Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mai 2026, 13:57

AGVPS - Alegeri 6 Mai 2017- Brasov

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: AGVPS - alegeri aprilie 2017

Mesajde Ghinda pe 10 Apr 2017, 08:19

Ce acte trebuie depuse Liviu?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 10 Apr 2017, 10:50

Ghinda scrie:Ce acte trebuie depuse Liviu?

https://www.facebook.com/AGVPSdinRomania/
http://agvps.ro/docs/Congres%202017.pdf
http://agvps.ro/congres/brosura-congresului-agvps/

Iar ma cearta mavu ca fac propaganda electorala :ymhug: :D
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde the_mav pe 10 Apr 2017, 11:45

Faceti ce vreti / credeti...
Sanatate.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde biriuck pe 10 Apr 2017, 18:04

blackcrotal scrie:Liviu, din pacate tu ai o meserie care te duce mult timp pe an in afara Romaniei ca ma gandeam ca tu esti si cerebral si coltos si ai fi fost bun sa conduci soarta AGVPS :( Dar am o idee poate surprinzatoare pt tine si pentru persoana in cauza.
Ce ar fi sa-l propuneti pe @biriuck ? Este tanar, coltzos, destept, darz pana la incapatanare si este dispus sa se ia de gat cu oricine atunci cand crede ca are dreptate.

:lol: :lol: :lol:
De mai bine de o luna sunt oarecum deconectat de la ce se scrie/vorbeste pe forumurile si grupurile de facebook de vanatoare, acum am citit asta si am ras copios. Incerci sa bagi o ironie sau o zici pe bune?

Sa presupunem ca o zici pe bune ("metoda reducerii la absurd")
1. Propus pentru ce? Onorific, executiv?
2. Pentru ambele variante (onorific sau executiv) este nevoie de oameni cunoscuti si agreati in randul delegatilor asociatiilor afiliate. Eu nu sunt.
3. Pentru onorific mai este nevoie, pe langa timp, pasiune, buna credinta si vointa, si de ceva influenta publica. Eu n-am asa ceva si nici nu tind sa am vreodata.
4. Pentru executiv este nevoie de o persoana de specialitate, un om cu experienta in cinegetica, un om care sa inteleaga provocarile date de gestionarea unei asociatii de vanatoare/pescuit. Eu nu sunt si nici nu voi fi. Cand am ales facultatea la care sa ma duc am taiat de pe lista Silvicultura pentru ca se facea admitere pe baza de dosar si nu prin examen (chestiune pe care eu o consider degradanta) si pentru ca ma simteam ca pestele in apa la "exacte".
5. Tot pentru executiv ar insemna ca eu sa plec dintr-un domeniu banos in care muncesc cu usurinta pentru unul instabil si plin de greutati. Si sa fac o reducere drastica a veniturilor mele doar pentru a fi tinta injuraturilor tuturor idiotilor agramati, mai mult sau mai putin anonimi, din tara asta care sa ceara reprezentare pe un salariu ce lor li se pare mare? Nu, multumesc! :wink:

Razvan, mi-e greu sa cred ca ai ratat toate cele 5 puncte descrise mai sus. Ar ramane doar ironia pe masa. Dar de ce? :roll:
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde laurul pe 10 Apr 2017, 18:13

:)) :)) :)) :))
ori te iubeste ca pe zapada.....ori baga batul prin gard....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde Ghinda pe 12 Apr 2017, 08:18

Angajamentul ala e tare! :lol: :lol: :lol:
Asa era si inainte? Ca daca da, actualii alesi ai agvps, s-au urinat pe el. Adica nu au slujit cu buna credinta, nu au satisfacut spiritual, nu s-a ridicat vreun prestigiu. Ca daca se facea nu mai huiduia nimeni pe nimeni si nici vanatoarea in Romania nu era de rasul curcilor, in majoritate!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 12 Apr 2017, 09:08

Aia e, că angajamentul, ca și depunerea candidaturilor, sunt elemente noi, ce vor să miște lucrurile.
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde blackcrotal pe 12 Apr 2017, 15:53

biriuck scrie:De mai bine de o luna sunt oarecum deconectat de la ce se scrie/vorbeste pe forumurile si grupurile de facebook de vanatoare, acum am citit asta si am ras copios. Incerci sa bagi o ironie sau o zici pe bune?

Sa presupunem ca o zici pe bune ("metoda reducerii la absurd")

Inca nu ai inteles ca atunci cand eu cred un anumit lucru ti-l spun in fata fara sa ma ascund dupa tufis?
Ok poate ai sa intelegi azi.
Deci eu chiar am crezut ca un "sange tanar " clocotind in venele unui om care are idealuri si principii ( asa cum te consider pe tine) daca foloseste toate acestea spre binele societatii, sunt sanse sa se "schimbe macazul"
Dar scrise de tine in continuare arata modul in care gandesti nu te deosebeste cu nimic de "ciocoi noi" pe care ii intereseaza numai si numai prosperitatea proprie.
Te rog sa ma scuzi ca te-am judecat gresit !

biriuck scrie:1. Propus pentru ce? Onorific, executiv?
2. Pentru ambele variante (onorific sau executiv) este nevoie de oameni cunoscuti si agreati in randul delegatilor asociatiilor afiliate. Eu nu sunt.
3. Pentru onorific mai este nevoie, pe langa timp, pasiune, buna credinta si vointa, si de ceva influenta publica. Eu n-am asa ceva si nici nu tind sa am vreodata.
4. Pentru executiv este nevoie de o persoana de specialitate, un om cu experienta in cinegetica, un om care sa inteleaga provocarile date de gestionarea unei asociatii de vanatoare/pescuit. Eu nu sunt si nici nu voi fi. Cand am ales facultatea la care sa ma duc am taiat de pe lista Silvicultura pentru ca se facea admitere pe baza de dosar si nu prin examen (chestiune pe care eu o consider degradanta) si pentru ca ma simteam ca pestele in apa la "exacte".
5. Tot pentru executiv ar insemna ca eu sa plec dintr-un domeniu banos in care muncesc cu usurinta pentru unul instabil si plin de greutati. Si sa fac o reducere drastica a veniturilor mele doar pentru a fi tinta injuraturilor tuturor idiotilor agramati, mai mult sau mai putin anonimi, din tara asta care sa ceara reprezentare pe un salariu ce lor li se pare mare? Nu, multumesc! :wink:

Razvan, mi-e greu sa cred ca ai ratat toate cele 5 puncte descrise mai sus. Ar ramane doar ironia pe masa. Dar de ce? :roll:
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 12 Apr 2017, 15:54

Liviu Mircea-tehărău scrie:Aia e, că angajamentul, ca și depunerea candidaturilor, sunt elemente noi, ce vor să miște lucrurile.

Imi aduce aminte de angajamentu depus cand m-au facut pionier . De rasul curcilor .
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde biriuck pe 12 Apr 2017, 22:02

blackcrotal scrie:...
Dar scrise de tine in continuare arata modul in care gandesti nu te deosebeste cu nimic de "ciocoi noi" pe care ii intereseaza numai si numai prosperitatea proprie.

Da primele 4 puncte enumerate le-ai citit ca sa intelegi cat de utopica era propunerea aceea?

Ce usor si frumos e sa ceri sacrificii altora si tu sa stai asa ca un c*&, sa participi dar fara sa te implici! Nu degeaba ai status de membru "simpatizant", ca sa ajungi membru deplin trebuie sa scoti si bani din buzunar.
Si de unde dracu stii tu ce cheltuieli si obligatii am eu lunar de iti permiti sa ma acuzi pentru faptul ca nu as putea sa-mi reduc veniturile actuale aproape la jumatate?

Eu nu as putea lucra decat corect si fara sa urmaresc "beneficii conexe" si "protocol"(cum insinua @yoghi ca ar face), prin urmare veniturile din hartie ar fi si cele reale. Oare nu e mostra de onestitate faptul ca chiar si intr-o situatie ipotetica (si utopica) ca aceasta as zice "NU"? Atitudine de "ciocoi"...ce sa mai zic
biriuck
Veteran

Mesajde laurul pe 12 Apr 2017, 22:34

Razvane, tot atitudine de ciocoi e sa promovezi vanatoarea si agvps pe banii tai pe fb?!
Eu ti-am mai zis, mai leaga catzaua ca latra ca proasta la luna, zau!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 12 Apr 2017, 22:39

=)) =)) =))

Razvane, daca tu n-ai condus sedinte de partid, nu stiu ce sa zic... :lol: :lol: :lol:
Nu conteaza ce argumente ti se dau, tu o tii pe a ta. Stai pe bara trei zile si, de la capat!

Curcile alea, sa rada cat or vrea! Mai ales daca nu sunt din tagma.

Cu angajamentul, chiar nu cred ca ai inteles. Ai vazut ca @ghinda zice ceva de el si gata, ecoul. Nu mai ca @ghinda a spus ca ce e in angajament nu s-a respectat pana acum. Cum ar veni, daca de acum cel ce va conduce isi ia acest angajament, ori si-l tine si implicit, face treaba buna, ori nu si-l tine si in baza angajamentului ii poti cere demisia sau, daca citesti atent, o consideri o demisie in alb si faci alegeri pentru un altul. E mai complicat un pic, dar dupa ce ajungi vanator si dupa ce participi la cateva sedinte, incepi sa vezi cum si cine conduce vanatorimea, de la grupa si pana la presedinte AGVPS.
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde blackcrotal pe 13 Apr 2017, 06:19

Liviu Mircea-tehărău scrie:=)) =)) =))

Razvane, daca tu n-ai condus sedinte de partid, nu stiu ce sa zic... :lol: :lol: :lol:
Nu conteaza ce argumente ti se dau, tu o tii pe a ta. Stai pe bara trei zile si, de la capat!

Curcile alea, sa rada cat or vrea! Mai ales daca nu sunt din tagma.

Cu angajamentul, chiar nu cred ca ai inteles. Ai vazut ca @ghinda zice ceva de el si gata, ecoul. Nu mai ca @ghinda a spus ca ce e in angajament nu s-a respectat pana acum. Cum ar veni, daca de acum cel ce va conduce isi ia acest angajament, ori si-l tine si implicit, face treaba buna, ori nu si-l tine si in baza angajamentului ii poti cere demisia sau, daca citesti atent, o consideri o demisie in alb si faci alegeri pentru un altul. E mai complicat un pic, dar dupa ce ajungi vanator si dupa ce participi la cateva sedinte, incepi sa vezi cum si cine conduce vanatorimea, de la grupa si pana la presedinte AGVPS.

Liviu, recunosc in fata "Mari Adunari Nationale " ca nu am condus sedinte de partid dar am participat la ele. Acolo cel putin daca te prindeau cu mana in miere si paguba depasea 500.000 lei te raceau cu un glont cald.
Juramantul ca daca a "facut-o" nu asteapta sa i se ceara demisia ci din "coinstiinta" si-o depune singur ma facut sa lacrimez de emotie.
Iar angajamentul sa sal ajute sfantul . . . hai sa fim seriosi ! ! ! Tu chiar vezi seriozitate in acele fraze ?
Tu spui ca acel angajament reprezinta o "demisie in alb" . Optimistule eu nu mai cred in asa ceva pentru ca viata mi-a confirmat ca " drumul spre Iad, este pavat cu intentii bune" !
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde ventura pe 13 Apr 2017, 07:13

blackcrotal scrie:

Inca nu ai inteles ca atunci cand eu cred un anumit lucru ti-l spun in fata fara sa ma ascund dupa tufis?
Deci eu chiar am crezut ca un "sange tanar " clocotind in venele unui om care are idealuri si principii ( asa cum te consider pe tine) daca foloseste toate acestea spre binele societatii, sunt sanse sa se "schimbe macazul"
Te rog sa ma scuzi ca te-am judecat gresit ! [/quote]

blackcrotal scrie:

Iar angajamentul sa sal ajute sfantul . . . hai sa fim seriosi ! ! ! Tu chiar vezi seriozitate in acele fraze ?
Tu spui ca acel angajament reprezinta o "demisie in alb" . Optimistule eu nu mai cred in asa ceva pentru ca viata mi-a confirmat ca " drumul spre Iad, este pavat cu intentii bune" !

Ce te mai contrazici. Parca scrieti doi...
In primul mesaj faci apel la constiinta, iar in al doilea iei in deradere un angajament.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 13 Apr 2017, 07:25

Răzvane, că tot judeci oameni și fapte, în funcție de ultima postare. Pe forumul vecin, dar și în cartea "Etica vânătorească" ediția a doua, angajamentul ăla e propus într-o formă mai concisa. Aduce a contract, adică așa cum am propus la topicul "Statut", și nu numai pe forumuri ;).
Ceea ce vezi acum, este formata ce a fost acceptată de Consiliu. Adică de cei ce conduc AGVPS. Toți, reprezentând asociații afiliate, oameni votați de vânători. Dacă așa iese la vot, n-ai ce să-i faci! Vrei mai mult? Plătește cotizație, mergi la ședințe, convinge oamenii să ridice mâna la propunerile tale, convinge-i că îi poți reprezenta într-un for superior, impune-ti punctul de vedere și acolo, și poți afirma că ai făcut ceva. Altfel, îți e mai util să bei o cană de apă rece.
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde blackcrotal pe 13 Apr 2017, 18:24

ventura scrie:
blackcrotal scrie:

Te rog sa ma scuzi ca te-am judecat gresit !

blackcrotal scrie:

Ce te mai contrazici. Parca scrieti doi...
In primul mesaj faci apel la constiinta, iar in al doilea iei in deradere un angajament.[/quote]

Stimate @ventura in primul fragment citata de tine ii raspundeam lui @biriuk pe o anumita tema, in al doilea citat eu discutam despre "juramantul de investitura" . Nu inteleg de ce le amesteci ? Sunt convins ca @biriuk nu ar fi creat o asemenea "marmelada". Daca vrei neaparat sa ma "agati" incearca alta varianta.
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde ventura pe 13 Apr 2017, 18:40

"Daca vrei neaparat sa ma "agati" incearca alta varianta."

Serios vorbești?
Care mi-ar fi interesul?
Nu te cunosc, nu ești vânător. .. Multe în comun nu avem....
Cred ca te supra - apreciezi puțin. ..
Ori poate te percep eu greșit. Nu-i exclus.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde biriuck pe 17 Apr 2017, 18:09

Afara ploua linistit asa ca m-am gandit ca ar fi o vreme buna sa incep sa citesc si eu brosura pentru acest Congres. Este un material stufos si destul de greu de digerat, poate mai greu decat carnea de miel gras, si cred ca primul pas ar fi ca brosura sa fie postata aici direct, nu cu link extern....

Structura brosurii:
  • DESPRE VIITORUL NOSTRU CONGRES - adica un cuvant inainte;
  • RAPORT privind activitatea conducerii AGVPS în perioada 20 august 2016 – 6 mai 2017
  • RAPORTUL ADMINISTRATORILOR LA 31.12.2016
  • SITUAŢII FINANCIARE – 2016 (aici am draci pentru ca sunt poze in pdf in loc de text si se vad ca naiba)
  • Raportul cenzorilor (aceiasi draci legati de poze)
  • Raportul auditorilor independenti (... :x )
  • OBIECTIVELE PRIORITARE ALE A.G.V.P.S. DIN ROMÂNIA ÎN PERIOADA 2017 – 2022
  • OBIECTIVE PRIORITARE ALE A.G.V.P.S. PENTRU PERIOADA 2017 – 2018
  • Proiectul bugetului AGVPS pe anul 2017
  • Evolutia patrimoniului
  • ...adrese catre diverse ministere
  • Ordinea de zi
  • Propunerea de grupare a asociatiilor pentru desemnarea mebrilor in consiliu
  • Prezenta membrilor consiliullui din 2011 pana in prezent
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 17 Apr 2017, 18:12

DESPRE VIITORUL NOSTRU CONGRES
Ne apropiem, pe zi ce trece, fără prea multă agitaţie şi parcă fără dorinţă de schimbări pripite, de Congresul nostru special, de alegeri, din 6 mai 2017.
Deviza din anul precedent „unitate – continuitate – stabilitate - prosperitate” pare să fi rămas, încă, de actualitate.
Deşi trăim într-o societate neverosimil de zbuciumată, din cauza neîmplinirii dezideratelor trecute, nesiguranţei zilei de mâine şi a unei discordii profesionist orchestrate, suntem, în continuare, liniştiţi. Liniştiţi şi siguri că cineva veghează la interesele noastre şi nu ni se poate întâmpla nimic grav sau foarte grav.
Aceasta fiindcă, în decursul timpului, am reuşit să depăşim, împreună, marea majoritate a capcanelor întinse din dorinţe potrivnice nouă, mascate în spatele unor intenţii doar declarativ sau aparent benefice.
Poate şi fiindcă ne-am mulţumit, de multe ori, neavând ce face, cu ceea ce ne-a rămas dintr-o moştenire trecută, în condiţiile în care puteam pierde mai mult sau aproape totul.
Poate şi fiindcă experienţele neconformiştilor şi aventurierilor, în vânătoare şi pescuit recreativ şi/sau sportiv, ne-au arătat că a fost şi este mai înţelept să aşteptăm momente mai potrivite, pentru schimbări mai sigure, spre bine.
Poate şi fiindcă agitatorii, mercenari sau obedienţi altora ori de capul lor, nu sau dovedit credibili şi demni de luat în seamă.
Poate şi fiindcă cei aleşi de noi, să reprezinte interesele asociaţiilor afiliate şi membrilor acestora, au dovedit loialitate, realism, pricepere şi suficientă eficienţă în susţinerile lor.
Poate şi din alte motivaţi, pe care nu le mai aducem acum în atenţie.
Chiar dacă lucrurile nu au evoluat întotdeauna aşa după cum ne-am fi dorit cei mai mulţi dintre noi şi chiar dacă pe parcursul perioadei depăşite s-au mai făcut şi greşeli, care au generat nemulţumiri momentane şi răbufniri neplăcute, unitatea marii majorităţi a membrilor vânători şi pescari ai asociaţiilor afiliate nu a avut prea mult de suferit.
Iar această unitate care nu a putut fi spartă, în ciuda eforturilor întreprinse în mod deschis sau ocult în acest sens, ne-a protejat şi conservat premizele supravieţuirii şi revenirii la normalitate în viitor, în activităţile de vânătoare şi pescuit recreativ. Mai ales dacă se va reuşi o reconsiderare a relaţiilor contractuale cu instituţiile reînnoite ale statului şi de parteneriat cu ONG-urile de protecţie sinceră, nicidecum mercantilă, a
mediului înconjurător şi a echilibrului în natură.
Din această perspectivă se simte nevoia unor schimbări prielnice de strategie, care se pot realiza prin schimbări raţionale de atitudine şi promovări responsabile de oameni mai tineri, care şi-au dovedit deja loialitatea şi priceperea, printre mai vechii aleşi în conducerea AGVPS. Astfel spus, se simte nevoia unor reînnoiri oportune şi infuzii de forţe proaspete, în interesul obştii noastre şi a imaginii acesteia.
Foarte importante rămân însă, pentru continuitate şi stabilitate, anvergura acestor schimbări şi inspiraţia în alegerile ce urmează.
Trebuie să fim de acord, cu toţii, că marea majoritate a delegaţilor asociaţiilor afiliate în Congres vor şti să analizeze mai bine, cu discernământul care se impune, candidaturile depuse şi vor decide cu raţională responsabilitate, dincolo de orice eventuale încercări de influenţare interesată a lor, cum este mai favorabil să aleagă, pentru întreaga noastră societate de vânători şi de pescari recreativi şi/sau sportivi.
Din partea mea rămâne deschisă ralierea, fără nici un fel de rezerve, la orice hotărâre se va lua în mod democratic, cu votul majorităţii confortabile a reprezentanţilor asociaţiilor afiliate în Congres.
N. Şelaru
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 17 Apr 2017, 18:19

RAPORT privind activitatea conducerii AGVPS în perioada 20 august 2016 – 6 mai 2017

În perioada la care ne referim, caracterizată prin tensiuni şi contradicţii sociale acutizate, activitatea conducerii AGVPS, de reprezentare la nivel naţional şi internaţional a intereselor asociaţiilor afiliate şi a membrilor acestora, s-a concretizat prin acţiuni conjugate, raţionale şi consecvente întreprinse pentru:
 soluţionarea, de durată, a problemei pescuitului recreativ în România;
 acordarea de cifre de intervenţie, rezonabile şi echitabile, pentru extragerea carnivorelor problemă şi a surplusului populaţional al speciilor de mari carnivore interzise la vânătoare;
 o conlucrare mai pragmatică şi mai echitabilă cu personalul sanitarveterinar autorizat, pe linie de monitorizare, prevenire şi eventuală combatere a unor epizootii grave (pesta porcină, pesta porcină africană, gripa aviară etc.);
 acordarea de cote de recoltă rezonabile pentru speciile de păsări migratoare;
 rezolvarea unor probleme punctuale ale mai multor asociaţii afiliate.
În aceeaşi perioadă, dată fiind prelungirea mandatului actualei conduceri a
AGVPS cu cca. 8 luni, au fost adoptate unele măsuri de reorganizare a activităţii AGVPS, în interesul revigorării acesteia în interes general, printre care:
 revederea organigramei, statului de funcţii şi grilei de salarizare la nivelul AGVPS;
 modificarea şi completarea corespunzătoare a ROF şi RI;
 reorganizarea şi activarea unora dintre comisiile de sprijin de pe lângă Consiliul AGVPS;
Spre sfârşitul aceleiaşi perioade s-a impus, din considerente de imagine şi eficiență a conlucrării, reanalizarea „Acordului de parteneriat” încheiat cu SOR, WWF, ONG Crispus, ACDB şi Asociaţia „Coridorul Verde”, pentru a putea reliefa nivelul realizării obiectivelor comune, precum şi oportunitatea, avantajele şi dezavantajele oferite de acest acord.
În vederea unei deschideri şi unei reliefări mai vizibile a activităţii conducerii AGVPS în interes general, precum şi pentru o dezbatere mai largă, şi pe înţelesul oricărei persoane interesate, a problemelor vânătorilor şi pescarilor sportivi din România, a fost luată măsura deschiderii unui facebook, pe lângă forumul
AGVPS, pe site-ul www.agvps.ro.
Desigur că, în perioada la care ne referim, şi problemele economice, ale AGVPS şi ale asociaţiilor afiliate, ne-au preocupat în permanenţă, în condiţiile în care bugetele lor de venituri şi cheltuieli au fost, în continuare, vizibil afectate de renunţarea prea multor vânători şi pescari recreativi, din diverse motive şi interese
personale, la calitatea de membri ai acestor asociaţii afiliate. Renunţarea la care ne referim, favorizată de dezordinea legalizată în domeniul deţinerii armelor de vânătoare şi pescuitului cu undiţa, a afectat şi continuă să afecteze, în contextul economic auster din prezent, multe asociaţii afiliate, care nu reuşesc să-şi adapteze
bugetele proprii la situaţia economică reală pe care suntem nevoiţi să o depăşim.
Revenind la intervenţiile conducerii AGVPS în interes general, se impune să reliefăm faptul că unele dintre acestea au depăşit cadrul naţional, cum este cazul solicitării de cifre de intervenţie pentru speciile urs şi lup, sau nivelul autorităţilor din domeniul protecției şi conservării speciilor migratoare, cum a fost cazul
solicitării de cote de recoltă rezonabile pentru astfel de specii, situaţie în care ne-am bucurat de o poziţionare corectă a reprezentanţilor Platformei UE pentru carnivorele mari şi, respectiv, al SOR.
Astfel, în scopul obţinerii de cifre de intervenţie la speciile urs şi lup în principal, am solicitat şi beneficiat de intervenţii solidare de la nivelul FACE şi CIC, iar prin intermediul FACE, reprezentantul AGVPS a putut lua parte la dezbaterile „Platformei UE pentru carnivorele mari”, organizată la Bruxelles în data de 24
noiembrie 2016. La această reuniune a Platformei au participat şi reprezentanţi interesaţi ai Comisiei europene şi Parlamentului european. Participarea reprezentantului AGVPS, singurul din România prezent la această reuniune de interes major pentru ţara noastră, nu a fost lipsită de eficienţă, fiindcă, prin lucrarea
prezentată, privind rata creşterii numerice a populaţiei de urs din România, a reuşit să contracareze susţinerile nefondate ale unui colectiv de cercetători, din ţara noastră şi din străinătate, care, plecând de la date greşite privind efectivele recenzate, au emis şi susţinut concluzii complet eronate privind sensul evoluţiei populaţiei de urs din ţara noastră. Vă reamintim că, pe baza datelor şi concluziilor eronate prezentate
de acest colectiv de cercetători, cu certitudine dintr-un interes financiar ascuns al acestora, s-a solicitat amânarea acordării de cifre de intervenţie pentru urşi şi lupi în România, până ce evaluările de efective vor fi credibile şi de necontestat din punctul dânşilor de vedere.

