Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 01 Mai 2026, 22:31
|
|
|
Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !
Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
de Liviu Mircea-tehărău pe 23 Mar 2017, 16:58
Ghinda scrie:Bune exemple. Din state puternice, unde instituțiile funcționează ireproșabil, unde oamenii au o educație deosebită și o conduită cum rar o vezi. Cum faci să o aplici la noi?!! Nu e o regulă, dar la noi cei din unele conduceri se comporta ca vechii arendasi, unii din gestionarii de fonduri "private" joaca pe latul terenului, la porți mici, micuțe de placere. Dacă continuăm cu exemple, stricam topicul. Cum faci să scapi de neplăcerile astea?
HA! Cum?
1. Schimbi mentalitatea agvps sau daca nu vrea 2. Schimbi tot staful Dupa1 sau 2 sau 1si/sau 2, aia noi sa se ocupe de realitate.
Valabil când AGVPS avea drept de control, își dădea avizul la directori, când asociațiile afiliate aveau o oarecare subordonare. Caută-te prin ladă, aduc eu vinul. Și-om vorbi omenește, nu așa prin corespondenta.
-
Liviu Mircea-tehărău
- Membru important
-
de cosmin5555 pe 23 Mar 2017, 17:07
V-am citit pe toti pana acum si fiecare aveti pareri pertinente. Dar pana la a schimba legile existente, ar trebui schimbate mentalitatile si felul in care se pun in practica prevederile legilor asa cum sunt ele la momentul acesta. Modul in care fiecare vanator intelege sa se comporte la vanatoare cu el insusi si cu colegii de grupa trebuie schimbat. De la nivel de grupa trebuie inceputa schimbarea. Exemple: * instruirea corecta si nicidecum telegrafica sau in batatie de joc referitoare la regulile de protectia muncii, portul de arma pe toata durata vanatorii si deplasarii intre domiciliu-teren-domiciliu. * participarea prin rotatie a vanatorilor la goane si la standuri, in mod echitabil, respectabil. Fara invocare de probleme medicale, dureri de picioare, ca-s cardiac si suflu greu, bla-bla-bla.... Sa se termine cu "fraierii" care fac doar goana duminica de duminica si cu smecherii care doar stau in stand duminica de duminica. Nu poti merge azi pe jos ca ai probleme, stai acasa, te insanatosesti si ne vedem data viitoare. * participare reala, fizica si nu doar pe hartie la actiuni gospodaresti (asa cum faceam cu tatal meu prin anii 80, cand mergeam la coasa sa facem fanul, frunzare, hranitori, alimentarea lor, transportam butoaie de apa in teren la vremurile secetoase. Si pe bune, nu pe hartii). Gata cu scuzele: ca nu am timp, ca-s bolnav, ca va platesc ziua de lucru si apoi uita de plata ei, si alte alte inventii si tertipuri invocate. * impartire echitabila intre procentele de cota de vanat acordate pe autorizatiile de grup restrans sau individuale cu cele acordate pe autorizatiile colective. Predarea autorizatiilor completate si actualizarea imediata a cotelor ramase de indeplinit, sa se stie exact situatia reala. * orice actiune in teren sa se faca doar cu informarea paznicului de vanatoare si/sau in prezenta lui. * interzicerea totala a tragerilor in teren dupa PET-uri, bidoane, sticle si alte "talere ad-hoc". Nici macar din plictiseala sau din lipsa de vanat iesit in catare. Pentru asa ceva exista poligoane. Cine nu are poligon, sa-si faca. Organizat si legal, de catre asociatie. Toti avem nevoie de instruire, antrenamente. Nu e posibil ca in anul 2017, intr-un judet in care exista o fabrica de armament sa nu existe un poligon. Sa trebuiasca sa mergi la mama .... zeci sau sute de kilometrii sa tragi la talere. * toate donatiile din partea membrilor vanatori (in bani sau produse destinate hranirii complementare, inclusiv sarea) sa fie inregistrate transparent si utilizate in scopul pentru care au fost donate. Nu mai hranim porcii din cotete private, alimentam hranitorile si atat. Si nici nu mai dam autorizatii individuale in semn de multumire pentru '"efortul" facut de donator, sau sa nu mai prinda goana un sezon daca a fost darnic si slobod la buzunar. Gata cu ploconeala si cu smecheria, gata cu interesele ascunse. Pentru autorizatiile individuale sunt tarife stabilite, clare, si care pot fi o sursa de venit a asociatiei. * domnii politisti de la arme si munitii ar putea din cand in cand sa spuna "prezent" la ora si locul de intalnire a grupelor de vanatori, neanuntat desigur, sa-si fac treaba si sa instaureze ordinea. Vor avea si surprize, dar cu timpul lumea se va conforma si va stii ca oricand regulile trebuie respectate. Unii dintre noi se vor supara rau de tot ca au probleme, dar asta este. Ai arma, ai obligatii si responsabilitati pe toata durata posesiei ei. * Si multe altele....
Cam de la nivelul acesta ar trebui schimbate lucrurile. Si in timp ce ne conformam incet-incet, ne educam, ne civilizam dar mai ales NE RESPECTAM UNII PE ALTII SI PE NOI INSINE, vanatorii cunoscatori ai legislatiei (si ma refer aici la multitudinea de avocati si juristi vanatori) sa inceapa incet-incet sa compuna amendamente sau proiecte noi adaptate anului 2017 si societatii romanesti actuale. Daca nu incepem de jos schimbarea, nu rezolvam nimic. Absolut nimic.
