Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mai 2026, 09:48

AGVPS - Alegeri 6 Mai 2017- Brasov

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

AGVPS - Alegeri 6 Mai 2017- Brasov

Mesajde valeriub pe 25 Aug 2016, 22:33

Va propun sa abordam aici subiectul alegerilor pentru conducerea Agvps, ce vor avea loc in aprilie 2017.
Motivat de amanarea alegerilor, masura inteleapta si echilibrata, de adoptarea unor modificari la statut si de nevoia de dezbatere pe acest subiect, deschid subiectul cu titlul de mai sus, convins ca va fi cel putin la fel de animat si interesant.
Succes !
valeriub
Membru important

Re: AGVPS - alegeri aprilie 2017

Mesajde biriuck pe 26 Aug 2016, 01:03

Eu am inteles ca e vorba de "cel tarziu aprilie 2017" :mrgreen: Poate nu s-o duce pana la limita...
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde the_mav pe 26 Aug 2016, 07:51

valeriub scrie:Va propun sa abordam aici subiectul alegerilor pentru conducerea Agvps, ce vor avea loc in aprilie 2017.
Motivat de amanarea alegerilor, masura inteleapta si echilibrata, de adoptarea unor modificari la statut si de nevoia de dezbatere pe acest subiect, deschid subiectul cu titlul de mai sus, convins ca va fi cel putin la fel de animat si interesant.

Domnule Bolgiu, sunteti unul din candidatii la aceste alegeri; va doresc success dvs si celorlalti candidati.

Cred ca pentru eficienta discutiilor, ar fi absolut de dorit ca fiecare dintre candidati sa isi prezinte motivatia candidaturii (nu e musai, doar ca preambul), dar mai ales planurile pe care le are pentru a castiga aceste alegeri si foarte important DUPA CE va castiga aceste alegeri - atat cu aGv in ansamblul ei cat si cu vanatorii si vanatoarea in Romania; si cum credeti dvs ca iva puteti pune in aplicare aceste planuri.

Simplu, schematic initial daca doriti, iar apoi daca votantii o vor cere, detaliat pe fiecare idee in parte. Cum se spunea de curand, alegerile sunt alegeri, se prezinta idei, platforme si programe, se sustin in fata votantilor cu speranta de a le castiga (preferabil) increderea si ulterior votul.

Brief: platforma, cu sustinerea ei in fata vanatorilor, si rezultatele pe care ESTIMATI ca le veti obtine daca veti castiga aceste alegeri. Apoi cum veti pune in aplicare ideile dvs.

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs la obiect, in numele multor vanatori romani interesati de aceste alegeri in aGv.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde jon2004 pe 26 Aug 2016, 08:19

the_mav scrie:.... iar apoi daca votantii o vor cere, detaliat pe fiecare idee in parte. .v.

Cred ca "votantii" la aceste alegeri , care participa la discutii pe acest forum , sunt mai putini decat degetele de la mana dreapta .

Despre ce votanti vorbim ?
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde the_mav pe 26 Aug 2016, 08:25

jon2004 scrie:
the_mav scrie:.... iar apoi daca votantii o vor cere, detaliat pe fiecare idee in parte. .v.

Cred ca "votantii" la aceste alegeri , care participa la discutii pe acest forum , sunt mai putini decat degetele de la mana dreapta .

Despre ce votanti vorbim ?

Jon, ideea era de candidati sa isi expuna platformele, ideile si cum vad ei lucrurile referitor la vanatoare si vanatori, daca vor castiga aceste alegeri.

Despre acei votanti care au dreptul de vot in aGv la alegerile reprogramate. Nu despre vanatorii de rand, desi observ ca usor-usor incepe si romanul sa constientizeze ca de la grupa spre sus se formeaza corect piramida decizionala.
Si sa nu uitam ca ce se scrie aici se citeste de MULTI votanti (nu doar vanatori), chiar daca acestia intervin foarte rar in dinamica formului.
:!: :idea: :idea: :!:

Deci, domnule Bolgiu?
the_mav
Veteran

Mesajde valeriub pe 26 Aug 2016, 18:53

biriuck scrie:Eu am inteles ca e vorba de "cel tarziu aprilie 2017" :mrgreen: Poate nu s-o duce pana la limita...

E adevarat, insa data de 15 aprilie a fost mult discutata si o stiu din abordarile avute de catre cei care decid. Problema e ca pe 16 e Pastele, atat cel ortodox, cat si cel catolic. Datele libere pentru Congres ar mai fi 01 aprilie sau 30 aprilie. Mergand pe rationamentul prelungirii contractului de munca al domnului Presedinte executiv pana pe 30 aprilie, aceasta data pare cea mai posibila.
Mai devreme de aprilie e greu de crezut ca se vor face, pentru ca trebuie organizate alegerile in asociatiile care mai au de organizat alegeri.
Parerea mea este ca fundamentala nu e data. Important e ca s-au amanat si pana la data alegerilor se poate discuta despre viitorul organizarii vanatorii, despre dorintele, sperantele si putintele vanatorilor. Dar mai ales despre vointa celor care vor candida si vor fi alesi sa transforme in realitate nevoile vanatului, ale vanatorilor si lucru fundamental, sa reaseze si sa dea vanatorii ceeace merita cu adevarat: demnitate, autoritate si respectul societatii civile si al autoritatilor.
valeriub
Membru important

Mesajde valeriub pe 26 Aug 2016, 19:23

Referitor la candidatura mea pentru o functie. Doresc sa reafirm ca am candidat, depunandu-mi cu sapte zile inainte de alegeri candidatura si apoi am fost votat de catre grupa, clubul si in final de catre Adunarea Generala a Ajvps Prahova sa candidez pentru una din functiile eligibile ale Agvps.
Am discutat cu colegii nostri si in final imi depusesem candidatura pentru o functie de vicepresedinte al Agvps.
Avand in vedere ca alegerile se reiau, inclusiv decizia mea urmeaza a fi reanalizata si facuta cunoscuta la momentul potrivit. Sa fim sanatosi, timp e destul.
Probabil ca multi vor intreba de ce tocmai eu deschid un asemenea subiect. Am doua motive serioase. Primul, ar fi dorinta noastra( a mea si a multor colegi care simt lipsa unei deschideri reale spre dialog de mult timp si nevoia gasirii unor solutii comune) de a simti apartenenta la o structura puternica, dinamica si deschisa. Al doilea, ar fi reactia neasteptata, dar imbucuratoare a forumului acesta, la subiectele anterioare referitoare la alegerile si Congresul din 20 august. Peste doua mii de lecturari in doua saptamani si reactia colegilor nostri care se dovedesc interesati de eveniment si de ce nu, au si asteptari. Faptul ca se discuta si exista si puncte de vedere, mie personal, imi da multa speranta. Indiferent cine va castiga alegerile, daca se va creea o stare de spirit nationala, iar cei alesi vor sti ca au in spate vanatorii, la bine si la rau, cu totul altceva se va intampla.
Participarea, pana in alegeri, a cat mai multor persoane la discutii va creea un portofoliu de asteptari, de responsabilitati si de raspunderi. Eu imi doresc ca formalismul sa aiba cat mai putine sanse de izbanda.
Sper sa nu fiu idealist. In final dezamagirea ar fi mult prea mare.
valeriub
Membru important

Mesajde valeriub pe 26 Aug 2016, 19:30

Vad acum ca subiectul e moderat de patru moderatori.
E ceva !
valeriub
Membru important

Mesajde the_mav pe 29 Aug 2016, 08:33

valeriub scrie:Vad acum ca subiectul e moderat de patru moderatori.
E ceva !

Nu doar acest subiect, ci aceasta sectiune cu TOATE subiectele ei; ca si alte sectiuni ale acestui forum.
Credeti-ne ca nu are ceva special aceasta sectiune fata de altele.
the_mav
Veteran

Mesajde valeriub pe 29 Aug 2016, 21:46

the_mav scrie:
valeriub scrie:Vad acum ca subiectul e moderat de patru moderatori.
E ceva !

Nu doar acest subiect, ci aceasta sectiune cu TOATE subiectele ei; ca si alte sectiuni ale acestui forum.
Credeti-ne ca nu are ceva special aceasta sectiune fata de altele.

Va multumesc pentru explicatii.
Probabil nu sunt familiarizat cu toate detaliile forumului si prezenta sus a celor patru moderatori, comparativ cu alte subiecte unde la moderatori sunt mai putine nume, m-a dus spre concluzia exprimata.
valeriub
Membru important

Mesajde blackcrotal pe 02 Sep 2016, 17:03

Salut,
AGVPS = Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi.
Domnule @valeriub respect pt modul onest in care exprimat pana acum gandurile si intentiile .
Care este parerea dvs. referitor va cuvantul "Pescarilor" pastrat in denumirea AGVPS atata timp cat nu mai exista cel putin in jurul Bucurestiului pe un perimetru de 80-100 km nici unul din cele aproximativ 100 de lacuri care au format pana in 1989 "zestrea" pescarilor afiliati la cele 8 -10 asociatii care fiintau pana la acea data ?
Lacurile respective au intrat in gestiunea sau in unele cazuri in "grija" unor gestionari sau chiar in posesia unor proprietari. Din informatiile mele acelasi lucru s-a intamplat in majoritatea zonelor din tara.
Au ramas ape curgatoare libere la pescuit, dar aceste ape au fost golite de peste de catre "electricieni" si alte categorii de braconieri.
Foarte posibil ca dvs daca nu sunteti pescar sa nu stiti nimic despre aceste lucruri dar important pentru mine si pentru alti multi pescari care ca si mine plang dupa speciile de peste care datorita inconstientei actualilor administratori, proprietari sau gestionari sunt pe cale de disparitie totala din Romania.
Deci de ce se numeste AGVPS daca interesele Pescarilor nu au fost aparate si practic in acest moment nu mai exista asociatii ale pescarilor ?
Am intrebat aceste lucruri si pe forumul AGVPS dar am primit raspunsuri formulate in clasicul "limbaj de lemn" in care se spun multe, foarte multe cuvinte, dar de fapt nu se spune nimic.
Insistand pe tema respectiva am fost banat pe forumul AGVPS de catre unul din moderatori .
Deci eu sunt pescar sportiv, platitor de taxe anuale din '56 sau '57 pana in '89 si la fel ca si cei aproximativ 300.000 pescari sportivi care eram in aceasta perioada in Romania nu mai avem nici " locul de desfasurare a hoby-ul nostru", nici asociatie efectiva.
Cum credeti ca se poate remedia aceasta situatie ?
Sunteti dispus sa acordati atentie acestei probleme sau o sa va folositi si dvs. de celebra expresie " Reaua Mostenirea " asa cum a facur dl Selaru ?

cu respect,
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde valeriub pe 03 Sep 2016, 22:23

Catre blackcrotal@,
Va raspund la acest subiect in cateva zile. E foarte interesant, dar am cateva zile libere si nu prea am semnal.
Numai bine !
valeriub
Membru important

Mesajde blackcrotal pe 26 Oct 2016, 15:12

valeriub scrie:Catre blackcrotal@,
Va raspund la acest subiect in cateva zile. E foarte interesant, dar am cateva zile libere si nu prea am semnal.
Numai bine !

Domnule valeriub, in data de 03 Sep 2016, 22:23 ati avut amabilitatea sa scrieti cele citate de mine.
Astazi 26 octombrie 2016, ma intreb cat inseamna "cateva zile" pentru ca sunt nerabdator sa aflu cat la % a fost sinceritate si cat a fost politicianism in raspunsul.
Va multumesc pt amabilitate,
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde tehărău pe 26 Oct 2016, 21:25

:mrgreen:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde yoghi pe 26 Oct 2016, 22:03

Buna vorba a unui prieten "membru marcant" al partidului Comunist.

""Bai pe vremea mea comandau doua persoane in fiecare judet (secretatul de partid si seful securitatii..pt cine nu stie) si 100 la comitetul central.
Acum sunt 100 de sefi in judet si alti 1000 la Bucuresti.
Eu de cine mama dracului sa ascult....Le fut mama lor de hoti si ma fac si eu sef""

**==
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde tehărău pe 26 Oct 2016, 22:31

yoghi scrie:Buna vorba a unui prieten "membru marcant" al partidului Comunist.

""Bai pe vremea mea comandau doua persoane in fiecare judet (secretatul de partid si seful securitatii..pt cine nu stie) si 100 la comitetul central.
Acum sunt 100 de sefi in judet si alti 1000 la Bucuresti.
Eu de cine mama dracului sa ascult....Le fut mama lor de hoti si ma fac si eu sef""

**==

@yoghi, azi ai fost "in vorbe"! :D

Eu as schimba zicerea:

Le fut mama lor de sefi si ma fac si eu hot! :o)
tehărău
Veteran

Mesajde ventura pe 05 Apr 2017, 18:36

Ceva candidaturi? În afară de domnul Bolgiu și domnul Selaru, mai are careva intenția?
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde ventura pe 06 Apr 2017, 08:44

Niciuna?
Oare?
Sa fie asa de simplu?
ventura
Veteran

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 06 Apr 2017, 09:07

http://www.agvps-forum.ro/viewtopic.php?f=314&t=146

@ ventura, a trecut un an de cand am spus ca nu o sa fie ingramadeala. Cine doreste, poate sa citeasca.
De ce ar dori cineva sa se instaleze intr-o functie onorifica? Ca de respect nu va avea parte. Mai ales acum cand e lesne de anticipat incotro o va lua vanatorimea. Pana nu se schimba statutele, ne furam singuri caciula.
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 06 Apr 2017, 09:11

S-a schimbat cumva ceva si nu mai e valabil ce am zis atunci?

"Așa că, vă propun să uităm fricțiunile inerente și neproductive în orice confruntare de idei și, în același trend imaginativ, vă invit să argumententati în următoarea ipoteză:
Ați câștigat la loterie o sumă de bani care vă permite să nu mai munciți pentru alții
Sau, făcând un pas peste ani, sunteți un proaspăt pensionar, plin de cunoștințe în domeniul cinegetic. Ce v-ar determina să acceptați funcția de președinte al asociației? De data aceasta, presupunând că refuzați din start orice beneficiu ce ar veni dintr-a colo. De ce aţi pleca de acasă, de ce ați semna acte justificative, de ce aţi cere angajatului să vă dea socoteală la fiecare bănuț cheltuit și l-ați penaliza pentru orice abatere? De ce aţi pândi braconierii și i-ați da pe mâna organelor de anchetă, spunându-va sudamelor familiilor afectate? De ce aţi însoții personalul angajat când trebuie să amendeze ciobanii? De ce ați sta ore prin sedii de presa, încercând să faceți o bună impresie a vanatorilor în față ziariștilor?
Sau nu astea ar trebui să le facă un presedinte? Să nu uit: toate astea, gratis."

Chiar daca aici ma refeream la o asociatie gestionara de fond cinegetic, exemplul este valabil si pentru AGVPS.
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde yoghi pe 06 Apr 2017, 23:34

Ai zis ...functie ONORIFICA
Adica gratis. La AGV e gratis...Presedintele (care are o singura atributie adevarata din toate 6:aceea de reprezentare in tara si strainatate restul fiind cu "delega si semneaza"") dar presedintele executiv are salariu.....MARE.

As vrea sa fiu presedinte DOAR pt autorizatiile gratuite de vanatoare la orice specie si in toata tara.

Pt acest motiv as face ..tot ce ziceai mai sus, mai ales ca Executivul le are in atributii ...si daca tot ""munceste "" primeste si bani.
yoghi
Veteran

Mesajde ventura pe 07 Apr 2017, 07:34

Baga repede o candidatura :D
Mai este timp.
ventura
Veteran

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 07 Apr 2017, 10:29

yoghi scrie:Ai zis ...functie ONORIFICA
Adica gratis. La AGV e gratis...Presedintele (care are o singura atributie adevarata din toate 6:aceea de reprezentare in tara si strainatate restul fiind cu "delega si semneaza"") dar presedintele executiv are salariu.....MARE.

As vrea sa fiu presedinte DOAR pt autorizatiile gratuite de vanatoare la orice specie si in toata tara.

Pt acest motiv as face ..tot ce ziceai mai sus, mai ales ca Executivul le are in atributii ...si daca tot ""munceste "" primeste si bani.

Iar o dam in pierdere de timp. Asta e, forumeala...

Pe forumul vecin am discutat problemele, sustinand si demonstrand transparenta. Pun link-urile pentru cei ce nu au citit:

http://www.agvps-forum.ro/viewtopic.php?f=314&t=483

http://www.agvps-forum.ro/viewtopic.php?f=314&t=179

http://www.agvps-forum.ro/viewtopic.php?f=314&t=182

http://agvps.ro/hotarari-consiliu/hotar ... n-romania/

Te rog (si va invit pe toti) sa parcurgeti discutiile.

Acum, hai sa iti zic parerea mea, fara sa tin cont de capra vecinului. Preferam discutia dupa congres, dar nu o pot evita acum. Suna mai bine daca avea valoare de "tragem linie pe dedesubt".

Salariul presedintelui executiv mie nu mi se pare mare. Am fost de fata la o discutie in care unui tanar inginer din silvic i se propunea functia de director la o asociatie. Omul a zis cam asa: "Eu servici sigur am, stiu ce sa fac, tot cu vanatoarea ma ocup, salariul pe care il am e xxx, perspectivele sunt astea. Ce imi oferiti voi, ca sa renunt la ceea ce am?". Discutia s-a reluat si in adunarea generala. Ceva gresit pana aici? Eu zic ca nu!
La AG il avem pe domnul Selaru. Venit din mediul universitar. Normal, i-as compara venitul cu cel al unui profesor universitar. Probabil, la vechimea dumnealui, acum ar fi fost profesor. Comparatia mai poate fi facuta si in alt fel: urmaresc de ceva vreme "dialogul" scris intre AGVPS si alte institutii. De cele mai multe ori e in contradictoriu sau de atentionare. In sensul ca, daca s-ar strecura o eroare in ceea ce este emis scris, destinatarul (caruia de cele mai multe ori i se da peste nas si care are functii administrative sau legislative), repede ar putea raspunde cel putin cu aceeasi moneda. Si nu am vazut sa i se intoarca vorbele macar o data. Cu alte cuvinte, daca dorim reprezentare care sa se poata contrazice cu, sa zicem, un ministru, atunci trebuie sa il si platim echivalent. Ca a ramas dansul mult pe functie si asta da impresia ca sta pentru venituri, e altceva. Dar daca ii cauti inlocuitor, vezi si partea asta a problemei. Il platesti ca pe tehnician, tehnician gasesti. Vrei spuma pietei muncii? Baga ban, baga ban! zicea Puia.
Acum despre ghilimelele alea puse la "munceste". Tot ca parere proprie, eu zic ca treaba directorului AGVPS e sa apere interesele asociatiilor afiliate. Daca nu o facea, nu era reales. (Cu alesul executivului eu am o problema. Am sustinut ca ar trebui concurs, obiective, bla bla, am scris pagini despre asta. Dar asa s-a votat de-a lungul anilor, asta respectam.) Pe urma e asta cu initiative luate in favoarea asociatiilor afiliate, in antiteza cu alte entitati (structuri ale statului, organizatii neguvernamentale ce se suprapun peste interesele organizatiilor afiliate etc.). Si pe astea nu poti sa zici ca nu le-a indeplinit. Mai am un exemplu propriu. Pe scurt. La vapor, in ultima perioada am avut si subalterni ce doreau sa se pregateasca pentru functia pe care o am. Sau erau trimisi ca sa ii pregatesc. Imi ia o saptamana, ca sa ii invat sa faca intr-o zi, ceea ce fac eu in cinci minute. Si la noi folclorul e acelasi: "Seful/Comandantul nu face nimic toata ziua!" Dupa ce trece prin stagiul de pregatire, "candidatul" nu mai afirma asta, garantat. Daca exagerez, ii rog pe colegii din domeniu sa ma contrazica public, multumesc! Asa ca eu nu pun botul la afirmatiile despre "munca" altora!
Si ultima afirmatie pe care doresc sa o comentez, ar fi cea cu vanatul neplatit. Nu cred ca e asa! Folclorul e folclor. Se spune asta de o gramada de timp. Dar nu a venit nimeni cu o dovada. Stiu ca am fost cam tupeist si, l-am intrebat pe domnul Selaru despre acuzele astea si daca e adevarat ca nu plateste autorizatiile. Tin minte ca mi-a enumerat cateva organizatii la care plateste cotizatie si ca are chitante pentru autorizatii individuale. O sa fiu iar cu tupeu si o sa incerc sa readuc subiectul in discutie. Poate ca postarea lor ar inlatura mituri. Daca cineva poate demonstra ca afirmatia

" autorizatiile gratuite de vanatoare la orice specie si in toata tara."

este adevarata, il invit sa faca dovada. In nici un statut nu am vazut prevazut sa fie asa. Daca o fi vreo hotarare de consiliu, e vointa locala. Dar iesea scandal pana acum, ca prin consilii sunt si adversari. Eu cred ca e legenda.

Restul e can can.

PS. Nu am scris pentru a ii tine partea domnului Selaru ci pentru ca mi se pare ca asa trebuie privite lucrurile. De aceea as fi vrut ca discutia sa aiba loc dupa congres. Dar daca asa a picat, asta e. Hai dupa dovezi si argumente. Si ne mai auzim
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde ventura pe 07 Apr 2017, 11:26

:-bd

:clap: :clap: :clap:
ventura
Veteran

Mesajde yoghi pe 07 Apr 2017, 22:30

Deci domnilor ...e cum ziceti voi!Daca nu scrie in statut normal ca nu se poate face!

si apropo de statut vedeti va rog atributiile presedintelui executiv si cele ale directorului de asociatie, Pai daca atributiile astea avantajoase ale directorului vin din statutul cadru cum sa nu voteze directorul ce vrea AGV.
yoghi
Veteran

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 07 Apr 2017, 23:52

Am dat in boala Leanei. Sper sa nu am soarta ei...

Dovada? Unde-i dovada?!?
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde blackcrotal pe 08 Apr 2017, 16:42

Liviu Mircea-tehărău scrie:.............. Cu alte cuvinte, daca dorim reprezentare care sa se poata contrazice cu, sa zicem, un ministru, atunci trebuie sa il si platim echivalent. ....................

Scuze Liviu dar te contrazic. Daca un om, indiferent ca este Dr.Ing. sau Prof.Dr.Ing. sau Tehnician, muncitor isi cunoaste treaba poate sa vorbeasca linistit cu ori cine. Ai sa spui ca este posibil ca un muncitor sa nu aiba vocabularul unui ing. , de acord, dar asta nu inseamna ca pe chestiuni tehnice nu poate sa faca fata.
Te rog sa ma crezi ca vorbesc nu dupa carti ci din experienta de viata. In IMGB unde am lucrat in ultimii ani inainte de '89 am avut coleg de sectie un tehnician proiectant (se numea Pavel) care pe meseria lui batea la cur pe orice inginer proiectant din tot IMGB. Omul era cunoscut si recunoscut de la seful de sectie pana la Dir. General al IMGB care atunci cand era treaba mai incurcata il chemau pe Pavel sa rezolve problema.
Si nu era singurul caz de genul asta in IMGB.

Nu ma bag pe teme de reprezentativitate in contre referitor la capacitatile dlui Selaru, eu am parerea mea si cred ca chiar daca eventual are asa ceva, dar cred ca in problema pescuitului sportiv care intra in atributiile de serviciu ale dlui. Selaru, la durut fix in pix de aceste lucruri. Azi dimineata se spunea la Pro TV ca majoritatea pestelui care se comercializeaza la preturi foarte mari acum in Romania provine in principal din Grecia si Turcia fiind produs de aquacultura. Inainte de '90 100 % din pestele consumat in Romania era adus pe piata din apele Romaniei si era peste salbatic si se numea HRANA SARACULUI.
In plus aveau si pescarii amatori suficiente locuri unde putea sa pescuiasca.

Cine conduce de peste 20 ani AGVPS ? Daca v-a reprezenta si vanatoarea asa cum a reprezentat pescuitul... cred ca o sa existe probleme.
Liviu, din pacate tu ai o meserie care te duce mult timp pe an in afara Romaniei ca ma gandeam ca tu esti si cerebral si coltos si ai fi fost bun sa conduci soarta AGVPS :( Dar am o idee poate surprinzatoare pt tine si pentru persoana in cauza.
Ce ar fi sa-l propuneti pe @biriuck ? Este tanar, coltzos, destept, darz pana la incapatanare si este dispus sa se ia de gat cu oricine atunci cand crede ca are dreptate.
L-asi propune eu dar de parerea pescarilor nu este nimeni interesat.
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde ventura pe 08 Apr 2017, 19:32

În principiu, președintele executiv ar trebui reprezinte interesele asociațiilor afiliate.
Tinerețea, încăpățânarea și dârzenia nu știu dacă în speța ar fi atuuri. Mai degrabă experiența, maturitatea si diplomația ar fi.
@biriuck .... În situația descrisă de tine... nu-l văd și nici nu cred ca-i interesat.
Și se pare ca nimeni nu este... Nu si-a anunțat altcineva candidatura. Nu-i ușor deloc și nici prea tentant.
ventura
Veteran

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 08 Apr 2017, 21:53

blackcrotal scrie:
Liviu Mircea-tehărău scrie:.............. Cu alte cuvinte, daca dorim reprezentare care sa se poata contrazice cu, sa zicem, un ministru, atunci trebuie sa il si platim echivalent. ....................

Scuze Liviu dar te contrazic. Daca un om, indiferent ca este Dr.Ing. sau Prof.Dr.Ing. sau Tehnician, muncitor isi cunoaste treaba poate sa vorbeasca linistit cu ori cine. Ai sa spui ca este posibil ca un muncitor sa nu aiba vocabularul unui ing. , de acord, dar asta nu inseamna ca pe chestiuni tehnice nu poate sa faca fata.
Te rog sa ma crezi ca vorbesc nu dupa carti ci din experienta de viata. In IMGB unde am lucrat in ultimii ani inainte de '89 am avut coleg de sectie un tehnician proiectant (se numea Pavel) care pe meseria lui batea la cur pe orice inginer proiectant din tot IMGB. Omul era cunoscut si recunoscut de la seful de sectie pana la Dir. General al IMGB care atunci cand era treaba mai incurcata il chemau pe Pavel sa rezolve problema.
Si nu era singurul caz de genul asta in IMGB.

Razvane, cum faci tu de le intelegi tu lucrurile numai in mod propriu! Ce zic eu si ce intelegi tu! Eu am zis ca daca vrei ca omul care are valoare sa vorbeasca de la egal la egal cu un ministru trebuie sa-l platesti ca atare. Sau ca salariile trebuiesc sa fie aproximativ egale pentru functii, pregatiri, studii, examene echivalente (ca si pensiile, dupa parerea mea). Tu din aceste date faci o plachie de crap de Dunare. De ce nu citesti tu de mai multe ori, pana intelegi ce a vrut sa zica omul, si te apuci sa dai pareri pripite, nu inteleg!

blackcrotal scrie:
Liviu Mircea-tehărău scrie:Nu ma bag pe teme de reprezentativitate in contre referitor la capacitatile dlui Selaru, eu am parerea mea si cred ca chiar daca eventual are asa ceva, dar cred ca in problema pescuitului sportiv care intra in atributiile de serviciu ale dlui. Selaru, la durut fix in pix de aceste lucruri. Azi dimineata se spunea la Pro TV ca majoritatea pestelui care se comercializeaza la preturi foarte mari acum in Romania provine in principal din Grecia si Turcia fiind produs de aquacultura. Inainte de '90 100 % din pestele consumat in Romania era adus pe piata din apele Romaniei si era peste salbatic si se numea HRANA SARACULUI.
In plus aveau si pescarii amatori suficiente locuri unde putea sa pescuiasca.

Bagami-as lanseta-n ea de balta si carligu-n ea de momeala!!! Ti s-a explicat clar cum si in ce procese s-au pierdut niste balti. Mai citeste odata raspunsul ala ca e foarte clar. Eu chiar as vrea sa se reia ancheta aia sa cine a luat spaguta (si acum tipa de zici ca e virgina-n stromeleac) sa dea cu subsemnatul. Mai Razvane, dar sa compari piscicultura socialista cu treaba AGVPS de dupa revolutie e ca vorba spusa la betie! E sambata azi. Ia zi, ori ai avut tu un Gand mai demult si cu gandul la dezlegarea la peste, a iesit asa? Da pentru ca strandurile sunt particulare acum, tot Selaru e de vina?!!? Hai mai Razvane ca ai preluat si tu o suparare si cum iti aduci aminte, cum o comiti!

blackcrotal scrie:
Liviu Mircea-tehărău scrie:
Liviu, din pacate tu ai o meserie care te duce mult timp pe an in afara Romaniei ca ma gandeam ca tu esti si cerebral si coltos si ai fi fost bun sa conduci soarta AGVPS :( Dar am o idee poate surprinzatoare pt tine si pentru persoana in cauza.
Ce ar fi sa-l propuneti pe @biriuck ? Este tanar, coltzos, destept, darz pana la incapatanare si este dispus sa se ia de gat cu oricine atunci cand crede ca are dreptate.

Nici aici nu-ti dau dreptate. L-am contrazis pe Mariu Meruntiu cand zicea ca despre destinele vanatorii ar trebui intrebati numai cinegeticienii. Insa, cred ca pentru a conduce AGVPS e nevoie ca Presedinte o personalitate publica care sa impuna respect (dar care sa se implice si sa isi indeplineasca atributiile) iar Presedintele executiv ar trebui sa fie un om care sa aibe experienta conducerii unei asociatii. Nu zic ca un autodidact nu ar putea sa faca fata, dar i-ar veni mult mai greu. Daca eram de acord cu sistemul ala de propuneri si vot, eu aveam propunerea castigatoare: il propuneam pe violiv si castiga la pas o adunare formata din cei ce ne dam pe net. Si sunt sigur ca facea si treaba buna.
Insa, in viata reala, se decide intr-un congres la care participa persoane alese in adunarile generale, dintre majoritatea vanatorilor, ce la randul lor habar nu au ca exista forumuri. Ca violiv facea treaba buna e foarte probabil. Dar pana la Dumnezeu, te mananca sfintii (era sa scriu serpalaii).

PS. Am insistat atat sa avem candidaturi depuse inaintea congresului incat, daca nu apare nici una pana la data stabilita, imi depun candidatura la toate functiile existente. (Si invit si prietenii.) Asa, iepure alergator. Sa nu se poata zice ca nu au de unde alege, ca nu a vrut nimeni ;)
Nu o sa fie cazul, hai sa lasam vanatorii sa isi aleaga reprezentantii...
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde laurul pe 09 Apr 2017, 13:51

blackcrotal scrie:Liviu, din pacate tu ai o meserie care te duce mult timp pe an in afara Romaniei ca ma gandeam ca tu esti si cerebral si coltos si ai fi fost bun sa conduci soarta AGVPS :( Dar am o idee poate surprinzatoare pt tine si pentru persoana in cauza.

Cum stie Crotalul Intunecat a baga fitile, nu stie nimenea.... :ymdevil:
Asta e " Din Putzul Gandirii" , la ordin, sau asa ti-a scapat hulubul din gura ?!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Următorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale