pt goana ,dar nu stiu cum se va comporta in timp suportul de plastic pe care sta teava,ma refer la socurile produse de focuri(30 06).
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticDaca vrei Browning, atunci alege X-Bolt, eventual unul s-h ca sa ramai in limita de bani. A-Bolt e varianta mai ieftina, cu mai putine dichisuri, carora le vei simti lipsa in timp. Plasticul rezista la nesfarsit ... daca nu treci cu masina peste el. Tevile sunt facute in Japonia la Miroku si sunt bune. Nu mai stiu cat din arma e facuta tot acolo si pe unde sunt asamblate. Tragaciul e penalizant la armele astea, greu sa te inveti cu el, ciudat la actionare.
Sabatti e integral facuta de firma mama, inclusiv tevile. Firma e unul din cei mai importanti producatori de tevi din Italia si cred ca Zolli le cumpara de la ei, nu invers. Dupa mine e mai reusita ca A-Bolt la toate capitolele, de la nivel de finisare la actionare, ergonomia patului, tragaci, etc. Variantele standard, de vanatoare stau intr-un MOA dar sunt un pic mai pretentioase la munitii. In aceiasi bani AXIS e cea mai precisa dintre toate incercate ... e chiar arma de 1/2 MOA cu multe munitii de calitate si in orice calibru. Si daca patul de plastic nu-ti place, varianta cu pat laminat e perfecta.
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticDa,multumesc Vio,asteptam acest raspuns convingator de la tine,cred ca o sa fac o deplasare la Deva unde pot sa vad si axis-ul si sabatti.Nu am vazut pe nicaieri x-bolt second dar pina iese autorizatia o sa mai caut,poate mai primesc si alte sugestii.Ca pret nu m-as intinde peste 3500.
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticCZ 557 SYNTHETIC
Cz 550 VARMINT LAMINATED Zastava M70 ;Zastava m808 http://www.arw.ro/carabine-bolt-action/zastava/ sau un pic mai sus SAVAGE 10 FCP-SR Tikka T3 CTR
Re: sabatti rover vs browning Abolt syntetic
De asta te iubesc io pe tine:ca esti asa este in noi
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticOvidica
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticCZ 550 Standard?
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticCZ 550 Standard, inseamna mai multa arma la bani chiar mai putini. (ca sa folosim o expresie simpatica a lui Tranan).
Problema e, ca aici e si la propriu, la CZ mai primesti vreo 400g in plus, Daca vrei CZ iti recomand patul sintetic sau versiunea American pt lemn. Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticLa CZ 550 standard patul ete drept si nu ,,cocosat". Pentru tras pe luneta este foarte bun si nu mai necesita modificari, pentru tras pe mecanice o husa de pat cu obrazar rezolva problema.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Perfect adevarat, numai ca nu este in prelungrea tevii, ci inclinat in jos.
Aici e exact pe dos. Linia de ochire pe aparate mecanice e la aproximativ 1.5 cm deasupra tevii. Linia de ochire pe cea mai joasa luneta (axa lunetei) este la putin peste 4 cm deasupra tevii (si aici o sa revin). Husa de care pomensti, trebuie sa compenseze aceasta diferenta si sa aduca ochiul in axul lunetei, deci vorbim de un obrazar gros de aproximativ 3cm. Asta tine si de carcteristicile fiecaruia si dimensiunile pot varia putin, dar oricum, obrazarul se pune pentru luneta, nu pentru mecanice. La CZ luneta ajunge destul de sus din cauza ocularului si nu a obiectivului. Manerul inchizatorului loveste in ocularul lunetei daca este montat prea jos. Spre exemlu, Warne nu face decat inele medium si high pt CZ550, nu are si varianta low tocmai din acest motiv. P.S. Credema ca am una de vreo 5 ani si stiu ce vorbesc. Am luat-o cand s-a eliminat prima data acciza si la 2700 lei nu avea concurenta, nu am schimbat-o pentru ca ma impac bine cu ea, dar acum sunt multe oferte de luat in seama pe piata, si nu cred ca a-s repeta alegerea. Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticScuze de ortografie. Am scris in graba si vad ca nu pot corecta.
Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticBuna seara.Va multumesc tuturor pt parerile exprimate si pot sa va spun ca in cele din urma alegerea a fost SABATTI Rover 870.
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticFelicitari. Vanat in catare!
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticMultumesc.La fel va doresc tuturor!Acuma este la politie pt inregistrare,sper ca pe vineri sa o iau acasa si duminica sa ies cu ea in teren.
Nu inteleg!?!! Cum e la politie si vineri o iau? Arma ar trebui sa fie la tine in dulap cum adica e la politie ? Ce sa cauta arma la politie?? In teren iesi cu ea dupa ce e inscrisa in permisul de port arma.
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticDa,a fost la politie pt inscriere ceea ce dureaza aprox o saptamina.Cind am dat-o prin geamul ghiseului am vrut sa o scot din husa dar mi-au zis sa o dau cu totul ca oricum va ramine la ei pina la inscrierea in permis.
Re: sabatti rover vs browning Abolt syntetic???E prima data cand aud asa ceva,dar,na...sa incerce aest-ul sa ia pusca unui oltean o saptamana,ca s-o inscrie
Frumos la voi cand te duci sa inmatriculezi,sa zicem,o dubita sau un tir...tot asa,prin ghiseu??? este in noi
Nu se poate asa ceva, este total anormal ce se intampla acolo. Asta este o dovada cat de departe s-a ajuns cu abuzurile si cat de cretine pot fii uneori procedurile in Romania. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticUnde o depoziteaza?
In rastelul cu corpuri delicte?1!!! Nu exista asa ceva!! Nu au voie sa ti-l retina pentru ca e bunul tau, nu ai savarsit nimic cu el , fapta penala sau altceva de genul asta.
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticHe he....inca nu ati vazut nimic...!!!
![]() cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticProbabil este ceva preventiv,ca nu cumva sa te indemne necuratul sa o scoti in teren pine nu-i inscrisa in permis.Zic si eu. Nu stiu ce prevede legea,dar si cu lisa la fel au procedat acu cinci ani cind am cumparat-o.Sa zicem ca atunci inca nu aveam permis,a fost prima arma.
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticInteleg,dar stiti cum este,daca ai ceva de comentat esti bifat.Oricum nu m-a deranjat faptul pt ca nu puteam merge cu ea in teren,doar atit ca te tot poarta pe drumuri.Un lucru nu-l inteleg:de ce trebuie sa faci cerere pt inscrierea armei in permis? Ca sa te mai intirzie pina la aprobarea cererii?Ca doar autorizatia de cumparare tot ei ti-au dat-o si legea te obliga sa o inscrii in permis.
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticSa te bifeze la ce? Unde?
Ai de gand sa braconezi ? Sa ma bifeze, sa te bifeze? Cu ce? Daca "necuratul" face sa se duca cu arma ta la vanatoare vreo unul de acolo, na asa sa o probeze? iti convine? Stii unde e depozitata arma ta acum? La politie , ok da unde? Nu sunt de acord cu nici o explicatie in acest sens. Esti primul caz de cand ma stiu care imi spune asa ceva legat de achizitia unei arme. Nu stiu, poate pe vremea "aluia" dar si in acest caz am semne de intrebare, rog pe un coleg mai in varsta sa ne spuna cum era . Din ce judet esti? Scuze dar nu am retinut.
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticChiar asa, spune in ce judet se intampla chestiile astea....
focu' si cartusu'!
MP 153 12/76 Axis II SR 30-06 IJ54 12/70
Re: sabatti rover vs browning Abolt synteticPoate mai avem colegi din Cluj care pot sa confirme ca este adevarat ce am spus.Sau poate sint eu o exceptie?Arma am luat-o acasa nu mai este la ei,au retinut-o doar o saptamina cit a durat procedura de inscriere in permis
33 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 27 vizitatori |
Publicitate
|