RESPECT TUTUROR VANATORILOR ROMANI! Indiferent de clasa sociala, convingeri politice, religie, sex sau varsta, educatie sau alte criterii. Asa vad eu lucrurile, si personal asa am da gand sa ma port in tagma vanatoreasca. CU RESPECT PENTRU TOATA LUMEA SI PENTRU TOT, CU RESPECT PENTRU VANAT.
Va salut dragi prieteni vanatori!
-
cosmin5555
- Membru activ
-
de Liviu Mircea-tehărău pe 23 Mar 2017, 17:19
@cosmin5555,
+1
Dacă nu se începe cu asta, ajungem iar la
Hai să ne apucam să faceți...
-
Liviu Mircea-tehărău
- Membru important
-
de aghiuta pe 23 Mar 2017, 17:54
cosmin5555 scrie:V-am citit pe toti pana acum si fiecare aveti pareri pertinente. Dar pana la a schimba legile existente, ar trebui schimbate mentalitatile si felul in care se pun in practica prevederile legilor asa cum sunt ele la momentul acesta.
Aici m-ai pierdut. Cum adica sa schimbam modul de punere in practica a legilor ??? Pai,ori e LEGE si se respecta,ori e asaaaaa, cumvaaaa, la interpretarea tuturor ? Mentaltatile nu se schimba decat prin FORTA LEGII aplicata de la opinca la vladica,fara favoritisme.Valabil in orice societate. Englezii,francezii germanii.... au taiat la capete cu duiumul pana sa bage mintea inapoi in celelalte capete ramase pe umeri. Si asa s-a format ALTA mentalitate. In rest, ce spui in mesajul tau este foarte valabil dar tot de la "cei de sus" trebuie sa vina impunerea disciplinei:sefi de grupa,presedinti sau directori de asociatii,etc. Daca astepti sa-si schimbe...oricine mentalitatea de la sine, fara sa fie tras de maneca de altii,or sa mai treaca muuuuulte generatii cu aceeasi mentalitate. Cine sa-i invete mentalitatea "noua" ?
-

aghiuta
- Veteran
-
- Locaţie: Suedia
-
de aghiuta pe 23 Mar 2017, 17:59
Liviu Mircea-tehărău scrie:Dacă nu se începe cu asta, ajungem iar la Hai să ne apucam să faceți...
Te bizui cumva pe aparitiia generatiei spontanee ?? 
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de Liviu Mircea-tehărău pe 23 Mar 2017, 18:16
aghiuta scrie:Liviu Mircea-tehărău scrie: Dacă nu se începe cu asta, ajungem iar la Hai să ne apucam să faceți...
Te bizui cumva pe aparitiia generatiei spontanee ?? 
Pe experiență, Adi. Am încercat odată s-o iau din articol în articol, cum zici tu. La final îmi venea să îmi schimb userul. Cucu. My name is Cucu... viewtopic.php?f=112&t=13994
-
Liviu Mircea-tehărău
- Membru important
-
de aghiuta pe 23 Mar 2017, 18:18
Mai adaug ceva,ca mi-a expirat timpul de modificat mesajul anterior. Dragi colegi de pasiune (era sa scriu "tovarasi si preteni" da' m-am abtinut la timp  sa nu ma deconspir) sa stiti ca in genomul uman nu sunt icrustate bunatatea,cinstea,sinceritatea,corectitudine,bunul simt si...ce mai vreti voi. Nu exista asa ceva in ADN. Astea vin odata ce nou nascutul ajuge pe mana parintilor,care-i formeaza "cei 7 ani de acasa",apoi trece prin moara scolii si a educatiei fiind influentat si de factorii de mediu. Apoi ajunge adult si,cand ii vine randul, transmite mai departe ce stie si el.Ar fi nemaipomenit ca omul sa se nasca gata invatat si educat dar,cel putin pana acum,fenomenul n-a fost demostrat stiintific.
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de aghiuta pe 23 Mar 2017, 18:20
Liviu Mircea-tehărău scrie:Pe experiență, Adi. Am încercat odată s-o iau din articol în articol, cum zici tu. La final îmi venea să îmi schimb userul. Cucu. My name is Cucu...
Pai nu singurel nene. Va uniti fortele si mintile. "Unde-s doi puterea creste......." stii restul. 
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de blackcrotal pe 23 Mar 2017, 22:55
aghiuta scrie:Liviu Mircea-tehărău scrie:Pe experiență, Adi. Am încercat odată s-o iau din articol în articol, cum zici tu. La final îmi venea să îmi schimb userul. Cucu. My name is Cucu...
Pai nu singurel nene. Va uniti fortele si mintile. "Unde-s doi puterea creste......." stii restul. 