În ceea ce priveşte SOR, nu putem decât să apreciem poziţia raţională a conducerii societăţii, care a achiesat ideea acordării unor cifre rezonabile de recoltă pentru păsările migratoare, în condiţiile în care o evaluare a noastră, în privinţa celor ce tranzitează România, nu a fost posibilă şi nu este realistă decât ca experiment în
anii ce urmează. De altfel, această problemă se încearcă a fi soluţionată la nivelul FACE, printr-un contract încheiat cu OMPO, la a cărei finanţare participă şi AGVPS din România, nicidecum statul român.
Expunerea concis prezentată a activităţii conducerii AGVPS, în perioada august 2016 – aprilie 2017, lasă deliberat loc fiecărui membru al acestui consiliu, în special preşedinţilor şi vicepreşedinţilor AGVPS, pentru a-şi prezenta, în mod concret, propria activitate depusă în interes general. Asemenea, preşedinţii de
comisii de sprijin.
Toţi aleşii noştri, din anul 2011, au acceptat şi au fost onoraţi să fiedesemnaţi de Congres în organele de conducere ale AGVPS din România şi fiecare a participat, după posibilităţi, la activităţile organizate în interes comun, în această perioadă. Toţi au depus un efort neretribuit mai mare sau mai mic, înţelegând să-şi
aducă benevol aportul la soluţionarea problemelor vânătorilor şi pescarilor recreativi şi sportivi din România, în condiţiile de austeritate economică pe care a trebuit să le depăşim.
Rezultatele activităţii depuse de conducerea şi membrii Consiliului au fost raportate, în detaliu, an de an şi au fost publicate în broşurile Congreselor, postate, spre bună cunoaştere, pe site-ul www.agvps.ro. Avem însă, şi acum, prilejul să le rememorăm, dacă considerăm necesar. Cel puţin pe cele mai relevante dintre intervenţiile şi activităţile depuse în interes comun.
Important, pentru toţi vânătorii şi pescarii recreativi din România, rămâne faptul că s-a putut conserva, până în prezent, o organizare ce vine dintr-un trecut meritoriu, deocamdată singura care lasă deschise perspectivele unei reprezentări echitabile şi eficiente în viitor.
Aşa să ne ajute Sfântul Eustaţiu!
Redactat,
Neculai Şelaru
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 17 Apr 2017, 18:30

AGVPS DIN ROMANIA
CIF 24251140
BUCUREȘTI, SECTOR 2
Calea Moșilor nr. 128

RAPORTUL ADMINISTRATORILOR LA 31.12.2016

AGVPS din ROMÂNIA, cu sediul în Bucureşti, Calea Moşilor nr. 128, Sector 2, înregistrată în Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial cu numărul 1561/A/2000 şi în Registrul Fundaţiilor şi Asociaţiilor de pe lângă Judecătoria sectorului 2 cu nr. 4/31.05.2000, având codul de înregistrare fiscală 24251140, este asociaţie neguvernamentală, de utilitate publica, cu capital integral privat. Obiectul principal de activitate al asociaţiei fără scop patrimonial îl constituie reprezentarea, la nivel naţional si internaţional, a intereselor asociaţiilor vânătorilor şi/sau pescarilor sportivi afiliate la aceasta, în condiţiile legii şi ale statutului său. AGVPS desfăşoară însă şi activităţi economice cu caracter accesoriu: editarea unei reviste lunare de specialitate, unui almanah si unor calendare anuale in profil, comercializarea de formulare specifice, închirierea de spaţii disponibile, organizarea de activităţi competiţionale, creşterea şi valorificarea de fauna
cinegetică şi piscicolă, producerea şi vânzarea de câini de vânătoare etc.
Prin prezentul raport se conturează o imagine concisă a desfăşurării şi a performanţelor activităţii asociaţiei, precum şi a poziţiei sale financiare în anul 2015, corelate cu dimensiunea şi complexitatea activităţilor desfăşurate.
În legătură cu veniturile, cheltuielile şi rezultatul exerciţiului financiar, prezentate în anexă, programate şi realizate, menţionăm următoarele:
Venituri
După cum rezultă din datele înscrise în coloana IV din tabel, în anul 2016 sau realizat venituri mai mici cu cca. 6,2% faţă de prevederile bugetare,nerealizare care se explică după cum urmează:
 A.G.V.P.S. nu a reuşit să realizeze veniturile din cota de participare a asociaţiilor afiliate la nivelul prevăzut în buget, ci mai puţin cu cca. 33 %. Deși în anul 2016 s-au încasat si o parte din cotele restante din anii anteriori, datorită schimbării modului de calcul a cotei de participare a asociațiilor afiliate la bugetul
AGVPS, nivelul cotelor datorate a scăzut considerabil fata de anul precedent. A contribuit esenţial la această scădere şi diminuarea numărului de asociaţii afiliate (de regula rău platnice) şi, mai ales, scăderea numărului de membri vânători şi pescari cotizanţi în asociaţiile afiliate. De asemenea, a contribuit in acelaşi sens, scutirea aprobata în Congresul AGVPS, de la plata cotei de participare pentru anul 2016, pentru 7 asociaţii județene afiliate. Datele comparative din tabelul următor susțin afirmațiile de mai sus.

brosura1.JPG

Trebuie precizat si faptul că la data întocmirii Bugetului AGVPS pe 2016, nu se cunoaşte dimensiunea scăderii numărului de membri vânători si pescari cotizaţi ai asociaţiilor afiliate, o situaţie cât de cât exactă reuşind să se obţină doar în perioada noiembrie 2016- februarie 2017, pe baza raportărilor transmise de conducerile
asociaţiilor afiliate.
 A.G.V.P.S. a reuşit să încaseze însă venituri restante din cota de participare în sumă de 31.806 lei, suma înregistrata ca venit prin diminuarea unor ajustări pentru deprecierea creanţelor calculate si incluse pe cheltuieli anterioare;
 la capitolul alte venituri încasate din activitatea nonprofit, realizarile au depăşit nivelul prevederilor bugetare, în special pe seama încasării, prin Administratia Finantelor Publice Voluntari, a unei sponsorizări de 83.598 lei;
 veniturile economice curente realizate au fost în valoare de 1.371.124 lei, cu 1,8% sub nivelul prevederilor bugetare, în special din cauza neînchirierii temporare a unor spaţii disponibile;

Din cifrele prezentate rezultă că, şi în anul 2016, ponderea veniturilor nonprofit din totalul veniturilor prognozate este relativ redusă, de doar 35,6%, din care numai 31,4% reprezintă aportul asociaţiilor afiliate prin cota de participare la bugetul AGVPS.
În concluzie, pentru anul 2016, s-au realizat venituri totale de 2.176.962 lei, faţă de 2.320.700 lei prevăzut de buget, deci o realizare a veniturilor programate de 93,8%.
Cheltuieli
Pentru anul 2016, conform cifrelor înscrise în coloana IV din tabelul anexat, s-au realizarat cheltuieli la un nivel mai scăzut decât cel programat cu cca. 1,8%.
Situaţia, pe capitole de cheltuieli, se prezintă după cum urmează:
Cheltuielile administrativ –funcţionale, care au o pondere 10,4% din cheltuielile totale. Nivelul realizat al acestora este cu cca. 10,9% mai mic faţă de cel prevăzut în bugetul aprobat, datorită unui nivel mai redus al cheltuielilor cu utilitatile si rechizitele, precum si datorită neefectuării operaţiunilor de legare a documentelor care necesitau arhivarea.
Cheltuielile de salarizare, care au o pondere 34,4% din cheltuielile totale.
Acestea au fost mai mici faţă de cele programate în buget, cu un procent de cca. 3%, pe seama reducerii timpului de lucru al unui salariat la 4 ore/zi, in ultimele 3 luni ale anului, şi menţinerii neocupate temporar a postului de director cu probleme în domeniul cinegetic;
Cheltuielile cu colaboratorii, care au o pondere 3,6% din cheltuielile totale.
Acestea cuprind drepturile de autor cuvenite colaboratorilor revistei, onorariile avocaţilor si expertilor şi sumele datorate în baza convenţiilor civile de prestări servicii, care sunt mai mici cu cca. 27,4% faţă de cele programate, în principal pe seama cheltuielilor mult mai reduse facute cu onorariile avocaţilor si expertilor;
Cheltuielile cu servicii executate de terţi, care au o pondere mică, de numai 2,8% din cheltuielile totale. Cuprind contravalorea reparaţiilor diverse, precum şi a serviciilor poştale şi a celor bancare. Acestea sunt mai mari cu cca. 16% faţă de cele programate, datorită creşterii preţurilor unor servicii poştale, creşterii comisioanelor bancare si efectuarii unor reparatii necesare, dar neprevazute la data intocmirii bugetului programat;
Cheltuielile de execuţie şi expediţie a revistei, care au o pondere 8,0%, destul de importantă în cheltuielile totale. S-au realizat la un nivel cu cca. 1,3% mai mic decat au fost prevăzute, pe seama tirajului mai mic al alamanuhului si calendarelor;

Cheltuielile de reprezentare externă, cu pondere de 2,3% din cheltuielile totale. Au inclus cotizaţiile datorate organismelor internaţionale de profil, achitate doar către C.I.P.S. şi F.A.C.E., în anul 2016, cheltuielile ocazionate de participarea delegaţilor AGVPS la Congresul CIPS, la Adunarea Generala a FACE, la Platforma
UE pentru carnivorele mari si la Consiliul director al FACE. Aceste cheltuieli au fost cu cca. 18,4% mai mici faţă de cele programate, in conditiile in care, in acest an, nu s-a efectuat deplasarea, prin persoane susţinute financiar de AGVPS, la Adunarea generală a CIC;
Cheltuielile de reprezentare internă, cu pondere 4,1% din cheltuielile totale. Se referă la cheltuielile ocazionate de organizarea Congresului A.G.V.P.S. în anul 2016, a şedinţelor de consiliu şi ale comisiilor de specialitate, precum şi la cheltuielile cu deplasările interne si detaşările, de protocol şi de promovare a
imaginii AGVPS. Acestea sunt mai mari decât cele prevăzute in buget, cu cca. 5,7%, datorită, în principal, cheltuielilor implicate de organizarea Congresului AGVPS;
Cheltuielile cu concursurile şi campionatele naţionale, care au o pondere 1,8% din cheltuielile totale. Acestea au fost mai mici cu cca. 28,2% faţă de cele programate, deoarece s-au făcut economii, faţă de prevederile bugetare, pe seama unei participări mai reduse la finalele competiţiilor de pescuit sportiv si de tir
vânătoresc, precum si a neorganizării concursului cu câini pontatori.
Cheltuielile cu impozite şi taxe, cu pondere 7,2% din cheltuielile totale. Sau realizat la un nivel apropiat de cel prevăzut în buget (99,6%).
Cheltuielile cu amortizările şi ajustările, care au o pondere importantă, de 18,4% din cheltuielile totale. S-au realizat la un nivel usor mai scăzut decat cel prevăzut în buget, cu cca. 1,4%, deoarece nu a fost necesar a se constitui ajustari pentru diminuarea unor creanţe;
Cheltuielile cu asigurările, cu pondere 4,3% din cheltuielile totale. Se refera la asigurările pentru membrii vânători ai asociaţiilor afiliate, precum şi la asigurările pentru clădiri şi mijloace de transport, care s-au realizat la un nivel mai ridicat decât cel prevăzut în buget cu cca. 16,1%. Această creştere se explică prin
încheierea unui nou contract pentru asigurarea membrilor vânători ai asociaţiilor afiliate, dar şi a vânătorilor străini, candidaţilor şi gonaşilor, cu o altă societate de asigurări. Aceasta fiindcă în fiecare an s-au achitat câte 4 rate anuale, cu excepţia anului 2016 când s-au achitat 2 rate pentru vechiul contract şi 3 rate pentru noul contract;
Alte cheltuieli din exploatare, cu pondere redusă, de numai 1,3% din cheltuielile totale. Se referă la cheltuielile ocazionale şi neprevăzute în buget, precum şi la cele privind dobânzile şi diferenţele de curs valutar.

Rezultatul exerciţiului
Din datele prezentate mai sus se concluzionează că rezultatul exerciţiului financiar, al activităţii desfăşurate de A.G.V.P.S. in anul 2016, s-a concretizat printrun deficit financiar de 70.781 lei, faţă de un excedent programat pentru aceasta perioada de 30.800 lei, respectiv printr-un deficit al activitatilor fara scop
patrimonial de 200.478 lei, care nu a putut fi acoperit integral prin profitul obţinut din activităţi economice desfăşurate cu caracter accesoriu, in sumă de 129.697 lei.

Cu privire la structura activităţii desfăşurate de AGVPS din România în anul 2016, arătăm următoarele:
Activitatea fără scop patrimonial s-a încheiat, la 31.12.2016, cu un deficit de 200.478 lei faţă de un deficit programat de 69.500 lei. Acest deficit înregistrat la sfârşitul anului 2016, mai mare decât cel programat, se reporteaza la finele anului si se propune ca, ulterior, să fie acoperit din excedentul nerepartizat, al
activităţii fără scop patrimonial, înregistrat în anii anteriori.
Situaţia comparativă, pentru perioada 2015/2016, a veniturilor, cheltuielilor şi rezultatului financiar în lei, corespunzătoare activităţii fără scop patrimonial, se prezintă astfel:
Denumire indicator 31.12.2015 31.12.2016
Venituri din activitatea fără scop patrimonial 919.970 774.820
Cheltuieli privind activitatea fără scop patrimonial 1.074.649 975.298
Rezultatul activităţii fără scop patrimonial -154.679 -200.478
Faţă de anul precedent, se observă o scădere semnificativă a veniturilor
cu 145.150 lei (15,77%), în condiţiile scăderii mai moderate a cheltuielilor, cu
99.351 lei (9,24%).
Rezultatul negativ obţinut din activitatea fără scop patrimonial se datorează, pe de o parte, faptului că s-a schimbat modul de calcul a cotelor de participare a asociatiilor afiliate la bugetul AGVPS, iar, pe de altă parte, scăderii drastice a numarului de membri vânători si pescari cotizanţi ai asociaţiilor afiliate.

Activităţile economice desfăşurate cu caracter accesoriu s-au finalizat, la sfârşitul anului 2016, cu un profit in valoare de 129.697 lei, faţă de un profit prognozat prin buget de 100.300 lei. Profitul înregistrat din activităţile economice desfăşurate cu caracter accesoriu la 31.12.2016 se reportează la finele anului si se
propune a fi folosit ulterior pentru recuperarea pierderilor din anul 2010.
Situaţia comparativă a veniturilor, cheltuielilor şi rezultatului financiar în lei, pentru perioada 2015/2016, se prezintă astfel:
Denumire indicator 31.12.2015 31.12.2016
Venituri din exploatare totale 1.881.735 1.400.743
Cheltuieli din exploatare totale 1.679.872 1.252.871
Rezultatul total din exploatare 201.863 147.872
Venituri financiare totale 2.062 1.399
Cheltuieli financiare totale 839 595
Rezultat financiar total 1.223 804
Venituri totale 1.883797 1.402.142
Cheltuieli totale 1.680.711 1.253.466
Rezultatul brut 203.086 148676
Impozit pe profit 6.045 18.979
Rezultatul net 197.041 129.697

Faţă de anul precedent se observă o scădere a veniturilor totale, cu 481.655 lei (25,5%), in principal datorita veniturilor din diminuarea ajustarilor pentru deprecierea creantelor care au fost de 411.609 lei in anul 2015. In acelasi timp se constata si o scădere a cheltuielilor totale faţă de anul precedent, cu 414.311 lei
(24,5%). Această diminuare se datorează, in principal, faptului ca in anul 2015 au fost înregistrate unele cheltuieli cu pierderi din creanţe, de 383.532 lei, concomitent cu înregistrarea veniturilor precizate mai sus. Cheltuielile indirecte au fost repartizate pe seama activităţii economice, proporțional cu ponderea veniturilor
impozabile in totalul veniturilor.
Cu privire la principalele elementele din Bilantul AGVPS la 31.12.2016, comparativ cu anul precedent, arătăm următoarele:
- valoarea activelor imobilizate ale AGVPS din Romania a scazut cu 304.356 lei, in condiţiile amortizarii contabile inregistrate si a scoaterii din evidenta (trecere la obiecte de inventar in afara bilantului) a 2 aparate de aer conditionat si a centralei telefonice vechi, concomitent cu înregistrarile de noi echipamente de
protectie si paza, a reevaluarii a doua mijloace de transport si a centralei termice (complet amortizate) si modernizarii Cabanei Cernica;
- totodată, la 31.12.2016, se constată o creştere a activelor circulante cu 292.519 lei, in principal pe seama cresterii disponibilitatilor banesti ale asociatiei;
- datoriile curente ale AGVPS au crescut fata de anul precedent cu 80.009 lei, creştere datorata neachitarii, pana la 31.12.2016, a unui furnizor de imobilizari, precum si datorita cresterii soldului contului « TVA neexigibil » (AGVPS aplicasistemul TVA la incasare);
- capitalurile proprii au scăzut cu 21.880 lei, In legatura cu evidenţa contabilă, precizam ca aceasta a fost organizată şi condusă în conformitate cu prevederile Legii contabilităţii nr. 82/1991, actualizată,
si ale OMEF nr. 1969/2007, completate cu cele ale OMFP 1802/2014.
De asemenea, precizam ca s-a efectuat inventarierea anuală a patrimoniului în conformitate cu prevederile OMFP nr.2861/2009, rezultatele inventarierii fiind inregistrate in evidentele contabile.
Prin controlul intern contabil şi financiar s-a avut în vedere asigurarea unei evidente contabile corecte şi urmărirea activităţii sub aspect financiar, pentru a corespunde obiectivelor definite ale asociaţiei. S-a ţinut cont de evoluţia legislaţiei contabile şi fiscale, s-au identificat şi tratat corespunzător situaţiile
specifice/deosebite apărute şi s-a asiguat exactitatea înregistrărilor contabile. Din acest motiv se consideră că informaţiile cuprinse în situaţiile financiare oferă o imagine fidelă a poziţiei financiare a asociaţiei şi a performanţelor acesteia.
Principalele riscuri şi incertitudini cu care s-a confruntat asociaţia în anul 2016, au fost legate de contextul economic general, care a determinat încasarea cu întarzire, atât a cotelor de participare la bugetul AGVPS, din partea unor asociaţii afiliate, cât şi a unor creanţe curente datorate de o serie de clienţi. Totuşi, în
condiţiile arătate mai sus, asociaţia a înregistrat o îmbunătăţire a fluxului de numerar, deşi majoritatea datoriile catre furnizori/ creditori si toate datoriile catre bugetul de stat si bugetele locale au putut fi achitate la termen.
Mai trebuie să subliniem că, pe fondul crizei economice din această perioadă, conducerea executivă a AGVPS a fost permanent preocupată de conservarea veniturilor şi de reducerea, pe cât a fost posibil, a cheltuielilor.
Rezultatul financiar al anului 2016 a fost semnificativ afectat de faptul ca nu s-a reusit incasarea/inregistrarea in totalitate, ca sume certe datorate, a cotelor de participare pe care, in mod statutar, asociatiile afiliate trebuiau sa le achite către AGVPS în anii 2015 si 2016;

După definitivarea exercitiului financiar pe anul 2016 nu au mai apărut evenimente importante, care să poată afecta performanţele activităţii asociaţiei şi poziţia sa financiară.
În perspectiva anului 2017 se au în vedere anumiți factori de risc, care ar putea influenţa, dar nu esenţial, rezultatele financiare ale AGVPS. Astfel, un prim factor de risc îl poate constitui plata cu întârziere sau
imposibilitatea invocată pentru plata cotei de participare la bugetul AGVPS, din partea unor asociaţii afiliate şi, respectiv, excluderea unora dintre acestea în condiţiile Statutului AGVPS.
Un al doilea potenţial factor de risc, în anul 2017, îl poate constitui creşterea, în continuare, a preţurilor la energie şi combustibil, care vor determina o creştere a cheltuielilor administratativ-funcţionale.
Un al treilea risc potenţial îl poate constitui pierderea unor chiriaşi sau obligarea AGVPS la scăderea chiriei, in condiţiile pieţei imobiliare actuale nesigure.
În acelaşi timp, se impune să avem în vedere si posibilitatea creşterii veniturilor, datorită perspectivei creşterii numărului de pescari recreativi si foarte posibil şi de vânători, in condiţiile modificării reglementărilor privind pescuitul recreativ si a interpretării corecte a prevederilor complementare ale legilor
referitoare la vânătoare si la deţinerea, păstrarea si folosirea armelor (de vânătoare).
În contextul celor arătate mai sus, considerăm că implicaţiile acestor previziuni şi asupra Bugetului AGVPS, programat pentru anul 2017, nu pot fi esenţiale si de natură a constitui un risc major în realizarea acestuia.
PREŞEDINTE EXECUTIV,
Neculai Şelaru
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 17 Apr 2017, 18:44

Sar direct pana la partea cu obiective prioritare pentru ca la economie nu ma pricep :roll: Care sunteti economsti/contabili si alte asemena meserii, puteti lua la puricat cifele direct in brosura (si imi vine si greu sa scot poza cu poza din acel pdf nenorocit. Urasc produsele adobe :lol: )
PROIECT
OBIECTIVELE PRIORITARE ALE A.G.V.P.S. DIN ROMÂNIA ÎN PERIOADA 2017 – 2022
1.Conceperea, elaborarea şi adoptarea unei strategii, pe termen lung şi pe termen scurt ale AGVPS din România, în scopul realizării unor obiective prioritare privind:
 reliefarea interesului comun şi coagularea unei mişcări unitare, la nivel naţional, pentru conservarea faunei cinegetice şi acvatice, a mediului acestuia de viaţă şi a echilibrului în natură, împreună cu asociaţiile afiliate şi membrii acestora, precum şi cu alte ONG-uri de protecţia faunei sălbatice şi mediului înconjurător;
 susţinerea ideii de constituire a unei „Coaliţii Naţionale de Protecţia Faunei Sălbatice, a Mediului Înconjurător şi a Echilibrului în Natură”, pentru creşterea importanţei tuturor ONG-urilor componente în luarea deciziilor importante, la nivelul ţării, în domeniile nominalizate;
 elaborarea unor programe de pregătire şi perfecţionare a pregătirii angajaţilor organizaţiilor afiliate la AGVPS, pentru perfecţionarea pregătirii profesionale proprii, în contextul luării în considerare a celorlalte activităţi cu impact asupra mediului şi a necesităţii schimbării atitudinii faţă de viaţa sălbatică;
 susţinerea unor activităţi concrete de cercetare aplicată în profil, în vederea conceperii şi adoptării unor managemente adecvate de conservare a speciilor de faună cinegetică şi de faună acvatică, în condiţiile conservării mediilor acestora de viaţă;
 organizarea unor acţiuni concrete în interes general, în scopul realizării programelor de protecţie şi conservare a faunei cinegetice şi acvatice în fondurile de vânătoare şi în zonele de pescuit recreativ-sportiv atribuite în gestionare;
 elaborarea unui program concret de punere în evidenţă şi de popularizare, directă şi prin intermediul unor firme specializate şi specialişti în relaţii şi comunicări publice, a activităţii benefice desfăşurate de AGVPS şi de asociațiile afiliate, în interesul întregii societăţi, prin acţiuni desfăşurate doar aparent în interesul strict al vânătorilor şi pescarilor amatori şi sportivi din România.
2.Intervenţii mai vizibile şi eficiente, împreună cu conducerile asociaţiilor afiliate şi membrii acestora, precum şi cu alte ONG-uri cu obiective similare, pentru stabilitate legislativă, dar şi pentru îmbunătăţirea
legislaţiei specifice, aşa încât legile să devină mai clare, concise şi favorabile protecției și conservării faunei cinegetice, faunei acvatice și mediilor acestora de viaţă, precum şi echilibrului în natură.
3.Acordarea, în continuare, de susţinere materială, inclusiv prin scutirea de cote de participare pe anul în curs, asociaţiilor afiliate care şi-au adus un aport de necontestat la patrimoniul AGVPS, dar trec prin situaţii economice financiare deficitare temporar, în scopul conservării unităţii AGVPS şi a puterii sale de reacţie
la acţiunile ostile acestora şi membrilor lor.
4.Acordarea, în continuare, de asistenţă de specialitate şi de susţinere efectivă a acţiunilor demarate de conducerile asociaţiilor afiliate pentru redobândirea în gestionare a unor fonduri cinegetice şi zone de pescuit recreativ/sportiv, care le-ar fi revenit acestora în condiţiile respectării întocmai a reglementărilor în materie.
5.Demararea unei acţiuni concrete, la nivelul instanţelor competente, pentru obligarea reprezentanţilor autorităţilor publice centrale care răspund de vânătoare şi de mediu, precum şi ai autorităţii publice centrale care răspunde de pescuit şi acvacultură, să respecte întocmai legile în profil și să ducă neîntârziat la îndeplinire sarcinile ce decurg din aceasta în atribuţiile lor.
6. Efectuarea de reparaţii capitale la acoperişul sediului AGVPS şi în ceea ce priveşte aspectul exterior al clădirii şi incintei, în cadrul unui proiect complex de reabilitare a acestui edificiu care este desemnat „monument istoric”; sumele necesare proiectării şi executării lucrărilor se vor obţine din economii, sponsorizări şi valorificarea unor mijloace fixe devenite mai puţin utile sau eficiente economic pentru AGVPS.
7.Studierea condiţiilor şi posibilităților de întocmire de proiecte pentru accesare fonduri europene, în interesul AGVPS şi al asociaţiilor afiliate.
8.Organizarea anulă a unor reuniuni de lucru, conferinţe sau simpozioane, în problemele de importanță comună pentru asociaţiile afiliate şi membrii acestora, inclusiv în probleme de braconaj, de cercetare şi de management eficient al unor specii de faună de interes vânătoresc şi halieutic.
9.Organizarea de expoziţii locale periodice de trofee de vânătoare și de competiții anuale de pescuit sportiv, de chinologie vânătorească şi de tir vânătoresc, atât timp cât legislația permite astfel de manifestări şi există
suficient interes din partea asociaţiilor afiliate şi membrilor acestora pentru organizarea acestora.
10. Editarea şi difuzarea sau sprijinirea editării şi difuzării unor lucrări de specialitate în domeniul cinegetic şi halieutic, precum şi procurarea şi difuzarea unor materiale promoţionale în legătură cu activitatea desfăşurată de AGVPS.
11. Traducerea în limbi străine a cât mai multor informaţii de interes general, pe site-ul AGVPS.
12. Perfecţionarea dialogului iniţiat cu membri asociaţiilor afiliate, dar şi cu membri asociaţiilor neafiliate şi alte persoane fizice interesate în domeniul nostru de activitate, pe site-ul, forum-ul şi facebook-ul AGVPS, condiţionat însă de respectarea, din partea acestora, a condiţiilor impuse pentru păstrarea dialogului la
un nivel eficient şi elevat.
13. Editarea unui material special, pe baza căruia voluntarii să poată prezenta, în instituțiile de învăţământ primar, mediu şi liceal, activitatea vânătorească şi importanţa intervenției vânătorilor pentru protecţia şi conservarea faunei cinegetice şi piscicole, a mediilor acestora de viaţă şi a echilibrului în natură,
prin măsuri de ocrotire, îngrijire şi extragere cu arma, în mod selectiv, a surplusului populațional.

Notă: Prezentele propuneri de obiective ale AGVPS pentru perioada 2017-2022, se impun a fi îmbunătăţite ca urmare a sugestiilor, observaţiilor şi propunerilor Delegaților la Congresul AGVPS din România.
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 17 Apr 2017, 18:46

PROIECT
OBIECTIVE PRIORITARE ALE A.G.V.P.S. PENTRU PERIOADA 2017 – 2018

1. Stabilirea de atribuţii concrete pentru vicepreşedinţii AGVPS, la prima reuniune a noului Consiliu, după Congresul de alegeri din aprilie 2017.
2. Reorganizarea comisiilor ajutătoare de pe lângă Consiliul AGVPS și transmiterea de obiective tematice de interes comun, care pot fi realizate de acestea, la prima reuniune a noului Consiliu al AGVPS.
3. Elaborarea unui proiect de strategie a AGVPS din România, pentru perioada 2017 – 2022, care va fi dezbătută, modificată, completată și aprobată în Congresul AGVPS din anul 2018.
4. Realizarea unui proiect de reabilitare a sediului AGVPS din România și strângerea de fonduri financiare necesare în vederea demarării lucrărilor.
5. Efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru punerea în valoare, cu eficiență economică, a Complexului Cernica.
6. Lansarea unui APEL de cooperare cu alte ONG-uri de protecția faunei sălbatice și a mediului natural, în perspectiva unei posibile „Coaliții Naționale de Protecția Faunei Sălbatice, a Mediului Înconjurător și a Echilibrului în Natură”.
7. Susținerea şi coordonarea, dacă este cazul, a acțiunilor și inițiativelor întreprinse, în interes comun, de la nivelul asociațiilor afiliate și al ONG-urilor amintite la punctul 6.
8. Susținerea intereselor asociațiilor afiliate și a membrilor acestora la nivelul forului legislativ și al puterii executive.
9. Acordarea, în continuare şi în mod egal, de asistența de specialitate şi sprijin, când este cazul şi ni se solicită acest lucru, asociațiilor afiliate, membrilor acestora și angajaților lor.
10. Încurajarea şi acordarea de sprijin pentru editarea și difuzarea unor lucrări valoroase de specialitate, elaborate de membrii asociațiilor afiliate ori de autori deja consacrați în profil.
11. Perfecționarea unui dialog sobru și responsabil cu membrii organizațiilor afiliate și alte persoane interesate de bunul mers al activităților de vânătoare, pescuit recreativ – pescuit şi competițional.
12. Popularizarea, mai vizibilă, a realizărilor AGVPS și ale asociațiilor afiliate, pentru reliefarea locului și rolului vânătorilor și pescarilor sportivi în natură și societate.

Notă: Prezentele propuneri de obiective prioritare ale AGVPS, pentru perioada 2017 - 2018, se impun a fi îmbunătăţite ca urmare a sugestiilor, observaţiilor şi propunerilor Delegaților la Congresul AGVPS din România.
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 17 Apr 2017, 19:22

buget2017.JPG

buget2017_.JPG
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 17 Apr 2017, 19:25

Evolutie patrimoniu.JPG
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 17 Apr 2017, 19:32

si ultima poza, una draga mie :mrgreen:
Prezenta.JPG

biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 17 Apr 2017, 19:43

O sa incerc sa fac o lista cu ce mi-a sarit mie in ochi.
Nu as vrea sa incep cu inceputul dar, din ce vad/inteleg eu din brosura la partea cu prezenta, noi nu mai avem presedinte din 17.06.2015 :!: :!: :!: :?: :?: :!:
biriuck
Veteran

Mesajde biriuck pe 17 Apr 2017, 23:21

Bun, o sa incerc sa respect cat de cat ordinea brosurii...
1. DESPRE VIITORUL NOSTRU CONGRES
Ne apropiem, pe zi ce trece, fără prea multă agitaţie şi parcă fără dorinţă de schimbări pripite, de Congresul nostru special, de alegeri, din 6 mai 2017.

Cred ca inceputul acestui cuvant inainte este mai putin inspirat. Nu contest valoarea de adevar a frazei (numarul "mare" de candidaturi depuse, cumulat cu reticenta multora de a pasi in fata si a spune raspicat ca macar intentioneaza sa o faca, sunt un indiciu ca dl Selaru cam are dreptate) dar cred ca formularea lasa prea mult loc de interpretare in contextul acesta cu alegerile.
Mi se pare buna sublinierea aceea legata de colaborarea viitoare cu ONG-urile ce nu au o abordare mercantila si sunt preocupate de o pretectie serioasa (WWF gone?)

2. RAPORT privind activitatea conducerii AGVPS în perioada 20 august 2016 – 6 mai 2017
Pe site-ul oficial dar si pe forumul agvps si pe pagina de facebook sunt deja postate interventiile enumerate in raport.
-Ma bucur ca s-a reanalizat „Acordului de parteneriat” încheiat cu SOR, WWF, ONG Crispus, ACDB şi Asociaţia „Coridorul Verde” pentru ca graul trebuie sa se aleaga de neghina.
-Pagina de facebook mentionata in raport a aparut la insistentele comisiei de imagine si cred ca a fost o masura buna pentru ca degeaba este informatia publica pe site daca Vasilica si Costica nu primesc si notificare de existenta ei pe telefon.
-Interventia domnului Kelemen la Bruxelles este iar de salutat si, cred eu, probabil va trebui repetata sub diverse forme :idea: Multe din problemele Romaniei ajung sa escaladeze catre "Inalta Poarta", numai ca boierii nostri se duc acum cu darea de seama la Bruxelles in loc de Constantinopol...
-Aflu ca SOR a fost un partener serios :!: De apreciat. Un drum lung de la soprana impuscata de cand cu ciocarlia pana la o colaborare pe cotele de recolta de la pasari migratoare
Expunerea concis prezentată a activităţii conducerii AGVPS, în perioada august 2016 – aprilie 2017, lasă deliberat loc fiecărui membru al acestui consiliu, în special preşedinţilor şi vicepreşedinţilor AGVPS, pentru a-şi prezenta, în mod concret, propria activitate depusă în interes general. Asemenea, preşedinţii de
comisii de sprijin
.

Asta mi-a placut mult :D Din experienta mea din mediul corporate (adevarat creuzet al carieristilor si al sefilor si sefutilor) stiu ca de prea multe ori cei de la varful ierarhiilor se lauda cu munca celor de pe nivelurile de mai jos, ma bucur ca executivul AGVPS nu a prezentat la gramada toate activitatile si a lansat aceasta invitatie deschisa pentru ca fiecare din cei vizati sa impartaseasca cu noi actiunile lor in interesul vanatorii si al asociatiilor noastre. :D :wink:

3. RAPORTUL ADMINISTRATORILOR LA 31.12.2016
La asta nu ma pricep.
As avea insa o sugestie la capitolul activitati economice cu caracter accesoriu
AGVPS desfăşoară însă şi activităţi economice cu caracter accesoriu: editarea unei reviste lunare de specialitate, unui almanah si unor calendare anuale in profil, comercializarea de formulare specifice, închirierea de spaţii disponibile, organizarea de activităţi competiţionale, creşterea şi valorificarea de fauna
cinegetică şi piscicolă, producerea şi vânzarea de câini de vânătoare etc.

Idee pe scurt, completarea activitatilor cu caracter accesoriu cu ceva de genul: http://www.furfeatherandfin.com/product/productlist.aspx?page=1&dep=19&lang=&gclid=

Mi-au mai atras cateva lucruri atentia:
-
la capitolul alte venituri încasate din activitatea nonprofit, realizarile au depăşit nivelul prevederilor bugetare, în special pe seama încasării, prin Administratia Finantelor Publice Voluntari, a unei sponsorizări de 83.598 lei

Bravos! :)
- Aportul asociatiilor afiliate este de 31.4% :!:
- s-a taiat destul de serios din cheltuieli printr-o serie de masuri gen: nedeplasarea la AG a CIC, neorganizarea concursului de caini pontatori :( Eu as prefera ca din cotizatiile platite de mine la asociatiile afiliate sa se duca o cota mai mare dar astfel e cheltuieli sa nu mai fie taiate pe viitor. Evident, importanta acelor cheltuieli este perceputa diferit de fiecare dintre cei pe care noi i-am delegat sa ne reprezinte la Congres...

4. SITUAŢII FINANCIARE – 2016
La asta nu ma pricep.
5. Raportul cenzorilor
La asta nu ma pricep.
6. Raportul auditorilor independenti
La asta nu ma pricep.

7. OBIECTIVELE PRIORITARE ALE A.G.V.P.S. DIN ROMÂNIA ÎN PERIOADA 2017 – 2022
3.Acordarea, în continuare, de susţinere materială, inclusiv prin scutirea de cote de participare pe anul în curs, asociaţiilor afiliate care şi-au adus un aport de necontestat la patrimoniul AGVPS, dar trec prin situaţii economice financiare deficitare temporar, în scopul conservării unităţii AGVPS şi a puterii sale de reacţie
la acţiunile ostile acestora şi membrilor lor.

Asta o sa nasca iar discutii. Plusuri si minusuri in aceasta masura. La plusuri ar fi partea cu unitatea si recunoasterea aportului timp de atatia ani la patrimoniul comun, la minusuri ar fi posbilitatea instaurarii indisciplinei economice :roll:

7.Studierea condiţiilor şi posibilităților de întocmire de proiecte pentru accesare fonduri europene, în interesul AGVPS şi al asociaţiilor afiliate.

:idea: Foarte bine! Va fi insa un volum mare de munca. Succes celor ce se inhama...

13. Editarea unui material special, pe baza căruia voluntarii să poată prezenta, în instituțiile de învăţământ primar, mediu şi liceal, activitatea vânătorească şi importanţa intervenției vânătorilor pentru protecţia şi conservarea faunei cinegetice şi piscicole, a mediilor acestora de viaţă şi a echilibrului în natură,
prin măsuri de ocrotire, îngrijire şi extragere cu arma, în mod selectiv, a surplusului populațional.

Foarte important! Recunosc ca la acest capitol am si eu o restanta, aveam in plan un material dar nu am reusit sa gasesc niciodata imp suficient
Punctul de pornire cred ca ar trebui sa fie ceva de genul https://basc.org.uk/pr-toolkit/

8. OBIECTIVE PRIORITARE ALE A.G.V.P.S. PENTRU PERIOADA 2017 – 2018
As mai adauga ceva legat de educatia vanatorilor dar cred ca tine cumva de punctul 12 si de activitatea comisiei de imagine.

9. Proiectul bugetului AGVPS pe anul 2017
Nu ma pricep, nu ma bag :D
10. Evolutia patrimoniului
Cifrele nu sunt noi pentru mine dar cred ca sunt demne de mentionat.
Cresterea de la 14.490lei la 7.920.538lei nu spune foarte multe in contextul valurilor de inflatie ce ne-au lovit din 90 pana acum. Insa cresterea de la 87.548$ pana la 2.131.010$ e cu totul altceva (in ciuda fluctuatiilor dolarului) si toti aia de striga "devalizare" pe facebook sau aiurea ar trebui sa vina cu ceva dovezi care sa arate probleme in evaluari :!:

11 ...adrese catre diverse ministere
Nu am ce sa zic de ele pentru ca le stiu deja, fiindu-mi transmise pentru publicare pe pagina de facebook.

12. Ordinea de zi
Nu am comentarii.
13. Propunerea de grupare a asociatiilor pentru desemnarea mebrilor in consiliu
Nu am comentarii
14. Prezenta membrilor consiliului din 2011 pana in prezent
Cu asta am inceput :D
In ciuda prestantei domnului Isarescu si muncii sale din postura de guvernator BNR, consider ca a dat un rau exemplu prin absenta atat de indelungata de la intrunirile consiliului. Daca la asta adaug si faptul ca in perioadele in care vanatorii erau atacati virulent in media dansul nu a iesit sa spuna atat : "Da, sunt vanator!" ci, mai mult, a lasat consilierul (sau purtatorul de cuvant) de la BNR sa se lepede de noi in direct la Realitatea TV mai ceva ca Petru de Iisus in gradina Ghetsimani :evil:

Cam asta m-a sarit in ochi la o prima parcurgere. Cum am spus si la inceput, materialele sunt stufoase, posibil sa mai imi atraga atentia si alte lucruri la o recitire sau sa reinterpretez altele. Sper ca toti delegatii nostri sa le citeasca cap coada cu picioarele in apa rece macar odata...
biriuck
Veteran

Mesajde cross67 pe 18 Apr 2017, 08:00

,,In ciuda prestantei domnului Isarescu si muncii sale din postura de guvernator BNR, consider ca a dat un rau exemplu prin absenta atat de indelungata de la intrunirile consiliului. Daca la asta adaug si faptul ca in perioadele in care vanatorii erau atacati virulent in media dansul nu a iesit sa spuna atat : "Da, sunt vanator!" ci, mai mult, a lasat consilierul (sau purtatorul de cuvant) de la BNR sa se lepede de noi in direct la Realitatea TV mai ceva ca Petru de Iisus in gradina Ghetsimani :evil:"

Atata timp cat functia de Presedinte Onorific are doar un rol de reprezentare si de ,,imagine publica a vanatorilor",vin cu o propunere ,Tudorel Toader.
Cred ca experienta juridica a domniei sale ne-ar putea fi de folos pentru schimbarea imaginii AGVPS, in contracararea ideilor ,,binevoitoare" ale verzilor(Cristiana Pasca Palmer),suport profesional pentru amendamentele la legea vanatorii.........
nu este pe lume placere mai mare.........
cross67
Veteran

Mesajde Ghinda pe 18 Apr 2017, 08:11

Ati citit careva pct 12 de la obiective prioritare? Ala in care zice ca daca nu zici ca ei, out!
Si mai sunt destule care sunt aceleasi de o viata si nu se intampla nimic.

Dar asa la lectura, unt si miere, nu alta. Iti vine sa te afiliezi in regim de urgenta. De ce au asociatiile probleme? Ca le pleaca membrii? Oare de ce le pleaca? Oare de ce nu iau masuri reale?
Ghinda
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale