Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Viza permis de arma !!!Re: Viza permis de arma !!!pai daca sunt la armurier nu prea te ajuta cu nimic, taxa este de 100 ron/luna * 24 luni.....in unele cazuri poate depasii valoarea armei.
ideal ar fi daca nu ai vizat arma si esti suspendat 2 ani sa poti avea dreptul de detinere (nu poti cumpara munitie nu o poti folosi) insa e bunul tau si il poti detine in conditiile impuse de lege. mai practic ar fi fost pentru toata lumea in cazul omiterii vizarii permisului sa se dea o amenda si apoi demersurile pentru a viza arma( toata lumea castiga, statul chiar si utilizatorul)
Re: Viza permis de arma !!!Pai asta spuneam,ca este bunul tau si nu ar trebui sa fie obligatoriu instrainarea lui. In cazul in care exista probleme,oricum nu te vor lasa sa pastrezi arma in locuinta,trecand-o in permisul de tip A. Si atunci solutia este pastrarea la armurier. Tariful de pastrare nu este 100 de lei pe luna,ci pe an. Cel putin la noi in Ialomita asa este.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Viza permis de arma !!!Buna ziua,
De mai bine de 2 ani nu mai sunt membru nici unei asociatii de vanatori, mai precis de cand am obtinut permisul de vanatoare permanent ("cardul"). In 2015 trebuie sa vizez permisul de port-arma si as vrea sa stiu daca as putea avea probleme din cauza ca nu mai sunt membru nici unei asociatii. Va multumesc pentru raspuns/raspunsuri. Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare.
Albert Einstein
Re: Viza permis de arma !!!Luand in calcul legea actuala,nu vei avea probleme. Numai sa nu apara alte noutati pe lege,in Romania se poate orice.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Viza permis de arma !!!
Legea ca legea,da' ce te faci cu normele ei de aplicare?
Re: Viza permis de arma !!!Ba eu cred ca repede, repede, vom fi prinsi iar de glie. Si asta cu acordul nostru tacit. Ca nu prea s-a ingramadit nimeni sa comenteze pe propuneri legislative, sa faca scrisori, semnaturi si alte forme de lupta pentru castigarea unui drept. Si iar vom gasi vinovati, insa ispasitorii vom fi noi!
Sper sa ma insel...
Unii au mai initiat cate ceva. http://www.petitieonline.com/sa_ne_past ... _castigate Pacat ca lumea nu s-a prea solidarizat.S-a publicat si pe aici link-ul,dar...
Re: Viza permis de arma !!!Felicitari autorilor si raspandacilor!
![]()
Re: Viza permis de arma !!!Cam 10% dintre membri forumului au semnat, sa zicem. Si cam 1% dintre vanatorii din Romania.
![]() Eu sunt la pozitia 69, la semnaturi. ![]() MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: Viza permis de arma !!!Suntem pe aceeasi pagina.
![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Asta ne arata cat de tare il doare pe roman de soarta sa;si cam cat spirit civic ne umple viata.
Re: Viza permis de arma !!!Tocmai am luat si eu la cunostinta petitia mentionata mai sus si am semnat-o
![]() http://www.petitieonline.com/sa_ne_past ... _castigate "Fara steag de cultura un popor e o gloata, nu o oaste" (Nicolae Iorga)
Re: Viza permis de arma !!!Permisul meu de armă a fost emis pe 25.10.2011. Am primit înștiințarea privind prelungirea valabilității permisului de la Poliție, am dus toate actele în ultima săptămână din august 2016 și acum aștept.
Ce se întâmplă dacă vine data de 25.10.2016 și Poliția nu a pus viza pe permis? Armele trebuie depuse la un armurier înainte de 25.10.2016? Mulțumesc
daca actele sunt depuse nu aveti probleme. permisul meu a stat la viza 3 sau 4 luni, am putut vana si a trecut de data expirarii. asta s-a intamplat in 2014 ALICE! Who the f... is Alice?
Pai ce mai astepti. Te duci sa il ridici de la politie, sigur este gata, doar au avut destul timp la dispozitie sa puna o stampila. Treaba cu cei de la arme este ca trebuie sa te duci tu sa il ridici, ca ei uita sa mai anunte cand este gata. Ti-au dat numar de inregistrare la cererea privind prelungirea valabilitatii permisului? Dar o hartiuta care sa ateste ca permisul este la ei? Nu de alta dar este sezon si ai nevoie de o hartiuta macar, in cazul in care esti controlat in teren. Daca vine scadenta nu ar trebui sa fie vreo problema, deoarece data care apare la prelungire este cea in care ai depus documentatia, cel putin la mine asa a fost. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Viza permis de arma !!!Nu ies în teren și nici la tir în perioada asta, am prea mult de lucru.
Problema care mă mănâncă e alta: mecanismul birocratic se mișcă încet, cum au trecut 2 luni pot să treacă și 4, și dacă vine data de 25, eu ce fac, cu actele la ei, armele în casă și fără permis? Vin să mă controleze? Mă pot acuza de ceva și să anuleze permisul, ridice armele + alte măgării legale? Mă acopăr doar cu numărul de înregistrare? Mulțumesc
Re: Viza permis de arma !!!Nu ti se intampla absolut nimic, stai linistit.Au trecut 2 luni si nimic, cata......Termenul maxim de solutionare este de 45 zile.Daca aveai vreo problema, erai mancat dupa 2 zile nu dupa 2 luni.Mergi la politie cu numarul de inregistrare primit si cere-le permisul vizat, nu pot spune ca nu-i gata, le amintesti de termen. Daca or sa spuna ceva de verificari suplimentare, nici asta nu o sa tina.15 zile este termenul maxim de verificari suplimentare, de aceea am scris 45 zile, 30 zile termenu legal + 15 zile termen pentru verificari suplimentare.
Re: Viza permis de arma !!!La Ilfov mi s-a cerut o copie dupa o autorizatie de vanatoare in care am fost inscris in ultimul an. Adica a trebuit sa fac dovada faptului ca am iesit la vanatoare in ultimul an. Nu a fost o problema sa le dau. Vi s-a mai cerut asa ceva pana acum?
Re: Viza permis de arma !!!Acelasi exces de zel de prost gust ca si la Cluj
![]() RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
Re: Viza permis de arma !!!Si unde mai pui ca aceasta conditionare nu apare nicaieri. Nici in lege, nici in normele de aplicare si nici macar in hartia de informare pe care am primit-o acasa de la ei, hartie in care sunt mentionate documentele cu care trebuie sa te prezinti pt prelungirea vizei.
Da-i in ma-sa. M-am saturat de ei ca de mere acre. Am implinit 42 de zile de cand am lasat documentele la ei si nici acum nu au ajuns sa faca controlul armelor la domiciliu.
Re: Viza permis de arma !!!La mine, tot in Ilfov, a durat aproape 4 luni o schimbare de domiciliu.
Mergi si intreaba de lucrare cat poti de des!
Re: Viza permis de arma !!!Cu ce te-ai dus la nenea Iancu? Ma refer la maculatura, urmeaza sa fac si eu ghidusia asta.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Viza permis de arma !!!copie buletin;
copie permis de arma - de la toate paginile scrise; cazier judiciar - pentru care nu mai trebuie timbru fiscal; copie permis de vanatoare; aviz phihologic de la un psiholog atestat in domeniul sigurantei nationale; fisa medicala pentru permis de port-arma; copie dupa o autorizatie de vanatoare in care esti inscris, din ultimul an; Nu se merge cu armele decat dupa ce se face controlul lor la domiciliu. S-a schimbat treaba. Eu m-am carat degeaba cu ele cand am depus maculatura de mai sus. Lasi actele, astepti controlul acasa si apoi te duci cu armele si cu pemisul sa puna viza in permis.
Re: Viza permis de arma !!!La Dambovita o persoana, care a trebuit sa faca viza, a trebuit sa faca cursul de arme plus o copie dupa o autorizatie de vanatoare!
IJ 43 EM 12/70 ,Ejectoare, Dreapta 0.5 shock, Stanga 1.00 shock
Re: Viza permis de arma !!!Confirm.
La Prahova mi s-a pus in vedere ca la urmatoarea viza trebuie sa fac cursul de arme. cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Viza permis de arma !!!Eu l-am facut cum am calcat pe la ei pentru o autorizatie. Ba chiar in regim de urgenta cu termen maxim de depunere hartie doveditoare 30 zile. Asta e, daca-mi lipsea de la dosar "initierea"...
Re: Viza permis de arma !!!Cursul de arme are o perioada de valabilitate sau nu era necesar cand voi ati devenit vanatori?
Pe certificatul meu primit in urma efectuarii acestui curs nu am vazut nicaieri sa mentioneze un termen de valabilitate. 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Viza permis de arma !!!Nu se auzise de asa ceva inainte de era noastra.....
![]() ![]() ![]() cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Viza permis de arma !!!O speta noua la Sibiu (unde serviciul AESP a gasit o portita sa friga vanatorii) la viza permisului
Se cere copie dupa permisul de vanatoare si o dovada a participarii la vanatoare in baza art 1 lit. ae) din Lg 407: ae) vânător - persoană fizică licenţiată, membră a unei organizaţii vânătoreşti gestionare de faună cinegetică, care ocroteşte, îngrijeşte şi extrage fauna cinegetică în condiţiile legii; Sa traduc: ca sa fii vanator trebuie sa fii intr-o asociatie de vanatori gestionara de fond cinegetic, si in interpretarea lor, trebuie sa extragi fauna (nu asociatia ci vanatorul) deci trebuie sa fi fost la vanatoare. Oare au dreptul sa faca asta? Haideti sa recapitulez: Lg 295/2004 (actualizata la zi): Articolul 25 Valabilitatea permisului de armă (1) Permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri, exceptând perioada de suspendare. (2) În vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului prevăzut la alin. (1) la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi. (3) Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c)-f), h) şi i) şi prezintă dovada efectuării unei şedinţe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepţia posesorilor de arme de vânătoare. Începând cu 6 luni înainte de expirarea valabilităţii permisului de armă este obligatorie notificarea titularului la adresa din permisul de armă, dar nu mai târziu de 30 de zile înainte de data expirării valabilităţii permisului de armă. (4) Permisul de armă conferă titularului drepturile prevăzute de lege şi după radierea din acesta a armelor înstrăinate prin vânzare, donaţie, închiriere sau comodat, până la expirarea termenului de valabilitate. Art 14: c) nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni comise cu intenţie ori pentru infracţiuni prevăzute de prezenta lege; d) nu sunt inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie, prevăzute de Codul penal, Partea specială, titlurile I, II, III, X, XI, XII şi art. 269, 280, 281, 283, 285, 286, 287, 342, 346, 348, 369, 371, 375, 381, 383, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi de Legea nr. 143/2000privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; e) sunt apte din punct de vedere psihologic şi medical pentru a deţine şi folosi arme şi muniţii; f) nu prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, conform datelor şi informaţiilor existente la organele competente; ... h) nu le-a fost anulat în ultimii 2 ani dreptul de procurare, deţinere sau, după caz, port şi folosire a armelor letale ori a armelor neletale supuse autorizării, cu excepţia situaţiilor în care măsura anulării s-a dispus ca urmare a pierderii calităţii prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5); i) nu au pierdut sau nu le-au fost sustrase în ultimii 5 ani arme letale sau arme neletale supuse autorizării, din motive imputabile lor, procurate în condiţiile prezentei legi. Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor spun: Secţiunea a 7-a Procedura de viză a permisului de armă Articolul 26 (1) Titularii permiselor de armă tip A şi tip B au obligaţia de a se prezenta la viza permisului de armă în perioada stabilită de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în locurile indicate de inspectoratele de poliţie judeţene şi de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, având asupra lor: permisele de armă şi armele înscrise în acestea, actul de identitate al deţinătorului legal de arme, cartea de identitate a fiecărei arme, certificatul de inspecţie tehnică periodică a fiecărei arme, efectuată în ultimele 6 luni, documentul care atestă calitatea ce i-a conferit dreptul de a deţine sau, după caz, de a purta şi folosi arma respectivă, certificatul medical din care să rezulte că persoana este aptă din punct de vedere medical pentru a deţine sau, după caz, a folosi armele şi muniţia, certificatul de cazier judiciar, precum şi alte documente solicitate de organul de poliţie. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti care este procedura de urmat. Stiu ca in noile norme metodologice se specifica faptul ca pentru viza trebuie sa aduci dovada participarii la o vanatoare pe an. Acum, revenind la Lg 407 care da definitia vanatorului la art 1 lit. ae), face urmatoarea precizare: Articolul 27 Vânătoarea se exercită numai de către vânători, dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: a) posedă permis de vânătoare eliberat în România, în cazul membrilor organizaţiilor vânătoreşti din ţară, sau permis ori licenţă valabilă în ţara lor, în cazul vânătorilor cetăţeni străini; b) posedă autorizaţie individuală de vânătoare, eliberată pe numele său de gestionar, sau este înscris nominal de organizator în autorizaţiile colective de vânătoare; c) posedă permis de armă pentru folosirea armelor de vânătoare în România, în Europa sau în ţara de origine, după caz, dacă practică vânătoarea cu armă; d) posedă talon de asigurare pentru accidente şi răspundere civilă, în legătură cu activitatea sa de vânător. Adica daca esti vanator trebuie sa fii membru si pe urma sa mai indeplinesti cu cumulativ conditiile de mai sus. Na? Ce ziceti dragi colegi? Astept cu interes niste raspunsuri pertinente. Ultima oară modificat de Vrajitoru pe 29 Noi 2016, 09:38, modificat 1 dată în total.
Salut Vrajitorul, este vorba de Sectiunea 8, Art. 40-(1) litera h SECŢIUNEA a 8-a - Procedura de prelungire a valabilităţii permisului de armă Art. 40- (1) Titularii permiselor de armă tip A şi tip B au obligaţia ca, până la expirarea valabilităţii acestor documente, să depună la organul de poliţie competent din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene sau Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială domiciliază sau îşi au reşedinţa ori locul de rezidenţă, un dosar care trebuie să cuprindă următoarele documente: h) dovada efectuării tragerii anuale în poligon sau în cazul vânătorilor a participării la o acţiune de vânătoare în fiecare an de valabilitate a permisului; La cursul de arme tinut de unul dintre cei care au participat la elaborarea acestor norme s-a discutat mult pe acest articol deoarece erau si vanatori batrani care pana acum nu au facut acest curs si conform actualelor norme sunt obligati sa faca acest curs. Acesti vanatori au ridicat si problema ce pot sa faca vanatorii care nu au participat din varii motive la nici o actiune vanatoreasca intr-unul sau in mai multi ani. Raspunsul a fost ca in acest caz merge la un poligon, executa o tragere de 5 focuri cu arma lui sau cu arma inchiriata de la poligon si s-a rezolvat problema. Respect Razvan
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 46 vizitatori |
Publicitate
|