La un moment dat Liviu a facut o observatie de care mi-am adus aminte acum . Era vorba de neimplicarea vanatorilor cu cunostinte juristice in aceste discutii . Liviu gasise o motivatie de genul ca juristii au simtit ca ceea ce se doreste nu fileaza cu spiritul legii si din acest motiv se abtin. poate sa fie aceasta o explicatie dar posibil sa mai fie si alte motive de genul de la nu dori sa apara la vedere. Adica de a fi bagati altii la "inaintare". Daca se doreste sa se lucreze la lege ar trebui luate pe rand cele mai deranjante legi sau articole din legile care privesc pe membrii forumului si sa se incerce sa se faca corecturile care apoi sa fie trimise .. Trimise cui ? Asta este o intrebare importanta. In mod normal ar trebui trimise la toate AVPS-urile din romania si apoi la organizatiile neasociate AGVPS. Raspunsul primit de la toate aceste organizatii ar trebui sa dea o imagine clara ce doresc romanii si daca vor sau nu ceva schimbari. Presupunand ca o sa apara o "efervescenta revolutionara"  care sa arate ca majoritatea membrilor platitori vor schimbare v-a putea fi abordata conducerea AGVPS care nu v-a mai avea posibilitatea sa se dea moarta in papusoi si v-a fi dispusa sa munceasca in folosul membrilor ca indirect au participat la alegerea lor. Pentru ca sa ajunga mai clar la urechile lui Selaru & Co dorintele celor multi avem norocul sa avem intre noi oameni cu greutate in AGVPS cum sunt Ventura, Biriuk si Liviu teharau care sunt convins ca au sa stie cum sa prezinte "dulceata de visine amare" ca sa fie acceptata de toata lumea.
Razvan
-
blackcrotal
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de Liviu Mircea-tehărău pe 23 Mar 2017, 23:20
Răzvane, câte odată ai logica la tine. Dar mai uiți și unde o pui... Nu mai întru în clinciuri cu tine pe seama agvps și personalului. Că m-am săturat și eu și cred că și tu. Dar care-i treaba cu juriștii ăia scoși la înaintare nene?!? Hai să zici că ar putea fi ceva pe forumul celalalt, cu identitate. Cu toate că și acolo dacă ai o părere pertinentă, cel mult ți-o contrazice o altă părere, mai mult sau mai puțin școlită. Dar aici poți să îți faci userul "jurist cpm" și scrii ce vrei. Eventual, dacă înjuri prea tare, te bazează vreun moderator. Iar zi, mai ai miere de rapiță? Mai pun la cafea și am terminat-o. Merge și la vin fiert?
-
Liviu Mircea-tehărău
- Membru important
-
de ventura pe 24 Mar 2017, 08:47
blackcrotal scrie: Asta este o intrebare importanta. In mod normal ar trebui trimise la toate AVPS-urile din romania si apoi la organizatiile neasociate AGVPS. Raspunsul primit de la toate aceste organizatii ar trebui sa dea o imagine clara ce doresc romanii si daca vor sau nu ceva schimbari. Presupunand ca o sa apara o "efervescenta revolutionara"  care sa arate ca majoritatea membrilor platitori vor schimbare v-a putea fi abordata conducerea AGVPS care nu v-a mai avea posibilitatea sa se dea moarta in papusoi si v-a fi dispusa sa munceasca in folosul membrilor ca indirect au participat la alegerea lor. Pentru ca sa ajunga mai clar la urechile lui Selaru & Co dorintele celor multi avem norocul sa avem intre noi oameni cu greutate in AGVPS cum sunt Ventura, Biriuk si Liviu teharau care sunt convins ca au sa stie cum sa prezinte "dulceata de visine amare" ca sa fie acceptata de toata lumea.
Aici sunt unele chestii neclare.... Daca nu au fost facute cu intentie, cred ca poti reformula... Deci, trimitem propunerile la toata lumea, dar DOAR AGVPS-UL si mai precis Selaru&Co sa puna osul la treaba? Nu suna bine deloc. Pare ... personala treaba... si aici incercam, pe cat posibil sa ne delimitam de chestii de genul... Daca majoritatea este deacord cu o parte dintre propunerile trimise, fiecare reprezentant al asociatiilor apelate are datoria fata de cei pe care-i reprezinta sa initieze o modificare de lege ori sa sustina modificarile propuse de alta entitate cu putere de reprezentare din randul vanatorilor (cu care rezoneaza, evident). Un exemplu: Daca 30% din asociatiile afiliate AGVPS imbratiseaza ideea modificarilor, iar impreuna cu neafiliatii reprezinta majoritatea, poate AGVPS sa treaca peste dorinta celor 70% dintre asociatiile afiliate care nu ar fi deacord cu ele? Eu as zice ca nu....
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
-

ventura
- Veteran
-
- Locaţie: Focsani
de blackcrotal pe 24 Mar 2017, 09:34
ventura scrie:blackcrotal scrie: ......................... Pentru ca sa ajunga mai clar la urechile lui Selaru & Co dorintele celor multi avem norocul sa avem intre noi oameni cu greutate in AGVPS cum sunt Ventura, Biriuk si Liviu teharau care sunt convins ca au sa stie cum sa prezinte "dulceata de visine amare" ca sa fie acceptata de toata lumea.
Aici sunt unele chestii neclare.... Daca nu au fost facute cu intentie, cred ca poti reformula... Deci, trimitem propunerile la toata lumea, dar DOAR AGVPS-UL si mai precis Selaru&Co sa puna osul la treaba? Nu suna bine deloc. Pare ... personala treaba... si aici incercam, pe cat posibil sa ne delimitam de chestii de genul... Daca majoritatea este deacord cu o parte dintre propunerile trimise, fiecare reprezentant al asociatiilor apelate are datoria fata de cei pe care-i reprezinta sa initieze o modificare de lege ori sa sustina modificarile propuse de alta entitate cu putere de reprezentare din randul vanatorilor (cu care rezoneaza, evident). Un exemplu: Daca 30% din asociatiile afiliate AGVPS imbratiseaza ideea modificarilor, iar impreuna cu neafiliatii reprezinta majoritatea, poate AGVPS sa treaca peste dorinta celor 70% dintre asociatiile afiliate care nu ar fi deacord cu ele? Eu as zice ca nu....
Propunerile mele nu au intentii ascunse dar asa cum bine zici pot fi reformulate si imbunatatite. Cred ca propunerile acceptate de majoritatea membrilor asociatiilor ( adica peste 50 % din membrii) sa fie trimise spre conducerea AGVPS pentru ca ei sa poata spune ca majoritatea doresc . Daca insa 70 % nu sunt de acord inseamna ca ne meritam soarta si tot ce putem este sa ne resemnam sau sa emigram. Intorcandu-ne la ideea mea, fiecare isi face treaba lui, unii propun, altii corecteaza sau completeaza ( asa cum bine ai facut tu acum) apoi se difuzeaza, se centralizeaza si se semnalizeaza sau se trage de maneca forumul conducator ( AGVPS ) si i se ceara imperativ sa faca demersurile necesare. Aici mai avem o problema, faptul ca in Romania exista 2 forme diferite de organizare si fiecare arunca cu rahat pe ceilalti. Cred ca ar trebui sa se cada la pace, pentru ca numai uniti ( asociatii afiliate la AGVPS si neafiliate ) se v-a putea vorbi de puterea dorintei. Dezbinate cele 2 forme dau motiv de a fi intaratate una impotriva celeilalte si arata slabiciune. In definitiv sistemul statului roman permite sa existe ca forme de proprietate si proprietatea privata care se supune legilor statului dar isi alege ce conducerea proprie pe considerente economice si care nu are nici un motiv sa plece capul pe linie economica in fata altui sistem de conducere. Dar in fata legii este normal ca ambele sa aiba atat obligatii cat si drepturi depline . Deci si asociatiile neafiliate sa aiba dreptul sa organizeze examene cu tot ce decurge de aici. Iar cele 2 tipuri de asociatii trebuie sa accepte ca nu este musai sa fi membrul unei asociatii indiferent de ce fel de asociatie vorbim pentru ca sa fi vanator. Este vorba de multe schimbari care ar trebui facute la nivel de Legea Vanatorii si asta in primul rand la nivel organizatoric. Numai dupa ce se vor rezolva aceste lucruri ( daca se vor rezolva  ) se v-a putea vorbi de schimbarea unor erori din Legea 295 si apoi eradicate aberatiile din alte legi . Vreau sa fie clar , in cele scrise de mine acum sau anterior nu am avut si nu am nici o intentie de malitiozitate sau lipsa de respect pentru nici unul din membri forumului . respect
Razvan
-
blackcrotal
- Veteran
-
de ventura pe 24 Mar 2017, 10:01
blackcrotal scrie:
Intorcandu-ne la ideea mea, fiecare isi face treaba lui, unii propun, altii corecteaza sau completeaza ( asa cum bine ai facut tu acum) apoi se difuzeaza, se centralizeaza si se semnalizeaza sau se trage de maneca forumul conducator ( AGVPS ) si i se ceara imperativ sa faca demersurile necesare.
Asta s-a intamplat acum cateva zile (vezi adresa AGVPS catre MAI) cand AGVPS a fost solicitat expres sa faca acea adresa. (buna-rea..., AGVPS are obligatia sa actioneze) blackcrotal scrie: Aici mai avem o problema, faptul ca in Romania exista 2 forme diferite de organizare si fiecare arunca cu rahat pe ceilalti. Cred ca ar trebui sa se cada la pace, pentru ca numai uniti ( asociatii afiliate la AGVPS si neafiliate ) se v-a putea vorbi de puterea dorintei. Dezbinate cele 2 forme dau motiv de a fi intaratate una impotriva celeilalte si arata slabiciune.
Ai dreptate, si mai mult decat atat.... As "risca" sa folosesc un cuvant greu: TOATE asociatiile de vanatoare de la noi sunt deacord cu legea in forma in care este acum (cu definitia vanatorului, cu obligativitatea tuturor vanatorilor de a fi mebru intr-o asociatie care are in gestiune fonduri etc...). Sunt MEMBRI in aceste asociatii care nu sunt deacord cu astea, dar gestionarii imbratiseaza ideile, chiar daca arunca vorbe sau rahat pe on-line... NICIUNA nu a facut nimic concret pentru a schimba aceste lucruri decat la nivel de imagine, atunci cand stiau clar ca demersurile intreprinse nu pot avea efecte.... Probabil ne meritam soarta. Despre partea cu malitiozitatea, ai vazut ca ti-am acordat prezumtia de nevinovatie. Tuturor ni se intampla sa transmitem cateodata altceva decat dorim...
-

ventura
- Veteran
-
de the_mav pe 24 Mar 2017, 10:49
ventura scrie:blackcrotal scrie:
Intorcandu-ne la ideea mea, fiecare isi face treaba lui, unii propun, altii corecteaza sau completeaza ( asa cum bine ai facut tu acum) apoi se difuzeaza, se centralizeaza si se semnalizeaza sau se trage de maneca forumul conducator ( AGVPS ) si i se ceara imperativ sa faca demersurile necesare.
Asta s-a intamplat acum cateva zile (vezi adresa AGVPS catre MAI) cand AGVPS a fost solicitat expres sa faca acea adresa. (buna-rea..., AGVPS are obligatia sa actioneze) ...
Adica ventura, vrei sa-mi spui mie ca e extraordinar de bine ca agv a reactionat si a iesit cu un astfel de material, cand este absolut infiorator cum a fost facut si ce gafe contine? Adica nu mai conteaza ce scoatem, atat timp cat scoatem ceva, chiar daca e gresit? Renuntam la calitate, doar sa para ca ne facem treaba? Tu dai drumul la foc intr-un tufis care misca in fata ta? 
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de Nautilus pe 24 Mar 2017, 11:01
cosmin5555 scrie:ar trebui schimbate mentalitatile si felul in care se pun in practica prevederile legilor asa cum sunt ele la momentul acesta.
...Capcana elitismului: niște oameni nu vor să își îndeplinească datoria în teren, așa încât sistemul legal inventează restricții, presa urlă, breasla se dezice de ei și tratează cu suspiciune orice nou venit; ba chiar încearcă să îl pună pe fugă, să rămână în branșă numai cei experimentați. E ca și cum ai spune: dacă Huidu a făcut accident, toți ceilalți automobiliști vor fi vânați. Pe stradă. Era la un moment dat pe un forum un comentac care se dădea drept jmecher, mare gagicar, olimpic la escorte, ca Terente. Și îl întreabă unii de ce a plecat la căpșuni și s-a întors. Terentele răspunde cam așa: ”atunci, primii 2 ani după intrarea în UE? Belea. Toți stăteau cu ochii bulbucați ca cepele, ce să mai fure și de unde. Țigani cu inele, samsari cu mașini lovite și revopsite, alba-neagra la Universitate, aurolaci care smulgeau gențile femeilor la ieșirea din metrou, șmecherași și șmenărași cu bișniță, furau până și containerele de gunoaie. Toți muncitorii chiuleau cât puteau, și cum țipa ăla pus de șase că vine patronul, aruncau țigările și se făceau că muncesc. Cocalarii proști cu credit în franci elvețieni se credeau nababi, se băteau cu pumnul în piept. Păi acum Bucureștiul e mult mai curat, pe vremea aia era puțin zis că era dubios!”Răspunsul autorităților, atunci, în primii 2 ani după intrarea în UE? Acciză 100% pe armele de vânătoare. Frumos, nu? 100%, plus transport, plus profitul armurierului, plus TVA. O barieră mascată. Și asta, surpriză-surpriză, nu din pricina unor vânători sau braconieri. Din pricina atmosferei toxice din țară. Au dat cu ciomagul în automobiliști cu taxa de primă înmatriculare, au dat în absolvenți în scandalul Spiru, au dat în vânători și ar mai fi dat și în alții. Abia mușcătura crizei a potolit lucrurile. Ceea ce e stupid, dar așa se întâmplă când se strică atmosfera într-o țară: din pricina hoților, țiganilor, samsarilor, escrocilor imobiliari și a lui cocalari.com, au dat în oamenii cinstiți. Vânătoare de vrăjitoare.
-

Nautilus
- Veteran
-
de blackcrotal pe 24 Mar 2017, 11:08
Poate Mav-ule ca AGVPS nu are juristi destoinici sau scriitori destepti care sa fie in stare sa faca o adresa sau o propunere cu subiect si predicat. In acest caz este bine de tinut minte si data viitoare trimis materialul gata inchegat in asa fel incat vrea , nu vrea Selaru sa-si puna apostila si sa expedieze materialul "adesantului". De data aceasta am fost malitios fata de conducerea AGVPS care se spala pe maini atunci cand ii convine si arunca pisica de la unul la altul functiie de interesele de "partid".
Razvan
-
blackcrotal
- Veteran
-
de Septimiu pe 24 Mar 2017, 11:38
ventura scrie:De la mesajul unui coleg care spunea ca ar dori sa plătească doar autorizație dar nu și o cotizație a plecat răspunsul meu.
Daca faceai referire la mesajul meu de pe celalat topic in care am spus: " La fel, daca vreau sa vanez numai pe autorizatie individuala si sunt de acord sa platesc aceasta autorizatie la un pret considerat corect de gestionarul fondului." atunci as vrea sa lamuresc putin lucrurile: Am bolduit intentionat partea cu pretul considerat corect de gestionar. Si in momentul de fata se poate vana pe autorizatie individuala chiar daca nu esti membru. Sigur ca pretul unei autorizatie individuale este mai mare decat pentru membri. Ca exemplu pentru un tap membri platesc 400 lei si cei care nu sunt membri platesc 800 lei. Eu cred ca ar trebui ca lucrurile sa fie stabilite de piata. Cei care vor sa intre in asociatii sa o faca iar cei care vor sa vaneze o data pe an sau, din diverse motive, nici o data sa isi poata pastra armele fara a plati cotizatia inutil.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
-
Septimiu
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj-Napoca
de ventura pe 24 Mar 2017, 11:55
AGVPS a actionat (in sensul ca a transmis) pozitia acelor muuulte asociatii. Asta este obligatia ei. Cred ca-ti amintesti ca nu demult au fost cateva asociatii care au facut in nume propriu o solicitare asemanatoare. Au primit un raspuns de care, probabil, nu au fost multumiti. S-au grupat si au cerut AGVPS-ului sa o transmita in numele lor. Atat. Daca maine se hotarasc sa schimbe statutul, o vor face iar AGVPS nu poate decat sa accepte asta. Stiti majoritatea dintre dvs. cam care mai sunt prerogativele, atributiile si cat control mai are AGVPS asupra AJVPS-urilor... Iar comparatia... a fost mult fortata... 
-

ventura
- Veteran
-
de ventura pe 24 Mar 2017, 11:59
Septimiu scrie:ventura scrie:De la mesajul unui coleg care spunea ca ar dori sa plătească doar autorizație dar nu și o cotizație a plecat răspunsul meu.
Daca faceai referire la mesajul meu de pe celalat topic in care am spus: " La fel, daca vreau sa vanez numai pe autorizatie individuala si sunt de acord sa platesc aceasta autorizatie la un pret considerat corect de gestionarul fondului." atunci as vrea sa lamuresc putin lucrurile: Am bolduit intentionat partea cu pretul considerat corect de gestionar. Si in momentul de fata se poate vana pe autorizatie individuala chiar daca nu esti membru. Sigur ca pretul unei autorizatie individuale este mai mare decat pentru membri. Ca exemplu pentru un tap membri platesc 400 lei si cei care nu sunt membri platesc 800 lei. Eu cred ca ar trebui ca lucrurile sa fie stabilite de piata. Cei care vor sa intre in asociatii sa o faca iar cei care vor sa vaneze o data pe an sau, din diverse motive, nici o data sa isi poata pastra armele fara a plati cotizatia inutil.
Da. La mesajul tau faceam referire, dar nu-i bai sa vrei asa. Nu esti nici singurul. Doar ca mai peste tot in Europa se platesc cotizatii anuale, pe langa autorizatii individuale. Si (aici e parerea mea) cred ca este corect.
-

ventura
- Veteran
-
de Septimiu pe 24 Mar 2017, 12:16
Nu sunt impotriva taxelor anuale atata timp cat aceste taxe sunt folosite in favoarea cotizantilor. Dar in unele cazuri valoarea acestora este nesimtit de mare in raport cu ce se ofera in schimb. Nu mai spun ca in alte tari valoarea acestora este decenta in comparatie cu veniturile populatiei. Daca s-ar lasa la latitudinea vanatorului sa aleaga cred ca s-ar pune putina presiune pe asociatii care din dorinta de a atrage cotizanti ar imbunatati "calitatea serviciilor".
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
-
Septimiu
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj-Napoca
de salus pe 24 Mar 2017, 13:36
 mor de ras!!!!!! Vad ca se incearca "acreditarea" faptului ca AGVPS sta pres in fata AVP -urilor si fiind exculiv dorinta acestora din urma AGVPS nu se poate opune desii stie ca nu este ok! Realitatea este total invers, AVP-urile sunt in majoritatea lor aservite total si joaca cum se canta de la centru, iar daca vreunul mai latra, este izolat rapid prin diverse metode. Nu noi trebuie sa venim cu propuneri de modificari legislative, ci aceasta structura, AGVPS, rolul infiintari si existentei ei fiind acela de a reprezenta vocea si interesele vanatorimi! Nu am vazut sa apara pe siteul AGVPS vreo rubrica cu propuneri proiect legislative puse in dezbatere publica, desi ar cam fi obligati cel putin moral sa aiba o astfel de rubrica, mai ales ca sunt o multime de probleme si activitatea lor trebuie sa fie una transparenta. AGVPS merge pe principiul sindicalistului!!! Negociaza si propune autoritatilor doar ce este in propriul folos, restul.......  iar in aceste conditii scopul acestei entitati nu mai prea este cel pentru care a fost infiintata!
-
salus
- Veteran
-
de ventura pe 24 Mar 2017, 15:31
salus scrie:=))  mor de ras!!!!!! Vad ca se incearca "acreditarea" faptului ca AGVPS sta pres in fata AVP -urilor si fiind exculiv dorinta acestora din urma AGVPS nu se poate opune desii stie ca nu este ok! Realitatea este total invers, AVP-urile sunt in majoritatea lor aservite total si joaca cum se canta de la centru, iar daca vreunul mai latra, este izolat rapid prin diverse metode. Nu noi trebuie sa venim cu propuneri de modificari legislative, ci aceasta structura, AGVPS, rolul infiintari si existentei ei fiind acela de a reprezenta vocea si interesele vanatorimi! Nu am vazut sa apara pe siteul AGVPS vreo rubrica cu propuneri proiect legislative puse in dezbatere publica, desi ar cam fi obligati cel putin moral sa aiba o astfel de rubrica, mai ales ca sunt o multime de probleme si activitatea lor trebuie sa fie una transparenta. AGVPS merge pe principiul sindicalistului!!! Negociaza si propune autoritatilor doar ce este in propriul folos, restul.......  iar in aceste conditii scopul acestei entitati nu mai prea este cel pentru care a fost infiintata!
Iar se amesteca lucrurile..., si nu inteleg de ce... Rolul AGVPS este de a reprezenta Asociatiile afiliate ei. Nu te reprezinta pe tine, si nici pe alti vanatori. Reprezinta poate Asociatia unde activezi, daca, evident, este afiliata ei. Ar trebui sa discuti problemele pe care le ai la Adunarile generale ale Asociatiei tale, sau daca nu esti delegat, la adunarea grupei din care faci parte. Daca nu cunosti aceste aspecte, imi pare rau sa-ti spun, dar... vorbim vorbe...
-

ventura
- Veteran
-
de Liviu Mircea-tehărău pe 24 Mar 2017, 16:47
http://m.adevarul.ro/international/rusi ... index.htmlExistă un articol apărut zilele trecute, pe aceeași temă. E mai edificator, mai ales pe partea de comentarii. Vă las plăcerea de a îl găsi singuri. Există o oarecare similitudine, de data asta neaoșe și autohtonă, că nu e nevoie de nimeni ca să ne facă să ne dăm la gioale. Avem talentele noaste. Cum apare un subiect de interes general, de la a treia pagină, concluziile sunt gata: Jos AGVPS! Jos Selaru! Dărâmarea școlilor, moartea profesorilor... Bun e bancul ala cu bilele "Una era stricată de la început, pe cealaltă mi-a furat-o cineva...
-
Liviu Mircea-tehărău
- Membru important
-
de aghiuta pe 24 Mar 2017, 20:01
Liviu Mircea-tehărău scrie:Cum apare un subiect de interes general, de la a treia pagină, concluziile sunt gata: Jos AGVPS! Jos Selaru! Dărâmarea școlilor, moartea profesorilor...
Lasa Liviule. Asa e la pagina a treia. Apoi, dupa ce se mai racoreste lumea, se merge si la pagina a parta si mai apar propuneri +/- solutii. Topicuri de dat cu capul in gura, sau singur de perete, sunt destule.
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de Liviu Mircea-tehărău pe 24 Mar 2017, 21:24
- Dumneavoastră sunteți văduva Popescu? - E o greșeală, mă cheamă Popescu, dar nu sunt văduvă... - Facem pariu?
-
Liviu Mircea-tehărău
- Membru important
-
de Marksman pe 25 Mar 2017, 04:18
[quote="cosmin5555"]V-am citit pe toti pana acum si fiecare aveti pareri pertinente. Dar pana la a schimba legile existente, ar trebui schimbate mentalitatile si felul in care se pun in practica prevederile legilor asa cum sunt... ele la momentul acesta. Nu doresc sa .. rasucesc cutitul in rana , dar ce am subliniat mai sus asta este parerea mea ca ar trebui schimbat in Ro la momentul actual .. Comentul este copiat de la @cosmin5555... Imi dau seama ca eu nu sunt in" papuci dumneavoastra" celor din tara , asea ca nu am dreptul sa judec sau sa arat cu degetul , la problemele si neajunsurile dumneavoastra .. Daca imi dat voie o sa va spun doar ff pe scurt ca.. atunci cand legile sunt respectate de catre toti vanatori si cei ce fac aceste legi .. toti au de castigat , vanator si cei care administreaza fondurile de vanatoare .. Nu o sa compar Canada cu Romania daca este vorba de vanatoare , nu ar fi drept , ce vreau spun Canadieni.. suntem fff constienti , avem o suprafata enorma alocata pentru vanatoare... animale sunt din belsug ,si totusi Canadieni sunt extrem de atenti sa nu incalce legea ... doar fff rar se aude ca vreun nebun sa impusca animale in afara sezonului sau sa braconeaze Avem multe avantaje ca si vanatori, nu vreau sa vb despre asta probabil as supara pe uni din colegi din tara .. DAR si pedepsele sunt extrem de dure daca impusti un animal in afara sezonului sau braconezi ... Nu am o sloutie la problemele vanatorilor din Ro  ... Nu ar fi drept sa imi dau cu parerea cum se rezolva problemele in tara .....eu doar sa subliniez ce am inteles personal din discutile purtate cu uni din vanatori de pe website .. Ce am inteles eu din conversatile avute pe forum ... in ultimul an de cand am inceput sa postez pe site : " ar trebui schimbate mentalitatile si felul in care se pun in practica prevederile legilor asa cum sunt ele" Imi cer scuze!!! sper sa nu super pe nimeni ... .. sincer asta este opinia mea
-
Marksman
- Veteran
-
de ventura pe 25 Mar 2017, 07:07
Nu cred ca superi pe nimeni. Toti conștientizăm acest lucru, dar asta nu se poate rezolva pocnind din degete. Oricât i-ai oferi unui roman ( și generalizez pentru ca majoritatea se califica în speța asta ) tot nu-i suficient.... parcă e loc și de-o romanesca (așa cum Îți propusese în gluma un coleg doritor de vanatoare în Canada). Obiceiurile rele nu pot fi corectate decât foarte dur, iar aici (din păcate spun) nu avem susținerea autorităților. An descoperit anul trecut pe fondul nostru de vânătoare 2 arme artizanale încărcate, montate la poteca cu dispozitiv de dare a focului în momentul trecerii prin fata ei. Am urmarit Multă vreme zona (tot auzind focuri) și intr-o Bună zi am găsit și un mistreț împușcat de una dintre ele. Am prins și proprietarul armelor care venise sa vadă ce a picat după foc (putea fi și un om nu doar animal, armele fiind puse la poteca, iar zona destul de circulata)....Am chemat poliția, si-a recunoscut fapta, a plătit 1000 euro mistrețul impuscât, și a scăpat cu 1 an cu suspendare(braconaj).... Nimic pt. nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pt. tentativa de omor (așa cum spuneam armele erau montate pe potecă, oricine trecea pe acolo putând fi impuscat).... Cu așa sancțiuni e greu sa faci ordine....
-

ventura
- Veteran
-
de aghiuta pe 25 Mar 2017, 07:59
ventura scrie: Obiceiurile rele nu pot fi corectate decât foarte dur, iar aici (din păcate spun) nu avem susținerea autorităților. .... Cu așa sancțiuni e greu sa faci ordine....
Si din acest motiv am sugerat sa incercati sa faceti o lege,voi vanatorii cu simt etic si moral nealterat,cu bun simt educat,in asa fel incat,pe de o parte, legea sa fie atat liberala neingradind vanatorul dar si extrem de dura cu cine o incalca. Ca sa fiu mai evident in exemplu,as spune ceva de genul "ti-am pus la dispozitie infrastructura buna,parcari decente....dar, daca esti bizon si conduci ca pe mosia lui ma-ta sau vei parca pe interzis,iti "iau gatul" si adio masina". O sa repet ce am spus cateva posturi mai sus. Mentaltatile nu se schimba decat prin FORTA LEGII aplicata de la opinca la vladica,fara favoritisme. Valabil in orice societate. In genomul uman nu sunt incrustate bunatatea,cinstea,sinceritatea,corectitudine,bunul simt si...ce mai vreti voi. Englezii,francezii germanii.... au taiat la capete cu duiumul pana sa bage mintea inapoi in celelalte capete ramase pe umeri. Si asa s-a format ALTA mentalitate. Daca la noi toata aceasta evolutie a fost incetinita de anii de comunism si de anii de haiduceala post lovilutie, mentalitatea si educatia au stagnat,daca nu chiar au regresat,poate ar fi momentul de spus "ajunge". Odata si odata tot trebuie inceputa fortarea schimbarii.
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de teuton pe 25 Mar 2017, 08:23
@ventura, nu-mi vine sa cred ca e adevarata faza cu armele artizanale desi este a doua poveste de acest fel pe care o aud. Prima este din Muntii Capatanii, povestita de un prieten care se ocupa acolo de un fond de vanatoare. Un "Nene" plasa arme de vanatoare asa cum ai descris tu, arme imprumutate de la diversi posesori de permis de vanatoare (ca nu-i pot numi vanatori) si carora le dadea o parte din prada. "Nenea" asta e cunoscut interlop local, nu a patit nimic, se pare ca nu mai practica asta pe fondul respectiv, dar nu m-ar mira sa se fi mutat pe un fond vecin. Este cel putin revoltator ce se intampla. Politia nu intervine (de frica probabil), nimeni nu intervine de fapt. Tara de rahat (RO) cu legi de rahat (Legea protectiei infractorilor) si oameni de rahat (gen "Nenea" interlopu')
-
teuton
- Veteran
-
- Locaţie: valcea / bucuresti
de Marksman pe 25 Mar 2017, 08:35
ventura scrie:An descoperit anul trecut pe fondul nostru de vânătoare 2 arme artizanale încărcate, montate la poteca cu dispozitiv de dare a focului în momentul trecerii prin fata ei. Am urmarit Multă vreme zona (tot auzind focuri) și intr-o Bună zi am găsit și un mistreț împușcat de una dintre ele. Am prins și proprietarul armelor care venise sa vadă ce a picat după foc (putea fi și un om nu doar animal, armele fiind puse la poteca, iar zona destul de circulata)....Am chemat poliția, si-a recunoscut fapta, a plătit 1000 euro mistrețul impuscât, și a scăpat cu 1 an cu suspendare(braconaj).... Nimic pt. nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pt. tentativa de omor (așa cum spuneam armele erau montate pe potecă, oricine trecea pe acolo putând fi impuscat).... Cu așa sancțiuni e greu sa faci ordine....
Daca asta s-ar intampla asea ceva in Canada cel in cauza ar infunda puscaria pentru foarte multi ani ....sigur s-ar incadra la tentativa de omor si multe alte "charges "... Intru-n cuvant acel individ.. ar fi un om terminat pe viata ... PS/ Imi amintesc acea conversatie despre .." Daca merge o romaneasca in Canada" ...  .. si nu a fost singura propunere care am avut-o .. probabil erau doar glume ..  ... Respect enorm vanatori care se vaneza legal , si faca asta din convingeri personale nu de frica legi .. pentru ca : That's the right thing to do, for all !!!- spun Canadieni .. Si Canadieni/Americani cand spun .. "tha's the right thing to do" ... la ei asta inseamna ca asta vine din interior , convingeri personale .. ca lucrul acela Trebuie facut ... !!! ... Daca imi dati voie... stiu catva baieti vanatori Romani aici cu care vanez.. pe alti doar ii cunosc prin amici mei, .. si sincer toti baieti , au convingei fff stabile cand este vorba de incalca legea sau braconat. Nu ar face asea ceva pentru nimic in lume ...
-
Marksman
- Veteran
-
Înapoi la Vanatoare discutii generale
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori