Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 08 Mai 2026, 16:35

Norme de aplicare L 295

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Norme de aplicare L 295

Mesajde Sly_Fox pe 17 Dec 2016, 17:29

Mama cum incepe pagina: ,, constituie contraventii..., se sanctioneaza..., suspendarea autorizatiilor, confiscarea armelor..., retragerea definitiva a certificatelor...etc". Pana si cuvintele ies cu sughituri cand vezi o asemenea abordare. :evil:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde yoghi pe 17 Dec 2016, 21:37

Pai romanii sunt infractori mai ales noi astia cu arme.Asta suntem si asa ne trateaza unii "" mai egali in drepturi"" decat noi.

O porcarie !
Mereu imi aduc aminte de niste vorbe zise pe aici de un coleg "american".
....Daca ei nu au incredere sa_mi dea voie cu arme eu cum pot sa am incredere sa_i votez...
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde laurul pe 21 Dec 2016, 14:57

Din ce am vazut eu fugitiv, modificarile importante sunt:
- Blocator obligatoriu pe timpul transportului
- A disparut cursul de arme pentru ai batrani (?!)
- Nu mai trebuie doua incuietori la lada ci cate una pe fiecare compartiment
- 10 zile la radiere in loc de 5
- La vanatori nu se mai cere dovada ca au participat la minim o vanatoare pe an(?!)
... care ce a mai observat?
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde blackcrotal pe 21 Dec 2016, 19:11

yoghi scrie:Pai romanii sunt infractori mai ales noi astia cu arme.Asta suntem si asa ne trateaza unii "" mai egali in drepturi"" decat noi.

O porcarie !
Mereu imi aduc aminte de niste vorbe zise pe aici de un coleg "american".
....Daca ei nu au incredere sa_mi dea voie cu arme eu cum pot sa am incredere sa_i votez...

Oho Mare Sef, ai ajuns la vorbele mele ?
La alegerile de acum vreo dracu stie cand, atunci cand aparuse ideea de a sustine acel partid care ne v-a baga in seama, eu am indraznit sa spun ca "Toti sunt o apa si-un pamant si nu merita votul nostru"
Atunci eu spuneam ca ar fi bine ca nimeni sa nu mai iasa la vot ca sa inteleaga si ultimul justitiabil care este sustinerea reala pe care o merita.
Atunci mi-au sarit mai multi colegi in cap pe motive de genul :
- Este o datorie civica sa votezi
- Este obligatoriu sa votezi ca sa pretinzi schimbarea
- etc. , etc.,
Am hotarat atunci si ma felicit singur sa-i tratez pe infractorii nerusinati din Parlamentul Romaniei exact cu acea parte din corpul meu care de obicei nu o expun la soare.
Atat merita , atat primesc !

"Daca ei nu au incredere sa-mi dea voie cu arme eu cum pot sa am incredere sa-i votez"
Interesant este ca adevarata stare din Romania este mai vizibila de peste Balta cea Mare decat din curtea noastra.
De ce oare ?
"Desteapta-te ROMANE ! " este imnul nostru. Ce pacat ca nu-l punem in aplicare !
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde bogus pe 21 Dec 2016, 20:06

pai imnul ne defineste perfect, suntem niste adormiti, niste morti care suntem indemnati sa ne tot desteptam...
DEȘTEPTÁ, deștépt, vb. I. 1. Refl. și tranz. A (se) trezi din somn. ♦ A (se) trezi din letargie, dintr-o stare de amorțeală, de visare etc.; p. ext. a reveni sau a face să revină la viață. 2. Refl. (Despre sentimente, dorințe, idei etc.) A se ivi, a apărea; a se stârni, a se dezlănțui. 3. Refl. A deveni conștient, a ajunge să înțeleagă, să-și dea seama de realități. ♦ A deveni inteligent. – Lat. dispectare.

ultima definitie pare cea mai reala
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Mesajde adisan77ro pe 21 Dec 2016, 22:02

laurul scrie:Din ce am vazut eu fugitiv, modificarile importante sunt:
-
-
-
-
- La vanatori nu se mai cere dovada ca au participat la minim o vanatoare pe an(?!)
... care ce a mai observat?

Intr-adevar nu este mentionat in mod explicit faptul ca vanatorii trebuie sa faca dovada ca au participat macar la o vanatoare, insa, este mentionata in schimb obligativitatea gestionarilor de-a elibera dovezi care sa ateste participarea la vanatoare a vanatorilor. Asa ca e bine sa facem cate o copie dupa autorizatii ca oricum unii le cer deja, inca de cand a aparut in dezbatere proiectul normelor.
RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
adisan77ro
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde yoghi pe 21 Dec 2016, 22:28

sunt multe modificari ...rele si bune
art 1...apare semnatura electronica
art 2..e voie cu pulbere si capse
art. 3...armele vechi sunt in aceeasi oala cu letalele
art 4 . arme peste 10000jouli interzise
art 5. contract de munca pt instructor si fisaM. pentru cursurile de arma.
art5 ...politia primeste copii la documente
art6....prima.arma 45 a doua 30zile
art.13....ministerul intocmeste o lista a armelor scurte.
art.16...se specifica cele 10cartuse de autoaparare
art17..cu permis A transport la armurier fara autorizare
art.26...la examenul de curs doi politisti
art.36...esti colectionar daca ai cinci arme
si 6 luni vechime in asociatia de colectionari

deocamdata asta am citit....
yoghi
Veteran

Mesajde bogus pe 21 Dec 2016, 22:43

art 2..e voie cu pulbere si capse
dar oare va fi voie sa-ti reincarci munitia acasa sau e o chestie strict pentru armurieri?
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Mesajde aghiuta pe 28 Ian 2017, 11:49

Cristi scrie:http://www.mai.gov.ro/documente/transparenta/update_13.12.2016.pdf

Chestiuta asta este deja publicata in oarece MO ??
Nu de alta dar pdf-ul asta de 102 pagini n-are nici numar de inregistrare nici data emiterii pe el.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde yoghi pe 30 Ian 2017, 02:52

Tocmai ca nu are data si stampile....e un proiect in drum.
yoghi
Veteran

Mesajde aghiuta pe 30 Ian 2017, 07:19

Aha !!
Mai e drum lung pana la MO iar textul final inca nu este batut in cuie.
Partea proasta,pentru mine cel putin care m-am cam departat de plaiurile mioritice. este ca nu mai stiu care este textul "litera de lege" ACUM.
aghiuta
Veteran

Mesajde yoghi pe 31 Ian 2017, 01:22

Eu zic sa vanezi linistit acolo si cand cumperi biletul de avion spre noi vezi atunci care lege e ""acum"".
yoghi
Veteran

Mesajde OVI762 pe 05 Feb 2017, 21:44

Pana la urma cum e cu incarcatul acasa ca ma mananca soriciul sa-mi iau una d'asta https://www.youtube.com/watch?v=LzBN1V0mZs0 :mrgreen: :mrgreen:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde yoghi pe 06 Feb 2017, 03:19

Am folosit cu multi ani in urma .
1. procentajul de "stricate..deformate"" este cam 25..30% pt incepatori adica cateva sute de cartuse.
apoi daca stai binecu nervii si treci peste stricaciuni ajungi la 10% rebut.
practic pierderea este tubul prea deforat pt refolosire.
2.Procurarea componentelor va fi problama
3. Daca in sezon tragi doar 200de caruse nu se merita investitia si nervii.
yoghi
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 06 Feb 2017, 11:07

OVI762 scrie:Pana la urma cum e cu incarcatul acasa ca ma mananca soriciul sa-mi iau una d'asta https://www.youtube.com/watch?v=LzBN1V0mZs0 :mrgreen: :mrgreen:

Salut,
Citat din Legile lui Murphy: " Mai bine este dusmanul binelui ". Imi aduc aminte cum incarca cartusele unchiul meu in urma cu 30-50 ani . Avea o justapusa nemtoaica de 16 si era "mai sigur" spunea unchiul sa-si incarce cartusele singur. Cumpara pulbere si alice de la magazinul de la Podul Grand si incepea apoi "distractia" acasa.
Doua tuburi goale taiate la inaltime diferita reprezenta "masurile" pentru pulbere cu sau fara fum.
O preducea pentru taiat bura din pasla si rondele de carton.
O "sula" de cismarie pt scos capsele trase.
Un dorn pt fixat capsele noi.
Borcale de alice diferite marimi , inclusiv 3 la fund pentru lupi si breneke pt mistreti.
Masina de sertizat completa zestrea
Apoi avea din belsug " placerea lucrului bine facut "
Am si acum acele scule inclusiv masina de sertizat. Cand ma loveste nostalgia, scot cutia in care le tinea unchiul .
Acum vad in filmele de afara tot felul de masini care fac toate operatiile care inainte se numeau "lucru manual".
SCUZE pt off topic dar m-a lovit nostalgia
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde OVI762 pe 06 Feb 2017, 12:00

Cartusul de fabrica e cartus de fabrica,orice masinarie as avea eu acasa nu ar putea sa le scoata pe toate la fel,sunt convins de asta cum sunt convins de faptul ca suntem prea saraci sa ne cumparam lucruri ieftine.Ma tenteaza jucaria ca imi place cum este gandita si ma pasioneaza toate ''traznaile''cu manete si leviere,fiare si alte plante.Eu as cumpara una,in eventualitatea ce ar aparea pe piata si cele trebuincioase-tuburi,capse,pulbere doar de dragul de a mesteri la ea iar cartusele le-as face doar pentru combatere,maxim prepe si gugu.La speciile ''serioase''de vanat...de la pravalie.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 06 Feb 2017, 19:59

Asta cu incarcatul cartuselor ar fii buna pentru noi doar pentru moral, ca nici dracu' nu mai sta sa incarce cartuse. Poate asa vreo zece pe sezon, pentru aducere aminte din vremurile trecute.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde laurul pe 07 Feb 2017, 11:22

Sly_Fox scrie:Asta cu incarcatul cartuselor ar fii buna pentru noi doar pentru moral, ca nici dracu' nu mai sta sa incarce cartuse. Poate asa vreo zece pe sezon, pentru aducere aminte din vremurile trecute.

:-bd :-bd :-bd
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde ricbert pe 10 Feb 2017, 09:15

Buna ziua.
Nu stiu daca aici e locul potrivit dar va rog sa-mi raspundeti la o intrebare.
La schimbarea de domiciliu, cand poti sa muti dulapul cu arme la noua adresa,imediat ce ai facut cerere pentru buletin sau dupa ce-l ridici?
ricbert

Mesajde the_mav pe 10 Feb 2017, 09:53

ricbert scrie:Buna ziua.
Nu stiu daca aici e locul potrivit dar va rog sa-mi raspundeti la o intrebare.
La schimbarea de domiciliu, cand poti sa muti dulapul cu arme la noua adresa,imediat ce ai facut cerere pentru buletin sau dupa ce-l ridici?

Pai tu cand ai noul domiciliu? Cand depui o hartie la sectie sau cand ti se inmaneaza buletinul care certifica domicilul nou?
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde ricbert pe 10 Feb 2017, 18:49

Toate actele,buletin,permis le am pe adresa de la apartament.
As vrea sa le mut pe adresa de la casa.
Pentru ca stau doar cateva zile in tara m-ar fi ajutat mult daca in acelas timp cu depunerea actelor pentru schimbarea buletinului as fi putut muta si dulapul la noua adresa.
ricbert

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 10 Feb 2017, 21:10

Așa e când stai pe afară, îți întra democrația în cap!
Armele se țin la adresa din permisul de port armă. Ca să le muți trebuie să faci cerere scrisă la serviciul arme de care aparține noul domiciliu, (chiar dacă e acelasi). Buletinul e una, arma e alta. Nu le muta fără să anunți!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde yoghi pe 11 Feb 2017, 20:57

stati asa .
schimbi buletinul....muti dulapul si armele si in termen de 5 zile de la data din buletin anunti serviciul arme ca te-ai mutat ,daca ai armele in permis B.

Pt armele din permis A ...dupa mutatia din buletin ceri aprobare sa transferi armele la noul domiciliu si apoi anunti ca le-ai mutat.

Nu confundati dreptul dat de permise A si B
yoghi
Veteran

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 12 Feb 2017, 01:48

@Yoghi, așa e detaliat. Important e să înțeleagă colegul că trebuie să treacă pe la arme și muniții și să nu creadă că dacă schimbă buletinul, evidenta populației anunță că te ai mutat și automat ceilalți iau notă. Asta în filme.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde aghiuta pe 12 Feb 2017, 06:21

Liviu Mircea-tehărău scrie:................. evidenta populației anunță că te ai mutat și automat ceilalți iau notă. Asta în filme.

Sau in tarile mai saltate de genunchiul broastei.
Eu habar nu am unde este biroul arme din Suedia si nici cum arata la fata un politist de pe acolo. Autorizarea se face trimitand copii pe mail,permisele iti vin la posta si nu contin adresa asa ca treaba cu mutatul nu-i intereseaza. Oricum, cine vrea sa gaseasca pe cineva (care locuieste legal in Suedia si are CI suedez) intre pe
https://www.hitta.se/ tasteaza numele cautat si obtine datele de domicilui si nu numai.
aghiuta
Veteran

Mesajde ricbert pe 14 Feb 2017, 18:03

yoghi scrie:stati asa .
schimbi buletinul....muti dulapul si armele si in termen de 5 zile de la data din buletin anunti serviciul arme ca te-ai mutat ,daca ai armele in permis B.

Pt armele din permis A ...dupa mutatia din buletin ceri aprobare sa transferi armele la noul domiciliu si apoi anunti ca le-ai mutat.

Nu confundati dreptul dat de permise A si B

Adica,ca prim pas,e musai sa ai noul buletin si apoi muti dulapul.
Multumesc.
Alta intrebare: cele 5 zile se numara de la data inscrisa in buletin "eliberat la data de..." sau din momentul in care ridici buletinul?
Adica daca buletinul e gata si eu il ridic abia dupa 10 zile,am sfeclit-o?
ricbert

Mesajde OVI762 pe 14 Feb 2017, 21:12

Hai s-o dam din cola in fanta...caz real petrecut alaltaieri,Duminica.Un nene vanator,la 80 de primaveri si ceva,domiciliat pe extraurban,cu gard inalt si poarta ferecata,se pomeneste la ceas de seara cu 4 gealati la el in casa, neinvitati si aterizati ca urmare a unui salt cu detenta peste gardul venerabilului coleg,prin efractie,fara mandat sau acareturi.Ragaie ceva cum ca sunt de la aest dolj si ca vor sa-i faca un control,ca are reclamatie de uz de arma prin ograda proprie.Uz de arma cu aer conditionat,detinuta cu tidula valabila.Omul are 2 pusti,una de vanatoare ce locuia legal in dulapul inchis,pe bucati si cu puii in alt cotet,zavorati si aia,si una bucata puscoci cu ac,ce se odihnea pe masa in vederea inspectiei si deparazitarii periodice.Se face pv,omul semneaza ca berbecul-batran,spaima,emotii si SE CONFISCA cele 2 arme +suspendare 2 ani.Pai mai putem da noi inainte pe planeta romanica,vorba unui celebru procuror?Ramasese sa vorbeasca astazi cu un avocat,pi.da ma-sii.Siguranta si Incredere https://www.youtube.com/watch?v=KZBvoTwxHQQ
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde the_mav pe 14 Feb 2017, 23:11

Vaslui idem giurgiu idem. Trase la indigo cazurile.
!!!
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde drn_rusu pe 05 Apr 2017, 14:35

Buna ziua,

Intrucat topicul este Norme de aplicare L 295, as dori sa stiu daca exista vreo lege/norma care sa stabileasca toate calibrele permise la vanatoare, de exemplu o arma de vanatoare in calibrul .45 ACP(calibrul de pistol) este permisa la vanatoare?

Va multumesc,
drn_rusu

Mesajde drn_rusu pe 05 Apr 2017, 14:45

OVI762 scrie:Hai s-o dam din cola in fanta...caz real petrecut alaltaieri,Duminica.Un nene vanator,la 80 de primaveri si ceva,domiciliat pe extraurban,cu gard inalt si poarta ferecata,se pomeneste la ceas de seara cu 4 gealati la el in casa, neinvitati si aterizati ca urmare a unui salt cu detenta peste gardul venerabilului coleg,prin efractie,fara mandat sau acareturi.Ragaie ceva cum ca sunt de la aest dolj si ca vor sa-i faca un control,ca are reclamatie de uz de arma prin ograda proprie.Uz de arma cu aer conditionat,detinuta cu tidula valabila.Omul are 2 pusti,una de vanatoare ce locuia legal in dulapul inchis,pe bucati si cu puii in alt cotet,zavorati si aia,si una bucata puscoci cu ac,ce se odihnea pe masa in vederea inspectiei si deparazitarii periodice.Se face pv,omul semneaza ca berbecul-batran,spaima,emotii si SE CONFISCA cele 2 arme +suspendare 2 ani.Pai mai putem da noi inainte pe planeta romanica,vorba unui celebru procuror?Ramasese sa vorbeasca astazi cu un avocat,pi.da ma-sii.Siguranta si Incredere https://www.youtube.com/watch?v=KZBvoTwxHQQ

Buna ziua,

Din pacate pentru domnul respectiv politia respecta in deplinatate legea, arma se tine in dulap!!! Undeva pe forum am citit intrebare unui cititor care suna ceva de genul "Voi cum va curatati/ingrijiti armele" iar raspunsul, ironic si rautacios consider eu, "intram in dulap inchidem usa si la lumina telefonului le curatam", citez din memorie deci... Revenind, in lege sau in norme nu se spune in ce conditii poate detinatorul armei sa o curete/ingrijeasca, concluzia e ca cei de la politie pot veni in control si daca esti ghinionist si ai arma pe masa la curatat esti pasibil de sanctiune :(
Acum daca domnul respectiv nu a cerut celor care au venit in control sa ii treaca in procesul verbal faptul ca arma era la curatat si daca nici nu poate sa demonstreze asta in instanta.... Va sta fara arme 2 ani!

Respect
drn_rusu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!