| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Norme de aplicare L 295Re: Norme de aplicare L 295Mama cum incepe pagina: ,, constituie contraventii..., se sanctioneaza..., suspendarea autorizatiilor, confiscarea armelor..., retragerea definitiva a certificatelor...etc". Pana si cuvintele ies cu sughituri cand vezi o asemenea abordare.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Norme de aplicare L 295Pai romanii sunt infractori mai ales noi astia cu arme.Asta suntem si asa ne trateaza unii "" mai egali in drepturi"" decat noi.
O porcarie ! Mereu imi aduc aminte de niste vorbe zise pe aici de un coleg "american". ....Daca ei nu au incredere sa_mi dea voie cu arme eu cum pot sa am incredere sa_i votez... Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Norme de aplicare L 295Din ce am vazut eu fugitiv, modificarile importante sunt:
- Blocator obligatoriu pe timpul transportului - A disparut cursul de arme pentru ai batrani (?!) - Nu mai trebuie doua incuietori la lada ci cate una pe fiecare compartiment - 10 zile la radiere in loc de 5 - La vanatori nu se mai cere dovada ca au participat la minim o vanatoare pe an(?!) ... care ce a mai observat? cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Norme de aplicare L 295
Oho Mare Sef, ai ajuns la vorbele mele ? La alegerile de acum vreo dracu stie cand, atunci cand aparuse ideea de a sustine acel partid care ne v-a baga in seama, eu am indraznit sa spun ca "Toti sunt o apa si-un pamant si nu merita votul nostru" Atunci eu spuneam ca ar fi bine ca nimeni sa nu mai iasa la vot ca sa inteleaga si ultimul justitiabil care este sustinerea reala pe care o merita. Atunci mi-au sarit mai multi colegi in cap pe motive de genul : - Este o datorie civica sa votezi - Este obligatoriu sa votezi ca sa pretinzi schimbarea - etc. , etc., Am hotarat atunci si ma felicit singur sa-i tratez pe infractorii nerusinati din Parlamentul Romaniei exact cu acea parte din corpul meu care de obicei nu o expun la soare. Atat merita , atat primesc ! "Daca ei nu au incredere sa-mi dea voie cu arme eu cum pot sa am incredere sa-i votez" Interesant este ca adevarata stare din Romania este mai vizibila de peste Balta cea Mare decat din curtea noastra. De ce oare ? "Desteapta-te ROMANE ! " este imnul nostru. Ce pacat ca nu-l punem in aplicare ! Razvan
Re: Norme de aplicare L 295pai imnul ne defineste perfect, suntem niste adormiti, niste morti care suntem indemnati sa ne tot desteptam...
ultima definitie pare cea mai reala Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Intr-adevar nu este mentionat in mod explicit faptul ca vanatorii trebuie sa faca dovada ca au participat macar la o vanatoare, insa, este mentionata in schimb obligativitatea gestionarilor de-a elibera dovezi care sa ateste participarea la vanatoare a vanatorilor. Asa ca e bine sa facem cate o copie dupa autorizatii ca oricum unii le cer deja, inca de cand a aparut in dezbatere proiectul normelor. RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
Re: Norme de aplicare L 295sunt multe modificari ...rele si bune
art 1...apare semnatura electronica art 2..e voie cu pulbere si capse art. 3...armele vechi sunt in aceeasi oala cu letalele art 4 . arme peste 10000jouli interzise art 5. contract de munca pt instructor si fisaM. pentru cursurile de arma. art5 ...politia primeste copii la documente art6....prima.arma 45 a doua 30zile art.13....ministerul intocmeste o lista a armelor scurte. art.16...se specifica cele 10cartuse de autoaparare art17..cu permis A transport la armurier fara autorizare art.26...la examenul de curs doi politisti art.36...esti colectionar daca ai cinci arme si 6 luni vechime in asociatia de colectionari deocamdata asta am citit.... Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Norme de aplicare L 295dar oare va fi voie sa-ti reincarci munitia acasa sau e o chestie strict pentru armurieri? Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Chestiuta asta este deja publicata in oarece MO ?? Nu de alta dar pdf-ul asta de 102 pagini n-are nici numar de inregistrare nici data emiterii pe el.
Re: Norme de aplicare L 295Tocmai ca nu are data si stampile....e un proiect in drum.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Norme de aplicare L 295Aha !!
Mai e drum lung pana la MO iar textul final inca nu este batut in cuie. Partea proasta,pentru mine cel putin care m-am cam departat de plaiurile mioritice. este ca nu mai stiu care este textul "litera de lege" ACUM.
Re: Norme de aplicare L 295Eu zic sa vanezi linistit acolo si cand cumperi biletul de avion spre noi vezi atunci care lege e ""acum"".
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Norme de aplicare L 295Pana la urma cum e cu incarcatul acasa ca ma mananca soriciul sa-mi iau una d'asta https://www.youtube.com/watch?v=LzBN1V0mZs0
este in noi
Re: Norme de aplicare L 295Am folosit cu multi ani in urma .
1. procentajul de "stricate..deformate"" este cam 25..30% pt incepatori adica cateva sute de cartuse. apoi daca stai binecu nervii si treci peste stricaciuni ajungi la 10% rebut. practic pierderea este tubul prea deforat pt refolosire. 2.Procurarea componentelor va fi problama 3. Daca in sezon tragi doar 200de caruse nu se merita investitia si nervii. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Salut, Citat din Legile lui Murphy: " Mai bine este dusmanul binelui ". Imi aduc aminte cum incarca cartusele unchiul meu in urma cu 30-50 ani . Avea o justapusa nemtoaica de 16 si era "mai sigur" spunea unchiul sa-si incarce cartusele singur. Cumpara pulbere si alice de la magazinul de la Podul Grand si incepea apoi "distractia" acasa. Doua tuburi goale taiate la inaltime diferita reprezenta "masurile" pentru pulbere cu sau fara fum. O preducea pentru taiat bura din pasla si rondele de carton. O "sula" de cismarie pt scos capsele trase. Un dorn pt fixat capsele noi. Borcale de alice diferite marimi , inclusiv 3 la fund pentru lupi si breneke pt mistreti. Masina de sertizat completa zestrea Apoi avea din belsug " placerea lucrului bine facut " Am si acum acele scule inclusiv masina de sertizat. Cand ma loveste nostalgia, scot cutia in care le tinea unchiul . Acum vad in filmele de afara tot felul de masini care fac toate operatiile care inainte se numeau "lucru manual". SCUZE pt off topic dar m-a lovit nostalgia Razvan
Re: Norme de aplicare L 295Cartusul de fabrica e cartus de fabrica,orice masinarie as avea eu acasa nu ar putea sa le scoata pe toate la fel,sunt convins de asta cum sunt convins de faptul ca suntem prea saraci sa ne cumparam lucruri ieftine.Ma tenteaza jucaria ca imi place cum este gandita si ma pasioneaza toate ''traznaile''cu manete si leviere,fiare si alte plante.Eu as cumpara una,in eventualitatea ce ar aparea pe piata si cele trebuincioase-tuburi,capse,pulbere doar de dragul de a mesteri la ea iar cartusele le-as face doar pentru combatere,maxim prepe si gugu.La speciile ''serioase''de vanat...de la pravalie.
este in noi
Re: Norme de aplicare L 295Asta cu incarcatul cartuselor ar fii buna pentru noi doar pentru moral, ca nici dracu' nu mai sta sa incarce cartuse. Poate asa vreo zece pe sezon, pentru aducere aminte din vremurile trecute.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
![]() cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Norme de aplicare L 295Buna ziua.
Nu stiu daca aici e locul potrivit dar va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. La schimbarea de domiciliu, cand poti sa muti dulapul cu arme la noua adresa,imediat ce ai facut cerere pentru buletin sau dupa ce-l ridici?
Pai tu cand ai noul domiciliu? Cand depui o hartie la sectie sau cand ti se inmaneaza buletinul care certifica domicilul nou? -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Norme de aplicare L 295Toate actele,buletin,permis le am pe adresa de la apartament.
As vrea sa le mut pe adresa de la casa. Pentru ca stau doar cateva zile in tara m-ar fi ajutat mult daca in acelas timp cu depunerea actelor pentru schimbarea buletinului as fi putut muta si dulapul la noua adresa.
Re: Norme de aplicare L 295Așa e când stai pe afară, îți întra democrația în cap!
Armele se țin la adresa din permisul de port armă. Ca să le muți trebuie să faci cerere scrisă la serviciul arme de care aparține noul domiciliu, (chiar dacă e acelasi). Buletinul e una, arma e alta. Nu le muta fără să anunți!
Re: Norme de aplicare L 295stati asa .
schimbi buletinul....muti dulapul si armele si in termen de 5 zile de la data din buletin anunti serviciul arme ca te-ai mutat ,daca ai armele in permis B. Pt armele din permis A ...dupa mutatia din buletin ceri aprobare sa transferi armele la noul domiciliu si apoi anunti ca le-ai mutat. Nu confundati dreptul dat de permise A si B Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Norme de aplicare L 295@Yoghi, așa e detaliat. Important e să înțeleagă colegul că trebuie să treacă pe la arme și muniții și să nu creadă că dacă schimbă buletinul, evidenta populației anunță că te ai mutat și automat ceilalți iau notă. Asta în filme.
Sau in tarile mai saltate de genunchiul broastei. Eu habar nu am unde este biroul arme din Suedia si nici cum arata la fata un politist de pe acolo. Autorizarea se face trimitand copii pe mail,permisele iti vin la posta si nu contin adresa asa ca treaba cu mutatul nu-i intereseaza. Oricum, cine vrea sa gaseasca pe cineva (care locuieste legal in Suedia si are CI suedez) intre pe https://www.hitta.se/ tasteaza numele cautat si obtine datele de domicilui si nu numai.
Adica,ca prim pas,e musai sa ai noul buletin si apoi muti dulapul. Multumesc. Alta intrebare: cele 5 zile se numara de la data inscrisa in buletin "eliberat la data de..." sau din momentul in care ridici buletinul? Adica daca buletinul e gata si eu il ridic abia dupa 10 zile,am sfeclit-o?
Re: Norme de aplicare L 295Hai s-o dam din cola in fanta...caz real petrecut alaltaieri,Duminica.Un nene vanator,la 80 de primaveri si ceva,domiciliat pe extraurban,cu gard inalt si poarta ferecata,se pomeneste la ceas de seara cu 4 gealati la el in casa, neinvitati si aterizati ca urmare a unui salt cu detenta peste gardul venerabilului coleg,prin efractie,fara mandat sau acareturi.Ragaie ceva cum ca sunt de la aest dolj si ca vor sa-i faca un control,ca are reclamatie de uz de arma prin ograda proprie.Uz de arma cu aer conditionat,detinuta cu tidula valabila.Omul are 2 pusti,una de vanatoare ce locuia legal in dulapul inchis,pe bucati si cu puii in alt cotet,zavorati si aia,si una bucata puscoci cu ac,ce se odihnea pe masa in vederea inspectiei si deparazitarii periodice.Se face pv,omul semneaza ca berbecul-batran,spaima,emotii si SE CONFISCA cele 2 arme +suspendare 2 ani.Pai mai putem da noi inainte pe planeta romanica,vorba unui celebru procuror?Ramasese sa vorbeasca astazi cu un avocat,pi.da ma-sii.Siguranta si Incredere https://www.youtube.com/watch?v=KZBvoTwxHQQ
este in noi
Re: Norme de aplicare L 295Vaslui idem giurgiu idem. Trase la indigo cazurile.
!!! -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Norme de aplicare L 295Buna ziua,
Intrucat topicul este Norme de aplicare L 295, as dori sa stiu daca exista vreo lege/norma care sa stabileasca toate calibrele permise la vanatoare, de exemplu o arma de vanatoare in calibrul .45 ACP(calibrul de pistol) este permisa la vanatoare? Va multumesc,
Buna ziua, Din pacate pentru domnul respectiv politia respecta in deplinatate legea, arma se tine in dulap!!! Undeva pe forum am citit intrebare unui cititor care suna ceva de genul "Voi cum va curatati/ingrijiti armele" iar raspunsul, ironic si rautacios consider eu, "intram in dulap inchidem usa si la lumina telefonului le curatam", citez din memorie deci... Revenind, in lege sau in norme nu se spune in ce conditii poate detinatorul armei sa o curete/ingrijeasca, concluzia e ca cei de la politie pot veni in control si daca esti ghinionist si ai arma pe masa la curatat esti pasibil de sanctiune Acum daca domnul respectiv nu a cerut celor care au venit in control sa ii treaca in procesul verbal faptul ca arma era la curatat si daca nici nu poate sa demonstreze asta in instanta.... Va sta fara arme 2 ani! Respect
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 38 vizitatori |
Publicitate
|